Last news in Fakti

9 Август, 2020 09:26 8 487 102

Германски медии: Борисов няма да си тръгне лесно

  • германски медии-
  • протести-
  • дер шпигел

Бойко Борисов е синоним за цялата политическа система, за ендемична корупция, за несправедливост, за подкопаване на демокрацията, за липса на прозрачност, за злоупотреба с власт и шуробаджанащина, пише "Дер Шпигел"

Германски медии: Борисов няма да си тръгне лесно - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Протестиращите в София отново блокираха важни кръстовища, съобщава "Ди Цайт". Те настояват за оставка на правителството, на главния прокурор и за нови избори. Този път за блокадата помагат пейки и контейнери за боклук. "Дори да разчистят временните лагери, ще ги изградим отново", декларират протестиращите.

Протестът срещу тиквите

"Безредици на улицата на тиквите" - така германското списание "Дер Шпигел" озаглавява материала си, посветен на антиправителствените протести в България. От един месец няколко хиляди протестират ежедневно, а през септември - след края на лятната ваканция, се очаква да станат и повече, пишат в "Дер Шпигел" и посочват, че 60 процента от българите подкрепят протестите. Около Орлов мост вече се говори за "Улица на тиквите". "Тиквата" е прякорът на премиера Бойко Борисов, пояснява изданието. Той е враг номер едно и основна цел на протестите. Името му е синоним за цялата политическа система, за ендемична корупция, за несправедливост, за подкопаване на демокрацията, за липса на прозрачност, за злоупотреба с власт, шуробаджанащина и унищожаване на околната среда, четем още в германското списание.

Рокадите в кабинета няма да помогнат на Борисов, но той няма да си тръгне и лесно. Борисов има съюзници, смята "Дер Шпигел". Неговата партия ГЕРБ е уважаван член на фракцията на ЕНП в Европейския парламент. Член на ЕНП е и Християндемократическият съюз на Ангела Меркел. "Госпожо Меркел, не се ли срамувате от този корумпиран тип?", гласи плакат на немски език, издигнат по време на протестите.

При управлението на Борисов държавният апарат, правосъдието и управлявана от олигарси икономика се сраснаха в симбиоза, пишат още от германската медия. Правната система е независима само формално, а за разделение на властите изобщо не може да се говори. Олигарси управляват медии и са награждавани с държавни поръчки за своята лоялност.

Борисов няма да си отиде лесно

Борисов избягва провокациите, що се отнася до външната политика. Той представя себе си и ГЕРБ като проевропейска сила и е лоялен към европейската политика. Освен това българският премиер има славата на шегобиец и чаровник. Когато канцлерката Меркел пристигне в София, я посреща с букет в цветовете на българския трибагреник. Когато германският ХДС празнува рожден ден, Борисов отправя поздрави в Туитър, започвайки видеото на немски език със силен славянски акцент.

Ще успеят ли протестите, пита в обобщение "Дер Шпигел". Политологът Даниел Стефанов е скептичен: "Има голяма енергия, голям копнеж за промяна", но липсва политическо ръководство, което да постави ясни искания. Българите не искат Борисов повече, казва Стефанов, но не вярват и на никоя друга политическа сила, че може да реформира системата наистина. Германското издание отбелязва и, че колкото и да е парадоксално, в допитванията ГЕРБ все още е водеща политическа сила.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 51 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Дидо

    193 14 Отговор
    Той бай Тошо го свалиха по-лесно и по-бързо от тоя бе .....

    Коментиран от #15, #87, #89

  • 3 РЕАЛИСТ

    127 8 Отговор
    И в бурята ще бъдем пак със теб, народе мой...
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Всички на избори

    72 47 Отговор
    Аз съм българин и вярвам на Христо Иванов !

    Коментиран от #35, #72

  • 6 Дебили и

    117 7 Отговор
    идиоти, няма как да ги убедиш, че са такива. Те се имат за богопомазани. "След мен и потоп" - това е веруюто им.
  • 7 КПСС БКП

    7 67 Отговор
    Руския модел,другари..........

