Last news in Fakti

1 Септември, 2020 19:01 8 478 46

Сънят на премиера

  • бойко борисов

Но да си призная – най ме е страх, ако някой друг прави изборите. Те това не трябва да се допуска, защото тогава със сигурност ще ги загубя. Ще ги загубя и тогава жална ми майка! Не ми се мисли какво ще ми се случи, защото тогава със сигурност отгоре ще ми се изсипе цялата народна любов...

Сънят на премиера - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Аз им го казах на обикновените хора в прав текст: аз съм прост, вие сте прости и затова се разбираме“. Но те като, че ли не могат да го схванат това. Пък после започвам да ги оправдавам. Викам си, нали са прости, как да го разберат? И точно това не мога да го проумея. Сигурно защото и аз съм прост. Стана много сложно за разбиране и главата ме удари. Пък после някои от моите ми се чудят от какво съм преуморен. Но същите тези не знаят, че умствената умора е много по-тежка от физическата. Но аз не им се сърдя, нали са прости, как да го разберат.

Същите тези хора непрекъснато се оплакват от какво ли не – бедни били, нямали медийна свобода, имало корупция, имало някакъв си двоен аршин и не знам си още от какво ли не. Да се чудиш ли, да се смееш ли? Като казах да се смееш, та се сетих. Най-смешни са ми тези, които се оплакват от безсъние. Въртели се били в леглото, ставали, разхождали се, пиели горещо мляко, пак лягали и не можели, и не можели да заспят. И нали са прости, не могат въобще да проумеят какви щастливци са. Не разбират, че това е нищо, в сравнение с това да сънуваш кошмари. И за да им докажа това мое твърдение, ще го онагледя с един почти постоянен мой кошмар. Сънувам аз, че: „ситуацията в страната става много напрегната, абе направо изключително напрегната. Започват едни хора да излизат по улиците с искане на моята оставка. Ама хора от цялата страна. На всичкото отгоре започват протести и в чужбина. Ама протести, ви казвам, не срещу местните им премиери, а срещу мен - българския премиер. Викам си – и този мандат няма да изкарам докрай. И това съвсем ще ме изложи пред колегите от Европейския съюз. И без това ми се смеят, че на срещите от размера на най-високо ниво, се разхождам като глухоням сред тях, ами и това сега отгоре. Ама и аз съм си виновен. Десет години властвам пък как не го понаучих пустия му английски? Да бях поне в морския му вариант го научил. По две думи на ден да бях учил, щях към днешна дата да съм научил... чакай да взема елката ... абе около седем хиляди думи. И малко граматийка да бях пипнал, сигурно и преводач можех да стана. И пак си се успокоявам с това, че съм прост и не съм се сетил.

Главният прокурор и той завърши школата в Симеоново, ама по-тарикат от мене излезе. Обгради си се с едни преторианци и ходи където си поиска. Направи някоя и друга менте операцийка, вдигне малко журналистически шум, събере си хората от цялата страна на спявка на някоя полянка и пей сърце, долче вита. А аз на улицата не смея да изляза. Страх ме е, бе! Страх ме е от среща с хората. Но не с тези моите простите, а с тези умните. Вярно, че аз съм прост, но и аз схващам, че тези от новите протести са друг чешит хора. Хем са умни, хем са млади, пък и постоянство прояват. Защото даже и аз простият разбирам, че с постоянство всичко се постига. Изобщо много е кошмарно да те е страх от народната любов. Докъде само се докарах. До работното си място не мога да се добера. И как да отида, като там отпред трябва да се срещна с протеста. Петдесет и кусур дни са там и така ще ми се зарадват, като ме видят, че не ми се мисли даже. Добре че Севда измисли клипчетата от джипа. Но и този вариант се изчерпа, защото се оказа, че нямало толкоз много работещи заводи и предприятия за показване. Къде изчезнаха просто нямам обяснение. Същото е и с новите магистрални участъци. Не са чак толкоз дълги. Е това е обяснимо, защото България не е чак толкова голяма територия. Така, че няма много за показване.

