Last news in Fakti

27 Декември, 2020 12:59 6 933 61

Така изглежда здравеопазването в залеза на 2020 и след толкова години ”ГЕРБ”

  • здравеопазване-
  • болници-
  • управление-
  • герб

Партията на Нашият Спасител не направи реформа в нито един, ама в нито един сектор по време на десетилетното си управление

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

”О, Господи!”, биха запяли Павел и Венци Венц пред тази умилителна медицинска гледка. Но, спокойно, няма нужда те да запяват, защото сега всички ние дружно ще завием ”О, Господи!” и така ще ги изпреварим.

Здравното заведение, в което се развива действието, изглежда крайно подходящ декор за заснемане продължението на "Хирургът" с Клайв Оуен - касапски сериал, кърваво представящ предизвикателствата пред медицинската грижа в началото на ХХ-ти век.

Да ви призная, подведен от сиромашкия мизансцен във фоайето на клиниката, очаквах там да се появи Иди Амин, който да бъде топло посрещнат от оздравели от коронавирус танцьорки, кълчотещи се в традиционни ритми. Това, което пропукваше хипотезата ми е, че във фоайето висеше знаме на Европейския Съюз, което все пак подсказваше, че става въпрос за държава от Съюза. А и че Иди Амин умря преди повече от 15 години.

Не се появи Иди Амин, появи се Нашият Спасител. Заедно със спътника си, министъра на здравеопазването Костадин Ангелов, двамата инспектираха как се съхраняват ваксините.

Ваксините се съхраняват в хладилник "Зил", произведен някъде в разгара на Студената война. Поставени са най-отдолу, над чекмеджето, в което обикновено се държат зеленчуци.

Въпреки увереността, че по качества този хладилник "Зил" превъзхожда многократно съвременните пособия за рефриджерация, у нас се залости подозрението, че по-добре е да ги съхраняват по мини-баровете в хотелските стаи. Така и така хотелите са празни, а всички ние, които много сме изпили от тия мини-барове, сме убедени в могъщата студена сила на тия малки хладилничета.

Така изглежда здравеопазването в залеза на 2020 и след толкова години "ГЕРБ".

Партията на Нашият Спасител не направи реформа в нито един, ама в нито един сектор по време на десетилетното си управление. И всичко това, което ни показват, няма да промени решението на тези от нас, които сме решили да се ваксинираме. Но, то вкарва съмнения и недоверие у всички онези по-семпли наши сънародници, които по гербаджийското време станаха повече. Ако си разколебан, подобни кадри имат силата не да те накарат да се ваксинираш, а директно да се откажеш. А това е лошо за всички ни.

Как па никой не се е сетил през толкова години да врътне една хубава поръчка, да напълни джобчето, ама поне хладилниците да вдъхват доверие. Ама, то като си се вторачил само в тоя асфалт, не виждаш другите възможности.

Facebook, Мартин Димитров


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 84 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Въпрос

    24 116 Отговор
    На тез плащат ли им да ги пишат тез оривани новини

    Коментиран от #40

  • 2 ТОДОР СТОЯНОВ

    76 4 Отговор
    ИЗЯЛИ СА КРЕНВИРШИТЕ ДАЖЕ...И РИКИЯ НЯМА...АБЕ БЯЛА ТИШИНА!!!
  • 3 един от многото

    91 3 Отговор
    Държавата ни да не би да изглежда по добре?
  • 4 Пак се изложихме

    58 3 Отговор
    Нормално ...

    Коментиран от #8

  • 5 СДС

    23 54 Отговор
    Мартинчо сигурно съжаляваш ,че не направиха национализация ,че да можете да направита ПРИВАТИЗАЦИЯ ПАК
  • 6 И Т

    12 43 Отговор
    Факти, идиоти ли сте.

    Коментиран от #18

  • 7 El pepi

    108 6 Отговор
    Здравеопазване 2020: капачки за здраве, бягство на лекари и болници от филми на ужасите !!

