Last news in Fakti

7 Септември, 2020 10:06 3 822 87

Когато колегите ти падат ранени един до друг

  • съединение-
  • българия-
  • българи-
  • протести

Днес, когато честваме Съединението, ние отново сме разединени

Когато колегите ти падат ранени един до друг - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Днес, когато честваме Съединението, ние отново сме разединени. За пореден път.

Днес аз се питам какъв е смисълът от истината! Но от онази, Истинската Истина! Онази, която се ражда в спора. А днес даже и спор няма. Всеки има своя истина! И не признава, не зачита и не вярва на никой, който не споделя точно същата истина!

Време на разделение! Време на крайности! Време, в което омразата взема връх над нормалността!

Когато всеки вижда треската в окото на другия, но не и гредата в своето! Тежко време!
Имало е и ще има такива моменти. И когато настъпят, все някой трябва да застане по средата и да въдвори ред. Днес тази роля се пада на полицията! Но кой обича полицаите? Те винаги са виновни, нали?

Само че и ние, полицаите имаме да кажем нещо за истината! Ние, които сме там, когато ни удрят, замерят с павета и бомби, удрят ни със стъклени бутилки и камъни! За 23-те ми години като полицай участвах в почти всички безредици! Гледах да съм все някъде там, отпред! През това време партиите се сменяха, изредиха се всякак - на власт или в опозиция. И помня как винаги бяхме виновни!

А знаете ли какво е чувството, когато виждаш ударените и ранените си колеги да падат един по един! И още един... Десет, двайсет... Но те стоят и устояват! Дори окървавените се връщат след минути в строя! Защо ли?

А отсреща? Хора! Много хора! Хиляди! Някои от тях - познати, дори приятели. От квартала, от училище или казармата! Други - непознати, млади и стари, нормални хора! Дошли да изразят мнението си! Но в този ден, точно в този специалнен ден, преди който отвсякъде звучаха призиви за ескалация и "въстания", се появиха едни други хора. Дали всички се разграничиха от тях? Бях там и видях, че НЕ. За съжаление негативизма и агресията увличат. Много от хората се подвеждат.

Добре,че все пак половината се отвратиха и отдръпнаха! Но доста други се включиха! Дайте да бъдем честни - не само хулиганите блъскаха, удряха и хвърляха! По агресията се подведоха и много обикновено изглеждащи хора!

Защо полицията изчака цялата тази канонада от бомби? А дали не е защото искаше да даде време на наистина мирно протестиращите да се изтеглят? Повече от 30 минути от високоговорящото устройство течаха призиви хората да се разпръснат. Тези призиви бяха освирквани.

Всички вие, които подклаждате насилие и призовавате за ескалация, осъзнавате ли, че можеше това да коства човешки живот? На българин, независимо дали протестиращ, полицай или журналист! Осъзнавате ли, че основната заслуга това да не се случи беше на полицията?

Но отново всеки вижда само своята истина! И се търси врагът! Като няма друг наоколо, е лесно униформените да са твоя враг. Че тях пък кой ги обича! Те навярно нямат майки и бащи, деца и близки! Тях можем да ги мразим на воля! Защото те, полицаите, проявяват "брутално насилие", заслужават омразата докрай!

Нека запалим сено под краката им, нека ги залеем с бензин, неща хвърляме бомби в главите им. Да ги убием с павета!
Да, това е мисленето на хората, които мразят! Омразата е водещата сила в живота им. Не ми се говори за тях.

Чудя се на другите, нормалните. Как считате, защо полицаите не проявиха "бруталното си насилие" предния ден? Или по-предния? Или миналия месец? (Да, тогава някои прегоряха и си понесоха последствията). Нали са лоши.

Просто защото всеки човек, избрал да бъде полицай, иска също да се прибере у дома, след тежък ден. Не иска да бъде физически и психически унижаван. Не иска да се конфронтира с хората. Няма желание да утежнява и без това тежкия ден, като задържа невинни хора, което може да му донесе само проблеми на главата. Но когато границата се премине, трябват действия.

А за всички специалисти по "Полицейска тактика" и "Психология на тълпата" - лесно е там пред телевизора и пред компютъра, лесно е да критикуваш без на носиш отговорност. Научен съм да приемам критиката. От нея се уча. Но тя има смисъл само когато е обективна и градивна, а не заклеймяваща.

При масова безредица полицията има задачи и приоритети! Лесно е да критикуваш, да кажеш как е трябвало да стане! Но решенията, които се взимат в кризисна ситуация, са насочени към това да намалиш до минимум вредните последици, които могат да настъпят. Невъзможно е да ги предотвратиш напълно, просто защото отсрещната страна има други намерения! И техните цели бяха постигнати!

Но не защото полицията не се справи, напротив - както прочетох в една статия вчера, справи се изненадващо добре. Няма тежко пострадали! Не! Манипулацията успя, защото разедини народа още повече!

