Last news in Fakti

3 Септември, 2020 13:05, обновена 3 Септември, 2020 12:42 6 071 85

Какво е усещането да се събудите в нещо, което прилича на авторитаризъм?

  • протест

Сполай ви и оставка

Какво е усещането да се събудите в нещо, което прилича на авторитаризъм? - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Добро утро приятели, добре ли спахте? Аз лично легнах много късно, ставам много късно затова. Направила съм си кафе на моката, отпивам портокалов сок, прегърнала съм една торбичка с лавандулов цвят за антистрес, събуждам се бавно и спокойно в една част от София, която сякаш изобщо не се вълнува какво се случва в центъра. Или всъщност не съвсем - в момента под прозореца ми се коментира как това вчера не е било честно и как там са били всичките ултраси. Дойде едно момче, което е било вчера, показах се на терасата - каза ми, че и около него са "ги били яко". Сега гледат как полицията пречеше на един датски журналист да стриймва.

Когато лягах аз вече като че ли не бяхме демократична държава, но ако сте си легнали по-рано сте заспали в привидна демокрация. Какво е усещането да се събудите в нещо, което прилича на авторитаризъм в 21 век, през 2020 година? Да, и при мен е така – срамно.

Вчера се разбрахме, че ако Борисов не подаде оставка до няколко дни, все едно ни казва, че вече не сме демокрация. Той, разбира се, беше една крачка пред всички – сякаш това чух снощи, когато след като правителството му гласува дали да се внася или не проект за промени в Конституцията, докато навън гражданите крещяха: „Оставка!“, полицията започна да бие хората на площада, а след това премахна блокадите.

Противно на повечето мнения, аз зная, че Борисов чува тези призиви за оставка. Точно заради това вчера полицията изхвърли протестиращите възможно най-далеч от Партийния дом, за да може днес всеобщият купон в новата и адски грозна пленарна зала да е една идея по-необезпокояван. Не, че вчера много се обезпокоиха да гласуват за или против промени в Конституцията, докато хората искат оставката им, просто да не им шумим – сигурно до късно снощи са празнували тези 122 подписа.

До вчера мислех, че решението на казуса Борисов ще дойде от нас, днес не съм толкова сигурна. Имаме капацитета и желанието да го решим, но на практика, ако той сам не усети твърде много тежестта на нечовешкия срам, който си представям, че би трябвало с много право да изпитва, решение няма да има.

Затова като прилежно дете тази сутрин пуснах един имейл разказ към председателя на мониторинговата група на Европейския парламент, която привика Борисов в петък, за да се обясни и той не отиде. Вероятно тя вече е получила информация, но да зная със сигурност, че е казано. Пък и е много приятно за разнообразие да си пиша с представител на институция, който всъщност отговаря и то по същество. Ще призная и за тайния си мотив да ѝ пиша – представям си как някъде в Брюксел мъмрят Борисов и на него му трябва преводач, за да разбере защо.

Приятелките на полицаи се бяха активизирали сутринта във фейсбук, обясняваха колко е ужасна е агресията срещу полицаи, какво кощунство е да изкъртиш единайсет и половина жълти павета. Полицаите, които пръскаха със сълзотворен спрей журналистите и техните камери, пречеха да се снима, обясняваха на гражданите, че ще ги нашамарят, арестуваха и биха хора, носеха боксове и нашивки с надписи „Един изстрел. Един убит. Никакво разкаяние. Аз решавам” или „Обичам пистолети и цици“ са си в реда на нещата.

И така, разчистиха хората, разчистиха блокадите на Орлов мост и Ректората, осигуриха си някакъв комфорт. Честито свободно движение на всички като дамата с бялата кола. Минаването през Орлов мост се оказа по-важната свобода от евентуалността някога в живота да не сме най-бедната и нещастна държавица, да не гледаме как света просперира на картичка и да не ни приемат като полухора, когато решим да избягаме от политическата, икономическата и социална кочинка и да иностранстваме.

Честито на всички, които не разбраха, че щом бухалките галят нежно черепите на съгражданите ни на площада, нещо генерално не е наред. Ама не – паветата, та паветата.

