Last news in Fakti

5 Ноември, 2020 20:30 32 817 75

Български лекар в САЩ: Четири елементарни неща, които България пропусна

  • пандемия-
  • ковид-19-
  • коронавирус

Всичко това се случва, защото всички ние сме силно преуморени и сваляме гарда

Български лекар в САЩ: Четири елементарни неща, които България пропусна - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

"В България в момента цари хаос, който не биваше да се случва. Всички знаехме, че идва нова вълна на пандемията. България трябваше да се подготви за нея още през лятото." Разговор с български лекар в САЩ:

„Преди всичко искам да кажа, че никого не обвинявам, но ми се струва, че в България беше загубено много ценно време, което можеше да се използва за подготовка на болниците и медиците. Знаеше се, че ще има нова вълна през есента и че в България най-големият проблем е персоналът. Можеше студентите по медицина шести курс да са преминали вече някакво обучение как да се грижат за болни от Ковид-19 и как да се пазят от вируса при събличане и обличане, което е много важно. Можеше да има вече списъци кой от тях в коя болница ще отиде, ако там не достига персонал. Можеше да бъдат обучени и лекарите, които нямат нужната специалност и които сега казват, че не искат да влизат в Ковид-отделенията, защото не знаят как да лекуват болните. Можеше също така да се направи график кой кого ще замести в случай, че даден лекар или сестра се заразят. Това са едни наистина простички планове, които при нас бяха изготвени още през март и които помагат много. А и "Спешна помощ" няма нужда 50 минути да дезинфекцира линейките, след като е возила болен с коронавирус. Една ултравиолетова лампа свършва работата за 15 минути. По мое мнение, в България в момента цари хаос, който не биваше да се случва."

"За България това е първата вълна"

Това ни казва български лекар, пожелал анонимност, който работи във Филаделфия. Д-р Б. има специалности по детска кардиология, вътрешни болести и палиативна медицина. Според неговата преценка, причината за толкова много заразени медици се крие най-вече в умората на медицинския персонал. Д-р Б. дава пример с негов колега в САЩ, който се заразил, след като при прегледа на пациент с други оплаквания носил само хирургическа маска, а не маска с висока защита. „Явно пациентът е имал и коронавирус, защото няма откъде другаде да се е заразил колегата ми. Това се случва, защото всички ние сме силно преуморени и сваляме гарда. Освен това в момента има повече заразени, отколкото през март, а това увеличава риска за лекарите. И на трето място: при първата вълна на пандемията обществата ни бяха много по-затворени, докато сега работят заведения, магазини, фитнес зали. Специално за България обаче си мисля, че в момента това е първата вълна. И всички в страната трябваше да се подготвят за нея още през лятото", казва д-р Б.

Лекарят разказва и за ситуацията в Съединените щати: „Хората, които повярваха на Тръмп и не носеха маски, пострадаха много. Само един пример: Тръмп направи един предизборен митинг във Флорида сред множество пенсионери, които бяха без маски - и сега там върлува страшна епидемия. Ако погледнем кои са най-общо привържениците на Тръмп, ще установим, че неговите симпатизанти са хора предимно от дълбоката провинция, които живеят на големи разстояния едни от други във ферми, а работата им е предимно навън. И щом разберат, че някъде има болен, веднага се изолират напълно. Тези места нямат нищо общо с големите градове, където метрото, улиците, магазините са пълни. Другите привърженици на Тръмп са богатите хора с огромни имения, които така или иначе живеят далеч от останалите.

"Сред лекарите няма привърженици на Тръмп"

Що се отнася до лекарите в страната: лично аз не познавам нито един лекар, който да лекува болни от Ковид-19 и да подкрепя Тръмп или отношението му към пандемията. Не говоря за специалистите, които консултират, без да преглеждат, не говоря и за лекарите в застрахователни и фармацевтични компании. Говоря за лекарите, които влизат в пряк контакт с болните, които по 7-8 часа са с маска и шлем. Говоря за лекарите, които ежедневно са изложени на това физическо и емоционално напрежение. Сред тях няма привърженици на Тръмп.

