Last news in Fakti

4 Януари, 2020 15:59 11 111 98

Свиня

  • история-
  • путин-
  • ссср-
  • третия райх-
  • евреи

Тия хора злоупотребяват с Историята за елементарните си пропагандни нужди

Свиня - 1
Снимка: Фейсбук
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Путин е крайно въздържан човек – в сравнение с Тръмп изглежда като буца лед от Сибир, и то от място, където никога не е имало човеци.

А и в сравнение с останалите Персони: танте/леля Меркел, чиито безбройни жакетчета неизменно предизвикват веселие, доста фриволния Макрон, за Джонсън да не говорим.

И сега г-н Лед изтърва една неприлична дума – по адрес на полски дипломат от миналото. Нарече го „свиня“.

И това изобщо не е случайно – случайности никога няма в руските работи.

Между другото. Наскоро се загледах в руския Клуб „Комедия“.

В продукцията му често присъства и Путин, представят го почти на ръба на позволеното или по-добре да кажа - по острието на ножа.

Актьорът, който играе Путин, сигурно няма особено спокоен сън – но пък много достоверно импровизира един негов тик, едно характерно присвиване на устните, през които трудно се прокрадва нещо неразумно или емоционално.

И, ето сега, оттам се е измъкнала думата „свиня“.

Това е истинско събитие, а и самата дума може да бъде обявена като Дума на Годината.

Още една скоба. Нашият Самодържец/ББ изчезна напълно от телевизионните скечове. Това недвусмислено означава, че всичко вече е наред.

Може да означава и друго – че повечето от нашите телевизионни продуценти са обикновени страхливци и лишиха ББ от едно необходимо лекарство, от сатиричния сироп, който е полезен за всеки политик.

Навремето Краси Радков го „играеше“ по-смело, за разлика от Любо Нейков, на който сякаш все не му достигаше любовта на ББ и по-скоро го галеше с перце – но не от тия, които продават в секс-шоповете.

Тия дни двамата комици сякаш са заменени от бившия регионален министър, сега зам. министър, Нанков – край празния язовир „Студена“ той с такова обожание гледаше ББ, че трудно можеш да повярваш, че не е артист, нормален човек не може да излъчва чак такова възторжено преклонение.

Сякаш за него е измислен лафа „мига на парцали“. А може би го гъделичка някаква вина.

Да се върнем към думата на годината. Свиня.

Историята с полския дипломат Юзеф Липски, който е посланик в Хитлеристка Германия през 30-те години на миналия век, ни отвежда към Голямата Подмяна, която беше отново реанимирана напоследък: Втората световна война е предизвикана от Хитлер и Сталин, тя не е спечелена от руснаците и пр.

Банални глупости, но не престават да ги съживяват.

Мизерни спекулации, които поникват на невероятни места, да не споменавам, какви ги редеше наскоро дори шефът на НАТО Солтенберг.

Тия хора злоупотребяват с Историята за елементарните си пропагандни нужди.

Веднъж попаднах на „разследване“ по канала „История“, според което Войната е спечелена след битката при абатството Монте Касино, Италия – а не след чудовищните сблъсъци при Сталинград и Курск, ей такива пикливи измишльотини.

Тия хора дори не са чували за Конквист, но ние го четяхме тайно още в „ония“ години. Дивият сталинизъм ни е отвратителен - не защото ще ни го каже едва сега някой като Солтенберг, а защото това отвращение поникваше в нас от великата руска литература – и оставаше завинаги там.

Друго е по-важно: истините на Историята трябва да са ни най-скъпи – това за сведение и на тукашните късни „антикомунистически“ сополи.

Между другото, понеже стана дума за Сталин – язовир „Студена“, примерно, не можеш да го напълниш с песни и частушки. Скъсай ухото на идиотите.

Докато някои подритват Историята за днешните си нужди, започват да изглеждат все по-неясни и иначе безспорни факти.

Защо Съюзниците, които поне в Европа имаха поддържаща роля, предоставиха именно на Русия правото – и честта – да превземе Берлин и съветски войни да забият Знамето на Победата над Райхстага – те, а не някой юнак от Кентъки, който половин век по-късно да бъде изигран от Брад Пит в поредния трафаретен американски боевик? Защо?

Достатъчна компенсация ли щеше да бъде това за 20-те милиона руски/съветски жертви. На всеки убит американски войник се падат 80/осемдесет съветски.

Защо Чърчил, който смяташе българите за хора второ качество - нека го кажем направо и да не го забравяме, и Рузвелт предоставиха Източна Европа на Чичо Джо/Сталин?

И защо след десетина години повториха коварния си номер с клетата Унгария? Добре, Дунав беше пълен с труповете на унгарските бунтовници – но кой ги наговаряше месеци наред по „свободните“ радиостанции, че щом обявят въстанието, американски войски веднага ще влязат в Унгария?

Изоставиха Източна Европа, за десетилетия я сервираха на „Империята на Злото“ – не че имаха друг избор, Истинските Победители също трябваше да получат част от плячката.

И какво очакваха – сталинизмът кротко да прерасне в демокрация, крокодилът да зачурулика като славейче.

Направиха и един изгоден бартер: Съветите да станат пазвантите на Източна Европа, безмилостни, както се очакваше – а ония си присвоиха любимата им доктрина за „Износ на революции“.

И здраво се постараха – от Корея и Виетнам до Афганистан и Ирак.

Без никаква полза – като изключим възможността Холивуд да направи някои свестни филми.

В „ония“ години иронизирахме съветското клише, че САЩ са „световният полицай“ – сякаш руснаците завиждаха на американците за тази им роля, докато те самите бяха пазачите на полузаспалия източноевропейски блок.

Но клишето се оказа истина – и Америка и досега не може да изпълзи от тресавището на безсмислени войни, отгоре на всичко, на 11 септември 2001 беше унизена/ранена в самото си сърце, а днес живее в трудно прикриван страх.

