Last news in Fakti

13 Април, 2020 16:44 7 250 94

Шефът на "Александровска" пред БЛИЦ: Казах истината за COVID-19 на висок глас, знам, че ще ме атакуват

  • костадин ангелов-
  • александровска болница-
  • коронавирус-
  • covid-19

Ако благодарение на тези мои думи сме успели да съхраним дори живота само на един човек, то ние сме успели да свършим нашата работа като лекари, категоричен е проф. Костадин Ангелов

Шефът на "Александровска" пред БЛИЦ: Казах истината за COVID-19 на висок глас, знам, че ще ме атакуват - 1
Снимка: Фейсбук

Пандемията "COVID-19" продължава да е централна тема във всички информационни емисии по цял свят. Ето какво е мнението на един от хората на първа линия - изпълнителният директор на УМБАЛ "Александровска болница" проф. Костадин Ангелов отговори на въпросите на управителя на БЛИЦ Ивайло Крачунов.

- Проф. Ангелов, има ли опасност ситуацията със заразените от коронавирус в България да излезе извън контрол?
- Искрено се надявам ситуацията, която е в момента, да се задържи по-продължително време такава, за да може натискът върху системата да бъде по-умерен. Така ще се справим чудесно със ситуацията, с оглед запазване на колкото се може повече човешки животи.

- Каква е реалната картина със заразените българи към този момент?
- Към днешната дата мога да кажа, че картината е много добре контролирана.

Навременните мерки, които предприе Националният оперативен щаб в лицето на неговия ръководител ген. Мутафчийски и мерките за социална дистанцираност довеждат до това много малко хора, които са диагностицирани с COVID-19, да имат нужда от медицинска помощ. И това е благоприятно за нормалното протичане на лечебните процеси в болниците към момента.

Защото ако погледнем каква е картината в съседни на България държави, в западните държави и особено в САЩ, ще видим, че там нещата от професионална гледна точка не изглеждат контролирани. Там натискът върху системата е много голям и хората са претоварени.
- На какво се дължи ниската заболеваемост в нашата държава в сравнение с Италия, Германия, Испания и САЩ?
- Аз трудно бих отговорил на въпроса на какво се дължи ниската заболеваемост, но със сигурност се надявам, че тя е в резултат на мерките, които бяха предприети. Говорим за един епидемичен процес. Важни действащи лица в овладяването на този процес са епидемиолозите, тези епидемиолози, които на нас ни казват кои са ефективните мерки. Според мен тези мерки дават този резултат, който в момента наблюдаваме - на един изключително добър контрол върху състоянието на тази инфекция.

- Аналогията Ви, че ако не внимаваме със спазването на мерките, могат да не стигнат чувалите за трупове, предизвика ожесточена реакция. Не бяхте ли прекалено рязък в своето предупреждение?
- Вижте, аз осъзнавам какво направих. Аз го направих с ясното убеждение какво правя! За първи път в моя професионален живот си позволявам публично да говоря на такъв език и го направих, защото много мои приятели епидемиолози ми звъннаха. Обадиха ми се много притеснени лекари от болницата, много клипове за това, което говоря, получихме от САЩ. Видяхме там какво се случва. И ако аз съм искал да ударя силно камбаната, да кажа на хората, че това, което направиха с излизането си в събота, то аз съм готов да понеса критиките на всички хора. Но ако благодарение на тези мои думи сме успели да съхраним дори живота само на един човек, то ние сме успели да свършим нашата работа като лекари.

Чували сте за поговорката, че който спаси един човек, спасява цялото човечество.

Със сигурност има хора, които са били изплашени от моите думи, със сигурност ще има хора, които да ме критикуват, със сигурност ще има хора, които да ме обвиняват в най-лошите неща на земята, но аз съм лекар и се грижа за здравето на хората и не трупам политически дивиденти и не търся популярност. Мен ме е грижа единствено и само за живота на пациентите, и най-вече за сигурността и нормалните условия за работа на лекарите, сестрите и санитарите, които са в болниците. Защото натискът върху болниците с много болни хора би могъл да е такъв, какъвто в западните държави. Тогава пак ние ще сме виновни, че не можем да дадем това, което хората очакват.

Затова на висок глас трябва да кажем истината такава, каквато е! И на мен не ми беше лесно да кажа тези думи, но те трябваше да бъдат казани.

