Last news in Fakti

29 Септември, 2020 15:02 5 666 58

Алон Каплан пред ФАКТИ: Предлагаме най-модерните в света военни радари на България

  • iai/elta systems-
  • elta systems

Ние не само продаваме ПВО системи, но и изграждаме сериозни партньорства с местни компании, заяви мениджърът маркетинг и бизнес развитие на IAI/ELTA Systems

Алон Каплан пред ФАКТИ: Предлагаме най-модерните в света военни радари на България - 1
Снимка: Венци Михайлов/ ФАКТИ
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Предлагаме най-модерните радари на България. Нашите системи имат значително предимство пред останалите продукти на пазара. Това заяви пред ФАКТИ Алон Каплан. Той е мениджър маркетинг и бизнес развитие на IAI/ELTA Systems.

Алон Каплан посочи, че внимателно проучва в кой търг ще участва. Нашите радарни системи отговарят не само на съвременните предизвикателства пред сигурността на България, но могат да служат вярно за много години. Това се дължи на философията, която е заложена в радарната система на IAI/ELTA Systems. Тя е с отворена архитектура, което позволява нейното модернизиране съобразно задачите и заплахите, с които могат да възникнат в бъдеще, уточни Алон Каплан.

Той припомни, че всички останали компании предлагат краен продукт. Той не може да се модернизира след години. Радарните системи на ELTA Systems позволяват да бъдат с крак с времето. Това се дължи на отворената архитектура, която може да се модернизира и надгражда, за да отговори на предизвикателствата на съвременния свят.

Освен това радарите на израелската ELTA Systems вече са доказали на практика, че "могат да си говорят" с различни оръжейни системи от разнообразни производители на оръжие, посочи Алон Каплан. Той отбеляза, че радарите на компанията от последно поколение се грижат за правилната работа на "Железния купол", който пази Израел от заплахи от въздуха. Същите радари от последно поколение предлагаме на България и на нейната армия.

Ясно сме посочили, че ние ще работим с български компании при производството на радарите за българската армия. Освен това български компании ще са основните изпълнители по поддръжката и ремонта на радарите, закупени от българската армия, уточни Алон Каплан.

Той разкри, че това не означава, че се търсят само компании, заети с техническа поддръжка, но и такива, които имат опит и се занимават с високи технологии, софтуер, компютърно инженерство, електро-оптична технология и други високо технологични области.

Ние търсим партньори, с които да споделяме, обменяме и да се развиваме заедно, посочи Алон Каплан. Според него така българските компании ще работят по радарните системи, които ще се произвеждат за други страни. Не трябва да забравяме, че нашите радари могат да се използват в помощ и на гражданската авиация. България се намира на стратегическо място за въздушния трафик на Европа и нашата оферта покрива по-голям спектър от заложения в конкурсната документация.

Алон Каплан отклони дипломатично отклони въпроса, с кои български компании ELTA Systems ще си партнира. Преди финализирането на конкурса от компанията ще запазят мълчание. Плановете на българското министерство на отбраната сочат, че в първото тримесечие на 2021 година, ще е ясен победителят в конкурса за закупуването на радарни системи за българската армия.

Офертата ни към България е в границата на финансовите параметри, заложени от военното министерство, заяви Алон Каплан.

ФАКТИ припомня, че България планира да закупи нови 3D радари за 300–400 млн. лв. Идеята е реалното постъпване на 3D радарите на въоръжение да започне да се изпълнява през 2023–2024 г. Българското министерство на отбраната иска да закупи пет радара за далечно откриване и два за близко, като същите е необходимо да са мобилни или транспортируеми от контейнерен тип.
Новите радари са част от инфраструктурата необходима за експлоатация на F-16 Block 70/72.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 17 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 айсиктир

    56 19 Отговор
    Ф16 блок 1970 година. УЖАС. Допотопни 50 г железа.

