Last news in Fakti

13 Декември, 2020 18:59 9 670 81

Македонизмът сатанизира и отрича България

  • македонизъм-
  • македония-
  • българия

Най-после в София се намериха отговорни политици, които категорично казват стоп на антибългарската истерия край Вардар

Македонизмът сатанизира и отрича България - 1
Илюстративна снимка, БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Европейските партньори, свикнали с безусловната българска подкрепа на всички свои инициативи и лобистки решения, са сериозно шокирани от отказа на България да подкрепи кандидатурата на РС Македония за започване на преговори за членството ѝ в ЕС.

Не по-малък е шокът и на македонистите от Скопие. Някои от тях дори изпадат в истерия, крещейки по медиите, че „българските фашисти искат да ликвидират Македония”. Очевидно тези персони приемат като даденост пасивното и безлично поведение на българските правителства през последните десетилетия, които не реагират на враждебната антибългарска политика и на безпрецедентната по острота жлъч и арогантност пропаганда на Скопие срещу България. Не могат да повярват, че най-после в София се намериха отговорни политици, които категорично казват стоп на антибългарската истерия край Вардар, продължаваща от 1945 г. до днес.

Мащабите на тази пропаганда, и то само в печата, са умопомрачителни. Арогантността на тона им е без аналог в света.

Четиридесет и пет години в бивша Югославия, а след разпадането ѝ вече 30 години в Скопие се печатат годишно от 450 до 1000 антибългарски материала, в които България се ругае като последната отрепка на планетата. Електронните издания, радио и телевизия не отстъпват от този курс, насаждащ неистова омраза срещу българския народ и всичко българско.

Целият този добре организиран и стриктно провеждан кръстоносен пропаганден поход не е случаен. Неговите инициатори и най-големият му вдъхновител Тито отчитат, че само в условията на крайна конфронтация с българската страна и в насаждането на дива омраза срещу българите е възможен успешният експеримент с македонизма.

Печален факт е, че срещу тази десетилетна крайно враждебна пропагандна канонада българските правителства не реагират, не информират за нея международната общност и старателно я укриват от собствената си общественост. Причината за това абсурдно мълчание на София е политическа – да не се дразнят югославяните, за да не бъдат подтикнати към сближаване със Запада, както и да не се усложняват отношенията Белград – Москва – една очевидно наивна, несериозна и невярна теза.

Югославското ръководство, което перфектно балансира между САЩ и СССР, като десетилетия води конформистка външна политика, най-малко може да се повлияе от България. Нещо повече – Белград винаги е имал такова ниво на отношения с Вашингтон и Москва, което напълно е отговаряло на неговите интереси.

Основателна е констатацията, че европейските ни партньори не познават съществуващите остри спорни въпроси в българо-македонските отношения и не разбират позицията на България с отказа да подкрепи РС Македония за започване на процедура за членството ѝ в ЕС.

Държана в пълно неведение, българската общественост, за която както в миналото, така и днес спорните въпроси с Македония са тема табу, не знае как да реагира на акта на българското правителство. Позициите са различни. Огромното мнозинство подкрепя ветото, наложено на Скопие, но има и единици, очевидно неинформирани, които смятат, че България трябва да прости на македонистите тяхното арогантно антибългарско държание. Те са, според един от пишещите, „едно хлапе, което се изплезило на батко си и той прекалил, като му залепил шамар”.

Вълнуващо, но неоснователно съчувствие! „Хлапето” всъщност отдавна не е хлапе, а мъж в зряла възраст, който не само се плези, но и от десетилетия показва среден пръст и най-вулгарно псува на майка не само „батко си”, но и майка, баща, цялото родословие заедно с народа и отечеството си. Това „хлапе” десетилетия наред отказва да се учи, не признава наука, исторически свидетелства и факти. То живее единствено според директивите, спуснати от неговия ментор Й.Б.Тито. Това „детенце”, дундуркано 75 години, когато го предупреждават, че налудничавите му щуротии, кражби и фалшификации няма да бъдат повече търпени, вместо да се вслуша в добронамерените съвети и се вразуми, то оревава планетата заради направените му забележки.

