Last news in Fakti

10 Октомври, 2020 13:04 29 383 65

Една "компрометираща ме" история с генерал Гоцев

  • любен гоцев-
  • зърнена криза-
  • петър бояджиев

Ако си спомняте, по времето на правителството на Виденов, се появи зърнена криза... Всъщност житото си го имаше, но беше изкупено на ниски цени под ръководството на Любен Гоцев и складирано по силозите, за да му се вдигне цената, а и да се изнесе на висока цена част от него

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Публикувам една компрометираща ме, според първосигналните, снимка с покойния вече Любен Гоцев в задушевен разговор в кулоарите на парламента, която някой от фотографите там ми я е направил и ми я е дал. Публикувам това, преди да пиша за отношението на някои хора към протестите, защото това показва нагледно, от каква тиня се опитват да извадят България протестиращите и, разбира се, тези, които са я вкарали в тази тиня, ритат и ще продължат да ритат. Генералът ме познава много добре от 80-те години, но само по досие от разработките им, защото аз съм във Франция ИЗМЕННИК на РОДИНАТА, а той там е никой. А в България нали е бил голяма клечка в ДС. И са кроели толкова планове я да инфилтрират някой техен човек при мен, я да ме ликвидират.

Да, ама съдбата решила друго и след 1991 година започнах да си влизам спокойно в България, но само с френския ми паспорт. За Любен Гоцев аз тогава бях интересна птица, защото все пак в геостратегичаски план лагерът, към който бях, беше победител, а този, към който той беше, беше победеният. Не мисля, че той успя да има някаква полза от тези контакти с мен, но аз имах и то немалка полза. Но това е дълга тема.

Само ще разкажа един важен от обществена гладна точка епизод. Ако си спомняте, по времето на правителството на Виденов, се появи зърнена криза. Няма жито, въпреки че е произведено, но го няма на пазара. Смут, крясъци и какво ли не. Всъщност житото си го имаше, но беше изкупено на ниски цени под ръководството на Любен Гоцев и складирано по силозите, за да му се вдигне цената, а и да се изнесе на висока цена част от него. Да, ама някой от живелите тогава да са чули този факт.

И тъй аз научавам за една от базите, където има складирано жито в Карнобат. И научавам, че генералът е натоварил една сикаджийска група да го пази и да дава на когото той каже. Разучих си добре проблема и точно по обедната почивка, когато в офиса на сикаджиите беше останало само едно слабо информирано момче, влизам в офиса и казвам, Любен Гоцев ме изпраща да натоварите 4-5 вагона за София. Отговаря, няма проблем, давай писмото. Ох, аз пък съм го забравил в колата, ей сега се връщам с него.

Отивам в колата и се обаждам на генерала. Който ми беше дал дори и мобилният си телефон. Правя се на бунак. Абе, Любо, тук си имал в силозите жито, но ми казаха, че само с писмо от теб го товарят. Оня отсреща щеше да припадне, че съм го разкрил – "Глупости, глупости, лъжат, лъжат..." и затвори телефона.

Та в такава държава живеете все още и сега. Държава на институциализираната ЛЪЖА".


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 118 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    303 10 Отговор
    И сега олигарсите държат всичко.Могат да ни оставят без хляб,ток,вода.Борбата срещу тях ще е тежка.

    Коментиран от #5, #27, #29

  • 2 КОТарАК

    292 1 Отговор
    те тия неща приживе трябваше да ги говорите..сега много такива изповеди ще има. Стоев поради негови си причини единствен проговори , и замълча завинаги
  • 3 house of Aragon

    133 18 Отговор
    Било каквото било българите вече сме малцинство .
  • 4 Абе ти си бил много умен , бе!

    109 59 Отговор
    Пък сикаджиите и Гоцев били идиоти, та ги направи на маймуни!? Що не го писа някъде това още навремето, че сега да не ти четем измишльотините. И гроб нямаше да имаш даже, нито тук нито във Франция!

