Last news in Fakti

30 Май, 2020 16:11 3 604 33

Роболюбие

  • роболюбие-
  • кпконпи-
  • бизнес

Път към висшето робо-демократично общество

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Главният обвинител обикаля и където срещне богат или неудобен – айде в ареста. Мамицата им, ще въздам справедливост, защото съм божият инструмент! Своите обаче не пипа. Цветанов е невинен, - отчита прокуратурата. Откъм КПКОНПИ Цацаров приглася. Цв.Цв. закупил ултра лукс имот за по 600 евро кв.м., докато всички съседи купували по 2000 евро и нагоре, пише в коментар доктор Димитър Попкутуев. Но всичко е законно, според проверяващите. Няма „Апартаментгейт“, - нерви се Цацаров на гадните репортери, които питат, какъв точно доклад е написал и за кого.

Иван Гешев - усърдие, амбиции и строгост. Фигаро тук, Фигаро там. Фигаро горе, Фигаро – долу. Без ирония. Навсякъде е: щракат белезници, униформени хвърчат като финикийци, атакуват се офиси, сякаш са турски редути край Плевен. Аргументи и обвинения колкото искате. Но едно е особено натрапчиво: ОПГ. Вълшебната абревиатура на Гешев. Организирана престъпна група! Тя храни него, Специализираната прокуратура и Специализирания съд. Но най-много робовладелците. А те водят епична борба с корупцията. Херкулес, който изрива Авгиевите обори. Не ме гледай какво правя, а ме слушай какво говоря. Такъв е законът.

Щеше да е прекрасно, ако беше вярно.

В БЪЛГАРИЯ БИЗНЕС СЕ ПРАВИ ЕДИНСТВЕНО И САМО ПО ЕДИН НАЧИН.

Той включва:

Правило №1: Даване на подкупи. По цялата верига.

Правило №2: Без „политически чадър“ няма голям и среден бизнес.

Правило №3: Осигури гласове и пари за Партията.

Правило " №4-1: От всяка обществена поръчка върни на възложителите от 50 до 80 на сто от сумата.

Четири железни, но простички правила. В тях е цялата дефиниция за съвременното робовладелство.

Големите компании разчитат предимно на пари от бюджета. Затова управляващи и политици са им скъпи. Много, много СКЪПИ.

Ако някой не спазва „правилата“, отиват униформени, качулки, прокурори, ченгета, данъчни, КПКОНПИ – да му обяснят, че се е объркал нещо. И той плаща. Ако няма парите, тегли кредити и пак плаща. Ако не е достатъчно – прехвърля фирмите и бизнеса си на посочено лице от Робовладелеца. Ако спомене закона – повдигат му обвинение и става член или ръководител на ОПГ. Ако не достигат хора за "тройката" – пишат жената и децата.

Следва медиен лайнян водопад върху изпадналия в немилост, близките му, партньорите му. Има си медийни роби за тази работа. Тяхната дажба е по-голяма.

В размазването се включват МВР, ДАНС и всякакви секретни, тайни, потайни и национални служби. За да се види цялата мощ и всички да треперят. Педагогическа поема.

Пачките, които показват репортажи в офиси, кутии от обувки, каси, кашони и пр. не са пари за „черни“ дни. За депутати, магистрати, ченгета, контролни органи, чиновници, министри са. Месечни такси, подкупи, мазнинка – както искате ги наречете.

Действа се избирателно, наказателно, брутално, примитивно, по поръчка. Така повелява робовладелския строй. С елементи на хитлеро-сталинизъм.

Робовладелците са щастливи и честити. Случиха на роБолюбив народ! Няма въстания, няма Спартак, нито Бардоквата. Левски и Ботев висят по стените. Робовладелците са спокойни. С трепет очакват от ЕС да изпратят обещаните 12 милиарда евро за преодоляване на последствията от пандемията. Вече са ги разпределили.

Ще кажете: робите не са имали права, ние имаме. Имате? Хубав виц. Имаме даже Конституция...

Ако има определения, които нямат нищо общо с нашия народ, това са: мъдър, свободолюбив и смел. Талантлив, може би, но нахалост… Най-много харесва мъката, защото се открива в нея като жертва и окайва горко съдбата си. Ама не е съдба, драги роби, предумишлено престъпление от страна на робовладелците е.