Особено тревожно в поведението на македонистите не са само безогледните фалшификации и кражби на историята, а най-вече отричането на самото съществуване на един от най-старите европейски народи. Според скопските „учени” български народ никога не е имало, освен някакви си около 200 000 души, населяващи Североизточната част на България. Останалото население са побългарени други етноси – македонци, сърби, турци и др. България е изкуствено създадено творение на Великите сили. Следователно земите ни, историята и НЕбългарското население в нейните граници, принадлежат на Македония, т.е. на македонистите. Макар и да звучи налудничаво, тази теза упорито се насажда в съзнанието на младите генерации и още в ранна възраст се оформя абсурдна представа за българския народ.

Едно от безапелационните свидетелства за българския произход на преобладаващата част от населението в Македония, напуснала родните си места главно през първата половина на ХХ век и се заселила в САЩ, Канада, Австралия, макар и никога да не е живяла и дори стъпвала в България, запазва своята българска идентичност и чист български език. Категорично отхвърля македонизма като творение на титовистите.

Друг факт са резултатите от изследване ДНК-то на няколко етноса в Македония и на Балканите от Институт по съдебна медицина. Категорично се доказва, че ДНК на македонци и сърби, македонци и албанци е различно. Но ДНК на македонци и българи е идентично.

За да бъде отстранено това съвременно доказателство за българския характер на преобладаващата част от населените на Македония, Скопие хвърля огромни средства за създаването на осем македонски организации с многотиражни печатни издания. Съдържанието на антибългарските материали надминава по арогантност и цинизъм даже скопските събратя.

„Като се проследи македонската и световна история, – твърди списание „Гласът на македонците”, печатано в САЩ – както и всички съществуващи извори за човешкия род, няма никакви доказателства, че е съществувала нация или народ с името българи. Това измислено име – българин и България няма историческа основа и не означава националност. По-точно то показва нещо извънприродно, ненормално, грозно, паразитно и кретенско. С една дума срамно име, употребявано не за човешки род, а за хора с животински, варварски чувства.”

Друго задгранично македонско издание убеждава, че старите исторически документи ясно показвали смисъла на думите „българин”, „българи”. Едното значение е педераст и педерасти, а другото – „простак, глупак, тъпак, грубиян, презрян, дебелоглав”.

Такъв е характерът и съдържанието на масираната и щедро финансирана от Скопие задгранична пропаганда срещу България. Тя свидетелства за липса на елементарен морал и безгранично безочие на част от македонистката върхушка в Скопие.

Българското правителство, отчитайки тази лавинообразна по мащаби и безпрецедентна по жлъч арогантност и цинизъм антибългарска политика и пропаганда, правилно спря кандидатурата на РС Македония за членство в ЕС. Крайно време е на тези, които сатанизират и отричат съществуването на България, да им бъде даден достоен урок, за да проумеят, че за хулигани, фалшификатори и крадци няма място в един съюз на свободни, демократични държави.

Отказът на българската страна не трябва да се драматизира. Факт е, че на държава като Великобритания ѝ бе отказвано на два пъти членство в ЕС (1963 и 1967) и беше приета едва след третото кандидатстване – 1973 г.

От поведението на Скопие към настоящия момент става очевидно, че мащабният, настъпателен и войнстващ антибългарски курс няма да спре. Македонизмът, взаимствал еничарската философия, може да вирее само в силна конфронтационна среда, така както еничарят може да бъде верен на падишаха и исляма, само ако е зомбиран кръвно да мрази род и родина. В нормални междудържавни условия е обречен. Този факт днешните български правителства са длъжни да отчетат и незабавно да изработят стратегия към Скопие. Това е единственият начин да спасим минало си и да гарантираме своето бъдеще като народ и държава.

Коментарът на Доц. д-р Йордан Величков е публикуван в Епицентър


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 110 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МаКедонизъм

    84 7 Отговор
    Да върнат паспортите които взеха от България и прав им път към Европата. И шкембе Войвода при бай Ставри и за това.
  • 2 Гледах днес "македонска" телевизия

    164 0 Отговор
    Как са ги гонили от егейска Македония! Във филма имаше и гръцки историци! Те признаваха че са гонили българите, и са им забранявали да говорят на български! А във филма това си го превеждаха че са гонили македонците, щото говорили на македонски! Безсрамници, лъжат хората си и в историята и в превода!

