Last news in Fakti

8 Ноември, 2020 19:03 9 308 124

Еврейско-масонска или болшевишка е Октомврийската революция?

  • октомврийска революция-
  • октомврийската революция-
  • лев троцкий-
  • владимир ленин-
  • йосиф сталин

Немалка част от членовете на Народния комисариат през 1918 г. са евреи

Еврейско-масонска или болшевишка е Октомврийската революция? - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

7 ноември е, ден на Великата октомврийска социалистическа революция. Теориите, в това число и конспиративните, за това кой, как и защо е задействал въоръженото въстание през 1917 г. отдавна си пробиват път към публиката. Германия наляла на Ленин милиони, за да излезе Русия от Първата световна война. Пари на фамилии като тази на Ротшилд също са замесени.

Участието на евреи в революцията през 1917 г. предизвиква голям интерес. То е безспорно. Огромно е тяхното влияние в ръководните структури на революцията, както и в близкия кръг на Владимир Илич Ленин. Напоследък все по-често се използва и „болшевишки преврат“.

Известен е и масонският заговор в началото на 1917 г. с цел свалянето от власт на руския император Николай II. Планиран бил дворцов преврат, но в последствие се използвали народните бунтове. Описани са действията на две руски масонски ложи във Франция, които без да се афишират, стимулирали смяната на властта в Русия, ако ще и чрез гражданска война. През 1931 г. излиза сензационната за онова време книга „По пътя към дворцов преврат“, в която се описват действията на масоните в събитията през 1917 г. Така се появява и терминът „еврейско-масонска“ революция. В историята все пак остава болшевишка революция с водач Ленин.

През 1923 г. в Берлин излиза книга със статии „Русия и евреите“. Вътре са сериозни изследвания от Иля Бикерман, Григорий Ландау, Исаак Левин, Дмитрий Линский, Даниил Пасманик и др.

(Д-р Даниил Пасманик, доцент в Женевския медицински университет е живял и работил в България от 1892 г. до 1899 г. Сътрудничил на много български издания и водил публични спорове с марксиста Кръстьо Раковски.)

Въпросните автори демонстрират недолюбване и отричане на революционната теория за болшевишка революция. Но влиятелните евреи не скриват и своята пресметливост, че според ситуацията може и да подкрепят революционерите.

В навечерието на 7 ноември евреите са били около 5% от числеността на партията РСДРП (болшевики). Затова пък в Централния комитет те са около една трета! Най-близките съратници на Ленин са Троцки, Зиновиев, Каменев и Свердлов – до един евреи. Троцки е безспорен лидер, ерудит и конкурент на Ленин, чието влияние било огромно. По-късно Сталин решава, че единствения начин да реши този проблем е Троцки да бъде ликвидиран. Така и става. Първо едно по едно са убити децата му в Европа, а Лев Троцки е открит в Мексико, където има връзка с известната художничка Фрида Кало. Убит е от Рамон Меркадер, агент на руските тайни служби.

Това присъствие на евреи в ръководството на революция често се използва, за да се оправдае национализацията, която уж била тяхна идея. Пак според тази теория „белият терор“ възникнал като реакция на разорените собственици на земя, предприятия, заводи и фирми. Което пък предизвикало Ленин да отговори с „червен терор“.

Истината е, че в революционните седмици, евреи е имало и от двете страни. Едни срещу други се изправят членовете и комисари на Военно-революционния комитет в Петербург Чудновски, Лашевич и Рощалю и ръководителите на защитата на Зимния дворец Рутенбург и Шрайдер.

Канесигер е човекът, който убива председателя на Петроградския ЧК (Черезвичайный комитет) Урицки. Еврейката Каплан извършва покушение срещу самия Ленин, но вождът се разминава с раняване.

Когато е обявен „червения терор“ само за няколко нощи са ликвидирани 12 известни еврейски фамилии – над 120 учени и експерти в различни области.

По този повод публициста Бер Бруцкус пише: „Борбата на съветската власт с частния бизнес в голяма степен се превърна в борба срещу еврейското население“.

Много евреи се записват доброволци в армията на ген. Лавр Корнилов в Кубан и воюват срещу „червената армия“.

В редиците на конницата на болшевишкия герой ген. Семьон Будьони пък е геният на руската литература Исак Бабел, който написва „Конармия“ и „Одески разкази“, превърнали се в световна класика. По-късно Бабел е разстрелян по заповед на Сталин като „френски агент“…

Една мисъл на Троцки звучи актуално и днес: Промените, в това число и революционните, се случват не по предварителен план за преустройство, а поради невъзможността повече да се търпи старото управление.

Разправата:

Лев Каменев (Розенфелд) – разстрелян през 1936 г., реабилитиран през 1989 г.

Григорий Зиновиев – разстрелян през 1934 г., реабилитиран през 1988 г.

Яков Свердлов – умира от испански грип през 1919 г. Сталин коментирал по-късно, че е извадил късмет…

Лев Троцкий – убит през 1940 г. по заповед на Сталин

Източник: "Фрог нюз"


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 28 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Четник

    15 111 Отговор
    Авторът цели да прокара своите антисемитски настроения,което в днешно време е подсъдно и се третира като език на омразата.Слаб 2.

    Коментиран от #5, #7, #9, #18, #112

  • 2 Blackthorn

    53 11 Отговор
    Равнозначно е! Хитлер съвсем ясно е обяснил нещата в Моята борба!

    Коментиран от #6

  • 3 Barbosa

    75 12 Отговор
    АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ СА БИЛИ ЕВРЕИ СЪС СМЕНЕНИ ИМЕНА. ЦЕЛТА Е БИЛА ДА СЕ ОТКРАДНЕ РУСКАТА ЗЛАТНА РУБЛА И ДА СЕ ЗАМЕНИ С ХАРТИЕН ЕКВИВАЛЕНТ СТРУВАЩ ЕДНА КОПЕЙКА.

