Last news in Fakti

30 Май, 2020 10:00 4 863 43

(Без)умните и Красивите

  • джок полфрийман-
  • българия-
  • австралия-
  • арест
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Случаи, като този с Джок Полфрийман, обясняват дълголетието във властта на Борисов. Защото алтернативата му са тези, които по-праведни от папата, пускат от затвора предсрочно един убиец. Не ме репликирайте, че това е върховенството на закона, пише в свои коментар адв. Георги Димитров. Защото съм по-стар от вас и помня как на смърт бе осъден един хулиганин, поругал гроба на Людмила Живкова, както и две момчета от Хасково, обрали банковото инкасо. Тогава един от мотивите беше: Била нарушена социалистическата законност. Нито онова беше върховенство на закона, нито това, което бе направено с Полфрийман и всичките последващи вопли на съсловния Съюз на съдиите в защитата на състава, председателстван от Калпакчиев. Който пък запази едно крещящо мълчание в отчаян опит да придаде аристократична студенина на преценката си. Безумия като това, както и като онова, дето десните ни пробутват за лошия преход, на който все пречи комунистическата ДС, още дълго ще държат Борисов на върха на класациите на рейтинговите агенции. Същите тези десни, които критикуват Борисов за Мишо Бирата, но не искат да си спомнят как закриляха Косьо Самоковеца, продадоха за 1 долар „Кремиковци” и харизаха Нефтохим на „Лукойл”, нищо, че са големи врагове на Русия. По примера им либералните демократи лягат и стават с пяна на уста против комунистите и агентите на ДС, освен ако не са от редиците им.

Вчера бе обявено определението на ВКС, с което се тури край на сагата с освобождаването предсрочно от затвора на Джок Полфрийман. Напълно законосъобразно ВКС остави без разглеждане искането на тогавашния главен прокурор Цацаров и с това се приключи този случай. Наистина определението се забави прекалено дълго, но със закъснялата реакция на съдебната ни система сме свикнали вече. Тя е повсеместна и на нея Инспекторатът, макар и с изтекъл мандат, или пък ВСС се позовават, само когато получат указания свише да накажат някой съдия за забавено дело.

Предполагам, че откъм централата на Българския хелзинкски комитет (БХК) се е чула тежка облекчителна въздишка. Както и от самият Джок, който вече наистина безпрепятствено може да си обикаля нагоре-надолу в битността си на защитник на нечии права, в името на които е готов дори да убива. С типична саксонска наглост Полфрийман дори не се прибра в Австралия - остана тук, за да демонстрира недосегаемостта си, гарантирана от съда.

Случаи, като този, са от една страна поучителни, а от друга страна - показателни. Ние отново положихме усилия да не се изложим пред чужденците. За тази цел първо БХК номинира Полфрийман за личност на годината. После грантово обвързан състав на съда го освободи предсрочно. Нещо като извинение за това, че е бил осъден. А за да е пълна картината след освобождаването му, самият министър на правосъдието прие в кабинета си Джок и си побъбриха по някакви, явно важни въпроси. Не се разбра точно какви, но това няма и значение. Пиар ефектът бе постигнат така или иначе, а какво са си говорили един човек, осъден за убийство с нож в центъра на столицата, и един министър, известен като Дани Ръбъла или Белият хакер, е без каквото и да е било значение. За по-голяма тежест срещата с Полфрийман бе огласена, че била в качеството му на представляващ някакво НПО, след случайна среща на улицата.

Питам се и Ви питам Вас, граждани на Републиката, без оглед на професията, която имате, и социалното положение, което обладавате - колко от Вас, по какъвто и да е било проблем, дори и в качеството Ви на представляващи НПО, сте имали възможност да се срещнете със съответен министър, който може да реши проблема Ви?

Благодаря за отговора!

