Last news in Fakti

2 Януари, 2020 21:30 9 652 52

Васил Василев разкри: Къде отива краденото?

  • васил василев-
  • поскъпване-
  • украйна

Ние сме като Украйна

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Чудим се къде отиват крадените пари. Бившият кмет на Ню Йорк и сегашен личен адвокат на Тръмп Руди Джулиани ни отвори очите. Той обяви, че Обама и Порошенко са откраднали 100 милиарда долара от Украйна. 70 % заминали при покровителите в САЩ, 30 % останали за Порошенко и режима му. Значи той управлява, краде, разграбва, но щом дава 70 % данък от краденото, менторите го пазят и осигуряват международен чадър.

Какво ни интересува мафиотската схема ? Ами много просто - ние сме като Украйна. С какво сме по-различни ? Да не сме по-малко колонизирани, манипулирани и изсмуквани ? Третират ни по един начин. Логично е и да бъдем грабени аналогично. Който иска да управлява такава държава - да плати, като Порошенко. 70 на сто от краденото, може и повече, е за покровителите. Може да си корумпиран, с бандитско минало, да си имал лоши характеристики от американското посолство. Нищо. Щом плащаш, ще си поддържан. Кучи син, ама наш кучи син, обичат да се шегуват американците.

ЗАЩО ПОСКЪПВА ВОДАТА ?
Каква е причината за решението на КЕВР за поскъпване на водата с 5%, 8%, 9 %. Как определихте процентите ? Защо заседанието е закрито ? Що за съзаклятия, каква е тая секретност ? Събрали се, насядали, шушу-мушу, едно за тебе, две за мене, три - за него. Някакви субекти определят, подмолно и тайно, цената на неотменното, жизненото право, не само на човека, но и на всяко живо същество - правото на вода. Определят и ни я налагат. Защо бе ? Да не би да сте произвели водата ? Инфлация ли има на извора ?


Да, каптирането на водоизточниците, пречистването, пренасянето и отвеждането на водата струва пари. Но не и гигантските суми, които свличат. Група инженери, икономисти и юристи от Твърдица изчислили, че ако в разработката на един водоизточник с дебит 3 л/сек се вложат 1 милион лева - филтри, довеждане, отвеждане на водата и инсталацията се ползва 50 години, един кубик вода трябва да струва 13 стотинки. Сложете поддръжка, техници, машини, пак пречистване, канализация - още три пъти по толкова - пак става 52, хайде 60, хайде 70 стотинки кубика. Къде е разликата до 2.50 - 3 - 3.50 лв, които плащаме ?

МЛАДИТЕ ЛУМПЕНИ
160 000 млади българи не работят и не учат, обяви Стопанската камара. Ако БВП на глава от населението е 20 000 лева, значи обществото губи над 3 милиарда от неучастието на тези хора в процеса на труда и познанието.


160 000 ! Ако грабнат по една пушка, застанат зад оръдията или в танковете, те ще превърнат армията ни в страшилище за всеки агресор. Ако почнат да работят, ще създадат добавена стойност, достатъчна за удвояване на малките пенсии. Ако залегнат да учат, след няколко години ще узреят и ще помогнат да изберем правителство, което да управлява добре държавата.


За съжаление, това няма да как да стане при днешните условия. Да ги видим:
Първо. Социалните помощи насърчават лентяите. Логиката е : защо да се блъскам, така и така ще ме хранят.


Второ. Наборната армия като система за дисциплина и отговорност беше ликвидирана. А именно армията, от Освобождението и през целия 19 и 20 век беше средство не само за отбрана на страната, но и за организиране и социализиране на неовладените от домашното и училищното възпитание младежи.


Трето. Не малко родители са готови да издържат децата си, докато стигнат - децата де - пенсионна възраст или докато се махнат оттук.


Четвърто. Чужди НПО-та и наши медии подстрекават младите към разгулен и безмислен живот. Надъхват ги да бъдат фриволни, безотговорни и безполезни.


Пето. Много млади не искат да учат и работят, защото не виждат смисъл. Не вярват, че трудът ще ги измъкне, смятат, че обществото е несправедливо устроено, те няма да си намерят мястото в него и няма смисъл да се напъват.


Шесто. Една част се издържат от кражби, мошеничества , наркотици и проституция, овладява ги наркоманията и алкохолизмът.
Ето ви ги тези 160 000.

Г-ЖА САЧЕВА И ВЪНШНАТА НАМЕСА Новата социална министърка тръгна да отлага зловещия закон за социалните услуги. Явно джендърските общности и паразитиращите в социалната област НПО-та, които стоят зад закона, са преценили, че въвеждането му сега ще срещне много остра съпротива и са решили да изчакат. Отложиха го с шест месеца. Така точно в разгара на летния сезон, когато хората с деца са заети с лятната почивка, ще го пробутат тихомълком, без някой да се усети.