    Коментиран от #69

  • 4 CFC

    57 22 Отговор
    Октомврийската революция е бунт на завистта срещу заможните....тази злоба винаги е съществувала и тлее с пълна сила и сега и е просто въпрос на обстоятелства да се прояви отново....Комунистът не иска и никога не е искал равенство, а твоето имущество под негов контрол !

    Коментиран от #13, #15

  • 5 антиглобалист

    64 5 Отговор

    До коментар #1 от "Четник":

    Фактите не са "антисемитски настроения". Нито справедливата критика срещу политиката на държавата Изсраел е антисемитизъм.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 00000014

    28 6 Отговор

    До коментар #1 от "Четник":

    Аз чу давам 5, защото е реалист. Истинската истина винаги изплава.
  • 8 БОЛШЕВИК

    12 28 Отговор
    Соросоидни инсинуации са, че,, Октомврийската революция "е скалъпена от евреи и целта е била само императора!
  • 9 хах

    19 2 Отговор

    До коментар #1 от "Четник":

    От четата на Леон Таджеровците ли си???!!!
  • 10 име

    22 3 Отговор
    един каза преди години , че 3 % от населението са евреи , но 80 % от тях бопшевики????
  • 11 асо

    18 10 Отговор
    революцията задействаха англичаните за да прибере Русия войските си които изненадващо за всички печелеха по фронтовете на Европа
  • 12 Юри Москов

    10 75 Отговор
    Ако не бяха евреите, още щяхме да поскачаме от клон на клон, защото всичките учени и откриватели са с еврейски произход.

    Коментиран от #16, #37, #118

  • 13 РЕАЛИСТ

    54 9 Отговор

    До коментар #4 от "CFC":

    И как някои да станали заможни? С ум? Едва ли. Изследването показа, че богатите хора имат коефициент на интелигентност под средния. Отговорът е с наглост , с експлоатация и грабеж." Зад всяко богатство се крие престъпление". Няма да пиша, кой го е казал, за да не се повтарям. Хората да били в мизерия в Русия. Глад, война , не могат да хранят децата си, а в същото време една класа живее в разкош. Революцията не е от завист, а желание за възмездие.

    Коментиран от #43, #117

  • 14 Джентълменът

    47 12 Отговор
    Част от бенефитите на Октомврийската революция:

    1. За първи път в света на държавно ниво е признато правото на работниците на осемчасов работен ден.
    2. За първи път в историята на човечеството държавата гарантира на работниците ежегодна платена отпуска.
    3. За първи път в историята на човечеството държавата гарантира на работниците пенсии. Преди това пенсии са получавали само царските чиновници.
    4. Ликвидирано е безпризорничеството. В царска Русия е имало над 2,5 милиона безпризорни деца.
    5. Малцина знаят, че упражняването на най-древната професия е било забранено след революцията. По царско време проституцията е била разрешена от 1884 г.
    6. Без съгласието на профсъюзната организация става невъзможно да се уволни работник, влязъл в конфликт с администрацията на предприятието. Днес сме лишени от такова право.
    7. Със закон е гарантирано правото на труд. Завършилите професионални учебни заведения получават правото на задължително трудоустрояване с предоставяне на жилище под формата на общежитие или квартира.
    8. Държавата дава право на задължително и безплатно общо образование - и средно, и висше. Такова нещо преди това не е имало никъде по света.
    9. За първи път в света държавата дава на работниците право на безплатно ползване на детски предучилищни заведения.
    10. За първи път в света на работниците е гарантирано безплатно медицинско обслужване.
    11. За първи път държавата гарантира на трудещите се правото на безплатно жилище.
    12. След революцията

    Коментиран от #19, #22, #23, #30, #71

  • 15 Обикновен овчар

    29 6 Отговор

    До коментар #4 от "CFC":

    Капиталиста е по голямото зло прави ОБРАЗОВАНИЕТО платено след което
    народа затъпява и живее на кредит ,органичната храна е ограничена а за бедните химия и пластмасови плодове
  • 16 криптоевреин

    48 8 Отговор

    До коментар #12 от "Юри Москов":

    Ако не бяха евреите, светът щеше да е едно много по-добро място за живеене...
  • 17 Рико

    17 6 Отговор
    Нещо любопитно, да видите великите революционери с какви неща са се занимавали. Съветски секретни архиви, в тези секретни има още по-секратна стая, в тази още по-секретна има най-секретна каса. Руски историк,според неговите думи, напълно неочаквано успява да се добере до тази каса. Какво има там, та е толкова супер,свръх,най-секретно? Един откъснат лист от черковна книга. В този лист има 43 имена, 42 от тях нищо не означават, едното обаче е на бащата на Ленин. Това са имената на покръстили се в тази черква. Бащата на Ленин е бил евреин, в тези години на успялата ВОСР са били на мода сред комисарите вицовете за евреи. Та затова такава секретност, Ленин се е страхувал да не му се подиграват заради евреиски произход. Титани на световната революция? Какви са им страховете и какви са им секретите!
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Всяка Чорделя

    3 13 Отговор

    До коментар #14 от "Джентълменът":

    Кви бенефити бе ,даже руснаците полечка се отричат
  • 20 САМО СТАЛИН!!!

    16 14 Отговор
    СТАЛИН Е ВЕЛИК!!!

    Коментиран от #65, #72

  • 21 Вожда на атцкетите Джеромино

    5 12 Отговор
    Евреите масони са били болшинството от будните руснаци тогава ,заглавието е нонсенс !
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 РЕАЛИСТ

    13 5 Отговор

    До коментар #14 от "Джентълменът":

    Браво, добра равносметка. Не мога да сложа повече от един плюс.