Случаи, като този, обясняват дълголетието във властта на Борисов. Защото алтернативата му са тези, които по-праведни от папата, пускат от затвора предсрочно един убиец. Не ме репликирайте, че това е върховенството на закона. Защото съм по-стар от вас и помня как на смърт бе осъден един хулиганин, поругал гроба на Людмила Живкова, както и две момчета от Хасково, обрали банковото инкасо. Тогава един от мотивите беше: Била нарушена социалистическата законност. Нито онова беше върховенство на закона, нито това, което бе направено с Полфрийман и всичките последващи вопли на съсловния Съюз на съдиите в защитата на състава, председателстван от Калпакчиев. Който пък запази едно крещящо мълчание в отчаян опит да придаде аристократична студенина на преценката си.

Безумия като това, както и като онова, дето десните ни пробутват за лошия преход, на който все пречи комунистическата ДС, още дълго ще държат Борисов на върха на класациите на рейтинговите агенции. Същите тези десни, които критикуват Борисов за Мишо Бирата, но не искат да си спомнят как закриляха Косьо Самоковеца, продадоха за 1 долар „Кремиковци” и харизаха Нефтохим на „Лукойл”, нищо, че са големи врагове на Русия. По примера им либералните демократи лягат и стават с пяна на уста против комунистите и агентите на ДС, освен ако не са от редиците им.

При така сложилата се ситуация хитрият българин тарикатски присвива очички, пие една ракия, задява комшийката и гласува за себеподобните си. Които крадат като него, но поне са противници на Истанбулската конвенция. В тях той вижда своята сбъдната мечта и поле за възможна реализация на собствените си качества, олицетворени в личността му.

Фалшивите ценности на либералния свят, в това число и на определилата се като такава странна малка общност у нас, които не почиват на никаква етносоциална или поне религиозна основа, отблъскват. По тази причина българинът избира: без умните и красивите.

Защото дори всесправедливия и всеопрощаващ Бог за извършеното от него злодеяние изгонил Каин в земята Нод - на изток от рая.

И не го върнал предсрочно….


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 33 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Един адвокат

    53 13 Отговор
    Авторът е прав, греши само в това че управляващите били против Истанбулската конвенция. Ако бяха против нямаше да я подпише външната министърка и нямаше да натискат до последно за ратификацията в парламента. Чак като видяха че всички, включително и БПЦ са против, измислиха врътката с Конституционния съд и справката с конституцията. Сякаш дотогава не бяха чели конституцията. А Полфрийман се проявил в Австралия и наръгал едно момче и там, на милиметри от сърцето, това го спасило. Това обсъждаха там, съобщиха и че баща му е професор по патоанатомия и му давал да реже трупове. Присъдата му тук бе справедлива защото що за самоотбрана е да наръгаш някого в гърба? Скандално бе освобождаването му, прокурорът бе прав да обжалва, но всичко бе обмислено предварително, дори и решението за освобождаване бе обявено със забавяне. Когато дочакате българин да освободят така в чужбина след убийство, тогава кажете че и ние сме като света. Ама както казват чужденците "Да имам акъла на българите, ама дето им идва после".
    А констатацията е, че народец, който позволява убийците на децата му да се разхождат безнаказано и дори ги защитава, е обречен на заколение...

    Коментиран от #13

  • 3 Обикновен човек

    33 21 Отговор
    Значи Австралийчето е убило това мамино синче при самозащита и е редно и правилно да го освободят !Ако примерно пуснат Кристиянчо от ареста( този дето погуби Милен Цветков),и той се дрогира отново и започва да се заяжда и заплашва с нож някой... И на този някой не му издържат нервите и го убива при самозащита.... и го осъждат защото майката на Кристиянчо подкупва съда с пари за да го осъдят за умишлено убийство а не за такова при самозащита .Ако този някой след време го освободят защото е осъден неправилно тази дето е написала това пак ще лае и увива как са погубили горкото дете а убиецът му е на свобода защото майката на Кристиянчо ще и плати за това както и е платено и за тази статия ..Просто не всеки може да бъде журналист в България ,но всеки "журналист" в България може да взима пари за да пише глупости за които му е платено !!!