Такова е положението в нашата слънчева страна. Помощ отвън няма да дойде. Нито в Америка, нито в ЕС вярват, че робството е възможно в съвременен вариант. В Москва си падат по крепостничеството... Да се оправят сами, - казват си те и смятат каква им е ползата от нас. Но ние не се оправяме. Може би искаме, но не можем.

Гешев знае, че трябва да арестува авторите на демократично робовладелския строй у нас. Не жертвите. Жертвите са принудени да спазват наложения ред. Но на Гешев му харесва този строй - дава му камшик.

Бог да я прости тази държава и нейния роБолюбив народ. Амин.


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 64 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Behemoth

    37 2 Отговор
    Народа мъ.рша е ок,поединично се надява да се включи в далаверата...
  • 3 ФЕН

    70 1 Отговор
    Истина е ....за съжаление!!!

    Коментиран от #6, #33

  • 4 ггффджж

    7 0 Отговор
    окопко
  • 5 Лошо

    27 0 Отговор
    Политиците трябва да слугуват на нас а не обратното.
  • 6 ИМПЕРИАЛИСТ

    12 23 Отговор

    До коментар #3 от "ФЕН":

    Докато МОЧА се пъчи на сред София няма да се оправим! Разбира се...един паметник сам по себе си не може да е виновен за нищо, но е показател за реалното положение с властта в държавата ни...

    Коментиран от #15, #28

  • 7 ПЕНКО

    31 1 Отговор
    ПРАВ СИ , НО ЦЪВТОК ЦЪФТОКОВ/ВЕРОЯТНО И ДРУГИ / ГИ ПАЗИ ЦРУ -КАТО СВОЙ АКТИВ ЗА ВЪЗДЕЙСТВИЕ И КОНТРОЛ!!!!!!!!!!!
  • 8 Отвратен

    49 0 Отговор
    Радвам се, че в България все още има истинска журналистика!
    Самата истина-робите трябва да се осъзнаят СЕГА!
    Държавата я няма, но загубим ли и територията, връщане назад няма да има. Алтернатива за България има, но тя не е нито в Герб, нито в т.нар опозиционни партии! Алтернативата е горд и непреклонен народ, свободата се отстоява на площада, а не у дома докато си пием ракията!

    Коментиран от #13

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Гост

    23 0 Отговор
    гЕШЕФ е толкова елементарен и ясен като бял лист, въпроса е че всички го знаем и НИЩО не правим, а той продължава да разтиля червения килим за господарите си
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Тъпо стадо

    26 1 Отговор
    Трудно е да се нарече народ това безкрайно тъпо стадо овце. Робът все пак има мечти, желания, чувства, докато добитъкът тъпо блее и чака да бъде стриган, доен и накрая заклан
  • 15 Таман си мислех къде е

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    проблемът и ти ми каза. Благодаря ти.
  • 16 Истината

    22 2 Отговор
    На българина вече му е през оная работа, какво става в страната му. Отдавна е разбрал той, че няма спасение от хайдушките глутници, впили зъби в снагата на Майка България. След "пиянство на един народ", колко пъти се вдигна на бунт срещу Робовладелците - файда йок. Затова, си пие кротко ракийката и си гледа кефа. През 1944 г. не си мръдна пръста, когато Робовладелецът се пребоядиса в червено. Ситуацията се повтори и в 1991 г. И така ще продължава, докато Робовладелецът остане без народ.
  • 17 БокУ

    6 1 Отговор
    Правило №3: Осигури гласове и пари за Партията.
    е Правило №1 и единствено! Ама айде и така става...
  • 18 Лекар БГ

    23 0 Отговор
    Страшно хубава статия.Потресен съм.Много тъжно потресен.
  • 19 Обяснението

    13 1 Отговор
    Не са ни виновни политиците ,а ние!!!Кой ги избира,кой вика по време на избори "ааа е....м съм го и със мен и без мен все тази" .Кой вика " ами то в България си е така"?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Допълващ

    7 3 Отговор
    Почти всички в Бг са роби, да. 99% населението ни е гръцко, руско/турско и индийско/ромско. Това са хора, идващи от хилядолетен робовладелски строй. Докато не се промени местното население, ще е така завинаги. Българите, бяхме унищожени почти на цяло, от нас нищо не зависи, вече над 600 години е така. Въртете истината, както желаете - положението е това.
  • 22 Време е за павета

