Last news in Fakti

12 Октомври, 2012 18:46 13 866 36

Кучета- убийци безкрай ...

  • кучета - убийци-
  • безкрай-
  • куче

Още едно дете стана жертва на озверяло животно

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

В 21-ви век България се прочу с жертвите, които даде от освирепели бездомни или отглеждани кучета. В страната хората, като че ли са разделени на две – защитници и противници на кучетата. Починалите са обикновено възрастни хора и деца, а техните четириноги нападатели са не само бездомните псета, за които трябва да бъдат изградени приюти, и които се множат заради човешкото безхаберие, но и домашни любимци. Така или иначе, зад нападенията на зверовете домашни или бездомни, които нападат безпомощни хора, се крие по някакъв начин човешката безотговорност. Докога ще продължава това и не ли нужно да имаме още по-строги санкции и закони при подобни случаи?!
Този път жертва стана малката Виктория на годинка и десет месеца, която почина след ухапвания от съседското псе.
Инцидентът се разигра в четвъртък в Силистра. Малката Виктория беше зверски нахапана от съседско ловно куче, след като се опитала да си поиграе с него. Животното е било вързано в двора на собствениците си, които отглеждат десетина кучета от различни породи.
Детето за минути останало без надзор и влязло в съседния имот през дупка в оградата. Тогава се случила трагедията. Майката се притекла на помощ и едва изтръгнала момиченцето от зъбите на разяреното животно.  Детето, загубило много кръв, било прието в интензивното отделение в травматичен шок. Най-сериозни били травмите по шията и главата. Часове наред лекарите се борили  за живота му, но не успели да го спасят. В петък сутрин детето почина.
Родителите са в шок и отказват контакти с медиите. Само преди месец при нелепа злополука семейството е изгубило и по-големия си син.
След трагичния инцидент кучето-убиец трябва да мине през изолатор за 2 седмици. Животното ще бъде изследвано за бяс и други болести и ако продължи да проявява агресия, ще бъде умъртвено.
Общината в Ситово ще отпусне средства, за да подпомогне родителите, но каквото и да се направи оттук нататък, нищо няма да им върне детето,  коментира кметът Николай Неделчев.

По данни от Регионалната здравна инспекция в Силистра (РЗИ) от началото на годината до края на август в Силистренска област са регистрирани 122-ма души, нападнати от кучета и други животни. 70% от регистрираните нападения са от бездомни кучета.

На 19 октомври 2009 г. четири домашни кучета нападнаха на улицата в разградското село Сушево 6-годишно момиче, тръгнало с 4 монети към магазина, за да си купи нещо сладко.
Кристияна почина на път за болницата в Кубрат, а 49-годишната бивша учителка Елена Банкова, която е собственичка на кучетата, бе осъдена на 1 година условно с 3 години изпитателен срок.

Преди години баба в Ловешко остана без двата си крака също от отглеждани у дома кучета, след време също почина.

Проф. Ботьо Тачев си отиде от този свят след като бе наръфан от бездомните псета. Поне по 140 случаи на ухапвания годишно има само в София.

Всеки нормален човек би си задал въпроса докога? Не е ли време да помислят управляващите, за да предотвратят подобен род нелепа смърт?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зъбчо

    0 1 Отговор
    Ще помислят управляващите.... как да вземат данък 'Ухапване'!
  • 2 ддд

    2 1 Отговор
    Има си задължително изискване за поставяне на наморници на група породи кучета които може да са опасни сред обществото.Аз не съм видял ротвайлер с наморник,затова има полиция да санкционира,има съдилища да отсъждат и хора да мислят.Тук в България нищо от горепосоченото не функционира.
  • 3 DoggyDog

    1 1 Отговор
    Аз съм така да се каже привърженик на кучетат, но не на бездомните, а на хубавите и дресирани.За бездомните кучета отговорността трябва да я поема общината, а за тези, които имат кучета и само си ги имат ей така и непоемат никаква отговорност за тях, заслужават същата участ като това дете от Силистра.
  • 4 Стефан Милков

