Last news in Fakti

31 Октомври, 2020 20:55 12 043 105

Руски медии възмутени от Радев и Борисов

  • три морета-
  • валентин вацев-
  • русия-
  • българия-
  • медии

Влизането в "Три морета" е равносилно на война с Русия

Руски медии възмутени от Радев и Борисов - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Руски медии препечатаха статия, отразяваща мнението на българския геополитически анализатор доц. Валентин Вацев по отношение на българските активности в инициативата „Три морета“. Анализаторът в интервю за радио „Фокус“ изрази позиция, че президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов не си дават сметка, че влизането в „Три морета“ е равносилно на война с Русия. Под такова заглавие български електронни издания разпространиха мнението на доц. Вацев, а по-късно анализът на експерта бе преведен и тиражиран и от руски медии.

Редица авторитетни сайтове в Русия популяризираха тезите на университетския преподавател и популярен специалист по геополитика, в които той твърди, че нициативата „Триморие“ е военно-политически проект за отхвърляне на Русия и e прoдължeниe нa НAТO, тъй като е яcнo, чe НAТO нямa дa удържи мнoгo дългo, защото вече e рaзбитa oргaнизaция. „Oпитът дa ce изгрaди тримoрcки cъюз тoвa e oпит дa ce изгрaди нa мяcтoтo нa НAТO нeщo пo-жизнeнo и пo-дoбрe цeлeнacoчeнo и пo-дoбрe финaнcирaнo“, коментира доц. Вацев.

Руските медии се фокусират върху твърдението му, че президентът Радев и премиерът Борисов нe cи дaвaт cмeткa, чe aнгaжирaнeтo нa Бългaрия c инициaтивaтa „Тримoриe“ e рaвнocилнo нa вoйнa мeжду Бългaрия и Руcия. „Ниe виждaмe кaк oпрeдeлeни cили ce oпитвaт дa вкaрaт Бългaрия в eднa бaрикaдa, дa прeвърнaт Бългaрия в eлeмeнт oт eднa бaрикaдa, кoятo рaздeля пo вeртикaлaтa, глeдaнo oт ceвeр нa юг нaдoлу Руcия oт Eврoпa. Тoвa e oпит зa изгрaждaнe нa aнтируcки кoрдoн“, пояснява доц. Вацев, цитиран от руските издания.

В статииите си те са публикували становишето на експерта, че включвaнeтo нa Бългaрия aмбициoзнo и нa дрaгo cърцe в тoзи cъюз oзнaчaвa Бългaрия дa пoeмe oткрoвeнo, oчeвидни вoeннo-пoлитичecки aнгaжимeнти зa кoнфрoнтaция c Руcия. „Мoжe прocтo дa ce кaжe, чe имeтo нa вoйнaтa мeжду Бългaрия и Руcия тoвa e „Тримoриeтo“.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 58 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кую

    68 43 Отговор
    Дръвници са и двамата.

    Коментиран от #5

  • 2 ми хубуу, пък,

    92 103 Отговор
    ко толкоз лошо. Какво толкова по-зле за нас може да стане.
    Остро контра на всички руски проекти и задкулисно влияние.
    Полша, какво е загубила, че не допуска руски подмолни структури да се разпореждат у тях. Или Румъния. Унгария, Естония, Литва, Латвия. Бил съм във всяка една от тези държави. Живеят по-добре от нас. Не колкото германците, но поне два пъти по-добре.

    Коментиран от #6, #11, #69, #75, #83, #101

  • 3 ОпПала

    108 71 Отговор
    България в какви съюзи ще влиза си е лично българска работа

    Коментиран от #28

  • 4 Анонимен

    134 83 Отговор
    Прав е. Радев не знам с кой акъл е отишъл на тази среща. Управляват ни идиоти. Нямаме армия, нямаме оръжие и се ежат на Русия. Трябва да са по ниски от тревата, тези мишоци.
  • 5 само Боко

    140 52 Отговор

    До коментар #1 от "Кую":

    Радев мисли. Може да е бивш комунист, но няма да извърши нещо против интереса на народа.
    Докато Борисов се интересува единствено от собственият си финансов интерес, за всяко едно решение. Народа да духа супата.

    Коментиран от #43

  • 6 Бил си ти

    30 29 Отговор

    До коментар #2 от "ми хубуу, пък,":

    Излезез от твойто село първо.