Не искам да политизирам, но истината е такава - Доналд Тръмп не се интересува какво става с хората около него. Неговият свят е Доналд Тръмп - и толкова. Вижте как сменя съветниците си - един ден ги хвали, а после ги нарича „идиоти", както нарече съветника си за коронавируса. И днес по въпросите на пандемията го съветва радиолог. Как е възможно? От значение за Тръмп са очевидно единствено личните му интереси. Ако неговите интереси съвпадат с тези на държавата - чудесно. Много често обаче не съвпадат. Надявам се на светлина в тунела", казва д-р Б.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 121 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 хай

    95 13 Отговор
    Във времето на Винету е нямало корона вирус...
  • 3 топ 20

    161 47 Отговор
    отишъл там бай ганьо и не поддържал бил тръмп,ами ела си в родината тогава бе и лекувай сънародниците си

    Коментиран от #9, #74

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Грейс

    86 21 Отговор
    Е радиолог ~нашият коремен хирург! Разбрах че двамката са си лика прилика като два стръка иглика. Игликите ~Боко и Тръмп.
  • 6 Мигранти, сър

    108 53 Отговор
    Безродникът да си гледа заплатката. В България 3 пъти по малко са заразени, а 3.5 пъти по малко са умрелите на милион от мястото където си е дал д-то под наем

    Коментиран от #10, #19, #26, #42

  • 7 Зонтар

    53 47 Отговор
    Тоя лекар няма право да прави политическа агитация в такъв момент, много грозно, непрофесионално и угоднически. Аз между другото пия пепси, ям в Бъргър Кинг, ползвам Убер, спя на матрак Амбасадор, слушам детски песни и карам скутер Веспа!

    Коментиран от #15, #40, #72

  • 8 Врачка

    64 12 Отговор
    На практика излиза,че Короната излиза на мода в предизборната година на Тръмп.Три мандата не му мърдаха без този вирус.Започна БЛМ въстанието против белите хора,предимно гласоподаватели на Тръмп.И едно облъчване по всички медии ,че спасението е да се затворим и да чакаме докато омрем от глад или болест.
  • 9 УИЯ В БЪЛГАРИЯ

    79 13 Отговор

    До коментар #3 от "топ 20":

    Е ОЩЕ ПО ГОЛЯМ. ..КОРУПЦИЯ. .ЩУРОБАДЖАНАЩИНА. ..НЯМАШ НИКАКЪВ ШАНС В БЪЛГАРИЯ. .ТРЯБВА ДА СИ ХРАНЕНИК НА ГЕРБ ИЛИ МАФИОТ ДА ОЦЕЛЕЕШ В БЪЛГАРИЯ. ..
  • 10 Дългият

    63 44 Отговор

    До коментар #6 от "Мигранти, сър":

    Да отидеш мигрант...да зарежеш деца и семейство се иска Дупе...което ти го нямаш...Виждал съм много които дойдоха ербапи и си тръгнаха след месец защото не можаха да устискат.Ако си свикнал да си броиш стотинките или ако детето ти поиска нещо а ти гледаш на другата страна,не всички са като теб...Топки се иска...топки а сигурно твоите са на тавана в кошницата...

    Коментиран от #14, #22, #46, #60

  • 11 Q ANON

    48 24 Отговор
    ВТОРАТА ВЪЛНА НА КОРОНАВИРУСА ЗАПОЧНА В КРАЯ НА СЕПТЕМВРИ КОГА ПУСНАХА МАСОВО В ОБЛАСТНИТЕ И ПО ГОЛЕМИ ГРАДОВЕ НА БЪЛГАРИЯ НОВАТА 5G МРЕЖА. ТЕ ТОВА ИМАШЕ ПРЕДВИД ОНЯ СЛАМЕН ГЕНЕРАЛ МУТАФЧИЙСКИ КОГА РАЗПРАВЯШЕ,ЧЕ ЯКО ЩЕ СЕ МРЕ.