    Коментиран от #28

  • 8 КОТарАК

    112 14 Отговор
    ГЕрП вече са се подготвили за тръгване-изпразниха хазната , няма как да останат повече от няколко месеца/съмнително е вече и дали са първа политическа сила-тия 14% намаляват с всеки изминат ден
  • 9 Село

    89 11 Отговор
    Вярно е голям боклук е и трудно ще се отървем от него ще управлява задкулисно да е и да падне както Доган управлява ДПС.
  • 10 Behemoth

    102 14 Отговор
    Баце ке свърши като бясно псе!

    Коментиран от #13

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Боюо

    83 9 Отговор
    Не ще да си ходи щото има шкафове за пълнене и в Барцелона
  • 13 РЕАЛИСТ

    66 7 Отговор

    До коментар #10 от "Behemoth":

    За зло куче, зъл прът.
  • 14 баба Зоя

    112 4 Отговор
    . Понякога си мисля, че за всичко е виновен Васко Кръпката. Той ни пееше по митингите: "Комунизмът си отива, спете спокойно деца." И ние спахме. А те не спаха...
  • 15 Иван

    83 5 Отговор

    До коментар #2 от "Дидо":

    Именно. Тези които свалиха бай Тошо са вече повече от 30 години на власт. Тези няма кой да ги свали. Тези са собствениците на отбора България. За 30 години сменят само треньорите и мачът продължава, един треньор няма наказан
  • 16 Пътник

    64 19 Отговор
    Борисов е пътник, ако не подаде оставка сега на изборите ще го издухат.

    Коментиран от #30

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 k1 profesional

    73 9 Отговор
    Да, Борисов няма да си тръгне лесно , защото такива като вашата канцлерка не му позволяват да предприеме действия по оставка на сегашния етап. Причината ли? Има средства за разпределяне от ЕС за справяне с кризата а партиите от ЕНП се захранват от тези средства , чрез техните протежета от източна европа, защото ако те го правят пряко няма да оцелеят и ден.
  • 19 Доста

    48 11 Отговор
    дипломатично е паписано , но всичко им е ясно и никой не вярва на грабливи червени лъжци , превърнали България в дрипава просекиня и заграбили милиарди , отпуснати от ЕС за нея и гражданите ѝ !
  • 20 Кремъл ви гледа

    19 34 Отговор
    По време на комунизма в СССР. Някакъв баровец си купува вносен телевизор и веднага се захваща с дистанционното.
    Щрак - и на екрана се появява XXV конгрес на КПСС.
    Щрак - друга програма, пак XXV конгрес на КПСС.
    Щрак - и на третата програма XXV конгрес на КПСС.
    Човека започва бясно да сменя каналите, но все попада на конгреса. Накрая започва да сменя честотите, за да намери друг канал. И по някое време му изниква нова програма, която до този момент не е виждал. Навъсен говорител с квадратна челюст се навежда към екрана и казва:
    - Сменяй каналите, Сидоров, сменяй... Съответните органи вече са на път към вас.
  • 21 Искам

    61 10 Отговор
    Да си върнем заграбеното от крадливите мутри.Оставка и затвор.
    Г- жа Меркер да даде най- накрая зелен светофар на БНБ.Май заедно са в далаверите и се чудят как да се разделят
  • 22 Грейс

    68 7 Отговор
    Странно мълчание от фрау Пергел под, чието крило израства сикаджията "тиква" и стана политик.
  • 23 Българин

    26 32 Отговор
    Даже и да падне Бойко тази държава няма да я бъде бъдете сигурни Българи ние не сме народ нас винаги някой ни е управлявал погледнете историята така,че колкото и да искате да станем като Германия това е Невъзможно мизерията ще бъде повече несправедливо отношение към бедните също,спасението е Бягство от тука да останат само олигарсите да си работят само да се гледат на камерите си сами да си плащат данъците сами и най накрая да са щастливи.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Винкело

    40 8 Отговор
    Аз съм винкел безподобен,
    като чук съм аз,
    лапам де що видя плячка,
    пука ми за вас!
    С пълни джобчета ще тръгна,
    аз от тази власт,
    Бойко ще кача на коня,
    да препуска през закони и да е на власт.
    След царуването на наший Цар-везир,
    ще се гърчите в агония,
    щото не сте хора,
    да се вдигнете и да ни вкарате в затвора!
  • 26 Питанка

    11 43 Отговор
    Могат ли поддръжници и пропагандатори на путиновата диктатура да изметат мафията и да демократизират България? Единственият път за България е на Запад без Радев, Борисов, Гешев, Доган, разни мутро-патриоти (мутриоти) , копейки, веждита, черепи, и без всичко подчиняващо ни на Русия и символизиращо Русия.