    Коментиран от #7

  • 7 ае Кондьо

    53 56 Отговор

    До коментар #6 от "Бил си ти":

    Където съм вършал аз, ти само си гледал снимки и си се чесал по главата.
    Бил съм и преди да влязат в евросъюза, още докато беше хавра като у нас и после съм бръмчал. Мога да направя много добре разликата. Само тука си стоим на дъното на нужника, защото не можем да се отървем отруското влияние и интереси. Който скъса руския синджир, тръгна нагоре, ние обаче се давим в л..ната им
  • 8 Казуар

    69 43 Отговор
    Вацев да бъде награден с медал като на руския шпионин Николай Малинов. Като участник в хибридната война на Русия срещу България.
  • 9 no name no face no number

    61 29 Отговор
    Ето затова е хубаво решенията да се взимат от българският народ чрез референдуми,а не от корумпирани политици
  • 10 Карагьози

    80 21 Отговор
    Абратушките как я мислят тая работа...Заиграват яко с Ердоган, в гръб са ни със Вучич, подкокоросват макетата( то и на тях им празни кратуните, та им пристават) , в края на краищата България е суверенна държава и ще встъпва в съюзи с когото намери за добре. А рашките къде бяха след 1989г...кой се разписа на капитулацията в Малта и Рейкявик, кой играеше частушки, пиян като донски казак и разпродаваше соц.лагера за шепа джанки. Помним , как си капсулираха тогава пазара за наши стоки..сега реват и са им всички други виновни, само те са вода ненапита. Досега не съм видял някакъв опит от руския естаблишмънт да направи и най-малък опит да си върнат по нормален начин влиянието в ''бившите'' страни. Контра са на всеки, ам подлагат задница на Ердоган..

    Коментиран от #16, #59

  • 11 С извинение

    36 14 Отговор

    До коментар #2 от "ми хубуу, пък,":

    След като си посетил толкова страни, кажи има ли страна, която да е по-зле от нас. Ний горе-долу знаем къде е по-добре.

    Коментиран от #60, #97

  • 12 Политолог

    34 47 Отговор
    Защо обвинявате Радев!? Той никога не би предал червената идея. Даже отиде без да ги информира, че е бил в контакт с инфектиран от Ковид19, с цел да ги зарази и ликвидира...Нас червеното знаме роди ни....😂
  • 13 Чук и Гек

    35 20 Отговор
    Президента реши да бъде ярък евроатлантик и герберастите му подляха вода, като го натопиха пред НАТО, че разнася заразата на форома в Естония и зарази цялата делегация и полския си колега!!
  • 14 НАТО ВИНАГИ

    52 37 Отговор
    Е ТЪРСИЛО КОНТРОЛ. .НАДМОЩИЕ. .ЗАПЛАХАТА НИКОГА НЕ Е ИДВАЛА ОТ РУСИЯ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 200 ГОДИНИ РУСИЯ Е БИЛА НАСТРОЕНА ЗА ОТБРАНА И ЗАЩИТА. .ОСВЕН АКО НЕ Е БИЛА НАПАДНАТА ИЛИ Е ИМАЛО НЕПОСРЕДСТВЕНА ЗАПЛАХА. .КАТО НАПОЛЕОН. .ХИТЛЕР. .ЗА ПОСЛЕДНО АНГЛОСАКСОНЦИТЕ И ЕВРЕИТЕ КОРУМПИРАХА УКРАЙНА. .И РУСИЯ СИ ВЗЕ КРИМ. .НАТО ДА НЕ НАПРАВИ БАЗА ТАМ. ..ВСИЧКО АБСОЛЮТНО НОРМАЛНО. .

    Коментиран от #17

  • 15 От европейският съюз-не.

    31 11 Отговор
    От европа само Албания.
    В Хърватска, Моненегро, Сърбия, още преди десет години, ако беше минал, щеше да кажеш, че е невъзможно там да е имало война някога с такива разрушения. Няма и помен. В Хърватска живвят на кантар с Италианците.
    В Румъния са Поне 10 години напред от нас, и то ако махнем всичките крадци и измамници сега. След десет години, юоже и да ги стигнем полека-лека.
  • 16 1988 година комунистите

    38 12 Отговор

    До коментар #10 от "Карагьози":

    Влезнаха в контакт с цру и изнесоха милярди долари за Америка Австралия Европа и България се разграби и стана колония. .още сто години ще изплащат дълговете на евреите
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 ИМА ЕДНА ПРАВНА

    8 4 Отговор

    До коментар #17 от "Още от манечок си беше ного Про'ст":

    Истина. .Когато фактите и историята говори и боговете мълчат. .на черното бяло не можеш да кажеш и обратно
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 !!!?

