Last news in Fakti

18 Юли, 2020 17:30 9 564 21

Този път ще ни цакат със "студен резерв"

  • доган-
  • тец варна-
  • студен резерв

Властта се нуждае от спешен популистки ход, с който да забаламоса за хиляден път масите

Този път ще ни цакат със "студен резерв" - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Управляващите успяха да стигнат нови висини в арогантното си поведение. Отказът им да преглътнат поисканите от премиера оставки на тримата министри, подвизаващи се в кабинета под терлиците на Пеевски и Доган, се оказа като хвърляне на варел с нафта в и без друго горящата им къща. Протестният гняв счупи стрелката, а част от недоволните буквално онемяха от демонстрираната наглост.

Властта се нуждае от спешен популистки ход, с който да забаламоса за хиляден път масите. Този път арести обаче няма да има. Видя се, че този похват не хваща дикиш. Хората не вярват във вината на задържаните, тъй като нямат вяра в съдебната система. По тази причина стигнахме до феномена публични фигури, които меко казано никога не са се радвали на народната любов, да будят симпатии. И това съвсем не е Стокхолмски синдром. А просто, защото са подгонени точно от тази власт и точно от тази прокуратура.

И така насред жегите дойде идеята да ни приспят с патриотичната приказка как ще отнемат далаверата от "студения резерв" на ТЕЦ "Ахмед", пардон, "Варна". Боеви резерв, донесъл по думите на Валери Симеонов само за миналата година "почетните" над 50 млн лв на централата, управлявана от фирма на почетния лидер на ДПС. Изумителното е, че управляващите признаха без молекула усещане за срам, че това решение е политическо, а не финансово обусловено. Абе, мърморели хората, не им харесвало Доган да прибира десетки милиони. Дайте тези пари да отидат в наша, родна ТЕЦ. Да ги дадем на клетата държавна Марица-изток 2.

Чудесна идея. Националноотговорна, както обича да се изразява военният ни министър.

Какви изводи можем да си направим от всичко това?

Първо. Изглежда, че тримата министри, чиито оставки предизвикаха бламирането на премиера, са доста по-доходоносни за ДПС и почетния гарант за етническия мир от "резервните" 50 милиона годишно.

Второ. Дори тримата "изключително успешни, ама сочени с пръст" по думите на премиера министри да си заминат другата седмица, местата им със сигурност ще заемат хора, кланящи се на Сараите.

Трето. Бедна ни е фантазията, ако въобще отнемат "студения резерв" от ТЕЦ-а на "хидроинженера", как ще бъде компенсиран вечният гарант за етническия рахат за нанесеното публично унижение. Това може и да не разберем в обозримо бъдеще. Извън съмнение обаче е, че ще бъде релевантно, както би се изразил старият му приятел Местан, на понесените от него морални щети.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 78 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    108 10 Отговор
    Боко ще донесе парички на султан Доган от Брюксел.Какво сравнявате 30 млрд с 50 млн.
  • 2 Нищо ново

    83 3 Отговор
    знаем ги тия неща братуньо.
  • 3 cmp75

    41 5 Отговор
    пиночет
  • 4 Gggg

    70 13 Отговор
    А на Трайчо Трайков,на Домусчиев ,Прокопиев и пр. няма ли да отнемат?

    Коментиран от #17

  • 5 Да ама Не

    64 4 Отговор
    Този път ние ще ги цакаме-и то доста грубо...по принцита на лопатата.

    Коментиран от #6

  • 6 Говедото

    8 45 Отговор

    До коментар #5 от "Да ама Не":

    С тия меки китки си само за лопата.
    От соросоидите на БОЙКИКЕВ ли си ма пар'цал?
  • 7 ОСТАВКА

    72 8 Отговор
    ГЕШЕВ Е ПОЗОР , БОРИСОФФФ ВЪВ ЗАТВОР1 ТЕЗИ ХОРА СА ОПАСНИ И ВСЕКИ ДЕН КАРТИТЕ ПАДАТ НА МАСАТА И ВИЖДАМЕ КАКВИ БРУТАЛНИ ИГРАЧИ НА НАШ ГРЪБ СА ТЕ И ХУНТАТА ИМ ОТ БИКОВ-ЦИ И Т-ПИ КЪРДЖАЛИЙСКИ ДАМИ.....
  • 8 Онзи

    31 8 Отговор
    С кротки протести, шах и хоро пред МС до край всеки ден ще се оправят нещата.