    Коментиран от #9

  • 4 Фен

    10 49 Отговор
    Сори, аз не съм крадец, и въпреки това гласувам за Б.Б.

    Коментиран от #7, #19, #23

  • 5 Джоката

    6 15 Отговор
    Какво хубаво момче беше преди да го вкарат в бг затвор, излезна като бай илия от минната руда

    Коментиран от #12

  • 6 Хи Хи

    35 5 Отговор
    На това което ние смятаме за правосъдна система се смее цяла Европа, а скоро и Африка.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 goni

    16 5 Отговор

    До коментар #3 от "Обикновен човек":

    Прочети коментар №1. Как би реагирал, ако при самозащита те намушкам в гърба! Ако, оцелееш разбира се!

    Коментиран от #10

  • 10 кИРИЛОВ Е ВЪРХОВНИЯ СЪД СЕГА

    13 12 Отговор

    До коментар #9 от "goni":

    Във състояния на отчаяност, сам срещу десет скинари и аз ще ти забия ножа в гърба, иначе съм жив умрял.
    Във САЩ, нямаше да го осъдят, с един адвокат, който си разбира от работата , И СЪД, КОЙТО НЕ СЕ ВЛИЯЕ, ОТ ВЛИЯНИЕТО НА УПРАВЛЯВАЩИТЕ.
    Тук , в България , съдят според връзките на замесените в този нелеп скандал.
    Скинара, изкара връзки и осъдиха Пол...

    Коментиран от #37

  • 11 Иван

    8 0 Отговор
    Нормално е адвокат да вземе категорична позиция в полза на една от страните в един процес.
    Нищо ново!
  • 12 Пол си е Пол корав пич

    12 11 Отговор

    До коментар #5 от "Джоката":

    Напротив, излезе с невероятно ,добро намерение, да се бори против корупцията ,която го вкара в затвора, заслужава адмирации.
    Този който е бил в чужбина и съден в чужда държава, разсъждава от друга камбанария?
    Невероятно находчиво момче, учуден съм как преодоля напрежението и излезе, със самочувствието на независим от управляващата хунта , индивид.
  • 13 адвокате чети за да знаеш

    12 12 Отговор

    До коментар #2 от "Един адвокат":

    Ти си адвокат ,толкова ,колкото аз съм файтон!
    Бил "наръган в гръб", ти в изблик на паника за самосъхранение на живота ти, в чужда държава и нападнат от 10 човека скийн-хедси ,какво ще правиш, кафе ли ще им сервираш?
    Или ще звъниш на 112.?

    Коментиран от #20, #21, #22, #24, #25, #27

  • 14 ЮРИ

    7 1 Отговор
    Това е друга гледна точка и е добре да я има..Всичко у нас е свързоно със снисходителното отношение към насилието в закона във всичките му хипотези.За кражба на телефон който след година струва почти нищо или вафла наказанието е повече отколкото за побой ики изобшо неглижиране.Ударили си два шамара пред дискотеката голяма работа.Той е алкохолик ама не го лекуваме защото има такава съдебна практика както и с наркотиците.То било за лична употреба и нишо не му правят и пак не го лекуват докато направи нещо да го вържат буквано в психиатрията.Това е същественото.
  • 15 Погнусен

    4 1 Отговор
    Органът на лгбти извратеняците "кресливи гласчета на руска издръжка" публикува само сертифицирани кретени и антибългари.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 СУ "право" без изпит

    8 1 Отговор
    Присъдата беше 20г. за предумишлено убийство при улично сбиване срещу десет човека, от които 12г. са излежани. Двете кметици (неотгерб) също бяха осъдени на 20г. За каква "правосъдна" система става дума?!?
  • 18 Емил

    9 3 Отговор
    Никой ли не забелязва, че коментарът е от АДВОКАТ?! Адвокатите живеят от това да ИЗКРИВЯВАТ закона в посоката, която ги устройва - цялата статия е написана така, затова повечето от тях умират от инсулт (мозъчен удар свише)!
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Един адвокат

    6 1 Отговор
    Защо коментарите ми се трият, след като съм спазил правилата на сайта?