- Ще се променят ли статистическите данни с прилагането на бързите тестове за COVID-19?
- Ние направихме такива тестове в Александровска болница. Изследвахме 1200 човека. От тях 43 имат междинни резултати, които повторихме с други бързи тестове. В момента чакаме PCR тестовете при тези хора, а днес ще продължим с вземането на проби.

Според мен ние ще успеем да контролираме процеса на заболеваемост и разпространението на тази инфекция.

А дали бързите тестове ще променят статистиката, се надявам това да се случи в посока изграден вече имунитет и антитела. На професионален език това означава хората да са се срещали с този вирус и да имат натрупани антитела. Това е моята мечта!

- Възможно ли е да ни отмине пикът на коронавируса, каквото мнение изложи проф. Иво Петров?
- Аз уважавам много проф. Петров. Надявам се това, което той е казал, да се сбъдне.

Ние сме длъжни като лекари и като мениджъри на големи болнични заведение да събираме информация отвсякъде. Ние разполагаме с информация от математически модели, които ни казват, че пикът на коронавируса в България предстои.

Благодарение на тези математически модели ние започнахме с мерките отдавна, като целта им е резултатът, който виждаме сега. Ако това продължи по-дълго време, ние ще сме максимално готови за този процес.

Вие сте човек, който следи световните информационни потоци и сте видели, че нямаше система в света, която да беше готова за пандемията. Включително и американската здравна система се задъхва от опасността от COVID-19.

Времето, което осигурихме на всички хора благодарение на навременните мерки, ще бъде достатъчно за подготовка на лечебните заведения за повишени нужди на заболели от COVID-19 пациенти.

- Как гледате на теорията, че COVID-19 е биологично оръжие?
- Аз не съм привърженик на този тип конспиративни теории, както не вярвам в разпространяваната теория за вредата от 5G мрежите.

Не мога да повярвам, че някой някъде е измислил такъв тип оръжие, което да унищожава хората, защото когато това се пусне в популацията, ако е биологично оръжие, то много трудно би могло да бъде контролирано.

Не вярвам в твърдението, че COVID-19 е биологично оръжие, защото то не почива на здрав разум.

- Да, но много хора биха Ви оборили, че в света наред със здравомислещите хора има и такива с болни мозъци, които разработват подобни инструменти срещу човечеството. Как ще им отговорите на тях?
- Със сигурност има такива хора, но аз смятам, че политиката на всички държави, особено на тези в ЕС и тази единна система, която се опитваме да създадем в здравеопазването, е изключително силна по отношение на възможностите, които имат като бюджет и наука. Вярвам, че държавите от ЕС ще могат да се справят с подобен тип недоброжелатели.

Вие знаете, че на всяко действие има обратно по сила противодействие. Аз не се съмнявам в силата на здравомислещите учени в световен мащаб и мисля, че те биха могли да се справят с подобен тип провокации.

- Какво е Вашето обръщение към българския народ в навечерието на Великден?
- Първо искам да пожелая на всички хора да си останат вкъщи. Това е едно послание, което в момента ни се изпраща. Да използваме тези дни за духовно израстване и за прочистването на всички лоши мисли и действия, които сме натрупали в нас и да обърнем поглед към себе си.

Бог е навсякъде около нас, ние сме създадени по негов образ и подобие. И ако направим това нещо, със сигурност ще излезем след великденските празници много по-силни, много по-сплотени и много по-човечни.

Иска ми се да вмъкна и една мисъл на един български актьор и режисьор, който казва, че сега е времето да добавим към човешкото още човешко, към добротата още доброта, към обичта още обич и към смелостта още смелост. Това можем да направим!


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 888

    116 32 Отговор
    Ako Бьлгария беше нормална дьржава,а не територията на Тиквата,тоя щеше на минутата да бьде арстуван.....ЛЕКАР ДА ГОВОРИ И ПЛАШИ ХОРАТА,С ЧУВАЛИ ЗА ТРУПОВЕ,МОРГИ и т.н....Но,тук всеки от тия иска да се хареса на ТИКВАТА,за да може да лапа...

    Коментиран от #7, #17, #25, #26, #33, #45, #89

  • 3 ИМПЕРИАЛИСТ

    63 27 Отговор
    Докато храмовете на БЪЛГАРСКАТА ПРАВОСЛАВНА ЦЪРКВА са празни, болниците и аптеките ще са пълни!!!