    1 0 Отговор
    Информацията за случая е представена изключително манипулативно и неточно. Обективната истина показва друга действителност - ЛОВНОТО куче е било вързано в двора на стопанина си, т.е. вършило си е работата ДА ПАЗИ И ОХРАНЯВА!!! Детенцето /лека му пръст/ е пропълзяло през оградата и е влязло в двора и в обсега на кучето. Никой няма право и не може да обвинява собственикът на животното, че не е взел мерки за обезопасяването му след като то е вързано. По-съществения въпрос е къде са били родителите, бабата и дядото, роднините на детенцето, които са поели грижата за него??? Те са истинските виновници за липсата на контрол върху действията и местонахождението на малкото дете, което по същия начин би могло, да се окаже на улицата и под колелетата на някой камион, трактор, комбайн...
  • 5 кик

    1 0 Отговор
    нема държава нема община...има само 4алга


    колко време отделиха и пари за синята зона та маркировки ли н ещеш та табели ли та гласуване ли....за лапане на пари има воля за ку4ета нема...
    това е поредната то4ка от планът за ликвидация на населението на бг...ужким неволно ужким инцидентно..за това са виновни и поръ4ителите на геноцидът сащ и еврейте....вся4ески се опитват и постигат огромни успехи да ни ликвидират "хуманно" без война
  • 6 Знаещ

    1 1 Отговор
    За всичко сме виновни ние хората. Занимавам се с кучета професионално. Няма такава порода кучета която е зла и ли се нахвърля върху хората. Зад всичко стои Човешкият фактор... Трябва да имат всички кучета чипове и поименни на собсвеника и тогава всичко ще си дойде на място. Детето няма да се върне но не само кучето е виновно ,а къде е родителският контрол, за него няма и ред. Все пак кучето е било вързано и зад ограда...а работата му е да пази............

    Коментиран от #17

  • 7 зз

    1 0 Отговор
    Да почива в мир детенцето....но...колкото и гадно да звучи,аз не можах да разбера с какво кучето е по-виновно от родителите на детето!?
  • 8 ззр

    1 0 Отговор
    Ако утре в столичния зоопарк 3 годишно детенце влезе в клетката на лъва или мечките!?.....пак ли животните ще са виновни....????
  • 9 Петров Петров

    1 0 Отговор
    Както вече беше казано, статията е неточна и манипулативна. Фактите са следните - детето влиза в ЧУЖД ДВОР и там си има ВЪРЗАНО куче. Пусна се статия по случая преди няколко дни, от която стана ясно че детето за ПОРЕДЕН ПЪТ отива в чуждия двор при кучетата. За мен това е било джипси, което от малко се учи да ходи по чужди места. Накрая се е случила случката, за която са виновни само и единствено родителите, не виждам каква вина изобщо има кучето?
  • 10 123

    0 1 Отговор
    ами ако влезне твоето дете ;)

    Коментиран от #12

  • 11 Владимир Русев

    1 0 Отговор
    ?!? СТИГА С ПРОСТОТИЯТА АЙДЕ ДА СИ ХОДИМ Я В АМЕРИКА Я В КАНАДА ТАМ КУЧЕТА НЕМА НИЕ ЩЕ СМЕ КУЧЕТАТАТА ТАМ
    И ТЕ ТАКА
  • 12 Петров Петров

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "123":

    Моето дете няма как да влезе там, защото няма начин да имам в имота си дупка към съседния двор, където има бая кучета. Още по-важният момент е, че дете на година и десет месеца не се оставя и за секунда без надзор. Но ако за теб това е нормално - прав ти път, ако искаш пусни твоето дете да си поиграе с мечка в гората, пък после обвинявай мечката.
  • 13 Спиртомиров

    1 0 Отговор
    Дреме ин на управляващите, нали лъжат европа и им дърпат парите, пука им за няколко ухапани и умрели, много важно, номера е да си осигурят потомството с финанси, и да го изпратят вучжбина, а за редовия българин ... кучета го яли.
  • 14 информиран

