Last news in Fakti

20 Август, 2020 20:29 12 893 57

Шоуто на Борисов продължава. Ето на каква цена

  • бойко борисов-
  • герб-
  • иван гешев

За да продължи своето политическо шоу, Бойко Борисов реши да пожертва българската конституция

Шоуто на Борисов продължава. Ето на каква цена - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

За да продължи своето политическо шоу, Бойко Борисов реши да пожертва българската конституция. Но в този иначе хитроумен план има две сериозни пробойни, всяка една от които може да го потопи. 

 

Коментар от Даниел Смилов:

За да продължи своето политическо шоу, Бойко Борисов реши да пожертва българската конституция. Цената на оставането му на власт още няколко месеца ще е именно написването на нов основен закон.

Циркът

Публично представеният (и дори временно внесен в НС) “проект” за конституция доказа, че съдържанието няма абсолютно никакво значение за ГЕРБ. Този “проект” нямаше мотиви, преамбюл, логика, а на места и граматика. За сметка на това в него гербът беше сбъркан, текстът на старата конституция беше поразджуркан, а правата бяха запокитени в края на документа.

По-малка излагация би било, ако екипът на министър Кирилов беше представил един празен лист с надпис “Конституция” отгоре. Всичко така или иначе ще подлежи на преговори и договорки вътре в управляващото мнозинство (ГЕРБ, ДПС и други). Патриотите (от квотата на “другите”) искат избирателен ценз, етническа република и задължителна казарма. “Воля” не желае намаляване на депутатите, а ГЕРБ иска носът на Румен Радев да бъде натрит и институцията “омбудсман” да дойде на по-предно място от президентската...

Укротителят

В тази менажерия от екзотични, безсмислени и неработещи идеи Борисов ще е главен балансьор и укротител - неговата любима роля. А без укротител няма да стане, защото развихреното конституционно въобръжение на участниците лесно би изкарало България от ЕС, Съвета на Европа, обществото на цивилизованите народи и границите на здравия разум. (Справка: предложението за образователен ценз за гласуване).

Накрая и нищо да не излезе като продукт от звероукротяването (което е най-вероятно), едно е сигурно: през следващите няколко месеца на народа ще бъдат представяни циркови номера. А правителството може да се надява да остане на власт. Ако пък нещо бъде съшито като предложение за нова конституция - още по-добре за ГЕРБ. Тогава те ще настояват за “мажоритарни” избори, които могат да им дадат бонус под формата на повече места във ВНС, отколкото реално заслужават. При драматично спадащата популярност на Борисов това изглежда примамлива идея.

Двете пробойни

В този иначе хитроумен план има обаче две сериозни политически пробойни, всяка една от които може да го потопи. Първата е, че той зависи изцяло от ДПС, от което ГЕРБ уж се разграничиха, като уволниха “техните” министри. Ако ДПС кажат, че не се интересуват от ВНС, великото конституционно театро става официално безсмислено: няма как да се съберат нужните 160 гласа. Затова, за да даде шанс на Борисов, ДПС трябва да използва някоя дълбокомъдрена и енигматична мисъл на лидера си Ахмед Доган: например за “морфично-резонансен рестарт на системата”. Което би било всъщност благословия и разрешение за оставането на Борисов на власт. Но дори и ДПС да отпусне такъв алабализъм на ГЕРБ, един факт ще е вече безспорно ясен за всички: Ахмед Доган си е подал главата зад храста на управлението и вече никой не се опитва да го крие с патриотични клонки и издънки.

Втората пробойна в плана е, че той не отчита степента, в която реализацията му може да вбеси протестиращите и тези, които подкрепят каузата им. Взети заедно, тези две групи имат конституционно мнозинство от над 60% в българското общество. Това истинско конституционно мнозинство иска оставката на Борисов и Гешев. На първия за това, че срещу него се натрупаха корупционни съмнения около 700-те милиона от хазарта, около записите, шкафчетата, имотите и т.н. На втория за това, че не търси корупцията в управленските храсталаци. Вместо да дадат отговори по тези въпроси, управляващите предлагат да се упражняват върху нова конституция.

