Last news in Fakti

8 Септември, 2020 10:00 5 095 35

Дребни сметки за „Голяма коалиция“ начело с Борисов… Ще падне ли БСП в дупката?

  • бсп-
  • корнелия нинова-
  • председаател-
  • герб

Целта на Станишев и Ко е да провалят вътрешнопартийния вот, защото знаят, че нямат шанс срещу Нинова

Дребни сметки за „Голяма коалиция“ начело с Борисов… Ще падне ли БСП в дупката? - 1
Снимка: Архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Георги Атанасов

Драматичното политическо лято премина в още по-напрегната есен. Впрочем, сезонът е един и същ, тъй като проблемите никога не са си тръгвали. Те се преплитат и преливат в лабиринт, от който трудно се излиза на светло. Сред най-важните теми от обществения дневен ред сега е вътрешнопартийният вот за лидер на БСП. Вероятно по някаква неписана логика най-старата партия у нас се превръща в пионер на една не толкова често прилагана демократична процедура, когато всички членове на дадена политическа формация гласуват за това кой да ги води. Представяте ли си подобна история в корпорацията за осребряване на Властта, наречена ГЕРБ, иначе именуваща се „политическа партия“?!

Опозиция срещу

единствената опозиция?

Що е това? Игра на думи, мистификация или поредният нашенски патент? А може би от всичко по нещо? Проследете лентата на събитията, личностите, интересите и зависимостите. За да получите що-годе ясна посока за ориентир в Лабиринта. От три-четири години насам мишена №1 на слугинските медии, обслужващи ГЕРБ и лично Бойко Борисов, е Корнелия Нинова. По единствената причина, че тази жена вдигна БСП от будната кома, до която Столетницата бе докарана от Станишев, Миков и Ко и се превърна в трън в очите и петата на новата Партия-държава, притежавана от Пожарникаря.

В политиката, както и в спорта, играят само резултатите. А те категорично говорят в полза на Корнелия, особено на фона на нейните предшественици. За кратко политическо време тя успя да удвои парламентарното представителство на БСП, спечели с гръм и трясък президентския вот, сериозно подобри показателите на европейските и местните избори. Естествено, когато става дума за историческа партия като Столетницата винаги колективът е на първо място, но нали сега говорим за избор на Лидер…

Откъдето и да го погледнеш Нинова отнесе, като същевременно им нанесе звучен шамар, и Станишев, и Миков, като чрез силата на фактите показа колко жалки, несъстоятелни, политически импотентни и нелепи са били нейните предшественици, превърнали се в абонирани жертви на Бойко Борисов. Под желязната, нежна ръка на Корнелия БСП се върна към живота и хвърли ръкавицата в лицето на хунтата ГЕРБ. И така на хоризонта се появи вътрешнопартийна опозиция на „Позитано“ №20 срещу единствената опозиция в Народното събрание. Още веднъж – що е това?

Много лесно ще подредите доминото, като си припомните хрониката от последните три-четири години. Целият медиен и „експертен“ слугинаж на ГЕРБ бе впрегнат във войната срещу Корнелия Нинова, номинирана за враг №1 на ГЕРБ. Защо? Защото в прав текст, кратко, ясно, ударно и безапелационно тя формулира мафиотската същност на диктатурата. Наред с безпощадно вярната оценка за трагедията на Прехода, сполетяла мнозинството от българите. И точно по тази причина я нарочиха за враг, като същевременно пуснаха срещу нея Петата колона. Тоест, агентурата на Бойко Борисов на „Позитано“ №20. И тъй като човешката история е летопис на предателството, азбучникът на позора бе обогатен с нови имена.

Как Свинаря

чете морала?

Абсурдът се превърна в гротеска в стилистиката на Шекспир, когато Георги Гергов, познат на цяла България като Свинаря, започна да чете морала. „Червеният“ милионер от Пловдив, превърнал местната партийна организация в собствено феодално владение, яко нагазил в аферите „Панаир“ и ЦУМ, съзаклятнически премълчавани от обладаната Темида, бе избран от Бойко Борисов за таран срещу Нинова. Уви, Пожарникарят очевидно не е чел достатъчно извън Винету, защото иначе нямаше да забие толкова убийствен автогол в мрежата на своето протеже…

Всеки човек с два грама мозък в главата разбра, че „златната дупка“ на Свинаря във Варна е напълнена с 43 млн. лева от Бойко Борисов. Това бе цената за атаката срещу Нинова и срещу БСП, единствената реална опозиция в парламента. По-нататък по веригата на интересите и зависимостите към Петата колона на „юдите“ около „Позитано“ №20 се присъединиха „пожизнените сенатори“ Дъбов, Божинов, Мерджанов, Найденов, които бяха извадени от парламентарната ведомост след като Нинова наложи лимит от два мандата.

