Last news in Fakti

9 Януари, 2020 09:17 5 901 17

Мажд Алгафари: Касем Сулеймани беше заплаха и за САЩ и за Иран

  • мажд алгафари-
  • касем сулеймани-
  • иран-
  • сащ-
  • касем сюлеймани-
  • касем солеймани

През последните месеци имаше доста срещи между представители на иранската власт с такива на САЩ

Мажд Алгафари: Касем Сулеймани беше заплаха и за САЩ и за Иран - 1
Снимка: Фейсбук
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

През 90-те Касем Сулеймани ръководеше в провинция Карман Революционната гвардейска армия, която провинция не е много далеч от границата с Афганистан, откъдето се изнася основната продукция от опиум /опиумен мак/, който от своя страна е част от суровината от която се произвежда хероинът. Оттам продукцията се изнасяше в суров вид или преработена в хероин към Турция и оттам към Европа. Той бе известен с успешната си борба с наркотрафика.

Това припомня в профила си във „Фейсбук“ Мажд Алгафари.

Той е един от основните хора,

които водиха битки с ИДИЛ /ДАЕШ/, която от своя страна, всички знаем, че е рожба на САЩ.

Той допринесе за оставането на власт на сирийския президент Башшар Аласад, който САЩ така и не успяха да свалят от власт. Основната им пречка бе именно генерал-лейтенант Касем Сулеймани. Той разби намеренията на Запада да сложат ръка върху богатствата на Сирия.

Под негово лично ръководство властта в Сирия си възвърна контрола на град Алепо.

Генерал-лейтенант Касем Сулеймани бе почитан от иранците, иракчаните, сирийците, ливанците, палестинците, като народи, като хора. Издигането му в очите на хората притесни иранската власт. В Близкия изток, всеки, който се издигне над властта бива поставян на мушката на самата власт. Той бе считан за наследника на властта в Иран. Може би като наследник, но може би и като човек, който би могъл да извърши абсолютно успешен преврат в Иран и да получи властта с одобрението на иранците.

Заплаха, както за САЩ, така и за Иран.

През последните месеци имаше доста срещи между представители на иранската власт с такива на САЩ. Какво са си говорили и какво са се разбрали, само Аллах, властта в Иран и САЩ знаят.

Допускам, че са се разбрали да бъде ликвидиран генерал-лейтенант Касем Сулеймани, срещу ????

От една страна ще се спре финансирането на различните групировки като Хизбулла, Бригадите на Хизбулла, Движението Алнажба, Силите за национална защита, подкрепата на сирийския режим и връзката с руските военни. Той бе ключът.

От друга страна, властта в Иран ще си отдъхне и ще се освободи от човека, който застрашаваше устоите на властта в Техеран.

Генерал-лейтенант Касем Сулеймани няма как да бъде отстранен от събитията, освен по този мръсен начин.

Не знам дали съм прав, но интересите за неговото ликвидиране са двустранни.

Допускам, че това е един сценарий, в който някои вкараха целия свят в един филм с холивудски сценарий.

Краят на повечето холивудски филми е ясен още преди да е свършила прожекцията.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 25 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Макиавели

    42 4 Отговор
    Е ,стара истина е ,че от своите - няма как да се предпазиш. То още след убийството му ,нещо започна да понамирисва (сега вече е ясно ,че айятоласите в Иран са сключили сделка и тепърва ще се убедим в това - нали видяхме колко "страшен" беше отговорът им за отмъщение - раораха с ракети една ливада ,без жертви и без материални щети).

    Коментиран от #14

  • 2 естествено

    29 4 Отговор
    че е бил предаден от своите, ЦРУ и брадатите старци са се разбрали да го ликвидират, защото е набирал популярност, бил е почитан както от шиитите, така и от сунитите двете течения в исляма, и двете кое от кое по радикално, тоест и от главорези и от умерени, бил е заплаха за ислямската идеология в Иран, а там нали знаете никой не противоречи на брадатите старчета, а един по светски настроен Генерал вече не се вписва в идеологията на Ислямската революция, така че и ракетите които изстреляха Иран са били по скоро фойверки, Американците свалиха украйнския самолет с което искаха да напомнят на комика Зеленски, че не си свърши ангажиментите към Чичо Дони, и по този начин след няколко дни ще си стиснат ръцете, и вълкът сит и агнето цяло.
  • 3 русенец

    27 1 Отговор
    Има логика в думите му!:(((
  • 4 166

    22 0 Отговор
    Много вероятно.
  • 5 Без срам

    25 5 Отговор
    А тези иранци, 60 канадци, 11 украинци, англичани и германци от самолета те за кой бяха заплаха та отидоха курбан
  • 6 Гербер

    8 13 Отговор
    Тоя Сюлеймани има голяма кратуна като нашият Бойко .

    Коментиран от #15

  • 7 фффф

    12 12 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    Той е един от основните хора,
    които водиха битки с ИДИЛ /ДАЕШ/, която от своя страна, всички знаем, че е рожба на САЩ.

    Кои сте тези всички бе товарищ безаналогов? Уж САЩ подкрепяли терористи, а оревахте орталъка за организатора на атентата в Бургас. Поне свалихте маската г-н Алгафари с тази явна агитация в подкрепа на терористи.
  • 8 bbbb

    12 3 Отговор
    почитан от сунити, едва ли, той пъководеше атаката срещу Алепо и изби сумати мирни хора, че накрая и Путин и Асад се разбраха с Ердоган последният да ги прибере, щото този генерал не слушал дори и своите

    Коментиран от #13

  • 9 фффф

    10 17 Отговор
    Ако ДАНС беше ДАНС, а не "бухалка" на олигархията, този хубавец авторът, в момента щеше да дава обяснения в някоя семпло обзаведена стаичка без прозорци.

    Коментиран от #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 пфф

    7 3 Отговор

    До коментар #11 от "АНЕНЕРБЕ":

    Не бой се, семейство Алгафари са попълнили "дефицита" от доносници по-това време, та май още са на служба.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Да еаааа!

    3 0 Отговор
    ЗАЩО ПИШЕТЕ НЕБИВАЛИЦИ? ОЩЕ МАЛКО И ЩЕ ИЗКАРАТЕ, ЧЕ ГЕНЕРАЛЪТ СЕ Е ЛИКВИДИРАЛ САМ. КАКВО ПРАВЕШЕ В ИРАК? УКРЕПВАШЕ ВРЪЗКИТЕ МЕЖДУ ДВЕТЕ СТРАНИ, УРЕЖДАШЕ СЛЕДВОЕННОТО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА СФЕРИ НА ВЛИЯНИЕ, В ЧАСТНОСТ КЮРДИСТАН. ВИЖ ЗА ЕВРЕИТЕ ТОЙ БЕШЕ СМЪРТНА ЗА ПЛАХА, ЗАЩОТО ЗАТЯГАШЕ ПРИМКАТА ОКОЛО ТЯХ. ТЕ СА В ДЪНОТО НА ВСИЧКО!
  • 17 Посмъртно

    1 0 Отговор
    Посмъртно трябва да е забранено за араби да коментират политически убийства в персийска държава ... няма как да дадат обективно мнение.
    Араби и персийци се мразят жестоко, повече отколкото гърци и турци.