    Коментиран от #48

  • 3 Петър

    71 1 Отговор
    Аз предлагам да ги манеме тия тикви и да с оправят сами.
  • 4 Последния Софиянец

    46 69 Отговор
    Борисов и калинките му лъгаха с години Европа че са решили проблемите в Западните Балкани и се биеха в гърдите.Заради тяхната некадърност отложиха с десетилетия плана на Европа и САЩ за целите Балкани в единен блок.Прецакаха и Албания,Черна гора, Босна, Косово,даже Сърбия.Борисов е свършен.

    Коментиран от #9, #57

  • 5 Брендолета

    12 52 Отговор
    Да оставим Маршал Тито. Наека говорим за живите. Не каза ли американецът Джо Байдън, че приоритет в политиката са му Западните Балкани?

    Коментиран от #11, #49

  • 6 Motorola

    47 32 Отговор
    Расейват обстановката със спора с Македония, а истината е, че РБ се е превърнала в колония и гладът настъпва!

    Коментиран от #30, #44

  • 7 Пурко

    33 2 Отговор
    Нямам гащи, нарязах ги за парцали... Коварни макета да ги е в а ейй
  • 8 Дельо Хайдутин

    6 38 Отговор
    Ако нас ни бяха лъгали Македония 15 години за Европейския съюз не знамена,Ами направо посолството щяхме да изгорим.

    Коментиран от #50

  • 9 Защо ли като видях името ти?

    37 1 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Знаех че ще прочета същия коментар който дъвчиш от 2седмици?

    Коментиран от #14

  • 10 ТаУмВзе

    4 49 Отговор
    Ние се Мразим сами, себе си! Защо и маке да не мрази? Или който и да е.
  • 11 А, би трябвало мексиканци

    39 2 Отговор

    До коментар #5 от "Брендолета":

    И кубинци да са му приоритет, какъв зор има от Балкалните

    Коментиран от #23

  • 12 Жак Фреско

    34 6 Отговор
    Измамници разделят хората и разпалват войни,аз имам колега индиец и пакистанец всеки си гледа работата и семейството! Никой на никой не пречи ако няма провокатори и измамници и такива дето им се връзват!
  • 13 Реалист

    30 1 Отговор
    Когато България спре да бъде съвкупност от "други", когато стане типично Българска, така ще е най-добре !
    Хора с "различни истини" това е неправилно, защото истината е само 1 !
  • 14 Последния Софиянец

    10 29 Отговор

    До коментар #9 от "Защо ли като видях името ти?":

    А лъжа ли?Аз не съм тулупа Боко , всеки ден да говоря различно.

    Коментиран от #42

  • 15 Hoho Boho

    52 3 Отговор
    От правно гледище - "народ, това е сборът от всичко поданици на държавата"
    Държавата Македония съществува от ХХ век.
    Следователно преди това не е имало македонски народ.

    Следвайки тази логика, дискретно трябва да ги натиснем и също да убедим света,
    че това са българи, а Македония е бивша българска територия и т.н.

    Целта е да бъдат поставени в защитна позиция
    и те да почнат да отричат и да твърдят,
    че нямат нищо общо с България..
    /само където си говорят на български/ :)

    Коментиран от #17

  • 16 Когато се подписват договори,

    35 2 Отговор
    Не се ли обвързват със срокове, и да се следи изпълнението, веднага да се реагира, защо БГ преспива когато ония си разиграват коня с явни обиди, омраза и неизпълнение, веднага ответна реакция
  • 17 Тя си е бивша, пише го

    37 2 Отговор

    До коментар #15 от "Hoho Boho":

    В ньойския та...шак, че е подарена на Сърбия 1919, нашите защо проспаха всички щуротии на северомакедонците до сега, докато умните се наумуват, лудите се налудуват
  • 18 Тулупа Бойко Тиквуняка се...

    37 12 Отговор
    Правеше на най великият дипломат за Западните Балкани!Мляскаше се с албанци и македонци,кодини наред и сега когато е вече пред вратите на Ада,пак започва старите си номера...Досега нямаше ли един гла..ок във външното министерство да разреши този проблем с ,,македонците" за да не се стига до тука.Години наред разни предатели като подтулупа Александър Йорданов се угояват в ,,македонската държава"..
  • 19 Гражданин

    44 0 Отговор
    Какво е Екватора?
    Мислената линия която разделя северна от южна Македония.
  • 20 Гражданин