    Коментиран от #21

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 504

    94 19 Отговор
    Професоре трябва да се държите по хладнокръвно и мъжествено в тези жестоки времена ! Не може само със заплахи и обвинения към хората . Вие сте в паника и това се предава на населението !
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 лоста

    51 7 Отговор

    До коментар #2 от "888":

    ЕЙ БОГУ ТАКА СИ Е НОРМАЛНАТА Е ДА ГОВОРИ - ИМАМЕ ТОЛКОВА И ТОЛКОВА ЛЕГЛА ВЕНТИЛАТОРИ В ТАЗИ И ТАЗИ БОЛНИЦА В ТОЗИ И ТОЗИ ГРАД ХОРА ПАЗЕТЕ СЕ ЗАЩОТО ТОВА Е КАПАЦИТЕТА ,МИСЛЕТЕ АКО БОЛНИТЕ СТАНАТ ПОВЕЧЕ ...ЧОВЕШ КИ ОТГОВОРНО А НЕ КАТО ПОЛУПИЯН ГРОБАР....А ИМА ВИД НА ЩО ГОДЕ еНТиЛЕГЕНТЕН ЧОВЕК
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Дедо

    20 10 Отговор
    Модераторът да трие откровените анти български пропаганди, визирам първия коментар! Излагате се!
  • 11 чернобил онлайн

    34 9 Отговор
    Професоре на тия в щатите вера за нищо да немаш . Много лъжат .
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Айваз

    4 7 Отговор

    До коментар #1 от "Айваз":

    Слава на българските кОрове и хуЕве , които ми го забождат всеки ден , и ми разширяват кАнала ежечасно !
  • 14 👽👽👽👽

    29 14 Отговор
    Какво е сега това лакейче от,, Александровска" зъболекар, гениколог, УНГ...? Много е смешно да противопоствяш лекари ефин срещу други ое повече че специалистите в областа на вирудологията вече са се произнесли!

    Коментиран от #38

  • 15 Уди Кълвача

    15 6 Отговор
    То стана питали 100 общопрактикуващи доктор какво ви е мнените за корона вирусите!
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Еблю

    33 8 Отговор

    До коментар #2 от "888":

    Така му е наредено да говори на този доктор,пропагандата работи в пълна сила.И този е спуснат парашутист като некомпетентния щаб!

    Коментиран от #40, #69

  • 18 Един дол Киряк Стефчовци.

    27 10 Отговор
    Типичен блюдолизец - на такива лекета се държи Боко Тиквата. Държи ги на хранилка и те му целуват г&зо.

    Коментиран от #46

  • 19 Оня с мисирките

    42 6 Отговор
    Аз пък съм напълно убеден ,че причината за ниският ръст на заболяването от коронавирусът е друга , а не " високо ефективните мерки " на кризисния щаб ! А именно , короната върлува в България още от преди Нова година !Огромен % от хората са я изкарали , мислейки ,че е грип ! И съответно някои са починали без да се разбере , че е от него ! Пикът е бил около и след Нова година !Точка . Нека направят масови тестове на населението за антитела срещу Ковид 19 ! Резултатите ще са недвусмислени !

    Коментиран от #20, #28, #32, #88

  • 20 Еблю

    14 3 Отговор

    До коментар #19 от "Оня с мисирките":

    Бих добавил също че България не е гъсто населена а това фактор който никой не взема под внимание!
  • 21 6477

    8 4 Отговор

    До коментар #3 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Да питам за един приятел, още ли горите хора на кладата?

    Коментиран от #80

  • 22 Българче

    13 3 Отговор
    И този сайт заприлича на blic.Трият на поразия мненията.Явно собственика е същият!

    Коментиран от #23

  • 23 ШuШu

    6 2 Отговор

    До коментар #22 от "Българче":

    Дебелянчо на мама.
  • 24 БГ681

    21 7 Отговор
    Недоумявам редно ли е лекар така да плаши и психира хора и пациенти. Това ли е начина каже ми. Чувал ли е за медицинска етика. Който управлява със страх никога не е имал светло бъдеще и добър спонем за него.