Хиляди са жертвите на посттравматични стресове – от Виетнам до войната в Кувейт.

За „Арабската пролет“ да не говорим – невежи до налудност хора съчиняваха подобни безумни конструкции, без оглед на последиците.

Не се уморяват да иронизират екзалтанта Тръмп, но той, поне засега, прибра страната си в един премерен изолационизъм. И може би Времето ще се окаже по-снизходително към него.

Така се случи, впрочем, с Рейгън – един нищо и никакъв актьор, но той вече е запомнен като разрушителя на „Империята на Злото“ – макар че тя просто бе продадена от авантюриста Горбачов.

Всичко това трябва да бъде прикрито по някакъв начин.

Затова, хайде да префасонираме Голямата Война.

Само си представете, какви лъжи ще се сипят след години за днешните времена.

Но г-н Лед използва думата „свиня“ – и всичко отиде по дяволите.

Трябва да си пълен наивник или, в краен случай, български политик, за да не знаеш, че Руската Мечка никога не забравя. И никога не прощава.

Поляците не поканиха Путин във Варшава за

80-годишнината от началото на Голямата Война, защото Русия не ги освободила, а заробила – обаче германският президент беше най-почитаният гост.

И ето го наказанието: руснаците извадиха документ, който разкрива един от най-скверните епизоди от предвоенна Европа.

През 1938 година Хитлер обсъжда с полския външен министър и полския посланик в Берлин Липски идеята си да засели евреите в Африка.

И тогава Липски изцвилва: „Ако вие направите това, ние ще ви издигнем великолепен паметник във Варшава!“

Впрочем, някои изследователи оповестиха, че поляците са ликвидирали сами повече евреи в Полша – повече от германците.

Припомнено беше и варварското изпепеляване на еврейски селища, заедно с жителите им – най-известен е погромът в Йедвабне, но се споменават поне още 23 населени места /по информация на „Дойче веле“/.

И настъпи весела суматоха.

Полският премиер направи специално изявление – постна пропаганда, нищо повече, колкото да предизвика руснаците да извадят нови срамни документи за полско-германската колаборация.

Евреите се изпокараха и пр.

Руснаците всеки момент могат да свалят гащите на всеки – да не говорим за банковите сметки, понеже открай време швейцарските банкери са руски агенти.

Разобличаването на Липски е мощен токат/юмрук в лицето на полските тарикати. Това е една от бомбите на 2019 година, това е и възмездието, макар и дребно, за смъртта на милиони руски войни, чиито паметници днес сополите омърсяват.

За всички, които ще пишат учебници по история, този епизод е съвършено поучителен. Да не бързат да дращят измислици с потните си пръстчета, да не омърсяват Историята заради гладните си душички.

Тя не може безкрайно да се оварварява с измислици.

Все си представям едно руско момче, привикано от някое затънтено селце и преминало през чудовищните изпитания на Войната – как умира някъде в Полша, и все не може да разбере, какво, по дяволите, прави там, защо трябва да умре заради кефа на един маниак – на когото поляк иска да вдигнат паметник.

Представяте ли си потресението на това войниче в предсмъртните му мигове…

А след години някакви мизерници ще го набедят за агресор.

***

РАВНОСМЕТКА НА 2019 ГОДИНА

71 публикации в страницата.

547 хиляди 408 харесвания.

31 хиляди 908 коментара.

85 хиляди 247 споделяния.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 110 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕЕЕЕЕЕ

    14 36 Отговор
    РУМЕН РАДЕВ
  • 2 Монгола

    150 14 Отговор
    Монте Касино - Италия съюзниците 6 месеца 10 000 американци не могат да превземат едно абатство охранявано от един гарнизон немци смех смех смех!!!

    Коментиран от #48

  • 3 Петко

    64 16 Отговор
    Всичко е така както си го преписал Кево,но не може да се промени,факт.
  • 4 Го4о

    54 81 Отговор
    Няма бивши ченгета, нали така др. Кеворкян?

    Коментиран от #58

  • 5 Хисторик

    123 25 Отговор
    На 4.1.1944г започва битка при манастира,, Монте Касино " съюзниците за 6месеца губят 54 000 души от един гарнизон на нацистите!!! Руснаците щяха да го сгазят манастира за 3дни!

    Коментиран от #18, #53

  • 6 КОНТРАТА

    100 18 Отговор
    Мръсните полско фашиска подлоги са разобличени без право на амнистия от историята периода 1934-1945г!
  • 7 Голям Слон

    142 29 Отговор
    Изключителна статия, написана от ерудиран журналист. Не като сегашните.. Тази сутрин я прочетох, качена в страничката му. Уникален език. Такъв журналист България вече няма да има.

    Коментиран от #62

  • 8 Емил

    19 68 Отговор
    Евреинът се разкри! Не можа да сдържи гнева си, когато става дума за "кръвно родство"! Христос го отрече и затова го разпнаха!
  • 9 Nichan235

    35 51 Отговор
    Истината е по средата, а Катин?

    Коментиран от #10, #92

  • 10 Голям Слон

    65 20 Отговор

    До коментар #9 от "Nichan235":

    Катин е послеслов на полските зверства спрямо руснаци. А за тях кога?
  • 11 NSDAP

    58 37 Отговор
    Леле тука пълно с професори.Първо,ние българите да сме славяни/евреи или цигани?Не,ние не сме такива,а сме наследници на старобалканското население и основоположник на иранският свят.Второ,Путин е евреин,нормално е да не харесва Хитлер.Трето,войната между Германия и Полша е защото в Полша живеят тогава около 4-5 милиона етнически германци,в областа Прусия.Германия напада Полша с право,защото в Полша живеят милиони немци.Все едно,някой да вини България що била нападнала Османската империя през 1913,като в Османската империя тогава са живеели също милиони българи,които все още са били под чужда власт.Четвърто,фашисти в Германия няма,а има национал-социалисти.Фашистите са в Италия и Испания.Пето,като толкова много обичате Русия, САЩ и Турция,защо не отидете там да живеете,а пречите на нас българите?Аз съм българин мюсюлман/помак от Косово и обичам България,затова се изслелх през 2008 в България.

