Last news in Fakti

4 Декември, 2020 15:58 6 733 42

Радостно грухтене, че сме с най-бедните райони в най-бедната държава

  • андрей новаков-
  • най-бедните страни-
  • бедност-
  • герб

Ах, колко хубава новина

Радостно грухтене, че сме с най-бедните райони в най-бедната държава - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Андрей Новаков от ГЕРБ има огромно самочувствие, че като евродепутат върши правилни неща за България. Вчера се похвали онлайн от Брюксел, че страната ни ще получи допълнителни целеви средства от ЕС. Това се случвало и благодарение на него, като вносител и съавтор на Общия регламент за управление на средствата.

Новаков обаче се изпусна, а и нямаше как да скрие, че допълнителните 200 млн. евро са за най-слабо развитите райони в Евросъюза. Най-слабо развитите в най-бедната държава в ЕС. За 11 години управление на ГЕРБ той, партията му и нейният лидер Борисов това са постигнали – най-бедни райони в най-бедна държава. Новаков го каза с радостно вълнение в гласа и с чувство за патриотично изпълнен дълг. И телевизиите грухтят от умиление: Ах, колко хубава новина. Това по-малко срамно ли е от участие в гей купон, завършил на водосточната тръба на сграда в Брюксел за унгарския колега на Новаков Йозеф Сайер?...

Освен това Новаков пропусна да съобщи, че това са предвидени, а не сигурни средства. За да се получат трябват проекти, които да бъдат одобрени. Дали това ще се случи - никой не знае.

Всеки българин, завършил успешно трети клас, знае, че тези пари, дори да тръгнат насам, няма да стигнат до хората, а ще потънат във фирмите-приятели на властта.

Източник: "Фрог нюз"


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 67 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 АМИ КАК НЯМА

    80 0 Отговор
    ДА СА ЩАСТЛИВИ.БЕДНИЯТ ЧОВЕК Е ЗАВИСИМ -ОТ ВСЕКИ.БОГАТИЯ Е СВОБОДЕН.ЗА КАКВО СА ИМ НЕЗАВИСИМИ ХОРА ?
  • 2 гост

    75 4 Отговор
    Ма той не е виновен, ние сме прости и пролетта ще ги подкрепяме с две ръце.

    Коментиран от #31

  • 3 Самочувствие

    78 2 Отговор
    без покритие , а за чий го изтипосаха евродепутат , акъла ми не го побира ! И не само него !
  • 4 Последния Софиянец

    75 4 Отговор
    Всеки народ сам си кове съдбата.След десети ноември 1989 Източна Европа започна с равен старт.Повечето страни се оправиха.Тука раята бедства и е на изчезване.Снощи опашката за кебапчета на Коледния базар до протеста беше по голяма.

    Коментиран от #6, #41

  • 5 Перо

    61 3 Отговор
    Демократични методи не действат за тиквата и ГРОБ!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Българка

    71 5 Отговор
    Браво на патриотичния,с чувство за дълг, развълнуван еврогербер/ евробоклук. Даже не се срамуват, че под тяхното робство българите са най-бедни, най-болни, най-нещастни.
    Хора крайно време е да станем най-гневни и завинаги да изметем гробарите от власт, както и да им потъсим отговорност. Дошло е време за разплата
    Оставки, съд, затвор!!!!!!!!
    Народе?........

    Коментиран от #36

  • 8 2673

    49 6 Отговор
    Когато си тъп си беден, а когато си беден две кебапчета правят един глас.

    Коментиран от #25

  • 9 Шопо

    39 2 Отговор
    Любовникът на бай ЧЕКМЕДЖАН от ХЕРАКОВО !
  • 10 Факт

    43 3 Отговор
    Андрей Новаков за затвора !
  • 11 Пешо

    31 2 Отговор
    Политическите партии са ракетите - носители за такива да се настанят на "топло" местенце нейде, доказано много индивиди без никакви качества са ставали какви ли не - да си припомним емблематичния израз на един наш вицепремиер - "Ба , си и държавата щом аз съм й вицепремиер". Политическите партии са доказано вредни за нашата народопсихология. Но за съжаление Дамян Велчев и Кимон Георгиев ги няма, за да оправят тази бъркотия...
  • 12 Знам

    40 3 Отговор
    Псевдо Партия ГРОБ ще ни скапат от бедност
  • 13 Въпрос ?

    43 2 Отговор
    Скоро като Гербаджиите паднат от власт и като тръгнат да ги преследват за финансовите им престъпления , какво ще стане с евро депутатите от сорта на Новаков ?

    Коментиран от #14

  • 14 Знам ли

    27 7 Отговор

    До коментар #13 от "Въпрос ?":

    колкото преследваха онези,които ограбиха националното богатство на България-“хората с куфарчетата“,ограбиха пенсионните фондове,спестяванията на българите до 1989 год.,фалираха и източиха банки и още...….Все бивши и настоящи комунисти.

