Last news in Fakti

1 Септември, 2020 12:55 5 617 27

ОСТАВКА, г-н Вице!

  • политика-
  • българия

Гледам… и не вярвам на ушите си!

ОСТАВКА, г-н Вице! - 1
Ивайло Михайлов
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Последните седмици, на фона на неспирни протести и възгласи „ОСТАВКА” , имаме огромен наплив на правителствени представители в ефира на големите телевизии, а и в стриймингите на онлайн предавания. Гледам… и не вярвам на ушите си!

Не ме вълнуват опорките,(нито гардероба им) които повтарят дамите, хвърлени от вожда на амбразурите, Повече съм възмутен от „интелектуалната” част на правителството, в частност от вицепремиера , нарочен за Великанът на усвояването на Евросредства.

Без да се притеснявам, ако това е разликата от преди 30 години, слушам и гледам Свободна Европа. Как пък в тази медия си подбират журналистите, все свободни европейци! Та днес гледах интервю онлайн с така нарочения вицепремиер. То не бяха увъртания, „не съм запознат”, „не мога да коментирам мнението на колегата (оная русата) вицепремиер”, „не съм юрист”, и т.н., ще наблегна обаче на партийната алабаланица. Не е ли този и зам. председател на Политическа партия (като че ли има и неполитически партии?!) ГЕРБ? Конкретни въпроси, зададени от журналистката, изискват и конкретни отговори. И като няма такива, започвам да си задавам аз въпроси:

1. Може ли зам. председател на партия да няма представа кой е

внесъл правителствения законопроект за изменение на Избирателния кодекс в частта му за машинно гласуване?

2. Сега ли разбира, че законът е написан некадърно, и не е ясно коя институция отговаря за закупуването на машините? И даже не е ясно какви машини?

3. От журналистката ли разбра, че освен закупуване на машините, има и логистичен проблем за решаване – доставка, подготовка, а впоследствие и съхранение на тези машини.

Обаче нароченото вице убедено е решил, че всички тия ангажименти трябва да ги поеме ЦИК. Видимо заради това получи поредната оставка от председателката на Комисията. А ЦИК има голям избор – или да обяви, че ще има машини след шест месеца, или да наеме за безсмислено висока сума машини за извънредни избори, каквито очевадно ще има. И в двата случая виновните са ЦИК. Любимото джуркане на герберасите – друг да е виновен!

Та при всички тези нормални въпроси, да ми се обяснява вицето колко много работи, колко работа за вършене още има, и как структурите на партията не им позволяват да хвърлят оставка, защото, видите ли, това би било предателство към хората, гласували им доверие да свършат тази работа, ако не беше трагично, щях яко да се посмея. Имаха над десет години, за да си свършат работата. И те мнооого яко я оплескаха!

Не завиждам на който и да поеме управлението на съсипаната ни Родина. Дупе да му е яко. Защото ВСИЧКО трябва да се ремонтира, пренастройва, или съгражда отначало.

Но, оптимистично погледнато, в началото бе… ОСТАВКА!

Не сега Велико Народно събрание.

Сега – Велико Народно Въстание!

02.09. в 8.00 пред сградата, над която висят със страшна сила сърп и чук за изриване!

Ивайло Михайлов


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 72 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    71 13 Отговор
    Оставка и ЗАТВОР!
  • 2 Бойко

    16 37 Отговор
    Утре ще има скара и бира !

    Коментиран от #7

  • 3 Перо

    68 11 Отговор
    Първо оставка на двамата мафиоти,после стъпка по стъпка!
  • 4 КандидатМисир

    51 11 Отговор
    А БМБ КОГА ?
    ВЕДНАГА !
  • 5 Само това да беше

    33 8 Отговор
    Ми те само си прибират парата.И продукта им е нукачествен и никакъв.
  • 6 ужас

    10 36 Отговор
    Следващата коалиция ще е Борисов с патериците слави, каракачанов+симеонов и иванов. Няма нужда от избори. В тая държава освен ибрикчии нищо друго няма.

    Коментиран от #8

  • 7 Герберастите

    11 5 Отговор

    До коментар #2 от "Бойко":

    А лютеничка ще има ли?
  • 8 Шкембе войвода и Тишината

    25 10 Отговор

    До коментар #6 от "ужас":

    в следващия парламент няма да ги има, а и вероятно ще са в килийте.
  • 9 Оше

    12 26 Отговор
    едно червено влечуго се изказа. Нали този изборен кодекс го прави вашата Мая пчели чата, сега защо не ти харесва?

