Last news in Fakti

8 Ноември, 2012 17:26 8 301 10

Кой е по-по-най политик в медиите?

  • тиражирани политици-
  • медии-
  • info7.me.
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Премиерът Бойко Борисов е най-тиражираният политик в периода 29 октомври – 4 ноември в топ 50 на медиите със страници онлайн, сочи справка на сайтът info7.me.

226 са дописките на най-тиражирания политик за този период от време. Сред заглавията, обаче,  е и: „Нели Крус поиска от Борисов да осигури медиен плурализъм”. Темите около министър-председателя са разнообразни – не малко са тези с традиционното рязане на лентички. При прерязването на лента за реконструирано училище Борисов заяви: „За другите може да е трудно, но за нас е лесно. В условията на най-голямата криза в света това, което е започнато през 1983 г., ние за една година сме го направили. Ако учителката по математика е тук, може да сметне, че съм около 29 пъти по-бърз от Станишев”.Името на най-тиражирания политик се свързваше и с Южен поток, заради която тема той се сблъска с лидерите на ДСБ Иван Костов и на „България на гражданите” Меглена Кунева. Борисов се закани, че няма повече пари за здраве, набърка се и в скандала с избора на конституционния съдия Венета Марковска.  Виж всички 226 публикации за Борисов.

След него от политиците от парламентарно представените партии се нарежда лидерът на РЗС Яне Янев, който го подкрепя безпрекословно. Заглавията с името на Янев са 43. Най-много са статиите за коалирането му за предстоящите избори с бизнесмена в областта на фармацията Веселин Марешки, за да борят заедно Меглена Кунева. И двамата забравиха скандала си около последните евроизбори, когато Марешки обвини Янев, че му поискал шестцифрена сума, за да бъде начело на листата за евродепутат.  Името на Янев често се споменава и заради комисията в парламента „Антимафия”, която прекрати три негови сигнала, защото били по жълти изрезки.  Виж всички 43 публикации за Яне Янев.

41 едно са заглавията в медиите за същия период от време за лидера на  „България на гражданите” Меглена Кунева, която най-вече е отразена със становището й и въпросите към премиера Борисов за строителството на Южен поток. Нейното име се появява и заради човек от обкръжението й Георги Цанков, който бил доставил чрез фирмата си боба с червеи. Медиите не са пропуснали да отразят и как младите при Кунева раздаваха на Хелуин тикви, като посланието бе: „Тиквите са за Хелуин, а не да ни управляват...” . Виж всички публикации за Кунева.

Лидерът на социалистите Сергей Станишев влезе на онлайн страниците 36 пъти с това, че е предложил брак на Моника Йосифова. Сериозните теми, с които името му се появи бяха, че ако ГЕРБ въведе прогресивно облагане, червените ще ги подкрепят. Станишев заяви също, че в края на управлението на ГЕРБ, всички освен приближените им, ще живеят зле. Станишев предупреди и председателя на ДПС Ахмед Доган да не си играе с огъня относно искането за нов прочит на историята на Балканската война.  Виж всички публикации за Сергей Станишев.

31 са заглавията за Волен Сидеров, като основно те се въртят около делото за радикален ислям в Пазарджик. На противопоставянето на протестите на мъжете с брадите и жените с бурките пред съда в Пазарджик, защото това пречи на обективния съдебен процес. Сидеров може би забрави протестите на неговите хора пред Съдебната палата преди време, когато самият той бе подсъдим за инцидент на магистрала „Тракия”. Виж всички публикации за Сидеров.

Баш войводата Красимир Каракачанов се появява в 29 заглавия, като основно се съобщава за преизбирането му на поста председател на ВМРО.  Другите публикации са за това, че воеводите скочиха на президента Плевнелиев , който критикува протестите на патриоти ... партии в казуса Пазарджик, които се опитвали да употребяват делото за радикален ислям. Виж всички публикации за Красимир Каракачанов.


След дълго мълчание, което не е изненада, се появи лидерът на ДПС Ахмед Доган – 13 публикации. Както обикновено и този път с гръм и трясък и взриви държавата си с апела за новия прочит на историята на Балканската война, като разгледа историческите факти от войната като етническо прочистване – един вид Възродителен процес. Неговото име се свързваше през миналата седмица и с искането му общините да имат собствени стратегии за развитие в периода на криза. Виж всички публикации за Ахмед Доган.

Със същия брой отразявания – 13 на брой се нарежда и председателят на ДСБ Иван Костов, който коментира скандала около  избора за конституционен съдия на Венета Марковска. В други заглавия той се противопоставя на ГЕРБ за Южен поток, изказва и мнението си около предложението на Надежда Нейнски и Мартин Димитров за единство на сините. Виж всички публикации за Иван Костов.