    Коментиран от #31

  • 12 Пацо

    58 16 Отговор
    Лекар анонимник бг па и у щатите. Един човек ми каза.... Това ли е журналистика или лафмуабет у кръчмата?! У лево!
  • 13 Перо

    61 24 Отговор
    “Доктора” е селски олигофрен,който се е влачил маса време с приравнителни изпити и стажове за да се набута в най-скапания здравен план и специалност,заедно с индийци и пакистанци,но и това е невъзможно за боклука,сигурно е лъжа и фейк новина!Едно медицинско образование в САЩ,струва пари,колкото “доктора” не може да мечтае. Само нелегалните БГ емигранти искат Джоузеф Байдън и тъпака сигурно е такъв!
  • 14 Аз живея нормално

    33 16 Отговор

    До коментар #10 от "Дългият":

    ТУК. Ти мий чинии по света.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Кой68

    35 4 Отговор
    Щото САЩ се справиха!?Защото спазваха и спазват всичко!?
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Абе, ти!

    5 3 Отговор

    До коментар #1 от "СТИГА":

    Добре ли си? Да идеш да се прегледаш!
  • 19 подвеждаш троле

    14 19 Отговор

    До коментар #6 от "Мигранти, сър":

    сащ 238 милиона жители, българия 6 милиона или 40 пъти повече. България заразени за 24ч 4500. Значи в сащ 4500х40=180000 трябва да бъдат за ден. за днес са били 102000. Какви ги измисляш?

    Коментиран от #32, #48, #50

  • 20 Строганоff

    20 4 Отговор

    До коментар #15 от "Право куме в очи":

    Их, че се пениш! Кое му хареса на доктора, което ти помага срещу БМБ и ТКП? Оправихме Бг и подлагаме гръб на Тръмп? БМБ има право, защото "джипси кингС matters" и Доган с всичките си медии вкарва тухли в строежа на разкола?! Този доктор ня бива да се меси в работата на "теоретични войски" щом вкарва агитация. DW имат афинитет да пускат анестезия преди да ти забият ножа!
  • 21 МИ КЪ

    21 11 Отговор
    АРЕ СЕГА И ТОА! АКЪЛ НЕ НИ ТРЯБВА, ТУК СИ ИМАМЕ МАНГЪРА И ТОЙ НИ СТИГА!
  • 22 Перо

    12 6 Отговор

    До коментар #10 от "Дългият":

    Прав си,така е,дано да те разберат!
  • 23 др Конски

    23 4 Отговор
    Кво са пропуснали? Нали нямаше вирОс. Всички си правят, каквото си щат. Маските си ги носят на брадите.
  • 24 Курнелия

    11 18 Отговор
    Вирос няма. Къде го видяхте. Ние комунистите ви казахме,че няма.
  • 25 бай ставри

    23 4 Отговор
    д-р Б.дава акъл от държава, в която има най много смъртни случаи в света ,а той какво е направил, за да не допусне такава смъртност в САЩ.Хайде стига акълии, пишещи за проблемите на държавата ни .Има народ в тази държава ,който т/а да спазва заповедите и предписанията на министри и здравни органи, а не да се плещи наляво и надясно какво не е направено в тази държава.Ако всички спазват правилата като *азиатците* нямаше да се пишат гупости.Един китаец днес по телевизията ви го каза ,но няма кой да гледа и кой да чуе
  • 26 Продал се на мутрите сър...

    10 10 Отговор

    До коментар #6 от "Мигранти, сър":

    Продал се в България на тиквените еничари,защото е некадърен да излезе от селският нужник,сър....
  • 27 Hoho Boho

    23 3 Отговор
    "Една ултравиолетова лампа свършва работата за 15 минути."
    Аз отдавна мрънкам, че такива лампи могат да се ползват в заведенията, цеховете и т.н.
    :)

    Коментиран от #33

  • 28 Я ПА Я

    12 9 Отговор
    ШОПА КАЗАЛ: И САМ ДА СЪМ В ТРАМВАЯ ПАК ЩЕ СЕ БЛЪСКАМ. КВИ МАСКИ, КВИ 5 ЛЕВА? АКЪЛ НЕ ЩЕМ. ВИРУС НЕМА. ТИ ШЕ МИ КАЖЕШ! ЕЙДЕ У ЛЕВО! МАНГЪРО Е ПИЧ! Я СЕ ДИЗИМФЕКЦИРАМ С ШЛЬОКАВИЦА 28 ГРАДУСА!
  • 29 Живеите си в Америка

    23 6 Отговор
    Живеите си в Америка.!!!!!!!!!...Акъл и мозък не ни давайте.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Пацо

    22 2 Отговор

    До коментар #19 от "подвеждаш троле":

    Умножи и броя на тестовете за деня. Те нещата са свързани. Навсякъде е едно и също само че медиите не дават информация като хората. Вече не е ясно кое е истина и кое не. И тестовете не дават винаги 100 процента сигурност.

