Last news in Fakti

3 Януари, 2021 13:20 8 979 171

Герберистите добре знаят, че ако не са лоялни към Вожда, ще трябва да работят

  • герб-
  • власт-
  • бойко борисов-
  • илиян василев

Борисов ще направи доста сериозна смяна и в парламентарната група като постави нови лица. Няма никакъв проблем да го направи, защото ГЕРБ си отглежда комсомолци за смяна - децата на децата на номеклатурата на БКП, която остана извън БСП

Герберистите добре знаят, че ако не са лоялни към Вожда, ще трябва да работят - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Илиян Василев, публикуван в социалната мрежа Facebook

Все по-ясно се очертават контурите на управляемата смяна на властта на ГЕРБ, за да може Борисов да се оттегли като Доган и да ръководи от дистанция, като харчи натрупаното богатство на спокойствие и най-вече да препятства идването на власт на хора, които ще го разследват – и него, и Пеевски, и Гешев.

Да се откажеш от назначение специален представител на ООН за Либия, при положение че това е единствено продължение на кариера зад граница, е много силен, дори бих казал неоспорим сигнал.

Ще сбъркат тези, които подценяват качествата на Борисов, неговата способност да мимикрира лично и чрез проксита.

Първо, ГЕРБ е партия на властта и тя търси да намери формулата "след Борисов". Не ги подценявайте. Не само защото умело залагат върху разногласията сред опозицията като постоянно ги настройват един срещу друг, но и защото част от тази опозиция е антизападна и така "стоката" атлантик и европеец, която ББ с опитва да продаде с наследника си върви.

Колкото и да ви е странно, но той успя да внуши, че е предсказуем и готов да си плаща, за да го броят за западен, докато прави Турски поток и пропуска стратегическо оръжие за Сърбия. Путин не е краен идеолог, за него е важен бизнеса, точно както беше за Тръмп.

Второ, Борисов превъзхожда опозицията по степента на консолидация. Докато противниците му се борят помежду си за кой по, по, най, той успя да неутрализира до голяма степен ЦЦ и да удържи партията си цяла до изборите. Ще загуби малко периферия, но иначе герберистите добре разбират, че нямат друг шанс, със своята посредственост да останат богати с публични средства без Борисов и за това ще подкрепят като един "наследника". Те са и леви, и десни, и центристи, и консерватори, и русофили, и атлантици, единственият им знаменател е властта и облагите ѝ. Иначе трябва да работят. За това проявяват лоялност към Вожда.

Сравнете консолидацията сред опозицията, част от която се държи като на конкурс по политическа суетност и самовлюбеност. Слави се държи високомерно, стратегията му е малцинствена, не е да победи, защото за това трябва да има мнозинство, а да преговаря с победителите. Достатъчно е да си представите него, сценаристите като премиери и министри. Не че ще бъдат по-зле от Борисовите, но разликата между популярен и политически печеливш, да не говорим управляващ е от небето до земята. Слави е достатъчно интелигентен за да знае това, което означава че поведението му се определя от други разчети, както казах от идеята за бъдещи договорки. Той смяна на Система няма да прави.

Трето, Борисов е изключително повратлив и гъвкав, нещо което опозицията не проявява в близка, да не говорим за сравнима степен. Опозиционните лидери, поне една част от тях, са се фосилизирали в утвърдените за тях представи, маркирали са червени линии на сътрудничеството и взаимодействие около себе си и чакат като планината Мохамед.

Задоволили са се с отрицанието на Борисов през критика на това, което прави или не прави, но не трасират и не залагат засега на Новия Път и по-убедителна версия за България след Борисов. Всеки един от тях се бори за представителство в НС, декларира че иска смяна на Системата, но технологията за смяна на властта - точно как ще го постигне им бяга. Нямат версия, срамуват се да се срещнат публично и да обсъдят, как да постигнат целта заедно, защото самостоятелно не става, но междувременно не престават с нападките. Борисов няма ограничения да работи с всеки един от тях, всеяден е. С едни ще сключи сделка, на други ще предложи пост. И те го знаят.

Но важното с "новия" стар кандидат от чужбина, че няма да бъде само той. Борисов ще направи доста сериозна смяна и в парламентарната група като постави нови лица. Няма никакъв проблем да го направи, защото ГЕРБ си отглежда комсомолци за смяна - децата на децата на номеклатурата на БКП, която остана извън БСП.

А опозицията ще постави отпред познати лица с история на загубени мачове срещу Борисов. И има толкова много "нови" лица сред бизнеса, сред интелигенцията, работещите в чужбина.

Разбира се не всичко е цветя и рози за "новия" Борисов, въпреки че е много по-лустросан и му правят маркетинг чрез авторитетни западни медии.

Не се залъгвайте, САЩ /Тръмп/ и Германия /Меркел/ няма да си признаят грешката с подкрепата на Борисов, по-скоро ще подкрепят новия "Борисов".

Хората искат промяна, а новият Борисов не може да убеди никого че може да я осигури. Напротив, ще бъде кандидат на подмяната. Но докато опозицията се боричка помежду си, "новият" е на спокойствие по темата корупция

Няма самостоятелно излъчване, не се е еманципирал, няма самостоятелна тежест извън ГЕРБ и за това е удобен. Няма как да убеди когото и да било, че може да се пребори с корупцията, докато обслужва корумпираните, че може да възстанови балансите в правосъдието, докато е продължение на договорките на Борисов с Гешев., които пазят корумпираните.

Това е ахилесовата пета на новия проект - докато е свързан с Борисов няма как да убеди никого че може да бъде негова алтернатива.

Каквато и свободата на изказа да му осигурят за пред избори, и медийно покритие от трите нагласени да обслужват статуквото централни медии, той ще си остане кандидат на задкулисието и договорките.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 74 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Ставри

    132 12 Отговор
    При мен в кариерата има работа за всички гербави начело с вожда им.Аз съм строг но справедлив.

    Коментиран от #53, #68

  • 2 Отровното трио

    24 66 Отговор
    Все още имаме шанс да вземем властта без избори и затова протестираме още. А когато това е факт, такива достойни Българи като господин Василев ще бъдат щедро възнаградени. Виждаме го най-малко като бъдещ министър на външните работи

    Коментиран от #55

  • 3 ДА БЕ ДА

    45 12 Отговор
    ЗА ТОВА ЛИ ВИКАМЕ ПО УЛИЦИТЕ - ДА РАБОТИМ?

    Коментиран от #141

  • 4 Последния Софиянец

    101 12 Отговор
    Ние на площада се заклехме да не спрем докато всички крадци на Прехода не се озовават в затвора и да им се конфискува откраднатото.

    Коментиран от #12, #97

  • 5 Бацо

    49 11 Отговор
    Пък те не могат нищо да правят и затуй ще пълнят шкафа
  • 6 МИНЕ ТКЯН

    52 18 Отговор
    ЩОМ ВЗЕМЕМ ВЛАСТТА И ВДИГАМЕ ВЕДНАГА ЦЕНАТА НА ЯЙЦАТА. ДА НЕ ХВЪРЛЯТ И ПО НАС!
  • 7 Дизел

    20 64 Отговор
    Тъпо. Тава ли измислихте само. Малки комунистически закърнели мозъчета.

    Коментиран от #10

  • 8 Каките

    32 6 Отговор
    Зад него нарочно ли са се облекли в бяло, зелено и червено сако?
  • 9 Лоялност

    52 7 Отговор
    в кражби и лъжи за сметка на България и гражданите ѝ !
  • 10 Бат Бойко дъртия комунист

    38 11 Отговор

    До коментар #7 от "Дизел":

    Ами толкова ми е образованието.Какво да измисля?
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 На снимката

    36 6 Отговор
    са няколко хиляди години затвор + конфискация !
  • 14 ДАЙ КОКАЛА

    29 16 Отговор
    ОСВЕН ДА КРЯКАМЕ, ДРУГО НЕ МОЖЕМ. ЗА ТОВА ЩЕ ВЪРНЕМ МАНИФЕСТАЦИИТЕ НА ПЪРВИ МАЙ И ДЕВЕТИ СЕПТЕМВРИ! ЩЕ ПОКАНИМ ДР. КОСТОВ ЗА ПРЕМИЕР - ЧОВЕК С ОПИТ И ПРАВИМ ТРОЙНА КОАЛИЦИЯ С ДПС И БСП!
  • 15 След потреса

    23 6 Отговор
    от собствения интериор. Ама аз, таковата, ма дрона, тогава, ма защото.
  • 16 Гост

    19 11 Отговор
    Големият доносник и ченге !!!!!!
  • 17 Последния Софиянец

    23 8 Отговор

    До коментар #12 от "да питам":

    Най трезвите , включително и аз останахме след пет сутринта да разчистим бутилките , чашите и мезетата.Изхвърлихме всички боклуци.Ние сме свикнали да поемаме отговорност,а не като гербавите.