Приятели журналисти, ще адмирирам първия от вас, който събере поне три експертни мнения на чуждестранни и безпристрастни специалисти, които да оценят полицейските действия! Но моля ви, нека са чужденци, да видим и тяхната истина! Може пък да се окаже, че начинът, по който се справи българската полиция с тази ситуация, е наистина "почти" перфектен! Защото при масови безредици безболезен изход няма. Няма шанс да се размине без пострадали. Няма и победител!

Страдат всички! Или може би с изключение на тези, които са целяли да ги предизвикат!

И ако някой се наеме с тази задача обективно, нека част от въпросите ви да бъдат:

- Възможно ли е да се отстрани група от 700-800 или повече агресори от многохилядно множество? Защото това не е чиния с ориз, от която с пинсета да махнеш черните зрънца.
- Дали другите хора биха се разграничили и съдействали, или по-скоро ще припознаят полицията за враг и ще и противодействат?
- Възможно ли е да не бъдат допуснати тези лица на митинг, да бъдат спряни да отидат? Дали това няма да се счита за нарушаване на правото им на протест? Щеше ли тогава да се пита защо полицията нарушава това тяхно право?
- Използват ли чуждите полицейски сили спрей, водометни машини и други помощни средства?
- Как се задържат лица в такова множество? Нарушителите доброволно ли се подчиняват, или правилата налагат двама или трима полицаи да използват сила и специални захвати, за да ги задържат?
- Трябва ли да се изчака подходящия момент за действие, за да се даде време на мирно протестиращите да се изтеглят, дори да е с риск за здравето и живота на полицаите?

И още, и още...

Върху това обаче могат да разсъждават само тези, които не са с "широко затворени очи" за всичките гледни точки! За водените от омраза и за вечно критикуващите е безсмислено!

Възпитан съм да уважавам чуждото мнение. Но също и да отстоявам своето!

Колеги, вие сте положителните герои на отминалия грозен и срамен ден! Много други трябва да се срамуват! А ние сме част от народа! Съединението прави силата!

Честит празник на всички!

Един от вас!"


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Радев е психично нестабилен

    24 91 Отговор
    И използва омразата за движеща сила,но омразата не може да създава.Радев и неговите поддръжници са хейтъри и аутсайдери,примитивни хора

    Коментиран от #5, #34, #50, #83

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Police 33

    58 21 Отговор
    Полицията е масонска организация за защита правителставата по света. Те са изпечени лъжци и истина е мръсна дума в техния речник. В човешката история няма случай, в който милицията/полицията да бранила народа и да е допринесла за някоя спонтанна революция.
  • 4 гост

    19 56 Отговор
    ''....Публикувано във факти.бг: Всички вие, които подклаждате насилие и призовавате за ескалация, осъзнавате ли, че можеше това да коства човешки живот?...''Осъзнават, разбира се- за това и опитите за убийството на българските полицаи чрез хвърляне на павета, камъни, меътални пръти срещу вас, се квалифицират юридически като умишлен недовършен или довършен опит за УМИШЛЕНО убийство. Нали точно ЗА ТОВА ги призоваха отровеното трио и радев- към започване на убийства на всеки, който е непротестиращ и на полицаите....

    Коментиран от #28

  • 5 Клеопатра

    17 70 Отговор

    До коментар #1 от "Радев е психично нестабилен":

    Радев да бъде прегледан от психиатри, за да се установи годен ли е за тази служба. Ако се окаже че е невменяем, импийчмънт и лечение в психиатрия, а ако е наред - пак импийчмънт за съзнателно организиране на антидържавен метеж.

    Коментиран от #8, #12, #19

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 А Митко Каратиста

    51 4 Отговор
    Не е ли писал във фейсбук, на пострадалите мутри в униформа от Делта гард, на протеста?
  • 8 Радев е психично нестабилен

    12 62 Отговор

    До коментар #5 от "Клеопатра":

    И изхвърлиха венеца в Първенец,венец цветя и българско знаме.Той няма елементарна култура и уважение към опонента.Много злобен и невъзпитан човек,какъв пример е това.Само злоба и омраза сее
  • 9 ТИКВАТА СЕ РАЗМАЗА

    53 9 Отговор
    Бойко е изтрещяла мишка
  • 10 Радев е психично нестабилен

    2 39 Отговор

    До коментар #6 от "карамфила":

    Това им е работата.Ти какво разбираш,като си лентяй.
  • 11 1234

    56 11 Отговор
    НЕКА ДА Е ИСТИНАТА!
    НЯМАШЕ БОМБИ И НЕКА СПРЕМ ДА ЛЪЖЕМ! ПОВЕЧЕТО ГЪРМЕЖИ БЯХА ОТ ПИРАТКИ И ФОЙЕРВЕРКИ - ИМА ЗАПИСИ!
    НАМА ПАДНАЛИ ПОЛЛИЦАИ!
    ИМА НАСИЛИЕ НА ХУНТАТА!
    ИМА ПОЛИЦАИ С БОКСОВЕ!
    ИМАШЕ ПРЕОБЛЕЧЕНИ ФИТНЕС-БАТКИ ИЗРИСУВАНИ С ТАТУСИ! НАЛИ ИСКАМЕ ИСТИНАТА!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 агент Сидер

    41 7 Отговор
    И този бил "доктор на науките", да пази Господ...

