Last news in Fakti

5 Ноември, 2019 14:20 5 753 42

Путин и първата брачна нощ със суверенитета ни

  • владимир путин-
  • русия-
  • суверенитет-
  • николай малинов-
  • орден

Такова унижение на България е съизмеримо само с пленумите на БКП от 60-те години

Путин и първата брачна нощ със суверенитета ни - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

През средните векове имало едно право. Правото на феодала на първа брачна нощ с крепостните селянки, след което те заживявали със своите съпрузи. Това право на първа брачна нощ на феодалите през Средновековието, освен всичко останало, е идвало да реализира един символ. Да се знае кой е господарят и кой е неговият роб. Нещо подобно един съвременен българин би изпитал, когато прочете и види снимката от вчерашната церемония, на която руският президент Владимир Путин връчва орден „Дружба” на председателя на Национално движение „Русофили” Николай Малинов. Феодалът, господарят, Путин използва правото си на брачна нощ с българския държавен суверенитет и по този начин показва кой командва парада. А какво в случая означава български държавен суверенитет? Това е правото на България да реализира в съответствие със своето законодателство, със своите конституционни принципи и със своето разбиране за национална сигурност едно досъдебно производство или навлизане вече в период на по-разгърнато разследване по обвинения в шпионаж в полза на друга държава. В случая става дума за обвинения в шпионаж в полза на Руската федерация Николай Малинов. Такъв безумен парадокс, такова безпримерно унижение на България не се е случвало не само през годините на прехода, но може би това би могло да бъде съизмеримо единствено с онези пленуми на Централния комитет на БКП от 60-те години, когато се е обсъждало сериозно дали България да не стане 16-та република на Съветския съюз.

Тук трябва да направим едно ясно разграничение. Николай Малинов може да е подведен под отговорност напълно погрешно. Може да няма в крайна сметка никакви доказателства, които да доказват вина. Но това е въпрос на процедура, която трябва да премине през съдебни дела. В рамките на тези съдопроизводства Николай Малинов има правото на адвокатска защита. Ще има дълги дискусии. Ще има представяне на доказателства и контрадоказателства. В момента обаче за добро или за зло, заради истински факти или заради някаква кампанийна основа на обвинението, той е в качеството на обвиняем за шпионаж в полза на Руската федерация. Или за шпионаж в полза на организации от Русия, което е много по-прецизното от гледна точка на формулировката. Така или иначе ситуация, при която обвинен по член 105 от Наказателния кодекс да се окаже макар и за пет дена в столицата на страната, спрямо която е обвинението, че е извършвал нерегламентирани действия и че се е бил поставил в услуга, и да му бъде връчен орден от президента на тази държава за мен означава само едно – феодалното право на брачна нощ с крепостния селянин. След такова събитие аз мисля, че тук трябва да се надигне не дебат, а вихрушка, виелица, която да засегне не толкова принципи, текстове и правомощия на отделните звена в рамките на съдебната система, колкото изобщо това да бъде дискусия за качеството на българския суверенитет и на българското държавническо достойнство. А те наистина са поругани.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 44 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кукуриготата

    24 15 Отговор
    В атака
  • 2 Русороб

    26 18 Отговор
    То си е срамно за маслинката, вероятно го е и сефтосал нощеска русороба.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 😃АНАЛлизатор😂

    29 48 Отговор
    Кога г-н Путин ще награди г-н Радев?!! Решетников да не се прави на две и половина, да се вземе в ръце и да предложи нещо и за г-н Президента.

    Коментиран от #11

  • 5 Кой68

    44 21 Отговор
    Комунист,ченге е най-върлия импереалист и борец за демокрация?Това е само в България....
  • 6 РамбоСилек

    69 38 Отговор
    В днешно време феодалът е ачния и безкруполен убиец на деца и народи ФАЩ, а крепостната селянка с пръснат ароматизатор е Гошето коритаров и приятелките и Ф. Димитроф,Костоф, Първаноф, Станишеф, Борисоф, Плефнелиеф и други знайни и незнайни пиедали продали задниците си за пари!!! Българският Народ вечно ще бъде признателен на братята освободители!!!
  • 7 ПЕНКО

    25 11 Отговор
    ЗАКОНЪТ ЗА РАВНОТО ПРОТИВОДЕЙСТВИЕ !!! ПУЛЬО ВДИГОВЕЖДОВ ЧЪПКОНОСОВ -БРЪТВЕЖИТЕ ТИ ОЗНАЧАВАТ ,ЧЕ ДНЕС САЩ ИМАТ "ПЪРВАТА БРАЧНА" !?!?!?
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 ДДРОнег

    59 13 Отговор
    Аз мисля, че сега не е първата брачна нощ, преди нея беше със сащ, когато платихме летящите корите предварително !!!
    Факт е, че в България има хора, които се продават или се предлагат безплатно, както на сащ, така и на Русия !!!
    И нека да се отнасяме еднакво критично и към двата вида майцепродавци !!!
  • 10 Лае

    12 10 Отговор
    До живот. До сетният миг.
  • 11 независим

    24 15 Отговор

    До коментар #4 от "😃АНАЛлизатор😂":

    Премиера трябва да награди - той пусна самолетите за Сърбия , той строи Турски поток с наши средства за 4 милиарда, той активира АЕЦ Белене за 20 + милиарда
  • 12 Borislav Popov

    22 26 Отговор
    Не разбрах сега малинката имал ли е брачна нощ с педя човек лакът ботокс, или не е имал?!