    Коментиран от #44, #48

  • 25 Огледало

    5 8 Отговор

    До коментар #2 от "888":

    Явно ти си тиква, щом не можеш да вденеш сериозността на ситуацията. Анан от готованковци като теб, само претенции има, а иначе като дойде време да плаща данъци - ааа не, аз съм тарикат.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Пижо

    10 5 Отговор
    Поредния анаЛлизатор,който ще оглави здравното след изборите....

    Коментиран от #52

  • 28 Нали направиха на полицаите

    8 1 Отговор

    До коментар #19 от "Оня с мисирките":

    От 1005 теста, 5 имаха антитела
  • 29 Жоро

    17 5 Отговор
    Парковете затворени , църквите отворени. Пазарите затворени , големите магазини , отворени. Хора не може да се разхождат , кучета , може , хората с маски , кучетата без каишки и намордници. Да се чуди човек кой , как и с какъв акъл приема и прилага мерки които напълно си противоречат.

    Коментиран от #37

  • 30 Пред БЛИЦ

    7 0 Отговор
    Щом е пред Блиц, то всичко е цветя и рози. Колко време може да се контролира нещо, което не го познаваме? Ако има пик не ли е по-добре да се случи през лятото, а не през зимата, когато в България ще има и грип и всичко ще е хаос, както е всяка година?
  • 31 Тор

    3 4 Отговор
    И тоя го кълве щъркела здраво
  • 32 А Европа

    7 3 Отговор

    До коментар #19 от "Оня с мисирките":

    И там ли го изкараха преди нова година, и чак сега като разбраха за него и се стреснаха и започнаха да умират и да не могат да смогнат да изнесат труповете
  • 33 Имам въпрос

    13 1 Отговор

    До коментар #2 от "888":

    Защо, ако някой вдигне температура, му казват: Стой си вкъщи и пий парацетамол, а ако станеш зле ще те хоспитализираме.
    На проспектите на всички противовирусни медикаменти, познати, пише, че трябва да се започне приемането им още при първи симптоми. Защо да не ти донесат адна скатула Аналгинхинин и пий, а ако се усложниш пак ще те вземем. Да...., но по този начин, може да не влезеш в стъкмистикатаааа.
  • 34 ЗАРА

    10 14 Отговор
    ЛИЧНО ПОЗНАВАМ ПРОФЕСОР АНГЕЛОВ ОЩЕ КАТО СТУДЕНТ ПО МЕДЕЦИНА РАБОТИШЕ УЧИШЕ И ЗАВЪРШИ С ОТЛИЧИЕ ТАКА ЧЕ МУ ВЯРВАМ НА СТО ПРОЦЕНТА МОЛЯ ВИ ПОВЯРВАЙТЕ МУ И ВИЕ ТОВА Е ЕДИН ДОСТОЕН ЛЕКАР

    Коментиран от #63

  • 35 Аман

    4 3 Отговор
    от цензори бе дядка №10. Ти ли ще казваш кой какво да пише и мисли.
  • 36 357

    6 4 Отговор
    Всеки сяда до Боко и гледа да вземе парче от баницата.

    Коментиран от #49

  • 37 Свидетел

    11 5 Отговор

    До коментар #29 от "Жоро":

    В големите магазини пускат по толкова хора, колкото да не става навалица. Другите чакат ред на 2м един Пт друг. На пазара какво става - навалица, бабите се прескачат една друга. Мислете трезво бе хора, кой ви промива мозъците с тази пропаганда. Отидете в магазина, после на пазара и вижте разликата.
  • 38 ЗАРА

    8 10 Отговор

    До коментар #14 от "👽👽👽👽":

    ПРОФЕСОР АНГЕЛОВ Е ХИРУРГ ЗНАЕНЕ ЛИ КОЛКО ЧОВЕШКИ ЖИВОТА Е СПАСИЛ

    Коментиран от #47, #51, #92

  • 39 Някой си

    12 7 Отговор
    Ако искам да чета блиц, знам къде да отворя!
    Истината до сега я казва само Доц. Мангъров!