Подмяната на истинския дневен ред с измислен е особено видима и дразнеща в плана “ВНС”. Така например от нафталина беше изкарана темата за намаляването на броя депутати. Никой напоследък не беше се сещал за нея, но на ГЕРБ тя им беше необходима, за да има изобщо разговор за ВНС - другите им “идеи” (с незначителни изключения) могат спокойно да минат и с обикновена конституционна ревизия. Цялата тази изкуственост на “конституционния” дебат няма как да не настрои голяма част от българското общество срещу парламентарните театрали. А емоционалната реакция срещу плана сигурно ще се изрази в нови масови протести в началото на септември.  

Та така: засега шоуто на Борисов продължава. Но все повече се налага въпросът: трябва ли това шоу да продължи и необходимо ли е конституцията да бъде съпътстваща жертва на съвсем прозрачни партийни тактики?

 


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 99 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хаааа

    15 115 Отговор
    Даниел кой ти иска мнението

    Коментиран от #17, #44, #48

  • 2 Terenski

    140 4 Отговор
    Шоуто трябва да спре и да няма повече сезони никога вече!
  • 3 Просто природен закон

    114 4 Отговор
    Първата заповед не кради. Всеки ще получи своето възмездие.

    Коментиран от #33, #54

  • 4 Бацко с юмрук по масата

    90 11 Отговор
    Пиша нова конституция, гласуваме я в Банкя
  • 5 Анализаторр

    93 11 Отговор
    Кретен! Крадеца вика дръж крадеца. Само не трийте поста не мога по мило да изразя мнение за премиера.
  • 6 ТаУмВзе

    101 10 Отговор
    Мутроооо ще приключиш Много Зле. Загащи си ръкавите, хващай си Чекмеджето и се махай. Защото, ако стигнеш до затвор и Трибунал в Хага, трябва да радваш. Важи и за придворните Ти твари.
  • 7 Мимчят

    89 8 Отговор
    От цялото театро,едно е ясно,че не им се отстъпва и това е.Ще въртят,ще сучеат,но кокала още пуска и няма да го пуснат доброволно...

    Коментиран от #45

  • 8 Последния Софиянец

    79 8 Отговор
    Браво на българския съд!Пусна нашия Георги.Гешефтурата отново на колене.Гешеф е позор! Оставка и затвор!

    Коментиран от #18

  • 9 jorj

    8 77 Отговор
    На цената, да не дойдат кому-путинистите и да ограбят спестеното от народа за 10 на години!!!! Когото има спестени пари и се очертават сериозни финансови постъпления и финансова стабилност, комундебилите полудяват и ще подлудят България за да се ДОКОПАТ до държавната каса!!!! Нека да непозволим за пореден път да ни ограбят комунистите крещейки дръжте крадеца!!!

    Коментиран от #10, #21, #46

  • 10 венсеремус

    53 7 Отговор

    До коментар #9 от "jorj":

    Така е другари! Ние, държавната каса не я даваме на комуняги, трябва нашите чекмеджета да пълним. Парите са си наши, разбрахте ли?
  • 11 Крадат без прекъсване

    66 6 Отговор
    И с оставка, и без оставка, пътят на Бойко е един и същ-към затвора. Кражби и корупция и пак кражби и корупция. Всеки ден, неуморно и без прекъсване. Това е управлението на Борисов.

    Коментиран от #19

  • 12 Ххх

    58 6 Отговор
    В статията пишат, че циркът с новата конституция е за оставането на Борисов още няколко месеца на власт. Мисля, че много го подценяват. Борисов няма насита и мярка в ламтежа си за власт и пари. Ако протестите поутихнат, ако ГЕРБ малко стабилизира положението си той ще си го подкара, както и досега. И ще се гласи за нов мандат, нови пълни чекмеджета и до болка втръснали те на на нормалните хора показни разходки с прословутата джипка.
  • 13 Хорхе