    1 0 Отговор
    Днес Агенцията за безопасност на храните (бившата НВМС) е оттеглила предписанието, че кучетата, които убиха проф. Ботьо Тачков, са агресивни. Очевидно според тази агенция дори когато кучета убият човек, това не означава, че са агресивни. Сега те няма да бъдат умъртвени, както би трябвало, и даже някаква немска организация на ненормалници искала да ги основява.
    Между другото, рекетът на софийската община за паркирането е до голяма степен за да се финансират приютите за кучета, след като вече на практика стана невъзможно кучетата да бъдат приспивани - виждате, че дори когато са убили човек, пак ги оставят живи.
  • 15 ПИТБУЛ

    1 4 Отговор
    Това е пълна простотия Кво е виновно кучето че някви не се грижат за детето си КУЧЕТО е вързано Целта му е да пази + това повечето кучета мразят малки деца Аз съм за освобождаване на животното Трябва да се промени системата /закона В САЩ не само ще те хапят в чужд двор Направо стрелят и не им пука А тука кво някои влиза стреляш и после в затвова ЕЕЕ НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА
  • 16 nekoi si

    1 2 Отговор
    Гледам тука всички искате мерки за кучетата, еми кучетое домашно и детето е било в двора му! На всичкото отгоре било и вързано, в моя двор кучето ми си се разхожда СВОБОДНО нека ми влезне пак некой м...л барем да поспестя от храна за 2-3 дена. Най-добре ще е май със закон да забранят да имаш куче та да мирясате, и новините да станат Двама ЦИГАНИНА пребиха баба да и вземат 2-та лева, после бабата почина от раните си, защото държавата и взе кучето което я пазеше! МИЗЕРНИЦИ СТЕ ВИЕ ДЕТО 1 КАПКА МИЛОСТ НЯМАТЕ КЪМ ЖИВОТНИ КОЙТО С НИЩО НЕ СА ВИНОВНИ, ТОВА ЧЕ НЯКОЙ ГИ ПРОВОКИРА И СИ ПАТИ НЕ ЗНАЧИ ЧЕ ТЕ СА ЗЛОБНИ!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 17 жужо

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "Знаещ":

    Дано твоето дете бъде изядено от куче - и тогава ще те питам къде ти е бил родигелският контрол! Амин!
  • 18 jill

    2 1 Отговор
    кучкари бесни - мрете вие щом искате кучетата ви да живеят
  • 19 yor

    1 1 Отговор
    umri kato ku4e i ti deto gi pishesh teq ne6ta,za bezdomnite ku4eta sa vinovni izrodite ,koito gi izhvarlqt!
  • 20 натурален българин

    1 0 Отговор
    не може да обвинявате куче което е вързано и дете което е оставено без надзор да проникне в чужда собственост и накрая да се сърдим на кучето ли на стопанина ли на детенцето ли или на родителите които са го оставили без надзор
    в америка ти вземат детето ако го оставиш без визоален контакт тук се сърдим ама на кого кой е виновен и аз имам дете имам и кучета и знам че не трябва да оставям детето си д асе доближи до животните
  • 21 КАЛЪФ ШИШЕВИЧ

    0 0 Отговор
    ГОСПОДИ ПОМИЛУЙ!
  • 22 Разумен хуманист

    0 0 Отговор
    СМЪРТ ЗА,които защитават кучета!!!ХОРА които никога не са били хапани,се застъпват за ЗВЕРОВЕ,разкъсващи в АДСКИ мъки ЧОВЕШКИ СЪЩЕСТВА,причиняващи НЕОПИСУЕМА МЪКА и безкраини сълзи на още десетки хора.Боже,гледаш ли как се застъпваме за бъхливите псета,от които си ни направил по-висши?ЯВНО доста хора не са по висши защото ако някои тръгне да нарани куче глутницата му го защитава а ние се нахвърляме един върху друг в защита на ЧОВЕКОЯДЦИ.ПОСЛЕСЛОВ-имам куче и го обичам защото е умно трнирано и добре социализирано но ако разкъса човек ще го гръмна и ще се предам сам в полицията
  • 23 Маргарит Цветков