    51 4 Отговор
    Седят дядо и внуче севрно Македонци. Дядото нещо пъшка, въздиша, ядосва се.
    Внучето го пита:
    -Дядо, какво има?
    Дядото отговаря:
    -Сине, кога един народ си няма късмет си няма. Какво се оказа? Всички европейски народи са произлезли от маймуните, само македонският от Булгарите.
  • 21 комшия

    69 3 Отговор
    Айде да видим.
    Нека комшията ми да ме мрази,псува,учи децата си ,че аз съм най-долния фашист,тюрк ,варварин,долно племе т.н. и т.н. пък аз ще го галкам и ще му кажа :
    Хайде комшу -ще те заведа и ходатайствам да станеш и ти част от Европата.
    Хаха ха..ама друг път.

    p.s. Прошка има за всичко ,ама когато я искат и двете страни.
  • 22 Йозеф

    50 2 Отговор
    Да се анулират всички раздадени български паспорти и да затворим границите си за макета. Да си живеят в колхоза с добитъка, Европа ще я сънуват.
  • 23 Брендолета

    20 19 Отговор

    До коментар #11 от "А, би трябвало мексиканци":

    Американският план РАН обхваща де то що има българи, не само в България. Нашите политици, вкл.сегашните, които го изпълняват трескаво от години, не само ще успеят да разорят българите, а и нова балканска и междусъюзническа ще докарат. Толкова им е ума...
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Перо

    32 8 Отговор
    Следя отблизо действията на толупа-чужд агент.Той си мисли,че непосредствено преди края на мандата да извърши държавно престъпление за много пари и после да се скрие с или без имунитет. Просто много се лъже,че ще му се размине предателството!

    Коментиран от #32

  • 26 БЮРМ/FYROM

    56 3 Отговор
    ВЕТО докрай за измислената "държава". Промити мозъци. Злобни и кресливи, сръбски мекерета. Свирепи овце. Крадци на история, език и култура. БЮРМаджии-безродници.
  • 27 Лъчо

    22 1 Отговор
    Пак си намериха повод повечето да не гледат в правилната посока и къде е истинският проблем.Ама какво очакваш от психопат вечно ще извърта нещата та все той да е прав!
  • 28 иво

    48 2 Отговор
    Маи со кротце и со благо няма да стане,ще трябва и малко кютек по македонските кратуни.Браво на доц.Величков за точния коментар.
  • 29 Целият патрЕотарски гняв е

    13 42 Отговор
    Насочен към РСМакедония, без да си давате сметка, че това е един цял народ и има хора които са наясно с историческите истини, но и там както у нас, трибуната е окупирана от сърбомани или други подобни. Никой обаче не търси истинската причина за тази истерия, кой и как създаде македонизма и форматира съзнанието на 3 поколения в РМ. Отговора драги български патреотари е във вид на гатанка... На едните им четете треторазредната пропаганда и им викате Освободители, а на другите им ядете плескавиците, друсате гюбеци и надигате дамаджани. Мястото на Македония е в ЕС, единственото пространство, свободно от спасители и вмирисана скара...

    Коментиран от #53

  • 30 Ъгълов

    16 21 Отговор

    До коментар #6 от "Motorola":

    Айде скрий се бе. Аман от гладуващи, дето и забраните не могат да ги спрат да не разграбват магазините. А за ония, дето хвърлят от балконите по 30 000 на всеки който им поиска, а иначе примират от бедност. Ти си същия палячо. Добре че вече никой не вярва на червените боклуци.
  • 31 само факти

    39 4 Отговор
    Много интересно защо в северна македония има албанска партия а няма Българска,след като 8% от населението са се самопределили като българи?

    Коментиран от #33

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 То българи там няма,

    34 0 Отговор

    До коментар #31 от "само факти":

    Има всякакви други, но българи нее, писали са ги македонци, затова липсват българите в северната. мЪкедония

    Коментиран от #35, #37

  • 34 Д. Петров

    37 0 Отговор
    Защо тази статия, не се преведе и правителството да я публикува в международната преса!? Нека всички нации, видят какъв е проблемът, и американци и германци и всички останали да си затворят устата!?