    Коментиран от #44, #49

  • 24 сем Романови

    32 6 Отговор
    АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ СА БИЛИ ЕВРЕИ СЪС СМЕНЕНИ ИМЕНА.
    Войната е религиозна: на евреите ционисти срещу християнска европа. Целта е била да се убие Православния Цар Николай и да се зароби православния свят. Войната продължава да днес. Затова европа страда и най-вече православните страни, една от които е нашата мила България.
  • 25 ДОЛУ ТРОЦКИ!!!

    23 6 Отговор
    СЛАВА НА СТАЛИН!!!
  • 26 Влъко Червенков - умен пролетарник

    28 3 Отговор
    Петка се жали на Чапаев:
    - Не ме приеха в университета, Василий Иванич. Скъсаха ме на историята. Попитаха ме кой е Цезар, а аз им казах, че е жребец от пети ескадрон.
    - Моя е вината, Петка. Докато те нямаше, аз го преместих в седми ескадрон.
  • 27 сем Романови

    29 3 Отговор
    Еврейско-масонска и болшевишка е едно и също определение. Статията е сондаж на мненията на хората. Но тези неща не бива да бъдат забравяни.
  • 28 БеГето

    9 6 Отговор
    Най много комундели има в БеГето.
  • 29 Продавам Китайски вентилатори на китай

    3 8 Отговор
    Бенефити от революцията в Русия - светът научава за смешните шапки бодьонка и абсурдните "тачанки" ,също и вицове за Чапай и Педка

    Коментиран от #31

  • 30 СЕСТРА ПЕЛАГИЯ

    1 6 Отговор

    До коментар #14 от "Джентълменът":

    Флаш спомени(спам) от Уйкипедия
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Влъко Червенков - умен пролетарник

    23 3 Отговор
    Студент на изпит по история на БКП. Не знае нищо.
    Професорът отчаяно пита:
    - Знаеш ли поне какво е станало на 9 септември 44?
    - Не.
    - А за Маркс чувал ли си?
    - Не.
    - За Ленин?
    - Не.
    - А бе, ти от къде идваш бе?!
    - От Каспичан.
    Професорът въздъхнал тежко:
    - Ех, как искам да плюя на всичко и да отида да живея в Каспичан
  • 33 сем Романови

    32 5 Отговор
    Към тези евреи можем да добавим и техните днешни наследници:
    Почти цялото управление на Европа:
    Доналд Туск
    Урсула фон дер Лайен
    Франс Тимерманс
    Иенс Столтенберг
    Бил Гейтс
    Джордж Сорос


    В България евреи във властта:
    Кристалина Георгиева
    Серегей Станишев
    Николай Младенов
    Соломон Паси
    Андрей Луканов
    Петър Младенов
    Симеон Дянков
    Петър Стоянов
    има много други, за които можете да прочетете дори в интернет.

    Те работят срещу православните хора.

    Коментиран от #35

  • 34 Пламен

    14 2 Отговор
    И сега в русия управляват евреи..от Путин през всички висши чиновници,висшите офицери,банкерите,олигарсите.От създаването на русия ,тя се управлява от скандинавци,монголи,немци и сега от евреи.

    Коментиран от #36

  • 35 BOG

    5 6 Отговор

    До коментар #33 от "сем Романови":

    Виж какво, ти сериозно си се заблудил... и си си във падащият самолет!
  • 36 сем Романови

    27 5 Отговор

    До коментар #34 от "Пламен":

    Путин Не е евреин. Затова изгони част от самозабравилите се олигарси - евреи: Березовски, Ходорковски и компания...

    Коментиран от #39

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 М Съвет

    25 3 Отговор
    СЪВЕТ НА НАРОДНИТЕ КОМИСАРИ – РУСКИ МИНИСТЕРСКИ СЪВЕТ

    Председател – Ульянов Ленин – евреин по майчина линия; Комисар по външните работи-Лев Троцки, евреин, сменя го Чичерин - полуевреин; Комисар по националностите – Джугашвили Сталин– евреин???; Председател на съвета на народното стопанство – Лури (Ларин) – евреин; Комисар по възстановяването – Шлихтер – евреин; Комисар по държавните земи – Кауфман – евреин; Комисар по държавния контрол – Ландер – евреин; Комисар по обществените работи – В. Шмидт – евреин; Комисар по селското стопанство – Прошян – арменски евреин; Комисар на Армията и Флота – Троцкий – евреин; Комисар за социалните помощи – Е. Лилина (Книгиссен) – еврейка; Комисар по образованието -Луначарский (Баилих Манделштам) – евреин; Комисар по вероизповеданията – Шпитцберг – евреин; Комисар по вътрешните работи – Зиновиев (Апфелбаум) – евреин; Комисар по финансите – Исидор Гуковский – евреин; Комисар по изборите – Урицки – евреен; Комисар по правосъдието – И. Штейнберг – евреен; Комисар по евакуациите – Фенигштейн – евреин, заместен от - Равич и Заславский – и двамата евреи.

    Коментиран от #42

  • 39 сем Романови

    15 4 Отговор

    До коментар #36 от "сем Романови":

    Сталин е избил повече евреи от хитлер.
  • 40 ВСИЧКИ ВОЙНИ И БЕДИ

    16 3 Отговор
    НА ЗЕМЯТА СА ЗАПОЧНАЛИ С ЕВРЕИТЕ. .ВОЙНИ НАЙ ВЕЧЕ. ...КОРУПЦИЯ. .БАНКИ. .ПРЕДИ 80 ГОДИНИ СА ПОДКУПИЛИ АНГЛИЙСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО ЗА ДА ИМ ПОМОГНЕ ДА СЪЗДАДАТ ДЪРЖАВАТА ИЗРАЕЛ. ..
  • 41 Най добрите

    23 0 Отговор
    Посланникът на САЩ в Русия Дейвид Францис изпраща през януари 1918 г. следната телеграма:

    „Болшевишките лидери, мнозинството от тях евреи, 90% от които са емигранти завърнали се от САЩ. Тези емигранти по същество са интернационалисти, които малко ги е грижа за Русия, но се стремят да разпрострат влиянието си над целия свят, с помощта на световна комунистическа революция“.