    1 0 Отговор
    И кучкарите са прави и некучкарите също. Нека си има домашни кучета, но популацията на уличните трябва да е 0. А на кучкар позволил кучето да му се разхожда извън двора, без намордник и не вързано да се глобява. И мен ме е хапало както домашно така и улично куче. Но след като ме ухапа домашното псе, стопанинът му го извика и върза и ми се извини. С други думи да има контрол.
  • 24 евстати гюлемезов

    1 0 Отговор
    ами пичове в този случай неговорим за безстопанствено куче а за родителска грешка а иначе по въпроса мога само да кажа че в Германия хората са решили проблема там се слагат чипове на бездомните кучета и се следят демек ако някой ги пусне плаща солени глоби а тука какво става една съседка дето работи в Мон най-редовно ходи по кучкарника и пуска бездомните кучета да може да притеснява хората от квартала и както се казва да им лаят на главите цяла нощ и даги е страх да се покажат сутрин за работа такаче хора осъзнайте се има доста такива хора който са между нас и ни пречат по този начин като създават пречки за нашия живот и здраве и този на наще деца
  • 25 Един от тях

    1 0 Отговор
    Природо защитниците трябва да разберат че всички до едно трябва да се избият.Няма друг начин приютите нямат място а и много пари се хвурлят заради тия кучета.Бой и тва е
  • 26 vesela

    0 0 Отговор
    kakvo zna4i zverove ku4e ne napada bez pri4ina sajelqvam za deteto no vinata e v roditelite kakvo zna4i oti6lo da si igrae tova da nee kukla tova e rabotata na ku4eto da pazi v slu4aq trqbva da nakajat roditelite i stiga s teq dumi pseta zverove i neznam si o6te kakvo po golqm zvqr ot 4oveka nqma na ulicatasa za6toto na nqkoi mu skimnalo 4e iska ku4e posle razbira 4e nemoje dase grije za nego i go izhvarlq koi e vinoven pak 4oveka
  • 27 жени

    0 0 Отговор
    А защо на снимката е ротвайлер ? Нали е било ловно кучето ? Докога ще набеждават ротвайлерите за всяко ухапване ?
  • 28 HEDAR

    0 0 Отговор
    Не ротвайлер трябва да има на картинката, а тъпа! Какво общо има горкото ловно куче с простотата тъпачка която не си гледа нито оградата нито детето. Защо кучето да е виновно?! То просто се е защитило! Към него е посегнал непознат човек! То е КУЧЕ! То не може да преценява кой и с каква цел му посяга! ВИНАТА Е ИЗЦЯЛО НА ТАКА НАРЕЧЕНАТА МАЙКА! ЕДИНСТВЕНО И САМО НА НЕЯ! АЗ ИМАМ 2 РОТВАЙЛЕРА И НИКОЕ ДЕТЕ НА СЪСЕДИТЕ НЕ Е ИЗЯДЕНО! РОТВАЙЛЕРИТЕ НЕ СА ОЗВЕРЕЛИ ЧУДОВИЩА-ТЕ СА ПЕРФЕКТНИТЕ ПАЗАЧИ! КОГАТО ВЪЗПИТАТЕ ДОБРЕ НАГЛИТЕ СИ ДЕЧУРЛИГА ДА НЕ ВЛИЗАТ ПО ЧУЖДИТЕ ДВОРОВЕ, ТОГАВА НЯМА ДА ГИ РАЗКЪСВАТ!
  • 29 Фокусника

    0 0 Отговор
    До: 16 nekoi si - Я прочети сам какво си написал : "МИЗЕРНИЦИ СТЕ ВИЕ ДЕТО 1 КАПКА МИЛОСТ НЯМАТЕ КЪМ ЖИВОТНИ КОЙТО С НИЩО НЕ СА ВИНОВНИ, ТОВА ЧЕ НЯКОЙ ГИ ПРОВОКИРА И СИ ПАТИ НЕ ЗНАЧИ ЧЕ ТЕ СА ЗЛОБНИ!!!!!!!!!!!!!!!! " Та значи - малкото дете,което е отивало до магазина в селото, за да си купи нещо сладко, дали с нещо е провокирало уличните помияри та са го нападнали! В резултатат детенцето е починало. Или провесорът който се е прибирал в къщи???? Който също е починал! или.... подобни примери, колкото щеш! Моля????? Подкрепям мнението, че безпризорните кучета, трябва тотално да бъдат избити!!!!!! А що се отнася за домашните любимци - за собствениците им следва да бъдат въведени драконовски глоби и затвор / ЕФЕКТИВЕН!!!!!!!/, ако нечий домашен любимец нарани или не дай боже, убие човек!!!!
    А що се отнася до 28:HEDAR - Най-вероятно, ти нямаш деца! Е, имаш си 2 ротвайлера, вкъщи!:)) Което обстоятелство определя и начина ти на мислене!!!
  • 30 Явор Кръстев