    Нужна е спешна реформа в МВР, оказа се че 30г. след така наречените демократични промени, още имаме милиция, а не полиция.

    Коментиран от #55

  • 14 София не върва на Сълзи

    62 10 Отговор
    Къде трябва да се разплача?
    На факта, че имаше спор между жандармерия и Столична Полиция?
    На факта чу ЕДИН ЧАС стояхте като пънове с цел да се правите на жертви?
    На татуираните охранители от Делта.
    На футболната агитка от контигента на ГЕШЕВ.
    На пропускане през КПП-та на агитката?
    На "Обичам Оръжия, Един Изстрел, Един убит, Без пощада, реших"
    На спуканата кост на отец Дионисий? На окървавеният Генерал Шивиков - преди 22 часа.
    На боксовете в ръцете на Жандармите.
    На блъсканите в Гръб момичета от озверялата глутница.
    На биещите с каски, щитове, палки, боксове, сълзотворен газ.
    На арестуваните журналисти, на счупените камери, пребитият датски гурналист, доцент, обвиненията срещу Бивол.
    На пребиването на хора и КРИЕЩИТЕ ПОБОИТЕ НАД МИРНИ ГРАЖДАНИ В КРЪГ ОТ Джандарми

    Къде да се разплача, бяхте използвани и употребени по най-грозният начин от Мутрата Борисов.
    правете разлика между ДОБРО и Зло.
    На 2-ри бяхте на страната на злото.
    Искайте прошка от БГ народ, както колегите ви САЩ.

    Коментиран от #61

  • 15 отговор

    50 3 Отговор
    МВР министъра спешно да даде отговор какви са тези мутри в полицейски униформи със странни значки, бради и татуси?!
  • 16 1234

    37 7 Отговор
    НЕКА ДА Е ИСТИНАТА!
    НЯМАШЕ БОМБИ И НЕКА СПРЕМ ДА ЛЪЖЕМ! ПОВЕЧЕТО ГЪРМЕЖИ БЯХА ОТ ПИРАТКИ И ФОЙЕРВЕРКИ - ИМА ЗАПИСИ!
    НАМА ПАДНАЛИ ПОЛЛИЦАИ!
    ИМА НАСИЛИЕ НА ХУНТАТА!
    ИМА ПОЛИЦАИ С БОКСОВЕ!
    ИМАШЕ ПРЕОБЛЕЧЕНИ ФИТНЕС-БАТКИ ИЗРИСУВАНИ С ТАТУСИ! НАЛИ ИСКАМЕ ИСТИНАТА!

    Коментиран от #18

  • 17 еленко

    14 43 Отговор
    Моите уважения към българската полиция, която на 2-ри септември защити свободата и демокрацията от преврата на метежниците.

    ГЕРБ и Бойко Борисов нямат право да подават оставка, те се ползват с народната подкрепа и не може заради шепа метежници да рухне цялата държава.

    Коментиран от #27

  • 18 Ива Николова ПИГ

    28 5 Отговор

    До коментар #16 от "1234":

    Полицията беше атакувана с ядрени бомби и химическо оръжие.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Breaking Bad

    28 9 Отговор
    Б. Борисов: "Справедливост и по-добро бъдеще не се постигат с вдигнат юмрук" - Добре, че някога Левски и Ботев не са мислели като теб, тиквоч!
  • 21 Последния Софиянец

    29 6 Отговор
    Снощи в Пловдив видях много познати полицаи от протеста в София.Един ми се оплака че бил обгазен и бит с павета.Аз му казах че също бях обгазен от колегите му и че провокаторите с чувалите с бомбички дойдоха от Министерството.Той каза че също е видял.Накрая си стиснахме ръце и той обеща да не ме обгазява ,а аз да не го замерям с павета.
  • 22 Грейс

    31 7 Отговор
    За 30 години толкова оцапахте реномето на полицая, че незнам защо ревете сега? За 30г дали помогнахте на някой пострадал, дали залови хте много престъпници или само помпате мускули във фитнес залите и съучаствате на бандитите.Гледам един полицай вече толкова години е квартален, непрекъснато пие кафе с една квартална мутра, е дали ще отиде някой да се оплаче на такъв за каквото и да било,?
  • 23 ГОРСКИ

    34 6 Отговор
    Как да се чувстваме обединени със тези шкафчета пълни със валута,прокурор на който само името му е прокурор!!!!!!
  • 24 Господа охранители

    20 4 Отговор
    Вашата хранилка свършва, ше трябва вече да работите.пусти глад ;)
  • 25 ББ БАНКЯ