    Американският вестник “Jewish Chronicle”, от 4 април 1919 г. пише:

    „ТОВА, ЧЕ МЕЖДУ БОЛШЕВИКИТЕ ИМА ТОЛКОВА МНОГО ЕВРЕИ, ПРОСТО ОТРАЗЯВА ФАКТА, ЧЕ ИДЕИТЕ НА БОЛШЕВИЗМА, СА И НАЙ – ДОБРИТЕ ИДЕИ НА ЮДАИЗМА.
  • 42 БАТ БОЙКО..нощният бандит ДА

    15 3 Отговор

    До коментар #38 от "М Съвет":

    Не също евреин? Защото работи срещу българският народ. .или е техен агент? Геноцида продължава. .разбиха предприятията. .разбиха българските бизнеси. .всичко вносно. .диктатура на герберастити. .!!!
  • 43 no name no face no number

    19 1 Отговор

    До коментар #13 от "РЕАЛИСТ":

    Абсплютно подкрепям видях и западните капиталисти що за стока са чиста мерда както и нашите
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 сем Романови

    21 3 Отговор

    До коментар #45 от "Нинченце":

    Нобеловата награда се дава на хора които са заслужили в каузата за поробване на човечеството от ционистите.
    Там се дават награди дори на хора които не са евреи, но са заслужили пред тях.
    освен това иновациите не са прогрес, а регрес на обществото. Те служат за осъществяване на тоталния контрол, който ще се набююдава скоро. Да не си мисли някой, че се финансират проекти като интернет или генетичната ножица, за да просперират хората. Наивно е да се смята, че интернет е почти безплатен заради хората, за да са информирани и да им е забавно.
    Това се доказва и от последния нобелов лауреат - откривателя на генетичната ножица.
    Това е метод с който могат да отрежат гените, който носиш по наследство заедно с най-добрите ти наследствени качества и да сложат други - по обикновени. Могат да ти махнат таланта, който сли наследил от баща си например...
    И този човек е награден!

    Коментиран от #48, #52

  • 47 Продавам Китайски вентилатори на китай

    4 0 Отговор
    Ааа има двама трима индийски евреи ,обачв ,един брикет няма ,чудно

    Коментиран от #56

  • 48 сем Романови

    15 0 Отговор

    До коментар #46 от "сем Романови":

    Защо Иордан Йовков, Христо Ботев или Хенри Форд не са нобелови лауреати например?
  • 49 Абе

    1 9 Отговор

    До коментар #23 от "РЕАЛИСТ":

    Нещо ,че не можеш с плюса,можеш да провериш обаче в нета колко лъже " Джентълмена " и те е взел за балък!а инак евреина е умен и много ясно че ще тества комунизма в някой славянски коптор!

    Коментиран от #51

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 сем Романови

    14 0 Отговор

    До коментар #49 от "Абе":

    Не бъркай умен с лукав и хитър!

    Коментиран от #54

  • 52 Я вземи

    7 12 Отговор

    До коментар #46 от "сем Романови":

    И слез от дървото!Науката е затова ,да се използва пълноценно!Че някои заменяли гените
    Хайде моля ,Не на мен тия!Науката е двигателя на света ...А фактите казват че на 80 %+ научните открития са еврейско дело!
  • 53 Еврейска подлога

    11 5 Отговор

    До коментар #45 от "Нинченце":

    Разбира се ,хвали евреите..Нормално е..Нобела е измама ...За грамотни като тебе..

    Коментиран от #55, #60

  • 54 Абе

    5 5 Отговор

    До коментар #51 от "сем Романови":

    Лукав и хитър са нюанси !Не може всички да са като балканците и да произведат качествено само предатели!
  • 55 Нинченце

    1 2 Отговор

    До коментар #53 от "Еврейска подлога":

    Как да ти се обясни кое какво е като капацитета ти е ограничен!?
  • 56 миро

    28 2 Отговор

    До коментар #47 от "Продавам Китайски вентилатори на китай":

    Евреите награждават само своите, за да изпъкват. Те не са по умни от Българияте например. В състезанията по физика и математика еврейчета не печелят. Основно са Българчета.
    Лукавството на лукавия край няма!

    Коментиран от #59

  • 57 Перо

    7 1 Отговор

    До коментар #45 от "Нинченце":

    Интересно кои са инициаторите и решаващите фактори за Нобелова награда сега. Относно откривателите,не знам кои са евреите през 30-40-години,на миналия век,на повечето военни технологи и изобретения,които са в основата на руския и американския военно-промишлен комплекс.Нямам нищо лично!

    Коментиран от #58, #61

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 миро

    15 1 Отговор

    До коментар #56 от "миро":

    Ето малко литература:
    Протоколи на ционските мъдреци.
    Спорът за цион - Дъглас Рийд
    Геноцидът и холокостът над Българите - георги войнов

    Коментиран от #62

  • 60 ДА ТОВА СА ТЕХНИ ОРГАНИЗАЦИИ

    16 0 Отговор

    До коментар #53 от "Еврейска подлога":

    И ТАЙНИ СЪЮЗИ С КОЙТО КОНТРОЛИРАТ СВЕТА. .НАТО. .ООН. .МЗО. .СВЕТОВНА БАНКА. .МЕЖДУНАРОДЕН ВАЛУТЕН ФОНД ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ. .ПЕЧАТАТ ДОЛАРИ БЕЗ ПОКРИТИЕ И ЗАПЛАШВАТ И КОРУМПИРАН ЦЯЛ СВЯТ. ....ЛОШОТО Е ЧЕ КОНТРОЛИРАТ 99% ОТ МЕДИИТЕ И ПРОМИВАТ МОЗЪЦИТЕ НА ХОРАТА
  • 61 Нинченце

    1 8 Отговор

    До коментар #57 от "Перо":

    Инициаторите сега???Решаващите фактори!!???Ами те са описани ясно още от учредителя на фонда присъждащ наградата която носи неговото име!Военно - промишлен комплекс!??Абе ти на 15 годинки ли си!????Всяко едно научно откритие и постижение може да се използва двупосочно!и за военни и за мирни цели,Това не е обвързано с сък самата научна дейност на учения конкретно!