    Коментиран от #10, #24

  • 10 до чукча -писател # 9 Още

    13 8 Отговор

    До коментар #9 от "Оше":

    ".... 02.09. в 8.00 пред сградата, над която висят със страшна сила сърп и чук за изриване!
    Ивайло Михайлов." ****чети ве,герберко добиче.
  • 11 антибсп

    9 14 Отговор
    Революцията пак ще се отложи, другари ... ма наблегнете на кебапчетата, че после пак глад ...
  • 12 здравко

    7 6 Отговор
    явно паметта този господин двърде къса новото начоло значели Пеевски шеф на ДАНС
  • 13 Вуте

    9 10 Отговор
    Протестът се превърна от експлозия в бавна ферментация, която контролирано утихва. Протестът не стана Революция, а в България Еволюция няма как да стане. Дебелите за кой ли път се оказаха по-издръжливи не защото са по-умни, а защото имат повече запаси. И защото винаги избутват такива като нас срещу други като нас, за да защитават такива като тях!
  • 14 Дедо Гацо

    8 0 Отговор
    Какво е това позорище бре? Се едно да не знам с мойте пари ли е платила тока на комшията оти он и дигнал килотите преди 20 годин.
  • 15 Любопитко

    15 5 Отговор
    Че този не става и няма капацитет е повече от ясно. Но нека някой да посочи поне една персона от упр. шайка, която "става" - дали Цв.Цв., майката на нацията, плевню, самоковската учителка по руски.... Едно качество не може да им се отрече - всички са нагли "пердета" и стриктно изпълняват капризите на шефа на СИК! Белене!
  • 16 Матей

    8 2 Отговор
    Че какво да му е яко,десницата,разбира се,да обърне дебелия край и да видиш как набързо ще потекат един милиарди,да одруса олигарсите,ще има и за държавни инвестиции и за спасяване на бедните.Като се обърне хавата,оправия все някак ще има,важното е държавата да се съвземе,да си поеме функциите и думата и на две да не става.
  • 17 здравко

    4 8 Отговор
    до Матеи Радан или Иванов ще обърнат нещата та те и за свирка не стават
  • 18 До тоя ухилен чук на снимката

    8 5 Отговор
    Докога на теб ще са ти виновни въображаеми чук и сърп на една сграда, която беше открадната от крадливата капиталистическа държава за "народно събрание"?

    Народното събрание си има красива сграда срещу великолепния паметник на Цар Освободител на България и на нейния народ от 500-годишното турско робство, към което отново ни тикате.
  • 19 Наблюдател

    10 3 Отговор
    Властта е окупирана от лъжливи, корумпирани и крадливи некадърници! Където и да "бръкнеш" само такива излизат!
  • 20 ПЕНКО

    4 5 Отговор
    ИВАЙЛО НЕ БЕШЕ ЛИ СВИНЯР !?!? НЕ ГО ЛИ УТРЕПАХА ЦАРИСТИТЕ ??? С КАКЪВ ПРИНОС ЗА БЪЛГАРИТЕ СЕ СЛАВИ СВИНЯРА !?!?!? ПО ДОБРЕ ХАН КРУМ И ОПОЛЗОТВОРЯВАНЕ НА ОТРЯЗАНИТЕ РЪЦЕ !!!!
  • 21 Bahti

    2 4 Отговор
    Преди се бълнуваше дружба с СССР. Сега се бълнува дружба с Европата и хамерика. Докато над 2 милиона Българи се Евакуираха. Приключихме бе! Кое не е ясно? Кой ще ни Оправи ли? ХАХАХХАХА
  • 22 ПЕНКО

    4 6 Отговор
    ОБАЧЕ , МИХАЙЛОВ -ТОВА ,ЧЕ КРИЕШ ЕВРЕЙСКАТА СИ ЦИОНИСТКА ПРИНАДЛЕЖНОСТ ЗАД БГ ИМЕ - НЯМА ДА НИ ЗАБЛУДИ - ЛИЧИТЕ СИ !?
  • 23 ИМПЕРИАЛИСТ

    4 8 Отговор
    Пълно игнориране на болните мозъци като тоя...Това ще ги довърши.
  • 24 Doni Brasko

    10 3 Отговор

    До коментар #9 от "Оше":

    А какво правите вие 10 години? Цялата власт е ваша? Значи не ставате бе Баце. Да сте го оправили както трябва. Даама не
  • 25 ВИНЕТУ

    3 1 Отговор
    За нищо не ставам.
  • 26 Вида

    2 1 Отговор
    МИСИРА Радев заслужава да бъде изгонен с камъни веднага от държавата!
  • 27 Радинела Дачева

    1 2 Отговор
    Това ли е новият гуру на журналистиката . Запрян от Ковид карантината в България и поради липса на занятие се изявява на интелектуалния небосклон. Ей този Ковид ,нямало го , как го няма . Той подлуди нацията и срина психичното и здраве. Велико Народно въстание с помощта на шпицотрядите на Божков , футболни агитки ,наркоманчета и тем подобни. Ама ний казва как Сийке не сме от тях.Не сте от тях ,ама сте заедно с тях . За това НЕ на Септемврийските въстания . Живот и здраве през пролетта ще гласуваме и тогава ще въздадем справедливост.