    Коментиран от #47

  • 35 минувач

    28 0 Отговор

    До коментар #33 от "То българи там няма,":

    А къде са ония 64000 с български паспорти а още 70000 които чакат паспорти?
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Брендолета

    1 32 Отговор

    До коментар #33 от "То българи там няма,":

    И тук така е било. Събрани македонски паспорти и издадени български. Имах дядо македонец

    Коментиран от #52, #54

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Памук

    30 0 Отговор
    писва ми от република скопие...каккви македонци бе хора!? всички им викат скопяни , а т.нар македонци са с бг паспорти.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 кокиче

    22 1 Отговор
    да им се ваведе визов режим и да се дава виза на тия които подпишат ,че са българи ,а да ги видим тогава

    Коментиран от #73

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Шамара

    31 1 Отговор
    Значи ако рс. македония не кандидатстваше за ЕС България щеше да продължава да не обръща внимание на хулите? Ами тогава им благодарете, че ви събудиха след 70-сет години опити! От тук вадя заключение колко нашите бивши управници ги е било грижа за имеджа ни! А тях знаем кой са нали?
  • 44 Рязан

    1 6 Отговор

    До коментар #6 от "Motorola":

    Ела ми клетки човече да те на храня. Имам една
    голяма. наденица за теб.
  • 45 Всички знаят

    18 2 Отговор
    Македонците винаги са били проклети! Много вреди са ни нанесли! Да стоим настрани от тях!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 rule

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Брендолета":

    Човека има предвид албанците. Ти кои мислиш че има предвид?!:)
  • 50 rule

    3 0 Отговор

    До коментар #8 от "Дельо Хайдутин":

    Ти специално може и къщата да си запалиш( ако, имаш такава) За другите не бери гайле! Глеи си хаидутлука!:)
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 rule

    14 0 Отговор

    До коментар #37 от "Брендолета":

    Александър Македонски ли ви издаде паспортите?!:) Няма да е бил той!:) Ще е бил Александър Северно-македонски!:) Я, го знаювам!:) Голем пич беше!:) Ти, оти не земеш северно-македонско гражданство?!:) Или, ти си източномакедонец, па они са северномакедонци!:) Пробвай се за южно, или западно македонец!:) Живот ке живееш!:)
  • 53 rule

    8 1 Отговор

    До коментар #29 от "Целият патрЕотарски гняв е":

    Смятам че има решение!:) Те, влизат, ние излизаме!:) Навит ли си?!:)
  • 54 Тоя ти дядо македонец, на македонски ли

    14 0 Отговор

    До коментар #37 от "Брендолета":

    Говореше, като те гледам, пишеш на български, аз имам дядо шоп, но не твърдя, че пиша на шопски език и съм етнос шоп, оправи си представите, не се натрапвай тук с македонизъм/комунистическа,сръбска, антибългарска идеология/, упражнявай се за крим, там проблемите са още по-големи
  • 55 Бойко Борисов

    11 0 Отговор
    Заповядвам на 61ва Стрямска механизирана бригада да настъпи по линията Струмица-Скопие и да върне Македония в пределите на майка България!
  • 56 700

    2 2 Отговор
    Интересно как ли би стояло в пространството новата теза на Р България за отричане на държавното формирование "Р С Македония". Може спокойно да си топаме топката с недоумението защо трябва да съществува тази държава. В последно време всеки взе да се прави на леко разсеян- тук анексче, там аншлусче..То не забавно, ама все ние сме уж принципните...

    Коментиран от #58

  • 57 Българин

    15 3 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    По-гнусни от македонците са сърбите, които мразят и завиждат на българите, защото Сърбия остана с празна уста и е членка на Азиятско-руския анклав. Ако македонците подобрят отношението си с България то Сърбия спира вноса на храни от СМ.

    Коментиран от #59

  • 58 Що не сме ли, кое не е истина, я

    5 0 Отговор

    До коментар #56 от "700":

    Пак се пробвай, кое от БГ твърденията не е така, както и обратното, кое могат да докажат мЪкедония-север, мЪка, мЪка, колко много има по тоя свят
  • 59 Е, те сърбите са свикнали да го играят

    19 2 Отговор

    До коментар #57 от "Българин":

    Велики, през соца цуцаха и от запад и от изток, подариха им Македония 1920г по Ньой и си удвоиха територията, после в соц лагера руските комунисти им образуваха югосбирщината, с цел да доминират на Балканите, да мачкат българския етнос в техните предели
  • 60 Мразят ни сърбите най-много, знаем го

    17 0 Отговор
    И е ВЗАИМНО, а македонските управляващи са сръбски комунисти от службите им, какво отношение да очакваме е пределно ясно, нагле ците искат да изнасят в Европа македонизъм/сръбски комунизъм на антибългарска основа/, от кога приемат такива в ЕС
  • 61 Аспарух