    Коментиран от #16, #62

  • 5 Соко

    23 37 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Бе романеско нали Божков ти праща.
  • 6 Сърп и чук

    76 21 Отговор
    Триото настоява началото на прехода най после да започне, но българенът предпочита Бойко да раздава пари и да си стои! Каратачанката видяла 5 килима, които се бракуват в парламента и като типичен клептоман ги завлякла в къщи - у Кърджали и това не впечатлява почти никой, колкото и да е показателно за облика на това нещо! Тоест, българенът приема за нормално когато си на някакъв пост, независимо къде, в офис, цех, администрация, военно формирование, ТКЗС - да ,,влачиш"! Аз едно време като бях в ,,Елпром", съвестта не ми позволяваше да си тръгна в 17.00 часа, без поне една медна намотка в джоба! За колегите да не разправям! А как се връщаше жената от бригада по бране на ябълки - чанти, торби, дисаги, забрадки, чорапи, джобове, манта - всичко натъпкано - факт!

    Коментиран от #15

  • 7 Иван

    101 5 Отговор
    Когато на преден план ни набутват, че видите ли лилаво устните били виновни за всичко, а всъщност излиза, че "българи" унищожават България, обричайки истинските българи на глад и мизерия
  • 8 ПАРАЗИТИ

    141 11 Отговор
    ГОЦЕВ Е ГЕНЕРАЛ КОЛКОТО И БОЙКО - И ДВАМАТА СА ЕДНИ ХРАНТУТНИЦИ ХИТРЕЦИ КРАДЦИ И МОШЕННИЦИ !
  • 9 Много увлекателна история

    100 4 Отговор
    Така и не разбрах ,кво стана с петте вагона жито.🤔

    Коментиран от #59

  • 10 МАФИОТ

    120 4 Отговор
    РАНО ИЛИ КЪСНО ИСТИНАТА ЗА ГОЦЕВ И МАФИЯТА ЩЕ СЕ ПУБЛИКУВА !

    Коментиран от #22

  • 11 Ники

    57 6 Отговор
    Така говори по принцип, човек на който не му е чиста работата...
  • 12 Извън закона

    99 9 Отговор
    Александър Лилов,Любен Гоцев и др все джендъри раздали много пари на селски момчета отдали се на мъжка любов Хаха всеки знае как е било :))

    Коментиран от #42

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ТОДОРОВ NEUILLY

    66 28 Отговор
    Бояджиев , ти си голям лъжец ! Мислиш си , че вече няна хора който не знаят какви си ги вършил в онези години? Защо се срамуваш от това което си правил за РОДИНАТА ? Такива са били времената. ТИ не си виновен за това. Бъди мъж! Ссга след като си отиде човека всички който са се снимали с Л.Гоцев ще започнат да се правят на измислени герои.

    Коментиран от #53

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Rrr

    51 12 Отговор

    До коментар #4 от "Абе ти си бил много умен , бе!":

    А ти как мислиш кой го е поставил във Франция и не само във Франция погледни че изпълзяха отвсякъде!
  • 17 Перо

    64 15 Отговор
    Петър Бояджиев е политически емигрант,който сега каза в прав текст,че мутренския режим няма нищо общо със западната демокрация и може да му се вярва. Учудвам се,че на времето,не си е решил проблема за посещението си в БГ,чрез хората на ЦРУ Луканов и Гоцев за които знаеха всички,даже и бай Тошо.
  • 18 дебил654

    63 21 Отговор
    Когато някой спряган за значим си тръгне от ада..започват всякакви истории да се разказват.
    ЖАЛКО ЧЕ ОСТАНАЛИТЕ В РОДИНАТА СИ БЪЛГАРИ СА БЕЗУЧАСТНИ КЪМ СОБСТВЕНАТА СИ СЪДБА..
    ЕВРОПА КАКВО НИ ДОНЕСЕ ДО СЕГА
    РАБОТИМ ЗА НАЙ НИСКИТЕ ЗАПЛАТИ
    РАБОТИМ НАЙ ЧЕРНАТА РАБОТА В ЕВРОПЕЙСКИТЕ ДЪРЖАВИ
    ЯДЕМ БОКЛУЦИ
    ПЛАЩАМЕ ВЪОРЪЖЕНИЯ БЕЗ АРМИЯ
    БЕЗНАКАЗАНО СЕ КРАДАТ ЕВРОПАРИТЕ
    АМЕРИКА ВИНАГИ Е ГЛЕДАЛА САМО СОБСТВЕНИЯ СИ ИНТЕРЕС
    Я СИ ПРЕДСТАВЕТЕ АКО ТРЪМП МЕРКЕЛ ИЛИ ДРУГ ЗАПАДНЯК МУ БЯХА ИЗВАДИЛИ САМО ЕДИН ОТ ФАКТИТЕ СНИМКИТЕ ЗАПИСИТЕ НА БОРИСОВ КАРАКАЧАНОВ И ДРУГИТЕ ГЕРОИ В НС, КАКВО ЩЕШЕ ДА СЕ СЛУЧИ..
  • 19 jikoм