Честито и за това политическо слово. Обещавам да му се радвам до последния ден преди евентуално да ни го забранят. Сполай ви и оставка.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 142 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Миро

    154 23 Отговор
    Честито вече си имаме ЛОКАШЕНКО в България .Диктатурата започна името му е БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ

    Коментиран от #8

  • 2 Революция

    138 20 Отговор
    За отстраняването на престъпната мутра премиер са позволени всякакви средства!

    Коментиран от #35

  • 3 А леле

    41 151 Отговор
    Какво е усещането да се събудиш сутринта и да разбереш че най-накрая полицията е защитила в обикновените граждани.
    При това в рамките на закона.

    Коментиран от #5, #10, #44

  • 4 666

    39 105 Отговор
    Тая женица ,май още не се с събудила.
  • 5 Миро

    82 16 Отговор

    До коментар #3 от "А леле":

    робе рубувай из празните улици няма да е за дълго
  • 6 Въпрос

    68 17 Отговор
    Сега ли се сетихте за авторитаризма? Къде бяхте '90, '93, '97 година? Или 2001? Продажбата на предприятия за 1 лев, рмд-тата на Костов, заменките на земи при Станишев? Къде бяхте на предните избори с вашето мнение? Славехте сегашния "авторитарист"? Всичко най-лошо сега се случва и няма никаква връзка с миналото?

    Коментиран от #21, #66

  • 7 Метеж от властта

    91 16 Отговор
    Диктатурата направи метеж на народа си! Добре дошли в северна корея (нарочно е с малки букви) на Балканския полуостров!
  • 8 Факт

    51 7 Отговор

    До коментар #1 от "Миро":

    Лукашенко не е мутра!

    Коментиран от #15

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Факт

    33 10 Отговор

    До коментар #3 от "А леле":

    Робите не са граждани!
  • 11 Миро

    8 14 Отговор

    До коментар #9 от "Майна":

    заблуда на боко хората не заблуждавайте хората
  • 12 Ей, голяма мечтателка

    24 57 Отговор
    Нали ти обясниха ,че оставка няма да има. Не си разбрала,но нищо,продължавай да пишеш приказки за деца.
  • 13 Име

    19 36 Отговор
    Медиите които все посочвахте новия месия, спасител, надежда, изведнъж нещо много се засегнахте когато полицията трябва да осигури ред в държавата. И какво ако снощи тълпата беше нахлула и изпочупила нс? Народът щеше ли да забогатее? Не критикувате политики и действия на управляващите, а ходехте като сектанти след б.б., сега властта ви виновна?
  • 14 пройчо

    35 10 Отговор
    "... Честито и за това политическо слово. Обещавам да му се радвам до последния ден преди евентуално да ни го забранят...."****** Няма "евентуално" в Царството на Тлъстия Бою !....ЩЕ !
  • 15 Миро

    38 10 Отговор

    До коментар #8 от "Факт":

    Прав си той поне държи на държавата си а не като боко да я обира само
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Пак добре, че се е събудила

    11 12 Отговор
    Някои не се събуждат...
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 АЛЕКС

    35 9 Отговор
    БОРИСОВ Е С ЧИСТА СЪВЕСТ...ЗАЩОТО НИКОГА НЕ Я ИЗПОЛЗВА....
    НАЗОБЕН КЪРЛЕЖ БРАТЧЕ....

    Коментиран от #24

  • 20 Пламен

    44 9 Отговор
    Язък за Левски, Каравелов, Раковски, Ботев. И тези, прословути оругавани несправедливо 45години, през които имахме автомобили, жилища собствени, вили посторихме, работа достойна за придобитото образование, спокоен живот, изучихме децата си, бяхме здравеопазвани по медицинските стандарти. А сега, истината излезе наяве - под Османско поробеният народ е живял по-добре! Халал да ви е заблатената държава господа коалиционни партньори, халал да са ви милиардите на Меркел! Ние сме дотук...