    0 0 Отговор
    Голяма трагедия безспорно но кучето и собственика му няма как да са виновни . Кучето си върши работата вързано в собственият си двор. Не искам да звуча гадно и искрено съчувствам на хората но в статията пише че преди месец загубили друго дете при друг нелеп инцидент. Какво ли значи това?!?
  • 31 ддд

    0 0 Отговор
    Явно нещо е сбъркано сериозно във възприятието на жестокост. Значи кучето е искало да убие детето,за да се стигне до гибелта на бебето. Има хапане и хапане. Това е жестоко и агресивно куче. Едно животно не хапе за врата ако не иска да убие. Вярно е,че детенцето въобще не е трябвало да е там,за което са виновни родителите му,но кучето е убиец и агресивно.Малките деца не будят лошо държание в кучетата,дори и зверове са добродушни към бебета,а повечето коментари защитават това убийство.Отворете си очите,случилото се не е редно.
  • 32 CM PUNK

    0 0 Отговор
    Аз лично ИМАМ малка сестра а до нас има едни съседи с 2 ротвайлери но аз никога не и позволявам да се приближава до тях защото са много зли и гадни животни. НЕ дай боже какво можеше да се случи точно днес. преди 6 часа сестра ми която се казва Симона тези ротвайлери едва не я ухапаха ако не бях аз че да я чуя че вика. ПРОСТО РОТФАЙЛЕРИТЕ СА ХИПЕР ГАДНИ И ЖЕСТОКИ ЖИВОТНИ. А ЩО СЕ ОТНАСЯ ДО СМЪРТА НА МАРЛКОТО МОМЧЕНЦЕ РОДИТЕЛИ ТЕ СА ВИНОВНИ КУЧЕТО НЕ Е ИСКАЛО ДА ГО УБИЕ А ПРОСТО СЕ Е ЗАМОЗАЩИТИЛО
  • 33 жени

    0 0 Отговор
    Разбира се , че родителите са виновни !
    Аз също имам ротвайлер и никога никой не е наранил ! И да имам дете - и какво от това ? Що за глупости ,че били "хипер гадни и жестоки " ???? Не може да се слагат такива епитети ! Животното е такова каквото си го направи собственика !
  • 34 Гост

    0 0 Отговор
    Силистра не е имагинерно географско понятие, а конкретен български град. И инцидента не се развива там а в село Ситово - далече, далече на 500 километра от София зад балкана.....
  • 35 дан

    0 0 Отговор
    много правилно доста хора са казали долу - всяко животно пази малките, независимо от техния биологичен вид. има 100 килограмови кучета, които си играят с бебета без никакви проблеми. куче, което скача да убива бебе трябва да се преспи. вината е на родителите, че са го изпуснали, но кучето не може да се остави да живее. също така трябва да се видят тия дето гледат тези кучета дали ги гледат правилно или ги озлобяват. който не може да бъде правилно наречен собственик, той не трябва да има такива животни. кучетата са като хората- ако не ги възпиташ от малки после е мн трудно да се оправят, както ако мама си друса ц.ците в дискотеката и ходи облечена като к..ва,вместо да бъде родител=> 100% детето ще завърши в затвора за нещо. няма такова нещо като "животните са злобни" , това е грешно обобщение.
  • 36 minuwa4

    0 0 Отговор
    откакто си купих газов пистолет два изтрела и квартала е празен :]