Last news in Fakti

9 Ноември, 2020 15:59 4 713 25

Духът на Кашпировски възкръсна в правителството „Борисов 3”

  • бойко борисов-
  • кабинет-
  • управление-
  • избори-
  • бюджет-
  • кашпировски

Кабинетът харчи като за последно, за да осигури властта си до март, за да си купи изборите с пари, изхарчени от прозореца на джипката

Духът на Кашпировски възкръсна в правителството „Борисов 3” - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

По-възрастните помнят времената на Горбачовата перестройка и разпада на Съветския съюз. В онези „смутни времена” се появиха различни шарлатани, главно икономически - мутри, спекуланти, създатели на финансови пирамиди и на „Градове на мечтите”. Появиха се и медийни „пророци” – психолози и социолози, всевъзможни лечители и сектанти.

Тогава на нивото на масовата психоза се изяви феноменът „Кашпировски”. Застанал на сцената пред многохилядна аудитория, неговите сеанси бяха излъчвани от Останкино (Москва) и препредавани от Българската национална телевизия. Кашпировски „сугестираше” хората, като внушаваше, че е чудотворец, който ще излечи болните и ще направи бедните богати... Но не би! Милионите залепени за телевизора постепенно осъзнаха, че нещастието продължава да броди по земята и въпреки „спасителите” и фалшивите герои, народът продължава да живее от зле по-зле…

Колкото и да е странно, нещо подобно преживяхме през последните дни! Случва се като тъпо и неинтелигентно „дежа вю”! Сякаш в Борисов се е вселил духът на Кашпировски и Той (от дома си, болен от COVID-19) чрез най-гледаните телевизии започна да ни сугестира:

Той няма да „затвори държавата”.

Той „няма да подаде оставка”.

Той ще „изведе страната и народа през кризата”.

Ако Неговото правителство подаде оставка, „няма да има Кой да ни спаси, да ни излекува, да ни нахрани…”

След неговите бисери ни включиха грамофонна плоча - вездесъщия Томислав Дончев, който гастролира по всички телевизии, повтаряйки дума по дума заклинанията Борисови!

В кадър се появи и министър „Ало, Банов съм”, който пък ни заразказа баснята, че родната култура е във финансов и духовен разцвет, въпреки хилядите бедстващи артисти, затворени театри, опери, музеи и кина..., но бонус за чиновниците ще има.

Бюджетът, казват последователите на Кашпировски, бил „антипандемичен”, от него ще потекат реки от мед и масло!?

Но елементарният анализ показва едно – Борисов харчи като за последно, за да осигури властта си до март, за да си купи изборите с пари, изхарчени от прозореца на джипката, да обещае на всеки всичко, за да захрани пенсионерите и майките с временни подаяния, за да си купи с европейски пари комфорт и оптимистични репортажи в електронните медии. За да си гарантира чиновнически и корпоративен вот чрез щедри и на тъмно раздавани обществени поръчки и с вдигане на заплатите на държавната администрация.

Поемат се ангажименти, които управляващите трябваше да свършат отдавна. Един показателен пример – електронното правителство: Дадоха се милиарди, но на практика имаме съмнителния срив на Търговския регистър и кражбата на лични данни на милиони българи от НАП. Имаше щедри обещания към здравната система, която обаче след 10 години липса на реформи се е превърнала в алъш-вериш и това грозно лъсна при кризата с COVID-19.

ГЕРБ превърна здравето в бизнес, лекари и медицински сестри изнемогват, системата е претоварена, а българските граждани са в риск…

Днес ГЕРБ обещават чудеса, но е време за въпроси: Защо досега нищо не свършихте!? Министрите рисуват картина на фалшиво спокойствие и безпочвен оптимизъм, а реалността е обратната! Борисов си я кара по старому - бедните ще стават още по-бедни, а в мъглата между страха от пандемията и лъжите на властта ще се краде от всичко... Към тона на управляващите се включват и новите кандидат чудотворци: шоумени, атлантически ястреби и ренегати от БСП. Но и те не предлагат нещо ново и конкретно.