    Коментиран от #13, #37

  • 13 Тъпо тролче

    21 13 Отговор

    До коментар #12 от "Borislav Popov":

    Ти да не ревнуваш?

    Коментиран от #15

  • 14 wolfgang

    22 19 Отговор
    И не е само това безобразето!!!Безобразието е и в това ,че този човек се оплака публично ,пред камерите там, пред бащицата и целокупното руско общество, от нашата държава за това колко е несправедлива!!!Види те ли, като дойдете у нас, когато ни завладеете окончателно, трябва да ги поправяте тези работи!!!
  • 15 Borislav Popov

    20 23 Отговор

    До коментар #13 от "Тъпо тролче":

    Ревнувам я! Чувал съм, че малинката имал много палаво дупе. Като всички русофреници междувпрочем.

    Коментиран от #18

  • 16 Истината

    27 30 Отговор
    руската измет изпитва удоволствие от всеки акт на унижение на, които руската кочина подлага България!
  • 17 до кога

    40 20 Отговор
    Ченнгета на ДС ( Алберт) Коритаров , ще ни поучават в живота. Отврат са.
  • 18 Тъпо тролче

    6 9 Отговор

    До коментар #15 от "Borislav Popov":

    Като ти гледам коментарите май си от тези с палавите езичета 😂
  • 19 ддс

    9 9 Отговор
    Да започнем с това, че НМ е обвинен в шпионаж, но това още не е доказано.
  • 20 Да де ама

    38 13 Отговор
    Коритаров ли ще говори за брачна нощ??? А спирането на ЮПоток от Маккейн какво е бе-а купуването на самолет-картинка какво е б-а закуските в БДом какво са-а "каквото кажат началниците" какво е бе охи??? Мога да изреждам до утре.ПП -пьрвата брачна нощ е практикувана от англо-саксите г-н КУритаров-ей така ти го казвам-да си знаеш...-та май и до днес го практикуват като те гледам теб...
  • 21 INOT

    27 12 Отговор
    Г-н Коритаров! Уважавам те , защото си мислещ човек. Въпросът е дали мислиш в правилната посока. За теб и другите във форума ще цитирам уважаемия от мен Валентин Вацев :''... началото на 90 - те години суверенитета на България от чекмеджетата на Кремъл се премести директно във Вашингтон, с една малка разлика - танковете на маршал Толбухин от другата страна на Дунав.'' Много елегантно НАЛИ?
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Хасар

    25 12 Отговор
    Има една вредна за България телевизия, в която работят и ломотят няколко недоразумения като Харизанов, Тодоров и Коритаров. Познайте коя е тя!
  • 24 Бай хой

    37 15 Отговор
    А нищо не казвате за факта че само преди няколко дни шефа на ДАНС бе привикан е сащ и само дни след завръщането му гръмна шпионския скандал. Това ли е суверинитет? За този господар си мълчите. Или кога цъфна в София шефа на ЦРУ и уволни министъра на вътрешните работи. Въобще сякаш не беше унижение.
  • 25 Тръмп

    11 27 Отговор
    По-гнусно и продажно от русофила няма!!!:):):)Това е купения добитък на Путин!!!:):):)
  • 26 Манерхайм

    16 2 Отговор
    Да ,шефа на ДАНС ,Гешев ,Цацаров и др.
    Избухна шпионският скандал ,но не този с Малинов, а с главния секретар ва руското посолство . А този с Малинов беше избухнал преди това.

    И ДАНС аджиите общо е много вероятно да са получили информация в САЩ .А в руския печат пише ,че тоя гравен секретар е действал крайно непредпазливо .
  • 27 Кой, ... ами Той !

    8 23 Отговор
    Ей, гнусна, гърчава, русофилска, долнапробна блядко - Н.МалиновА - защо не си останеш там, щом СССР ти е толкова мила, а не България !?!
  • 28 Румяна Костова

    23 3 Отговор
    Господин Коритаров направо ме изуми с препратката си към средновековието и как са протичали първите брачни нощи в тази епоха. Нашият народ казва,, Гладна кокошка просо сънува."Да припомним на Коритаров, че в истинската реалност фараоните са съвсем други персонажи и директивите в нашата бедна държава от доста години се диктуват от Брюксел и от зад океана, а не от Москва!
  • 29 Крум

    4 11 Отговор
    Вече е време за отказ на Газовия коридор от Турция за Сърбия,Лукойл да се махне.
  • 30 Албертино