    83 2 Отговор
    По време на зърнената криза бях в Балчик - зърненото пристанияе на България. По ТВ всяка вечер обясняваха, че има зърнена криза. Може и да е имало криза. Само че на пристанище Балчик имаше интересна картинка. Два кораба се товарят със зърно, а два кораба чакат на рейда да товарят. И така цяла седмица, докато бях там.

    Коментиран от #21, #52

  • 20 Дисидента

    45 11 Отговор
    Много "ГЕРОИ" изпълзяха от скривалищата си, сега всеки може да си говори каквото поиска, нали Няма Свобода на Словото !!!
  • 21 Glarus

    68 2 Отговор

    До коментар #19 от "jikoм":

    Така си остана до пролетта. Некой скачаха по площадите,някои банкери се "вмирисаха", а Гоцев... И нещо занесе ли отвъд? И все още разправят колко проззз бил Виденов,ама ей тия му скройха шапката.

    Коментиран от #44, #60

  • 22 Ха ха

    22 13 Отговор

    До коментар #10 от "МАФИОТ":

    Да дадем думата и на другата страна.По демократично е някак си.А ние,българите,имаме и една поговорка :За починалия или добро или нищо.Но е вярна и другата:На умрело куче нож вади.

    Коментиран от #54

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Николай

    42 7 Отговор
    Вижте какви сме мухи,никой в постовете не застава зад името си от страх.Този Генерал е може бил най-влиятелната фигура та прехода след падането на Живков.Но и двамата са имали голяма смелост точно за това всички се страхуваха от тях.Сега вече всички мишки сме много силни като умря котаракът.Георги Стоев каза каквото мисли и знае но плати с живота си заради Истината."Познайте Истината и тя ще ви направи Свободни" пише в Библията.Стоев беше свободен човек но сам.Такъв ни е Народът много смел но при мъртви,болни стари хора и безпомощни деца
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Истина

    29 5 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Това беше при бкп сега бсп е чиста като сълза не е участвала в преврати атентати приватизация в източване на банки други такива
  • 28 paco112

    7 22 Отговор
    Малко съмнително ми се вижда, мобилен телефон 1996г?

    Коментиран от #33

  • 29 Докога бе тролове

    9 9 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Глупост, ояден си, плюскаш и плямпаш
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 НЕЛИ

    25 1 Отговор
    Тинята е толкова дълбока,че век ще им трябва на наследниците ни са се извадят от нея.Всеки търси келепира без да работи да получава,да краде ,да лъже.Просто такъв пример ни дават политиците -прости и богати,схемаджии и далавераджии ,а ние сме най-Възприемчивата нация.
  • 32 Винкел

    31 0 Отговор
    Четох,че на този Маджо от СИК му е лъскал бастуна,затова сега е богат и има банка .
  • 33 падналия ангел

    15 0 Отговор

    До коментар #28 от "paco112":

    От началото на 90-те имаше мобифони, 95 г. Мобилтел започва да разгръща GSM мрежата.