    Коментиран от #50

  • 40 ХАРИ

    5 3 Отговор

    До коментар #17 от "Еблю":

    НА НЕГО НИЩО НЕ МОЖЕ ДА МУ СЕ НАРЕЖДА НЯМА ЧОВЕК КОЙТО СЕ Е ДОКОСНАЛ ДО НЕГО ДА НЕ ГО ОБИКНЕ И ДА НЕ МУ ПОВЯРВА
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Матей

    10 2 Отговор
    Глей ти какво било в щатите,голям мор ги налегнало,и кво,измрели няколко хиляди,а са към 320 милиона,бълха ги ухапала.Ние да му мислим,че всяка година намаляваме с 50 хил. и май сме към 6 милиона с джипситата барабар.Ний сме в ада цели 30 години,те сега се сетили.Спад на икономиката не с с 3 , а с 30 % прогнозирам най-малко,и влизане в еврозоната ще се стоварят като парен чук върху оредялото българско население.
  • 43 Анализатор

    9 9 Отговор
    От коментарите разбрах едно - бай Пешо знае всичко, не вярва на професори, които са в центъра на събитията. Той в видял коремен хирург и си мисли, че това е целия щаб. Малкото му мозък не може да вдене, че щабът не е само 3-Мата дето ги дават по телевизията. Има лекари от всички възможни специалности - от вирусолози и невролози, до гинеколози и зъболекари. Но защо да слушаме образованите хора, бай Пешо е завършил механотехникума и знае най-много от всички.
  • 44 Искрен

    5 5 Отговор

    До коментар #24 от "БГ681":

    Да,ситуацията го налага и нещата трябва да се казват както са.Примери колкото искаш,Италия и т.н. да не ги изреждам.Затова си стой на Д-то и недей да бръмчиш.

    Коментиран от #58

  • 45 Кгб

    3 4 Отговор

    До коментар #2 от "888":

    Точно и ясно!
    Още има хора да мислят трезво!
  • 46 МИНА

    8 5 Отговор

    До коментар #18 от "Един дол Киряк Стефчовци.":

    НАПРАВО СЪМ ПОТРЕСЕНА ВИЕ ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ ТОЗИ ДОКТОР СПАСИ ДЕТЕТО МИ КАК МОЖЕ ДА ПИШИТЕ НЕВЕРНИ НЕЩА

    Коментиран от #54

  • 47 Авто

    9 3 Отговор

    До коментар #38 от "ЗАРА":

    Може Зара да е спасил много хора.НО в неговата специалност.Тук материята е друга.И аз правя двигатели,но от скоростни кутии не разбирам,или съвсем малко съм в час!

    Коментиран от #53, #55

  • 48 ЖИТЕЛ

    7 4 Отговор

    До коментар #24 от "БГ681":

    ДА ЗАЩОТО Е ТАКА КОГАТО НЯКОЙ КАЗВА ИСТИНАТА САМАТА ИСТИНА БОЛИ
  • 49 Кгб

    2 2 Отговор

    До коментар #36 от "357":

    И повярвай - не е само баница...
    Ще почнат наново-апартаменти,къщи за тъщи,асансьори,райски градини на покрива....
  • 50 Сигурен ли си

    4 3 Отговор

    До коментар #39 от "Някой си":

    На база на какво стигна до този извод? Без аргументи, явно така ти изнася. Ако беше безобидно, защо в Италия и Испания разпъват палатки по паркингите за болници? Защо няма място в моргите?

    Коментиран от #65

  • 51 Шапка му свалям

    5 0 Отговор

    До коментар #38 от "ЗАРА":

    Шапка му свалям на професора, но защо никой не използва Аналгинхинин, а чакат 5-6дни разболелият да се усложни, та тогава да го хоспитализират.
  • 52 ВАСИЛЕВА

    8 4 Отговор

    До коментар #27 от "Пижо":

    ТОЙ НЯМА НУЖДА ОТ ТОВА ЗАЩОТО Е ПРЕКРАСЕН ХИРУРГ А АЗ ЛИЧНО БИХ СЕ РАДВАЛА АКО СТАНЕ МИНИСТЪР НА ЗДАВЕОПАЗВАНЕТО

    Коментиран от #71

  • 53 Авто мото

    5 5 Отговор

    До коментар #47 от "Авто":

    Викаш Зара нищо не разбира, той е прост хирург. Ти обаче имаш гаражен сервиз, тебе да слушат. Много разбираш от вируси
  • 54 Кгб

    8 6 Отговор

    До коментар #46 от "МИНА":

    Никой не оспорва професионалните качества на хирурга,но тук няма НИЩО ОБЩО с операция на апендикс или вадене на сливи(ци)
    Тъй че-всяка жаба да си знае гьола!!!!
    (Ма нали ще падат кинти,що да се не включи в труповете и чувалите...парите не миришат,(но те правят зависим,дори и най близките ти са навързани като свински черва))
  • 55 ЗАРА