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Това е

    69 8 Отговор
    какъвто Матриала дето гласува, такива и управляващите...
  • 10 Грабежи

    37 18 Отговор
    и пълна разруха , мандраджийските червени потомци опоскаха и заграбиха всичко и от всякъде пред очите на всикчи !
  • 11 Охо Бохо

    29 5 Отговор
    То пък твоят съратник постната пица освен, че реформира нагоре парите на калинките какво направи? А ти не беше ли икономически министър по едно време? Присмял се хърбел на щърбел.
  • 12 Диагноза

    43 6 Отговор
    Здравеопазването в тикволандия в ХХl-и век изглежда като във филм на ужасите.
    Интересно, след като функционерите на Великия ЩАБ се ваксинираха путиливизора на живо и дадоха пространни интервюта колко е безопасно, дали ще процедират по същия начин, ако след новогодишното преяждане им се наложи да си правят клизма.
  • 13 А шкафа

    43 6 Отговор
    пращи и се пука от тлъсти пачки и кюлчета !
  • 14 Отворко

    51 4 Отговор
    Тази гледка не е чак толкова страшна,ако хладилника е изправен и поддържа необходимите градуси.Страшното е,че гледката от хладилниците на много домакинства е същата-празно ,с една две консерви и евтин колбас.
  • 15 хахахахахаха

    37 5 Отговор
    вчера един чекмеджия спореше с мен че проблема не бил в мафията гроб , къде си беееее чекемджияяяяяяя
  • 16 Този който пита

    41 7 Отговор
    Браво! Въпросът е че властта не "чува" обвила се в пашкула на нарцистичната си слепота. Този хладилник е не само отражение и символ на здравеопазването в България, но и на реалността която се сблъска и катастрофира с демагогията на езика на политическия елит. А сега накъде?
  • 17 Последния Софиянец

    29 5 Отговор
    Точно затова пред министерството на Сачева свалихме Европейското знаме и вдигнахме черно.
  • 18 sbs

    3 9 Отговор

    До коментар #6 от "И Т":

    ЗАЩО ПИТАШ -НЕ СИ ЛИ ЛИЧИ ---САМО ТЕ ДАВАТ ДУМАТА НА ГОШО --ОБРАТНОНО НА УМНИЯ
  • 19 Тъп

    8 17 Отговор
    Марти вземи се ваксинирай.
  • 20 вижда се

    40 5 Отговор
    Боко уби държава и народ !
  • 21 обръщение към

    22 6 Отговор
    садо-мазохистите:и да гласувате за гербавите на изборите,ако изобщо има такива!
  • 22 Миро

    30 5 Отговор
    Помнете!!!ГЕРБ както ни излъга с изборите,така ни лъже сега и с ваксините!!!НИКАКВИ ВАКСИНИ!!
  • 23 Демократ

    29 2 Отговор
    ОСТАВКА МУТРО!
    ОСТАВКА ГЕШЕВ!
  • 24 Миро

    9 26 Отговор
    ГЕРБ твърдо лъжат с тези ваксини!Те искат да ни довършат!Къде е сега Радев?Този долен страхливец!Това президент ли е?У!

    Коментиран от #31

  • 25 ГРОБ ДПС

    37 2 Отговор
    Някой учуден ли е от това над 10 годишно управление на ГРОБ? Лично аз не съм. Цяло чудо е, че не само хладилникът Зил е празен а че изобщо има и някакъв хладилник пък бил той и на 50 години. Вече за всички е видно, че след тези и трева не остава.
    Лично аз когато се появиха гласувах за тях естествено с надеждата, че най-после идва нещо ново и добро за нас като народ, но последствие като видях какво правят и като разбрах, че са пребоядисани комунисти повечето от тях членове на БКП и надеждата ми за по-добро бъдеще угасна. Никога повече не съм гласувал за тях и се чудя кои са тези слепци, които след като ги видяха колко струват има дадоха втори, че и трети път достъп до властта. Продължих да гласувам разбира се, но никога повече за тези, за БСП, за лъжепатриотите / патерицата / на ГРОБ и ДПС, с които ГРОБ управляват от години задкулисно. Гласувам, за да не давам възможност на ромите да ми определят живота. Важно е да се гласува масово, за да се объркат плановете на големите и така да им попречим да влязат с мнозинство и да правят каквото си искат. Нека да са раздробени, за да ги видим кой с кого ще се коалира и така да видим истинските им лица както в случая лъжепатриотите. Това е важно за следващите избори, за да не гласува никой за тях и да гледат парламента само отвън. Така ще ги изчистим всички вредни партии от парламента.
  • 26 Васил