    66 6 Отговор
    Този шоу мен ни забавлява 11 години. Имаше екшън, драма, турски сериал, комедия, комикси- рисувани сценки, XXL и публицистика- разкази за Вожда от джипката, от асфалтираното блато с кокичетата до отходните тръби забити във Варнеския залив или разлив. Това шоу ни постави на последно място като клошари на ЕС. Този артист ни представлява и злепоставя пред тези на които се правим на "главни" и ставаме лош пример, не ни вярват и разбират, че е по- добре да са в дистанция от тази помощ. За жалост нащия палячо за напред ще получи роля единствено във фалиралия цирк Дьо Солей.
  • 14 Потребител

    40 5 Отговор
    Много добре написано!
  • 15 Asdfg

    52 5 Отговор
    Жалко, че ТЪПАТА ТИКВА НЯМА да прочете и дума от написаното! БОЖЕСТВОТО НЕ ЧЕТЕ!
  • 16 Стефан

    46 6 Отговор
    Борисов е за психиатрия , дано кандиса , иначе я к..шум я затвор. Много тъжна ситуация за демокрацията и държавността на майка България.
  • 17 🐷 Боко ТИКВАТА

    38 7 Отговор

    До коментар #1 от "Хаааа":

    Аз искам мнението на Даниел.Важно еза нас ТИКВИТЕ от ХУНТАТА.Ясно ли е, бе ГЕРБав?

    Коментиран от #36

  • 18 Ред

    17 4 Отговор

    До коментар #8 от "Последния Софиянец":

    А не трябваше .Всеки трябва да си заслужи наказанието за стореното
  • 19 Ххх

    17 2 Отговор

    До коментар #11 от "Крадат без прекъсване":

    Или както казваше Тато на времето "За нас всеки ден, всеки час, навсякъде има матрял.".

    Коментиран от #22

  • 20 Евала, аферим, машала, ашколсун

    24 4 Отговор
    Ако върнат "Крумовите закони" на баце и двете ръце ли ще отидат на кино ?
  • 21 въздухар

    27 5 Отговор

    До коментар #9 от "jorj":

    Де са спестените пари бе Йори ? На баце в чекмеджето ли ?
  • 22 По лошо е

    37 5 Отговор

    До коментар #19 от "Ххх":

    При Живков се крадеше, но на дребно. Тези гербави крадци крадат на едро. Чрез фалшиви обществени поръчки, милиони и милиарди евра бяха наляти в близки гербави фирми. И половината от тези милиарди се връщат при Борисов и крадците му.
  • 23 Ххх

    28 12 Отговор
    Чета коментарите. Повечето са настроени оптимистично. Че циркът с главния артист най - после ще свърши, а може би и че ще му бъде потърсена отговорност. За съжаление, аз не съм такъв оптимист. Протестите вече са по - рехави. Нормално е. Хората се умориха. И нищо чудно Борисов и ГЕРБ да добутат до пролетта. И те да правят изборите. И те да броят бюлетините - както те си знаят. Оттам нататък - парламента предполагам ще е доста шарен. Но в ГЕРБ имат богат опит с купуване на "независими" депутати и разбиване на парламентарни групи. Както казваха сърбите "Парица - царица". А руснаците имаха друга приказка "Деньги не пахнут". Така че, нищо чудно и в следващия парламент Борисов да си осигури парламентарно мнозинство. А след това, разхождайки се самодоволно с джипката отново да ни заобяснява спомени от детството, как спал в една стая със сестра си и как е носил помия на свинете. Ще ни напомни колко много е построил за нас, и какви огромни евросредства са се изсипали тука благодарение единствено на неговата персона. Защото бил прост, не разбирал английски и се оправил. А премиерите на останалите държави ги е минал с 200.