    Коментиран от #12, #28, #33

  • 2 Последния Софиянец

    49 9 Отговор
    С тия радари можем ли да засечем Бойко и Гешеф?
  • 3 давай боко

    47 7 Отговор
    Тия ни фанаа за канарчета.
  • 4 ПЕНКО

    42 11 Отговор
    ТАПАНАРЪТ НЕ ЗНАЕ , ЧЕ ИМАХМЕ РАКЕТКА -БЪЛГАРСКА , КОЯТО ПРЕЧУКВАШЕ ВСИЧКИ ЗАПАДНИ РАДАРИ ---" СТРЕЛА + № ? " И ЧЕ ВИНАГИ ЩЕ НАПРАВИМ ПО- ДОБРА И ЕФЕКТИВНА !!!???!!!

    Коментиран от #18, #49, #54

  • 5 да де

    48 2 Отговор
    Когат евреин ти предлага нещо се огледай и, ако видиш арменец да плаче купувай, ако се смее бЕгай.
  • 6 Moй

    38 7 Отговор
    Проклятието от Банея иска да си купи благоволение с нашите пари. Мръсник.

    Коментиран от #47

  • 7 га ти тъпнята

    32 9 Отговор
    На гол задник чифте F-ки , барабар с радари. А така да им изкупим железата , че те с тях да си правят уйдурмата от нашата територия. Тарикати те бе , ама кат са си набарали балък , пък той с нашите пари на тулупи да ни прави. Дай са и на бабките по педесетак .
  • 8 Брадвата

    34 5 Отговор
    Друго си е, властта взима хубава комисионна, а народът "ходиме пеш"
  • 9 пенсионер

    46 7 Отговор
    прeди врeмe и рaдaри cи прoизвeждaхмe ! хубaви - лoши, aмa рaдaри. дoкaтo мутритe нe зaтрихa зaвoдa. ceгa - изнacяй житo и прocтитутки, внacяй рaдaри и Ф-16.....

    Коментиран от #10, #17, #22, #39, #44

  • 10 а стига бе

    8 21 Отговор

    До коментар #9 от "пенсионер":

    Я пак склерозо - кога са затворили завода да чуя?
    Коя година?
  • 11 Колю

    14 4 Отговор
    Предлагат ни най-добрите радари, за да спрем Балкански поток или АЕЦ Белене... ся кво да избираме...
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Предложение

    20 1 Отговор
    В знак на благодарност за спасението на българските евреи направете подарък на българския народ , щото така или иначе сме бедни не можем да ги платим, а и кой знае колко струват
  • 14 Дурхан

    8 0 Отговор
    Бойко , раздай парите на гражданите и им кажи че нема пари ...и да ги подарят
  • 15 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 7 Отговор
    при соца бе по добре а сега 30 години демокрация превърнаха БЪЛГАРИЯ в ад приватизираха съсипаха икономиката ни
  • 16 Перо

    14 1 Отговор
    За нашите корумпета,нама ли такова понятие диверсификация? В един момент цялата електроника ще блокира,ако има непослушност. Гърците и турците не са тъпи да купуват американски,европейски,руски,германски и френски самолети,ПВО системи,танкове,подводници,бойни кораби и др.оръжия и техника.Същото го прави и Израел,плюс собствено прокзводство. На F-35 смениха цялата електроника със собствено производство. В оръжейния бизнес няма приятелство,има интереси и национална сигурност.
  • 17 Byg

    6 14 Отговор

    До коментар #9 от "пенсионер":

    Пенсио , пенсио , закърмен с червената идея на върлия комунизъм. Той радара като излиза бракуван от поточната линия , по добре да го няма. Може и да се понапънем малко белким и ние разберем що е туй конкуренция , щото навремето при селянина от правец ,нямаше такова животно , каквото партията даде това ще ручаш , жигили и москвичи уж нови ама на 15 години.
  • 18 Да еааа!

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "ПЕНКО":

    АМИ ТО НИ Е В КРЪВТА БЕ, ПЕНКО! ОЩЕ ПРЕЗ 1901 ГОДИНА НА ПАРИЖКОТО ИЗЛОЖЕНИЕ БАЧО ГАНЬО, ГЛЕДАЙКИ ЗАМИСЛЕНО АЙФЕЛОВАТА КУЛА, ПРОМЪРМОРИЛ: "МИ! ЕДНО ГЪРНЕ БАРУТ ПОД ЕДНАТА КОЛОНА И ЩЕ СТАНЕ МОСТ НА СЕНА!"

