Last news in Fakti

29 Септември, 2012 11:21 2 499 5

Корман Исмаилов: Свобода и достойнство за обикновения човек

  • корман исмаилов-
  • свобода и достойнство
Корман Исмаилов: Свобода и достойнство за обикновения човек - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Независимият депутат Корман Исмаилов беше избран в четвъртък за председател на народна партия Свобода и достойнство. Инициативният комитет за учредяване на Народна партия "Свобода и достойнство" наброява 99 души, оглавяван от Касим Дал.

 

Защо основахте народна партия „Свобода и достойнство” ?
Партията е резултат и израз на желанието, на десетки, стотици и хиляди хора, които имат нужда от организиране, имат нужда от поле за изява, и то алтернативна форма на изява. Статуквото в много региони пречи на лична перспектива на тези хора.

На преден план, на пиедестал, да бъдат изнесени потребностите на обикновеният гражданин. Когато той се среща в администрациите, да не се среща с господари – началници.

В партийните структури да има една демокрация, реално представяне и чуваемост на потребностите и нуждите, на гласа на тези хора и да има възможност за развитие и израстване на младите хора, както в политиката, така и в други сфери. Това са основните цели.

Защото наложените модели са подобни на корпоративни структури, където демокрацията е задушена и се обслужват интересите на един тесен кръг от хора. Говоря за лидери на партии, говоря за хора с крупен бизнес, които имат съответните протекции.

Какви са основните цели, които стоят пред партията?
- Цел и приоритет за нас ще бъде образованието. Това няма да е формално. Нужни са радикални реформи, радикално насочване на ресурси към образованието.

И разбира се, в икономиката, инвестиции в реалния сектор, създаване на заетост, повишаване на заетостта и конкурентоспособността на българските производства. Това са съвсем накратко нещата от декларацията ни. Всичко ще бъде развито, по сектори, в документите, които ние ще приемем при учредяването на партията през месец декември.

Кои са основните политически партньори, с които ще си партнирате?
- Ние изповядваме идеологии и ценности, които са в дясно-център. От настоящите партии, с които имаме добър диалог на ценностна база, са СДС, НДСВ, земеделците... Това също е и ЕНП, с които имахме партньорство на местните избори.

Нашата основна цел е да изградим първо идентичността си, да се структурираме добре във всички региони на страната и да се готвим за самостоятелно участие на изборите.

Разбира се, по време на този процес, ние ще поддържаме диалога и партньорството си с тези партии. Вече в навечерието на изборите, ръководството на партията ще вземе съответните решения. Дали да влиза в по-тясно коалиционно партньорство или да се явим самостоятелно на вота.

В тази връзка, ще се стремите ли да създадете собствена парламентарна група в сегашния парламент?
- Вижте... При нас процесът е отворен. И както виждате и в списъка на учредителите, ние не сме търсили да привличаме внимание с известни имена. Всеки, който изповядва нашите ценности, е добре дошъл при нас. Разбира се повече разчитаме на млади хора, които и ценностно, и в миналото си нямат черни петна или забъркване с корупционни схеми.

Знаете нашето отношение по проблема с принадлежността към Държавна сигурност. Ние сред нашите кандидати не издигаме такива личности. Така че, в наименованието не случайно сме сложили думата „народна партия”.

Искаме да бъдем по-близко до хората и да дадем платформа за представителство и изява на обикновените хора, които в момента се чувстват ощетени през годините.

Търсите ли подкрепа от изселническите организации?
- Да, разбира се. Ние, към днешна дата имаме много голяма подкрепа, както от тези, които лежаха по затворите, по време на предишния строй - политическите затворници, така и от много организации, които виждат от дистанция, че управлението и в смесените региони вече 20 години не дава тези резултати, каквито се заявяваха в началото.

Те виждат, че техните надежди са пропилени и то, използвани за благоденствието на един малък кръг от хора.


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 6?6?6?

    1 0 Отговор
    Корман Исмаилов е нео-османист и трябва да бъде застрелян !!!
  • 2 АНАЛИЗАТОР

    0 0 Отговор
    Корман Исмаилов е млад интелигентен политик, необременен от зависимостите на комунизма с неговите слуги от ДС. Голямото престъпление на комунизма е това, което е направил на отделния човек. В това, че е променял и счупвал човешки съдби. Влизал е грубо и безмилостно в неприкосновената територия на човешкото. Парадоксът е, когато хора, които са били несвободни и унижавани тогава, сега, в условията на друга криза, да изпитват носталгия към онези времена и все още да слугуват на агента от ДС - АХМЕД ДОГАН. Крайно време беше да се събудят и отърсят от този особен шведски синдром.Браво на Корман за смелостта, пожелавам му успех.
  • 3 Джорето

    0 0 Отговор
    Бре анализаторе,разбъркваш в една каца съмнителен човек и някакви полуистини.Не прочете ли заглавието?Този човек говори за СВОБОДА...От какво точно ще ни освобождава този БЪЛГАРСКИ политик,м?Аз съм свободен,а ти?
  • 4 Адолф Хитлер

    0 0 Отговор
    Ало анализатора.Голям си късметлия ,че не знам къде живееш. .Кво ми го хвалиш тоя Корморан Г.золизов бе не виждаш ли ,че и името не му е засвета.Я да си заминава в Истанбул Там им е мястото на такива продажници на България!!!!
  • 5 wega

    0 0 Отговор
    tozi 4ovek ste na osvobodi ot korporativno robstvo ..........