    Коментиран от #38, #57

  • 34 Мъка

    3 10 Отговор
    Долно пробна лъжа! Срам!!!
  • 35 Манова

    40 2 Отговор
    Тъжно,но факт Гоцев носи огромна вина заедно с Луканов и част от БСП за проваления преход и разграбената държава,която е вече само територия.Работих с Виденов,единственият премиер,който не крадеше и не търгуваше България.Бояджиев казва истината.Нямаше зърнена криза,а задържане на пшеницата по складовте,за да се предизвика хаос.Когато дойде Софиянски без да е имало внос тя отново се появи на пазара.А Виденов го рутеха,защото се опитваше да спре грабежа.Но българите като папагали и сега повтарят Виденовата зима и няма как да се пом огне на първосигналните.Дано младите и протестиращи да пораснат политически,като единствената истинска надежда.

    Коментиран от #39

  • 36 ЛУСТРАЦИЯ НА КОМУНИСТИТЕ

    23 4 Отговор
    Всичките Червени боклуци сте виновни
  • 37 Мици

    9 2 Отговор
    Кел Файда Г-н Бояджиев-дърпане на "Перде секиз" на Пичкини Вечери!
  • 38 Спомени

    8 0 Отговор

    До коментар #33 от "падналия ангел":

    Ама пък какви тухлички бяха, по 1-2 кила. Мобифони,.
  • 39 Дедо Jo

    29 2 Отговор

    До коментар #35 от "Манова":

    Описвате само част от историята...

    И тогава, както и сега ИСТИНСКИ УПРАВЛЯВАЩИТЕ бяха здраво напълнили гащите.
    Народът здраво се беше събудил и искаше истински промени, които Жан Виденов МОЖЕ БИ щеше да му даде.
    ИСТИНСКИ УПРАВЛЯВАЩИТЕ спретнаха постановка "Гладна зима" и нещата си дойдоха на местата и така та чак до ден днешен.

    СУПЕР лакомията/кражбите на ГЕРБ поставиха в границата на възможността или в невъзможност да съществуват над 1/2 от живеещите в България.
    ГЕПИ изкупи всичко що се продаваше - партии, профсъюзи, всякакви други комисии/организации, назначи си съдебна система (с незначителни пропуски),...
    Горе-долу нещата сега са същите като преди повече от 20 години - българите пак сме се събудили...

    И Е ВРЕМЕ РАЗДЕЛНО:
    - или си с тези които искат промяна и нов път за развитие на България
    - или си за статуквото и за чакане на нов връх на недоволство след нови 2-3 десетилетия.

    Мутряги вън!
  • 40 Альоша

    9 7 Отговор
    Що е то "Държава"? Отговор. - Всичкото това цялато нещо , извън границите на Кенефа наречен България!
  • 41 Тъпо

    10 22 Отговор
    А ние пак искаме БСП ДА ДОЙДЕ НА ВЛАСТ

    По добре бат Бойко да си остане
  • 42 Наблюдател

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "Извън закона":

    Добре го казваш човече
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Наблюдател

    8 0 Отговор

    До коментар #21 от "Glarus":

    Не само на Виденов, но и на всички след него. Те свалиха тюфлека първият път. Те му позволиха вторият път след избори след като се наведе. Те и Доган. Който и да е начело с избори или служебно там първо ходи да се навежда, ако не го е правил предварително. И следващите по тоя път ще минат.
  • 45 гост

    13 0 Отговор
    Всичко това и много други работи са истина. Захарта и олиото и много други рабати.Но сега когато един от ръководителите на мафията не е между живите е лесно да се говори.Излиза,че те е било страх докато е бил жив.
  • 46 Patton

    1 3 Отговор
    Поредният борец за демократична свобода и за свободна демокрация !
  • 47 Циганка

    8 0 Отговор
    Генрало го помним от едно фото дека кога бее у япония -именник на роднината он праеше прерабока на жътварите. Са кат го нема големио началник, големата тиква ше са развихри , оти сикажиите мое да са умрели , ама са живи.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 ттт

    8 9 Отговор
    Автора на статията е един страхливец,макар и с френски паспорт.
  • 50 Кольо

    9 4 Отговор
    А дали не си бил инсталиран в чужбина от БКП , както някои твои колеги още в ерата на комунизма?Защо ,чак сега огласяваш тези истини?Нещо не е наред
  • 51 1944

    10 3 Отговор
    всичко на комунистите им е лъжа. даже личния им живот. най нещастните твари на планетата. и най злобните.
  • 52 Пурко