То да беше само това, щях да го преглътна. Онзи ден, за първи път не открих аз забележителен обект – най-новия лъч на метрото. Изяждам се от яд! Досега къде какво се откриваше, аз съм там и за награда получавам лентичка. Дето се казва, тези над две хиляди лентички, които правдиво притежавам, са ми по-ценни от колекцията с военни награди, която от своя страна е най-богата сред всички българи.

Аз затова казвам, че оня с преторианците е по-добре от мен. Ходи си където иска и въобще не го еня. Ама и на него ще му дойде редът. Но това си е негов проблем. Аз се интересувам само и единствено от мене си! И пак се сетих за метрото. Но оправдателно си мисля, как можех да отида до входа на подземното движение, като трябваше да срещна народната лябов. Като си помисля само как щяха да ме посрещнат с някакви плакати, сигурно с шкафчета, пълни с евро или с кюлчета злато или с пистолет отгоре. Абсурд! Не можех. Страх ме беше бе, хора! Но да си призная – най ме е страх, ако някой друг прави изборите. Те това не трябва да се допуска, защото тогава със сигурност ще ги загубя. Ще ги загубя и тогава жална ми майка! Не ми се мисли какво ще ми се случи, защото тогава със сигурност отгоре ще ми се изсипе цялата народна любов. Пък и като знам колко много хора имат основание да ми вдигнат мерника, тръпки ме побиват. Истината, че е много страшно да те е страх!“

За мой най-голям ужас големият страх тепърва предстои. Оказа се, че това не било кошмарен сън. Най ми било истинска действителност. Ужас! И сега като ме налегне едно безсъние, сигурно сън няма да ме хване!

Автор: Лъчезар Стоичков


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 98 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    112 12 Отговор
    Оставка на Каскета и Аскета!
  • 2 КРАДЕЦ

    95 10 Отговор
    БОКО НА БОКЛУКА
  • 3 Протестър

    63 6 Отговор
    Сорос не е прост. Прости са мутрите, които не му хвърлят оставката си.
  • 4 Gosho

    92 7 Отговор
    бойко е като избирателите си от гетото - с беден речник, прост и може да говори само за пари и щедрост, а пари може да изкарва само с рекет и изнудване
  • 5 Maf1ata BG

    64 10 Отговор
    Шкафчето е с двойно дъно хихи :D
  • 6 габровец от варна

    40 5 Отговор
    Guns & Euros... Малии...
  • 7 Моканина

    44 12 Отговор
    България ще се оправи когато Баце отиде да пие един чай с Путин.Както баба Ванга казваше пак Русия ке ни освободи

    Коментиран от #18

  • 8 Гарант за чравова държава

    30 11 Отговор
    Дано Сорос и Новия световен ред успеят да съборят мутрите от властта. България не може да се самоуправлява, защото тук всички са лумпени и селяци.
  • 9 Gosho

    49 7 Отговор
    Край на режима Боркя !
  • 10 Георги

    58 5 Отговор
    Сага прочетох че нова телевизия купува още радия и канал 3 .Обединяват се Домусчиев и Пеевски за народа среден пръст
  • 11 Бобо

    10 22 Отговор
    Това чекмедже ми го дадоха на мен. утре плащам да почистят катуините у София
  • 12 Ххх

    55 6 Отговор
    09.2019 г. ......... От офиса на канадската компания “ДЪНДИ ПРЕШЪЛ МЕТАЛС” признаха, че дъщерята на премиерът на България има закупени акции от компанията. В какъв размер и колко е дивидента и от акциите на компанията от офиса в Канада не обявиха, но подчертаха, че факта, че дъщерята на Борисов има акции при тях, не означава, че баща и им помага да развиват бизнеса си в България.
    Според справката, която е представена в централният офис на компанията, дъщерята на Бойко Борисов е станала акционер в компанията преди няколко години, когато са започнали и преговорите с България от страна на дружеството да получат концесия за добив на злато в Челопеч. Според канадците и други български политици с подставени лица имат акции в тяхното дружество, което добива злато в почти целият свят, като това е показателно, че компанията им се ползва с огромно доверие в България и никой не се притеснява да инвестира при тях.