    Коментиран от #30

  • 18 Герб , вие

    46 7 Отговор
    НАЧЕЛО С ДИКТАТОР бойко методиев борисов и коалиции престъпници симеонов, марешки, ШИШИ ПЕЕВСКИ И БУХАЛКА КАСКА ГЕШЕВ сте организирана престъпна групировка и най ПРОКЛЕТИ и противни същества в цялата история на България.
  • 19 РАБОТЕТЕ БЕ

    13 6 Отговор
    Щом ви е малко акъла , РАБОТЕТЕ.
  • 20 BGЭХП

    19 42 Отговор
    ДРУГАРИ
    НА ТЕЗИ ИЗБОРИ ГЕРБ НЕ САМО НЯМА ДА ИЗЧЕЗНЕ НО ИЗБОРНАТА ПОБЕДА ЩЕ БЪДЕ ГОЛЯМА

    Коментиран от #167

  • 21 ЕВАЛА НА ДОНОСНИКА ОТ ДС/БКП..ИЛИЯНЧО

    18 38 Отговор
    КАКЪВ.. КОМУНИСТИЧЕСКИ ПЛАМ, ВСЕОТДАЙНОСТ И ИНТЕРНАЦИОНАЛИЗЪМ ДОЛАВЯМЕ В НАШИЯТ ДРУГАР!✊😂
    ТЕ БИЛИ,РАЗБИИШЛИ..ДОБРИ КОМУНИСТИ А ПЪК БОЙКО Е САМО ..ЛОШ?!? АЛООУУУУ...ЧЕРВЕНИ ПЕД'ЕРА'СЕ, ...20год. ( ОТ 89г.) УПРАВЛЯВАХТЕ..БЕЗ БОЙКО ...И 6 ПЪТИ ДОКАРАХТЕ БЪЛГАРИЯ ДО... НАЦИОНАЛНИ КАТА'СТРОФИ (3 ФАЛИТА)! ОГРАБИХТЕ И УНИЩОЖИХТЕ БЪЛГАРИЯ !
    НИКОГА ВЕЧЕ ВЛАСТ ЗА ПОЗИТАНО-САРАЙСКИТЕ АЙДУ'ЦИ РУСОРОБИ И ПЕД'АЛИ,... НИ-КО-ГА!!!✊😂🇻🇳

    Коментиран от #168

  • 22 !!!?

    14 39 Отговор
    Червената Мафия и Бабикянските беквокали на Фигуранта се опитват с всички сили да демонизират ГЕРБ и управлението му - изкараха ги американски подлоги, руски лакей, комсомолци на Тошо, слуги на Ердоган !!!?
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Ил. Василев Каквито и уговорки да се

    14 7 Отговор
    Правят НЕЕ задължително дае Публично!!! Някой искат дае, така, но няма да се случи! Много е рано, а Плювачите палитолози това чакат, да имат поводи да критикуват, Анализират, да вбиват клинове тук и там, да маниполират, разубеждават, осмиват!!! Няма да стане по тоя начин,!!!!
  • 25 Карлуково

    12 16 Отговор

    До коментар #23 от "ЕВАЛА НА ДОНОСНИКА ОТ ДС/БКП..ИЛИЯНЧО":

    Взе ли си лекарствата днес?

    Коментиран от #28

  • 26 Българка

    38 5 Отговор
    Най-големият успех за подмяна на управляващата мафия ще бъде да успее да разедини опозицията. И тя показва, че е на път да успее. Народопсихологията ни е противопоставянето и охулването. Само че сега, ако искаме промяна, а не подмяна, трябва ВСИЧКИ ИСТИНСКИ ОПОЗИЦИОНЕРИ да надмогнат егото и по-дребните политически различия. Сега битката е мафията срещу почтените хора, престъпниците срещу непрестъпниците. Задължително е необходимо общ фронт антимафия, подкрепа между отделните опозиционни партии, а не противоречия и охулване. Първо ни трябва съдебна реформа, осъждането, вкарването в затвора на грабителите и разрушителите на България. След това са другите политики

    Коментиран от #29, #32, #59, #148, #169

  • 27 Станимир Русев

    13 33 Отговор
    Като гледам май герберастите работят, а некадърните и мързеливи комунисти чакат дядо си Иван да ги спаси от мързела им! Само че, от мързела и простотата спасение няма!
  • 28 Не бе

    12 2 Отговор

    До коментар #25 от "Карлуково":

    Оная де те е родила му ги открадна.!
  • 29 Българин

    18 7 Отговор

    До коментар #26 от "Българка":

    В БЪЛГАРИЯ почтени хора няма, не чакай от нарисувана свиня вратна пържола! 50 години такива не видях, всеки лъже мами и краде и вика дръжте крадеца!

    Коментиран от #62

  • 30 Ха-ха-ха

    7 1 Отговор

    До коментар #17 от "Последния Софиянец":

    Знаем , знаем ..
  • 31 Васил

    21 7 Отговор
    От Гербарист мафиот работа не чакай умряла работа.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 карузо

    20 7 Отговор
    И какво ще работят като могат само да свирят на Вожда.На дудучек.

    Коментиран от #36

  • 34 Аз40

    24 7 Отговор
    ГЕРБ и Боко са частно дружество, което превзе България в тоталност. Изборите ще бъдат купени с наши пари и ще си се само-избират и конфигурират до безкрай, защото се гласува само от приближени. Боли не боли - това е реалността! Не вярвате ли? Ще си пишем след изборите пак.

    Коментиран от #49

  • 35 КАРЛУКОВСКИЯ ПАЦИЕНТ И ФЕН НА МУТРАТА ОТ

    18 7 Отговор

    До коментар #23 от "ЕВАЛА НА ДОНОСНИКА ОТ ДС/БКП..ИЛИЯНЧО":

    СМЕНИ БАЦЕ , ВОЖДА , УПРАВЛЯВАЩИЯ ДЪРЖАВАТА ИТН С НОВА ДС РИТОРИКА ... НО СИКАДЖИЯТА Е ПЪТНИК , ЛИШ !
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 ДОСТОЙНИТЕ ХОРА СПОРЕД ДС

    12 6 Отговор

    До коментар #32 от "Петолъчка":

    СА МУТРАТА ОТ СИК И ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ОТ ПРЕХОДА ... ДРУГИТЕ БИЛЕ КОМУНИСТИ И КРАДЦИ ... НИЕ ПО-МАЛКО ...
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 МОЧА трябва да се разруши!

    16 8 Отговор

    До коментар #23 от "ЕВАЛА НА ДОНОСНИКА ОТ ДС/БКП..ИЛИЯНЧО":

    Бойко построи "Руски поток " с наши пари-над 3 млрд., Бойко позволи Лукойл да източва над 1 млрд /година без да плати и 1 ст. данък, Бойко позволи руски анклави по Черноморието, Бойко плаща най - скъпата газ, Бойко плати старо желязо на цената на реактори за Белене ... Бойко е ДС подлога, а Д(п)С арски тролчета се опитват да ни внушат, че ГЕРБ, БСП ДПС не са едно и също . :)))))
  • 40 Кси

    12 11 Отговор
    Комунягите съдят по себе си за другите, социализъм-вечно тлеещо зло, основано на придобивки без усилия/национализацията 48г/ и постижения без отговорности/оф чиновници по 3,4 броя партийци, наблюдават 1работещ човек/
  • 41 Пловдив

    14 6 Отговор
    Така като ги гледам колко са некадърни, какво всъщност ще работят?
  • 42 УМЕН ПРОТЕСТЪР

    11 6 Отговор
    АКО НЕ ПОДАДАТ ОСТАВКА ОТИВАМ ДА ПИКАЯ НА СТЕНАТА НА ПАРЛАМЕНТА. ДАНО НЕ ГО ОБЪРКАМ С ПРЕЗИДЕНТСТВОТО, ДОКАТО ИЗТРЕЗНЕЯ. И ЩЕ Е ТАКА ДО ПОБЕДАТА!
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Пенсионер

    12 17 Отговор
    И тези избори ГЕРБ ще ги спечели. 2 милиона пенсионери стоят твърдо за него. Единствено Борисов обърна внимание на пенсионерите. Другите Партии-нищо.

