Last news in Fakti

4 Август, 2020 19:00 6 226 28

Раболепието към властта – начин на пълзене. (Не)обикновени хроники

  • раболепие-
  • клакьори

Каменов надмина други клакьори на властта и с изразеното съмнение, че експертизата на лицензирана лаборатория в САЩ на записи с Борисов, е автентична

Раболепието към властта – начин на пълзене. (Не)обикновени хроники - 1
Снимки: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Има хора, които по различни причини се хвърлят стремглаво да защитават властта в дните на протести. Всеки от тях има своите мотиви. Възможно е дори някои от тях да вярват, че са прави. Странното е, че волно или неволно те дават акъл, порицават и защитават Борисов, Гешев и кабинета, а не изразяват принципна позиция.

Да им дадем думата, а вие сами преценявайте.

Собственикът на Локомотив Пловдив Христо Крушарски след извоюване на Суперкупата на България в двубой с „Лудогорец“ в Разград:

„Тези, дето лежат на площада, да си лежат и да чакат някой да ги храни. Аз храня 350 човека и тези момчета съм ги създал с дребни стотинки. Трябва да се хванете да бачкате, защото сте едни от инициаторите на проблемите, които стават и във футбола, и в държавата. Бачкане трябва, младежи! Работа! Не лежане по улиците!“

29 февруари, 2020. Премиерът Бойко Борисов посети Пловдив, за да се срещне с ръководствата на местните „Ботев“ и „Локомотив“. С него са министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на младежта и спорта Красен Кралев. 

„Както знаете, отпускаме 25 милиона за стадиона на „Ботев“ и 12 милиона за този на Локо", - обяви Бойко Борисов.

Христо Крушарски знае, че отпуснатите милиони не са от чекмеджето на Борисов, а са на българските данъкоплатци. Крушарски има строителен бизнес и реализира печалби, което е в реда на нещата. Но без никой да пита данъкоплатците, голяма част от които „лежат на площада“, му отпускат милиони. "Хранят" ли го? Той твърди, че няма да вземе и стотинка печалба от тези милиони, но в България сме чували много неща, пък после е излизало друго. Не се съмняваме в неговата коректност, но се е случвало, нали? В Пловдив се носят слухове, че бил много „гъст“ с властта, но сигурно не е вярно. Нали, г-н Крушарски? И за протокола: част от протестиращите са българи, които учат, живеят и работят в чужбина. Подкрепят ги българи от 22 града в Германия, Франция, Великобритания, Канада, САЩ, Австрия и др. Всяко година те изпращат на свои роднини, включително за да могат да оцелеят тук, над 1 млрд евро. Именно те са най-големия чуждестранен инвеститор. Нека Крушарски и хора като него да печелят, но да се въздържат да иронизират и подценяват другите.

 ***

Калин Каменов, кмет на Враца по бТВ: „София и няколкостотин протестиращи не са България“. Кметът твърди също, че не е организирал хора от ГЕРБ да аплодират Борисов във Враца по време на посещението му миналата седмица. Нямало как тези хора да знаят, че Борисов ще отиде. Каменов, мисли преди да говориш, а не обратно. Като не са знаели как са се събрали да скандират? 24 дена средно по 30-40 000 на протест не са няколкостотин, колкото ѝ да е далеч от смятането Каменов...

Каменов надмина други клакьори на властта и с изразеното съмнение, че експертизата на лицензирана лаборатория в САЩ на записи с Борисов, е автентична. Защото била поръчана от Елена Йончева. Според кмета изследване в друга лаборатория може да установи нещо друго… Каменов, Калине, въпросната лаборатория е в Топ 5 на най-големите структури от този род в САЩ. С нея работят ФБР, Държавния департамент, Националната служба за сигурност, Министерство на правосъдието, както и Европол и други европейски институции. Коя „друга лаборатория“ смяташ, че ще даде различни резултати? Тази на българското МВР? Това сам ли го измисли или някой ти го каза? Ще го кажеш ли и на дъщеря си?

Живко Тодоров, кмет на Стара Загора по Нова тв: „Не бива заради протестите да страдат обикновените граждани“. Живко, протестиращите какви граждани са? Необикновени? Завършил си „Европеистика“, в кой учебник прочете за разделението на гражданите на „обикновени“ и други? Около 70 на сто от протестиращите в София, които в някои дни достигат 120 000, са на твоята възраст. Имаш ли нещо общо с тях или ти си „необикновен управляващ“ и за теб те са платени от Васил Божков, БСП, Мая Манолова, Слави Трифонов и президента Радев? Настина ли вярваш на подобни „оперативни информации“? Чувал ли си за ченгеджийски постановки? Питай Борисов да ти разкаже…

Живко казва още: „Съдебната система трябва да бъде независима. Считам, че в момента, с определени условности, това се получава. Виждате, че и в кабинета "Борисов” имаше много арестувани министри и в крайна сметка привлечени като обвиняеми".

Живко, наистина ли мислиш, че съдебната система е независима? И вярваш, че Иван Гешев бе избран за главен прокурор без някои "дребни зависимости“? Все пак допускаш, че е независима с „определени условности“… Значи знаеш как е станал изборът. Освен това заради „условности“ стотици българи са преследвани и репресирани от прокуратурата, НАП, КПКОНПИ, ДАНС и други институции. Много лежат в арестите с абсурдни обвинения. Наистина ли не си чувал за това?