    35 3 Отговор
    И 100 милиарда да се налеят в здравеопазването няма да има защото 99 от тях ще се откраднат. Пари се внасят ама се крадат+голяма и ненужна администрация.

    Коментиран от #46

  • 27 ъъъъъ

    3 8 Отговор
    като се завърне ицо маджото ще наприви фурор...на росенец....
  • 28 ДА ПИТАМ НЕЩО

    13 8 Отговор
    Тоя хладилник от времето на тройната коалиция ли е? Защо по тяхното управление не им купиха нов? Тея директори на болници са до един за затвора с това точене на здравната каса

    Коментиран от #37

  • 29 Кака Мара

    7 15 Отговор
    Мартинчо,мамин мил! Не е чудно че такива, изсекнати "отдясно" сополи като теб, винаги изпадат от властта, жалки и сдъвкани от собствената си посредственост.
    Помоли се в черква,дребна душице! Ще ти олекне..

    Коментиран от #33, #45

  • 30 Джон ,Смит.

    16 4 Отговор
    Вирусът ,,,Герб,,зарази 80 %от тая смешна,омешана нация от Фили,фоби,фони, и др качамаци...Лек няма. Оставете се в ръцете на майката природа....Та,знае какво да прави.!!!
  • 31 Антигерб

    31 3 Отговор

    До коментар #24 от "Миро":

    Е какво искаш да направи Радев бе герберско тролче - да купи фризери ли на болниците или да направи реформа в здравеопазването или образованието или в съдебната система - то бива герберски подлоги ама.. Много ви бърка пусти Радев - при Плевню си крадяхте на спокойствие а сега..

    Като станем президентска република може да търсите Радев ама ние сме парламентарна или още по лошо - премиерска република. Даже и това не сме а някакъв султанат с баш султан Тивоний.
  • 32 Аз40

    33 1 Отговор
    Крайно време е да започне да се обръща внимание на така нареченото "здравеопазване" в България. Пълен фалш и перверзия! Може ли всички да мрат на по 65-70 г.? Може ли цялото население да е с диабет и сърдечносъдови заболявания? Няма медицина, няма и медици.
  • 33 Антигерб

    14 6 Отговор

    До коментар #29 от "Кака Мара":

    Хайде спрете се с комунистическите похвати - когато един човек сервира нелицеприятни новини за Вожда ви и партията не коментирате новините а се оплюва човека който ги сервира.

    Има човек има проблем, няма човек няма проблем - това са думи на Сталин вашия ментор.
  • 34 Бпко резила

    16 1 Отговор
    Стана за смях със ЗИЛ-а !
  • 35 Шпек

    19 1 Отговор
    Територията е поразена от ГЕРБавата чума,която дори е по-страшна и от КОВИД.Срещу вирусът се намери ваксина но ГЕРБавите пак са тук да ни дотъркат.
  • 36 ВУТРАТА ОТ СИК

    12 1 Отговор
    Е АБСОЛЮТЕН ПОЛЕТИЧЕСКИ ФИЗИЧЕСКИ И ПСИХИЧЕСКИ ТРУП ПЪТНИК БЕЗ ОБРАТЕН БИЛЕТ Е ОТЛИТА С ДВЕСТА В НЕБИТИЕТО ЗАЕДНО С АЙДУЦИТЕ НА ВАРЕШКИ И ЛЪЖЕПАТРИОТИТЕ САМО ТОЙ НИ ГО И ОСЪЗНАЛ ОЩЕ !
  • 37 ДА ТИ ОТГОВОРЯ НЕЩО