    Коментиран от #57

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 пешо

    2 8 Отговор
    модератор хи-хи-хо
  • 47 ДАЙ КОКАЛА

    6 10 Отговор
    КРАСИВИ, УМНИ И ГЛАДНИ! ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ХОДИМ С ПАМПЕРСИ, ЧЕСТО СЕ НАС.РАМЕ.
  • 48 БОЙКО ВЕЛИКИ

    9 6 Отговор
    СКОРО ИДВАТ 50 МИЛИАРДА - ТОВА ПРАВИ ДВОЙНИ ПЕНСИИ И ЗАПЛАТИ!
  • 49 Пенсионер

    17 14 Отговор

    До коментар #34 от "Аз40":

    А, БСП и милионерката Курнелияя Нинова не са ли частно дружество? Ами другите Партии? Всички са един дол дренки, но по важното е, че единствено Борисов направи нещо за пенсионерите. И ние сме хора нали? Всички се гаврихте с дадените 50 лева, които са голяма помощ. Като станете един ден пенсионери тогаз ще видите.

    Коментиран от #76, #122

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Напиши заглавието правилно

    10 6 Отговор
    Герберастите
  • 52 БЪЛГАРИЯ

    11 11 Отговор
    24 ИЗБОРА В СТРАНАТА....................
    24...К'YРА НА КОМУНЯГИТЕ В... УС'ТАТА,....
    ..................БЕЗЦЕННО.................................
    Честита 25 поредна Изборна Победа, Бойко и.... Историческият 4 ПОРЕДЕН МАНДАТ!
  • 53 Пенсионер

    11 17 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Ставри":

    В грешка си бай Ставри. И тези избори ГЕРБ ще ги спечели. 2 милиона пенсионери стоят твърдо за него. Единствено Борисов обърна внимание на пенсионерите. Другите Партии-нищо. Оправиха си заплатите, дечицата и т.н, а забравиха за хала на пенсионерите. БАЦЕ поне се сети за нас, направи много и още дълго ще управлява държавата.
  • 54 Бай Курти

    12 14 Отговор
    Комунягите пищят защото Борисов им спря кранчето.И сега им се налага да работят и не могат да живеят на гърба на народа.Но другари ,свиквайте. Така ще е и занапред.Който не работи ,няма да яде.

    Коментиран от #58

  • 55 Пенсионер

    7 16 Отговор

    До коментар #2 от "Отровното трио":

    Имате нулев шанс да вземете властта. И тeзи избoри ГEРБ щe ги cпeчeли. 2 милиoнa пeнcиoнeри cтoят твърдo зa нeгo. Eдинcтвeнo Бoриcoв oбърнa внимaниe нa пeнcиoнeритe. Другитe Пaртии-нищo. Oпрaвихa cи зaплaтитe, дeчицaтa и т.н, a зaбрaвихa зa хaлa нa пeнcиoнeритe. БAЦE пoнe ce ceти зa нac, нaпрaви мнoгo и oщe дългo щe упрaвлявa държaвaтa.

    Коментиран от #56

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 пешо

    17 8 Отговор

    До коментар #44 от "Пенсионер":

    41 години стаж плюс 2 години казарма и тя се признава за стаж ,274 лв. пенсия , за какво да гласувам , за чемежето ли .

    Коментиран от #60, #61, #123

  • 58 Първо

    14 7 Отговор

    До коментар #54 от "Бай Курти":

    не им го е спрял, поне не напълно. Второ, сега лапа той от кранчето а за народа пак нищо. Така че Бойко и Пеевски не работят а лапат яко, ако не си разбрал

    Коментиран от #63

  • 59 Пенсионер

    10 18 Отговор

    До коментар #26 от "Българка":

    В грeшкa cи Българке. Много си далеч от истината! И тeзи избoри ГEРБ щe ги cпeчeли. 2 милиoнa пeнcиoнeри cтoят твърдo зa нeгo. Eдинcтвeнo Бoриcoв oбърнa внимaниe нa пeнcиoнeритe. Другитe Пaртии-нищo. Oпрaвихa cи зaплaтитe, дeчицaтa и т.н, a зaбрaвихa зa хaлa нa пeнcиoнeритe. БAЦE пoнe ce ceти зa нac, нaпрaви мнoгo и oщe дългo щe упрaвлявa държaвaтa.

    Коментиран от #67

  • 60 И АЗ ТАКА

    5 9 Отговор

    До коментар #57 от "пешо":

    ЩО БЕ, ДРУГИТЕ ПОВЕЧЕ ЛИ ЩЕ ТИ ДАДАТ?

    Коментиран от #72

  • 61 БСП, ДПС,ДС ,Евро Рома и ВИДЕН ОФФ..

    8 10 Отговор

    До коментар #57 от "пешо":

    пед'АЛ а......заплата... 4 $,.... пенсия.. 2 $!
    Е за тия Олигарси, ДС агенти и п'ед'еруг'и... гласувай, т'ъпако
  • 62 Българка

    14 9 Отговор

    До коментар #29 от "Българин":

    Не съм съгласна. Нека се замислим втората причина, освен мафиотското управление, България да е на тоя хал. Нима италианците, французите, германците са по-качествени и по-добри от нас? Не не са, но си обичат страните и националностите, защитават ги и работят за страните си. Знам, че винаги сред властимащите ще има продажници и крадци, но зависи в какъв размер ще е това. И всичко зависи от началника- НАРОДА. От нас зависи. Стига предателства, чувство за малоценност и герберастки опорки!!!!
    Време е за обединение и време разделно с мутрите!

    Коментиран от #66

  • 63 Пенсионер

    10 13 Отговор

    До коментар #58 от "Първо":

    Не е вярно .Ясно е, че лапа но дава и нещо на Народа,з а разлика от другите управлявали държавата, които само лапаха. И тeзи избoри ГEРБ щe ги cпeчeли. 2 милиoнa пeнcиoнeри cтoят твърдo зa нeгo. Eдинcтвeнo Бoриcoв oбърнa внимaниe нa пeнcиoнeритe. Другитe Пaртии-нищo. Oпрaвихa cи зaплaтитe, дeчицaтa и т.н, a зaбрaвихa зa хaлa нa пeнcиoнeритe. БAЦE пoнe ce ceти зa нac, нaпрaви мнoгo и oщe дългo щe упрaвлявa държaвaтa.
  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 До 56

    4 3 Отговор
    Да "пукнат.

    Коментиран от #70

  • 66 Пенсионер

    9 11 Отговор

    До коментар #62 от "Българка":

    В грешка си Бългaркe. Пишеш глупости. Гледай реално на нещата! И тези избори ГЕРБ ще ги спечели. 2 милиона пенсионери стоят твърдо за него. Единствено Борисов обърна внимание на пенсионерите. Другите Партии-нищо. Оправиха си заплатите, дечицата и т.н, а забравиха за хала на пенсионерите. БАЦЕ поне се сети за нас, направи много и още дълго ще управлява държавата.
  • 67 Българка

    17 10 Отговор

    До коментар #59 от "Пенсионер":

    Срамувам се от твоя коментар. ГЕРБ излъга пенсионерите с 50 лв. предизборен подкуп, но с нашите пари, а не от чекмеджето на Вожда и свитата му. ГЕРБ за 11 г. не преизчислиха и актуализираха пенсиите, за да получават възрастните хора достойни пари. ГЕРБ опропастиха пенсионната и социалната система.. Бяха заети само с крадене и лъжи

    Коментиран от #78, #125

  • 68 Бай Гунчо

    14 7 Отговор

    До коментар #1 от "Бай Ставри":

    БОРИСОВ е ПРЕСТЪПНИК
    Но е НЕДОСЕГАЕМ!

    Под покровителството на Прокуратурата е!

    Коментиран от #73

  • 69 Бай Курти До 63

    11 2 Отговор
    Първо
    02ОТГОВОР
    До коментар #54 от "Бай Курти":

    не им го е спрял, поне не напълно. Второ, сега лапа той от кранчето а за народа пак нищо. Така че Бойко и Пеевски не работят а лапат яко, ако не си разбрал
    Коментиран от #63###########
    ######
    Все пак не работя за пет долара ,ДРУГАРЮ.Както при комунягите.

