Last news in Fakti

1 Април, 2020 13:34 17 164 20

Кой запали света или последното желание на умиращия?

  • телевизия-
  • паника-
  • пандемия-
  • медии-
  • власт-
  • политика

Паниката стана национална политика на държавите

Кой запали света или последното желание на умиращия? - 1
Снимка: Shutterstock
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Еднакво лошо е да живееш в миналото или в бъдещето - във втория случай може да не си разбран или просто луд, докато в първия искаш да запазиш това което си бил, а това винаги се свързва с власт или пари. С навлизането на интернет и с появата на новите медии и платформи хората загърбиха вестниците, изоставиха ТВ, а радиата от информиращи станаха музикални. Но една стара медия не се дава.

Телевизията.

Все още разчитат, че човек ще седне в 20:00 на дивана и те да го притежават. Имаха нужда от новини. Такива новини, които да могат само те да показват... да прекъсват сериали заради апокалиптични картини. Колкото по-голяма трагедия - все по-гледани.

И успяха ....върнаха си стария живот. Върнаха си властта.

Заразата се разпространяваше - вървеше “ видеообмена” между телевизиите - пазарите в Ухан, празните улици в Китай, празните улици в Италия, ковчезите във военните камиони. И колкото повече паника, толкова повече власт си възстановяваха. В масовия случай еднополюсни не ни оставиха възможност и за друго мнение. А телевизия гледат и политиците. Все пак тя ги е създала.

Паниката стана национална политика на държавите.

Власт отново имат, но пари и за тях не останаха.

Коментар на Габриел Тодоров във Facebook


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 71 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Plovdiv

    35 10 Отговор
    КоФчези?...
  • 2 Дамммм

    82 6 Отговор
    Не гледам телевизия.Ако искам новини-в нета за 20-тина минути и край..А пък на тоя зомби-коФчег -телевизора-хич не му вярва.Отдавна съм си изградил хигиена на възприятията...

    Коментиран от #10

  • 3 що за тъпня

    27 66 Отговор
    Странна статия. Съдейки от написаното в нея ,очевидно трябва да се осведомяваме за ставащото по света (и у нас) от продавачките на "Женския пазар" или от кварталният бръснар.

    Коментиран от #6

  • 4 И това е до време

    59 3 Отговор
    И на телевизията и изтича времето, защото вече новите телевизори имат вградени мултимедии с "един бутон", като например ютубата, а това означава, че като седнеш на дивана в 20.00 не е задължително да гледаш телевизия.
  • 5 Ръмпези

    79 9 Отговор
    ПО НИЩО НЕ СЕ ДОБЛИЖАВАМЕ ДО ЗАПАДНАТА ЦИВИЛИЗАЦИЯ..НИТО ПО МАНТАЛИТЕТА, НИТО ПО СТИЛ И НАЧИН НА ЖИВОТ, И НАЙ ВЕЧЕ КЛИМАТА НИ Е СЪВСЕМ ДРУГ..ГЛЕДАТ КАК РЕАГИРАТ ДРУГИТЕ И НИЕ ДА НЕ ОСТАНЕМ ПО НАЗАД...НАШИЯТ КЛИМАТ ОТДАВНА Е ПРИБРАЛ ХОРАТА СЪС СЛАБА ИМУННА СИСТЕМА...ЗА ФИНАЛ...НИЕ ЩЕ ДАДЕМ НАЙ МАЛКО ЖЕРТВИ ОТ КОРОНА ВИРУСЪТ И НАЙ МНОГО ЖЕРТВИ В ИКОНОМИКАТА....
  • 6 Дилко

    74 7 Отговор

    До коментар #3 от "що за тъпня":

    прочетох първите четири реда,и повярвах на
    написалия статията.
    Вчера чакайки пред аптеката,изказах мнение
    че,голяма част от информацията която ни се
    поднася не е вярна,и тъака се създава повече
    паника отколкото ограничаване на вируса.
    И знаете ли,една добре облечена госпожа ми
    попита—Ама Вие добре ли сте,не чухте ли
    какво каза Мутафчийски......
  • 7 Шляп