    13 2 Отговор

    До коментар #28 от "ДА ПИТАМ НЕЩО":

    АЗ НЯМА ДА ПЛАЩАМ ЗАЕМИТЕ НА МУТРАТА КОИТО ОТИДОХА В ШКАФЧЕТО МУ А ТИ И ВНУЦИТЕ ТИ ГЕРБЕРСКИ ПЛЪХ ЗАЩОТО КОГАТО УТРЕ НАПУСКАШ ПОТЪВАЩАТА ИМ ГЕМИЯ ТИ ПРЪВ ЩЕ БЪДЕШ ИЗПРАТЕН НА БОКЛУКА !

    Коментиран от #43

  • 38 оня с коня

    4 16 Отговор
    Опозиционерът М.Димитров снемал един празен хладилник и пише под снимката едни МНОГО ТЪЖНИ Неща за БГ-Здравеопазването.ДРУГИ ПАРТИИ/като БСП например/ снимат Други неща и СЪЩО пишат Тъжни работи под тях.Та ЧЕТЕ ГИ ЕВРОПА тия Текстове,гледа и Снимките,ЦЪКА С ЕЗИК и ни Укорява!...След което се почесва зад Ухото дълбокомислено и УВЕЛИЧАВА ЕВРОФОНДОВЕТЕ И СУБСИДИИТЕ за Бг щото сме Член на ЕС,а не некви си "случайни",а и бат Бойко е доказал се Симпатяга!Е затва Народа е казал :"Всяко зло- за Добро".Няма да има "Хей Живот,Здравей,Здравей" и викове "Наздраве " ли?:)
  • 39 Джулия

    2 14 Отговор
    Още не могат да си избършат задниците от тяхното "цветущо" управление на България взели косури да търсят, още повече че никой вече не ги иска да съсипват държавата. Хората много добре виждат какво се прави и накъде върви България затова Герб пак ще спечелят изборите.

    Коментиран от #49

  • 40 Герб Монтана

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "Въпрос":

    Не им плащат - няма пари, защото плащат на таквиз като теб.
  • 41 6Х6

    6 2 Отговор
    И кат' са ваксинирам и ми издадат сертификат, излизам в чужбина и на границата ма спират и ми викат: "не мое да влезеш оти не си ваксиниран с наш'та ваксина а с друга"! К'во да пра'им тогава, а?

    Коментиран от #44

  • 42 свидетел

    3 3 Отговор
    Мартинчо, иди цункай Иван Лостов, че той много направи!!!
  • 43 ДА ПИТАМ НЕЩО

    2 8 Отговор

    До коментар #37 от "ДА ТИ ОТГОВОРЯ НЕЩО":

    А здравната система и изобщо всичко в държавата в по добро състояние ли бяха преди управлението на Борисов?
  • 44 Стоян

    3 8 Отговор

    До коментар #41 от "6Х6":

    Тази ваксина е одобрена от цял свят бе Гуньо. То ти и без това от село не излизаш, праскай си ракията и иди преточи зелето

    Коментиран от #48

  • 45 Ти се

    1 1 Отговор

    До коментар #29 от "Кака Мара":

    помоли на некой да те измандръса щото като гледам ти влияе на мисловния процес.
  • 46 Ами то

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "Васил":

    затова трябва реформа ама нема кой.
  • 47 Матей

    6 0 Отговор
    Здравеопазването е в колапс,почти неспасяемо положение,нищожно финансиране от дълги години,колко болници едва вегетират,а колко здравни служби по селата бяха закрити,хиляди,колко аптеки,женски консултации,зъболекарски кабинети и пр.?За чиновниците има,изобилно,здравата ги зобят,за разните му слежби,за съдебната мафия,пълна трагедия.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Анализаторр

    1 0 Отговор
    Може да са дръпнали кабелите на терморелето и копресора да работи непрекъснато. Резултата е поразителен :)))))
  • 51 КРАДЦИ ГЕРБ