    Коментиран от #71

  • 70 Пенсионер

    8 15 Отговор

    До коментар #65 от "До 56":

    За горе няма ред. Мнoгo cи дaлeч oт иcтинaтa! И тези избори ГЕРБ ще ги спечели. 2 милиона пенсионери стоят твърдо за него. Единствено Борисов обърна внимание на пенсионерите. Другите Партии-нищо. Оправиха си заплатите, дечицата и т.н, а забравиха за хала на пенсионерите. БАЦЕ поне се сети за нас, направи много и още дълго ще управлява държавата.
  • 71 Пенсионер

    7 11 Отговор

    До коментар #69 от "Бай Курти До 63":

    Защо лъжеш? Бойко направи много за Народа. И тези избори ГЕРБ ще ги спечели. 2 милиона пенсионери стоят твърдо за него. Единствено Борисов обърна внимание на пенсионерите. Другите Партии-нищо. Оправиха си заплатите, дечицата и т.н, а забравиха за хала на пенсионерите. БАЦЕ поне се сети за нас, направи много и още дълго ще управлява държавата.
  • 72 ТИ СИ ЧАКАЙ

    12 5 Отговор

    До коментар #60 от "И АЗ ТАКА":

    ЩЕ СЕ НАБУТАТ В ПАРЛАМЕНТА И ЩЕ ПЪЛНЯТ ГУШИ И ЩЕ СА ТИ МНОГА БЛАГОДАРНИ. ПЕНСИИТЕ СА ВИСОКИ И ТРЯБВА НОВИТЕ УПРАВНИЦИ ДА ГИ НАМАЛЯТ, ЗА ДА ИМА ЗА ТЯХ. С ДЕСЕТ ГОДИНИ СА ИЗОСТАНАЛИ И ТРЯБВА ДА НАВАКСАТ. НА КОЛКО ПРОТЕСТА СЪМ БИЛ, НЕ МОГА ДА ГИ ПРЕБРОЯ? СКАЧАХ КАТО ГЛАМАВ И БСП МИ ДАДЕ 3 ДОЛАРА ПЕНСИЯ?

    Коментиран от #74

  • 73 Пенсионер

    6 13 Отговор

    До коментар #68 от "Бай Гунчо":

    Не лъжи! Борисов е човек от Народа! И тези избори ГЕРБ ще ги спечели. 2 милиона пенсионери стоят твърдо за него. Единствено Борисов обърна внимание на пенсионерите. Другите Партии-нищо. Оправиха си заплатите, дечицата и т.н, а забравиха за хала на пенсионерите. БАЦЕ поне се сети за нас, направи много и още дълго ще управлява държавата.

    Коментиран от #77

  • 74 Пенсионер

    8 11 Отговор

    До коментар #72 от "ТИ СИ ЧАКАЙ":

    Нямат шанс да се набутат в Парламента! И тези избори ГЕРБ ще ги спечели. 2 милиона пенсионери стоят твърдо за него. Единствено Борисов обърна внимание на пенсионерите. Другите Партии-нищо. Оправиха си заплатите, дечицата и т.н, а забравиха за хала на пенсионерите. БАЦЕ поне се сети за нас, направи много и още дълго ще управлява държавата.

    Коментиран от #79

  • 75 ПОЗНАВАЧ

    13 6 Отговор
    Интересна ми е избирателната наивност на площадните мераклии за власт. Мая ли не е номенклатура с Комсомолската си диплома от Москва? Или „алтернативата” БСП с третото поколение фамилни мамини синчета - депутатчета от другия бряг?
  • 76 Аз40

    8 14 Отговор

    До коментар #49 от "Пенсионер":

    Майко мила! Получил 50 леа и доволен от Боко и управлението му! Няма в парламента сега партия, която да ми харесва нито такава, която да знам, така че не ми увъртай като треторазряден милиционер.

    Коментиран от #85, #86

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Пенсионер

    14 10 Отговор

    До коментар #67 от "Българка":

    Отново грозно излъга! 1.50 лева не са подкуп! Ние не сме глупави хора. Лично АЗ съм с 2 висши образования. Не ни подценявайте. Грозно се подигравате с пенсионерите. 2. Бойко вдигна минималната пенсия на 300 лева. 3. Бойко вдигна тавана на пенсиите 2 пъти с обща сума 500 лева. От 910 лева тавана стана 1440. ПОКЛОН НА БОРИСОМ И МИНИСТЪР САЧЕВА. Оказаха се хора от Народа и мислят за Народа. Как не ви е срам да се гаврите с пенсиите.
  • 79 Бай Гунчо

    9 8 Отговор

    До коментар #74 от "Пенсионер":

    И тези избори Борисов пак няма да ги спечели,
    а пак ще ги фалшифицира по лукашенковски!

    От държавите в ЕС,
    единствено в България,
    в нарушение на чл.6.ал.2. на Конституцията на РБ,
    изборите са Пунта Мара:

    -С праг на преференциите!
    -Без активна регистрация!
    -Без гласуване по пощата!

    ФАКТ!

    Коментиран от #82

  • 80 Пенсионер

    10 10 Отговор

    До коментар #77 от "Бай Гунчо":

    Да бе, вижда се кристално ясно кои са троловете във Форума. Яко пбюете по ГЕРБ и Бойко Борисов, които от всички Партии единствено направиха нещо за Народа.Другите абсолютно нищо. Като бяха на власт, само оправяха родата и дечицата си. Народа бяха го забравили.
  • 81 КЪДАИМ ГЛАСУВАМ

    8 5 Отговор
    ИМА ТРИ СИЛНИ ПАРТИИ - ГЕРБ, ДПС И ЕВЕНТУАЛНО БСП. ДРУГИТЕ С ПО 10 ПРЕДСТАВИТЕЛЯ ЩЕ СА СТАТИСТИ И ТО АКО МИНАТ 4%. КОЛКОТО И ДА СЕ ДЕРАТ ПО УЛИЦИТЕ, ДА ПЛАЧАТ ЗА ИВАНЧЕВА, ДА ЗАЛЯГАТ ПРЕД ФАТМАКА, ДА СЕ МОЛЯТ НА ДОГАН В РОСЕНЕЦ, ДА ИМ ОТПУСНЕ ПОРЦИИ, НЯМА ТОЛКОВА БАЛЪЦИ ТА ДА СИ ГИ РАЗДЕЛЯТ.АКО СЕ ПОКАЖЕ НЯКОЙ СЕРВИТЬОР ИЛИ ЧАЛГА ПЕВЕЦ ЩЕ ИМ ОБЕРЕ КАЙМАКА.

    Коментиран от #83

  • 82 Пенсионер

    10 8 Отговор

    До коментар #79 от "Бай Гунчо":

    Напротив, ГЕРБ ще спечели изборите с ТОТАЛНО ПРЕВЪЗХОДСТВО!
    2 125 000 пенсиоинери стоят твърдо като гранит, зад Бойко Методиев Борисов. Човека, който направи много за пенсионерите, децата и Народа. Затова хората отново ще го изберат.
  • 83 Пенсионер

    8 10 Отговор

    До коментар #81 от "КЪДАИМ ГЛАСУВАМ":

    В РБ, има само едва силна Партия в лицето на ГЕРБ и то при условие, че начело седи Бойко Методиев Борисов. Друга Партия няма такава. Миже да те лаже са другите.
  • 84 Пенсионер

    7 11 Отговор
    Дълбок поклон пред Бойко Методиев Борисов и министър Деница Сачева.Това са единствените управленци в прехода направили нещо за пенсионерите, за децата, за майките, за Народа. Да са живи и здрави и дълго да управляват държавата. Милионите българи са им благодарни и вярват в тях.
  • 85 БСП дават по 30

    8 10 Отговор

    До коментар #76 от "Аз40":

    еднократно, да им гласувам? ДА БЕ, САМО 50 ЛВ. А ВСЕКИ ЮЛИ ОЩЕ ПО 50! ЗА ВЕЛИКДЕН И КОЛЕДА ПО - 40!!! ЩО НЕ ПОМНЯ ДРУГ ДА НИ Е ДАВАЛ ДОРИ ПО 5 ЛВ. ВСЕКИ МЕСЕЦ? ПОМНЯ 3 ДОЛАРА - 10 ЛВ. ЗА ЦЕЛИЯ МЕСЕЦ?
  • 86 Пенсионер

    7 11 Отговор

    До коментар #76 от "Аз40":

    Научил си се много да лъжеш! Не са само 50 лева. Минималната пенсия стана 300 лева. Максималната се вдигна тавана с 500 лева и от 910 лева, тавана нарастна на 1440 лева. Минималната заплата и тя нарасна и стана 650 лева. Е....?