    Коментиран от #57

  • 27 Сърбайте попарата

    8 37 Отговор
    В Европа,няма народ с толкова русофили,недоволни от живота си и управлението.
  • 28 Щерев-червен трол

    35 5 Отговор

    До коментар #7 от "КПСС БКП":

    Имаш от мен 2 лева банкнота с образа на нереза борисоф и безплатно погребение от фандъка за него.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Щерев-червен трол

    33 10 Отговор

    До коментар #16 от "Пътник":

    Това трябва да са такива избори че след тях никога да не видим злобната мутра на борисоф не в политиката а никъде в България.Гласувайте за когото си искате но гласувайте.
  • 31 Sluchaen

    35 7 Отговор
    Антоанета Христова, Стойчо Стойчев, Антоний Гълъбов, Георги Харизанов, Коларова.....отявлените защитници на Борисов. Може би пропускам и по-прикрити, за да могат в даден момент да обърнат палачинката. Как един от върхушката на Герб не си посипа главата с пепел..Стандартната им поза: Ако има корумпиран-отстраняват и продължават напред со ще по-голяма сила...
  • 32 българка

    46 7 Отговор
    Тези, които продължават да подкрепят ГЕРБ са или облагодетелствани и зависими от тях, или заблудени и глупави. От първите нищо не става, на вторите трябва да се помогне.
  • 33 гост

    40 5 Отговор
    НЕ ...Е !!! Той МНОГО ИСКА ДА СИ ОТИДЕ !!!!! АМА ОНИЯ ДЕТО ИМ ДЪРПАТ КОНЦИТЕ Пеевски Доган мутрите сик миг тим котараците и ПРОСТАЦИТЕ НЕ ГО ПУСКАТ !!!!Тук държавата са тия дето имат пари ! Те имат полицията прокурорите всичко !!!!30 години СТИГАТ !!!!
  • 34 Турист

    43 6 Отговор
    Абе къде е Той? Няма го цяла седмица. Няма ли поне една готова отсечка за откриване? Джипката на сервиз ли е? Нищо, снайпериста е търпелив, ще изчака...
  • 35 Политолог

    24 14 Отговор

    До коментар #5 от "Всички на избори":

    Вярваш на Христо Иванов щото си м.а.л.о.у.м.н.и.к....Гласуваш за него и получаваш Агнешките главички, Костов, Прокопиев, Ц. Василев...Божков и ЧеГевара...ама кво ти обяснявам пр0мити мозъци

    Коментиран от #61

  • 36 Гестапото

    5 10 Отговор
    А мунчо защо не коментирате той е честната калутка
  • 37 Венци Михов

    33 5 Отговор
    Кой по-добре знае за живота който живеем и за нещастие определен грубо и присташки от един изключителен примат с мозъчни увреждания. Винсго съм ср питал, как издържат около него цялата му свита от добре платени слуги, които са подложени на унижения и обиди? От записите е видно колко гнусно и обидно се изказва и държи към тези които не харесва или тези които не искат да работят и живеят по негов модел. Простащината и наглостра са му диви и неубоздани, основани на пълната самозабрава и обожествяване, на откъсването му от реалния живот у нас.! Погледнете историята, последните дни на Нерон, последният му час когато над 20 сенатори започват да ги мушкат с мечовете и той викал, Боли ме???? Толкова се е бил обожествил, че се е взел за Бог! Хитлер същата работа, руснаците в Берлин с той командва несъществуващи армии. Но накрая намира сили да се самоубие, знаейки какво е вършил и какво го чака. Нашия Цезар е болен и то много! Той отдавна е зачертал Бългсрския народ за да запази властта която до такава степен го заслепи, че си внуши, че без него България ще загине! Щяла да се "счупи" държавата???? Какъв израз само???? Припаднал е толкова морално и психически, че е готов да запали Гражданска война, да загинат хора, да се срине държавността. Той разруши за 10 години основно стълбове в обществото, икономиката я няма, здравето е корумпирани, съда купен и пълен с негови хора, образованието унищожени, българите обиждани и унижавани. Продължава ли да не дава оставка ще зав