    5 0 Отговор
    Нaлoжи ce eдин cтрaх, кoйтo cъздaдe уcлoвия дa прeдприeмe EК мeрки зa прoизвoдcтвoтo нa вaкcинaтa. Тoвa нa пръв пoглeд e нoрмaлнo дeйcтвиe нa зaгрижeнocт. 2 млрд. вaкcини зa 400 000 млн. нaceлeниe нa EC. 2 млрд. нa 200 000 млн. души, зaщoтo пoлoвинaтa ca c ecтecтвeнa имунизaция, прaви пo 10 вaкcини нa чoвeк. Някoй трябвa дa oбяcни, чe тoвa нe e кoрупция. Зa тeзи пo 10 вaкcини нa чoвeк плaщaмe ниe, в тoвa чиcлo бългaрcкитe грaждaни, кoитo нe cмe дънoтo нa Eврoпa, a c нac бършaт дънoтo. Ниe плaщaмe милиaрди, зa дa пoлучим тeзи вaкcини“, зaяви Пeткoв.
  • 52 БОЙКО ЕЛИТ

    4 0 Отговор
    Най-посредствените елити за всички времена управляват света
  • 53 даскал Генчо

    5 0 Отговор
    Това е положението в най-бедната европейска страна. Това е истината, за благополучието при 10 години управление на ГЕРБ. Жалка и нещастна работа. В подобни фризери ще ни поставят като дойде новия щам. жалко но е истина.
  • 54 незнайко

    1 0 Отговор
    Стига с тези хладилници !!! Всеки стар мраз 250 е в състояние да държи температурата която се изисква !!! В камерата му температурата достига до - 20 градуса . Какво още искат ??? Съвременен фризер държи -25-30 градуса, НО Е ФРИЗЕР !!! Добрия компресор е гаранция за качеството на машината !!! Компресорите на старите български хладилници от серията МРАЗ са на световно ниво, какво не им е добре ??? Мой се намираме на приказки колкото да сме в пространството !!!
  • 55 Име

    4 0 Отговор
    Още малко им остана да се радват до дето могат.
  • 56 сиси

    4 0 Отговор
    ТИКВАТА НЕ РЕФОРМИРА А КРАДЕ ЯКО КАТО ЗА ПОСЛ:ЕДНО
  • 57 момо

    3 0 Отговор
    ОСТАВКА ГЕРБАДЖИИ КРАДЛИВИ
  • 58 ЗАРЕВО

    2 0 Отговор
    Мартине, Мартине, нищо не виждаш ти. Такива успехи няма по света - всяка болница, всяко отделение се управлява от Професор, а ти ....
    В скоро време и мед-систърите ще ги направят професори. Само който доктор не е поискал, само той не е станал Професор. Професор до професор, професор над професор, а ВИЕ НИЩО НЕ ВИЖДАТЕ ...
  • 59 БОЙКО В ЗАТВОРА

    2 0 Отговор
    В ГЪРЦИЯ ДЖИПИТО ТИ ДАВА ЦЕЛИЯ НАБОР ОТ ЛЕКАРСТВА ЗА КОВИД СЛЕД ПРЕГЛЕДА ВКЪЩИ! .ТАКА ЛИ Е ТУК !?
  • 60 КРАДЦИ ГЕРБ

    1 0 Отговор
    Мая Манолова
    Омбудсманът коментира поскъпването на газта.
    Българите изнемогват, мизерията е страшна. Увеличението е скандално."
  • 61 НЕНУЖНИЦИ

    0 0 Отговор
    Силиконов двоен ушен почиствач за уши €138.00 да си купи МУТРАТА КРАДЛИВА БОЙКО ЗА ДА ЧУЕ ЧЕ НЕГО И СЛАВИ ДНЕС , 15 07 21 ГОД. ЦЕЛОКУПНИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ИСКА ДА СА В ЗАТВОРА И ДА ГНИЯТ ТАМ ДОЖИВОТ , ЧЕ И СЛЕД ТОВА СЪС ЗАЗИДАНА ВРАТА !