    19 6 Отговор
    Пропуските стратези подхвърлят идея за бъдеще "освобождиние" на България която е обявила "война" на Русия чрез "триморие'то" !!!?
  • 21 В.В.П.

    33 19 Отговор
    Три морета,пет океана...Всичко е много глупаво..Как се е вързал Румен на таз простотия....Бившите соц.държави са обречени на гибел. Без икономика и индустрия..От политика живеята шепа помияри....ОТ ПОВЕДЕНИЕТО НА ГЪЗОБЛИЗЦИ. И ПОДЛОГИ..
  • 22 Прост та дрънка

    10 3 Отговор

    До коментар #17 от "Още от манечок си беше ного Про'ст":

    Ма верно си прост. Когато нямаш аргументи го обръщаш на обиди, а?
  • 23 Бесен Язовец

    22 19 Отговор
    Абс смех, само като видиш кои участват в това начинаните,, три морета " и ти става ясно, че е обречено. България, Румъния, Чехия, Литва, Латвия, Естония смех
  • 24 НГВС Евну Шет ап

    6 2 Отговор

    До коментар #17 от "Още от манечок си беше ного Про'ст":

    мишко нещастна!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Моника

    32 8 Отговор
    България в които и съюзи да е влязла , те непременно се разпадат .

    Коментиран от #27

  • 27 Хисторик

    18 10 Отговор

    До коментар #26 от "Моника":

    Генетични каръци още от 681г!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 ГруЮ

    32 14 Отговор
    Може и да не им харесва на част от коментиращите тук, но при една такава инициатива, към нас ще бъдат насочени едни ракети. Ползата е за изнежените евро-пе’ли на, които ще им пазим задниците... за кратко.

    Коментиран от #82

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Бесен Язовец

    17 10 Отговор
    Три морета и краварите се правят на старши на мишлета от дъгата от Балтийско до Черно само не се сещам кой участва от Средиземно море?
  • 32 Българина

    23 8 Отговор

    До коментар #25 от "Съвсем прост":

    Както правят избори, така да направят и референдум за желанието на народа с кой иска да бъде, и кой му е приятел.ДА, ама НЕ.Шубе ги е ПРОДАЖНИТЕ евроГЕЙски ПО-МИ-Я-РИ.

    Коментиран от #36

  • 33 КОНТРАТА

    19 15 Отговор
    Цялата история е сега краварите да цицат от беднюхите в централна и източна Европа пари за скрап отделно вноските в НАТО!
  • 34 КОНТРАТА

    20 14 Отговор
    Има друг филм България оства без море, а прибалтйските изчезват може да го гледате скоро филма!!!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Казуар

    10 13 Отговор

    До коментар #32 от "Българина":

    Референдум в България за да решават за сигурноста на България тези които си хвърлят парите от балконите, и тези които смятат че няма ковид вирус защото не го виждат.

    Коментиран от #64

  • 37 ke da

    26 26 Отговор
    Три морета устройва всички държави в източна Европа! 45 години търпяхме тиранията на СССР , сега да си плащат с лихвите! Война виждат само в Москва щото параноята е яко ги тресе , а и има защо!
  • 38 ииииииииииииии

    19 21 Отговор
    Вацев не спира да лъже и маже.
    И естествено стана член на партията на Малинов, където са събрани всички русофилски утрепки.
  • 39 ЦЦЦ

    22 22 Отговор
    Русия е тиран! Русия е нецивилизована! Русия не я искаме !
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Не Руснаците, а

    25 25 Отговор

    До коментар #28 от "Винаги губещи":