    Коментиран от #13, #14, #94

  • 12 Монгола

    54 13 Отговор
    На Адолф баща му е бил копе.... накрая краварите ще изкарат Афолф Хитлер, че е бил руснак, а пилигримите от Северна Америка са построили мексиканските пирамиди.
  • 13 Хрониките на Евразия

    17 34 Отговор

    До коментар #11 от "NSDAP":

    Ти си тюркско потекло от Либия от халифата що се бъркаш в историята на България?
  • 14 NSDAP

    50 24 Отговор

    До коментар #11 от "NSDAP":

    Шесто, България е в тристранният пак,защото те ни обещават почти цяло национално обединение,а и Адолф Хитлер е голям българофил,поради историческата родственост между българи и германи.Седмо,националните ни катастрофи са дело на нерешителност от страна на Фердинанд и на руската антибългарска политика.Дори освобождението ни става дело,благодарение на Бисмарк,който свиква берлинският конгрес с цел,да бъдат определени границите между България и др. страни,защото в Сан стефона думата България НИКЪДЕ НЯМА!
  • 15 КОЙ?

    12 42 Отговор
    И авторът е същият като заглавието на глупостите си, които е произвел...
  • 16 Не е вярно

    20 56 Отговор
    че Путин е леден като айсберг. Когато го хванаха със свалени гащи заради двамата му убийци в Солсбъри очичките му засвяткаха като очите на настъпана мамба. Започна да съска как отровеният бил предател на родината и пр. Иначе руснаците да си кажат - поделихме си Полша с Хитлер, защото полският посланик мразел евреите. Така излиза.
  • 17 1944

    12 25 Отговор
    много ги е страх еничарите от империята на злото. уж и се гъзят а ги е страх. нали , димитре арменский?
  • 18 Сталинчо

    22 44 Отговор

    До коментар #5 от "Хисторик":

    Колкото без помощ от Велика Америка(оръжие,боеприпаси,храна и дрехи) щяха да опазят Санкт Петербутг-обсаден колко време-872 дни

    Коментиран от #19

  • 19 Монгола

    46 17 Отговор

    До коментар #18 от "Сталинчо":

    Добре, че бяха руските подводници в Атлантика да опазят САЩ от фашиска окупация! Добре, че СССР с нейните кораби опазиха от японците крайбрежието на САЩ от десант!

    Коментиран от #21

  • 20 NSDAP

    29 42 Отговор
    Американските воюват срещу японците.Вие изобщо виждали ли сте японски войник?През Втората световна война,почти всички японски генерали умират в бой,редом до войниците си.Японците предпочитат да умрат,пред това да отстъпят,а ватенките се предават на немците.През 1941 година,при началото на операция Барбароса,800 000 от съветската армия се предават на немците в Полша.Много ми е интересно,японските войници срещу руските войници как ли щяха да изглеждат.Опа,те Русия и Япония имат една война и в тази война Япония утупва Русия и то Царската Русия.Ами финландците?Един Симо Хаюха който ватенките е ликвидирал.

    Коментиран от #35, #38, #57

  • 21 NSDAP

    23 35 Отговор

    До коментар #19 от "Монгола":

    Русия,която дори сега няма самолетоносач,щото изгоря да е била спасила Америка от нещо е просто смешно.Въпреки,че САЩ и Великобритания също са били командвани от ционистите,така както СССР,то САЩ и Великобритания са били много по-напреднали технологично и изобщо във всичко.

    Коментиран от #28

  • 22 NSDAP

    23 44 Отговор
    За да разберете силата на руската армия,просто погледнете статистиката.Руски жертви 24 млн,немски жертви 7 млн на Източният фронт.При Москва немците имат 400 000 човека,а руснаците 1.2 млн.Японците през втората световна война да се взривявали в името на Япония и императора,а съветските войници когато са виждали немец са се крили у храстите,така както терористите партизани/шумкари от БКП.Айде,вече сме 21 век,информация е свободна за всеки.
  • 23 Реалността

    29 9 Отговор
    Поляк е диагноза, но и както го е казал ВВП и КК и така може. За полякините е друга тема.
  • 24 розово

    32 2 Отговор
    Истините от Историята трябва да са ни най скъпи.Цитат от статията .Коментирам го защото и в България има хора които с лека ръка искат да изопачават историята.
  • 25 Парадокс

    27 7 Отговор
    Че Русия има най-голяма заслуга за спечелването на вайната е така, но подялбата на Полша е факт. Без източният фронт съюзниците никога нямало да пробият.Русия е империя, манталитета на империите е постоянно териториално и икономическо разрастване и инфлуенция на идеология на други народи.Полша , Домбаск, Крим желязна завеса ... американците са същите...
  • 26 История

    23 8 Отговор
    Свиня, типична полска свиня!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Механика

    31 8 Отговор

    До коментар #21 от "NSDAP":

    Много са напренали ингилизите и америте до скоро позваха два крана един за студена другия за топла не знаеха какво е смесител за вода! Видя се колко са напред и с танкосете,, Шърман" немците отваряха като кутийка кока - кола
  • 29 Журналист

    30 6 Отговор
    Кеворк е наи смелия журналист ето постоянно пише истината за нинова доган и за сем радеви тои още от тошево време беше трън в очите на власта само колко пъти е бил арестуван и лежал в белене
  • 30 Кеворкян,

    9 20 Отговор
    много долно същество си!Не си се променил!
  • 31 456

    15 2 Отговор
    Е затова демократите от обора пускат с новогодишни фойерверки срещу борещите се с тероризма. Пример Генерал Сулеймени.
  • 32 Для чего , к/рва ?