    6 6 Отговор

    До коментар #47 от "Авто":

    АВТО ВИЕ НЕ ГО ПОЗНАВАТЕ ВСЕКИ ЕДИН ХИРУРГ Е С ОГРОМНО СЪРЦЕ ПРОСТО СЪМ РАБОТИЛА В МЕДЕЦИНАТА И ЗНАМ ХИРУРЗИТЕ КАК МИЛЕЯТ ЗА ПАЦИЕНТИТЕ СИ А ЗА ПРОФЕСОРА ДА НЕ ГОВОРИМ ПОЗНАВАМ ГО ОЩЕ КАТО СТУДЕНТ ТОЛКОВА Е УМЕН СЕБЕОДАЕН ЗА ВСЕКИ

    Коментиран от #57, #62

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Авто

    6 4 Отговор

    До коментар #55 от "ЗАРА":

    Не оспорвам качествата на доктора!Против съм това което коментира!Вирусологията е нещо много различно от хирургията!

    Коментиран от #60

  • 58 БГ681

    8 3 Отговор

    До коментар #44 от "Искрен":

    Кое налага лекар да се заиграва със страха и да използва ситуацията да плаши. Къде са тези доктори като тоя който всеки ден връщат хора които са спешни случай и ги рязкарват из цяла София. Лекар е призвание а не професия. Да излезеш и дакажеш че болните ще станат морги и че на ледените пързалки ще съхраняват трупове е нечовешко на първо място да нв говоря колко е непрофесионално. Моля ви вижте има информация вижте за месец на колко много хора им е отказана мед.помощ заради хаоса и страха който е в болниците.
  • 59 Госあ

    5 7 Отговор
    Ето, това е лекар. Моите уважения. Говори като лекар и дискутира медицински въпроси без да се бърка в темите на Имунологията. И без друго, медицината е достатъчно сериозна,за да бъдат съсредоточени в нея.

    Коментиран от #61

  • 60 ЗАРА

    4 4 Отговор

    До коментар #57 от "Авто":

    АВТО ВИЕ НЕ ГО ПОЗНАВАТЕ ВСЕКИ ЕДИН ХИРУРГ Е С ОГРОМНО СЪРЦЕ ПРОСТО СЪМ РАБОТИЛА В МЕДЕЦИНАТА И ЗНАМ ХИРУРЗИТЕ КАК МИЛЕЯТ ЗА ПАЦИЕНТИТЕ СИ А ЗА ПРОФЕСОРА ДА НЕ ГОВОРИМ ПОЗНАВАМ ГО ОЩЕ КАТО СТУДЕНТ ТОЛКОВА Е УМЕН СЕБЕОДАЕН ЗА ВСЕКИ

    Коментиран от #76, #87

  • 61 БГ681

    5 6 Отговор

    До коментар #59 от "Госあ":

    Лекаря трябва да помага на пациента. Освен това трябва по най-правилен начин да поднася мед.информация. Това ли е начин човек да се лекува със страх с паника ? Не разбрах специалноста на този лекар и на ген. Който води щаба инфекциология ли е или е друга? А това което казат прогноза ли е или са научни факти. По скоре е мнение не ми се струва да е научно издържано. Би трябвало да знаеш кои се опитват да управляват чрез страх народа???
  • 62 Стига лъгала

    6 4 Отговор

    До коментар #55 от "ЗАРА":

    Зара, може да е с голямо сърце, но заешко. И не знам колко души е спасил, та това му е работата, нали затова му се плаща. Знам също, че РБ е на първо място по смъртност на 1 000 души в света. Та толкова за големите ни доктори-директори милионери. Подмазвачи и търговци на здраве.
  • 63 Хахаха

    6 3 Отговор

    До коментар #34 от "ЗАРА":

    Зара, а ти състудентка ли си му била? Като ти гледам правописа...и ти ли си лекарка? :)))
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Някой си

    6 4 Отговор

    До коментар #50 от "Сигурен ли си":

    Много просто, Мангъров е единствения от всички учил за това!
    Апропо, ти с очите си лично ли видя какво е в Италия?