    Коментиран от #33

  • 15 Диамантената ръка

    23 2 Отговор
    Ами кого виждате по-подходящ да е най-беден в ЕС, като първите 7 г. ги пропуснахме, а и всичко беше окрадено и на скрап...
  • 16 324

    19 0 Отговор
    Ами те прасетата грухтят, какво да очакваме? Щом са за най бедните региони в България се досещаме как ще бъдат преватизирани. Тези ситите на гладните не вярват. Ако може и последния залък ще откраднат на бедния.
  • 17 Иво

    11 0 Отговор
    къф е тоя боклук ве
  • 18 Асан Гербераста

    1 18 Отговор
    Мачкай Бойко Ага!
  • 19 Ох Боже

    3 0 Отговор
    ШилИ!
  • 20 Кака Мара

    20 0 Отговор
    Това момченце от Момина клисура с украсената биография и поза партер дали е произвело нещо за 5 лева през живота си. А неговата буля що работи. Или и на нея й плащаме масрафа.
  • 21 потребител

    14 0 Отговор
    Една много грозна жена се гледа дълго в гледалото,после се обръща към спящия си мъж,после пак към огледалото,после пак към мъжът си и тихичко нарежда: Така ти се пада,така ти се пада"! Дали някога ще прогледнем и осъзнаем "красотата" на Андрейноваковци?
  • 22 летописец

    12 0 Отговор
    тия гробари искат да ивратят целия народ и да му объркат представите за добро и лошо!
  • 23 кольо

    16 0 Отговор
    Осигурил е пари , които евентуално неговите съпартиици да окрадат !!! Е ще му бутнат и на него някое ЕВРО ! За това е развълнуван !!!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Нищо неразбиращ

    13 0 Отговор

    До коментар #8 от "2673":

    Много скоро едно кебапче ще прави два гласа
  • 26 Гснт

    5 23 Отговор
    Само да питам , преди управлението на герб да не би да сме били най-богатата държава, че нещо не съм разбрал.

    Коментиран от #37

  • 27 fenomen

    20 1 Отговор
    «Нашият православен народ е достигнал до такова гнуснаво скотско положение, щото аз не зная какво още по-голямо зло може да съществува на светът, което да го накара да се стресне и да протестува против своите скотски теглила. Тука се подиграват с имотът ти, с животът ти, с трудът ти, с децата ти и с най-свещените предмети на твоето човешко съществуване, а ти мълчиш като риба, търпиш като вол, молиш се богу като най-последният грешник и чакаш второто дохождане на Месия, за да добиеш награда за своите пети-вековни страдания. Какво искате от подобен народ? Той е роб, и роб безусловен, и аз имам пълно человеческо право да го прокълна от сичкото си сърце и душа, ако той и занапред остане така равнодушен към своята горчива съдба. Проклет да е, ако той не въстане против своите кръвопийци!»
    Христо Ботев, В-к «Знаме», бр. 4, 5 януари 1875 г.

    Коментиран от #35

  • 28 123

    16 1 Отговор
    Бедни региони има и в други страни. А за това да бъде най бедната страна България е поради решенията на Правителствата на България, създава се един малък кръг от богати около 300 000 и другите 6 700 000 са много бедни. И тези политически решения на управляващите партии не са само от последните 10 години. Здрави,умни,квалифицирани и образовани граждани са тези които които правят държавата и нацията по богата а не раздаването и окраждането на държавната съкровищница и Евро фондовете.Качественни стоки на световно конкурентна цена продаваеми в целия свят е това което прави една страна богата.Само че със салами от соя и сирена от палмово масло по далече от български магазин Българския бизнес няма да отиде и ще тровят само български граждани.
  • 29 Оставчо

    9 1 Отговор
    Утре,14.00.ч. Протест пред Министерски съвет!
    Елате, заедно за оставката на Борисов и Гешев!
  • 30 АЛО РАДЕЕЕВ

    3 1 Отговор
    ТОЯ МРЪСНИК , ОПРАВИ ПРЕВОЗВАЧИТЕ МОШЕННИЦИ НО ВЪРНА ЛИ ИМ ПАРИТЕ ДЕТО ВЗЕ ЗА ДА ГИ ЗАЩИТИ , ИЛИ СЕ ПРАВИ НА УЛАВ ! ЗАПОЧНАЛ Е КАТО ДЖАМБАЗА ДА ЯХА ДЕ ЩО СВАРИ , САМО ДА МУ ГЛЕДАМЕ КОМУНИСТИЧЕСКАТА ФИЗИОМУТРА НАСЛЕДЕНА ОТ РОДАТА МУ ГАДНА И КРАДЛИВА !
  • 31 Айде бе...?!