    Коментиран от #34

  • 29 Професор

    6 2 Отговор
    Авторът е инуитивно прав, но народът ни е по-прав от него! В какво греши авторът? Той смята, че "либералната демокрация" е ненормалната доктрина, довела до всички тези уникални дивотии. Това съвсем не е така, по простата причина, че либералната демокрация днес не съществува. Тя дегенерира първо в неолиберализъм през 90-е години на ХХ век, който пък дегенерира в левичарски неомарксизъм в наши дни. Неомарксизмът, както и побратимият му от началото на ХХ век, болшевизмът, има за цел разграждането на капиталистическото общество, този път не с революция, а отвътре. За целта основна негова цел е да се стимулират и оправдават престъпността и перверзиите. Ние сме потресени, нали така? А представете си потреса на западняците над средна възраст, които видяха техните подредени и богати общества да дегенерират до неузнаваемост в резултат на тази нова идеология? Всички сме жертви на неомарксизма, той е ляв, не е десен. Много ляв. Ултраляв. И "умните и красивите" също. Както и Полфрийман, тръгнал да го налага с нож в ръка. Такива нови идеологии убиват и винаги оправдават убийствата си. Последните винаги са в името на "светлото бъдеще".

    Коментиран от #30

  • 30 Професор

    7 1 Отговор

    До коментар #29 от "Професор":

    Помислете какво би трябвало да се направи, ако искате да дегенерирате, разложите и да разпаднете едно успешно и проспериращо общество отвътре, не чрез преврат, или война, а чрез овладяване на управлението му по легален начин. Ще предложа следното. ПЪРВО, ликвидирайте обществения морал. На Запад това беше християнският морал. Ликвидира се с показен атеизъм, присмех и "научни аргументи", като например, че сме произлезли от една безкрайно малка точка под безкрайно голямо налягане, която по безкрайно неизвестни причини, се пръснала с безкрайно голяма скорост. ВТОРО, ликвидирате обществената национална кохезия, като вкарвате в страната всякакви ислямски мигранти от примитивни страни и се обявявате за мултикултурализъм и права на малцинствата (които вие току що сте вкарали). ТРЕТО, ликвидирате раждаемостта на собственото си население, чрез агресивен феминизъм. ЧЕТВЪРТО, ликвидирате икономиката чрез заплахи за глобални затопляния, замърсявания, а и чрез директно заключване на хората под карантина. ПЕТО, поощрявате престъпността, убийствата и перверзиите. Има и шесто, седмо и десето, но да спрем дотук.

    Коментиран от #32

  • 31 Хибридни новини

    4 2 Отговор
    "Продуктово позициониране" с наци-болшивишки привкус,от анонимен автор.
  • 32 Професор

    6 0 Отговор

    До коментар #30 от "Професор":

    Така че, авторът погршно смята, че тези явления и процеси са дело на шепа "безумци". Това съвсем не е така. Това е целенасоченият и напълно организиран поход на новата идеология на неомарксизма. Не бъдете наивни. Научете се да я разпознавате. Тя е ултралява, агресивна идеология, целяща, както и болшевизмът в началото на ХХ век, да разруши капитализма. Забележете, че тази нова идеология води до обществена дегенерация, разпад, бедност и мизерия. Ежентуално последните ще станат непоносими и тази идеология ще бъде елиминирана. Но вероятно, цената за това елимиране и нанесените от нея поражения ще са станали вече огромни. Никога вече няма да се върне проспериращият и спокоен Запад, на който се възхищавахме когато сваляхме комунизма през 1989 г. Никога няма да се върнат и щастливите му семейства с 3-4 засмени дечица. Измамени ли сме ние, от Изтока? ДА! Ужасно! Но поставете се на мястото на човек бил на средна възраст от Западна Европа когато е живял в прекрасното си общество отпреди 1989 г, и умиращ днес сам от някакъв шиб-н китайски вирус в старчески дом. Видял е пропадането на своето общество с очите си. Смъртта му от задушаване с вирусна пневмония е последното мъчение. Епилогът на дегенерацията, който обаче на води към спасение.