    Коментиран от #87

  • 87 Агенция Пиш

    12 6 Отговор

    До коментар #86 от "Пенсионер":

    "Герберистите добре знаят, че ако не са лоялни към Вожда, ще трябва да работят" - как хубаво ти пасва НЕпенсиониран троле . :)))

    Коментиран от #90

  • 88 Пенсионер

    6 14 Отговор
    Тука, е пълно с тролове, които много лъжат и с лъжите си се стремят да омаловажат социалните придобивки на Народа, направени от Правителството на ГЕРБ и лично от министър-председателят Бойко Методиев Борисов.
  • 89 ПЕНСИОНЕР

    9 8 Отговор
    А бе? фатмака взима 15 000 на месец , а не се отказва от тия 50 на Бойко? Плюе, храчи, ама си ги прибира? Явно и той ще гласува за ГЕРБ. Купили са го!
  • 90 Пенсионер

    10 9 Отговор

    До коментар #87 от "Агенция Пиш":

    Пенсионер съм със 1850 лева пенсия. На времето бях летец в БГА"БАЛКАН", последно пилотирал ТУ-154. Сега ще вземам 1440 лева пенсия с новият таван, а останалите 410 лева отиват за такива като теб....

    Коментиран от #92, #95, #120

  • 91 Behemoth

    4 6 Отговор
    Който не слуша не трябва да яде!

    Коментиран от #94

  • 92 Агенция Пиш

    9 5 Отговор

    До коментар #90 от "Пенсионер":

    А аз съм пенсионеран космонавт ... ;)

    Коментиран от #96

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Пенсионер

    8 13 Отговор

    До коментар #91 от "Behemoth":

    Хуморът ти е черен. Запомни! Борисов може и да лaпa, в кацата на меда е, нo дaвa и нeщo нa Нaрoдa нали? Другите преди него упрaвлявaли държaвaтa също бяха в кацата, но caмo лaпaхa и нищо за Народа! Затова, тези избори ГЕРБ ще ги спечели. 2 милиона пенсионери стоят твърдо за него. Единствено Борисов обърна внимание на пенсионерите. Другите Партии-нищо. Оправиха си заплатите, дечицата и т.н, а забравиха за хала на пенсионерите. БАЦЕ поне се сети за нас, направи много и още дълго ще управлява държавата.
  • 95 Гост

    9 2 Отговор

    До коментар #90 от "Пенсионер":

    Е как хем си пенсионер с тавана пенсия, хем по-горе пишеш, че тавана е вдигнат с 500лв, от 910 на 1440, само че тавана досега беше 1200лв, как не си разбрал, каква пенсия си взимал през 2020

    Коментиран от #99

  • 96 Пенсионер

    4 8 Отговор

    До коментар #92 от "Агенция Пиш":

    И какъв размер ти е пенсията? Кажи де? Те космонавтите в РБ са само двама. Даже единият беше дубъл. Други нямаше. Да не си извънземен?
  • 97 СКОРПИОН

    10 5 Отговор

    До коментар #4 от "Последния Софиянец":

    Ми, хайде де, последния от село станал софиянец! Какво чакате?! Хващайте за гушата комунистите крадци, ограбили държавата, избили над 60 000 невинни българи! Нали искате ред и справедливост?! Карайте тогава справедливо наред, или сте свикнали по болшивишки да я карате без ред на принципа : Наши и ваши ! Хей, да му се не види, колко много сте справедливи: Нашето си е наше! Чуждото общо! Вие, вандали, които оплескахте с жълто жълтите павета, сте се заклели - в кого?! То се знае: Вашия "бог" е червеното знаме, знаме на метежници и превратаджии! Това ли наричате ред и законност?! Ти, "софиянец", някога правил ли си опит да вземеш кокал от зло куче, ръмжи и няма пущане, ще те разкъса! Това са шумкарите комунисти, първите на които трябва да конфискувате откраднатото принадлежащо на българския народ! Ама, надали! Кучето ръмжи, показва остри зъби, и дори не признава своите! Кокала го е спечелил с "ЧЕСТЕН" труд! НЪЛ ТЪЙ, последен "софиянец"! Карайте тогава с ред и справедливост ...!

    Коментиран от #102, #103

  • 98 На герберистите мога да покажа

    11 6 Отговор
    Своят среден пръст на лява или дясна ръка.Напуснахме цялото семейство цветящата от блага страна.Обичам си Родината но мразя,ненавиждам държавата която ние потопихте в корупция,бедност и простащина.Така че герберисти като не ни искате тука ,другаде ни приемат.Няма проблеми.

    Коментиран от #101, #124

  • 99 Пенсионер

    8 8 Отговор

    До коментар #95 от "Гост":

    Знам, че е 1200 лева сегашният таван.Нали го получавах? Сега стана 1440 лева, нарастване с 240 лева. Преди това тавана при Правителството на Борисов беше 910 лева и го вдигнаха на 1200. Като събереш 290+240 става нарастване на тавана с 530 лева. Аман от неграмотни хора.
  • 100 така мисля

    7 4 Отговор
    Може и да има план за копиране на модела , но не вярвам Тиквата да може да бяга по пистата на Меди. Ей така , просто не вярвам. Едно са мечтите , друго реалността.

    Коментиран от #105

  • 101 Пенсионер

    7 6 Отговор

    До коментар #98 от "На герберистите мога да покажа":

    Приемат ви друг път. Тръмп дори ви презира. До март никакви зелени карти и трудови визи. Не въ щът. Тук ще си седите.
  • 102 Гост

    14 7 Отговор

    До коментар #97 от "СКОРПИОН":

    Я кажи кой е по-голям комунист Корнелия Нинова или Бойко Борисов?

    Коментиран от #104

  • 103 Пенсионер

    6 10 Отговор

    До коментар #97 от "СКОРПИОН":

    Написал си глупости. Няма комунисти. Те отдавна измряха! Днес има само демократи.

    Коментиран от #113, #132

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Пенсионер

    7 13 Отговор

    До коментар #100 от "така мисля":

    Хубаво, е че не вярваш в глупавият модел. ГЕРБ и Борисов направиха много за Народа и е грозно да го подиграваш.

    Коментиран от #106

  • 106 за къф народ бе

    9 6 Отговор

    До коментар #105 от "Пенсионер":

    За теб очевидно са направили , подбили са ти канчето , сменили са ти чипа и т.н в този ред.

    Коментиран от #108, #110

  • 107 Реалист

    10 10 Отговор
    Тако като чета и гледам как се развиват нещата, ГЕРБ ще спечелят изборите със смазващо мнозинство. Другото са приказки.

    Коментиран от #111, #121

  • 108 Пенсионер

    5 11 Отговор

    До коментар #106 от "за къф народ бе":

    Не съм си сложил ваксина, така че чипът ми още не е сменен.

    Коментиран от #109

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Апропо

    7 9 Отговор

    До коментар #106 от "за къф народ бе":

    Направили са не само за мен, но и за всички пенсионери, които са
    2 125 000 души. На кой мръднаха тавана, на други вдигнаха минималната на 300, месец юли ще има осъвременяване на всички пенсии и т.н. Не е честно така да лъжеш.
  • 111 Агенция Пиш

    12 4 Отговор

    До коментар #107 от "Реалист":

    Пенсонере, 80 % от коментарите са твои . Така, че вземай си копейките и "излитай " . Нали си "пилот " :)))) И троловете им са калинки. :)))

    Коментиран от #114

  • 112 Гост

    8 4 Отговор
    Само един тъпанарист може да сътвори толкова глупости накуп.Ааа грешка.И комунотъпанар може.Даже е по вероятно.
  • 113 СКОРПИОН

    6 4 Отговор

    До коментар #103 от "Пенсионер":

    Ми, хайде де, последния от село станал софиянец! Какво чакате?! Хващайте за гушата комунистите крадци, ограбили държавата, избили над 60 000 невинни българи! Нали искате ред и справедливост?! Карайте тогава справедливо наред, или сте свикнали по болшивишки да я карате без ред на принципа : Наши и ваши ! Хей, да му се не види, колко много сте справедливи: Нашето си е наше! Чуждото общо! Вие, вандали, които оплескахте с жълто жълтите павета, сте се заклели - в кого?! То се знае: Вашия "бог" е червеното знаме, знаме на метежници и превратаджии! Това ли наричате ред и законност?! Ти, "софиянец", някога правил ли си опит да вземеш кокал от зло куче, ръмжи и няма пущане, ще те разкъса! Това са шумкарите комунисти, първите на които трябва да конфискувате откраднатото принадлежащо на българския народ! Ама, надали! Кучето ръмжи, показва остри зъби, и дори не признава своите! Кокала го е спечелил с "ЧЕСТЕН" труд! НЪЛ ТЪЙ, последен "софиянец"! Карайте тогава с ред и справедливост ...!
  • 114 Реалист

    4 6 Отговор

    До коментар #111 от "Агенция Пиш":

    Истината много боли.
  • 115 Гражданин

    6 9 Отговор
    ГЕРБ ще спечелят изборите. Борисов, успя да намери и назначи изключителен социален министър в лицето на г-жа Сачева. Най добрата в годините на прехода. Министър Сачева издърпа каруцата и победата им в кърпа вързана.