    Коментиран от #74

  • 62 Айде,бе

    0 6 Отговор

    До коментар #59 от "миро":

    Художествена литература където всички персонажи,И съ0ития нямат нищо общо с действителни лица и случки!

    Коментиран от #64

  • 63 Еврейски отпадък

    13 0 Отговор
    Е то е ясно че е Еврейски Масонска . Това и малките деца го знаят . Ние още като ученици в часовете по история го учихме ме ционистите са направили този погром и са използвали необразованите селяни за тероризъм
  • 64 миро

    5 0 Отговор

    До коментар #62 от "Айде,бе":

    това което е писано преди 150 години там сега се случва.

    Коментиран от #80

  • 65 лой ски

    5 8 Отговор

    До коментар #20 от "САМО СТАЛИН!!!":

    СТАЛИН Е ИЗРОД!
  • 66 Място няма

    13 0 Отговор
    При съветските ръководители място за неевреи народни комисари – министри няма!

    В ЦК на БОЛШЕВИШКАТА ПАРТИЯ също всички са евреи. Начело е Ленин – евреин по майчина линия, второ място заема Троцки-Лейб Бронштайн – евреин и на трето място в партийната йерархия Зиновиев–Апфельбаум- евреин.

    Бюро на Първия състав на Съвета на работническите и войнишки депутати, на град Москва – всички евреи.

    Във ВЦИК – избран на Четвъртият Общоруски конгрес на Съвета на работническите и войнишки депутати – формално най-висшият орган на властта, състои се от 34 члена всички евреи.

    В ЦИК – избран на Петия Конгрес на Съветите от 62 члена всички са евреи.

    Комисариат (министерство) на армията – всички евреи. Комисар на армията и флота е Троцки; Комисариат на вътрешните работи – всички евреи; комисар Нарком – Зиновев (Апфельбаум); Председател на Висшата Революционна Комисия на Републиката -Лев Троцки; Членове на Петроградския ВЧК – всички евреи; Членове на Петроградския съвет – всички евреи; Членове на Московския ВЧК - Председател – Дзержинский – полски евреин; Членове на коллегията на ВЧК - по-късно става КГБ – всички евреи; Комисариат на външните работи – всички евреи; Администрация на Народната Банка – всички евреи; Главен комисар по ликвидацията на частните банки – Анрик – евреин, негов помощник Мойсей Ковш евреин; Членове на Комитета по ликвидацията на частните банки – всички евреи; Комисариат на Правосъдието – всички евреи; Председател на следствената комиси
  • 67 Място няма 2

    10 1 Отговор
    Председател на следствената комисия на революционния трибунал: Глузман – евреин; Следователи в Трибунала: Легендорф и Слуцкий – евреи; Генералнен прокурор: Фридкин – евреин Висш Съвет на Народното Стопанство – всички евреи.
  • 68 111

    14 1 Отговор
    Октомврийската революция е еврейско-масонско творение. Целта на комунизма е била да се унищожи християнството. Прочетете за плана на Албърт Пайк. Там е описано подробно.Основния символ на масоните- Илюминати е пентаграмата(пет лъчевата звезда)
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 А БЕ

    5 8 Отговор
    По важно е, че е използван пияният руски народ, като са пратени в двореца да пият до безкрай и така е станало, временно е спрян сухият режим! За протестите в България са използвани прости платени хорица от престъпници, като божков и румен радев!

    Коментиран от #73

  • 71 сем Романови

    14 6 Отговор

    До коментар #14 от "Джентълменът":

    Това е абсолютна лъжа!
    Комунистите избиват цвета на нацията и остават да умрат от глад милиони хора!
    Затова има ГЛАДОМОР в Русия след като идват комунистите евреи.
    По времето на Царска русия ако имаш работници си длъжен да им осигуриш освен храна и подслон, но и здравеопазване.
  • 72 Точно

    12 0 Отговор

    До коментар #20 от "САМО СТАЛИН!!!":

    Другарят Сталин е избил най - много комунисти!
  • 73 сем Романови

    8 2 Отговор

    До коментар #70 от "А БЕ":

    Руският народ се впиянчва след като кумунистите го подлагат на терор!
  • 74 Перо

    3 0 Отговор

    До коментар #61 от "Нинченце":

    Не ми говори за учредителя и целите,едно време и реалността сега! Това са две различни неща. За второто, винаги откритията в науката са имали приоритет за внедряване за военни цели.

    Коментиран от #78

  • 75 Браво факти

    1 16 Отговор
    Статията освен, че е тъ.па във ваш стил, е и антисемитска! Вие ли ще я свалите или да сезирам Комисията за защита от дискриминация?