    Коментиран от #52, #58

  • 38 Гестапото

    5 14 Отговор
    Или за мунчо или добро или нищо
  • 39 Karosel

    9 23 Отговор
    Ай стига с вашите мераци и спрежения!
    Макрон като начупим катуните на жълтите жилетки, защо Шпигел или Цайт майт не взеха отношение? Защо всички чужди вестници могат да се месят във вътрешните работи на България? И испански и италиански и американски и немски всички накуп! Да си гледат техните страни и да оставят България да се оправя с тях на държавно ниво. Пушилка много!

    Коментиран от #66

  • 40 Sluchaen

    23 4 Отговор
    Това което се случва в момента показва, че никой от действащите политици и кукловодите им не си е взел поука от миналото, от 1990, 1997, 2013 година. Въпросът е колко е енергията на хората и дали ще се стигне до край. И наистина, ако са абдикирали да го обявят. Пропуснах в по-горецитираните: Големият Ал, агент Николай, всезнаещия на изборна тематика професор..

    Коментиран от #44

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 До 31

    28 5 Отговор
    Изключително сте прав с подочените имена, те са съучастници на Предтъпника от Банкя! Оруел е казал, че тези които защитават злото с думи са негови съучастници. Изключително наглата Христова продължава да убеждава в безмислеността на протеста, като много добре знае е какво превърна България Борисов. Той ще падне, рано или късно и на всички тези трябва да се потърси сметка. Как и беше дадена титлата професор, кой и плаща и защо? Подочрните от вас са каймака на платената Мръсна пяна на един неграмотен и нагъл престъпник!

    Коментиран от #47

  • 43 Гестапото

    4 1 Отговор
    Към Венци вие ще се бори те срещу това ако е вярно вашето твърдение или вие и отровното трио искате да се включите
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Я... Я

    20 6 Отговор
    ЗА КОЙ ЛИ ПЪТ ГЕРМАНЦИТЕ МУ ГО КАЗВАТ!!!! ТОЗИ ПЪТ ИМА И КОНСТАТАЦИЯ. НЯМА ДА СИ ОТИДЕ СКОРО. СТРАХ, СТРАХ, СТРАХ. 11 ГОД СИ МИСЛИШЕ, ЧЕ Е НАЙ ДОБРИЯ ПЪЧЕШЕ СЕ, НО НАРОДА РАЗБРА ЩО ЗА ЧОВЕК Е. ОТ ВИСОКО Е УБИЙСТВЕНО ДА ПАДНЕШ....
  • 46 Гестапото

    9 19 Отговор
    А на Бенатова бих искал кажа, че 100/200 човека +мунчо не могат да определят кои ще бъде на власт
  • 47 Sluchaen

    21 3 Отговор

    До коментар #42 от "До 31":

    Да тази сутрин Христова, почти на рев избиваше...
    ........................
    Г.Харизанов-за тръбите на Напоителни системи? - шеф на ТВ Европа, забравих и Огнянов по К3....и т.н.
    ..................
    Гаврата със СДС в лицето на Г.Христов.....
    И тене се ли усещатат....лапането е голямо....Около политиката пари има винаги.
    И 100 народни представители са ни достатъчни
  • 48 Анализатор

    25 3 Отговор

    До коментар #1 от "Време е!":

    Мафията успява все още да се задържи, защото освен калинките в администрацията, които самоотвержено подкрепят гробарите, всички останали българи са разединени, нямат ясна визия за промяната, нито припознават новите водачи, които да изведат народа на правилния път.
  • 49 Реалист

    5 21 Отговор
    Тиквата ще си тръгне, но Гешев не може да го пипнеш. Той е избран с указ на Радев и е недосегаем
  • 50 Да на ЕС долу мутрокомунистите на Боко

    26 6 Отговор
    Борисоф е неграмотен , уж дясната му партия е с вожд и няма демократичен избор ,крадът....точка по въпроса. Оставка и нищо друго.
  • 51 Българин

    24 6 Отговор
    Светът прогледна!
    Спасете ни от мутри!
    Мутрите вън!