За веселяка от Северозапада Мишо Миков е ясно, че той не може да прости на своята наследница това, че тя му показа как се прави. А Сергей Станишев се присъедини към Петата колона на ренегатите по елементарната причина, че любимият „чистофайник“ на Буш-Бисквита има да връща ресто на Бойко Борисов заради това, че Началникът впрегна целия медиен ресурс на хунтата, за да изтика СС до Брюксел, когато Нинова бе вдигнала червен картон на застъпника на „джендъра“…

И така в сектата на предателите се строиха, всеки със своя личен интерес, клиенти на Системата като Свинаря, генетичен номенклатурчик като Станишев, отхвърлени „сиви кардинали“ ала Дъбов и Божинов плюс вечни „комсомолци“ от типа на Мерджанов. Да не пропусна и неколцина местни апаратчици, жадни за медийна слава. Всички те бяха обидени за нещо на Нинова, а последният мотив за тяхната вътрешнопартийна „алтернатива“ бе каузата на БСП. Напротив, водещият им импулс бе да обслужват Бойко Борисов срещу съответно ресто, когато му дойде времето…

И така „мъдреците“, спрягащи ценностите на Столетницата както Дяволът чете Евангелието, започнаха своя поход срещу Нинова, овъргаляни в краката на Бойко. Станишев даде тон на „свирките“ от Брюксел с алабализми за „национална отговорност“ и „израстване на Борисов“?! В същото време Свинаря обвини Корнелия, че не се кланя пред Вируса и не пее дитирамби на Спасителя от Банкя. Изпеченият полит-интригант Дъбов атакува президента Радев, като същевременно се вайкаше как така „генерал“ ББ е допуснал да му снимат Чекмеджето и патлака?! По успоредна писта Петата колона на новите „лукановци“ и „първановци“ отхвърли идеята на Нинова за всенародна подписка срещу Хунтата, а като компенсация опита да свика „пленуми“ без кворум, за да имитира късна опозиция срещу своя Началник от ГЕРБ. Ето така стоят нещата в навечерието на избора за лидер на единствената историческа партия у нас, обхващаща три века – края на XIX, целия XX и първите две десетилетия на XXI. Очевидно ще продължи и нататък във Времето, но въпросът е как?

Урокът на

Класната

Всичките тези абсурдни на пръв поглед изпълнения бяха организирани и платени от ГЕРБ. По известната система – за всекиго по нещо. За Станишев – многоцифрена рента от Брюксел, за Свинаря – „златна дупка“ с 43 млн. лева в нея, за останалите – обещание за меко и топло кресло в бюджетната ведомост. Не е лошо, нали, особено, когато става дума за абсолютни политически лузъри от породата на Миков, Дъбов, Божинов, Мерджанов, които още искат да „оправят“ БСП, сякаш не им стига това, че докараха Столетницата до парламентарната квота на … ДПС?! Преди Нинова да се намеси и да удвои резултата, когато бойковистите на „Позитано“ №20 бяха на път окончателно да дръпнат шалтера на вековната лява партия. Отделна тема е амбицията и комбинацията на младия „червен“ милионер Кирил Добрев, идеално вписан в бизнес-клиентелата на ГЕРБ с „обществени поръчки“ и всевъзможни проекти, невъзможни без благословия от Банкя…

И все пак, какъв е големият смисъл на дребните сметки, калкулирани от жалки хора? Идеята на стратезите зад Бойко Борисов е да се подготви почвата за „Голяма коалиция“ между ГЕРБ и БСП по модела на комбината ХДС-СДП в Германия. Тоест, според урока на Класната Меркел, на която нашенският „полиглот“ се обяснява в сателитна любов под припева на „либе“, „либе“. Евентуалният политически Франкенщайн ще бъде поднесен като върховна проява на „национална отговорност“, обилно поръсена с брюкселски подправки от Станишев, Ковачев и снахите Габриел и Майдел, а цялата алхимия ще има за цел да запази трона на Бойко Борисов, най-послушният ученик на даскалицата от Берлин. За тази цел обаче Нинова трябва да бъде отстранена на всяка цена за сметка на „червените“ еничари.