    Коментиран от #41, #65

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Няма ли 10000 кадърни да управляват

    13 27 Отговор
    Искате демокрация на тълпата? На изборите регистрирайте партия и участвайте, ясно е че всички дотук не стават. Но не става и с улични боеве, не сме Либия. Редът и законността не произтичат от улицата и годината не е 1917,1923,или 1944.
  • 23 големи глупости

    19 36 Отговор
    Статията е манипулативна, да имаше бомбички, павета и всичко е снимано с камери, а "датският" журналист, нито е датчанин, нито е журналист, така, че си проверявайте глупостите преди да филсофствате.
    В едн демократична държава насилието е неприемливо, включително срещу полицаи, както и само управството!
    Представи си, че след изборите БСП вземе, че победи и после всички гласували за Герб се озоват на улицата и искат оставките на кабинета?????
    За това си има закони и ред, за да се спазва, демокрацията не е свободия, понимаеш?

    Коментиран от #69

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Георги

    45 15 Отговор
    Много добра статия Илияна , благодарим ви! Дано БОЙКОВИЗМЪТ не затрие и журналистиката.
  • 26 пройчо

    43 8 Отговор

    До коментар #16 от "аман от сган":

    Вече десет години алкохолици, наркомани, клошари и всякаква друга сган виси в Герб и управлява България под ръководството на една Мутра.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 гиро

    13 31 Отговор
    статия пълна с лъжи
  • 29 Миро

    21 8 Отговор

    До коментар #27 от "аман от сган":

    Жалко че си чел и не си се развил а си останал с робското мислине
  • 30 Диверсант

    12 18 Отговор
    Още спиш како. С моката няма да се събудиш, имаш нужда от италианско еспресо или ходи довечера по центъра полицията да те намести мозъка
  • 31 Бозар

    13 30 Отговор
    Аз лично много добре спах. И много свеж се събудих. А още по-свеж ще бъда когато на изборите напролет всичката комунистическа и ляволиберална жълтопаветна сган получи един здрав ритник от суверена.
  • 32 Миро

    12 1 Отговор

    До коментар #27 от "аман от сган":

    И интелигентните хора си пишат името а не псевдоними
  • 33 Сопола Хаджидрагойчева

    10 18 Отговор
    Той ще подаде оставка, после Герб ще активизират 5000 от техните да лежат по кофите за боклук и да мятат пиратки. Ти другарко госпожа пак ще пиеш от моката, може да поговориш малко от името и в името на народа, и така...
  • 34 Миро

    25 1 Отговор

    До коментар #27 от "аман от сган":

    За жалост не съм от село но много уважавам хората от там които работят с честен труд и ни хранят за разлика от твоето пренибрежение към тях
  • 35 Кнаус 485

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Революция":

    Така е....
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Да бе да

    8 19 Отговор
    В Северна Корея е голяма демокрация, ако не славиш фамилията на вожда, нямаш снимка и календар в къщата си с него,си в лагер. Тук било авторитаризъм, дали журналистката щеше да си пише свободно мнението?
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 меси

    24 6 Отговор
    Комунистът Тодор Живков управлява България 45 години и нито веднъж народната милиция тогава не е упатребявала грубя сила и сълзотворен газ среку народа. Комунистът Борисов употреби полицията с груба сила, сълзотворен газ и водни оръдия срещу
    народа мирни демостранти искащи му оставкатая окървави демокрацията.

    Коментиран от #71

  • 40 Иди да

    2 2 Отговор
    Миеш чинии в Гърция.
  • 41 Нали

    2 3 Отговор

    До коментар #20 от "Пламен":

    Ти да не си бил правоимащ!?! Щото това се отнася само за тях!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Ми да

    9 10 Отговор
    Личи си, че си спинкала сама, Илиянче!
  • 46 До авторката

    18 5 Отговор
    Не се притеснявай душице, изгубена битка не означава изгубена война. Сега се набира опит. Хунтата обяви война на Народа и ще я получат с всички средства.
  • 47 Миро

    5 1 Отговор

    До коментар #36 от "kuku":

    май ти се иска ама няма да те угрее
  • 48 Браво господине

    12 20 Отговор
    След всяка прочетена статия, на тази, тъй наречена авторка, се убеждавам, че има нужда от сериозна психиатрична помощ....