    Коментиран от #79, #82, #85, #119

  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Сатановски

    11 0 Отговор
    Щом не Ви изнася е антисемитска или език на омразата.
    Когато няма аргументи има квалификации.
    Няма да се учудим, ако квалифицирате статията!
    Ако антисемитизма беше безсмислен и безпредметен, нямаше да има цяла комисия заплатаджии.
  • 78 Нинченце

    0 6 Отговор

    До коментар #74 от "Перо":

    И как точно е разликата от едно време с учредителя и сега!??,Я дай някой пример или някакво доказателство!Или трябва да ти вярвам ей така,на честна дума ,щото явно си капацитет???!А за военните цели въпросът е съвсем друг ,както казах това не е обвързано със самия учен бил той евреин,руснак ,американец,българин....Или друг !!!На учения работата е да открива нови аспекти в дадена област а как ще ги оползотворяват,Не зависи от него!Та както казах евреите са с 80%+ с научни постижения!!

    Коментиран от #87, #103, #104

  • 79 Перо

    7 0 Отговор

    До коментар #75 от "Браво факти":

    Остави мантрите за антисемитизъм,световна конспирация,расизъм и т.н. Провери фактите и ако са лъжливи,/фейк нюз/,тогава скачай,независимо за какво се отнася.
  • 80 Айде,бе

    0 4 Отговор

    До коментар #64 от "миро":

    Чел съм ги тези "книжки"!Абсолютна шизофрения!Нещо като всяко едно ново правителство на РБ!Вси някой друг им е виновен!
  • 81 Стар евреин

    5 0 Отговор

    До коментар #45 от "Нинченце":

    За тая ,,майсторска ковид история,,също заслужавам един НОБЕЛ ..СЛЕД МАЛКО ШЕ ИЗЛ ЕКУВАМ ВСИЧКИ...ЧЕСТНА еврейска..

    Коментиран от #84

  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 У ЛЕВУ

    4 0 Отговор
    В ТОЗИ МЕДИЯ ИМА СВОБОДА НА СЛОВОТО И ПЕЧАТА. ..АКО СИ СИГАНИН И НЕ ТИ ИЗНАСЯ. ...У ЛЕВУ. .
  • 84 Нинченце

    1 2 Отговор

    До коментар #81 от "Стар евреин":

    Иска ти се!Само де фантазията ти е достатъчно бедна и принизява нещата до твоето си ниво,мислете и реалност! овчар ли си!???
  • 85 НАЙ ГОЛЕМИТЕ РАСИСТИ СА

    12 0 Отговор

    До коментар #75 от "Браво факти":

    ЕВРЕИТЕ. .ИЗБИХА. .ЛИВАНЦИТЕ. .СИРИЙЦИТЕ. .ИРАКЧАНИТЕ И ПРОБЛЕМИ ПО ЦЯЛ СВЯТ

    Коментиран от #88

  • 86 Русия ли?

    1 0 Отговор
    Винаги зад реалността..
  • 87 Перо

    6 1 Отговор

    До коментар #78 от "Нинченце":

    Ти не четеш ли какво пиша? Това,което обясняваш показва,че или нямаш понятие от реалността,или се правиш на провокатор,чрез еврейски уйдурми. Има един паметник с имената и годините на удостояване с Нобелова награда,на всички откриватели или заслужили.Намира се /мисля/,в Рузвелт парк в NYC,зад Американския природонаучен музей. Там ще видиш кои са първите и кои са тези от последните години. Каузите,критериите,заслугите и избранниците за лауреати се решават,понастоящем от субективни фактори и определени политики и интереси.

    Коментиран от #89

  • 88 Може и така да е

    2 3 Отговор

    До коментар #85 от "НАЙ ГОЛЕМИТЕ РАСИСТИ СА":

    Ама с нищо ве са по- лоши от българите де управляват територията в последните трийсет години избили над 2 милиона ...ОТ СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД!

    Коментиран от #90

  • 89 Нинченце

    0 7 Отговор

    До коментар #87 от "Перо":

    Май чукча писател не читател ...дай доказателства за промяна в регламента!!!!Дай доказателства ,че целите на основателя са променени и дискредитирани!!Дай доказателства ,че субективния фактор е основен!!И без ала-бализми!Дай факти!!Щото иначе звучиш като развален грамофон!

    Коментиран от #94

  • 90 НО ПОЛИТИКАТА НА ГЕРБ

    9 0 Отговор

    До коментар #88 от "Може и така да е":

    КОМАНДВА ОТ ИЗРАЕЛ И САЩ. .БАТ БОЙКО МНОГО ЧЕСТО ХОДЕШЕ ТАМ. .НАПОСЛЕДЪК КАРАКАЧАНОВ. .АГЕНТИ НА ЕВРЕИТЕ И САЩ СА НИНОВА. .ЦВЕТАНОВ. .БАТ БОЙКО И ЗАТОВА СА НА ВЛАСТ ДА КУПУВАТ САМОЛЕТИ И ДА ПРОВЕЖДАТ ГЕНОЦИД СРЕЩУ СОБСТВЕНИЯТ СИ НАРОД

    Коментиран от #92

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Може и така да е

    1 2 Отговор

    До коментар #90 от "НО ПОЛИТИКАТА НА ГЕРБ":

    Но това са само твои предположения ,базирани на бедна фантазия!!По същата логика резидента Радев е руско мекере щото се застъпва за Русия и отмяната на санкции пред Меркел!!!Та значи БГ се управлява от Русия .

    Коментиран от #95

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 РАДЕВ НЕ УПРАВЛЯВА

    5 0 Отговор

    До коментар #92 от "Може и така да е":

    СТРАНАТА. .БАТ БОЙКО НЕЗАКОННО МУ ПРЕТЪРСВА ОФИСИТЕ. ..НО ДА НЕ ЗАБРАВЯМЕ ЧЕ РАДЕВ Е ВЪЗПИТАНИК НА НАТО И АМЕРИКАНЦИТЕ ТЪКА ЧЕ И НА НЕГО НЕ ВЯРВАМ. .БАЗИТЕ НА НАТО СЕ УВЕЛИЧАВАТ В БЪЛГАРИЯ И ПЛАНИРАТ ДИСЛОКАЦИЯ НА АМЕРИКАНСКИ ВОЕННИ ОТ ГЕРМАНИЯ В БЪЛГАРИЯ. ..НОВАТА КОЛОНИЯ! !!