    41 2 Отговор

    До коментар #27 от "Дял чего , к/рва ?":

    Света е джунгла ! И морал в него няма ! НАРОДА е бил винаги непросветена наивна паплач и жертва на владеещ капиталите елит. Възхищаваме се от стандарта на Запада а не питаме колко кръв са проваляли сред тяхните колонии за да облагодетелстват себе си. И Англия и Германия и Холандия, Франция, Еспания, Португалия, Турция, Австроунгария - жестока истина с жестоките закони на "ДЖУНГЛАТА "/колонизация/. И днес е същото . И днес , ние пак сме отвън на улицата пред европейската витрина и гледаме наивно с радост че ни наричат подигравателно "ГОСПОЖО , ГОСПОДИНЕ ГОСПОДА " а в същност ние сме губещата ,измамената , обречената , наивната . Губим индустрия, губим трудоват заетост, пазара, покупателна способност, земята, въздуха, водата , недрата, свободата, домовете, семейството, децата. И пищим от радост когато видим кралицата на Англия на живо и подаваме цветя и ръка за поздрав. А колко мъка е сътворил Грехът Британ. Колко живота е затрила - за 200 години в Индия, колко милиони народи е изтребен за да е Крейг днес тази Бритън ? Всичкият в този свят е коварство , подлост и агресия където наивният е обречен. А какви сме ние?

    Коментиран от #34

  • 33 психиатър

    25 2 Отговор
    "Публикувано във факти.бг: Опа,те Русия и Япония имат една война и в тази война Япония утупва Русия и то Царската Русия."Чети повече и тогава коментирай!!!Само с омраза и плюене не става.За "Битката при Халхин Гол "чувал ли си?Защо има Северна и Южна Корея?Повече няма да питам,защото с този айрян в главата си няма да станеш по-умен.
  • 34 Для чего к/рва ?

    27 1 Отговор

    До коментар #32 от "Для чего , к/рва ?":

    Света е пред война а ние сме толкова зле че няма на къде. Голямата заблуда че щом сме в ЕС , ще се окажем от към слънчевата страна на земята и илюзия. Ние сме просто ресурс за организаторите на запад.

    Коментиран от #37

  • 35 луд

    38 4 Отговор

    До коментар #20 от "NSDAP":

    Фен съм на истината, та малко да те осветля. (има го и в уикипедия) Август 1945г руснаците разбиват и пленяват елитната квантунгска армия (над 700 000 човека). И това го правят, в момент когато са загубили огромен брой войска и техника, голяма част от армиите им остава в Европа и все пак успяват. Успяват да ликвидират цялата континентална армия на Япония.

    Коментиран от #41, #42

  • 36 МВР

    24 2 Отговор
    Истината е най добрата политика.Браво Кеворг
  • 37 Для чего к/рва ?

    17 1 Отговор

    До коментар #34 от "Для чего к/рва ?":

    Ние сме просто РЕСУРС за колонизаторите на Запад ! Ресурс - земята ни ! А за нас в нашата земя , място не се предвижда! Чрез ЛИБИРАЛИЗЪМ ! Либерализма е като Ди Де Те срещу КОНСЕРВАТИЗМА - семейство, дом , народ, държава !
  • 38 Behemoth

    11 7 Отговор

    До коментар #20 от "NSDAP":

    Ти не си у ред бе!
  • 39 Для чего , к/рва ?

    22 1 Отговор
    За да ни заличат от лицето на земята се насажда ЛИБЕРАЛИЗМА - деморализация , свобода и индивидуализъм. Основна цел - разложение на личността, разлагане връзките и традициите в семейството, отслабване устоите и съпротивата на народа , нацията и държавата. След което идва заличаването името и историята за него. Затова са НПО,новите телевизионни програи, сексуални съвете, фермата, биг брадър, комиците, истанбулския конференция, сурогати майки, еднополовите бракове общи тоалетни, трети пол, родител едно и две. И РЕЗУЛТАТЪТ Е НА ЛИЦЕ ! Да се срамиш да назовеш от коя държава си и с какво да се похвалиш освен че сме част от ЕС ! Но с каква цел ? Никой не се е осмелил да го изрече ! Да не заличат!

    Коментиран от #40

  • 40 Ти също

    6 11 Отговор

    До коментар #39 от "Для чего , к/рва ?":

    си част от това коварство и подлост,освен ако не си много прост и наивен,но не вярвам.Не ни развивай наивни поетични масали,а посочи истинските виновници,щом си толкова отворен!Не ти стиска!?Или ти плащат за талаша,който бълваш?
  • 41 гост

    5 24 Отговор

    До коментар #35 от "луд":

    Фен си на русколизката си идиотщина !! В същата ти любима уикипедия пише също , че на 6 и 9 август 1945 са атомните бомби над Хирошима и Нагазаки , след които Япония капитулира !!! Страшна победа е да обявиш , че си "разбил" капитулирала армия , за която капитулация нямаш НИКАКВА заслуга !!

    Коментиран от #43

  • 42 гост

    5 20 Отговор

    До коментар #35 от "луд":

    Също за твое сведение освен Китай , Япония завзема територии на три континента и океани , поне пет пъти по-големи от завзетите от Хитлер и това още преди последния да нападне дружката си Сталин !! Кой воюваше с тях в Тихия и Индийския океан и две трети от Азия , пак ли твоите "победители" , дето едвам успяха да минат 1000 км от собствените си граници в Европа ??