    Коментиран от #49

  • 49 Миро

    12 1 Отговор

    До коментар #48 от "Браво господине":

    ами чети и коментирай в ПИК
  • 50 Анонимен

    6 1 Отговор
    Извинявай Симеонов, тия наркомани, кой ги създаде. Кой им пусна отровата. Или като няма рабоота, поне да се тривят младите. Ти пине си живял по живково, защо не помогна на млади и безработни. Не че днес ги няма. В беседката. И мвр и всичко е един разграден двор. И ще ти кажа. Що да работя, като те ми дават 360 б. лева. При тж не всичко бе зле, относно работа. Имаше за всички.

    Коментиран от #64

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Мунчо

    7 14 Отговор
    Усещането е, че полицията си е свършила добре работата. Можеше и повече, но важното е, че показа сила срещу криминалите на Мунчо, Копейкин, Христо Иванов Маджото, Курнела, Отходното трио и другите фекали на политическия спектър. Авторитаризмът е в кратуните ви. Като другите фейкове дето спускате на идиотите.

    Коментиран от #75

  • 53 Фен

    5 9 Отговор
    Абе, факти, тия вашите хептен спихнаха! Вижте там, Божков пари да праща нещо! И Радев да вади юмручето!
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Георги

    6 3 Отговор
    КОЙ ВИ ИЗЛЪГА ДА ПРАВИТЕ РЕВОЛЮЦИЯ НА 2 СЕПТЕМВРИ?. РЕВОЛЮЦИЯ СЕ ПРСВИ НА 9 СЕПТЕМВРИ!.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 стокхолмски синдром

    2 1 Отговор
    Хареса ми, но малко ще го осъзнават или въобще няма до го осъзнаят.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Наблюдател

    9 4 Отговор
    Това не е "нещо като авторитаризъм", а Е ТАКЪВ! В България НИКОГА не е имало Демокрация защото ако имаше такава измет каквато я е окупирала неможе да се окопае във властта ! Имитирането на Демокрация последните повече от 30 год. деградира политическата с-ма и докара сегашното положение!
  • 61 АНТИПРОТЕСТЪР5839

    4 6 Отговор
    Протестъри, я, развиейте червеното знаме, не осквернявайте българското, не се крийте зад него. Прозрачни сте, и невежеството ви, и лицемерието ви.
  • 62 ПУЙ

    5 3 Отговор
    MAРИНКОВА НАЙ ДОБРОТО ПОПАДЕНИЕ Е КАТО КАЗА ЗА ДЖУРНАЛИСТКИТЕ ,ЧЕ СТЕ МИСИРКИ ТОЧНО ТОЧНО
  • 63 Псевдоним

    6 0 Отговор
    Неуважаеми тролове, четенето на тази статия е опасно за вашето здраве!
  • 64 КОЙ ТОЙ

    2 4 Отговор

    До коментар #50 от "Анонимен":

    СЛУШАЙ ДА ТИ ОБЕСНЯ НЯМАЛО РАБОТА ПЛАТЕНА ИМА АМА ТРЯБВА ДА СЕ РАБОТИ В МОЯТА ФИРМА МИНИМАЛА Е 2400 ЧИСТО И ПАК ИМ СЕ МОЛЯ ДА РАБОТЯТ И ДА ГИ ОСВОБОДЯ ДРУГИ НЯМА.НЕЗНАМ КАКВО СИ РАБОТИЛ ПРИ ТЖ АЗ ХВАНАХ ЕДНА ГОДИНА КАТО МЛАД СПЕЦИАЛИСТ ЗАВ ОТДЕЛ 160 ЧИСТО БАЩА МИ С 40 ГОД СТАЖ ГЛАВЕН МАЙСТОР ВЗЕМАШЕ 240 В ЗАВОД
  • 65 КОЙ ТОЙ

    1 4 Отговор

    До коментар #20 от "Пламен":