    Коментиран от #119

  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Анонимен

    5 4 Отговор
    Пенсиите до 650 лева си остават, а до 1440 ще имат данъци. Вестник Труд. Има бедни пенсионери и богати. Бедните куцат, освен нинова за тръгне с кутии по домоветехаха. Не им е до избори. Бб ще гласуват мвр, колко са, омат ли 200 хиляди, не съм експерт, личен състав. Бибитко го умее, а кой умее печели. Дайте вие, кой според вас ще спечели. Любопитно ни е, не че ни интересува. Който и да дойде полза нямаме.

    Коментиран от #131, #142

  • 118 макробиолог

    3 4 Отговор
    абе И.Василев,айде малко по сериозно,посланник си бил все пак---Б.Б.не е проект на Тръмп, а заварен от предишни администрации проект с 20тина годишна история/напоследък доста за..ср..ана/ ......второ-Н.Младенов работи и е упралявван от съвсем други нива в йерархията на свет.елит,какъв Борисов може да го спира,мести,избира и т.н.....трето----ако Н.М.действително се окаже новия ни премиер,жална ни мамата,значи за тоя регион,сценария предвижда много сериозни събития...нали се сещаш кои ще са целите и какви ще са последствията за местните аборигени......между другото новия блок на еф16 включва ли опция за напълно автономен безпилотен режим на излитане,летене.....еввнтуално кацане?
  • 119 Винаги съм

    4 3 Отговор

    До коментар #115 от "Гражданин":

    чудил на каков ми прилича повече, на биволица или на щандартенфюрер.

    Коментиран от #130

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Може и

    9 7 Отговор

    До коментар #107 от "Реалист":

    да спечелят но не защото Боко е добър управник, той не е.
    Той е престъпник.
    А защото българският народ е глупав, прост и игнорантен и няма да си направи и труда да отиде и да гласува.

    Коментиран от #127

  • 122 stan4o

    9 6 Отговор

    До коментар #49 от "Пенсионер":

    В чужбина ме е срам да кажа колко са пенсиите на родителите ми. И двамата са завършили селскостопанския институт в гр.София и са работили по специалността си. Пенсиите им са минимални.Общия размер на пенсиите им се равнява на пет надника на минимална часова ставка във Великобритания.

    Коментиран от #126

  • 123 Психо от Курило

    3 9 Отговор

    До коментар #57 от "пешо":

    Това с 41г стаж и 270лв пенсия го разправяй другаде. Какво си работил за тая пенсия? Съседката взима толкова, но тя никога не е работила има няколко години стаж и водели в ТКЗС и това е.

    Коментиран от #129

  • 124 Да,заминавай,

    5 5 Отговор

    До коментар #98 от "На герберистите мога да покажа":

    но там ще трябва да работиш,а не да пишеш цял ден по форумите. И да ви дим там на кого ще показваш среден пръст и какво ще ти се случи.

    Коментиран от #128

  • 125 перничанин

    6 6 Отговор

    До коментар #67 от "Българка":

    Нямам спомени , та да те питам. Когато Станишев вдигна пенсиите средно с 3,5 лв повтарям три и петдесет , срамуваше ли се?
  • 126 Пенсионер

    7 7 Отговор

    До коментар #122 от "stan4o":

    Така е, срамно е. Сърди се на Иван Костов, на Иван нейков и прочие номенклатурчици ликвидирали с тихия преврат МОЩНА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА БЪЛГАРИЯ. Тя бе разграбена и резултата днес отчетливо се вижда.
  • 127 Пенсионер

    7 9 Отговор

    До коментар #121 от "Може и":

    Българският Народ не е глупав. Напразно го обиждаш.Ти какъв си? Не си ли от Народа? Борисов успя да помогне в трудни моменти на пенсионерите затова ще спечели изборите. Това се нарича грижа за Народа и той заслужава отново да бъде избран за управленец.
  • 128 Пенсионер

    7 5 Отговор

    До коментар #124 от "Да,заминавай,":

    Няма да замине. Тръмп ги вече неще. Байдън още по малко. Тук ще си седят.
  • 129 Пенсионер

    6 6 Отговор

    До коментар #123 от "Психо от Курило":

    Сигурно не му стига стажа, взема 270 по ТЕЛК и затова квичи.
  • 130 Пенсионер

    6 6 Отговор

    До коментар #119 от "Винаги съм":

    Сачева е умна, най умната от всички министри досега. По студията на медиите не ъка, не мънка а има ясна прозорлива мисъл и реч.
  • 131 Пенсионер

    4 7 Отговор

    До коментар #117 от "Анонимен":

    Няма бедни и богати пенсионери. Това са глупости.
  • 132 СКОРПИОН

    6 5 Отговор

    До коментар #103 от "Пенсионер":

    ПРИЕМАМ КРИТИКАТА! Прав си! За голямо съжаление истинските комунисти ги избиха преди 09.09.1944г. Останаха бояджиите, които дойдоха на власт с преврат, и управляваха с репресивните си методи цели 45г. Мачкаха всичко, и всички, които не бяха с тях! Тези, които не споделяха идеите на БКП, ги наричаха "ВРАГОВЕ НА НАРОДА"и ги затваряха в концлагери, построени по сталински-хитлеристки модел! Те ставаха жертва и храна за прасетата! За това българския народ не прави разлика между комунизъм и фашизъм! НЯМА РАЗЛИКА! Съгласен съм, с теб, че няма комунисти! Днес бояджиите станаха демократи - социалисти! Абе, народа е казал: " Вълкът козината си мени, нрава си не!" Колкото до простотията, аз не пиша простотии, а исторически факти! Ти, "пенсионер", не ме вземай за баламурник, че като те гледам колко житейски багаж носиш, веднага съм ти скроил шапката: едва ли си станал "пенсионер" на двайсет, много хляб ще трябва да изядеш, докато станеш ПЕНСИОНЕР!!!

    Коментиран от #134

  • 133 888

    9 7 Отговор
    До пенсионер. Напълни сайта с твоите 40 коментара и глупостите ти бяха върха на айсберга. Ти си роден непрокопсаник. Сравни заплатите и пенсиите и соц.помощи в другите страни от евросъюза с тези в българия и тогава хвали герб. Мозъкът ти е пробит от шизофрения.

    Коментиран от #135

  • 134 Пенсионер

    7 7 Отговор

    До коментар #132 от "СКОРПИОН":

    Написал си глупости. 1. БКП не е дошла с преврат, а СССР печелеше войната и всички държави от бившия соц.лагер, капитализма беше сменен със социализъм. 2. 90-та година стана обратното.Социализма бе ликвидиран с ПРЕВРАТА на номенклатурата при сговор със САЩ и ЗАПАДА. МОЩНА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА БЪЛГАРИЯ бе подложена на грабеж и днешните капиталисти се знаят кои са.
  • 135 Пенсионер

    9 6 Отговор

    До коментар #133 от "888":

    Другите страни от Евросъюза до 90-та година бяха врагове! Имаше НАТО и Варшавски договор. Имаше СИВ и Западният икономически съюз. Те не бяха разбити, а държавите от соц-а бяха предадени от купената номенклатура проведе тихите преврати в сговор със САЩ и ЗАПАДА. Соц.държавите бяха дружно ограбени и затова икономическите СТАНДАРТИ са различни.
  • 136 888

    7 7 Отговор
    Сега от пенсионер стана скорпион. Пълен изкуфял караконджул. Фактологията ти е една и съща. Разсъжденията ти комични и неправдоподобни. Не симпатизирам на бсп ако това ти е в простата тиква.