    Коментиран от #17, #39

  • 13 Анализаторр

    19 0 Отговор
    Ххахахахахахахахахахахахахахаха
  • 14 БОЖКОВВЪРНИ СЕ ГЕШЕВ ТЕ ЧАКА

    12 52 Отговор
    МНОГО НИСКО ИНТЕЛИГЕНТЕН Е РЕЖИСЬОРА-ПОСТАНОВЧИК НА ТАЯ СМЕХОТВОРНА ПОСТАНОВКА С ПАЧКИТЕ ЕВРО И ЗЛАТНИТЕ КЮЛЧЕТА,НА НИВОТО НА ЧЕРЕПА,КОЙТО УЖ БИЛ УМЕН.НА МЕН МИ ИЗГЛЕЖДА ДОСТА ГЛУПАВ И ПРОСТ,МУТРА,ОЗВЕРЯЛА ЧЕ НОМЕРАТА МУ СА РАЗКРИТИ И ТРЯБВА ДА ПЛАЩА ЗА ГЯВОЛИИТЕ СИ...НЕ ПОДЦЕНЯВАЙТЕ ИНТЕЛИГЕНТНОСТА НА БЪЛГАРИНА С ТЕЗИ ПРОСТОТИИ,СМЕХОРАНИ...

    Коментиран от #20, #27

  • 15 Asdfg

    38 4 Отговор
    Утре ПОЖАРНИКАРЯ с /Ж/ипката ли е? С ТКП и ТВП на разходка.
  • 16 ЗАТВОР ЗА БОРИСОВ!

    43 6 Отговор
    ТОВА Е ПОДАРЪК... ИНАЧЕ..ЩЕ ГО РАЗСТРЕЛЯТ, КАТО КУЧЕ ПОМИЯР...НА АСФАЛТА МУ...
  • 17 Госあ

    13 4 Отговор

    До коментар #12 от "Ххх":

    Айде стига бе, това истина ли е ?
  • 18 карамфила

    37 5 Отговор

    До коментар #7 от "Моканина":

    Ади че ме заболяха краката от чакане.тоя дебелак ще го колят ли преди Коледа,ще го бесят ли или ще го правят булка при бай Ставри не знам ама да го свършват по бързо че се уморих от чакане.
  • 19 Тодоров

    39 4 Отговор
    Стратегията на властващите катастрофира в няколко неочаквани обстоятелства, за които те нямаха готов ход. Как да се справиш с компроматните снимки и записи, изпратени до медиите от твой близък приятел, превърнал се междувременно в заклет враг? Опитите на прокуратурата да открие снимащия, вместо да попита снимания, издават спиращ дъха инфантилизъм. Влизането в президентството пък окончателно доказа, че главният прокурор може да надмине по нелепост и тези, които му организираха конкурса за този пост

    Коментиран от #22

  • 20 карамфила

    18 6 Отговор

    До коментар #14 от "БОЖКОВВЪРНИ СЕ ГЕШЕВ ТЕ ЧАКА":

    Виж си минусите "вие сте проси" пък тогава пиши.

    Коментиран от #35

  • 21 Bahti

    20 4 Отговор
    Мутроооо! ВЪЖЕ БРАДВА И ЛОПАТА БЕ!
  • 22 Наташа Винокурова

    20 6 Отговор

    До коментар #19 от "Тодоров":

    И да добавя почеркът е много лош. Банкнота от 500 евро не се емитира от 27.04.2020. Дори да излезе от властта, проблемите не се решават. Те са от 1989 още, неправилно управление и вместо развитие имаме упадък. И държавните институции са за посмешище вече. Акция в Президентство, къде го има това?