    Коментиран от #38

  • 33 boho koko

    17 6 Отговор

    До коментар #27 от "Hoho Boho":

    тези лампи се ползват в празни помещения, вредни са и за хората както за микробите.

    Коментиран от #41

  • 34 43ekk24

    32 8 Отговор
    БЪЛГАРСКИ лекар, дето е някъде си ТАМ и в комбинация се дойчевеле,,,
    Пълна порнография!
  • 35 В.В.П.

    24 7 Отговор
    Короната,го измъдруваха,за да се ОТКЛОНИ вниманието от вътрешни проблеми в държавите.В световен мащаб....Спрете да тествате,и няма да има КОВИД.....БОРИСОВ СЕ СПРАВИЛ,ПЪК МАКРОН ,НЕ,А ПЪК МЕРКЕЛ БИЛА НА КОСЪМ ДА СЕ СПРАВИ.....ФИАСКО..КОЙ СЪС КАКВО СЕ Е ПРЕБОРИЛ???
  • 36 Бесен Язовец

    13 24 Отговор
    Най-важното нещо, което България пропусна бе да въдвори всички русофилски подметки в затворите. До живот.
  • 37 Просветен илюминат

    22 8 Отговор
    Първата вълна беше поднасяне на проблема и всяване на страх от неизвестен и доказан враг,наложен чрез медиите и платени доктори и професори,след което тълпата им повярва чрез ежедневно програмиране на подсъзнанието колко е опасен вируса и така се впрегна колективното съзнание в един общ егрегор този на корона вируса.Мерките промениха навиците и отношенията между хората,създадоха се нови отношения и порядки в обществото и сега втората вълна е ефекта от началото на тази програма вече заела трайно място в колективното подсъзнание и хората са водени най-вече от страхът,емоцията от която се отключиха много проблеми в хората да се проявят така бързо и масово каквито са в момента.
    Хората е на нерви и търпение,като второто все повече губи сила,а нервите всеки ден стават все повече натегнати и докторите като едно цяло от всички нас започват да издъхват и те.
    Повечето са готови да умрат,но не и да се променят.
    Ето това е проблема от който се затъва всеки ден все повече.
    ПоЗдрави
  • 38 Просветен илюминат

    15 8 Отговор

    До коментар #32 от "Пацо":

    Напоследък гледам много математици се изказват с разни сметки и започнах да се чудя какъв всъщност е проблема?
    Интересното е от математици,професори,доктори,пожарникари и финансисти накрая какво ще се роди?
  • 39 Просветен илюминат

    19 8 Отговор
    Забелязвате ли как математически ни обясняват и говорят за вируса?
    Интересното как съм пропуснал тази материя я часовете по математика да науча повече за вируса?
    🤔🤫😔
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Hoho Boho

    12 1 Отговор

    До коментар #33 от "boho koko":

    UV лъчите не преминават през прегради.
    Опитай през затворен прозорец дали ще можеш да получиш тен.
    /дори и стъклото ги спира/

    Но ако въздухът циркулира покрай обезопасена UV лампа,
    лъчението ще убива вируса.

    /не всяка преграда ги спира - защо се наричат кварцови лампи?/

    Коментиран от #43

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Hoho Boho

    6 3 Отговор

    До коментар #41 от "Hoho Boho":

    Любопитно от нета:
    "5.08.2013 г. — В Австралия и Бразилия солариумите вече са забранени заради ... че честата употреба на солариум води до рак на кожата"
    :))
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Морски

    7 2 Отговор
    Някой, който знае наистина, ще каже ли действа ли вече постоянно в България 5G мрежата и къде?
  • 46 Просто природен закон

    12 1 Отговор

    До коментар #10 от "Дългият":

    Кризата ще доведе до положителен резултат доколкото поставя под въпрос състоянието на съвремения свят на невероятната лудост която конструира свръхреалност на една особено консумативна фантазма да се потребява без ограничение икономическият растеж е фетиш който изтощава природните ресурси и моралните интелектуални сили на човечеството което не знае друго освен този неукротим бяс за по добър живот от нарцистичен тип отключващ психични отклонения с просторната физиономия на невменяем с параноя.
  • 47 Българин

    12 1 Отговор
    Платен глупендер.
  • 48 Писах на милион

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "подвеждаш троле":

    Ама трябва умствен капацитет да се разбере.
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Слава на Русия !