    Русия ни мрази и в червата си. С цялото си същество.
    Откраднаха архивите ни и няма да ги върнат. Така успяха да скрият много. Безчинствата на армията им, това, че сме си платили прескъпо(в буквалният смисъл) за освобождението, разпърчадосвабето на България и подаряване на земите и, Унищожаването на монархията. Тероризмът, с който унищожиха индустрията и интелектуалците, за да могат платените им ,родоубийци да завземат и национализират всичко в България, за да заграбват и използват умовете и страната ни 45 години. Скриха от света историята на България, която показва колко велика е била и колко важна. Колко много е дала за историята на света и че нашите родове живели по техните земи и имали държави там, са ги облагородили и направили от неуките племена структурирани общности.
    Но най-главното и него не могат да скрият и това ги трови ден и нощ:
    Това, че те нямат своя азбука. Пишат с чужди букви. "Велика" Русия използва азбуката на една малка България.
    Това е унижаващо. Няма как да го скрият Опитвали са, но няма как.
    Това ги изгаря отвътре.
    Радост за моята душа

    Коментиран от #45, #46, #47, #72

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 эпсилон

    14 12 Отговор

    До коментар #5 от "само Боко":

    Как разбра, че фатмака мисли ? По какво съдиш, че си е напънал безполезния мозък ? И за какво мисли, като нищо не зависи от него. Той е една мажоретка и нищо повече.

    Коментиран от #78

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 един българин

    22 13 Отговор

    До коментар #41 от "Не Руснаците, а":

    Златни ти уста българино! Откраднаха и архивите които царство България закупи на търг от новотурците на Кемал Ататюрк , описващи цялото средновековие в Османската империя, така , че да насъскат българите без доказателства още повече срещу турците!
  • 46 Мдаа

    24 14 Отговор

    До коментар #41 от "Не Руснаците, а":

    Кой пък е то заграбвал и използвал страната? В онази “заграбената” страна се произвеждаха автобуси, камиони, кари и почти всичко, което и беше необходимио. И изнасяше високотехнологични машини, а не суровини, както сега. На година се произвеждаха по 80000 електрокари и мотокари. Балканкар беше трети производител в света след Кларк и Тойота!

    Коментиран от #61, #68, #96

  • 47 Чан Кайшъ

    20 17 Отговор

    До коментар #41 от "Не Руснаците, а":

    Много си прав за червените боклуци. Окрадоха цяла Европа. Германците нищо не са в сравнение с тях. Дори не се посвениха да откраднат и Троянското съкровище, открито от Шлиман. на скоро си признохо, че е в трезорите им. Червени бандити и нищо повече. И не се променят.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Русофилите

    18 18 Отговор
    немедлено през Черно Море у Сибиря! Там да "щастливо" да си живеят и обичат майката си русия!

    Коментиран от #50

  • 50 КОНТРАТА

    19 11 Отговор

    До коментар #49 от "Русофилите":

    От България ако си тръгнат русофилите ще останат само гейзерите!

    Коментиран от #56

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Бесен Язовец

    15 9 Отговор

    До коментар #51 от "Съвсем прост":

    Какво разправяш русофилите си тръгват и България остава само на пенделарниците?
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 ke da

    10 14 Отговор

    До коментар #50 от "КОНТРАТА":

    НЕ ЩЕ ОСТАНАТ САМО БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ! РУСКИТЕ КРЕПОСТНИ СЕЛЯНИ ЩЕ СА СИ В СИБИР!
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Путин

    9 8 Отговор
    С една ракета ви целя газопровода и паля цяла България! Да знаете !!!
  • 59 Карагьози

    5 5 Отговор

    До коментар #10 от "Карагьози":

    И още нещо..какво и се плашите толкова на проскубаната мечка бе. Знаете ли че пазарната капитализация на ''Амазон'' към днешна дата е около 1 ТРИЛИОН И 400 МИЛИАРДА$, а БВП на РУСИЯ се движи м/ду 1трл 400млрд до около 1трл и 700млрд$....И това при положение че 1/3 от ресурсите на планетата са Русия. Добре живеят жителите на 4-5 големи града, а в останалите и по селата мизерията е тотална..изгледайте това видео или потърсете в тубата ''Жизнь в глубинке'' Това е истинската Русия..това са руските ''богатири''...приятно гледане и си правете изводите.

    Коментиран от #92

  • 60 Карагьози

    7 6 Отговор

    До коментар #11 от "С извинение":

    Вж. клипа в пост №59 или напиши в YOU TUBE - ''Жизнь в глубинке'' . Приятно гледане. Няма да ти разтягам локуми, мисля че имаш достатъчно акъл сам да прецениш.