    Коментиран от #33

  • 33 Професор

    5 0 Отговор

    До коментар #32 от "Професор":

    Но какво още не се разбира у нас? Ами това, че в най-мощната капиталитическа страна стана ОБРАТ! Неомарксистката идеология, която беше овладяла САЩ, претърпя ПЪРВО ПОРАЖЕНИЕ. Американците избраха през 2016 г анти-неомарксиста, анти-глобалиста, националиста, защитника на националните държави ДОНАЛД ТРЪМП! Той предложи нов вид демокрация, КОНСЕРВАТИВНАТА ДЕМОКРАЦИЯ, която да ликвидира неомарксистката дегенерация обхванала Америка и Запада. Настана ЯРОСТЕН неомарксистки вой, който продължава и до днес, а за да го свалят от власт, неомарксистите, в съюз с китайските комунисти, пуснаха и биологично оръжие! Та, когато зинете да хулите Америка и Тръмп, помислете и разберете какво точно става пред очите ви. Тръмп е лакмусът ви -- вижте КОЙ го плюе.
  • 34 Койчо

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от "Един адвокат":

    Ако използваш определени политически изрази, имена и т.н., пак трият. Яка цензура.

    Коментиран от #35

  • 35 тръка тръка тръка

    0 0 Отговор

    До коментар #34 от "Койчо":

    "Професора" изписа светът и нищо, не му изтриха, защото никой не разбра какво пише ,а ние като сме," право куме в очи "ни трият" като кир от потен гръб"!,
    Свалиха ни и част от епидермиса...

    Коментиран от #36

  • 36 Професор

    7 0 Отговор

    До коментар #35 от "тръка тръка тръка":

    Не е точно така :-) Трият ме и мене яростно, даже ме и забраняват изобщо да поствам. Научих се да не ползвам някои думи и не ме трият директно. Сега пак ме трият, но след като по-подробно прочетат какво точно съм написал :-) След това ме банват. Аз обаче ползвам Опера и VPN, като им трия редовно и бисквитките, та пиша пак :-)
  • 37 goni

    0 2 Отговор

    До коментар #10 от "кИРИЛОВ Е ВЪРХОВНИЯ СЪД СЕГА":

    Убития е изкарал връзки?! Явно от отвъдното! Интересно! Предполагам че адвоката му в САЩ щеше да пледира че убитият се е самоубил! Да ти кажа самоубииство с намушкване с нож в гърба е доста трудна работа!:) Има къде, къде по-лесни начини! Ако, желаеш можеш да ги пробваш!:)
  • 38 Един адвокат

    8 2 Отговор
    Полфрийман отива да защити или просто да се включи в боя? Онова мистериозно ромче виновник за свадата, така и така не се появи, нито някакво доказателство за съществуването му!
    Какво прави чужд гражданин, обучаван на бойни умения, с нож там? И основен въпрос - защо не е представено пред съда за доказателство, когато му е било времето?
    От друга страна, ножът у Джок е съвсем истински, както и разнообразните опиати и алкохол в кръвта му.
    Истината за този пиян и въоръжен турист за съжаление не се вижда от едно анонимно и мъгляво видео. Истината не е безспорна. За голямо съжаление и по света има много деградирали.И е недопустимо един убиец да се показва по телевизиите и да ....унизително е.
    Осъден е правилно, присъдата е мотивирана и потвърдена от ВКС и не пишете глупости, моля ви! Монов не е бил председател на ВКС нито на съюза на съдиите-екскурзианти с пари на САЩ, за да натиска някого.