Алтернативата е ясна - връщане към реалната политика и дебат върху идеология и философия за управление, базирани върху идеите за възраждане на българската държавност и по-добър живот на българските граждани.

Отговорността е пред идейните и системни партии с визия за управлението и политики за ускорено развитие на страната.

Изходът e във оставката на мафиотско-мутренското, корумпирано управление, в служебен кабинет, формиран от президента Радев, който единствен от политиците събира доверието на мнозинството граждани, и честни избори. И тогава народът да реши кому да възложи новото управление, гарантиращо промяна, върховенство на закона и социална държава!

Коментарът на Светлана Шаренкова е публикуван в Епицентър


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 40 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Батко

    53 4 Отговор
    Всички искат оставка на бацо

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Гепчо

    31 5 Отговор

    До коментар #1 от "Батко":

    Не всички на нас ни дава стинки от шкафа
  • 3 Кутка

    32 5 Отговор

    До коментар #1 от "Батко":

    Ние умните питчици сме за бацо той ни праща вертолет га сме без гащЕ

    Коментиран от #12, #15

  • 4 Гражданин

    12 30 Отговор
    Уплашения старец Борисов е заложник на група лумпени които обикалят нощем и горят маски.Не смее да въведе елементарни мерки за ограничаване на вируса и раздава пари да се откупи.

    Коментиран от #16

  • 5 Браво

    37 3 Отговор
    Срам и позор Во Веки. Има уникални по света, но наш Тиквун и пазвантите около него са най-добрите. Как един път не ни излъгаха и не казаха истината, как един път не направиха нещо добро и хубаво за хората... как и как? Затвора Ви чака и то до живот.
  • 6 Лелее

    8 22 Отговор
    Кашпировски , Тиквуний,Бойче оставка лелина ...Оставка за щяло и нещяло ?Дамбовеца , отец Дионисий.....
    Продължавайте така , наред с безмислени блокади, и побой над майки с деца , и напролет -на изборите ще се изумите как дори тези ,които НЕ искат ББ ще гласуват за НЕГО ...

    Коментиран от #10

  • 7 Анти-фатмак

    4 32 Отговор
    Въртим -сучим и пак стигаме до борбата за кокала....ФАТМАКА да направел служебно правителство....че той жена си не може да управлява па камо ли цяла държава макар и за три месеца ....МЕРСИ - този филм сме го гледали вече

    Коментиран от #11

  • 8 Боко Боков

    28 4 Отговор
    В цял свят са прости и въвеждат мерки, но аз съм по-хитър и нищо няма да затварям нищо.Докато не измрат достатъчно пенсионери, че да си избия 50 лв. подаяние които им дадох. Все пак им обещах предстоящото увеличение на пенисите от март и трябва да им редуцирам доста броя инак ще ме увътрят много. А аз имам доста докато напълня хубаво шкафчето. Сега докато не мога да обикалям с джипа разчистех гардероба и него смятам а да напълня с пачки и кюлчета.
    Затова не гледам какво правят в Европа аз ще чакам. На мен ми се размина, а другите са без значение да умират не ми трябват . На пролет се страхувах за себе си сега съм си спокоен.
  • 9 Щико

    30 3 Отговор
    Сега разбрах, Бацо е извикал магове и индиански шамани да му помагат да и да извади страната от батака. Сега съм спокоен, издига държавата и нема лабаво! Но ако има какво да издига.