    33 8 Отговор
    Пиратките бяха хвърлени от цивилни полицаи! Не може при изградените КПП, та да се вкарат бомби! Всичко беше лош сценарий на сикаджийската мутра с Чекмеджето!
  • 26 София не вярва на Сълзи

    27 10 Отговор
    Къде трябва да се разплача?
    На опипването и снимането на младото момиче под колоните?
    На блъскането на арестувани с лице в бетона под колоните?
    На раздаващия КРОШЕТА в джипката над окован на белезници?
    Над репресиите над Баба Стойна?
    Над арестуваните като животни до бок#луджийските кофи хора?
    На повдигнати Административни актове и задържането на хора по 24 - часа, антиправни действия.
    На напласканите по 5 човека в една килия.

    Къде да се Разплача? Нямате чувство за вина, това е най-страшното.
    Как ще гледате децата, съседите си, майките си, любимите си в очите?
    Гледайте стари кадри за Чили, Бразилия, Аржентина, и ми кажете с какво се различавате от бухалките на Диктаторските Режими?

    Коментиран от #63

  • 27 Каква шепа

    11 1 Отговор

    До коментар #17 от "еленко":

    Еленко , вятър те вее на бяло магаре
  • 28 ПСР

    16 7 Отговор

    До коментар #4 от "гост":

    Я,кой се бил събудил....адвокачтето-спец по всички въпроси!Тролиме ли-уха,яко при това.
    Десетки видеа изтекоха по темата.Фашизирани лумени, отговорни за агресия към полицаите. Нарочно и съзнателно допуснати на Протеста.Отговорът-фашизирина жандармерия, биеща на посоки,адвокатче жалко.Нищо против нямам,да бяха локализирали и хванали изродите с паветата и бомбичките. Но не,преследваха нормални и мирни хора,в гръб,по улиците.Хайде,ченгето написало този материал,да се сконфузи за изцепките на колегите си с бокса,с емблемите на черепи и вуларни надписи.
    Хайде,топ адвокатчето на Републиката,"гост"да си навре дипломката....той си знае къде.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Ще те замерят драги

    17 7 Отговор
    защото защитаваш едно правителство, което десет години ни граби, което ни остави да сме последни в Европейския съюз, докато държави по-зле от нас сега са много по-напред.
    Когато защитаваш оня с чекмеджетата, с Ало Ваньо съм и с безбройните други афери и скандали.
    И който ви ползва като бухалки срещу бизнесмени, фирми и обикновени граждани.
    И не се ползвате с никакво доверие от обикновения българин, никакво.
  • 31 Бенковски

    22 5 Отговор
    Миностърът следва да отговори - Може ли редовни полицаи да носят значки с призиви за убийство? Може ли редовни полицаи да са изрисувани с явно видими татуировки? Може ли редовни полицаи да носят боксове? Може ли редовни полицаи да носят неоформени и странни бради? Има ли в МВР правила и устав за външния вид на българския полицай?
  • 32 Много

    11 2 Отговор
    Гербести днес защитават главанака, чудо!
  • 33 гост

    18 10 Отговор
    Провокаторите бяха изпратени от властта.Дали Гешев или Борисов няма значение.Протестиращите трябваше да се отдръпнат и да оставят агитките и мутрите на Бойко в небрано лозе.Същите мутри от пернишките фитнеси ревяха:Гешев е радост.Същите агитки направиха КППта и не пускаха хората да отидат пред ВСС.Борсов окървави протеста.Колкото до полицаите,може би и в техните редици има свестни хора и професионалисти.Но имаше полицаи с боксове и комплексари,които се държаха като башибозуци.А хората бяха озлобени,защото вие макар и изпълнявайки заповеди пазехте мафията.Не държавността,защото мутри и престъпници не са държавността.Говорите за действията на полицията в САЩ,Франция и Германия.Но там арабите запалиха Париж,а в САЩ имаше много убити и ранени полицаи.С война ли ни плашите?Стига сълзливи изказвания за милата родна полиция.
  • 34 Кико

    12 8 Отговор

    До коментар #1 от "Радев е психично нестабилен":

    Радев е Бенковски на нашето време ! Както на времето чорбаджиите изедници са помагали на турците ,сега някои помагат на мафията да краде народа . Те крадат яко и ни водят към светлото бъдеще. Народа бяха на запад да търси работа . Няма пари за пенсионери за минимална заплата .Бившите комунисти от ГЕРБ се заедно с мафията забогатяват за сметка на народа .Всички да се обединим и да свалим мафията.Оставка !!!!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 5ко