    Коментиран от #100

  • 61 Нинка.

    8 8 Отговор

    До коментар #46 от "Мдаа":

    На 41,му откраднали АЗБУКИТО,дето чичо му Кирчо измислил..Откраднали му всичко..И сега е радостен ..
  • 62 Hoho Boho

    7 6 Отговор
    Ние сме малка държава и точно заради това трябва да имаме ЯСНО изразена национална позиция - къде са нашите интереси.
    Вместо Валентин Вацев да казва какво не трябва да правим
    - да каже в каква посока трябва да се наведем и да се наведе в правилната посока.
    ...щото не му се разбира

    Българите сме древен и горд народ!

    Коментиран от #63, #65

  • 63 гост

    13 8 Отговор

    До коментар #62 от "Hoho Boho":

    Еее, ти па много ''сакаш'' бре. Да си забелязъл, че политическите анализатори са съвременните врачки - баят ти, много ти говорят и те успиват, ама всъщност нищо не ти казват. Вацев, Пасков..Иванов , Дайнов...много локуми теглят, лайкове събират, ама решение не дават.Оставам с впечатление, че напоследък много се навъдиха професори, генерали и политически анализатори...бъка пространството от тях и забележи- 90% ги тегли все на Изток..на Иииизток и пак на Иизток. Почвам да се усъмнявам че при тях проблемът с вестибуларния апарат май е професионално заболяване.
  • 64 Песен за герб

    14 7 Отговор

    До коментар #36 от "Казуар":

    Има ли референдуми в България? Референдумите, също като електронното гласуване са табу.
  • 65 Елементарно

    14 6 Отговор

    До коментар #62 от "Hoho Boho":

    - Уотсън...Публикувано във факти.бг: да каже в каква посока трябва да се наведем и да се наведе в правилната посока.... Хубав въпрос , с лесен отговор. Всъщност отговорите са само и единствено два възможни..и двата са верни- 1. Ако се наведеш с лице на изток , задницата ти остава на Запад. -2. Ако пък си с лице на запад, то задницата ти е на Изток. И в двата случая потърпевша е задницата, така че която и посока да избереш, все ще го отнесеш. Те това не ти казва другарят Вацев, за да не ти стане болно ..тъжно... и самотно.

    Коментиран от #67, #98

  • 66 оня с коня

    11 13 Отговор
    Снимката случайно или Не ДОКАЗВА как Външния вид ЛЪЖЕ и как зад Вацевата Простовато-Селяндурска Физиономия се крие Хитър и Безкомпромисен Звяр,готов на всичко за Благоденствието си "НА ВСЯКА ЦЕНА".А КАТЕГОРИЧНОТО ми Мнение по въпроса е,че тоя Индивид,домогнал се до Професорска титла по "Добре известните начини" БЕЗ УГРИЗЕНИЕ на Съвестта се е Продал на Руснаците,изговаряйки ТОЧНО СЛОВАТА изпратени му от Москва по Темата,които ГАРАНТИРАНО срещу съответното Заплащане ще намерят Отзвук КАКТО в Руските,така и в Българските Медии.Не се месела Русия във Вътрешните Работи на БГ ли?...ОХООО ,и ОЩЕ КАК!
  • 67 Hoho Boho

    7 7 Отговор

    До коментар #65 от "Елементарно":

    Точно така!
    Лошото е, че си прав.

    "Те това не ти казва другарят Вацев, за да не ти стане болно ..тъжно... и самотно."
    Тогава какво казва той?
    ...щото не му се разбира

    - И казва ли нещо? Нещо смислено, полезно.
  • 68 И аз да кажа

    14 17 Отговор

    До коментар #46 от "Мдаа":

    Глупости- България по соца беше безрадостна изостанала дупка, с години назад от цивилизована Европа. Пътувал съм в ония години- не можеше да става сравнение- нито пътищата, нито градовете, домовете, автомобилите, потребителските стоки, облеклото, храните, самите ни смачкани и наплашени от доноси и лагери хора....Пък промишленото производство, в рамките на СИВ беше смехория - крадени ембаргови технологии, износени до последен дъх стари вносни машини или безумно некачествени родни и съветски. ..питай някой, който е ходил на панаир или изложение с български изделия , да ти каже колко нещастно да изглеждаха нашите- даже за изложба ако се скопосаше нещо по-така, амбалажът, етикетите- всичко беше скръб. На консервите за износ етикетите се поръчваха в Германия, кожите за ревюта на "Пирин" идваха от Индия до Швеция. Това са лично известни ми факти и мога да изброявам до утре.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 PR doko