    Коментиран от #13

  • 10 Последния Софиянец

    21 8 Отговор

    До коментар #6 от "Лелее":

    Според теб живеем в нормална европейска държава?Така ли?Няма нужда от протест?
  • 11 Анти фатмаковица

    18 3 Отговор

    До коментар #7 от "Анти-фатмак":

    Прибирай се бърже, че ще играе точилката.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 a bee

    20 3 Отговор

    До коментар #9 от "Щико":

    нИЩО АМА НИЩО НЕ СТЕ РАЗБРАЛИ!пОКОЛЕНИЯ
    ША ПЛАЩАТ ЗА ПЪЛНИТЕ ЧИКМЕДЖЕТА !
  • 14 ШАРЕНКОВА.......ШАРЕНАТА ДАМА НА БСП

    3 19 Отговор
    А КАК Е В РУСИЯ...ДРУГАРКО ШАРЕНКОВА, А ВЪВ ФРАНЦИЯ,ИТАЛИЯ,САЩ, БРАЗИЛИЯ...И КЪДЕ В БЕЛИЯ СВЯТ СЕ СПРАВИХА, ЧЕ НЕ СЕ РАЗБИРА.....
  • 15 a bee

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "Кутка":

    уМНИ сте (изтриха ме )!
  • 16 БОРИСОВ....КОШМАРА НА БСП И НА ...РАДЕВ

    3 22 Отговор

    До коментар #4 от "Гражданин":

    БОРИСОВ СЕ СПРАВИ С ПРОТЕСТИТЕ БЕЗ ДА СИ МРЪДНЕ ПРЪСТА.......А КОГАТО МАРТ ВЪВЕДЕ МЕРКИ СРЕЩУ КОВИТО....ЩО ГИ БИЛВЪВЕЛ....МАЙ ТРЕБЕ БОРИСОВ ДАВИ УДАРИ ПИ ЕДИН.......

    Коментиран от #20

  • 17 месара

    4 15 Отговор
    къв е тоя форум България - Русия ?! кой им даде право за това име ? тия не представляват България или българите , тия представляват няколко човека с мноооого леви наклонности , нямат право да слагат България в името си !
  • 18 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    9 2 Отговор
    тия ще фалират страната
  • 19 Луд с картечница

    4 0 Отговор
    Да. Ама няма да стане
  • 20 Грейс

    8 1 Отговор

    До коментар #16 от "БОРИСОВ....КОШМАРА НА БСП И НА ...РАДЕВ":

    БОРИСОВ Е КОШМАРА НА НАРОДА НА РЕПУПЛИКА БЪЛГАРИЯ И Е ГУРУТО НА КОМЕНТАТОР 16,ОБИТАВАЩ НЯКОЯ ТАПИЦИРАНА СТАЯ.
  • 21 сБусинци

    1 8 Отговор
    Да е жив и здрав ген. Бойко Борисов
  • 22 яко ни лъжат

    9 0 Отговор
    ДУХЪТ НА ЛУДИЯ БУДА ВЪЗКРЪСВА И СЕ ВРЪЩА ВРЕМЕТО МУТРЕНСКО. МУТРАТА ЛЕЖАЛ В ЗАТВОРА В ЧЕХИЯ СТАВА ДИКТАТОР И БЪЛГАРОУБИЕЦ.
  • 23 ъъъъъ

    1 3 Отговор
    какв кабинет от радев? карбовски ли ще е премиер? чухме за "техният" кабинет. десито ще къса билетите. ще го играе маман....бардакът е отровен.....
  • 24 КРАДЕЦА

    7 0 Отговор
    Бoйкo Бoриcoв
    Прeмиeрът Бoйкo Бoриcoв в интeрвю зa бТВ
    Aз дo 30 гoдини cъм живял тaкa – cтaвaл cъм в 5.20 чaca дa хвaщaм рeйca... Хoдeх дo пoчивнитe cтaнции дa взимaм пoмия зa прaceтa. Мoгa дa пoкaжa кaк ce кoпae, кaк ce гърли. Мaйкa ми кaзвaшe, чe бях кaртoфeнo мoмчeнцe, зaщoтo ядях пържeни кaртoфи c киceлo млякo."
  • 25 БОКО ПАНДИЗ

    9 1 Отговор
    АЗ СЕ ЧУДЕХ КАК Е СТАНАЛ ГЕНЕРАЛ , А ТОЙ ХОДЕЛ ДА КРАДЕ ПОМИЯ .......