    Коментиран от #12

  • 9 ФАКТИ

    21 8 Отговор
    А БРЕ ХОРА , КЪДЕ СЕ ДЯНА - БОЖКОВ -- ЗАМЛЪКНА ОТ ТРИ ДНИ ? !
  • 10 Вземи му

    21 2 Отговор
    цацата, пък му дай паламуд. Това се казва прах в очите на слепите.
  • 11 До 1

    23 2 Отговор
    Не е султан Доган, а преродения Джем султан избягал от Османската Империя в Малта. Исторически факт
  • 12 Д. Петров

    6 5 Отговор

    До коментар #8 от "Онзи":

    Много рано си започнал с ракията и салатката!

    Коментиран от #13

  • 13 Гъдю Гъдев

    7 1 Отговор

    До коментар #12 от "Д. Петров":

    Шест часа е, съвсем нормално
  • 14 Контур Глобал

    5 3 Отговор
    Милене,наред ли си с главата?Лекуваш ли се?Какво изобщо си искаш да кажеш с тая словесня манджа?
  • 15 Лозан Пенев

    2 2 Отговор
    Голем праз.
  • 16 Протестиращ

    18 3 Отговор
    Оставка! Оставка! Оставка!
  • 17 ke da

    3 6 Отговор

    До коментар #4 от "Gggg":

    Споменатите от теб са достойни политици и бизнесмени , далеч от от управляващата власт ! Властовата клика ги преследваше по политически причини и поради критиката им към корупцията! А ти си платен Трол на Мафията - който скоро ще гризе сухари на топло!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 333

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "Алеко КАН":

    Въпроса е да не допускаме да наглеят толкова. Тоя има прекалено много власт.
  • 20 Зайко Байко многознайко

    2 1 Отговор
    С какъв патос неграмотният ни Минпред ни омайва а до него по крилата , лъжат и мажат! Колко време мина от 2009 г. всяка година сме на прага, в предверието, в чакалнята и в същото време обедняваме прогресивно. Това е една алабалистична тафтология, но ние овцете гледаме с блеснали очи и очакваме ли очакваме да стане по-добър животът ни! Огледалото на правителствената политика са эдравеопаэването, социялните грижи и обраэованието Какво имаме,минимална пенсия, минимални эаплати и погокловна кражба и корупция на всички нива! Мили ми народе, эаслужаваме си партокрацията ни, и ГЕРБ и БСП са един дол дренки!Голем родолюбец и голям " омайник" , се окаэа Минпреда да беше се просълэил, както едно време Соломон Паси, журналистите эащо не питат эа кюлчетата и эа пачките с Евро, да попитат Преэидентът - Раэединител чии интереси обслужва!?!
  • 21 Зайко Байко многознайко

    2 3 Отговор
    Към цялата палитра в този ден за да ни " развесели" и CoVid19 се яви! Тези "мили" и "умни" гербери ще ни "съживят"! Помислете само кой ни управлява: Тиквоций Едно доказан "почтен човек" ( на Козяк знаят как да го галят по топките ), Цецо КаунЬя , доказан "внимателен спестовник", Барни Ръбъла, който " може" да каже две думи на кръст, Владко Горанов "внимателен", "внимателен", " внимателен" до безкарайност. Гледат ни в очите и в прав текст ни казват, че сме "умни" оФце и само "добро отношение" и "намалени" данъци ни оправят. Имат обаче и две много важни "овчарски зайчета" "г-н" Гешев и "г-н" Цацаров , който гледа като "мило розово животинче " из тикви! Жална ни майка! "Свободни" пътища, "свободна" вода, бонус-" бонус" , всякакви "положителни" решения за да "улеснят", " прекрасния" ни живот нема да се очудя ако ни ощастливят и с "персонални апарати" за пречистване на въздуха. Да са ни честити другарЕ и пак да си ги " изберем"!