    Коментиран от #45

  • 43 луд

    22 6 Отговор

    До коментар #41 от "гост":

    Да , през август падат бомбите, но Япония капитулира на 02.09. 1945г. т.е. през август когато е сражението в Манджурия , японската армия все още не е капитулирала и битката си е била реална и много жестока. Отделно почти милионна армия, мислиш ли ,че ще се предаде току така, при целия фанатизъм демонстриран от японците през войната. Има свидетелства. че по тихоокеански острови японци са воювали доста след официалната капитулация. Между другото, като обиждаш не изглеждаш по-умен.
  • 44 гост

    9 32 Отговор
    За всички русколизци тук и за свинята Кеворкян , Втората СВЕТОВНА война затова се казва световна , щото далеч не се изчерпва с руските "подвизи" на една площ , дето няма и една трета от Европа даже , да не говорим за света !!! Това , че са загинали 20 милиона руснаци е заслуга даже не толкова на Хитлер , колкото на собствения им "водач" Сталин , който упорито и последователно ги ползва за пушечно месо през цялата война , без да му мигне окото !!! Показателен пример е обсадата на Ленинград , без никакъв военен и стратегически смисъл за Русия , единствено заради ината на Сталин измират милиони , а Русия не печели НИЩО от това !! Така че колко жертви са дали не е вина на останалите !!! А в Африка , Азия и даже Южна Америка , до която Хитлер също стига , за огромно съжаление на русколизците , пак ли руснаците го победиха ??? А че цялата площ , на която "великата" Червена армия воюва , няма и ЕДНА СТОТНА от общата площ на която е водена войната , щото само войната в Тихия океан между САЩ , Австралия и Япония е ДЕСЕТ ПЪТИ по-голяма от цяла Европа , да не говорим за едната трета , която е с участие на руснаците и там ли са "победили" ушанките ??? Нещастници с промити мозъци и тъпанар със самомнение за "голям" журналист !!!!!!

    Коментиран от #63

  • 45 луд

    21 2 Отговор

    До коментар #42 от "гост":

    Пич, първо прочети на какво отговарям. Изобщо не става въпрос за това, кой какво е прави в Тихия океан. Отговорих на твърдение, че Япония не е губила от Русия. В момента само спамим и двамата, защото не четеш.

    Коментиран от #46, #47

  • 46 гост

    8 28 Отговор

    До коментар #45 от "луд":

    Не "пич" в момента говорим за това , че НЕ СССР спечели Втората световна , колкото и да им е неприятно на тебе и твоите дружки !!! И това , че е дал най-много жертви нищо не значи за това !!!! И винаги това е любимия рефрен на русконадупените , като стане въпрос за войната !! Е няма да ви огрее !!

    Коментиран от #49

  • 47 гост

    7 21 Отговор

    До коментар #45 от "луд":

    А относно твърденията ти за Япония , като обичаш да четеш уикито , прочети кога и защо "любимия вожд" Сталин се осмелява да изтегли войските си от границите на окупирания Китай и да ги прехвърли в Европа !!!! И дали без тях щеше да има и Сталинград и Курск и всичко останало !!!! Ако американците не бяха ангажирали всички сили на Япония във войната с тях , японците щяха да стигнат до Москва по-бързо от Хитлер !!!!

    Коментиран от #51, #54, #55

  • 48 Домакин

    7 3 Отговор

    До коментар #2 от "Монгола":

    Този немски гарнизон е от 80 000 войници.

    Коментиран от #50

  • 49 луд

    13 2 Отговор

    До коментар #46 от "гост":

    Хайде пак прочети коментар 20, след това коментар 35. Изобщо не е интелигентно да ми вменяваш каквито и да е предпочитания , защото не ме познаваш. Разбираш ли, аз не съм нито от ЦСКА, нито от Левски, аз съм си от Локо Пв. Дано да разбираш от метафори (не ме карай да ти обяснявам що е то)

    Коментиран от #65

  • 50 гост

    5 19 Отговор

    До коментар #48 от "Домакин":

    И е успял да задържи американците само защото не са искали да бомбардират манастира да допълня !!!! Когато решават , че нямат повече време и бомбардират , всичко свършва за два дни !!!! След което САЩ плащат за възстановяването на манастира !!!! За кое бомбардирано от тях платиха ушанките ???? !!!!!!!

    Коментиран от #52, #61, #72

  • 51 луд

    15 2 Отговор

    До коментар #47 от "гост":

    Съжалявам , но на тези ти въпроси, "дали,можеше,ако не беше и т.н. можеше да ти отговори едно лице, което вече не е между живите, Баба Ванга, Бог да я прости. Пишеш предположения, какво е можело да стане. Фактите са други.
  • 52 Тиберий

    12 3 Отговор

    До коментар #50 от "гост":

    Смешните десанти в Италия и Франция доказаха калпавостта на американската армия Япония показа как се воюва но не и стигнаха реаурсите Ако бяха малко разумни шатите щяха да загубят войната
  • 53 Guest

    5 3 Отговор

    До коментар #5 от "Хисторик":

    Така е, но жертвите типично по руски щяха да са 540 хиляди!
  • 54 1234

    8 3 Отговор

    До коментар #47 от "гост":

    Особено след боя който бяха яли от Жуков в Манджурия, щяха много бързо да стигнат.
  • 55 ПИТАМ

    11 3 Отговор

    До коментар #47 от "гост":

    Чети историята. След като през 1939 г Жуков ги разпиля, как ще тръгнат през Сибир за Москва. И до къде щяха да стигнат.
  • 56 Guest

    9 0 Отговор
    Между другото Монте Касино е било един малък Мамаев Курган: метала в повърхностния почвен слой е бил повече от хумуса, след битката! Самото разрушаване на манастира обаче е срам и за двете страни, относно вероизповеданието им, а пък изригването на Везувий е в пиров "плюс" за германците - удължава агонията им и жертвите за съюзниците!
  • 57 БАРС

    11 3 Отговор

    До коментар #20 от "NSDAP":

    Лёлик добре прочети това па после плямпай.Мощнейшая группировка японской императорской армии — Квантунская армия — прекратила свое существование всего за две недели. К концу августа было сломлено сопротивление японцев на Сахалине и Курильских островах. В общей сложности противник потерял свыше 700 тыс. солдат и офицеров, из них 84 тыс. убитыми и более 640 тыс. пленными. Советские потери составили 36,5 тыс. человек, из них убитыми и пропавшими без вести 12 тыс.