Най-малко тиражираният политик през изминалата седмица е лидерът на СДС Емил Кабаиванов – 10 публикации. Отразяванията за него са исканията на Кабаиванов да бъдат извадени договорите за Дунав мост ІІ на светло, темата за референдума – като според него увеличението на майчинството струва колкото безмисления референдум. Отразено бе и становището на СДС, че няма да влиза в единство, а ще се яви самостоятелно на изборите. Виж всички публикации за Емил Кабаиванов.

В парламента през миналата седмица

Както обикновено се чуваха доста често гласовете на Мая Манолова от Коалиция за България, сочат медиите, като те отразяват изказванията й около цените на лекарствата, референдума и комисията на Янев, която прикрива корупция в ГЕРБ. Публикациите  са 29. Виж всички публикации за Мая Манолова.

Искра Фидосова от ГЕРБ се появява в 27 заглавия, които я отразяват в опита й да убеди ЕК за безукорното поведение на избраната за конституционен съдия Венета Марковска. Виж всички публикации за Искра Фидосова.

Председателят на парламента Цецка Цачева в топ 50 е отразена в 67 дописки. Тя се появи в медиите с посещението й при патриарх Максим преди кончината на пастира на българската нация. Цачева бе отразена и при посещението на председателя на парламента на Дания  Монгес Люкетофт, който обяви: „С вас сме за Шенген”. Нейното име се появи и при отразяването на дебата за Дунавската стратегия. Виж всички публикации за Цецка Цачева.

Президент

Вторият най-тиражиран политик от институциите, след премиера е президентът Росен Плевнелиев – със 166 заглавия. През изминалата седмица той се обърна с рязък тон към Скопие и не даде евросертификат на съседната държава. Плевнелиев коментира още, че извънреден евродоклад на ЕК за България е сериозно послание към институциите. Виж всички новини за Росен Плевнелиев.

Министерски съвет

Най-отразяваният министър е Цветан Цветанов, който се появява в 144 публикации, следван от министъра на здравеопазването Десислава Атанасова – 133; министърът на икономиката Делян Добрев – 88; министърът на транспорта Ивайло Московски – 83; министърът на външните работи Николай Младенов – 80; министърът на земеделието Мирослав Найденов – 53; министърът на образованието Сергей Игнатов – 52; министърът на финансите Симеон Дянков – 42; с равен брой отразявания министърът на регионалното развитие Лиляна Павлова и Тотю Младенов – 40; министърът на околната среда и водите Нона Караджова – 34; министърът на спорта Свилен Нейков – 30; министърът на евросредствата Томислав Дончев – 19; отново с равен брой публикации са Вежди Рашидов и Диана Ковачева – 15; министърът на отбраната Аню Ангелов е отразен пък в 12 публикации.

Info7.me следи за вас всички новини в над 50 водещи онлайн медии.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зрител и читател

    1 0 Отговор
    Г-жо Калинке, не обиждайте хубавото детско предаване, плагиатствайки името му, с представянето на безмислена статистика. Стига ни това, че физиономиите на горната пасмина ни заливат от всички медии.

    Коментиран от #2

  • 2 Посетител

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Зрител и читател":

    Поне сега ще знаем и колко точно помия ни залива и от къде :)
  • 3 методи

    1 2 Отговор
    Boiko Borisov
  • 4 ТРОШАЧА

    1 1 Отговор
    ВСИЧКАТА ТАЗИ НАПАСТ ГОРЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИЗГОНЕНА ОТ СТРАНАТА ЗАЕДНО С ЛАКЕЙТЕ СИ !
  • 5 LPFC

    0 0 Отговор
    А от техните уста все ИВАН КОСТОВ! Най големия!
  • 6 локо

    1 1 Отговор
    Браво на бат Бойко
  • 7 optimista

    1 0 Отговор
    ами разбирасе че П.....СА БОЙКО ТОЙ Е НОМЕР ЕДНО
  • 8 натурален българин

    0 0 Отговор
    бойко е хладнокръвен убиец осъден от европейски съд а вие ходете и гласувайте за него
  • 9 Грую

    0 0 Отговор
    България е страната на вербалната политика, а не на такава, която да може да се нарече истинска. Този, който може да развие национална стратегия и да накара всички други да я следват и естествено да се вижда резултатът от нея и този резултат да бъде усетен в пропорционалния си размер и от последния българин е политик. Човек, който въз основата на визуално и вербално изпълнение събира гласове е артист, а тези, които гласуват за него въховни простаци. Такъв човек следва да работи в театъра, а не в Министерския съвет. Това все пак е дарба, която следва да бъде уважена, но на подходящото място и в никакъв случай в политиката.
  • 10 Полезен

    0 0 Отговор
    С никой от тези не бих изпил и една бира , защото са скучни , ще ме изльжат , а може и да менабият. . Еле пьк ако ги бия на карти може и с гранатомет да ме гонят. Вай , вай , вие си гласувайте за тях , а ако искате си ги канете и при булките