"Повдигат се обвинения, правят се проверки и именно това е нормалният начин на функциониране на демокрацията", - казва още Живко европеиста. По нормалния начин ли, Живко, Делян Пеевски не е разследван за нищо? А Владислав Горанов за ощетяването на държавата с несъбраните над 700 млн от хазартни фирми? Живко? Живко Тодоров, властта може и да предполага, но не задължава към раболепие и говорене на неистини.  

***

Жан дьо Лабрюйер в своята „Характери“ пише: "Какво е ласкател? Това е гъвкав и снизходителен ум, който се усмихва раболепно при всеки ваш поглед, възхищава се на всяка ваша дума и ръкопляска на всяко ваше действие.

"Този, които е избрал да се движи като червей, няма право да се оплаква, че са го стъпкали". Това пък е израз на Имануел Кант, немският философ от Кьонисгберг. Кьонисгберг е преименуван от съветската власт през 1946 г. на Калининград…

И нещо от нас: Да служиш е ОК, да слугуваш е отврат.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 49 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ех Факти

    4 37 Отговор
    от червени станахте морави от злоба.
  • 3 Ти да видиш

    41 1 Отговор
    кучешкия поглед на Данаил Кирилов запленен от шефа.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Страхотна статия

    30 1 Отговор
    Браво!
  • 6 От медиите в европа

    24 2 Отговор
    Бойко Борисов измамниците около него, както и целия парламент ще дръпнат към дъното и затвора други министри евродепутати и управници на други държави , международни анализатори алармират за цирка който идва !Медиите в България работят срещу собствения си народ защото им плащат !СЪБУДЕТЕ СЕ!
  • 7 Тъпак ще успеем!!!!!!

    13 2 Отговор

    До коментар #4 от "илия":

    Както свалихме Младенов, както свалихме Виденов !
  • 8 Шаран БГ

    20 1 Отговор
    Може и да е отврат, ама гушката пълна. А баба, дето прави социализЪма от тъмно до тъмно на текезарския блок - с 220 лева месечно. Никой от политическата ни класа не се отказа от създаденото от робите на труда преди 1989 год., но на книга и по закон не признава техния труд !!?? И сега всичките я карат със социалистическите привилегии, но нищо "комунистическо" не признават !?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Социализъм или демокрация

    17 2 Отговор
    Равно бедни, по малко Крадци. Демокрация, непозната, тотално крадене, корупция, не работеща съдебна система, ОПГ на тези, които са на власт!!!
  • 11 Цървул

    3 17 Отговор
    Ех,Оги,Оги..
    Раболепие да обсъждате точно Вие от Фрогнюз?
    А Дубайските потайности за какво говорят,бе чоджум?
    А СРС-тата с Божков какво ни подшушват?
    Ех,Оги...октомвриец НЕмлад!!!
  • 12 Апропо

    19 2 Отговор
    Аа , сакън ! За Живко Тодоров всичко си е наред в съдебната система . Щото ако не беше , щяха да то погнат за ремонта на центъра на Стара Загора . Или за Аязмото . Или...
    Срамота !
  • 13 Гешев

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "мечо":

    мечо, имаш много по-здрави от "8-те джуджета".
  • 14 Осем джуджета

    12 2 Отговор
    Каскета и аскета в затвора
  • 15 А Каменов кога...

    14 1 Отговор
    ...ще бъде разследван,затова защо определени фирми взимат обекти,а други не???????Докога бе Каменов,докога???Кажи колко пари открадна още с първите обекти!
  • 16 Някои

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "мечо":

    Научете се да пишете и тогава коментирайте.Иначе пишете глупости.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Професионалист

    11 1 Отговор
    Крушарски,Каменов и Живков-келеша са долни номенклатурчици и нагаждачи.
  • 19 Асен

    4 2 Отговор
    Мутра!
  • 20 Делян

    5 0 Отговор
    Страхотна статия, за " мечовците" във/около/ властта.
  • 21 Гост

    2 2 Отговор
    Тоя коментатор от Фрог има ли представа каква маса са 120 000 човека на протест? И в най-сюблимния момент с Президента с вдигнат юмрук, хората на площада бяха м/у 1 500 и 2 000 човека. Със сеирджиите и случайно преминаващите, може да са го докарали най много до 3 000, което е несериозно!
  • 22 бай ставри

    1 0 Отговор
    ех г-н каменов всичко казано до тук се отнася и за вас и вие сте ласкател и вие сте един червей и вие слугувате на някой който добре ви плаща а добре платения върши всичко което му е наредено дори и това за което се иска морал а вашия го няма
  • 23 666

    0 0 Отговор
    ТЦ, ТЦ, ТЦ, ТЦ...... 😈
  • 24 пенсионер

    1 0 Отговор
    в началото симпатизирах на кмета на Стара загора, млад и инте
    илигентен, направи много за града, но напоследък той не служи а слугува на токвата. как ли ще се държи след оставката на тиквуна?
    "никога не е късно да станеш за резил ЖИВКО
  • 25 ачо мангала

    0 0 Отговор
    Един път предател, втори път предател и си оставаш вечен предател ти от интерната за цигани в града...
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.