    Коментиран от #79

  • 52 Sluchaen

    22 3 Отговор

    До коментар #37 от "Венци Михов":

    Борисов е най-големият манипулатор. Правилно сте описали всичко. Досега му се получаваше и все още но не в такава степен.
    ..........................................
    Пример с магистралите. ОК построиха (достроиха), ама за няма и две години пропадат, неравнисти...примера за отсечката след Ст.Загора-с 90 км/ч цели 32 км...На отбивките за почивка коли на полицията с камери и събират глоби за превишение. Кога ще имаме магистрала без неравности. За другите обекти по градовете....само те си знаят колко пари са прибрали....
  • 53 Шайзе цайтунг

    8 12 Отговор
    Обещаха оставка на тиквата в края на септември, на 31.09. по-точно.
  • 54 1244

    20 4 Отговор

    До коментар #11 от "ПРОСТО УТОЧНЕТЕ,ЧЕ СТАВА ДУМА ЗА":

    Сигурно и други немски медии са платените , цяла Германия пише и говори за това .
  • 55 чичо

    15 2 Отговор
    /Публикувано във факти.бг: и шуробаджанащина, пише "Дер Шпигел"/-прав е Борисов,мисирка до мисирка и на паветата пак мисирки.
  • 56 Фатмакът Буда

    19 3 Отговор
    "Чаровен" за избирателите му с основно.
    За останалите един селски крадлив цървул е Фатмакът Буда, титулован за Фатмак от ДС Агенти Гоце и Сава.
    Подкрупя го другият Агент Иван - държава от слугинажът на ДС.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 12udar

    5 1 Отговор

    До коментар #37 от "Венци Михов":

    +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  • 59 Анти конти

    25 5 Отговор
    Най-лошата комбинация е мутра с милиционерски манталитет. Видно е от министър - председателя и главния прокурор. За съжаление повечето колеги на Бойко от 90-те са мъртви, за да кажат за цветното му минало. Но пачките и пистолета са добър обощаващ кадър. Не забравяйте, че този човек предаде всички около него - Цветанов, Горанов, Плевнелиев, Цачева и най-вече нородът, който го мислеше за месия преди 11 години.

    Коментиран от #60

  • 60 Добавете

    22 3 Отговор

    До коментар #59 от "Анти конти":

    Добавете освен мутра, комуняга и ДС слугинаж - агент Буда- най-лошата порода на БКП.
    Лустрация, и такива щяха да метат улиците като фатмакът Буда в Германия.
  • 61 Чукча писател ...

    16 7 Отговор

    До коментар #35 от "Политолог":

    Гласиваш за ГЕРБ - получаваш агент Сава, прасенце касичка Пеевски, съветска прокуратура, заробващи руски проекти ... и некачествени пътища, гласуваш за БСП - получаваш от същото но без пътищата.
  • 62 Ха ха ха ха ха ха

    14 8 Отговор
    ,,започвайки видеото на немски език със силен славянски акцент."
    Славянски ???
    Със силен турско-арабски акцент.
  • 63 Fury

    16 4 Отговор
    Да ви кажа честно ми омръзна от всички политици. Идват на власт пълнят джобовете и после изчезват. Как за толкова години преход не се намери един политически лидер който да пожелае да влезе в съвременната история на България с безкористно поведение и желание за подобряване благосастоянието на българина. Дори и ГЕРБ сега направиха една малка крачка в правилната посока като вдигнаха на част от хората заплатите с 30 процента, но защо на част стига вече простащина стига вече безкрайно крадене. А този протест чак ме дразни вече толкова е безидеен. Просто оставка и после какво??? Мисля, че няма значение кой управлява само трябва ние народа под формата на протести да казваме на управляващите какво може и какво не, я не всеки път оставка защото резултата е на лице. Вече всички в Европа са по добре от нас. Аз искам правителство което да е социално ориентирано на което приоритет да е увеличаването на доходите. Отговора няма пари е тривиален. Пример шеф на някаква фирма, няма значение каква,пича си кара чисто новата кола ходи постоянно по почивки а на работника минимална заплата, е нормално ли е? Социално ориентирано правителство това ни трябва, а да и премахване на чл. 307 от наказателният кодекс това е във връзка с един клип който гледах току що и е свързан с корупцията.
  • 64 БОРИСОВ

    8 17 Отговор
    НЕ ТРЯБВА ДА ПОДАВА ОСТАВКА
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 фжгн

    9 2 Отговор

    До коментар #39 от "Karosel":

    Ти много неща не разбираш и няма да разбереш, мноооого хляб и сол има да изядеш още и мноооого книги да прочетеш и тогава евентуално може да започнеш да разбираш.
  • 67 Директор

    4 7 Отговор
    Оставка за Борисов и после? Коалиция на БСП и Слави Трифонов - не благодаря.