    Коментиран от #66, #73

  • 58 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    0 3 Отговор

    До коментар #4 от "Го4о":

    прав сте
  • 59 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 5 Отговор
    ХИТЛЕР изби доста невини хора а и е шизофреник
  • 60 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 3 Отговор
    да живееБЪЛГАРИЯ
  • 61 Сталинчо

    9 11 Отговор

    До коментар #50 от "гост":

    Шапка Ви свалям за компетентните отговори но няма смисъл в това да се убеждават невежи и органичени хора тях исторята не ги убеди ,че комунизма е най-голямото зло че комунярите убиха повече хора от фашистите ,че Хитлер е пеленече в сравнение със Сталин
  • 62 Слоница

    4 5 Отговор

    До коментар #7 от "Голям Слон":

    Слонче такива като кево бол кой как им плати но не забравя да оплаче и евреите щот нали знаеш там лабаво нема
  • 63 комбайнер

    4 13 Отговор

    До коментар #44 от "гост":

    Перфектни коментари, госте - еви им мамата на рашките, дето ти слагат минуси. болни мозъци са те.
  • 64 Мечока

    10 2 Отговор
    Браво за статията !
  • 65 ЧМ Варна

    4 12 Отговор

    До коментар #49 от "луд":

    от Локо Пд ли си? дето им викат по стадионите ЦИГАНИ, ЦИГАНИ, ЦИГАНИ!

    Коментиран от #67, #68

  • 66 ДАНС

    5 10 Отговор

    До коментар #57 от "БАРС":

    Ти пък на руски публикации вярваш ли?

    Коментиран от #71

  • 67 луд

    5 3 Отговор

    До коментар #65 от "ЧМ Варна":

    Хи, хи, метафора, манго, метафорааа разбираш ли?!!??!!
  • 68 перничанин

    7 2 Отговор

    До коментар #65 от "ЧМ Варна":

    А, на вас не ви ли викат ГАГАУЗИ :))))
  • 69 Майна от Пловдив

    8 8 Отговор
    Кеворкчо питаш достатъчни ли са 80 руски жертви срещу една американска . Не са . Ако погледнеш руско-финския конфликт , там ще видиш още по-фрапантно съотношение. Това доказва само едно ,абсолютното пренебрежение на руските неандерталци към човешкия живот. Спечелелия войната Сталин замалко да се предаде на Хитлер

    Коментиран от #70, #74

  • 70 само Ботев

    4 5 Отговор

    До коментар #69 от "Майна от Пловдив":

    много точно, майна!
  • 71 БАРС

    14 2 Отговор

    До коментар #66 от "ДАНС":

    Виждам че те боли но фактите достатъчно говорят че Русия побеждава и немци и японци а колкото до японците знам че цялата им война с японците после 9 май е била до 1 месец.Има достатъчно оригинални кадри които съм гледал как се предават и си хвърлят оръжието твоите любими японци .А твоите смели американци зе 5 години не можаха да се справят с японците .И ощте една статистика оринтеровъчна невероятните и добре въоръжени немци които вероломно нахлуват и използват когато хората спят и то с най модерно и мощно оръжие и самолети дават жертви войници над 8000000 и Руснаците почти същтото внад 20000000 загиват руски мирни жители избити от немците без да са били тия хора въоръжени по най подлия начин между другото немците са много подъл народ гаранция
  • 72 Не лъжи бе

    6 3 Отговор

    До коментар #50 от "гост":

    Абе, неграмотен трол, отвори в Уикипедия (но не българската) и чети за битката при Монте Касино. Бих ти препоръчал и специална историческа литература, но си много прост и неграмотен, за да четеш такива неща. Силите на съюзниците наброяват над 240 000 души, 1900 танка и над 4000 самолета. Силите на немците наброяват не повече от 30 000 души, но никой не знае с точност, възможно е и да са били много по-малко. Разполагат д двуцифрен брой танкове и противотанкови оръдия, без никаква поддръжка от въздуха. Бомбандиравките на съюзниците започват още в самото начало, траят дни наред, преди да се осмелят да атакуват, и така над манастира са изсипани най-много бомби на квадратен километър пред ВСВ и за всички времена на войюна. Въпреки това, немците не се предават и без никаква поддръжка и резерви се бият сред развалините до самия край, като отблъскват четири големи атаки. Резултатът от битката е 55 000 жертви от страна на съюзниците, а от страна на немците - 20 000. Немците всъщност са дали по-малко жертви, защото това е по сведение на съюзниците. Не се знае дали изобщо е имало 20 000 немци, а е много вероятно силите на съюзниците далеч да са надхвърляли 250 000 хиляди сумарно.
  • 73 Guest

    11 2 Отговор

    До коментар #57 от "БАРС":

    Манджурската операция е последната голяма, сухопътна операция през ВСВ. Куриозът е, че фактически войната свършва по неуспелия метод за блицкриг на Хитлер срещу Москва. Т.е. за първи и последен път във войната се наблюдава скоростен разгром на противника, "щадящ" и двете страни: милионни армии, скоростна двуседмична операция на танковите клинове + чувалиране, 30 хил. загинали японци, 8 хил. руснаци, което на фона на 2 млн. участващи и на мащабите на войната в Европа, си е направо тип съвременна "хуманна" военна операция! След нея светът си дава сметка за тоталното превъзходство на Съветския съюз в конвенционалните сухопътни военни действия към онзи момент!!!
  • 74 Guest

    7 4 Отговор

    До коментар #69 от "Майна от Пловдив":

    След Сталинград и подвизите на 62-ра на ген. Чуйков, Ставката най-накрая разбира, че без опитни солдати работата няма да стане. Всъщност остатъците от руската 62-ра армия и 6-та на фон Паулус са си баш прародителите и първите, ама истински тюлени, командоси, морски пехотинци, Спецназ, легионери и както там друго им казват!!! За жалост оцелелите 90 хил. германци нямат шанс да предадат таланта си на поколенията. А до Берлин наистина и чумавите болшевики започват да ценят живота и качествата на хората си. Чак във берлинската операция се осир.т с 300 хил. безсмислени жертви, сакън някой "съюзник" да не помогне по погрешка!