    КОМУНЯГА СИ БИЛ ТИ ПЛАМЕНЧО
  • 66 Ами ти

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "Въпрос":

    Къде беше, бе галфон тъп. Задавал въпроси - на кого, бе. Задай ги на съвестта си. Ако знаеш какво е това.
  • 67 Маринкова

    4 4 Отговор
    "Мирните и хрисими красиви млади" хора бяха тероризирани от полицията викаш..евала😂 Незнам само от къде ви намират такива😂
  • 68 Тошко

    3 4 Отговор
    Илияна Маринкова, поздравявам Ви за това, че не сте споменали нито дума за Фигуранта Безфелников, който няма "нищо общо" със случилото се. Бъди смела (както казва Черепа)
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Направо гениално

    6 5 Отговор
    Събудила се,кафето портокаловия сок- ( баба и,все портокалов сок е пила- от зори,докато храни пилците). И задължително- торбе с лавандула- да трепе стреса.Това,че разни примати татуирани като папуаси от Нова Гвинея,са отишли да" трепят" да палят,рушат е. друга бира.Демократична!Подобни патос- драскачи ,задължително умират от удоволствие,да бъкат през ред чуждици....Вижте ме,колко съм " Циливилизация". Датчанина нему разрешили да " стриймва". Текезесарска мокасина!
  • 71 МИТАК

    4 5 Отговор

    До коментар #39 от "меси":

    Айде сега и ти … мирни демонстранти. Нали всички видяхме колко са мирни. Голямата грешка на Боко е, че реши да се прави на добър и не раздигна категорично всички лагери, задръстващи кръстовищата. Отровните и заблудените от тях решиха, че могат да правят преврат, а то и прецедента яко ги подтикна, та като видяха, че не е точно така, надават вой.

    Коментиран от #82

  • 72 Ван дер Любе

    8 2 Отговор
    Борисов никога не се е стренил да дойде на власт, за да прави нещо добро за България. Точно обратното, той се е стремил за да усвоява средства и да краде. това се видя още през 2009 и от тогава насам е постоянна политика. Затова при всичките пари от ЕС България не е отлепила от дъното. Сега има властта, прокуратура и съд са му подвластни, защо да прави каквото и да било за народа. Само с тояга може да бъде изгонен.
  • 73 Бесен

    7 1 Отговор
    Будиш се със смесени чувства. Едното е, че осъзнаваш в каква държава на диктатура и мръсни, гадни мутри живееш. Но... От друга страна проумяваш, че това е началото на едно по-добро бъдеще за всички нас, само загубена битка, за да се спечели войната. Бъдете усмихнати и оптимисти, не се предавайте пред мафията. Сатаната на България ще има участта на всеки диктатор - в бункера. Дните са й преброени и скоро отново ще дишаме свободния въздух на една по-добра България, по-просперираща и добра, където мутрите са в затворите, а честните и работливи хора успяват с достойни европейски доходи. :)

    Коментиран от #76

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 МИТАК

    4 4 Отговор

    До коментар #52 от "Мунчо":

    Като я гледам авторката, едва ли знае какво е тоталитаризъм, все пак млада жена е. Явно чете опорни точки и пише глупости. Защото по времето на ТЖ не само, че не можеше да има свободата да се правят такива "демократични" погроми, ами и само да си го помислиш, си застрашен да плачеш в милиционерското районно управление.
  • 76 МИТАК

    4 3 Отговор

    До коментар #73 от "Бесен":

    Аферим, машаала. Направо ми светна пред очите, такова сияйно бъдеще, все едно чета от програмата на Партията на 20-ти конгрес
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 jorj

    2 2 Отговор
    Глупости Маринкова, глупости!!!!! Не знаеш що е демокрация, що е комунизъм, незнаеш и най-важното, комунистите винаги взимат властта с кръв, терор, репресии, лъжи и измами!!!!! България има опит на комунисти да правят демокрация /по техен си тертип / , има и други комунисти, които тотално искат да заблудят и демократичния свят и народа си, че правят демокрация, има и такива, които си мечтаят връщането му!!! Има много хляб да ядем, докато стъпим на пътя на демокрацията.
  • 79 jorj