    Коментиран от #71

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 пак ще ви намушкат

    8 4 Отговор
    Публикувано във факти.бг: в допитванията ГЕРБ все още е водеща политическа сила-колкото минуса да нащтракате,барикади да издигате,оня от емирствата да пуска записи и порно с Борисов,Радев да се появи със сърп и чук,тоя пак ще излезе и наглей след изборите.
    Да сте мисли като го избирахте,вие го направихте несменяем като го избирахте колко пъти-това се отнася и за тия дето не излизаха да гласуват-в тях е най голямата вина.
  • 70 8755

    3 5 Отговор
    На мен Борисов не ми пречи.
  • 71 8832

    3 1 Отговор

    До коментар #67 от "Директор":

    По-добре Скандау отколкото Слави.
  • 72 кикирикиии

    5 2 Отговор

    До коментар #5 от "Всички на избори":

    Кой е Христо Иванов?
  • 73 кърти и вози комунисти

    4 7 Отговор
    Не се напъвайте ГЕРБ пак ще спечели.
  • 74 мусайбе

    5 7 Отговор
    Като ви излъжат пак деветосептемврийските играчи които се овъртат около вас протестиращи будали и разрушат и без това крехкото създадено и ви гепят едва спастрените пари както в 96-97г. която явно забравехте каква веселба беше по опашките за хляб ако се появи в мъгъзинъ .. Е тогава ще ви питам къде ви беше акъла това лято но малко ще са останали от вас че освен ,,короната,, и глад ще видите а глад ,разруха и болест не вървят ръка за ръка но има една приказка -,,да бе мирно седяло не би чудо видяло,,- а ТЕ имащите само ще си фанат някой дълъг полет с куфарчето си с кинти и ние отново ще д..аме таратора но с мъка по доброто и спокойно време, трудно но спокойно защото след тази подигравка с полицията която си правите едва ли някой ще се залети да ви пази и охранява от някого но който няма акъл то има г..з да търпи а търпението ще е голямо и болката също.! АКО НЯКОЙ СИ МИСЛИ ЧЕ ,,АНГЕЛИ,, ЩЕ ДОЙДАТ ДА НИ УПРАВЛЯВАТ и пари ще ви раздават ЯКО СЕ ЛЪЖАТ..! Ще дойдат още по гладни и нагли защото ще заработват наново а тези поне се налапаха и са кротки горе-долу.! капиш.?!
  • 75 1321

    2 4 Отговор
    А вчера един ми разправяше, че Ройтерс били комунисти .
    И Дойче Веле ли са комунисти бе, ей?
  • 76 аврамъ бакалинъ

    8 0 Отговор
    Руснак хванал златната рибка, а тя му се примолила:
    - Пусни ме и ще ти изпълня едно желание!
    - Искам да стана герой на СССР!
    След секунда се озовал на бойното поле с една граната в ръка срещу четири танка..! ВНИМАВАЙТЕ и Не забравяйте какво си пожелавате„!
  • 77 Plovdiv

    8 2 Отговор
    Koeто не става лесно, става трудно... И сто пъти по-тежко за виновния!
  • 78 аврамъ бакалинъ

    4 1 Отговор
    Гледайте ALFA и ще ви станат ясни някои работи от живота..! Там поне се чуват и виждат истини на които не обръщате внимание а трябва.!
  • 79 Мунчо

    3 1 Отговор

    До коментар #51 от "Българин":

    Добре бе.Мутри вън, ама моята противна мутра на вън не я искат. Вътре ще си стоя, само тука още някой ми се връзват. Урааа дрогаре вперьод и най важното у левоооо.
  • 80 Антикомунист

    2 5 Отговор
    Добре че е тая медия та още ви надъхва да виете червените по.м.и.я.ри. Ревете с глас до изборите...След това отново това е единственото което можете да постигнете самостоятелно.