    Но не става въпрос само за справедливост, а най-вече за корумпирана съдебна с-ма.
    Πpeз ceптeмвpи минaлaтa гoдинa Kaлин Kaлпaĸчиeв, Becиcлaвa Ивaнoвa и Bиoлeтa Maгдaлинчeвa oт Coфийcĸия aпeлaтивeн cъд yвaжиxa иcĸaнeтo нa Джoĸ Πoлфpиймaн и пocтaнoвиxa ycлoвнo пpeдcpoчнo ocвoбoждaвaнe зa ocтaтъĸa oт 6 гoдини и половина oт cвoбoдa oт 20-гoдишнaтa мy пpиcъдa зa yбийcтвoтo нa Aндpeй Moнoв.
    Toгaвaшният глaвeн пpoĸypop Coтиp Цaцapoв внece във Bъpxoвния ĸacaциoнeн cъд иcĸaнe зa възoбнoвявaнe нa пpoизвoдcтвoтo, ĸaĸтo и мeждyвpeмeнннo вpъщaнe нa Πoлфpиймaн в зaтвopa, дo пpoиз
  • 39 Един адвокат

    8 2 Отговор
    Toгaвaшният глaвeн пpoĸypop Coтиp Цaцapoв внece във Bъpxoвния ĸacaциoнeн cъд иcĸaнe зa възoбнoвявaнe нa пpoизвoдcтвoтo, ĸaĸтo и мeждyвpeмeнннo вpъщaнe нa Πoлфpиймaн в зaтвopa, дo пpoизнacянeтo нa cъдa.
    Но, съcтaвът нa aпeлaтивния cъд може да се нарече "незаконен" или "пристрасрен" пoнeжe cъдиитe Kaлпaĸчиeв и Ивaнoвa имaт връзки c Бългapcĸия xeлзинĸcĸи ĸoмитeт, ĸoйтo пъĸ дaл cтaнoвищe в пoлзa нa ocвoбoждaвaнeтo нa Πoлфpиймaн. Съдия Kaлпaĸчиeв пoлyчaвa нaгpaдaтa „Чoвeĸ нa гoдинaтa“от БХК, а cъдия Ивaнoвa yчacтиeтo в гoдишeн дoĸлaд зa cпaзвaнeтo нa пpaвaтa нa чoвeĸa.

    Ура, ордени и медали за Българския"независимия и справедлив" съд.
  • 40 Един адвокат

    0 0 Отговор
    Ей, най-накрая! Коментар - 38,39 е до коментар - 13
  • 41 стоян георгиев

    1 2 Отговор
    случая с полифрииман показва ясно кво е нивото на правосъдието ни както и кво е нивото на обществото ни.тоя луд психопат уби едно и рани второ българско дете и вместо да лежи до живот бе освободен по живо по зрдаво!!!!лошото е че веднага хеитъри в огромно количество обявиха убиеца за жертва.пуснаха хиляди постове с фалшификации,как убитото момче било скинар,как австралиеца уж се бил борил за живота си и т.н. и т.н. ненужни и жалки лъжи за да оправдят един психопат дошъл от маината си с идея да раздава справедливост!!!!и накрая жалко и за семеиството на загиналото момче щото бащата загубваики единственото си дете не събра смелост и сила да иде да му тегли куршума,щото тва е единствения начин да активира съдебната система.
  • 42 бвн

    4 5 Отговор
    Отвратителна статия (от "Гласове"). Кой ли е платил за написването и публикуването ѝ?
  • 43 Има топки

    1 1 Отговор
    Джoк щe излeзe че е пo бългaрин oт бългaритe, щoм нe жeлae и нe бързa дa нaпуcнe Бългaрия, A e дeпoзирaл мoлбa дo Гeшeв и иcкa нoв CПРAВEДЛИВ прoцec/ без комунистическо връзкарство в съда от бивш служител на ДС-бащата на Монов/ и прeрaзглeждaнe нa дeлoтo му с осъждане на Каракачанов ...!!!