Схемата не изглежда сложна. Ще протакат, ще увъртат, докато напрежението спадне или родителите бъдат подгонени от нови страхове за бъдещето на децата си. А социалната министърка ни потресе с откритието, че зад напрежението около закона имало външна намеса. ‘’Сериозна външна провокация и намеса и опит за съзнателна дестабилизация на държавата ‘’, каза г-жа Сачева. Почти казус бели. Значи ако не се разреши отнемането на деца и приватизирането на социалните услуги, държавата ще се разклати и ще залитне. А външният дестабилизатор това и чака.


Що за глупости ? Социалната министърка трябва да разбере, че страната се дестабилизира от властта, сглобила този мракобесен закон и че ако бъде наложен, той ще засили демографската криза, безнадеждността и отчаянието на хората.

ПО ПОВОД СНИМКАТА НА ЕДНА БОКЛУКЧИЙСКА КОФА, ПЪЛНА С ХЛЯБ.
Хлябът наш насущний, святата храна, това, което за Христос е плът от плътта му, което за стотици хиляди пенсионери днес е основа на оживяването, се въргаля по тротоара и прелива от кофата за отпадъци. Вместо да направят сухар или попара, да го дадат на бедните, на някой приют или поне да нахранят птици и животни, едни хлебари от улица Раковски 44 в София изхвърлили непродадения хляб на боклука.
Изхвърлили го така, както честта, достойнството, съвестта, моралът, справедливостта, възпитанието, даже миналото и историята, може би и бъдещето ни - отиват на бунището. Ценностите стават ненужни, непотребни, излишни.


Нека не забравяме - България е прекрасна, умопомрачително красива, благословена земя, най-сладка хапка за всеки завоевател. 1339 години са се опитвали да ни я отнемат, а ние все се държим за нея. Но ако държавата продължава да се управлява ден за ден, без принципи и перспектива, негодно, с ненаситна алчност, в угода на тоя или оня, скоро ще ни измъкнат България под носа. Ще изкупят земята и ще я превърнат в чужда за нас страна. Ще я обявят за държава без хора и ще я населят с хора без чувство за държава. А ние, какво ще стане с нас ? Ако позволим това да се случи, ще бъдем запратени там, където бе захвърлен прекрасният иначе хляб от хлебарницата на улица Раковски.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 94 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    197 6 Отговор
    Браво мн точно

    Коментиран от #25, #48

  • 2 ИМПЕРИАЛИСТ

    26 169 Отговор
    Василевев е тънък манипулатор. Може би школован??? Българите в България за 20 години много напреднахме в разкриване на всякакви фарисейщини. Статията можеше да има голям ефект преди 10-15 години.

    Коментиран от #35

  • 3 Гост

    28 76 Отговор
    Схемата напомня на приватизацията на хладилния завод"мраз". Сигурно споделя личен опит милия
  • 4 ТИР

    134 12 Отговор
    100% Истина
  • 5 Бокосама

    105 6 Отговор
    Отлично казано!

    Коментиран от #20

  • 6 Тиберий

    92 8 Отговор
    С нашето географско положение трябва всеки българин да получава поне десет хил лева без да работи на година Това съм го изчиалявал на база стратегическото ни положение Смятайте как се краде

    Коментиран от #32

  • 7 111

    15 114 Отговор
    Буламач. Този вярва ли си и на една своя дума??

    Коментиран от #36

  • 8 Един българин

    129 12 Отговор
    Това е действителността!
    Чест му прави на г-н Василев, че не се страхува от режимът, който управлява най-бедната европейска държава с най-многобройния репресивен държавен апарат.

    Коментиран от #21

  • 9 соросоид дебил

    96 5 Отговор
    А дубру утро овци заспали! Ами англосаксите от край време се занимават с бандитизъм по целият свят бре главанаци. Не сте ли чели че навремето англииската кралица покровителства пиратите които след това и са снасяли част от плячката. Сега наследника на англииската империя се явява краварника, които вместо пиратски кораби използват съвременни самолетоносачи и други хибридни технологии за да ви ограбят?