    Коментиран от #25

  • 19 Смехурко

    7 2 Отговор
    А предлага ли радар за корупцията у нас?
  • 20 ГРОБ

    4 3 Отговор
    Индексация на пенсиите на куково лято!
  • 21 Зенитчик

    11 6 Отговор
    5 радара за 400 млн.долара... ако турция пусне 5 крилати ракети СОМ с обсег 600км за 7 млн.долара тия 400млн. дет сме ги дали отиват в канала...

    Коментиран от #26

  • 22 ke da

    8 11 Отговор

    До коментар #9 от "пенсионер":

    Стига лъжи за това колко бил хубав социализма и каква "индустрия" имал ! Ако сме произвеждали радари, те са били като компютрите Правец с открадната технология от Ейпъл на микропроцесорите им! 90% от соц икономиката ни беше менте, непечеливши и неспособни да се обновяват изостанали тахнологии и производства - които доведоха до ФАЛИТА НА БЪЛГАРИЯ !!!
  • 23 Mоше

    9 0 Отговор
    докато не ви пробутаме нещо за парите от Европа дето ще връщате, няма как да влезете там
  • 24 Тихоо

    6 4 Отговор
    Тъпите радари четат мозъка на човек затова ги купуват!Говори се ,че са правили опити с хора близо до София,изтезанията са били нечовешки за хората!

    Коментиран от #27

  • 25 един българин

    7 2 Отговор

    До коментар #18 от "Да еааа!":

    ЗАТОВА ПРОЗОРЛИВИТЕ И ОТКРЕХНАТИ БЯГАТ ДАЛЕЧ ОТ ТЕРИТОРИЯТА НА БАЙ ТИ ГАНЯ! СМЯНА НА ЧИПА ТРЯБВА НЕ НА СИСТЕМАТА!
  • 26 Ще ги вземем

    6 11 Отговор

    До коментар #21 от "Зенитчик":

    Израел направи руските най модерни технологии за смях Повече няма да коментирам факти които и малките деца знаят

    Коментиран от #30, #50

  • 27 чакай малко

    4 5 Отговор

    До коментар #24 от "Тихоо":

    И кой го казва това, оня от ДС комунисти ли - дето ти плаща копейките в гърнето?! Тролчета Путински - преброени са ви дните!
  • 28 Хахаха

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "айсиктир":

    Вече са с CD player, Wi-Fi, климатик и ЛЕД осветление !!!!!!!!! Дано са още в мода като ги получим !!! ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА
  • 29 ПСР

    10 0 Отговор
    Радари.
    Днес,най-после стана ясно,че имаме въпросче към Л-М/САЩ,за закупуване на още 8 бр.Ф 16.На фона на всичкото случващо се,ние се въоръжаваме.Корабите и те дойдоха,нали?
  • 30 Като руските оръжейни системи

    7 2 Отговор

    До коментар #26 от "Ще ги вземем":

    Не струват защо просто сащ и израйл не нападнат русия и да плячкосат ресурсите хи?
  • 31 БирникЪ

    8 0 Отговор
    Аз пък имам друго предложение. За това, че преди 75 години спасихме от пещите 50000 от вашите, да ни подарите тези радари!
    ОК?
    А на Тулупа и Каракочан ще изплатите комисионна под формата на десетина тона пясък от Мъртво море, та да се наядат най-после!
  • 32 честен ционис

    7 0 Отговор
    Спокойно братя българяни, ще ви защитим на подходящата цена разбира се.
  • 33 а така

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "айсиктир":

    Така е!Стоката са `набори` с Мусаката/1973/...
  • 34 Савецки слухтьор

    0 4 Отговор
    Разбрахте ли защо ни изритаха приятели български предатели?
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Наблюдател

    4 1 Отговор
    Гледай ти! Колко надалече се е чуло, че Синята шайка раздава пари на ортаците на Вашингтон и Анадола за да си купи още един мандат.
  • 38 БГ ЕС НАТО

    5 5 Отговор
    РУСОРОБИТЕ ОЩЕ НЕЗНАЯТ ЧЕ БЪЛГАРИЯ ОТ 16 ГОД Е В НАТО ТО БИВА ПРОМИВАНЕ НА МОЗЪЦИ АМА ТЯХ СА ГИ ОСТАВЕЛИ БЕЗ КАПЧИЦА