    Коментиран от #67

  • 66 Генерал BUF

    8 3 Отговор
    Брей -й- й, много сте изнежени. Какво в София не виждате трупове, не погребвате или изгаряте тела на хора ? Прав е човекът. Постъпи много правилно като жегна самовлюбените, самодоволни изнежени особи. И въпреки това спести много. Не каза, че ако не поддържаме това ниво и задръстим здравната система, задръстваме и системата за унищожаване на телата. Дори денонощно работещите хладилни камиони не се справят. Телата при температура над 5 - 6 градуса в гумения херметичен чувал се втечнтяват, а той се надува като балон. Военните организират извозването нощем и загробването. След като труповете се изсипят в ямите, нали не мислите, че някой със шило ще ходи да разхерметизира чувалите преди изсипването на варта или хлора. Куршумите вършат много по-добра работа. Естествено всичко вършат военните без странични наблюдатели. След тях остава добре заравнена площ, която някога може да се превърне в зона за преклонение. Много още имат да чуят нежните ви уши и омекнали мозъци. Какво самообладание трябва да има лекаря, когато дойде 30 годишно момиче , което е за интубиране и принудителна вентилация а няма свободен уред. Трябва да го взема от някой жив възрастен човек, гледайки го в очите. А той може да му бъде баща или майка. За това предупреждаваше снощи човека. Това ли не могат да чуят нежоните ви ушички мекотели такива.

    Коментиран от #93

  • 67 Госあ

    4 7 Отговор

    До коментар #65 от "Някой си":

    мангъра е учил обща медицина и педиатрия. И е убиец. Факт. Трябваше да бъде в затвора, а не да се подвизава у нек'во еоод и да се праи на такъв,какъвто не е.

    Коментиран от #70, #73

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 И не само

    4 3 Отговор

    До коментар #17 от "Еблю":

    Що тоз кат е професор медик нищо не казва за вакасината която се прави от 1920г у бугарско.
    Нали мн знае .
    Ило,че се разбере истината .
    Вируса е на генетична основа създаден и нии сме извън него.
    Ваксината БЦЖ или както там беше върши основната работа против вируса.
    Иначе нема логика.
    Нали е професор медик да обясни или просто тез въпроси са забранени на фурнаджииските лопатки ,апропо,мисирките,т.с. джурналистите забранени да се задават.
    Поне до като не се усвоят паричките😭😭😭😭😭😭😭😭
  • 70 Хммм

    6 4 Отговор

    До коментар #67 от "Госあ":

    А ти осъзнаваш ли,че да наричаш един лекар,който е работил 40 години в областта на инфекциозните заболявания, "неграмотен"; "убиец" и т.н. независимо дали споделяш неговата позиция или не е,че първо обиждаш теб самият си???? Дали можеш да го проумееш това???
  • 71 Хммм

    5 2 Отговор

    До коментар #52 от "ВАСИЛЕВА":

    Василева,може да е прекрасен хирург,но щом е от хората,които можеш да си ги напазариш на килограм,трябва да стои далеч от управлението на държавата.
  • 72 Шайба

    4 1 Отговор
    Едно малко уточнение,тези така наречени математически модели,които се използват в съвремието работят на принципа "всички са маскари",тоест предвиждат максимално най-лошия вариант.Разбира се реалността е различна и не всички са болкуци,дори по голямата част не са, но по този начин управляващите задължително си присвояват заслугите за справяне със ситуацията,не че са направили нещо съществено или пък дори да са пълни некадърници и да оплескат нещата пак няма да достигнат до стойностите в математическия модел.Така се създава илюзорното усещане,че някой си върши съвестно работата и го е грижа за обществото,докато в действителност е точно обратното-грабеж като за последно,преразпределяне на пазари,капитал и влияние,отнемане на благата на народа,който след кризата е отново принуден да наведе глава и да работи здраво за оцеляването си.
  • 73 Някой си

    3 4 Отговор

    До коментар #67 от "Госあ":

    Буахахааха, доцент по обща медицина значи.........не знаех :)
    Мангъров е работил със сестрата на Борисов, при него Борисов не пее.............