    Коментиран от #95

  • 75 Niko

    9 2 Отговор
    Най-сетне статия, която си заслужава да прочетеш до край.
  • 76 Петков

    2 8 Отговор
    Доносникът пак осира.

    Коментиран от #81, #84

  • 77 Для чего к/рва ? Кеворк е обективен ,но

    5 4 Отговор
    Има още истини които НАРОДА ни трябва да знае за да може САМ да РАЗГАДАЕ как да анализира, преценя , осъзнае, разсърди и прав път за оцеляване да поеме и на кого да разчита , оповава и да подражава ! Кай замисли Първата световна война и целите и' ? Кой замисли Революцията 1917, Кой замисли преврата в Русия ? Защо ? Кой и защо уби Разпутин ? Кой задуши цар Павел,? Кой и защо създаде Гладомора ? Кой и защо създаде необходимостта за РАЗКУЛАЧВАНЕТО, изселването, разстрелите, ГУЛАГ ? Каква е истината у нас гащи никой още няма да се заеме и направи Крачка в ПЕРЬОД ! Няма има само ШЛАКА - И ние сега такива каквито сме - мижитурки - единочки неубедителни без идея на къде да потеглим , осъзнавайки че действие е нужно а ЛИДЕР с обща ясна национална държавна идея НЯМА ! Кеворк пише Право и вярно но е нужно още ! За туй какво стана с нас преди 1989 и що стана после. За какво се съгласихме а що сторихме нас ? А каква е нашата ИСТОРИЯ - чиста или по новому натъкна ? Едни на фронта мирът и данъците плащат а други безжалостно извоюваното ни с бой и жертви с лека ръка предават! Нима НАРОДА не разбра че наливаме КАЦА БЕЗ ДЪНО докато бездарници чорбаджии без род и родина са на власт от как турско е станало та до днес ? Пиши Кеворк , не спирай! НАРОДА има нужда от будители ! Пиши не спирай !

    Коментиран от #83

  • 78 Дял чего , к/рва ? Нашите журналисти

    2 1 Отговор
    Днес са СЛУГИНАЖ на ЕЛИТА чорбаджийски ! Търсели смелост , самостоятелност и сплотеност но я търсят като сперматозоидите попаднали в "задния двор" . Журналистите следват политиката на ЕС - ЛИБЕРАЛИЗМА а отричат КОНСЕРВАТИЗМА ! Нашите журналисти служат на една КАУЗА - ПОДРИВАТ обществото заедно с ЕЛИТА , унищожават всичко здраво в общественият ни живот ЛИЧНОСТ СЕМЕЙСТВО РЕЛИГИЯ НАЦИОНАЛНА ИДЕОЛОГИЯ ЕДЕНТИЧНОСТ СЕМЕЙСТВО И МОРАЛ. Журналистите са в немилост както и народа но те не желаят да се чувстват като част от него. Маниерът и поведението на журналистите докато поддържат ЛИБЕРАЛЕН курс са ПРЕС СТИТУТКИ и никакво съчувствие не заслужават. Те са част от престъпното продажна дъ.жавна днешна власт ! Анатема !
  • 79 Дял чего , к/рва ? Нито един наш

    3 0 Отговор
    Журналист и медия не реагира по факта че Виктор Калев желае да осинови дете ? А господа ПРЕС СТИТУТКИ ? От коя страна на БАРИКАДАТА сте вие ? Но със сигурност не сте от страната на НАРОДА!
  • 80 Петров пиши повече , та белким

    2 0 Отговор
    Видим що за багаж носиш в сухото си кубе .
  • 81 Петков пиши повече че белким

    3 0 Отговор

    До коментар #76 от "Петков":

    Видим що за съдържание таиш в кухото си КУБЕ .
  • 82 ЦарВул

    7 1 Отговор
    До "Сталинчо"Абе ти съвсем изтреще!!Това се казва "ленд лиз" и се ПЛАЩА!Русия си изплати дълга към САЩ/краварника/до копейка!Хайде сега кажи коя друга страна си е изплатила дълга към краварите!!Кажи също колко милиона жертви от ВСВ даде Русия и колко всички останали съвместно другите съюзници??ТРИ ДО ЧЕТИРИ ПЪТИ ПО МАЛКО!!А Виетнам/със столица Пекин по цвета географичката/!Краварите се опитаха дза я направят на лунен пейзаж,а като отидеш сега са сто пъти по добре от нас!!Отватителни сте Вие русофобите!Тъпунгери и тъпаци от сой и класа!!Браво Кеворк!Така се прави :ПРАВО КУМЕ ТА В ОЧИ!!БРАВИСИМО ПУТИН!!!
    ИСТИНАТА!САМО ИСТИНАТА!ЦЯЛАТА ИСТИНА!!И БОЙ ПО КАНЧЕТАТА НА ПРОДАЖНИЦИТЕ И РЕНЕГАТИТЕ!!Не случайно народът е казал:"НА ЗЛА КРУША!!!ЗЪЛ ПРЪТ"!!!!
  • 83 Абе умник,

    0 5 Отговор

    До коментар #77 от "Для чего к/рва ? Кеворк е обективен ,но":

    Стига си проповядвал!Коментар #40 беше мой,та да продължа.Емоционалният ти напън нищо не струва,след като възхваляваш Кеворкян!!Смесваш истини,полуистини и лъжи-с каква цел-не знам!Но се усеща някаква гадост!Все едно коментарите са на Кеворкян!
  • 84 Петков,не пиши повече брат,

    0 2 Отговор

    До коментар #76 от "Петков":

    това което си написал е точно!Повече няма какво да се каже!Кой разбрал,разбрал.
  • 85 mediator37

    4 5 Отговор
    СССР или по-точно Сталинската империя е агресор и подпалвач на ВСВ. В периода 17.09.1939-22.06.1941г. води 4 агресивни войни и завзема територии на съседни държави, поради което е изключена от Обществото на народите като АГРЕСОР. За съжаление Кеворкян със статията си иска да реабилитира палача Сталин, като хвърли цялата вина за ВСВ на други.