    Коментиран от #138

  • 137 Oгнян Дoйнoв

    7 8 Отговор
    Зaщo ce чудитe? И Тaтo oт Прaвeц ce oбкръжaвaшe c eврeи, или му нaлaгaхa дa ги cлoжи нa виcoки пocтoвe! A ceгa нa влacт e тoчнo клaнa нa Тaтo - cилoвaшкo-бeзпaрдoнния мутрo-милициoнeрo-фaтмaшки клaн c цигански прoизхoд, мaнтaлитeт и дeйcтвия! Явнo Cвeтoвният Eврeйcки Кoнгрec иcкa дa зaпaзи влacттa нa тoя cилoвaшки клaн, нo дa cмeни кoзмeтичнo caмo oмръзнaлaтa нa вcички шoпcкo-cърбoмaнcкa БКП-милициoнeрcкa бeзпaрдoннo-нaглa мутрa oт Бaнкя! A клaнa нa Лукaнoв - oкoлo Кoрнeлa и "oпoзиция" - им тeкaт лигитe c нaдeжди зa "вcя влacть oпoзиции"! Никoй нe гoвoри зa cмянa нa пocт-кoмуниcтичecкaтa cиcтeмa c фacaднa мутрo-дeмoкрaция oт кoмуниcтичecки тип, a caмo зa cмянa нa "кaрaулa" нa тaзи cиcтeмa!
    А как стои въпросът с двойното българско и израелско гражданство (и военна служба с клетва в израелската армия) на Младенов и възможността по Конституция да стане премиер?! Да не се окаже, че "номера" е умишлен, за да покаже незаменимостта на БОКо или за да го засили за президент?! Или ще му лепнат Младенов само за вице-премиер и военен министър на местото на русенската Bлaшкa Maкeдонофoбcка Pycoфилска Oтpeпка ДС-Ванче караПрас, който изчезна от медиите точно преди ИвановДен и Банго Васил?!

    Коментиран от #139

  • 138 Пенсионер

    5 8 Отговор

    До коментар #136 от "888":

    Бъркаш ме с някой друг.Тоя СКОРПИОН е един нещастен протестър, от кохортата на Мая Манолова и отровното трио.
  • 139 Пенсионер

    5 6 Отговор

    До коментар #137 от "Oгнян Дoйнoв":

    Написал си глупости. БКП отдавна свърши и вече 30 години я няма. Комунисти също няма. Сега има само демократи. Кой ляв, кой десен, кой център вляво и нагоре, или надолу и т.н... Все е демократ...

    Коментиран от #145

  • 140 888

    5 7 Отговор
    Имам представа и то идеална от страните от варшавския договор. Твоите доводи са тъпи прости и неадекватни на днешната ситуация. Не можеш да направиш разлика между миналото и съвременното развитие на страните от европейския съюз. Комуникациите се развиха и постигнаха кулминационната си точка. Бъдещето е в кибернетиката и електрониката. А българия няма потенциал защото изоставаме във всички сфери на светлинни години от развитите евро държави. И причината са кражбите корупцията и простащината на управляващите.

    Коментиран от #143

  • 141 Шамара

    3 0 Отговор

    До коментар #3 от "ДА БЕ ДА":

    Ама вие сте на работа, нали за това ви се плаща!
  • 142 Анонимна

    8 6 Отговор

    До коментар #117 от "Анонимен":

    И на слепите и глухите стана ясно, че изборите Борисов ще спечели. 2 милиона пенсионери са това. Хайде да не са два и 1 милион пенсии за него да гласуват, това е достатъчно.
  • 143 Пенсионер

    7 6 Отговор

    До коментар #140 от "888":

    Така е. На времето МОЩНА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА БЪЛГАРИЯ бе колос в областта на електрониката и комп.техника. НРБ я ликвидираха и ЗЗУ- Стара Загора, бе изнесен в силиконовата долина...и много още заводи...
  • 144 888

    6 6 Отговор
    Да няма бкп. Но има деца на бкп и деца на децата на бкп. Аз не съм им фен. Но не мога да пренебрегна факта че герб 11 години на власт доведоха българия до най бедната и най ограбената държава. Продадоха националните богатства на чужди държави. Тотален срив в икономиката здравеопазването образованието социалната сфера транспорта и околната среда. Дай ми един положителен пример от герб за да ме убедиш да гласувам за тях. Всичко е пропаст.

    Коментиран от #146

  • 145 ДА БЕ ДА

    2 7 Отговор

    До коментар #139 от "Пенсионер":

    кой ляв кой десен търсиш нещо специално за пенсионерския си задника тесен

    Коментиран от #147

  • 146 Пенсионер

    7 3 Отговор

    До коментар #144 от "888":

    Май се абравя, кои ограбиха България и доведоха Народа до просешка тояга с 3000 лева долара.Не са ГЕРБ. Когато стана канският тотален грабеж, тях още ги нямаше.
  • 147 Пенсионер

    6 6 Отговор

    До коментар #145 от "ДА БЕ ДА":

    Нищо не търся. Вземам си пенсийската и това е. Вие му мислете.
  • 148 Да бе

    4 2 Отговор

    До коментар #26 от "Българка":

    Без промяна на политическата система нищо няма да се промени! Това трябва да е първо!

    Коментиран от #149

  • 149 Енгелс

    4 1 Отговор

    До коментар #148 от "Да бе":

    Абсолютно вярно. Съгласно ДИАЛЕКТИКАТА, комунизма един ден ще победи във всички страни на света. До тогава искате или не, ще търпите недъзите на капитализма.

    Коментиран от #170

  • 150 Хаджиментов

    5 5 Отговор
    Каква полза ако на власт дойде партията, която създаде ДПС, ГЕРБ, олигарсите, мафията?!?!?
    Те ли ще извършат промяната?
    Или тези, които уж не са с тях и си направиха партийки и гражданско сдружение, за да оберат "периферията" и да я поставят пак в услуга на обявената за престъпна партия БКП, преименувала са на БСП.
    Или пък "противниците" на ББ, които до вчера ядяха хляб от ръката му, а сега са на друга хранилка.
    Всичко трябва да се промени генерално, което няма да стане нито с обикновени избори, нито със сегашните политически играчи.

    Коментиран от #153

  • 151 Илиян

    6 5 Отговор
    До пенсионер 131. Как да няма бедни и богати пенсионери. Едни получават минимална пенсия. Другите максимална. Това за 1 година е съществена разлика. Проста а не висша математика.

    Коментиран от #152

  • 152 Пенсионер

    6 6 Отговор

    До коментар #151 от "Илиян":

    Илияне не случайно ви викат калинки. Това, че получавам пенсия 1200 лева месечно, не ме прави богат. Критериите за богатство са други, но тъпото си е тъпо. Че то заплатите от 1200 лева днес младите им се мръщят. Хекимян например взема 12000 лева месечно. Ето, това е вече нещо...Аман от неграмотни хора.
  • 153 светло бъдеще

    5 1 Отговор

    До коментар #150 от "Хаджиментов":

    Навсякъде по света е капитализъм. Нищо не може да се промени.
  • 154 Хан Крум

    3 5 Отговор
    Предлагам да линчуваме Отровното трио
    на площада пред Президентството за
    ИЗМЯНА и ПОДМЯНА на протеста !!!
    Фонтанчето е близо !...

    Коментиран от #158

  • 155 3796

    1 4 Отговор
    Който не е с ръководството-в производството!!!

    Коментиран от #157

  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 Бачкатор

    5 4 Отговор

    До коментар #155 от "3796":

    За какво производство говориш? Работа и производство имаше по времето на соц-а. Днес те уволняват от едно, а от утре започваш работа в отсрещното предприятие. Работа имаше бол. Днес няма. Регистрираш се в бюрото по труда и чакаш, като кон на празна ясла. Изобщо не си в час.
  • 158 Пенсионер

    4 4 Отговор

    До коментар #154 от "Хан Крум":

    И да ги линчуваш и да не ги линчуваш, все е тая. Капитализъм е навсякъде по света. Експлоатацията на труда ти е в кърпа вързана. Писаха ти го по горе. Нужна е промяна на политическата система. А такава не се вижда на хоризонта.
  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 незнайко

    4 3 Отговор
    За какво са ни тези ВИСШИ УЧЕБНИ ЗАВЕДЕНИЯ, като от тях излизат ОТРЕПКИ, които не могат да се противопоставят на системата и бягат от БЪЛГАРИЯ ???