    9 8 Отговор
    Измислена статия с цел, ама на никой не му пука. Вацев е взел хонорара, няма значение от кое чекмедже.
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Триморието---Аутсайдерски съюз,

    13 6 Отговор
    Инициатива на трите малки Балтийси републики, като им дават пари, за да Лаят срещу Русия!!! ЗАДА не са сами ни включиха и нас и други Аутсайдери!!
  • 74 Karosel

    11 14 Отговор
    Пак някакъв псевдобългарин писал лиже руски ботуш! Докога ще сме им васали?
  • 75 waterwet

    7 5 Отговор

    До коментар #2 от "ми хубуу, пък,":

    Всички, които изброи са затънали общества в дългове. Банковото робство е съвременното робство! Това се случва там, където се финансира демокрация и висок жизнен стандарт. Баланс има само в Чвхия и Унгария.
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Бойко

    10 12 Отговор
    Русия е обградена (в обръч) остава само Путин да бъде стиснат за..... и света ще си отдъхне!

    Коментиран от #79

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 война?

    8 6 Отговор

    До коментар #69 от "Сух":

    война с кой бе?
    С Русия?
    Кой ще я почне?Те ли?
    Ти не си в час. Ти работа с руснаци имал ли си?
    Много лалат на масата. Ние такива, онакива. Като му забиеш едно в муцуната, другите седят и не смеят да мръднат. Позор.

    Коментиран от #84

  • 81 Хаджиментов

    8 9 Отговор
    Елементарно - поръчкова статия от Кремъл и Москва има повод да започне да бълва змии и гущери...
    Вацев си е типичен петоколонник.
  • 82 baihui

    11 3 Отговор

    До коментар #29 от "ГруЮ":

    Така е ! Юдео-протестантските двуличници винаги са търсили някой да изважда горещите кестени от огъня вместо тях!
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Гост

    10 4 Отговор

    До коментар #80 от "война?":

    В Германия арабели изнасилиха рускинче и руснаците ги потрошиха цялото цялото общежитие наред.Германската полиция не се намеси изобщо.Че такива ми ти работи.
  • 85 Бамбука

    7 6 Отговор
    Платили на един анализатор, който може дори да не е чел програмата на 3-те морета щом говори за война в един икономически проект засягащ газови, петролни и електрически връзки между страните участнички.
  • 86 Коментатор

    6 8 Отговор
    Авторът на статията Вацев малко се е объркал. Инициативата ''Три морета'' е в интерес на България. Това, че Русия гледа враждебно на тази инициатива само трябва да ни подскаже кои са приятелите на България и кои се опитват да подриват интересите на страната. Изводът на Вацев, че реализиранито на ''Три морета'' е равносилно на война с Русия произтича от проруската му ориентация и е повторение на руската позиция. Русия по принцип е против всяка инициатива, която ще засили позициите на други страни и изтъкване на руски аргументи от българин в този случай е против интересите на страната. Какво иска да внуши г-н Вацев? Трябва ли България да се съобразява с руското скърцане на зъби и да загърбва интересите си? С какво плаши г-н Вацев? С война? Че България ли ще нападне Русия? Или агресивната страна е другата. Русия защитава интереса си като атакува агресивно всякакви съюзи и инициативи на други страни. Чий интерес защитава Вацев с позицията си? Във всеки случай не е българският...
  • 87 666

    6 8 Отговор
    Няма да е първата война с Русия. Щом трябва ще се бием за България. Заплахите на Путин няма да ни изплашат.
  • 88 Пастир

    8 11 Отговор
    Всички върли русофили и антибългари като др. Вацев да се махат от европейска България и да отиват в изостаналата азиатска Русия.

    Коментиран от #89

  • 89 Карагьози

    4 2 Отговор

    До коментар #88 от "Пастир":

    Да бе да...да не са луди. Ти изгледа ли видеото по-горе.Бъди сигурен че не им се отива в ''глубинке''.
  • 90 руски соросоиден кравар

    1 4 Отговор
    Щом русо краварските боклуци квичат,значи сме на прав път !