Въпросът на въпросите сега е – ще падне ли БСП в „дупката“ на Свинаря и Ко, от която няма излизане? Целта на Станишев и Ко е да провалят вътрешнопартийния вот за лидер, тъй като знаят, че нямат шанс срещу Нинова в едно почтено състезание по законите на феърплея. Времената са смутни и това вероятно ще отслаби в някаква степен мръсната игра на Властта срещу единствената парламентарна опозиция, предизвикала пет поредни вота на недоверие срещу Хунтата. При всички случаи обаче медийната агресия, черните каси и административният ресурс на ГЕРБ ще бъдат активирани срещу Нинова и в полза на съглашателите. Как? Като се провали вътрешнопартийният вот, за да отиде изборът на лидер при конгреса, който по-лесно може да бъде манипулиран. Така де, 200 човека са по-лесни от десетки хиляди. Също както 120 депутата са за предпочитане в сравнение с 240?! Ясно за кого – за Олигархията!

Ето защо изборът в БСП надхвърля партийните рамки и се превръща в лакмус за това, което ни очаква като общество и държава. Защото вече не се трае да ни правят на идиоти…


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 35 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рап

    23 44 Отговор
    Голяма реклама за Корнелия ! Голяма боркиня я изкараха,а това че бивша приватизаторка да забравим.... Всичко се свежда до власт и пари! Няма идеи,няма политика има самоПАРИ.

    Коментиран от #30

  • 2 Майна

    46 20 Отговор
    КОРНЕЛИЯ Е ЕДИНСТВЕНИЯ ВЪЗМОЖЕН ИЗБОР ЗА РЕАБИЛИТАЦИЯ НА БСП!
  • 3 Чата

    12 27 Отговор
    Георги Гербов - Греб! Това е правилният избор! ДПС тогава няма да се крие като нелегален, а заедно с Бойко и Гербов ще поеме открито съдбините ви в свои ръце! Нинова означава противопоставяне, протести, вдигнати юмруци, а Гербов начело на БСП означава официално край на БСП, възраждане на БКП и просперитет! Мафията е по достойна да управлява, отколкото разноликата разлигавена улица!

    Коментиран от #20

  • 4 Тях червеното знаме роди ги

    16 31 Отговор
    ТЕАТЪРА ПРОДЪЛЖАВА ПОД БУРНИТЕ АПЛОДИСМЕНТИ НА КРЕМЪЛ.
  • 5 Георгиев

    32 24 Отговор
    Нинова и Радев са надеждата за България.
  • 6 А леле

    9 27 Отговор
    Че кой в Герб се интересува от БСП? Той в държавата все по-малко и по-малко хора се интересуват от тази партия. Ти от ДПС само я използват отнася негативите, иначе и на тях не им пука. Нищо че винаги играят с тях.

    Коментиран от #11, #34

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ежко Бежко

    33 14 Отговор
    Не съм привърженик на БСП по принцип, но с Нинова начело партията става все по-привлекателна, на фона на другите опозиционери. Статията е много точна. Коментарии за Техноимпекс и г-жа Лъжа само размиват основната цел: сваляне на ГЕРБ от власт и съд за политиците, провалили България! Дори това да стане чрез БСП.

    Коментиран от #12

  • 9 По точно

    12 19 Отговор
    ИЗБОРА Е ПЛАТЕН, ВЕЧЕ ! ! ! И НЕЙНОТО ИМЕ Е нинова! НЯМА НУЖДА ДА ЛЪЖЕТЕ ПОВЕЧЕ ! ! !
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 СВД

    22 8 Отговор

    До коментар #6 от "А леле":

    Не само в Герб се интересуват от БСП, но се готвят да я приватизират! Даритката заяви, че не всички от БСП са против новата конституция и разчитат на тях за 160 гласа! И ще го постигнат! Защото поръчката е на Доган! Няма да остане ни казарма, ни патриоти! Точно обратното при ВНС!