    Коментиран от #93

  • 86 патриот

    4 4 Отговор
    Много е избирателен агент Димитър. Нито дума за Симо Хаюха, изтрепал над 500 съветски нашественика, нито за осемгодишното тресавище в Афганистан, завършило с позорно бягство, нито за Катинското клане, нито за двегодишното ослушване 1939-41, когато Великобритания бе бомбардирана, но устоя, нито за пакта Рибентроп-Молотов, който коства на СССР десетки милиони жертви, които Димитър се опитва да прехвърли на сметката на съюзниците, нито за далекоизточния фронт, на който съюзниците воюваха с не по-малко силен противник от нацистите. Но най-нагъл е в премълчаването на основната причина за лазенето ни пред руския ботуш - наличието на жалки доносници като самия него.

    Коментиран от #90, #91

  • 87 Тъпчо

    3 7 Отговор
    С откачени комунисти е по-добре да не се спори. Чугунени глави. Иди да цункаш Путин. Може да получиш оргазъм. Впрочем може да го получиш и от разстояние, щом си толкоз влюбен. Нащия е самодържец,
    а Путинчо какъв е?
  • 88 СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !

    2 2 Отговор
    И пошли всех на Х !
  • 89 СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !

    1 2 Отговор
    Кто против - пошол на Х !
  • 90 Ще берете ядове !

    1 2 Отговор

    До коментар #86 от "патриот":

    Сами си ги търсите !
  • 91 Щом си останал жив

    2 2 Отговор

    До коментар #86 от "патриот":

    Другарю . Бил си по-лукав и от комунист с които днес си пак щастлив .
  • 92 Истината

    1 1 Отговор

    До коментар #9 от "Nichan235":

    Сталин и Хитлер си кореспондират . Сталин- При мен има много избягал полски команден състав , какво ще правим с него? Хитлер - Много добре знаеш , какво трябва да направиш с него.
  • 93 Гледна Точка

    1 0 Отговор

    До коментар #85 от "mediator37":

    Медиаторе, разбирам любовта ти към "Хилядолетният Райх" , но света се тресе от войни много преди споменатите от теб дати. Върни се много по-назад , до края на Първата Световна Война , извади всички конфликти , виж кой до кога воюва нападнат о японците Владивосток , от американци , от ПОЛЯЦИ , и цял интернационал които иска да разпокъса страната на територии. Защо когато немците са пред Москва , Сталин казва - През 1919 беше много по-тежко , тогава се справихме , ще се справим и сега . Тогава кой е агресора , какво отнася . Мини през Испания . През колониалните завоевателни войни, и военни конфликти на САЩ и Англия , Япония , и тогава по-обективно виж КОЙ ЗАПОЧВА ВИНАГИ ПЪРВИ. Не само да извадиш един исторически отрязък , намиращ се в средата на събитията , да го увеличиш с лупата , и да го посочиш , като причина. Какво трябва да направят руснаците , когато германският влак , на пълна мощност се приближава към техните граници . Финландия загуби територии , и беше компенсирана с други територии. Литва , Латвия ,Естония получиха независимост от Русия , за да станат новите американски колонии. САЩ ще върнат ли примерно Ню Мексико на мексиканците?
  • 94 чалма тв

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "NSDAP":

    Ти си идиот-българин? не си ,а измислен помак,мюсилманин, трябваше да добавиш че си и македонец,тогава картината е пълна.Няма българи помаци,мюслимани и други подобни извращения.Такива помачени клаха българи най много..ако си българин отиваш в църквата и се връщаш проваславната вяра, а инак бегай обратно,предател.Сигурно ще искаш и помашка република и гласуваш за ДуПеСе...браво.Пречеле му да живее спокойно, а в Косово по добре с местните албанци..и те са едни отрепки.
  • 95 Евалд Фон Клайст

    1 0 Отговор

    До коментар #74 от "Guest":

    Не ,че толкова започва да се цени човешкият живот , колкото вече руската машината на войната е набрала такова огромна сила , че подавя с техника, всичко на пътя си. Изчерпаната от суровини , а и от хора Германска армия минава в отбрана. Руснаците нареждат между 130 и 150 оръдия , реактивни миномети , на километър , които образуват кипящ вулкан , след което пускат танковете , и по следите от танковете, минава пехотата да разчисти остатъците. Щурмовата авиация унищожава колоните с техника , резервите и доставките , преди да да достигнали до своето предназначение . Това започва да се случва с германците , след битката при Курск , когато унищожават своите последни резерви , и повече за тях няма и един спокоен ден . Минават в отбрана влизат в окопите , укрепленията , кошмарът за тях започва , с пробив след пробив , чувал след чувал . Ролите се разменят.
  • 96 Тошо

    0 1 Отговор
    само на разбрах ние като българи що трябва да се радваме на съветските "пирови победи" и да им подържаме паметниците като окупирана държава...ся янките са нагли до небето ама не са осеяли Виетнам, Северна Кория, Ирак и Афганистан с паметници на непобедимият хамерикански солдат "освободител"...питам като българин не като фил или фоб продаващ задник за долари и копейки...
  • 97 резервните евреи

    1 0 Отговор
    Къде е дивият сталинизъм? Резервният евреин каза нещо за антикомунистическите сополи. Съвършенно вярно! - В техните малоумни глави е дивият сталинизъм, както и в главите на евреите лихвари и на резервните евреи.

    В главите на малоумните и в главите на паразитите.

    Имаше едно определение за абсурд: Евреин върви по улицата и хвърля пари, а арменец върви след него, събира ги, настига евреина и му ги предава.
  • 98 Претърпял Учен

    0 0 Отговор
    Интерестна статия харесами за жалос, прочетох я до половината и по едно време усетих убеспокоение и знаете ли защо е.... прочетете я до край и може и да разберете.