    14 0 Отговор
    БЪЛГАРИЯ ще я бъде винаги!!! Сърбите и македонците/т.е.българи/,трябва да запомнят годината-681г !!! Колкото и изопачаване на историята да правят-те знаят много добре,че българите прощават,но за държавата си ще умрат!!! Притиснати сме от турци,македонци,сърби-насаждат на малцинствата в страната ни,че не сме хора!!! Но важно е властоимащите,да сплотяват народа-а не да го предават!!!КАЗАХ!!!
  • 62 Стига

    13 3 Отговор
    С тези секънд хенд българе бе? Превърнахме го в приоритет номер едно.Ударихме ли по масата? Ударихме! Кво продължаваме да претопляме тази манджа.На ас ни гори огън под г,зо с икономиката,безработица,милиард и борчове, заборчняло население,ние се занимаваме с макетата. Дреме ми на муро,за тази дебелоглава сб,и,рщ,ина.
  • 63 Димитров

    3 24 Отговор
    Хора,

    Да спрем да гледаме назад. Имам приятели от Русия, само се смеят на претенциите ни към македонците. В Русия съм изпадал в неловки ситуации. Имам приятел от московското МГУ, преподава македонистика. Няма никакви доказателства, че македонците са българи. Да ги оставим на мира. Трябва да гледаме да сме заедно със сърбите и руснаците, за да се протовипоставим на нечовешкото НАТО. Нека спрем да провокираме македонците. Тяхната история си е тяхна, а не наша.

    Коментиран от #64, #65, #66, #70

  • 64 Абе, я се скрий ще ми казва

    18 1 Отговор

    До коментар #63 от "Димитров":

    Преподавател от масква кои са българи, османските архиви за данъци и свидетелства за раждане от екзархията пише, тоя чел ли ги е, ако питам него, в Крим какви са, не са руснаци, а, в ньойския документ какво пише- вардарска Македония като част от България я подаряваме на Сърбия 1919г, какви са били, а байно, щом е част от БГ да не са били извънземни, скрий се, скрий се, после започват геноцид само над етническите българи, за да не си върнем тази територия, руснака-к8мунист се смее, щото знае, с руска подкрепа сърбите им нагласиха език и етнос=грографска област

    Коментиран от #67

  • 65 Ти си руски комунист,

    15 0 Отговор

    До коментар #63 от "Димитров":

    С мислене от времето на коминтерна и югосбирщината
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Тези пък

    6 0 Отговор
    Кой ги смята за нещо....!
  • 69 Балкан

    6 0 Отговор
    1,5 МИЛИОНА МАКЕДОНЦИ, ПОЛУВИНАТА С БЪЛГАРСКИ ПАСПОРТИ, ЗА ДА РАБОТЯТ В ЕВРОПА!
    НАГЛОСТ И НЕВЕЖЕСТВО, ЦАРИ В МАКЕДОНИЯ И КИЧОЗНО СТРОИТЕЛСТВО В СКОПИЕ, КОЕТО ИСКА ДА ПОКАЖЕ ИСТОРИЯ!
  • 70 Симо

    7 0 Отговор

    До коментар #63 от "Димитров":

    Г-н Димитров, няма и никакви доказателства че съвременните "македонци" са македонци. Македония ,която е елинистична гръцка държава е унищожена в 149 г. от римските войски. След това я разделят на 4 провинции и напълно асимилират населението. Не знам какво плещи вашият руски професор ,но ако помните има обявена награда за всеки който покаже автентичен документ споменаващ "Македония" като държава преди 1915 г. Или да покаже документ написан на славянски от времето на Филип и Александър Македонски. Всичко съхранено за тях е на гръцки. Самият Александър винаги е придвижвал именно елинистичната култура и няма нищо общо със славяните. Не знам някога в "северна македония" някой да е ползвал гръцки език официално. Следователно тези сърбофили са толкова ",македонци", колкото ние сме Джадаи. Аз съжалявам но в "Македония" за 70 години са израснали 3 поколение с промити мозъци ,които са поливани с шувинистична помия че са наследници на А. Македонски че са част от велика нация в българите са татари тюрки и номади. Нищо че града Велики Булгар е изграден изцяло от камък по времето когато Рим на 70% е бил дървен. За сведения на овцете Велики България е бил по голям даже от пъпа на света Рим. Т.е. българите не са били нито номади нито варвари.
  • 71 Доган с големио доган

    1 2 Отговор
    Александър и Филип български не македонски има нещо сбъркано в историята абе целият свет е бугарско и точка

    Коментиран от #78

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Барборино

    5 0 Отговор

    До коментар #41 от "кокиче":

    Никакъв визов режим за тия скопяни, а тотална забрана да стъпват в България - и за ония, с български паспорти, също !!!
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Това е истината!