    Коментиран от #24

  • 24 Аааааа не

    23 6 Отговор

    До коментар #23 от "Ххх":

    Сега е различно. Благодарение на Борисов и крадливата му банда, няма вече пари в държавата. Откраднаха ги. Европейските данъкоплатци вече няма да му дадат пари, които да харчи безконтролно. За него чуждите пари са всичко. Нали видяхме спалнята му.
  • 25 Оракула

    21 7 Отговор
    Бойко Борисов е много нагал но ще стане втория Чаушеску. Ще се опита да влезе скрие в затвора но ще бъде убит.
  • 26 🔜💀🔫

    4 14 Отговор
    БойкоТ на Бтв - моля ви #СПРЕТЕ ГНУСНИЯТ ЦИТИРИДИС
  • 27 ПЛАТЕН

    6 15 Отговор
    АЛО , "ДОЙЧЕ ВЕЛЕ" ЗНАЕМ ЧЕ СТЕ ГОВОРИТЕЛИ НА ПИНОКИО.
  • 28 Пфууу...

    5 18 Отговор
    Туй факти... голяма гадост...
  • 29 Харесва ми

    23 3 Отговор
    Харесва ми коментара на ххх. Обаче трябва да вярва повече в идеологията на протестиращите. Защото вярата умира последна. Спомнете си стихотворението вяра от вапцаров. И тука протестите ще доведат бъдете абсолютно сигурни до оставка на борисов през септември. И много гербаджии ще напуснат партията.
  • 30 Кристиян Вигенин

    5 28 Отговор
    Пожарникарят пак дръпна килимчето под краката на БСП и плъзна комунетата на динена кора.Нали ревете за "промяна"-ето ви една.Къде е клоуна Радев,кака Корнела,Мая Костинбродска или Елена Йончева-Офшорката.Следващият парламент ще е зоологическа градина.
  • 31 Hoho Boho

    24 3 Отговор
    Борисов е на финала. Знае какво го очаква...
    Това е последният му ход.
    Подхвърля ни този ОЧЕВИДНО безсмислен проект за Конституция за да отвлича вниманието от себе си.
    Целта му е една обществена дискусия за Конституцията и опиянение или конфронтация на дискутиращите, че са открили грешките...
    ...и по този начин да не се занимаваме с мафиотската му същност
    -
    Г-н Борисов, искате диалог:
    - отговорете за шкафчето
    - отговорете за записите
  • 32 Бай

    3 23 Отговор
    Очакват го спокойни старини ., наивници такива и косъм няма да падне от главата му!За съжаление!!
  • 33 Ограбен

    27 2 Отговор

    До коментар #3 от "Просто природен закон":

    След Септемврийското въстание (1923) Антон Страшимиров пише знаменития позив „Клаха народа, както и турчин не го е клал“! Днес за всички управлявали България през последните 45 години може да се каже "Крадоха, грабиха и унижаваха народа си, така както нито византиец, нито турчин, нито германец или руснак го е крал, грабил и унижавал"! Невинни - няма.
  • 34 инжГанъов

    21 3 Отговор
    Това Конституцията му трябва единствено за да печели време. Да не би сега да я спазва настоящата ? Да не би някой да му търси отговорност за това? Ако едноличното управление се сваляше с блокиране на кръстовища светът нямаше да познава думата революция.
  • 35 oddddddddddd

    15 3 Отговор
    Приемат ВНС, "Боци подава оставка", не я приемат и ще векува още 3-4 години до края на ВНС...
    Това го е измислил догана ... Че онзи няма с какво...
  • 36 029

    4 17 Отговор

    До коментар #17 от "🐷 Боко ТИКВАТА":

    А ти какъв зеленчук си? Аз не искам мнението на този и на всички българе, намерили подслон В DW и С. Европа, закрилници на единия клон на олигархията, представян в bg-то от Медияпул, Капитал и т. н., лесно се разпознават. Особено вещи са в манипулацията, почти успяват да ИЗГЛЕЖДАТ добросъвестни и достоверни. Няма ДОБРА Олигархия. Фактически сблъсъкът е за това - едната олигархия се чувства пренебрегната, и иска власт, която ще е толерантна спрямо нея. Затова е целия цирк, който гледаме. И колко са нагли, скроиха сумати номера, за да сочат с пръст, и не са спряли като псета от глутница. Ясно е, че си имат и сценаристи.
    При всичките им кусури, ГЕРБ е най доброто управление, което държавата е имала при злополучната ни демокрация. Да е ясно, не казвам, че всичко е ок, но е най доброто относително, спрямо всичко останало, което ни мина през главите.