    Коментиран от #83

  • 81 ампили куку

    5 1 Отговор
    Имаше една много поучителна и оригинално-документална книга в зората на демокрацията ,,Делата на Руската-Царска канцелария у нас,, действието се развива веднага след освобождението ни преди 143г. та до наши дни почти но за жалост не бе преиздадена интересно защо ли.?! Търсете я и четете да разберете точно и ясно за какви заговори и инриги иде реч и как с подкупи и съботажи успяват да свалят Ал. батемберг и Стамболов и др. Как нагло прокарват своя 5 колона която да разрушава истинската и крехка власт у нас с убийства и интриги и въобще всечко е документално и точн уписано там ,четете повечко и мислете преди да предприемате каквото и да било рушащо устоите на пак и все още крехкото ни отечество България което не престава да бъде мишена на вражите централи и зли вечно завиждащи ни сили , почнете да мислите преди да говорите и действате въ ощърбъ на милото ни отечество Бълтария.!!! Богъ да пази България !!! аминъ.
  • 82 ампили куку

    2 0 Отговор
    ,,Руската царска -тайна канцелария у нас,,е точното заглавие.
  • 83 аврамъ бакалинъ

    2 0 Отговор

    До коментар #80 от "Антикомунист":

    Имах предвид някои предавания там покадващи какви сме били и какви сме станале а че не съм комуне е повече от истина и ме е яд ако така изглежда някому , Атикомунисте, даже може би съм и по голям такъв от тебека.!

    Коментиран от #84

  • 84 Антикомунист

    1 0 Отговор

    До коментар #83 от "аврамъ бакалинъ":

    Изобщо не визирах теб колега.Най малко ти трябва да се засягаш.

    Коментиран от #86

  • 85 аврамъ бакалинъ

    4 1 Отговор
    А отровното трио то по смешно и нещастно нещо от тях не съм виждал до сега и не знам на какво се надяват подлъгвайки шепа безделници и пияници мераклии за медийна-героическа изява по талавизиата .Е видяхме ги и сиа могът да си врът домка и да спинкат сънувайки Чапай и Анка картечарката а те как махат шашки вместо пълни чашки..!
  • 86 аврамъ бакалинъ

    4 0 Отговор

    До коментар #84 от "Антикомунист":

    Ок и се радвам че не съм сам в това червено блато ,успех и късмет ти желая ..!
  • 87 има разлика

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Дидо":

    Така е , но при Тошо руснаците си издърпаха подпирачката, а сега с всички сили го подпират и не го пускат, защото още не е изпълнил обещаното.
  • 88 Шаран БГ

    2 2 Отговор
    Той нямя дя си отиде до края на мандата си ! От наша,българска, страна зад гърба му са високо-морални и почтени хора, като В.Симеонов / дайте му МВР за 24 часа и ...../, г-н военния Каракачанов , дето не е ходил войник и няма нищо общо с разни македонци, Министърът на бюрокрацията , дето раздава бонуси и 13-ти и 14-ти заплати на ...когото трябва. Има назначени от него хора в тъй наречения КС, Прокуратура и прочие Комисии, Дирекции...... И найважното . МВР -то и мафиотите са му в ръчичките. От вън: Х.Мустафа се прави много загрижена за закона и Конституцията ни, която точно янките погазватбезпардонно. Брюксел си траят - те въобще и изобщо не знаят, къде отиват парите, които уж дават за благоденствието на българите..... Е-е-е, някой благоденстват и ще дочакат пролетта .............
  • 89 Дедо

    5 2 Отговор

    До коментар #2 от "Дидо":

    Ами вашата Меркел се прегръщаше с Боко Простака!!