    6 3 Отговор
    "Кой не скача е червен ".Помните ли,когато псувах СДС -Шайката и Сашо Нереза,а вие скачахте като телета.
  • 23 Гласоподавател

    7 1 Отговор
    За това ,господа и госпожи ,е нужно да се ограничат правата на гласоподавателите и избираемите до минимум средно образование и или поне 1 година военна /казармена/ повинност! Тогава никой римлянин или психичнообъркан от типа /много исках да гласувам ,ама нямах желание/ няма да обърка избираемоста на представителите /подлежат на същите изисквания (военна повинност)/ в парламента ил градския съвет.
  • 24 ггггг

    3 0 Отговор
    панов и той има евтин имот там!!!!!????
  • 25 Анализаторр

    6 0 Отговор
    След като истината за сегашната диктатуро–демокрация е толкова елементарна и проста, изпълнена с гафове отстрана на "неподкупните" управляващи, защо народа продължава да гласува за тях? Да не би етноса да е станал по–многоброен от българското население или пък целият народ е в някакъв вид схема с властта?
  • 26 123

    4 0 Отговор
    На България и трябват политически,икономически и законодателни реформи. Гласуването да е електронно за определен човек не за политическа група,да има нови законни за всекимесечно отчитане на правителството и НС за извършената им работа, да има изработен механизъм как тези хора от правителство и НС да бъдат свалени от власт и уволнени от Правителство и НС. Прозрачни електронни
    държавни търгове с неограничено участие.прозрачно изразходване на държавните средства след като има анлиз на цените и ползите, както и математически модел на вземане на решение за изразходване на парите.унищожаване на корупцията, и беззаконноста и др.В момента политиците веднъж избрани се държат като богове защото няма нито един механизъм или институция да ги наблщдава и контролира, и няам и как да бъдат отстранени от власт. А под групово избиране в НС влизат всички хайдути от партиите, които вместо да работят за България работят за собственното си благосъстояние.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ДА ИЗМЕТЕМ крадливата пасмина ГЕРБ

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Браво, как само го каза?!? И ТУЛУПЪТ няма нищо общо с тинята, в която е затънала България...
  • 29 Яшар Фекали

    3 3 Отговор
    Разликата между демокрацията и тоталитаризма е, че при демокрацията първо гласуваш и след това получаваш заповедите. При тоталитаризма, просто не си губиш времето с гласуване. Резултатът е; едни и същи л@йн@ в различни опаковки. При тоталитаризма, поне има закони и сигурност.
  • 30 коментатор

    2 2 Отговор
    Всички го знаем това от написаното по-горе, вярно е на 100%. И какво правим ? Едно нищо, ръкопляскаме отдолу и даже повечето се радват на робовладелците / гнусота /. Хиляди пъти съм казвал, какво да очакваш от народ който 500 години е бил под Османско робство / без да включваме и Византийското /. РОБИ с робско мислене. Интересно ми е как Гешев НИКОГА не забелязва и не отчита персоните Доган, Пеевски, Домусчиев? О, извинете, те може би са най-почтените бг граждани.....и нямат никакви гафове. Най-добре е да си спомним и да изпълним поне първите коплети от ,, Интернационала".
  • 31 гост

    1 0 Отговор
    Тия ФРОГ ли са, кви са? май ще имат близка среща с Гешев.
  • 32 демоциганация

    1 0 Отговор
    "За една добре управлявана държава, съществуването на бедност е срам. В една зле управлявана държава, да си богат е нещо срамно." - Конфуций
    Ако една държава има добре функционираща система, съществуването на бедност е срам за държавата, защото няма причина за това. Когато в една страна системата функционира зле, е срамно да си богат, защото се експлоатира извратена безчестна система.
    Всяка държава има правителството, което хората в нея заслужават.
    Правителството съществува за да осигури на хората в държавата сигурност и щастие. Задължението на правителството е да се грижи за интересите на управляваните, а не за интересите на управляващите. Също като в България.
  • 33 Така ще е

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "ФЕН":

    докато се самосъжаляваме начело с "опозицията" и всички комформисти дето се бият в гърдите за дясна, център и лява алтернатива