    Коментиран от #51

  • 10 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    85 9 Отговор
    точно в ДЕСЯТКАТА когато фактите говорят и БОГОВЕТЕ мълчат
  • 11 Коко

    66 5 Отговор
    Истина и само истина!
  • 12 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    53 3 Отговор
    олигарси ппГЕРБ политици банкери нпо та зърнари банкери лихвари чсита мутри искат да ни унищожат като народ ДЪРЖАВА
  • 13 На оръжие братя

    58 3 Отговор
    Да изринем боклуците от държавата!
  • 14 Тръмп

    11 75 Отговор
    Този има мозък колкото хлебарка от КГБ!!!:):):)

    Коментиран от #37

  • 15 Положението

    49 1 Отговор
    става неудържимо.
  • 16 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    33 2 Отговор
    АЛФА ДОГ ГЕРБ УБИИЦИ МАФИЯ
  • 17 Супер Марио

    64 6 Отговор
    Герберастите разтуриха държавата 2009г бяхме позкрепили малко и тези за 10г съсипаха всичко! Това е, когато държавата се управлява от ОПГ под външна закрила!!

    Коментиран от #19

  • 18 Ново

    16 11 Отговор
    Брат да ги изрита ме но никои не иска комунисти в своята страна
  • 19 Best

    7 25 Отговор

    До коментар #17 от "Супер Марио":

    Кво си закрепил,бе каун?
  • 20 Ново

    10 45 Отговор

    До коментар #5 от "Бокосама":

    Василев много мечтае за виденовото време празни магазини нямаше кражби
  • 21 Ново

    8 20 Отговор

    До коментар #8 от "Един българин":

    А съм добре 30год работих по време на социализма и сега си харча спестените пари. От комунистите взех хубава пенсия/партизанска /
  • 22 Шляп

    29 3 Отговор
    Понякога най-удачното действие е пълното бездействие.Особено,когато системата работи на принципа на отрицателната селекция или още в режим на антиутопия.В този случай всяко полезно действие има отрицателен ефект и още повече допринася за разпада на обществото.Например,колкото повече работиш,толкова повече биваш експлоатиран,на принципа магарето се товари докато клекне,а плодовете на труда ти постоянно се отнемат чрез различни механизми като системни икономически кризи,постоянно увеличаване на такси и налози,толериране на престъпността и корупцията и прочие системни хватки,което само допринася за увеличаване на социалното неравенство.Появява се феноменът "работещите бедни",които колкото и да работят само стават още по-бедни като така правят богатите още по богати.Ясно се видя,че с протести нищо не се променя,само се замазва положението за момента и след това пак се продължава по старому,с избори също не става,защото статуквото само се избира чрез фалшифициране на изборния процес или както беше казал Сталин"Печели тоя,който брои гласовете!"Просто класическа мъртва хватка,а как се измъква от мъртва хватка,просто спираш да правиш каквото и да е и когато се убедят,че си умрял или си се предал те пускат,та и затова народът го играе умряла лисица,просто няма друг начин.

    Коментиран от #41

  • 23 Желаещ да учи

    38 1 Отговор
    Направете ми таксата за общежите 15лв/месец и семестъра 100лв. както беше 1997г. и пак ще уча. Сега 300лв./месец за СТАЯ размер 3на4, 880лв. семестър, 200лв. Учебници, магистратурата по 1800лв./семестър и тва ОБИЛНО ЗАЛЯТО С ЧАЛГА ОТВСЯКЪДЕ
  • 24 ъпсурт

    14 30 Отговор
    Гнусното чевге от ДС изпълзя пак и дава акъл.
  • 25 Счетоводителя

    1 15 Отговор

    До коментар #1 от "Рошко":

    Тос е три волтов , абсолютен араламби
  • 26 Mraz

    12 10 Отговор
    Този ли приватизира хладилния завод Мраз и го ликвидира? от хубавия терен на завод Мраз нашето момче дали захлеби?
  • 27 оня с осела

    37 5 Отговор
    Ако бандитът Тиквата спре да изпълнява нарежданията от Вашингтон, парите му в офшорните зони ще бъдат конфискувани.

    Коментиран от #29

  • 28 Западните Балкани

    39 5 Отговор
    Много е прав човекът. Търговията с външните сили се вижда и с просто око. Как се купуват самолети F16 на по-високи цени от нормалните след посещение на Борисов в САЩ?

    Коментиран от #43

  • 29 боко тиквата

    23 0 Отговор

    До коментар #27 от "оня с осела":

    Преди това ще го самоубият!!за това драпа да е на власт!!
  • 30 rusnak

    27 3 Отговор
    По коментарите ще ги разберете кои и що за боклуци са. Иначе статията е много точна.
  • 31 Ами

    13 9 Отговор
    Другаря Василев нека да разкаже как планирано и по етапно съсипа хладилния бранш на България, как остави десетки хиляди семейства без работа и им открадна хляба !? Колко работни мета откри, след като буквално му беше подарена Сточна Гара в София с терени и сгради и работещо предприятие. Трябва да е в съседната килия на Банев !!!!!
    Крадеца разяснява къде е крадеца ......
  • 32 Домакин