    Коментиран от #37

  • 37 Hoho Boho

    12 2 Отговор

    До коментар #36 от "029":

    Такива безсмислици не ги четете,
    НЕ ГИ КОМЕНТИРАЙТЕ,
    НЕ ГИ ОЦЕНЯВАЙТЕ!
  • 38 Мими

    3 19 Отговор
    Правилно шоуто продължава и Борисов спасяваБългария от мафията и олигарсите,защото за 10 години управление той не се ПРОДАДЕ, за разлика от мут- ата на Дондуков 2,който успя за 4 години да се ПРОДАДЕ.Шоуто наистина е голямо- българи срещу българи,яйца,домати,нагъл език ,лъжи,размахване на юмруци и всичко това подкрепяно и от кого от вашия човек Мут-ата на Дондуков 3.Браво дойче веле браво на вас

    Коментиран от #41, #47, #50

  • 39 Анонимен

    1 7 Отговор
    Много ясно, че герб е над бсп. Защо ли. Защото 2003 ми бе казал един ипонец, той ББ държи на безпартийните, които сме и ние. Не че не са ни предлагани за членове на бкп, но са отказали. А относно Слави, Слави и Нинова, бил лош ББ, защито бил виж казал за караянчева, че е ПКП. Той го е казал, но не пред вас, а вие сте го записали. Това не е редно. На запад или в ес дори да те снимат без знание, няма как, но байганю не живял на запад. А за цвета Караянчева е редно да замълчите, и ако и вие мислите, което тя направи с народа в Кърджали трябва веднага и на часа барикадите да паднат. От 30 години все ваши хора, то си бе и при тж, или слави, нинова искат да си върнат старото комунистическо. Вземете и цвк. Тя е от вашия род бкп, дс, доносник. Мерси
  • 40 ЧЕКМЕДЖЕТО НА МАФИЯТА

    8 1 Отговор
    ПРОБЛЕМА НА МАФИОТА БОЙКО БОРИСОВ НЕ САМО В КРАЖБИТЕ И ЧЕКМЕДЖЕТО НА МАФИОТА. ОЩЕ ПО-ГОЛЯМ ПРОБЛЕМ Е ТОВЕНЕТО НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ С ГОРЕНЕТО НА ОТРОВНИЯ БОКЛУК ОТ ЗАПАД. ТРОВЕНЕТО НЕ Е СПРЯЛО И ПРОДЪЛЖАВАТ ДА СЕ РАЗТОВАРВАТ КОРАБИ С БАЛИ ОТРОВЕН БОКЛУК. РЕКЕТА НА БОЙКО КЪМ ФИРМИТЕ НЕ СПИРА. СОДЖУЦИ, РИТОНИ, МИЛИОНИ, ДЖУДЖЕТА. РЕКЕТА СИ ВЪРВИ ЗАЕДНО СЪС СИЛОВО ИЗЕМВАНЕ НА ОПРЕДЕЛЕНИ БИЗНЕСИ. И НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПРОБЛЕМ Е БЕЗДЕЙСТВИЕТО И ПРЕСТЪПНО НЕХАНИЕ ГРАНИЧЕЩО С ГЕНОЦИД. ОБЕЗЛЕСЯВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ НИ ЛИШАВА ОТ ЧИСТ ВЪЗДУХ БОГАТ НА КИСЛОРОД И БЕЗВОДИЕ КОЕТО ВЕЧЕ НАСТЪПИ НАВСЯКЪДЕ В БЪЛГАРИЯ. ПРИ ВСЕКИ ПО- ПОРОЕН ДЪЖД ЗАРАДИ ЛИПСАТА НА ГОРИ СЛЕДВАТ СВЛАЧИЩА И ОТНАСЯНЕ НА ПЛОДОРОДНИ ЗЕМИ. БОЙКО БОРИСОВ И МАФИЯТА ГЕРБ ПРЕВРЪЩАТ БЪЛГАРИЯ В ПУСТИНЯ. ГЕНОЦИДА ТРЯБВА ДА БЪДЕ НАКАЗАН С ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР.
  • 41 енергетика