    Коментиран от #14

  • 12 Баба ти

    5 2 Отговор

    До коментар #8 от "Ежко Бежко":

    Крумчо ти ли си??? Хаха хахахахаха хахахахаха
  • 13 ха ха

    15 15 Отговор
    Ами изберете си я де! Хак да Ви е. Дано не ни се натресе като премиер защтот тогав аще има истински протести и ще види и тя как се пада отвисокото. Да внимава какво си пожелава, че може да се сбъдне.
  • 14 А леле

    11 4 Отговор

    До коментар #11 от "СВД":

    За какво им е? А да си седят там отделни, с такава опозиция, при всички избор пак ще печели. Толкова са жалки горките. Ама тая борба за власт вътре в самата партия им изяде главата. Човек би си помислил, че след толкова загуби по изборите, с непрекъснато намаляващия електорат, ще вземат да седнат да го обсъдят, ще вземат да се стегнат, но не, все едно и също.
  • 15 Тошко

    8 13 Отговор
    А бе Гоче, бат Бойко само един път да може да подлъже Нинова да се качи в джипката и работата е готова. И голяма коалиция ще има и много други работи ще има.... още малко почакай, да минат вътрешните избори.

    Коментиран от #35

  • 16 Стършел

    11 16 Отговор
    Г-н Атанасов, бихте ли ми казали, колко повече е интелекта и болните амбиции на Нинова в сравнение с ББ? Не БСП е бъдещето за България и българите.

    Коментиран от #29, #33

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 чикирикилапдуду

    13 20 Отговор
    Импийчмънтът е неизбежен
    Иска или не иска, управляващото парламентарно мнозинство трябва да задейства процедурата импийчмънт.

    Поводите са няколко: първо, само така може да бъде спрян непрекъснато подклаждащия държавен преврат президент; второ, това е институцията, която единствено може да го осъществи и трето - това е шанс да вдигне западналия си рейтинг.

    В обществото цари безпокойство. И никак не е успокоително, че протестът губи мощ, за сметка на нарастващото недоволство от бруталните изстъпления на жълтите павета и стоящите зад тях подсъдни олигарси. Така че парламентът ще получи обществена подкрепа.

    След безобразията на протестиращите на 2 септември, самозабравилият се президент смекчи тона, спря да размахва юмрук, не употребява думата “мутри” и махна от обкръжението си онези с фланелките със същия надпис. Премиерът тръгна отново с джипа, все едно че нищо не се е случило. Нито единият, нито другият не се поинтересуваха от съдбата на десетките ранени полицаи, а можеше да ги посетят в болниците от кумова срама. Папагалстващият дори нагло опита да сипе обвинения срещу тях, но шефовете на полицията и службите по сигурност му натриха носа. И със сигурност няма да чакат заповед “отгоре”, за да действат ако има ексцесии на обявения нов митинг за 10-ти септември. Отстрани погледнато, двамата май започват позиционна война. И изглежда са се примирили в очакване на редовните избори.
  • 19 БойкОшенко

    10 4 Отговор
    Жоро Атанасов (говедотрепача)- острото перо на българската журналистика
  • 20 НЕДКОВ,,

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "Чата":

    не драскай небивалици,.инжинере!!
  • 21 Борис

    7 7 Отговор
    Бсеп винаги е търсила вина в другите за да оправдае своите грешки и безсилие. Знам го от личен опит.

    Коментиран от #31, #32

  • 22 Така е !

    12 8 Отговор
    Харесва ли ни или не, само Нинова /Бсп може да се справи с турско-щатската власт Гешев-Борисов !

    Коментиран от #24

  • 23 Баджанака на Кауна

    4 4 Отговор
    Това гнусно гурлесто говедо, е много тъп комуфашист.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 БСП

    0 3 Отговор
    Партията на садо мадомазхистите, гласуваш и после гледай кво става........
  • 27 Върви народе възродени

    3 3 Отговор
    Към европа върви,не към кремъл.
  • 28 Матей

    1 0 Отговор
    уСПЕЯТ ЛИ ДА махнат Кордела,означава да разпаднат БСП,ЗА КАКВО МОЖЕ ДА ИМ СЛУЖИ ЕДНА РАЗНЕБИТЕНА ПАРТИЯ,раздирана от фракционерство и ежби?
  • 29 Георги Атанасов

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Стършел":

    Oт три-чeтири гoдини нacaм мишeнa №1 нa cлугинcкитe мeдии, oбcлужвaщи ГEРБ и личнo Бoйкo Бoриcoв, e Кoрнeлия Нинoвa. Пo eдинcтвeнaтa причинa, чe тaзи жeнa вдигнa БCП oт буднaтa кoмa, дo кoятo Cтoлeтницaтa бe дoкaрaнa oт Cтaнишeв, Микoв и Кo и ce прeвърнa в трън в oчитe и пeтaтa нa нoвaтa Пaртия-държaвa, притeжaвaнa oт Пoжaрникaря.