    Коментиран от #98

  • 96 Нинченце

    0 3 Отговор
    Абе не знам ,разваления гравофон в главата ти спирка няма!... Факти има,доказателства не се допускат. ...Верно ли ,това ти е аргумента!????Задкулисие ,мафия ,дълбока държава?????Тона го има само в третия свят ,банановите републики и...България!!!Образованието струвало пари !???? Абе онзи ,изучих детето си в държава която МИ ПЛАЩАШЕ ,ЧЕ ДЕТЕТО МИ УЧИ!!!!!!!!Я ходи се скрий пола се намери ако можеш!
  • 97 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 98 Може и така да е

    1 2 Отговор

    До коментар #95 от "РАДЕВ НЕ УПРАВЛЯВА":

    И на кого вярваш тогава ми е интересно!!??Руснаците не стават ,аверите и те българите пък хич!??Кой ще ти сменя гащите като ги посереш?

    Коментиран от #100

  • 99 То има ли

    4 0 Отговор
    Някаква разлика между двете?
  • 100 ВЯРВАМ НА НЯКОЙ

    4 0 Отговор

    До коментар #98 от "Може и така да е":

    ИСТИНСКИ БЪЛГАРИН. .НЕПРОДАЖЕН. .ДА МИЛЕЕ ЗА ДОБРОТО НА БЪЛГАРИЯ. .......ПРЕДИ СТО ГОДИНИ В БЪЛГАРИЯ ЛЕВА Е БИЛ СЪС ЗЛАТНО ПОКРИТИЕ. ...

    Коментиран от #102

  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Може и така да е

    6 2 Отговор

    До коментар #100 от "ВЯРВАМ НА НЯКОЙ":

    Непродажен казваш!Сигурно за поп Кръстю говориш!Да милее за България казваш ,явно имаш в предвид Луканов,Виденов,Костов , Борисов,Цветанов или Гешев!Златно покритие викаш ,а май си и на представа нямаш ,че всичко вече е на ВБП,И златото първо замина в посока СССР а сега тече към Канада!Май и понятие нямаш ,че точно тези дето милееха за България я обезкостиха и разпродадоха!На представа даже си нямаш ,че всичко това натвориха българи за смешни жълти стотинки от комисиони!Май и не ти идва на ум, че от българина политик не става!Само крадец!
  • 103 Мошето

    10 2 Отговор

    До коментар #78 от "Нинченце":

    Преди известно време в публичното пространство се появи статия, озаглавена „Генетика на народите или защо евреите са толкова умни”. В нея еврейската интелектуална доминантност в частност и еврейското расово превъзходство като цяло се поставяха извън всякакво съмнение като научно доказан факт, който остава само да бъде обяснен. Подобни пропагандни материали, които открито проповядват расовата доминация на един определен етнос над всички останали, днес все по-често биват лансирани и толерирани. Любопитно е, че те намират широко одобрение, въпреки че съвсем откровено подстрекават расовата теория, според която дадена група притежава по-добри генетично предавани белези от останалите групи. Интересен е и фактът, че подобни претенции от страна на други народи са остро заклеймявани и осъждани като расистки, докато еврейските претенции се посрещат със симпатии и адмирации. Този парадокс е свидетелство, че съществува практика на двойния стандарт, която толерира расистките домогвания на даден етнос, за сметка на останалите.

    Коментиран от #105

  • 104 Мошето

    13 1 Отговор

    До коментар #78 от "Нинченце":

    Един пример как евреите са с толкова много интелектуални постижения.
    Случаят със световния шампион по шахмат Боби Фишер показва колко проблематично е определянето на „еврейската” интелектуалност. Robert James "Bobby" Fischer е син на германски биофизик и майка от руско-полско-еврейски произход. Популярното еврейско издание Encyclopaedia Judaica се възползва от еврейския произход на майката и си позволява да обяви прочутият гросмайстор за евреин без неговото знание и одобрение. Това предизвиква възмущението на Фишер, който отправя отворено писмо до изданието, в което настоява да бъде изваден от него и никога повече да не бъде представян като евреин.
    И друг пример-направиха един псевдо-учен "Айнщайн - геният на века" , който доколкото знам има едно откритие, и то постигнато не самостоятелно, а съвместно с друг, и пренебрегнаха Никола Тесла, който има огромно количество открития и патенти?!!

    Коментиран от #106

  • 105 Нинченце

    2 10 Отговор

    До коментар #103 от "Мошето":

    Не става въпрос за расова теория или расова принадлежност!Става въпрос за най-обикновени факти!Основния двигател в науката са евреите!!И не говорим за двоен стандарт ,а за действителното състояние на научното поприще !Расово превъзходство, по-добри генетични белези,и доминантност на еврейството са глупости и расова теория ,която цели неглижиране на юдейството в съвременната наука .... но фабрикувана и тиражирана от антисемити и група хора която оправдава геноцида над евреите с цел!Оправдание за жестокости и геноцид който света преживя през ВСВ! Няма как да пренебрегнем фактите обаче!Абстрахирайки се от всякакви предразсъдъци ,отчитаме следното:- 83% от иновациите в световен мащаб са дело на евреите!Факт!Какво точно не ви е ясно и ви възмущава!????

    Коментиран от #107, #114

  • 106 Нинченце

    0 8 Отговор

    До коментар #104 от "Мошето":

    Айде бе!?Верно ли ще оспорваш теорията на относителността на Айнщайн като веруюто в квантовата физика !???Ай диша!Издишай!!! ....Дойде ли "върху" себе си!???

    Коментиран от #115

  • 107 Смех !