    13 0 Отговор

    До коментар #6 от "Тиберий":

    Че то някои и повече получават без да работят! И то за месец ...
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Като цяло е така ноо

    0 6 Отговор
    160 000 чалгари наркомани не са страшилище за никоя армия....ако стане война аз отивам да се сражавам за другата страна щот имам да връщам на българите ама много
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Жоро

    10 1 Отговор
    Швейцария е богата само с планините си !!!България има море и е пътен коридор АЗИЯ--ЕВРОПА и пак сме бедни !!!Много се КРАДЕ !!!
  • 39 Димов

    6 0 Отговор
    Всичко е казано много точно, но какво от това? Всеки с акъл отдавна е прозрял тези неща. Всеки може да ги изказва свободно, да ги пише, да ги пее..... дори да ги издига на плакати, насред центъра. Тези, за които се предупреждава в статията, нямат нищо против нашето говорене, защото знаят много добре, че няма да предприемем нищо. Знаят, че сме сладкодумни мишки, които ще продължат покорно да им робуват, докато гледаме как България става чужда. И единствените, които можем да спрем това, чакаме някой друг да го направи вместо нас. Народопсихология.
  • 40 7777

    6 0 Отговор
    Плащаме си на покровителите за да сме на власт и да съществуваме. Може би парите от КТБ там отидоха. Както от мариците и тока и водата.
    На практика от 1350 година до днес сме под робство....
  • 41 бай Шиле

    6 0 Отговор

    До коментар #22 от "Шляп":

    "...печели този,който брои бюлетините..." Не го е казал Сталин,а Цветан Цветанов - служител на ЦРУ.

    Коментиран от #46, #47

  • 42 бай Шиле

    7 2 Отговор
    Помня го Васко Василев като кореспондент на в."Работническо дело" в Париж.Типичен случай на журналист кланящ се на тогавашната власт.Но това,което пише сега е самата истина и му прави чест,че не се спотайва,а има позиция за актуалното положение на американската колония Булгаристан.
  • 43 бай Шиле

    6 2 Отговор

    До коментар #28 от "Западните Балкани":

    Плащането беше ПРЕДИ посещението.Посещението беше за да му кажат,че ще го оставят на власт.Не че по времето на СССР беше друго,ама сега е много по зле,даже си и плащаме.

    Коментиран от #44

  • 44 случайно минаващ

    2 0 Отговор

    До коментар #43 от "бай Шиле":

    бай Шиле,не си и помисляй да искаш виза за САЩ.За лудо ще ти отидат парите за кандидатстване. /не ги връщат/.
  • 45 Отец нафарфории

    2 0 Отговор
    Най красивата страна ,за съжаление населена с българи, топ идиотите на света ,с мен включително.
  • 46 Шляп

    0 0 Отговор

    До коментар #41 от "бай Шиле":

    https://bg.wikiquote.org/wiki/%D0%99%D0%BE%D1%81%D0%B8%D1%84_%D0%A1%D1%82%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D0%BD Специално за бай Шиле от Уикипедия
  • 47 Шляп

    2 0 Отговор

    До коментар #41 от "бай Шиле":

    "Важно не как голосуют, а кто считает голоса." - Сталин
  • 48 Димитър

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Рошко":

    Другаря Василев пак се развихри с поредните манипулации и манипулативни лъжи. За съжаление на такива като него се дава думата често, а самият той е стар кадър на Бкп=Бсп, които си е напълнил гушата яко.
  • 49 Срам ме е от такива

    2 2 Отговор
    Васето да каже, как купи завод МРАЗ през 1996г. за 100к$ . После изгони работниците и продаде оборудването. А сега ми се прави на вода ненапита ! Заради такива школовани помияри толково трудно се откъсваме от дъното !!! Мурзилки, и хиляда минуса да ми сложите, това не променя истината !!!
  • 50 Акъл за далавери

    1 2 Отговор
    ...1339 години са се опитвали да ни я отнемат, а ние все се държим за нея... Брат Василев, първо прабългарите са я отнели от ромейте, а после е това дето го казваш ! Ама къде у теб толкова акъл ??? Само за далавери ставаш !
  • 51 Патриот

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "соросоид дебил":

    Както и управляващи политически върхушки - Порошенковци, Бойковци и т.н.
    Същото е и е нас. Ама нали сме Страна на свободното слово и демокрацията няма кой да го каже.
  • 52 Германец

    0 0 Отговор
    Ами като си голям радетел и патриот ,влез с един микробус със амониева селитра в парламента. Само че не ви стиска , пак само приказки ,тоя ви виновен оня ви е крив. Ботев ви го казва в оная поема в механата ... Крещим, но щом изтрезнеем, забравяме думи клетви ...