    11 5 Отговор
    Айде, направо да ревне човек! Корумпета, наглеци и др. подобни. Какви партии, какви власти като всички произлизат от бкп?! Който дойде на власт продължава с геноцида над народа и с кражбите. Да има някой виновен за това осъден?! Когато народът справедливо се разбунтува и иска справедливост и правосъдие, използвате един и същ сценарий : подтиквате към провокации криминалния си контингент. После смазвате протестиращите с побоища и насаждане на страх с репресии, други общоизвестни методи на фашистските режими, които подържате и защитавате. Така е, защото сте от тях. После ви се осигурява медиен комфорт да виете, обвинявате и успивате малтретирания народ, че жертвата сте вие. А когато навсякъде в страната ограбват, пребиват, изнасилват и убивот беззащитните хора, ви няма никъде и всячески прикривате престъпленията. Не всички от редовите полицаи са такива, но началниците . . . просто нямам думи. Та всичко това много прилича на лебедова песен и поредното нагло хвърляне на пясък в очите на хората. Да плачеш ли или да се смееш.
  • 37 анонимен

    17 5 Отговор
    Не намесвайте Р.Радев във вашите писания.Това е един ДОСТОЕН ПРЕЗИДЕНТ. ОСТАВКА на правителството и всички мазни лизачи.
  • 38 Никва част от народа не

    11 2 Отговор
    си, милиционер, щом защитаваш властта.
  • 39 k1 profesional

    16 1 Отговор
    Сърцераздирателна статия , но. Основно задължение на Полицията е опазване на обществения ред , живота и здравето на гражданите ,техните права съгласно конституцията , законите и приетите международни норми ( полицаите и техните началници следва да знаят това) . За осъществяване на тези задължения полицаите и техните началници следва да имат познания и подготовка.
    Относно събитията на 02.09. - Бяха допуснати нарушения и слаба подготовка от страна на ръководещите операцията ,като подбора на личният състав , подбора на ръководещите операцията , липса на познания на стратегия и тактика за предотвратяване на ексцесии. При положение,че датата на протеста е обявена близо седмица преди мероприятието , да не разпоредиш придобиването на информация за евентуални ексцесии е най-малкото не допустимо ( а , ако е имало информация и не е сведена до планиращите - това е престъпление). Относно изказването на гл.секретар на МВР, че МВР охранявало институциите , показва нивото на компетентност на висшето ръководство на МВР.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 ББ БАНКЯ

    12 5 Отговор
    Пиратките бяха хвърлени от цивилни полицаи! Не може при изградените КПП, та да се вкарат бомби! Всичко беше лош сценарий на сикаджийската мутра с Чекмеджето!
  • 43 Следващия път

    9 2 Отговор
    Следваещият път просто пуснете хората да влезнат в МС, ако ви уволнят, ще ви наемат бизнесите в частни охранителни фирми, пък като се сменят кадрите в МВР ще ви върнат на работа. Толкова е просто.
  • 44 гост

    6 12 Отговор

    До коментар #41 от "Брой каквито":

    Напротив- не е второстепенно колко и какви хора има на ''протестите''- защото те- абсолютното малцинство, които са в милиони пъти по-малък брой от българското население и българския народ- искат да свалят незаконно законното българско правителство. Под ''български народ'' специално по отношение на изборите в България, се разбира съвкупността от ВСЕКИ бг. гражданин, който е навършил 18 години и има право да гласува. Така, че - НЕ- протестърите не могат да изземат правата на тази съвкупност от бг. граждани и да действат от тяхно име, защото изземването на тези политически права на другите е забранено от конституцията ни. Също така-нима протестърите не знаят, че б.б. е от ъндърграунда на България- че той е на власт вече 11 години. За 11 години имаше ТРИ гласувания на избори за НС- защо тези чак СЕГА решиха да го свалят- когато се предявиха 19 обвинения за извършени престъпления на ''най- известния български ГАНГСТЕР божков''- според уикито и според вътрешната кореспонденция на американския държавен департамент.
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Сливи за смет

    11 3 Отговор
    Тоя де е писал тези дитирамби не може да е "редови" полицай. Просто няма такъв потенциал да пръкне такова нещо един обикновен милиционер. Такива са подбрани по следните показатели : нисък интелекг, страхливост, жестокост, преминаваща в съдизъм, полуграмотност, раболепие и дълбоко страхопочитание към притежателя на кокала и сопатаТова може да напише само някой политпросветник - агитатор, сега по модерному PR. Няма нормален човек който да се върже на тая помия.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Bingo

    8 2 Отговор
    Колко сърцераздирателна статия. 23 г. в полицията и още не може да проумее, че е жертва на началниците си, които ви оставиха 40 мин. да бъдете мишена на платените хулигани на Гешев и компания. Много добре знаеш, че между протестиращите има внедрени цивилни полицаи и гардове на Делта които можеха да идентифицират бомбаджиите, ама не го направиха, по-скоро ги пазиха и им осигуриха безпрепятствено изтегляне от протеста. След което ви бе дадено нареждане да биете останалите. Можеш ли и да ми отговориш г-н милиционер защо след като разгонихте протестиращите продължихте да ги гоните по малките улички и да арестувате и биете най-вече хора които не бяха сред агресивните, а си вървяха спокойно по улицата, очаквайки че след като не са проявили агресия срещу вас и вие няма да проявите срещу тях. Явно бяха сгрешили. Явно следващия път и те ще бъдат от агресивните благодарение на вашите действия. Те също имат майки които знаейки, че са възпитали нормални не агресивни деца ще се приберат по домовете си живи и здрави, а не посинени от ,,добрите" полицаи. За това не търсете съжаление. Търсете отговорност от началниците си и онзи дето се крие в Банкя.
  • 50 Педант