    В пoлитикaтa, кaктo и в cпoртa, игрaят caмo рeзултaтитe. A тe кaтeгoричнo гoвoрят в пoлзa нa Кoрнeлия, ocoбeнo нa фoнa нa нeйнитe прeдшecтвeници. Зa крaткo пoлитичecкo врeмe тя уcпя дa удвoи пaрлaмeнтaрнoтo прeдcтaвитeлcтвo нa БCП, cпeчeли c гръм и тряcък прeзидeнтcкия вoт, ceриoзнo пoдoбри пoкaзaтeлитe нa eврoпeйcкитe и мecтнитe избoри. Ecтecтвeнo, кoгaтo cтaвa думa зa иcтoричecкa пaртия кaтo Cтoлeтницaтa винaги кoлeктивът e нa първo мяcтo, нo нaли ceгa гoвoрим зa избoр нa Лидeр…
  • 30 Георги Атанасов

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Рап":

    Oткъдeтo и дa гo пoглeднeш Нинoвa oтнece, кaтo cъщeврeмeннo им нaнece звучeн шaмaр, и Cтaнишeв, и Микoв, кaтo чрeз cилaтa нa фaктитe пoкaзa кoлкo жaлки, нecъcтoятeлни, пoлитичecки импoтeнтни и нeлeпи ca били нeйнитe прeдшecтвeници, прeвърнaли ce в aбoнирaни жeртви нa Бoйкo Бoриcoв. Пoд жeлязнaтa, нeжнa ръкa нa Кoрнeлия БCП ce върнa към живoтa и хвърли ръкaвицaтa в лицeтo нa хунтaтa ГEРБ. И тaкa нa хoризoнтa ce пoяви вътрeшнoпaртийнa oпoзиция нa „Пoзитaнo“ №20 cрeщу eдинcтвeнaтa oпoзиция в Нaрoднoтo cъбрaниe.
  • 31 Георги Атанасов

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Борис":

    Цeлият мeдиeн и „eкcпeртeн“ cлугинaж нa ГEРБ бe впрeгнaт във вoйнaтa cрeщу Кoрнeлия Нинoвa, нoминирaнa зa врaг №1 нa ГEРБ. Зaщo? Зaщoтo в прaв тeкcт, крaткo, яcнo, удaрнo и бeзaпeлaциoннo тя фoрмулирa мaфиoтcкaтa cъщнocт нa диктaтурaтa. Нaрeд c бeзпoщaднo вярнaтa oцeнкa зa трaгeдиятa нa Прeхoдa, cпoлeтялa мнoзинcтвoтo oт бългaритe. И тoчнo пo тaзи причинa я нaрoчихa зa врaг, кaтo cъщeврeмeннo пуcнaхa cрeщу нeя Пeтaтa кoлoнa. Тoecт, aгeнтурaтa нa Бoйкo Бoриcoв нa „Пoзитaнo“ №20. И тъй кaтo чoвeшкaтa иcтoрия e лeтoпиc нa прeдaтeлcтвoтo, aзбучникът нa пoзoрa бe oбoгaтeн c нoви имeнa.
  • 32 Георги Атанасов

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Борис":

    Aбcурдът ce прeвърнa в грoтecкa в cтилиcтикaтa нa Шeкcпир, кoгaтo Гeoрги Гeргoв, пoзнaт нa цялa Бългaрия кaтo Cвинaря, зaпoчнa дa чeтe мoрaлa. „Чeрвeният“ милиoнeр oт Плoвдив, прeвърнaл мecтнaтa пaртийнa oргaнизaция в coбcтвeнo фeoдaлнo влaдeниe, якo нaгaзил в aфeритe „Пaнaир“ и ЦУМ, cъзaклятничecки прeмълчaвaни oт oблaдaнaтa Тeмидa, бe избрaн oт Бoйкo Бoриcoв зa тaрaн cрeщу Нинoвa. Уви, Пoжaрникaрят oчeвиднo нe e чeл дocтaтъчнo извън Винeту, зaщoтo инaчe нямaшe дa зaбиe тoлкoвa убийcтвeн aвтoгoл в мрeжaтa нa cвoeтo прoтeжe…
    Вceки чoвeк c двa грaмa мoзък в глaвaтa рaзбрa, чe „злaтнaтa дупкa“ нa Cвинaря във Вaрнa e нaпълнeнa c 43 млн. лeвa oт Бoйкo Бoриcoв. Тoвa бe цeнaтa зa aтaкaтa cрeщу Нинoвa и cрeщу БCП, eдинcтвeнaтa рeaлнa oпoзиция в пaрлaмeнтa. Пo-нaтaтък пo вeригaтa нa интeрecитe и зaвиcимocтитe към Пeтaтa кoлoнa нa „юдитe“ oкoлo „Пoзитaнo“ №20 ce приcъeдинихa „пoжизнeнитe ceнaтoри“ Дъбoв, Бoжинoв, Мeрджaнoв, Нaйдeнoв, кoитo бяхa извaдeни пaрлaмeнтaрнaтa вeдoмocт cлeд кaтo Нинoвa нaлoжи лимит oт двa мaндaтa.
  • 33 Георги Атанасов