    Коментиран от #91

  • 91 Гост

    1 3 Отговор

    До коментар #90 от "руски соросоиден кравар":

    А този път изглежда е асфалтиран от ГЕП. Иначе много ти изтъркано клишето бе. Нещо по-така не може ли да се роди от сблъсъка на винарките, витаещи в кратуната ти....само питам бе, ти па да се не разсърдиш сега...
  • 92 ЛЕВАК. .КАКВО ПЪК ИСКАШ

    7 3 Отговор

    До коментар #59 от "Карагьози":

    ДА КАЖЕШ ЧЕ БЪЛГАРИЯ НЕ ПИЯТ И НЕ СЕ НАТРАВЯТ ОТ АЛКОХОЛ. ....70%ПИЯТ РЕДОВНО ВСЯКА ВЕЧЕР. .ПРИСМЯЛ СИ ХЪРБЕЛ НА ШЪРБЕЛ ХА ХА

    Коментиран от #93, #94

  • 93 Барба Гканьос

    1 4 Отговор

    До коментар #92 от "ЛЕВАК. .КАКВО ПЪК ИСКАШ":

    Ти пък как ги изчисли тия 70%, със спиртомерът ли. Абе май изобщо не си схванал за какво иде реч. Ма ти не си виновен, че като разклатиш глава, не чуваш нищо. И как да чуеш, като даже вятър не фучи във нея, камо ли пък някоя и друга муха волно да бръмчи.
  • 94 Карагьози

    1 2 Отговор

    До коментар #92 от "ЛЕВАК. .КАКВО ПЪК ИСКАШ":

    ТО НЕ СЕ ИСКА МНОГО АКЪЛ ДА РАЗБЕРЕШ, ЧЕ ИЗОБЩО НЕ СТАВА НА ВЪПРОС ЗА ПИЯНСТВОТО НА МУЖИцИТЕ. Ако ставаше на въпрос за руските пияндури, щях да ти постна това. Тия подминават нашите с 200. Така че, не се прави на ''умрела лисица ''.

  • 95 Георги Гогов

    4 2 Отговор
    Това не е геополитически анализатор .това русоробско-комунистически профанизатор. Вацев - известен бесепарски трол.
  • 96 Петилетка за 3

    3 3 Отговор

    До коментар #46 от "Мдаа":

    какъв 3ти производител бе , Където и да съм ходил по международни пристанища карите не бяха Балканкар , да не говорим за тоталното им провалено качество ,чак партньорите от СИВ бяха ни предупредили ,че ако не си подобрим качеството ,сами ще си организират производство .Той профана тоалетна хартия няма да се избърше , говори ми за високотехнологично производство. Пълен фалит.
  • 97 Историк

    2 9 Отговор

    До коментар #11 от "С извинение":

    Ще ти кажа ,че има една страна ,която е тотално по-зле от Република България , и това е страната наречена Народна Република България родена 681 и умряла 1944г.

    Коментиран от #99

  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 хахаха

    1 1 Отговор

    До коментар #60 от "Карагьози":

    такива филмчета и под такава рубрика могат да се направят и за щатите, и за германия...за българия да не говорим...
  • 101 Карагьози

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "ми хубуу, пък,":

    Вярно бе, как не се сетих. В постът ти има едно ''могат'' , което обяснява всичко.Само че на'' глава от населението'' рашките ни подминават десетки, ако не и стотици пъти в мизерията и трудно ще намериш клипове като този ...абе що се праите на умрели лисисугери,а???

  • 102 Българин

    2 2 Отговор
    С уважение към Русия, но да си гледа нейната работа , а не да се меси в чужди работи. България е суверенна държава и нека и бъде зачитано това право.
  • 103 барета

    0 1 Отговор
    Вацеееев , Вацев,старост -нерадост,изкуфява човек на стари години,оглупява,но най-лошото е ,че губи усета си, кога да спре да се изказва! п.п. не че някой го слуша де .
  • 104 Муслим Магомаев

    1 1 Отговор
    Вас кой ви пиата бе , ние евразийска преса не четем. Панимаиш.
  • 105 681

    0 1 Отговор
    Русия е заплаха, а не обратното