    9 0 Отговор

    До коментар #105 от "Нинченце":

    Добре ,че беше Никола Тесла -хърватина и Джон Атанасов- българина,за да можеш да пишеш глупости ! Иначе още щеше да драскаш по камъните като мошетата.

    Коментиран от #108

  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 123

    3 0 Отговор
    Боко е слуга на еврейчетата щото му плащат за да налага техните правила. Цветанов и Христо Иванов са хора управлявани от САЩ. Сина на Нинова работи в банка на Ротшилд. Сещайте се. Политици и медии се управляват от едно място. А хората гласуват за тези които им пуснат по медиите, а това са винаги хора на еврейските банкстери. В мейнстрийм медиите са предателите политици. За който от тях да гласувате те ще следват плана на банкстерите.
  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 ех тез евреи

    1 1 Отговор
    ама защо били толкова много в ръководството на октомврийската революция...ами то просто - руския мужик по това време е бил неграмотен, повечето евреи са били образовани и начетени...кой да прави революция и то успешна? мужикът с лаптите и едвам можещия да чете и пише работник ли?
  • 112 43рдл33

    4 0 Отговор

    До коментар #1 от "Четник":

    Защо прокарването но антибългарски, антифренски, антигръцки, антиновозенландски и какви ли не АНТИ не е наказуемо и не се третира като език на омразата?! Защо само антиеврейските настроения са инкриминирани?!
    Знам, че знаеш отговора, а той е "ЗАЩОТО още от древни времена, където и по света да са се заселили еврей, те са се държали като кърллежи. Плячкосвали са, пили са кръвчицата на местните хора и в следствие на това са били гонени с тояги и камън", ТАка е и до днес. Виж какво става в Европа, Америка и Русия. НЯма оттърване от вас, освен.
  • 113 123

    3 1 Отговор
    Правителството на Германия има за цел да извади Царска Русия от Първата Световна Война за което използва специално оръжие.Това оръжие е лично Владимир Ленин. Ленин е лидер на руските комунистически революционери, който адски се стреми да свали руския цар. През последните десет години до 1917 той е в изгнание в Швейцария ... докато Германия не го изпраща у дома с влак, заедно с над десет милиона долара, за да финансира болшевишката му революцият.
    Германското правителство изпраща "повече от 50 милиона германски марки в злато" от 1917 до 1918 г., за да помогне на болшевиките да установят и задържът властта. През 1917 в американски долари 50 милиона марки биха означавали 9 041 591 долара - като се приложи индекса за инфлацията това се равнява на около 172 910 538 долара американски долари през 2017 г
  • 114 Мошето

    12 0 Отговор

    До коментар #105 от "Нинченце":

    Еврейската "суперинтелигентност" е въпрос на пропаганда, особено в частта, че еврейските претенции за интелектуално "превъзходство" над останалите етноси е чист расизъм.
    Евреите не са по-умни от който и да било друг.
    Това е тяхното "популяризиране" и като се има предвид, че те държат контрола над медиите, става ясно произхода на тази заблуда.
    Евреите заемат добри позиции в обществото защото са затворен кръг от хора, които се уреждат чрез баджанащина.... точно както комунистите си уреждат хубавите постове в партията, а италианците си предават властта в мафията. Но да сте чули, че италианците са по-умни ? Не - защото те нямат тази пропагандна машина и не контролират медиите и банките. Те са само обикновени мафиоти.
    Евреите са толкова умни колкото мен, теб и всички нас. Стига с този генетичен фатализъм. Нищо не е предопределено от гените, "Гени на интелигентността" не са открити, самите гени са биологичен код, който постоянно подлежи на промяна чрез силата на волята и съзнанието.
  • 115 Мошето

    10 0 Отговор

    До коментар #106 от "Нинченце":

    А Теорията на относителността е отдавна оспорена, и то не от един учен. И точно Н.Тесла( който не е евреин, и точно за това не бе окичен с"геният на века") го прави пръв през 30 години на миналия век. Но за това не се знае много, защото не се рекламира. Анщайн (лансиран защото е евреин) е най-яркия пример затова, как псевдо-учени от еврейски произход пълнят процента на "интелигентност" и иновации в световен мащаб.
  • 116 123

    3 0 Отговор
    След втори опит за преврат известен като Юлските дни, Ленин и още 10 болшевики са обвинени в „държавна измяна и организиран въоръжен бунт“. Десетки свидетели се явяват за да свидетелстват за банкови преводи от Стокхолм, пране на пари чрез германски компания за внос, германско финансиране на болшевишкия вестник „Правда“ (включително издания, насочени към фронтовите войски), текущите тарифите за държане на болшевишки плакати в уличните протести е 10 рубли или за участие в бой от Червената гвардия 40 рубли на ден. Ленин бяга във Финландия, но повечето от другарите му са арестувани.
  • 117 Булгарбаши

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "РЕАЛИСТ":

    А тази ситуация позната ли ви е отнякъде?Както е казал народът-чорбаджия изедник. И сега ще сепоявят едни демократи да ви поучават, че такъв израз има само в България.
  • 118 Абе ти и майкати

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Юри Москов":

    Още си пдскачате
  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Ми аз затова

    0 0 Отговор
    Новия шеф на фащ също е йосив. За съжаление не в Сталин. Ма той и Сталин не е бил Сталин, друга фамилия е имал.
  • 121 Пимандер

    0 0 Отговор
    ИндивидЕ, Дигитализацията на светът във който съществувате е със Българско ДНК!Също така това което ще мести пешките, ще се казва Изкуствен Интелект!Просто е, скоро нищо няма да зависи от вас.
  • 122 кочо

    4 0 Отговор
    вие забравихте и друг евреин КАРЛ МАРКС-ЛЕВИ.
  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 КИКО

    2 0 Отговор
    Ами това еврейче сега , дето се изживява като президент на Украйна ?