    Коментиран от #40

  • 23 Behemoth

    22 5 Отговор
    Баце ,ще иляди у мавзолея!
  • 24 трхфхжшн

    33 4 Отговор
    Много добър фейлетон! Правдоподобни размисли и тревоги на нашия премиер! Браво!

    Коментиран от #26

  • 25 веселяк

    24 5 Отговор
    Баце изпросте и сите около него се юрнаха да му приличат!
  • 26 Наташа Винокурова

    14 3 Отговор

    До коментар #24 от "трхфхжшн":

    Не е фейлетон. Банкнота Алеко Константинов е едва 100 лв. Конкурентни сме ако е 1000 лв. Сега положение бай ганьо осмят в света е България
  • 27 Чакъра

    12 2 Отговор

    До коментар #14 от "БОЖКОВВЪРНИ СЕ ГЕШЕВ ТЕ ЧАКА":

    За теб постановка за народа истина. Омръзна ни да ни балъчете. Време разделно е тик-так, тик-так.
  • 28 Браво!

    24 4 Отговор
    Много талантливо и остроумно написано!
  • 29 чичо

    4 21 Отговор
    Поредната тулупомисирска статия.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 хххт

    4 2 Отговор

    До коментар #30 от "месара":

    прочети си cv -то
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Рап

    6 20 Отговор
    По големи глупости не бях чел..... Наистина сме много прости!

    Коментиран от #36

  • 35 Ооо...минуси

    2 2 Отговор

    До коментар #20 от "карамфила":

    Отрязват достъп, който не е против правителството
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Шоп

    1 1 Отговор
    Аз,като един прост човек да попитам?Как до сега никой не снима леглото,чаршафите,шкафчето и денгите на Питин?Колко лесна работа ,снимки и готово всичко на мегдана за продан.
  • 38 Маджо вика Ристю

    1 10 Отговор
    Банални сте вече, че да не би Кауня Радеф да е умен я, или Импексовата и Костинбродски пръдни. А тия евра да не са комисионните на Кауна Радеф за грипените, които трябва да връща.
  • 39 Истината

    7 0 Отговор

    До коментар #12 от "Ххх":

    Забележете, тази търговия с влияние, злоупотреба с власт и видна корупция е ставала, когато Тулупов в качеството си на премиер е подновявал Концесията на Дънди, и е давал нова.

    Още по-скандалното от официални изявления на Дънди е твърдението: "че и други политици чрез подставени лица имали акции в Дънди".
    Ако разровите фотоволтаици Цветелина, перки, ТЕЦ-ове, ВЕЦ-ове 460 - ще се хванете за главата, всичко е на минали и настоящи депутати, министри, кметове, роднини.
    Еленко и Добрев, после защо не искат ядрена енергетика?
    20 годишни пи#кли и пик#льовци собственици на перки, фотоволтаици, вецове.
  • 40 Мъка много мафиот у БГ

    9 0 Отговор

    До коментар #22 от "Наташа Винокурова":

    Банкнотата от 500 евро е в обръщение, но е единодушна позицията на ЕС, че мафията ползва тези банкноти.
    Лошото е, че няма кой да разследва в лицето на Цацаров и Гешев, Концесиите и еврата на Тулупа.
    Както и по слухове 30 милиарда в чужди банки.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Сатъра

    3 1 Отговор
    Чеушевско и жена му сънува постояно. Не му завиждам. Халал му на имането.
  • 44 Сатъра

    1 1 Отговор
    Не виждам с какво му помагате като изкривявате (МОДЕРАТОРИ РАЗНИ) ИНФОРМАЦИЯТА ЗА НАШИЯ "ЛЮБИМ" ПРЕМИЕР БОЙКО БОРИСОВ
  • 45 ИХУ

    0 0 Отговор
    Стига бе, стига с тоя измислен ПРОСТЕЗД! Той е само във вашите глави и вашите медии! Дневният ред на обществото е друг и вие сте извън него, досадни и гадни като мухи в жега!
  • 46 Разбираме те и за това

    1 0 Отговор
    Иди у Симитли да се поотпуснеш!