    Коментиран от #161

  • 161 Кадровик

    6 3 Отговор

    До коментар #160 от "незнайко":

    Бягат и КОЙ е виновен за това безумие? 30 години например медицинските университети произвеждат кадри и странно, защо не ги обвързват със ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН 10 ГОДИШЕН ДОГОВОР. Кой е виновен за това? Това са държавни висши училища, а не частни. После биле бягали. По времето ва соц-а няма такъв филм. Разпределение за всички завършили. Затова държавата беше силна и всеки индивид имаше перспектива.

    Коментиран от #163

  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 tate

    5 2 Отговор

    До коментар #161 от "Кадровик":

    Прав си ,дадоха на разни партиици дето са завършили АОНСУ ,дадоха власт да си развяват байрака а те милите тъпи като галоши измислиха нови образователни правила та от водещи в Европа станахме последни !! ООО Нали врякаха "Държавата е лош стопанин" АБЕ Демокрасти кой направи заводи училища поминък животновъдство,папата ли?? Кой разграби заводи ,фабрики, избиха животните на хората заради луда крава .приватизира банки и железници и не остави камък върху камък те тия същите дето бащите им строяха а те бяха подготвени за западният начин на управление !! НО от Цървул Лачен чипик не става както и от Каскет Корона !!

    Коментиран от #164

  • 164 Кадровик

    7 1 Отговор

    До коментар #163 от "tate":

    Мдаа.....вярно е. 30 години се разграбва народното имущество и още има много за разграбване. МОЩНА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА БЪЛГАРИЯ, толкова много построи, че 100 години още има да крадат и пак няма да свърши. От грабежите се формира така наречената капиталистическа каста, а Народа обедня. Това е.
  • 165 ПАРАЗИТИ

    2 1 Отговор
    ГерберАстите добре знаят, че ако не са лоялни към Вожда, ще трябва да работят - ТВЪРДЕНИЕТО ИЗОБЩО НЕ Е ВЯРНО -- ДСЕКИ БИВШ ДЕПУТАТ ДОРИ И ЕДИН ДЕН ДА Е БИЛ ТАКЪВ ИМА ТАКИВА ПРИ ВИЛЕГИИ ЧЕ ДА НЕ РАБОТИ ПОВЕЧЕ НИКОГА И ДА СЕ ПЕНСИОНИРА ДАЖЕ ДА Е НА 15 ГОДИНИ

    Коментиран от #166

  • 166 КРАДЦИ

    2 1 Отговор

    До коментар #165 от "ПАРАЗИТИ":

    ТЕ СА ЛОЯЛНИ КЪМ МУТРАТА ЩОТО ТОЙ ИМ РАЗРЕШАВА ДА КРАДАТ НЕОГРАНИЧЕНО САМО ДА НЕ ГИ ХВАНАТ !ДРУГОТО УСЛОВИЕ Е ДА МУ ПОМАГАТ ЗА ЧЕКМЕДЖЕТО И ДА НЕ ГЛЕДАТ В НЕГО !
  • 167 Тиквени семки

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "BGЭХП":

    Пишете с малки букви, така по няма да си личи колко мъка и простотия има вгербетскатасган
  • 168 Кафяво тиквеничковчета

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "ЕВАЛА НА ДОНОСНИКА ОТ ДС/БКП..ИЛИЯНЧО":

    Най долната гербетскатасган
  • 169 Едуард Петров-Едо

    1 1 Отговор

    До коментар #26 от "Българка":

    Това,българко,(която не си си написала името,което значи,че си СТРАХЛИВА и от теб няма никаква полза,защото който и която и да си, ако си АНОНИМЕН,ти нямаш най-важното-ДОСТОЙНСТВО,ЧЕСТ И ЛИЧНОСТ!)Но,явно за факти това е норма и вижте,колко много страхливци-анонимници се ,,подвизават" тук,като се надпреварват,кой от кого ,,по-умен" да се пише!НЕ СТЕ ПОТРЕБНИ НА СВЯТА И ЧИСТА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ,КЪДЕТО ВСЕКИ ГРАЖДАНИН ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА Е ЧЕСТЕН,ОТКРИТ, ПРОЗРАЧЕН,СМЕЛ И ХРАБЪР,ДОБРЕ ОБРАЗОВАН И ЕРУДИРАН,ТВЪРД БОРЕЦ СРЕЩУ МЕСТНАТА И СВЕТОВНАТА ПОЛИТИКО-ИКОНОМИЧЕСКА И ПРАВНА МАФИЯ! Защото,както добре е казал Ф.Достоевски:,,Народ,без Иисус Христос,отива към подивяване!" Този голям писател,доста преди мен,е прозрял това,което казва Спасителят Христос:,,Аз Съм Пътят и Истината и Животът!"И още:,,Който люби баща,майка,брат, сестра,жена, деца,имоти повече от Мене,не е достоен за Мене!"!,,Духовното е несравнимо по-важно от биологичното,защото биологичното е временно,а Духовното-Вечно!"! Иначе,обединението на всички ЗДРАВИ НАРОДНИ СИЛИ е крайно необходимо!За да оцелее и се Възроди,Българският Народ трябва да промени радикално Политическата Система!Да отидем към ПРЯКА НАРОДНА ДЕМОКРАЦИЯ ЧРЕЗ РЕФЕРЕНДУМИ! Но,преди това е необходимо да минем през ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА! Невъзможно ли ви се струва? Писано е:,,Това, което за човеците е невъзможно, за Бога е ВЪЗМОЖНО!" АМИН!
  • 170 СКОРПИОН

    2 0 Отговор

    До коментар #149 от "Енгелс":

    "ЕНГЕЛС"! Както фашизма, така и комунизма - те са измислени системи от хора, които имат определена цел: за ограничен контрол и власт над обществата. Те не са градивен елемент за прогреса на човечеството. ПРОГРЕСА винаги е бил в капиталистическата система. При капитализма има прогрес: всеки способен може да развие частна собственост, да развие своите знания и умения, конкуренцията определя качеството и количеството! " СВОБОДА НА МИСЪЛТА! РАЗВИТИЕ! КАПИТАЛ! НАПРЕДЪК!" Ето, това е правилния лозунг! Днес всеки от нас може да види всичко това, и да разбере защо България е била в улица без изход цели 45-години! Ако погледнем в далечното минало, в епохата от развитието на човечеството, ще открием, че никога не е имало равенство. Винаги е имало бедни и богати, и винаги ще има. Комунистите в България се опитаха да ни направят равни в бедността с лозунги:" РАВЕНСТВО! БРАТСТВО! СВОБОДА!". Нито бяхме равни, нито свободно мислещи – "ЕНГЕЛС"! Днес се опитваме да пробием задънената улица, в която се намираме, но някой отчаяно се опитва да ни държи там и се стреми да не изпусне ограничения контрол, но колелото на развитието вече се е звъртяло и никой не може да го спре! Ти, "ЕНГЕЛС", не се прави на световна врачка, която вижда в бъдещето: Нали разбра, че твоя комунизъм няма "БЪДЕЩЕ"!!!
  • 171 СКОРПИОН

    1 1 Отговор
    А ти, Илиян Василев - "Мъдрия", от къде се пръкна изведнъж ?! Щом си толкова "мъдър" като врачка, защо мълчиш, а не кажеш нещо за ШУМКАРИТЕ, нали са твои другарчета, да научим нещо за тях?! Те какво ще правят?! За Герберистите знаем какво ще направят! Г-н Борисов, ще направи това което е редно за партията и народа! Браво на него! Той е много добър стратег, не е като фигуранта който се бори с вятърните мелници! "Мъдрия", седнал си, на нас дебилите акъл да ни даваш, или да ни манипулираш:"ТЕНКЬОЙ БАЙБИ", не си хаби думите! Нали един простак-комунист ни нарече 80% дебили-инфантили! Тогава колко остават "мъдрите": от 7 000 000/5 600 000 дебили и 1 400 000 умни – мъдреци, комунисти! "Другарю", Василев, ние дебилите ви желаем успех , затихнали в очакване да дойдат ШУМКАРИТЕ на власт, най-после тази наша България да "ЦЪФНЕ И ВЪРЖЕ"! В ШУМКАРИТЕ, в шумкарите ни е надеждата "другарю" Василев: Да национализират всичко откраднато от народа и да го върнат, ама пак на народа! Да не стане лява ръка, десен джоб! То май всичко е в тях?! Как ще стане?! Абе защо питам, ние дебилите си го знаем, за гладната кокошка която просо сънува...! НЪЛ ТЪЙ!!!