    7 4 Отговор
    ВОВА е Бог!
  • 52 Алфа Вълкът

    3 6 Отговор
    Тоя детски лекар да не е Мангъра? Мангъра срещу Мангъра!
  • 53 Един

    10 3 Отговор
    Грешката е една единствена! ГЕРБ са на власт!
  • 54 Фройд

    2 0 Отговор
    Совите не са това, което са! Тарададъъъммм..
  • 55 АНОНИМЕН

    8 0 Отговор
    Под статия в стил "една жена каза" на ДОЙЧЕ ВЕЛЕ над 50 поста! Колеги, вярвате ли в Дядо Мраз?

    Коментиран от #58

  • 56 Някакъв цървул

    6 1 Отговор
    запрашил в говедарника дава акъл.
  • 57 3844

    8 3 Отговор
    Аре спрете се с лъжите! Всички нормални лекари вече ви казаха , че коронавирусът не е смъртоносен.

    Коментиран от #73

  • 58 5575

    7 0 Отговор

    До коментар #55 от "АНОНИМЕН":

    Сега погледнах, че е на соросоидите, помислих, че е някой нашенски неумник.
  • 59 ленчето

    5 2 Отговор
    Вместо самолети и кораби парите трябва да отидат при тези на 1-ва линия.Смешно е за има- няма 500 долара месечно висококвалифицирани специалисти да рискуват живот.Поне половината от заплатата на онези 240 броя хрантутници безполезни.
  • 60 БГ 2020

    5 4 Отговор

    До коментар #10 от "Дългият":

    Прав си. Иска се дупe,както и да го въртиш правилно по гурбетите в чужбина. Жалки безродни сребролюбци.
  • 61 ЪРП

    4 1 Отговор
    "БЪЛГАРСКИЯТ КАРДИОЛОГИЧЕН ИНСТИТУТ" Е НАПРАВИЛ НАУЧНО ИЗСЛЕДВАНЕ СРЕД ЗАБОЛЕЛИ В БЪЛГАРИЯ ,ЧЕ БОЛНИТЕ ОТ COVID 19 ТРЯБВА ДА СЕ ЛЕКУВАТ С "ХИДРОКСИХЛОРОХИН"!!!!!!!!!!!!!!

    ТОВА Е БИЛО НАЙ-ЕФЕКИВНОТО ЛЕКАРСТВО, КОЕТО ПРЕДОТВРАТЯВА ТЕЖКИ УСЛОЖНЕНИЯ!!!!!!
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 митко ко

    5 3 Отговор
    Абе,главак!Да си седиш у щатито и си наври главата там,дето не огрява.Така ще се спасиш.Нас остави да дишаме.Аз не съм носил намордник,не съм се мазал с химии,не съм променил с нищо хигиенните си навици и прочие.
    И не съм бил болен,а и сега не съм.Дадох тест преди минути.
    Но всички,повтарям,ВСИЧКИ,които около мен се филмираха и носеха маски,сега или преди се разболяха.Някои леко,други тежко.Задайте си въпроса ЗАЩО?
  • 69 аз съм Веска