    Коментиран от #43

  • 39 Dr.mengele

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "пенсионер":

    Мухаха
  • 40 Врачка

    6 0 Отговор
    България е мирна държава,в която 70% от населението едва свързва двата края.За Ой ли са ни тия радари?Ние дори нямаме ПВО.Хазната е празна,окрадена .Явно предстои голям кютек щом ще купуваме още железо.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Е ПА ТО СИ Е

    6 0 Отговор
    ЦЯЛАТА ИГРА ЕВРЕИНА ДА ПРЕБЕРЕ ПАРАТА. ..@НЕГОВИТЕ РАДАРНИ СИСТЕМИ ГОВОРЕЛИ. ..@КАК ЛЪЖАТ ОМАЙВАТ. ...АЙДЕ БЪЛГАРИНО ИЗПЛАЩАЙ РАДАРНИ СИСТЕМИ 10 ГОДИНИ. .ПЪЛНИ ДЖОБА НА ЕВРЕИТА
  • 43 КАК ТУРЦИЯ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ

    3 0 Отговор

    До коментар #38 от "БГ ЕС НАТО":

    ОТ НАТО. .ТЪКА И БЪЛГАРИЯ ЩЕ ИЗЛЕЗЕ ОТ НАТО. .
  • 44 КОЛКО ТОЧНО

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "пенсионер":

    КАЗАНО. .. €БАХА МА.МАТА.НА ТАЯ ДЪРЖАВА. .ЗАРОБИХА ТОЗИ НАРОД ДА ПЛАЩА ДЪЛГОВЕ ОЩЕ 100 ГОДИНИ
  • 45 ГуциНЕТ

    2 0 Отговор
    Освен за военни нужди, тия 3Д-радари служат и за точно локализиране и следене на нужните обекти и лица, без да е необходимо физческо проследяване! Като се съчетят със супер-компютъра, дето го строиме и майсториме вече няколко години, тоталното следене на населението от един център някъде в Западното полукълбо ще стане факт!

    Коментиран от #46, #48

  • 46 НА БАБА ТИ ХВЪРЧИЛОТО

    5 0 Отговор

    До коментар #45 от "ГуциНЕТ":

    ЗАЩО НЕ ПРОДАВАТ НА ГЕРМАНИЯ И САЩ? ТОВА СА ОСТАРЯЛИ ТЕХНОЛОГИИ. ...СЪЩАТА РАБОТА КАТО С Ф16. ....ЛАМАРИНИ ЗА НЯКОЛКО МИЛАРДА. НАРОДА ИЗЧЕЗВА. .УМИРА ОТ ГЛАД. .НО ПЕНСИОНЕРИТЕ ЩЕ ВЗЕМАТ ПО 50 ЛЕВА ОТГОРЕ
  • 47 ДГГ

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Moй":

    Най-вече да вземе комисионните!!!!
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 By ::) b

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "ПЕНКО":

    В грешка си!Стрелата беше за самолети........
  • 50 Перо

    1 2 Отговор

    До коментар #26 от "Ще ги вземем":

    Да бе,ти така си мислиш,а защо в американските затвори има израелски агенти от военния и военнопромишлен шпионаж. Те са като руснаците в гражданската промишленост,всичко крадат,а което не могат,произвеждат по лиценз.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Хаджи Хаджи Българин

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "ПЕНКО":

    Гредарски пирон и чипс от картофи не можем да направим сами, а ти чак ракети! "Ние търсим партньори, с които да споделяме, обменяме и да се развиваме заедно, посочи Алон Каплан. " Прочетох това и ми стига! Хунтата търси комисионни , като за последно!
  • 55 кмета на Северен

    0 0 Отговор
    Венци, Венци винаги си бил боклук и негодник, но винаги си ме впечатлявал, колко продажен може да си! Уникална работа! Брат близнак на Бойко Борисов и Цветанов едновременно.
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 НЕ НАМ

    2 0 Отговор
    РАДАР СЕ УНИЩОЖАВА ЗА СЕКУНДИ ОТ НАЙ - ЕВТИНАТА РАКЕТА !
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.