    80 2 Отговор
    Почнеш да строиш къща,направиш изкопа,некое журналистче снимало,пуска статии с гръмки заглавия"Копаят се ями за масови гробове","Не смогват да погребат починалите от епидемията,взимат се спешни мерки" и тем подобни измишлъотини за качване на рейтинга.Изобщо всички вампири,където се хранят от хорския страх и нещастие са се активизирали до краен предел,да цоцат,да грабят и доколкото могат да увеличават истерията,за да се възползват максимално.
  • 8 В БГ ни запали ГЕРБ.

    36 9 Отговор
    Не се заблуждавайте в друго.
  • 9 Кратък Анализ

    62 4 Отговор
    Трябваше им световна финасова криза и я стартираха, сега ние да му мислим. Замесени са на първо място Китай и Америка, останалите само пригласят. Мотива: Китай са задръстени от пари и им писна да раздават кредити с ниски лихви. Америка държи световните банки и определя лихвите, трябваше им причина да вдигнат лихвите и я получиха. Останалите защо пригласят не разбирам? Половината не са на ясно а на другата половина им е изгодно да има световна нестабилност за оправдания пред електората.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 СИТ

    35 1 Отговор
    Паниката е най-бързото и евтино средство да се държат хората под контрол. Под чуждо влияние.Защото тя дърпа страх подире си и това прави нещата контролируеми. А който контролира-той управлява. Паника за здравето,страх от неизвестното-кой може да ги удържи? Единственото нещо,което наистина ни кара да се притесняваме за бъдещето сега е финансовата страна на живота ни. Както казва един мой:Ако си болен,можеш да оздравееш и да живееш!Но ако си беден,можеш ли да забогатееш и пак да живееш?

    Коментиран от #17

  • 12 Истината

    2 5 Отговор
    Вярва ли Ви?, някой на драсканиците
  • 13 Истината

    1 6 Отговор
    Вярва ли Ви?, някой на драсканиците
  • 14 Истината

    0 10 Отговор
    Да сме се родили през 60,70 години на запад, та сега щее да ни е окей там, но милицията не даваше, коли едно след друго на пловдивкото шосе,, кос,, от французи, иран, хипита, но сега у дома сме от не 1,2 месеца, а от 20 години. Капиталист, кой той си пожелае, ако не стоиш и чакаш бай петър да те прегърне горещо на небето синьо хехе

    Коментиран от #16

  • 15 Готин

    13 2 Отговор
    Утре ще гласуват в парламента удължаването на извънредното положение до 13 май.
    Днес е починал 40 годишен мъж в Пирогов.
    По телевизора ни обработват.
    Що ли се разболя Хасан Адемов.
    Утре ще има положителни проби и на други депутати. Вече на мен ми е ясно какво става. А на вас?

    Коментиран от #20

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Ал Капоне

    6 2 Отговор

    До коментар #11 от "СИТ":

    Не разбра ли народе прост,че си под диктатурата на Боко Тиквата,Венци Кратуната и Киро Пенсионера???
  • 18 Без значение

    3 1 Отговор
    Пълни глупаци сте,много филми сте гледали.За 24 часа умират по 1000 човека вие намесвате Бойко,парламента,Хасан,Венци кратуната.Ваш избор е но не вярвам и на вашите бращолевения.
  • 19 Гост

    0 0 Отговор
    Женерала каза,че в бг. имало 20 излекувани от вируса.Женерале не са излекувани ,а са оздравели.
  • 20 Николай

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Готин":

    Разболя се за да покажат, че политиците не са недосегаеми. Днеска се разболяха и две Даниели от ГЕРБ и БСП. Чиста пропаганда. Защото народа взе да си задава въпроси как така кина и ресторанти затворени, никой никъде не излиза, обаче парламата си работи там са събрани над хиляда служители заедно с депутатите и чистачките. И нищо не се случва.