    4 0 Отговор
    ПИТАТЕ СЕ ЗАЩО В РСМ ВИЯТ ТОЛКОВА СРЕЩУ БЪЛГАРИЯ? МНОГО ПРОСТО, ЗАЩОТО ТАЗИ СБИРЩИНА ОТ БЕЗРОДНИЦИ С ПРОГОНВАНЕТО И ИЗБИВАНЕТО НА МЕСТНОТО БЪЛГАРСКО НАСЕЛЕНИЕ ( СТОТИЦИ ХИЛЯДИ), СА СЕ САМОНАСТАНИЛИ НА ТЕХНИТЕ ЗЕМИ И СЕГА ТРЕПЕРЯТ!
  • 76 Влакът

    3 0 Отговор
    Тъй нареклите се македонци са като във вица за влака на комунизма: влакът спрлял но дядя Льоня казал да дръпнат пердетата на купето и да се клатят на седалките все едно влакът се движи. Т.н. македонци въобще не вдяват,че от поне 5 години са малцинство спрямо останалите етноси - албанци поне 700 000,турци - 100 000 а може и повече,роми - наближават 100 000 сърби - 30-50 000,бошняци- над 20 000,куцовласи- над 100 000. Отделно гърците твърдят за 100 000 гърци в Северната Македония.

    Коментиран от #77

  • 77 WGW

    2 0 Отговор

    До коментар #76 от "Влакът":

    Всъщност така наречените македонци не са малцинство защото и другите са македонци по тяхната логика щом са родени на тази територия, защото Македония не е държава, а географска област, като Тирол да речем. Друг е въпроса , какво си мислят "великите наследници на Ал. Македонски" - направо са супер смешни. В Пакистан също има много наследници , Там сигурно има Пакистанска Македония, смях...........

    Коментиран от #79

  • 78 шгш

    3 0 Отговор

    До коментар #71 от "Доган с големио доган":

    Интересно защо има Александрополис и Филипополис в историята , на съвсем различни места ??? Не виждам исторически карти обозначаващи държава македония.

    Коментиран от #80

  • 79 Влакът

    1 0 Отговор

    До коментар #77 от "WGW":

    Принципно си прав,обаче нe така стои въпросът в македонската конституция. Още на 7-8-ми ред там пише,че Македония е конституирана като национална държава на македонския народ,която осигурява гражданска равнопоставеност и на албанците,турците,ромите и власите,тоест изброените са граждани на Македония с равни права,но са отграничени от "македонците". Друг е въпросът,че власите са два пъти граждани на Македония.Един път като официално малцинство от 8-9000 души и втори път като инфилтрирани кърлежи в българомакедонците с претенцията,че те точно те,куците власи са най-истинските,генетични наследници на древните македонци. До 1944г. куците власи по различни статистики са от 100 000 до 150 000. За 75 годшни огромното болшинство куци власи като змии са сменили кожите си и днес са най-върлите македонци,тоест те са държавотворния народ на Македония.
  • 80 Вулфила 381

    1 0 Отговор

    До коментар #78 от "шгш":

    Гърчолята , се имат за " Алескандър Македоновци," като си приписват, по времето на Византия, всичко за гръцко, от там и градоманията.
    Въпреки, че гърците не навиждат и Филип и Александър , причината
    е, че Филип Македонски бил" Варванин", и със Варварски манталитет.
    Което се е приписвало на всеки Тракиец.
    Да не забравяме, че Гърците докараха Римляните ,за да се отърват от тормоза от Македонците!
    На края и" Йоргосите" станаха" Ромеи" , ама някой знае ли го днес???
  • 81 Аве Адолф

    1 0 Отговор
    Нищо ново от просръбскатаболшевишкаизмет у Скопие ..... време е за сметоизвозванекъмпещите .........