    3 5 Отговор
    ЗА ТОЗИ ХАОС, Е ВИНОВЕН ХАОСЪТ.В ХАОТИЧНА СРЕДА , ЧОВЕК СПАСЯВА ПЪРВОСИГНАЛНО СЕБЕ СИ,СЛЕД ТОВА И ДРУГИТЕ .
    ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ИСКАТ ОСТАВКИ , БЛОКИРАТ КРЪСТОВИЩА , ЗАМЪРСЯВАТ ОБЩЕСТВЕНИ СГРАДИ , ОБСАЖДАТ БНТ .
    НАЦИОНАЛНАТА СИГУРНОСТ Е ЗАСТРАШЕНА ОТ РАЗЛИЧНИ ПОСОКИ .
    В ТОЗИ РЕД НА МИСЛИ , И ВОЙСКА ОТ СТРШЕЛИ ДА НИ НАПАДНЕ , ЗАГИНАЛИ СМЕ .
    ПАК В СЪЩИЯТ РЕД - ВСИЧКИ ОБЪРКАЛИ И СМЕНИЛИ ДНЕВНИЯТ РЕД , И ПОСОКАТА НА РАБОТА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО В ПАНДЕМИЧНА СРЕДА , НОСЯТ НАК . ОТГОВОРНОСТ .
    ВИЗИРАМ ОТРОВНОТО ТРИО , И ВСИЧКИ ДРУГИ АКТИВИСТИ .
    НО ... ВСИЧКО ПО РЕДА СИ ..
    СЕГА ИМ Е ПАДНАЛ ЕДИН СТРАХЛИВЕЦ ...
    ДА ГО СТРАХУВАТ !!!!!
  • 70 Шаран БГ

    3 3 Отговор
    Много малък е процентът на хората напуснали РБ за удоволствие и печалба! Мнозинството са бегали от немай-къде ...... Там някъде по света са намерили хляб.
    В Конституцията ни е записано, че " всеки има право на труд" . Какво са направили плеядата фалшиви политици на РБ след 1990 година, за да го осигурят това право? Затваряха предприятия и отрасли от националното стопанство, изхвърляха безсъвестно хората на улицата - такива бяха инструкиите на Боговете оттатък Океана !! Не бива да обвиняваме никого, че е напуснал страната.
    Никак не одобрявам критикари / като наш,то магаре/, нашенци,намерили препитание някъде по света, които се занимават изобщо с обсъждане на политиката, която се води от българските и политиците на държавата - приемник. Некоректно е, непочтено е - така мисля! С изключение на случаите, в които лицето вече е пълноправен гражданин на съответната страна. Но в никакъв случай не бива да " дъвчат"нашите хубавци. Последните никога няма да станат по-хубави - алчността им е затворила очите за всичко, което касае бедния българин. Те го докараха до това положение и нямат намерение да извършат промяна към по-добро. 30 /тридесет/ години на кражби и разруха....И виновни няма .......
  • 71 Космат гръб

    5 0 Отговор
    Тоя що говори по оная си работа?! Аз познавам 3 лекари в Щатите и тримата са симпатизанти на Тръмп.
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Бай Ставри

    0 0 Отговор

    До коментар #57 от "3844":

    За тези, които искат да разберат, ето съобщение от Майо. Моля, пазете се в безопасност.

    Тази есен се наблюдава прилив на инфекции с COVID-19 в Минесота, Уисконсин и Айова, включително в общностите, обслужвани от клиниката Mayo. Някои места в здравната система на клиниката Mayo са активирали плановете за спешни нараствания в болница за управление на увеличения брой пациенти, хоспитализирани с инфекции на COVID-19.

    Шансовете са, че сте чували различни теории за COVID-19 в социалните медии или от приятели или членове на семейството. Поради ужасните новини за възходящите тенденции с пандемията, може да е изкушаващо да повярваме на някои от тези съмнителни твърдения.

    Можете да поставите записа направо с тези митове и факти.

    Мит: Шиповете в случаите на COVID-19 се дължат на засилено тестване.

    Факт: Повишаването на инфекциите не е свързано с повишено тестване. По-голямо безпокойство от броя на извършените тестове представлява увеличаването на процента на положителните резултати. Това означава, че вирусът се разпространява бързо в общностите.

    Тестването на COVID-19 е от решаващо значение, тъй като помага на хората да вземат решения за самоизолация и ръководи решенията на доставчиците на здравни услуги за медицинско лечение. Широко разпространените тестове също позволяват на местните здравни отдели да наблюдават разпространението на вируса и да дават препоръки на училищата и бизнеса.

    Мит: Имунитетът на стадото може да бъде постигна
  • 74 Лекара

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "топ 20":

    Да бее да не ми изпила чафка акъла както и 2мил емигрирали от Тиквуния.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.