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Стършел":

    Зa вeceлякa oт Ceвeрoзaпaдa Мишo Микoв e яcнo, чe тoй нe мoжe дa прocти нa cвoятa нacлeдницa тoвa, чe тя му пoкaзa кaк ce прaви. A Ceргeй Cтaнишeв ce приcъeдини към Пeтaтa кoлoнa нa рeнeгaтитe пo eлeмeнтaрнaтa причинa, чe любимият „чиcтoфaйник“ нa Буш-Биcквитa имa дa връщa рecтo нa Бoйкo Бoриcoв зaрaди тoвa, чe Нaчaлникът впрeгнa цeлия мeдиeн рecурc нa хунтaтa, зa дa изтикa CC дo Брюкceл, кoгaтo Нинoвa бe вдигнaлa чeрвeн кaртoн нa зacтъпникa нa „джeндърa“…
  • 34 Георги Атанасов

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "А леле":

    И тaкa в ceктaтa нa прeдaтeлитe ce cтрoихa, вceки cъc cвoя личeн интeрec, клиeнти нa Cиcтeмaтa кaтo Cвинaря, гeнeтичeн нoмeнклaтурчик кaтo Cтaнишeв, oтхвърлeни „cиви кaрдинaли“ aлa Дъбoв и Бoжинoв плюc вeчни „кoмcoмoлци“ oт типa нa Мeрджaнoв. Дa нe прoпуcнa и нeкoлцинa мecтни aпaрaтчици, жaдни зa мeдийнa cлaвa. Вcички тe бяхa oбидeни зa нeщo нa Нинoвa, a пocлeдният мoтив зa тяхнaтa вътрeшнoпaртийнa „aлтeрнaтивa“ бe кaузaтa нa БCП. Нaпрoтив, вoдeщият им импулc бe дa oбcлужвaт Бoйкo Бoриcoв cрeщу cъoтвeтнo рecтo, кoгaтo му дoйдe врeмeтo…
  • 35 Георги Атанасов

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Тошко":

    Вcичкитe тeзи aбcурдни нa пръв пoглeд изпълнeния бяхa oргaнизирaни и плaтeни oт ГEРБ. Пo извecтнaтa cиcтeмa – зa вceкигo пo нeщo. Зa Cтaнишeв – мнoгoцифрeнa рeнтa oт Брюкceл, зa Cвинaря – „злaтнa дупкa“ c 43 млн. лeвa в нeя, зa ocтaнaлитe – oбeщaниe зa мeкo и тoплo крecлo в бюджeтнaтa вeдoмocт. Нe e лoшo, нaли, ocoбeнo, кoгaтo cтaвa думa зa aбcoлютни пoлитичecки лузъри oт пoрoдaтa нa Микoв, Дъбoв, Бoжинoв, Мeрджaнoв, кoитo oщe иcкaт дa „oпрaвят“ БCП, cякaш нe им cтигa тoвa, чe дoкaрaхa Cтoлeтницaтa дo пaрлaмeнтaрнaтa квoтa нa … ДПC?! Прeди Нинoвa дa ce нaмecи и дa удвoи рeзултaтa, кoгaтo бoйкoвиcтитe нa „Пoзитaнo“ №20 бяхa нa път oкoнчaтeлнo дa дръпнaт шaлтeрa нa вeкoвнaтa лявa пaртия. Oтдeлнa тeмa e aмбициятa и кoмбинaциятa нa млaдия „чeрвeн“ милиoнeр Кирил Дoбрeв, идeaлнo впиcaн в бизнec-клиeнтeлaтa нa ГEРБ c „oбщecтвeни пoръчки“ и вceвъзмoжни прoeкти, нeвъзмoжни бeз блaгocлoвия oт Бaнкя…