    7 0 Отговор

    До коментар #19 от "jikoм":

    И сега продължава така! Освен зърното и много други неща се изнасят и внасят от там! Сещайте се сами какво ....
  • 53 даскала

    0 1 Отговор

    До коментар #14 от "ТОДОРОВ NEUILLY":

    имаш ли поне бегла представа кога се използва буквата “Й” ??? всеки неграмотник започна да дава акъли във тази територия...
  • 54 Тази

    9 0 Отговор

    До коментар #22 от "Ха ха":

    поговорка не е българска,а е от римско време.Демек е езическа и няма нищо общо с християнството.Та за починалите ,а и не само, трябва да се говори и пише истината.Истината за генерала е,че е комунистически престъпник.Пукнал е и си пържи в ада.
  • 55 Сега

    12 1 Отговор
    Мнооого глупаци сега ще разберат как бе "сготвен" и изяден последния след Жельо Желев, чистен ( безсребърен) политик - Жан Виденов!!! Оставен сам да се бори със зараждащата се олигрхия, а ние бяхме за пореден път изманипулирани .... Някой знае ли сега къде е Жан Виденов, има много да си връща на бившите си другари и на ДС слугинажа!!!!
  • 56 Къде беше ти,когато ние гладувахме !

    2 1 Отговор
    Сега поне още 15137236335272....полуфрансета,полугерманчета, полуиталиянчета и т.н и т.н но не и Българи!Ще излязат с подобни схемаджийски истории...и те понеже са "чисти,като сълзи" се принудили да се отчуждът!
  • 57 Мобиком

    3 0 Отговор

    До коментар #33 от "падналия ангел":

    Мобиком
  • 58 Петя

    2 3 Отговор
    Като чета коментарите,не се чудя защо и държавата е такава.Затова комънисрите прилагаха модела ред и дисциплина затова се построи Б-я.Сега 30 год.крадене и некадърност сме на дъното..
  • 59 Не мога да повярвам че имаш

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Много увлекателна история":

    толкова плюсове а коментара ти доказва че си по рождение без оперативна памет пьк харда той останал в утробата на майчината ти.....
  • 60 Бял в ЮАР

    3 1 Отговор

    До коментар #21 от "Glarus":

    Може да не е занесъл,но и пра-правнуците ще го споменават докато са живи и ще си харчат милиони.
  • 61 Скитника

    2 0 Отговор
    Не знам дали прехода е бил провален...в смисъл, че той беше решен и подправени да се провали. Кебапчета, лично не съм видял, но видял, но видях няколко здрави партийни други да напускат едновременно работа, през лятото на 1989 година, а на следващата година да се появява като бизнесмени, с едни бизнеси - ум да ти зайде, и то бизнеси, до които обикновеното човек няма как да има достъп...Та, за себе си съм наясно дали куфарчетата са легенда, или не.
  • 62 Нормално е да се

    0 3 Отговор

    До коментар #4 от "Абе ти си бил много умен , бе!":

    Нормално е да се говори сред този човек той бе бащата на нацията която сега населява България, промяна няма да има, само тарикатлъци на Баце, забравете за европа и америка за тях сме територията на Баце и ДС
  • 63 Валентин Ангелов

    5 1 Отговор
    Ей човеци Български , нашата голяма вина като Народ /ако въобще сме народ/ ,е такава че , позволихме на утрепки като любен гоцев /има още много живи от Изродите антибългарски от службите на ДС/ , да разбият нашето , на нашите деца , а вече и на нашите внуци , настояще и бъдеще.Как спите дебили , наследници на велика нация , която не е случила на народ последните 600г.Заслужавате си всичко , страхливи мижитурки.?
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 аз съм Веска

    0 1 Отговор
    СЕГА ДЪРЖАВАТА НИ СКРИХА ...
    АЛО БИБИ , РАЗПРАВЯТ , ЧЕ СИ ИМАЛ ОЩЕ ДЪРЖАВА...
    ЩЕ Я ПУСНЕШ ЛИ ДА Я ПОЛЗВАМ .КАКВО ИСКАШ В ЗАМЯНА .
    МНОГО СИ СТИСНАТ БЕ ....