    4 1 Отговор

    До коментар #38 от "Мими":

    Aми щe ти кaжa oщe нeщo зa дeмoкрaциятa ,ФАЛШИВАТА демокрация на престъпника Бойко. Мoйтa зaплaтa към 2020г e 3780лв. чиcтo. Пoкупaтeлнaтa ми cпocoбнocт e кaтo cъc зaплaтaтa нa бaщa ми прeз 1978г oт 350лв. чиcтo. Ти cмятaй дaли cмe дoбрe.
  • 42 Марешки-това е Народната любов

    8 1 Отговор
    Мина и ти в Отбора на Мафията, говориш всеки ден дивотии, въртиш се, като фурнаджииска лопата, постоянно даваш Съвети на Народа, и накрая щете с походи Народната Любов, заработи сие!!!!!
  • 43 Анонимен

    1 8 Отговор
    Бойко Борисов пак и как ще гласуват за него, хора със сменени имена през 1972.яростни са, ядосани са. А и някои негово удариха деца, внуци, правнуци на антикомунисти. Боли ни, много ни боли, кога същите тия анти деца по тж не им даваха работа, бяха гонени, репресирани, изселвани и някои си не бб, а от герб уволняваха ги. А не биваше и сега бойко, какъв е Господин Бойко Борисов, той не ходи подир тях. Не трябваше да уволнява и да назначават техни хора, не зная точно как, но всички бкп ореминаха в града в герб. Нищо лично, но те бкп отмъщаваха ни. А ние нямаме вина, че деди са убити от комунисти, че наши близки на 17 г са лежали в Белене, без съд и присъда. Бкп явно си го желаят и от герб. Бащи им и родители, днес плюят бкп, хитри гербаджии бкп. Не е виновен бб, той е по малкото зло и пак ще бъде, ако се кандидатира, защото ощетените от бай тодор не са малко отдолу, ако са честни изборите, ако не за бкпбсп не чакайте репресирани да гласуват за вас. Днес на БМБ записи, утре още повече на нинова и Слави. Защото бб е над всички ви. Щом вие злосторничите за него, защо и той след това да не ви показва мръсните ризи. Лесно е да очерниш бб, те комунистите са специалисти. Имаме лекари женени за наши лекари. Герб го назначи за главен лекар и след 2 месеца бе уволнен. А е страхотен АнМлъз. Скромен, диагностик.. Честен.. Същото и с анти братовчедката.. Директир на цигарена, малко бе, николина, дойде бкп и я уволни от цигарената.. Весело да ви е. Много още примери. А не

    Коментиран от #49

  • 44 Толуп Трети

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Хаааа":

    Ами кой, само едни 90% от българите
  • 45 Темида

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "Мимчят":

    След един народен кол в зъбите ще го пуснат с удоволствие.!
  • 46 гост

    7 0 Отговор

    До коментар #9 от "jorj":

    Приятелю,знаеш ли колко е външния дълг от това "натрупване"? - около 35 000 000 000 евро!Около 10 000 лв. на българин.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 старателен трол

    4 0 Отговор

    До коментар #43 от "Анонимен":

    Колко ще ти платят за всички глупости ? Ами не забравяйте вие гербаджийските комунисти, че недоволните от закриването на българската държава в по-голямата си част не са комунисти.
    Така , че отворете си малко ушите и чуйте какво иска протеста и спрете да насаждате на хората страх от комунизъм. Сегашната полицейщина е живковата в много по отвратителен и мутренски вариант. Каквото и да говорите, не може да убедите хората, защото всеки лично го усеща.
  • 50 голяма неадекватност

    0 1 Отговор

    До коментар #38 от "Мими":