    11 3 Отговор

    До коментар #1 от "Радев е психично нестабилен":

    Не Радев е "психично нестабилен", а по-скоро хората, пишещи подобни недомислия. "Психично нестабилен" човек не може да бъде военен пилот (граждански - също), а Румен Радев е такъв, и то добър. Така че, неуважаеми противници на президента, търсете си други, по-реалистични поводи да се заяждате с него.

    Коментиран от #77

  • 51 Госあ

    0 0 Отговор
    А по кратичко може ли ? Това е далеч от "Опълченците на Шипка".
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 ПСР

    10 2 Отговор

    До коментар #48 от "гост":

    Не дай си Боже, да съм клиент на подобен "адвокат",като теб. Кой ти платидипломката,,хайдукате?

    Коментиран от #57

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Пенсионерка

    9 3 Отговор
    Хората се надигнаха срещу власт,която ограбва народа. Защо я браните тази некомпетентна власт? ББ се скри като мишка, а вие се биете за него. Ясно е, че става дума за пари. И как да ви уважаваме след това. Елате с народа!
    Б
  • 57 гост

    4 5 Отговор

    До коментар #53 от "ПСР":

    Никой нищо не ми е плащал- за разлика от хаджигенов- сам, със собствени знания, съм изкарал всичките оценки от 56тте семсестриални изпита и от 3те държавни изпита, троле. Като твърдиш, че не е така- докажи го. Неслучайно хаджигенов НЕ ЗНАЕ за съществуването на чл.57 ал.2 и чл.58 от КРБ и за това не ги споменава...

    Коментиран от #70, #76

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Бесен Язовец

    8 0 Отговор
    Милиционера с боксовете и милиционерите със ☠️☠️☠️ накичени по униформите не е много по устав и част от тактиката да не се провокират митингуващите!!!! Паветата ги видя ама боксовете и ножове те нскичени по коланите не видя! И бомбите които гърмяха със сълзотворен газ не бяха мятани от митингуващите.
  • 60 Тъпо тролче

    7 0 Отговор
    Ух, направо са 😭! Ако не знаехме, че полицаите от Делта Гард, са пебивали само мирни протестиращи, а техните колеги, които да мятали бомбички и павета са се изнизали предварително, наистина щеше да е тъжно. В случая потерпевшите са само истинските полицаи и протестиращи, а твоите шефове са ни лук яли, ни лук мирисали!🧐
  • 61 Гост

    2 4 Отговор

    До коментар #14 от "София не върва на Сълзи":

    Човек, имаш нужда от медицинска помощ, спеьиализирана!

    Коментиран от #62

  • 62 ПСР

    3 1 Отговор

    До коментар #61 от "Гост":

    Намерисал КОЙ да го напише.
  • 63 Гост

    1 3 Отговор

    До коментар #26 от "София не вярва на Сълзи":

    Много помощ ти трябва!
  • 64 ампили куку

    5 4 Отговор
    Разколников най-добре да подаде ОСТАВКА че той разбуни най ниските страсти на ,,своята партия,, която си повярва и сега няма отърване от тях и отровното платено мазно трио което ги насъсква още повече да вандалстват че и черквата св.ПЕТКА даже омаскариха безбожниците недни и то в този свят празник , мизерабли нещастни!

    Коментиран от #66

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 аврамъ бакалинъ

    2 1 Отговор

    До коментар #64 от "ампили куку":

    Споко ,който на църква е посегнал даче не е стигнал !
  • 67 Hoho Boho

    6 3 Отговор
    Написаното звучи разумно...
    ...но няма обяснение
    защо след края на протестите арестувахте и малтретирахте невинни хора
    /някои от тези хора даже не са били на протестите/
  • 68 Шишо Бакшишо

    6 4 Отговор
    В момента в Бг няма истински полицаи. МВР е клоака, извор на престъпност и професионален учебен център за престъпни елементи..и това е видимо от самолет. Доказателства...колкото искаш-НСО- поръчкови убийци, БОП-контрол и разпространение на наркотици , Гранична полиция - трафик на мигранти, заработки-повече от добри-50-60 000хил.лв месечечно, на фона на тези престъпни елементи, Данчо Катаджийчето и сие са направо аматьори. Охранителна полиция - закрила на проституцията..който иска , да се поразходи нощем в малките часове около Лъвовете, и да проследи ''труженичките'' в тъмните улички...ще видите интересни неща. Публична тайна е, че всички секс клубове се ''държат'' от бивши (ако има такива, те са като комунистите) полицаи. Имат си дори собствена таксиметрова компания, с която доставят жива плът по адреси...А тоя да не се прави на света вода ненапита, не му се получава. Време е ченгеджииницата да пуска капаци ..и всеки според заслуженото...
  • 69 тролче с увиснало сополче