    6 1 Отговор
    Суетните опити за оригиналност и дълбокомислие на израза се превръщат в глупост. Вече много стана...тъй че озапти се, щото това се превръща в стил.Нака може да сиговориш на маса с твойте хора дето ги каниш се- тони, ивчо и т.н.
  • 31 Война на светлината

    17 3 Отговор
    Коритаров да го духаш, платена мръсна муцуно, всчики вие платени жалки имитатори заедно с Инждев, Илян Василев, Антон Тодоров, Биков, Костов, Цветанов, Негчев колхозника рано или късно ще сте на същото място и ще отгаваряте наистина за предателство срещу собствената си държава, много ми е чудно как ще докажете грантовите схеми които получавате и с каква цел се израззодват средстватв. Всички ваши институтчета и организациики сте чужди агенти и заплаха за суверенитета и държавната сигурност. С вашите пропагандни изказвания промивате мозъците на хората. Вас ще ви съдят и обвиняват, всчико ще ви се върне като бумерангче рано или късно, този пхт ще има тотална лустрация за вас утрепки жалки.
  • 32 Сорош вън

    20 4 Отговор
    Да си припомним фактите на грантаждията кУритаров, че нещо му е пълна мъгла.
    Малинов е арестуван и обвинен в "шпионаж", въпреки че няма достъп до държавни тайни. До ден днешен не са предствени доказателства за такова обвинение. Несъгласието с външнополитическия курс на страната не е шпионаж. Малинов е освободен от ареста без прокуратурата да обжалва това освобождаване. Същевременно антируската истерия продължава - МВнР грубо и непредизвикано напада Червената армия оттървала Европа от кафявата чума. Следва посещение на силовите шефове в Щатите. Следва изгонване на руски дипломат и неприемане на предложен от Русия друг дипломат..
    Само миниатюрното русофобско малцинство в България не вижда нищо ненормално в тия събития. Но мнозинството е русофилско и няма да бъде нито излъгано, нито уплашено от тая кампания, диктувана отвън. Нормалните българи никога не ще забравят, че държавата им съществува главно благодарение на Русия и руската армия - освободителка. Това е положението, кУритаре!
  • 33 ЧИЧО

    5 9 Отговор
    ТОЯ ДА ГО ЗОТОЧАТ. ДА ЖИВЕЕ И ДА НЕ СЕ ВРЪЩА ТУК А ТАМ ДА ГНИЕ КАТО Е РУСОФИЛ НА НАС РОБСТВО РУСКО НИ СТИГАТ 45 ГОДИНИ
  • 34 Челмето.

    0 1 Отговор
    Продажник и мръсник
  • 35 Крадеца вика дръжте крадеца

    0 0 Отговор
    Как ги пишат тея работи с примери за роби, дефлорации се западни содоми и гомори, ама ги приписват на други, макар, че то и ся да погледнеш натам то пак Содом и Гомор, а че нашите тука от прокуратурата се мъчат всяка да се разграничат от Русия, за малко де и Слава Богу:)) и мухите бързат да накажат, не се усещат, че на тва дето кацат е кьорфишек, пишат бездарни статии и се правят на големи натовци, то аслъ и шефа им на натото евреин, ква ирония без червената армия не се знае него дали щеше да го има(добре, поне че дядовците му помнят та накрая се пребори ха за 9 май официален празник на Израел), ама кво да ги правиш природа Все едно да питаш пора що мирише:))
  • 36 Ева

    3 0 Отговор
    Не скачайте на човеко! Той си заработва заплата! Каквото поръчват, това свири и колкото е по-протяжно и абсурдно, толкова става по-богат.. Голият охлюв с пагон..
  • 37 Румяна Костова

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Borislav Popov":

    Той Коритаров бленува за първа брачна нощ с чужди селски булки.Питайте него дали го е огряло. Щото се чувствува интелектуален феодал сигурно. Ама в подготвянето на младите булки за семеен живот се искат не толкова мисловни усилия Дано да се справи.
  • 38 ЦарВул

    1 0 Отговор
    Абе ТОА не беше ли доносник на Държавна сигурност?К,во пак се ИЗХОЖДА по ВАПРОЗА?Има и друго:Тогава е бил платен агент на ДС!Сега никой го не е..ва и за слива!Затова квичи така от свинарника!!Нема бате и за тебе орден,нито "БАБКИ"/хилядарки по руски/!!!Може Путин Владимир Владимирович да ти изпрати ТИКВЕН и да ти го връчи нашата ТИКВА!
    Та така:КУЧЕТАТА СИ ДЖАВКАТ НА АБА,А КЕРВАНО СИ ВЪРВИ!!
  • 39 соросоидни кърлежи

    0 0 Отговор
    Като видях доносника ,преметнах в другия крачол,няма ли санитарни служби да следят за различни вируси и зарази ..аман от мръсотия по сайтове и др.медии..
  • 40 ЕХА

    1 0 Отговор
    свободна зона,брей коритаров,демократ...
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Прецедент синоптика

    0 0 Отговор
    Какво е това "Брачна нощ"