    Коментиран от #90

  • 90 Дядо Поп

    5 2 Отговор

    До коментар #89 от "Дедо":

    Не само се прегръщаше Меркел с Простака,Ами се и целуваше!! Отврат!!
  • 91 3893

    1 0 Отговор
    Шпигел... Кой е автора в Шпигел, който толкова интензивно ни ДАРЯВА с вниманието си в последно време? Това дали е безобидно, или участват дълги български ръце? Като гледаме каква МОБИЛИЗАЦИЯ има в последно време тука, на територията, май тази е ВЕРОЯТНАТА причина. Това, а и други издания от този тип правели и платени публикации. И после тука : БУМ! "Вижте, западната преса написа...". Мръсно, по- мръсно, още по-мръсно.... КАК ЩЕ СТАНЕ НЕЩО ДРУГО?
  • 92 Бошев

    1 1 Отговор
    А бе хора да не е начело на България а на герберите нека си ги лъже. Те му вярват, аз
    Никога не съм му вярвал
  • 93 МЯАКРОН ДА ДОЙДЕ В БЪЛГАРИЯ ДА ВИДИ КАКВ

    1 0 Отговор
    Хoрaтa ocтaнaхa бeз хляб! Кoгaтo oт уcтa нa ухo, тe чухa думитe нa Мaкрoн, чe кoрaби cъc cтoки oт първa нeoбхoдимocт ca тръгнaли oт Мaрcилия, eдин и cъщи вик "Vivе lа Frаnсе!" изтръгнaт oт хиляди гърлa, oзaри рaзвaлинитe нa Бeйрут. Мaкрoн прибaви cъщo, чe щeдрocттa нa Фрaнция нямa дa бъдe бeзуcлoвнa. Тя e прeднaзнaчeнa зa ливaнcкия нaрoд и рaзпрeдeлeнa прякo към нaceлeниeтo. Фрaнция изиcквa в зaмянa цялocтнa рeвизия и cмянa нa държaвнoтo кoрумпирaнo упрaвлeниe нa Ливaн. Викoвe "Oбeceтe ги!" изпрaтихa нeгoвитe думи.
  • 94 БОЙКО НЕ Е САМ

    1 1 Отговор
    ГОЛЯМ ПОМИЯР КРАДЕЦ И В БЪЛГАРИЯ И В ЛИВАН НИ УПРАВЛЯВА , ПОДПОМАГАН ОТ САЩ И ЕС !
  • 95 Тц тц

    1 0 Отговор
    Защо не мога да намеря нищо по въпроса в Германските медии дайте линк или и това е фалшива новина

    Коментиран от #102

  • 96 Гост

    1 0 Отговор
    И целият този сюжет се върти около пилона на главният действащ поток – този на парите (или по-точно казано - на онова, което стои зад борбата за тях - усещането за ниска лична себестойност). Виждаме, матрица, основана на ума за сметка на сърцето, която не може да чувства сама по себе си, а й е необходим външен източник на стойност, а оттам и на радост. Някак всички в матрицата дълбоко в себе си вярват, че са нещастници без стойност щом нямат пари. И понеже в каквото вярваш, ти все повече намираш доказателства за валидността му, колкото повече търсят щастието си навън, толкова по-ненаситни стават. Тук се ражда консуматорското общество, което живее предимно със сетивата си и трябва да купува, за да се чувства живо. Ражда се и усещането за недостиг, което държи притежателя си в капана на илюзията, че не е цялостен сам по себе си, а има нужда да купува, за да се чувства пълен. А оттам и - просперитетът на китайската икономика, която задоволява евтината нужда от постоянно консумиране.
  • 97 Един

    0 0 Отговор
    Естествено, нали и вие го "крепите"!
  • 98 мусайбе

    2 1 Отговор
    Две баби коментират на глас плакат, който някой е поставил снощи:
    - Какво ще рече това "Демафиотизация?"
    - А, сигурно ще пръскат за нещо...
  • 99 Разум

    1 0 Отговор
    Охраната на Доган струва 2млн лева на година на данъкоплатците.

    Благодарение пак на мафията ГЕРБ Българина плаща.
  • 100 Пламен

    0 0 Отговор
    286 000лв. за обществена тоалетна. Да и е здрав "арша" на баба им на Шпигелите, да зарежда редовно Банкомата на Мафията ГЕРБ. Ха-ха-ха-ха-ха!!! Давайте парите европейски слабоумници.
  • 101 Изобщо няма да си тръгва

    0 0 Отговор
    Изборите определят кой да управлява, а не мунчо
  • 102 Тия, дето са писали НЕ ГОВОРЯТ НеМСКИ

    0 0 Отговор

    До коментар #95 от "Тц тц":

    Те четат на РУСКИ..., хич не търси сайт