    4 3 Отговор
    Време е прокурора да вземе нещата в ръце и този измислен цирк с който ставаме за смях в чужбина да приключи а виновните в бамбука че иди зима хладна,гладна че и гадна ! Слагайте бурканите и те така.
  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 Кана

    5 6 Отговор
    На първи септември идеолозите на протеста ясно си казаха - с мирните протести се свърши
    Те бяха до днес. Идеолозите на протеста и техните водачи ,го говориха от трибуната единия от които и е адвокат и тоя същия много добре , знае, че който подстрекава , за репресии и кръв , следва да носи и наказателна отговорност.
    Призоваваха тримата глупаци от трибуните ,че утре 2 септември ще има прътове, винкели и уваежаеми протестъри - и децата знаят, че с винкели и прътове не се гали и не се рисува, че това са средства с които ще се лее кръв.
    Доволни ли сте от пролятата кръв на момчетата в униформа?
    Триото трябваше да са арестувани още същата вечер за подстрекателство и агресия и за опит за убийство на представителите на реда а не на другия ден , да се правят на ощипани, че от Марс дошли отнякъде едни хора и те направили тези поразии. Дрън дрън. Всичко беше една добре организиран подготовка , на хората които плащат за тези погроми.
    Идеята е била следната. На толкова бомби , те полицаите няма да издържат.
    Но браво на полицаите , че не се поддадоха, защото щеше да има много ранени а дори и загинали хора от протестиращите.
    Полицаите решиха да пожертват себе си, за да няма ранени и недай се боже убити от тези провокации.
    Браво на българската полиция!
    Браво на главния секретар на МВР , че се опълчи на Радев и той президента наистина онемя.
    Едва ли са е очаквал такъв отговор от този достоен и честен главен секретар на МВР .
    Аплодисменти за достойнството и

    Коментиран от #74, #78

  • 72 някой

    8 1 Отговор
    "Възмoжнo ли e дa нe бъдaт дoпуcнaти тeзи лицa нa митинг, дa бъдaт cпряни дa oтидaт? Дaли тoвa нямa дa ce cчитa зa нaрушaвaнe нa прaвoтo им нa прoтecт? Щeшe ли тoгaвa дa ce питa зaщo пoлициятa нaрушaвa тoвa тяхнo прaвo"
    -----
    А защо тогава из фейса има доста видеа , как има КПП-та и не пускат хората да стигнат до протеста . Някъде преди обед . Без да показват заповеди , не се допускаха хората да минат . "Отидете минете през еди къде си ", казваха полицаите . И хората казват -" ние от там идваме , там полицаите ни казаха да минем от тук" . Защо тогава се спираха хора , не им ли се нарушаваха правата
    В София бяха разположени над 10 000 полицаи , а никой не можа да спре провокаторите . Те дойдоха , намятаха си арсенала , и си тръгнаха - никой не ги възпрепятства за нищо
    Затова по -полека със сълзливите истории. Каква е истинската причина шефовете на СДВР да оставят полицаите да бъдат обстрелвани сумати време
  • 73 гост

    0 2 Отговор

    До коментар #70 от "ПСР":

    Квалификациите на анонимните платени тролове относно моята компетентност са ми безразлични- кой се обижда от платен трол, анонимен, без лице, без име, без професионална квалификация и без образованието на този, когото обижда?:) Твоята преценка не струва- никога не си бил мой клиент в качеството ми на адвокат, за да имаш представа от професионалните ми умения, а и не си мой колега- адвокат, за да преценяваш професионално моето професионално ниво. Така, че- каквото и да напишеш, ми е все едно:)
  • 74 да бе

    7 3 Отговор

    До коментар #71 от "Кана":

    " Полицаите решиха да пожертват себе си, за да няма ранени и недай се боже убити от тези провокации."

    Решили , дръжки . Каквото им наредят , това правят . А те се правеха ,че не виждат провокаторите . Защо ?
    Пак имаше бити , ранени .
    Ама се изпълни целта - борисов и глашатаите му това повтарят само - протестът е от криминални лица , платени , маргинали и всякакви такива
    Как пък от десетки хиляди протестиращи , няма един нормален
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 я да видим

    5 0 Отговор

    До коментар #57 от "гост":

    То хубаво си цитирал тези членове от Конституцията на КРБ , ама какво става , когато управляващите са абдикирали от задълженията да провеждат политика , която да защитава интересите на хората . Проспаха фалита на КТБ , лепене на стиропор за милиарди , при завишени цени . подаряване бизнеси на близките до ГЕРБ олигарси . Оставане на местни феодали да дерибействат в по-малки населени места . Как "проспаха" и Васил Божков . Още 1000 часа мога да изброявам .