    На себе си ли не се продаде ?
  • 51 Матей

    3 0 Отговор
    Той боко просто се гъбарка,бе,прави фокус-мокус,барба фокус.Пуснал е конституцията през супер-компютъра си да разбърника раздели,членове и алинеи,прокарва някои негови идеи за овековечаване на властта си и готово.Важното е екшън да падне,да държи публиката в напрежение,фабулата да се изостря,мизата да се вдига.Прави се на халтав,няма да подаде оставка,докато не го изхвърлят от МС ,подгонен като императора Нерон.
  • 52 КРАДЕНЕТО ЩЕ ДО БЕЗКРАЙ

    3 0 Отговор
    бойко е труп СКОРО ЩЕ ГО ЗАБРАВИМ , ДРУГ БОКЛУК ЩЕ ДОЙДЕ ДА НИ ТРОВИ ЖИВОТА --- ТАКА ЩЕ Е ПОНЕ ДОКАТО НЯКОЙ НЕ СВЪРШИ КАТО СТАМБОЛОВ ЗА НАЗИДАНИЕ И ПАК ВСИЧКО ЩЕ Е ЗА ТРИ ДЕНЯ !
  • 53 КРАДЕНЕТО ЩЕ Е ДО БЕЗКРАЙ

    1 2 Отговор
    ПРОСТАКА ЩЕ НИ УПРАВЛЯВА ДО 2037 ГОДИНА - ТОЙ ГО КАЗА!
  • 54 Бай Христо от Добрич

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Просто природен закон":

    По повод коментар#3
    Става въпрос не за правило, за Божа заповед.
    Г-да модератори, срамота!
    Изтривай те ги!За това сме на 111място.На всякъде лъжи,клевети, некомпетентност.
  • 55 КРАДЦИ

    2 0 Отговор
    Дeпутaтитe нямa прaвo caми дa oпрeдeлят, индeкcирaт и глacувaт зaплaтитe cи. Зa цeлтa тaм имa нeзaвиcим тричлeнeн кoмитeт, извън Пaрлaмeнтa, в кoйтo влизaт прeдceдaтeл, в кaчecтвoтo нa cъдия, и oщe двaмa члeнoвe, кaтo зa цeлтa ce избирaт нeзaвиcими журнaлиcти или пeнcиoнирaни държaвни чинoвници.

    Нa члeнoвeтe нa Швeдcкия пaрлaмeнт ce прeдocтaвят cкрoмни държaвни квaртири. Тoвa ca гaрcoниeри oт 45 кв м., къдeтo oбикнoвeнo cтaятa cлужи eднoврeмeннo зa cпaлня и гocтнa. Oбcлужвaнeтo нa квaртиритe e рaбoтa нa caмитe дeпутaти / чиcтaчки и кaмeриeрки нямa!/. Aдминиcтрaциятa нa Пaрлaмeнтa e длъжнa вeднъж гoдишнo дa ocигурявa ocнoвнoтo пoчиcтвaнe и рeмoнтни дeйнocти. Квaртирaтa e прeднaзнaчeнa caмo зa члeнa нa Пaрлaмeнтa. Нeгoвoтo ceмeйcтвo нямa прaвo дa живee тaм бeзплaтнo. Дoри зa нoщувкa нa близък чoвeк, дeпутaтът трябвa дa зaплaти зa тoвa нa държaвaтa.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 ДОКО

    0 0 Отговор
    ВИЖТЕ БЪЛГАРИ ГЕНЕРАЛА БОКО ТЪПОКО ТРЕБЕ ДА ОСТАНЕ НА ВЛАСТ АМА ЗАЩО ЛИ..ЕМИ ЗАЩОТО АКО СДАДЕ ВЛАСТТА В КОЯ СТРАНА ЩЕ ОТИДЕ..В ЮАР НА ЛЕТИЩЕТО ГО ЧАКАТ БРАТЯ ГАЛЕВЦИ ОТ ДУПНИЦА ДА МУ БИЯТ ДУЗПАТА...В ОАЕ ГО ЧАКА БОЖКОВ ДА ГО ФАЛИРА..ГОРКОТО БОКО КЪДЕ ДА СЕ СКРИЕ..БЪДЕТЕ МИЛОСТИВИ