    Коментиран от #79

  • 74 Левски

    4 3 Отговор
    Познайте кво би казал човека отзад на портрета, ако днес беше жив. На въпроса свободата или живота кво ли би избрал, а! Сигурно всички като него се въртят в гроба сега като гледат тези продажници.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 ха ха ха ха ха

    3 3 Отговор

    До коментар #60 от "ЗАРА":

    Зара ,чистачка ли си била? Предвид правописа ти;)))) Имаш ли завършен 8-ми клас? ;)))))
  • 77 Ганьо

    3 3 Отговор
    Този е ПОДЛОГА!
  • 78 гост

    5 4 Отговор
    Ангелов ще бъдеш съден заедно с Мутафчийски и Борисов за това което извърши.Все ще се намери съд ,който да те осъди.
  • 79 Госあ

    0 0 Отговор

    До коментар #73 от "Някой си":

    Братчед, пак ще повторя, научно/образователната степен е Доктор. А длъжностната е асистент, гл. асистент, доцент и професор. Само у България и Русия има гръмките титли академик и доктор на науките. В целия свят, включително и Русия важи степента Доктор и публикациите ,както и приноса в тези публикации. Доцент си единствено там ,където работиш. Като напуснеш,вече не си доцент.
  • 80 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 1 Отговор

    До коментар #21 от "6477":

    копи-пейст:
    Римската инквизиция е съдебна система под юрисдикцията на Светия престол на Римокатолическата църква от втората половина на 16-ти век, която отговаря за съдебното преследване на лица, обвинени в широк спектър престъпления, свързани с религиозна доктрина или изоповядващи ереси. Римската инквизиция е една от общо трите различни прояви на по-широката католическата Инквизиция, заедно с Испанската инквизиция и Португалската инквизицията.
  • 81 HohoBoho

    3 2 Отговор
    - Каква е реалната картина със заразените българи към този момент?
    - Към днешната дата мога да кажа, че картината е много добре контролирана.
    -
    ЗАЩО НЕ ОТГОВОРИ НА ВЪПРОСА?
    ПИТАТ ТЕ ЗА ЗАРАЗЕНИТЕ БЪЛГАРИ,
    А НЕ ЗА КАРТИНАТА НА КАРАНТИНАТА
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Док

    0 1 Отговор

    До коментар #60 от "ЗАРА":

    Quot eratum? И от маалата се надигат Defenders of the GERB, трябва да се осигурят за следващите избори. МЕДЕЦИНАТА?!
  • 88 Док

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "Оня с мисирките":

    Абсолютно е така! Аз самият, много хора около мен тази зима се влачиха със симптомите на COVID 19, но още я нямаше истерията.... но на този сайт яко се цензурира.......

    Коментиран от #90

  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Аве Адолф Хайлллл

    1 2 Отговор
    Браво на професор Ангелов , това е един реалистичен и здравомислещ човек .
  • 92 Не знаем

    2 0 Отговор

    До коментар #38 от "ЗАРА":

    Ами да си гледа карантиите и да не занимава с области, които не са му ясни, поредния милионер излязъл да сее паника и страх
  • 93 Хахаха

    2 0 Отговор

    До коментар #66 от "Генерал BUF":

    Ти си поредния страхливец стоящ свит в ъгъла, обут с памперс и треперещ, в трепетно очакване на брифинга на генерала:) ти сигурно си лидера на нежните:) Относно Коцето - да си гледа апендицитите и ваденето на сливици, за вирусите си имаме вирусолози
  • 94 Marinov

    1 0 Отговор
    Уважаеми Господин Професоре, Уважаеми Господин Ангелов, Този вирус и тази група вируси са известни и е работено по тех в тесно специализирани Лаборатории некъде от 2000-та година и за тях им установени факти и показатели!
    Сега във връзка с вируса има установени също много реални ФАКТИ!
    Вирусът може да се установи ЕДИНСТВЕНО с много специални апаратури които ги има в много малко тесноспециализирани Лаборатории в света и всички останали Лаборатории нямат
    такива апаратури и възможности и правята своите изследвания и заключения на различни индиректен Методи които не гарантират реална представа за този вирус?
    Тестовете които се извършват сa също по индиректни Методи и дават грешки на 30% ?
    Защо вие не ги отчитате и вашите виждания и указания не се съблюдават s тях и в множество им противоречат и голяма част от мерките които се препоръчат и вземат в БГ са НЕАДЕКВАТНИ и ДОРИ ОПАСНИ ?
    Защо Допускате от Вашите Медицински среди да се говорят и дават Абсурдни и Неадекватни неща, допълнително Пресиращи Хората ?
    С Уважение,
    Маринов