    Та как да противодействат хората на тези грабежи ???? След като Прокуратурата действа заедно с Борисов ?
    Към кого да се обърнат ?
    Ето вече има 2 решения на съда затова, СГС да направи публично достояние трудовото досие на Гешев , но продължават да го крият . Последно им наложиха глоба и пак не се съобразяват с решението на съда
    А мислиш ,че някой ще тръгне да разследва управляващата клика за далаверите им ?
    Засега не се вижда човек като Джовани Фалконе на хоризонта
    Какво очакваш да направи човек като Гешев , който нагло лъже ,че ЕП е създало онази комисия за изслушване по неговите сигнали
    А там какичките реват , колко дискриминирани били Правителството и Борисов
  • 77 чичо

    2 6 Отговор

    До коментар #50 от "Педант":

    Май изпускаш ранното пенсиониране.Защо ли го дават,а?Говорим за Радев сега не преди 10 год.Говорим за Радев като президент,не като летец.Това са простички истини,не може да не ги разбирате.Днес Радев е престъпнек.

    Коментиран от #79, #82

  • 78 също

    4 1 Отговор

    До коментар #71 от "Кана":

    " Идеята е била следната. На толкова бомби , те полицаите няма да издържат."

    Да кажем ,че това е била идеята . Полицаите не издържат и какво следва . Разбягват се , или какво
    Нали имало няколко хиляди човека на площада само , полицаите бяха над 10 000 - тежко въоръжени в пълно бойно снаряжение , без идентификационни номера , ама да кажем разбягват и после какво ?
    Какъв ще да е бил замисълът? Депутатите отдавна си бяха тръгнали , не беше като живата верига около парламент през 1997-ма с депутати заклещени вътре .Примерно да изпотрошат сградата на парламента ? Хората още повече ще се разграничат от тях
    Един елементарен въпрос , кой имаше интерес от вечерните събития ?
    Отговорът му ще отговори и на въпроса , кой докара провокаторите
    Както виждаме в дните след това , негативите са единствено са протестиращите
    Тома Биков каза от името на ГЕРБ " няма да подавам оставка заради криминални елементи "
    та кой има интерес от подобна развръзка ?
    Да не е един Бойко ?
  • 79 да питам

    4 1 Отговор

    До коментар #77 от "чичо":

    казваш- "днес Радев е престъпник "
    Какви са обвиненията към него ?
    Можеш ли да посочиш едно или ако има повече ?
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Христова гледах

    3 6 Отговор
    Поздравления за точните думи и умерения тон. Поздравления за обективността. Поздравления, чрез Вас, към всички полицаи, които проявиха такова нечовешко търпение през онази нощ. Браво момичета и момчета. Не си натоварвайте психиката с тъпите и нагли писания на някои, които нямаше да издържат и две минути , ако бяха на ваше място. Няма да ви успокоя, нито да излекувам раните ви, нито да залича вероятната болка от несправедливостта, но ще ви кажа - много хора, които не ви познават дори, страдаха за вас , гледайки ужасните кадри по телевизиите. И няма да лъжа - много от нас се разхождаха гневно в домовете си и викаха... тръгвайте, смажете ги, разбийте ги. Явно гневът е лош съветник. Вие понесохте много.Гордеем се с вас и ни боли, когато определени личности си позволяват да говорят неистини и да обръщат ситуацията в полза на наглите, агресивните и обезумяли протестиращи.Но истински загрижените за България и в частност за вас , знаят истината и заклеймяват онези, които с вдигнати юмруци , настройват гражданите на нашата Родина едни срещу други. Пазете се , доколкото можете, и бъдете здрави.
  • 82 Гошо

    4 3 Отговор

    До коментар #77 от "чичо":

    Е за мен Радев е най свестният държавник който сме имали до сега
    Това че е най свестният не означава че допада на всички На Делян Пеевски нпр.не допада категорично ,на теб също

    Коментиран от #87

  • 83 123+

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Радев е психично нестабилен":

    До N1! Няма как Радев да е психично нестабилен! Той е супер клас пилот и най- напред проверяват психиката, особено в САЩ! Не пиши глупостите!
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Теренций

    0 0 Отговор
    "На умния му прилича да опита всичко, преди да прибегне към оръжието." Нашите полицаи постъпиха точно така.

    Коментиран от #86

  • 86 КСД

    0 0 Отговор

    До коментар #85 от "Теренций":

    Ако бяха умни нямаше да докарат България до тук....
    Само това ще ти кажа.....
  • 87 чичо

    0 0 Отговор

    До коментар #82 от "Гошо":

    Твоят „свестен държавник" в момента ни докарва национална катастрофа.Това е единственото което „свестния" е направил за държавата.Ти за друго да се сещаш?