Last news in Fakti

4 Декември, 2012 11:15 2 412 7

Франц Бекенбауер: Германците и българите се обичат

  • франц бекенбауер-
  • германците-
  • българите-
  • се обичат-
  • “по пътя към успеха. личности от българия и германия"-
  • митко василев
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Един от най-популярните в света футболисти и треньори Франц Бекенбауер заявява в интервю, публикувано в излязлата тези дни от печат книга „По пътя към успеха. Личности от България и Германия”с автор д-р Митко Василев, издадена от Сивас консултинг, че за да успее човек трябва да си постави една цел и изцяло да се концентрира върху нея. Интервюто е предоставено специално за Факти. бг.

Считате ли се за успял човек?
Животът е бил благосклонен към мен – и затова всеки ден съм му благодарен. Да остаряваш и да останеш здрав, това вероятно е най-големият успех, който човек може да постигне.

Какво значи успех?

Успехът е нещо много относително. Какво означава един спечелен футболен мач или една спечелена купа в сравнение с постижението на хора, които са спасили живота на друг човек?
 

Каква е Вашата рецепта за успеха?
За успеха е необходима и малка доза късмет, но това човек трябва да си го заработи с упорит труд. Просто само да отвориш прозореца и да се надяваш, че успехът ще долети, не се получава. Трябва да направиш много в това отношение. При това успехът не може да бъде изтръгнат насилствено.

Какви съвети бихте дали на хората, които искат да постигнат успех?
Да си поставят една цел и изцяло да се концентрират върху нея, с дисциплина, със старание, с кръв на сърцето и с всички последствия от това. И да не се обезкуражават от неудачите. Неудачите са част от общия план. Да ги преодоляваш – това вече е успех.

Какво e Вашето мнение за отношенията между Германия и България?
Аз мисля, че германците и българите се обичат. Бил съм вече много пъти в България. Страната се е запечатала в сърцето ми. Аз съм почетен доктор на Националната спортна академия в София – нещо, което за мен наистина е голяма чест. Във всеки случай винаги съм трупал най-добрия опит – с едно единствено изключение: това е четвъртфиналът на Световното първенство по футбол през 1994 г., когато ние загубихме с 1:2 срещу България в Ню Йорк. За нас това беше един горчив урок.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Петър Пейчинов

    1 0 Отговор
    Прав беше Ицо Стоичков- "Бий,за да те уважават!"Него и Данчо Лечков германските фенове ще ги помнят още дълго време....
  • 2 Христо Ковачев

    0 1 Отговор
    МНОГО НИ ОБИЧАТ НЕМЦИТЕ НАПРАВО КАТО НИ ВИДЯТ И СИ КАЗВАТ ТИЯ ТУЗЕМЦИ ПАК СА ГОСТИ
  • 3 кик

    1 0 Отговор
    като гледам германците наи оби4ат гърците колко стотици милиарда им подариха
  • 4 дддд

    1 0 Отговор
    Успехът е нещо много относително. Какво означава един спечелен футболен мач или една спечелена купа в сравнение с постижението на хора, които са спасили живота на друг човек?
    В Б-я да сравниш футболист с лекар е обида за футболиста . Но само в младежка възраст. После стойностите си идват по местата.
  • 5 вгзъъъъ

    1 0 Отговор
    Германците и българите се обичат,
    защото са ,,сериозни хора,,
    -няма война да не са я загубили!
  • 6 Явор Кръстев

    0 0 Отговор
    Наистина, кой какво прави ние сме съюзници и винаги губещи.
  • 7 Бързия

    0 0 Отговор
    Ние с немците сме направо,като дупе и гащи!