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Подкрепяй ги ти...,не и аз...!!!
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Outfielder

    6 1 Отговор

    До коментар #14 от "Знам ли":

    Не до 1989,а до 2009,ако говорим за политическото управление.Колкото до икономиката,тя и сега се владее от бившата БКП номенклатура.С много малки изключения.
    Накъдето и да погледнеш,все ченгета и партийни секретари.И не е
    само това.Култура ,образование,наука,спорт, и медии,навсякъде все бивши АБПФК, и роднини и приятели по права и съребрена линия.
    5686

    Коментиран от #42

  • 34 До: "fenomen" с коментар N:(27)

    3 1 Отговор
    -"Дела трябват, а не думи."(27.01.1872г.)
    -"От нас зависи да бъдем равноправни с другите европейски народи. "(19.11.1872г.)
    -"Най-много са виновни чорбаджиите."(10.05.1871г.)
    -"Трябва изпит за всеки. Защото има примери: Днес е човек, а утре — магаре."(30.05.1871г.)

    Из летописите на.... Един БЪЛГАРИН
    А днес нещата са плачевни за Българския народ.
    И не "Боко" "Моко" или Все едно,кой от "Другите" герои на прехода са виновни за статуквото.
    ВИНОВЕН е всеки '''''БЪЛГАРСКИ'''' 'гражданин'.
    И да псуваме и да не псуваме 'тоя' и 'оня',как са рушили;ограбвали; съсипвали и тн е все тая.
    Решение има,а отговорът: "Аз съм българче"(1919г.) Иван Вазов
  • 35 Анджело

    6 0 Отговор

    До коментар #27 от "fenomen":

    Колко народ е въстанал тогава? Една шепа. Както и сега. Не нсрод а мърша. А после плюли и по Русия, че ги освободила. Ми да не беше бе.
  • 36 Антиутопията е на прага ни

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    Разплата без борба не става
  • 37 Велин

    3 0 Отговор

    До коментар #26 от "Гснт":

    По времето на „диктатора” Живков България е 28-ма(ДВАДЕСЕТ И ОСМА!!!!!?) икономика в света! Фалт! Неоспорим!!! И продължавакте да гласувате не за „комунистите”, а.за ГЕРБ. Между другото в ръководството на ГЕРБ има бивши членове на БКП за разлика от ръководството ма БСП. Факт! Неоспорим!
  • 38 Анонимен

    0 1 Отговор
    Сдс, старата държавна сигурност и другите са същите. Оправия нямало е и няма да има. Ако имаш чичо владика поп може да станеш. Камбани бият, християни няма. В смесените. А преди бкп първи с канчетата пълни слизаха от църквата. Отиват при откриването, но са с мюсюлманска вяра уж българо... - да видят бб закрилник на далавери. Облажиха се. Аз съм българче го казваха многобройните на една българка преди 10 г, как ще е след... В шивашка фирма, само 3 българки и всчко не българи. На България й трябват бачкатори и се рождаха/родиха последните години. Политика братко. Нищо не зависи от народа.
  • 39 Анонимен

    0 1 Отговор
    Бойко Борисов си събра всички под крилото : бедни, богати, комунисти, антикомунисти и сготви ефна манджа тюрлюгювеч. Ти си бил комунист. От комунидт анти не върви. Има си хора анти или комунисти от родителите, от малки, среда, кога са ти предлагали, що не си се отказал. Моите хора са им предлагали, но майка ми е от царя, х от николаоетков, отказали, а днес ударени от десните. Отивайте всички над 50 годишните у леви партии. Били сте бкп. Пъреи директора скъсал бкп книжка, сдс стана директор, изгониха го, захванал се бизнес, фалира и плакал за предприятието и на 60 починал, георги ж се казваше. Затова никога не казвайте не. Или лошо за бкп. С камили дошли от гърция, злато, пари.. И ревал като малко бебе за живковото ссср предприятие хохи. Отиде до турция с гл. Счетоводителка, купи пезервативи.. И тя умре. Кой краде бог вижда и пребира в ада. А бб цц къде ли ще са..
  • 40 Анонимен

    0 0 Отговор
    Ще гласъвам за картоф партията.
  • 41 Хайде да

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    помислим - защо при равен старт се озовахме далеч след последните? Кой започна всичко - рарушаването на работещи предприятия, унищожаването на селското стопанство /помня как един дръвник обясняваше как след "децентрализацията" десетки хиляди крави преминали в частни домоче... но помня и как хората плачеха, като се изклаха стотици племенни животни/; демонизирането но научни постижения, направени от "съветски възпитаници"... Сега тези "реформатори" са или евродепутати /като амбициозния посредственик Ал.Йорданов например/ - или служат на ГЕРБ - като юриста Г.Марков. И мнжгж други. Та -това е диагнозата. Виновни няма, да живее САЩ ...
  • 42 Хайде не

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "Outfielder":

    търси оправдания за некадърността в съществуването на някакви АБФК. Алчвостта и амбициозната посредственост нямат цвят - я вижте днешните - канси бяха рабфакаджиите Цацева и Ал.Йорданов, какви са Караянчева, Сачева, самият Б.Борисов, Р.Плевнелиев, Л.Павлова, Кунева... и още колко... Те са такива не защото са били членове на БКП или наследници на АБФК, а много от тях са били членове на БКП, защото са виждали там възможност за изява на своето его... Амбициозната посредственост няма цвят, но е с умения да се присламчва към властта и да паразитира върху нея.