    3 3 Отговор
    Глупости Маринкова, глупости!!!!! Не знаеш що е демокрация, що е комунизъм, незнаеш и най-важното, комунистите винаги взимат властта с кръв, терор, репресии, лъжи и измами!!!!! България има опит на комунисти да правят демокрация /по техен си тертип / , има и други комунисти, които тотално искат да заблудят и демократичния свят и народа си, че правят демокрация, има и такива, които си мечтаят връщането му!!! Има много хляб да ядем, докато стъпим на пътя на демокрацията.
  • 80 герП припозна природата като обща ценнос

    7 3 Отговор
    Тиквите, които отглеждахме над десет години в България, се оказаха не вечнозелени, както се подозираше, а прости, кухи Кратуни.
  • 81 Пенсионер 200

    7 1 Отговор
    ИЛИАНЧЕ, ТИ СИ ЕДНО ПЪЛНО С НАЗУБРЕНИ ВИДЕНИЯ МОМИЧЕ. НЕ ПИШИ НЕЩА, ЗА КОИТО НЯМАШ УСЕЩАНЕ. ПРОТЕСТИТЕ, МОЕТО МОМИЧЕ СЕ ПРАВЯТ ЗА ДА МОГАТ ДА БЪДАТ ЧУТИ ПРОТЕСТИРАЩИТЕ, НВЗАВИСИМО ДАЛИ В БГ ИЛИ В ЕВРОПА. ПРОТЕСТЪТ Е МИРЕН АПЕЛ. ТОВА СНОЩИ В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ ВЕЧЕ НЕ Е ПРОТЕСТ - ТОВА Е НАЧАЛО НА ВОЙНА, ПОДМОЛНА И БЕЗОГЛЕДНА. ТИКВАТА НАПРАВИ ФАТАЛНА (АМА ЗА НЕГО) ГРЕШКА - ПРИЛОЖИ СИЛА СРЕЩУ МЛАДИ БЪЛГАРИ, РАЗЧИТАЙКИ НА ПАРИТЕ ОТКРАДНАТИ ОТ БАЩИТЕ И МАЙКИТЕ НА ТЕЗИ
    МЛАДИ БЪЛГАРИ - ДОСУЩ КАКТО ФАНДЪКОВА ИЗПОЛЗВА ЦИГАНИТЕ. ДОСЕГА НАПРЕЖЕНИЕТО СЕ ОТТИЧАШЕ В КАНАЛИТЕ НА ПАНДЕМИЯТА И ЕВРОИНЖЕКЦИИТЕ, НО СНОЩИ ДОРИ СЛЕПЦИТЕ ВИДЯХА ИСТИНАТА - ТИКВАТА ОТЧАЯНО СЕ НУЖДАЕ ОТ ВРЕМЕ, ЗА ДА ЗАМЕТЕ СЛЕДИТЕ ОТ ГРАБЕЖИТЕ. ОТ ЦЯЛАТА ТАЗИ РАБОТА САМО ЕДНО ПЕЧЕЛИМ - ТИКВАТА ЩЕ ПОВЛЕЧЕ СЪС СЕБЕ СИ И ДРАГАЛЕВСКИЯ МРЪСНИК, И МАДРИДСКИЯ НАБОЖНИК СИМЕОН, И СТАНИШЕВ, А ОТТАМ И ЗАДКУЛИСНИТЕ БЕНЕФИЦИЕНТИ. ВРЕМЕТО ЩЕ ПОКАЖЕ!
  • 82 Да не си на бело?

    1 0 Отговор

    До коментар #71 от "МИТАК":

    Какви преврати ти се привиждат?
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Диагноза

    1 1 Отговор

    До коментар #27 от "аман от сган":

    свързана с наркозависимост и идиотия ли имаш. С колко % ТЕЛК си освидетелсвуван?
  • 85 КОТКАТА

    0 2 Отговор
    Защо толкова неграмотно написано, бе?!?!! То бива, то може, ама на всеки ред грешки не бива!
    Може и да е интересно, обаче чета до първата грешка.....