Last news in Fakti

6 Февруари, 2021 06:30 4 572 80

Джо Байдън: САЩ вече няма да отстъпват пред агресията на Русия

  • сащ-
  • русия-
  • джо байдън

По едно обаче речта на Байдън все пак напомни поне малко за Доналд Тръмп - Байдън се опита да достигне с думите си и най-обикновените американци

Джо Байдън: САЩ вече няма да отстъпват пред агресията на Русия - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

"Америка се завърна" - това беше основното послание на Джо Байдън в неговата първа реч за външната политика на Америка. По думите му, САЩ вече няма да отстъпват пред агресията на Русия. Какво още каза той?

САЩ вече "няма да отстъпват пред агресията на Русия". Това заяви президентът Джо Байдън в своята програмна реч за бъдещата външна политика на Америка. Той обяви още, че по време на първия си телефон разговор с руския президент Владимир Путин след встъпването си в длъжност "му е дал да разбере", че отношенията се променят. "Без да се колебаем ще увеличим нашите разходи по линия на Русия и ще защитаваме нашите жизнено важни интереси и нашите хора", заяви Байдън.

"Америка се завърна"

Американският президент многократно спомена името на руския опозиционер Алексей Навални. Байдън заяви, че Навални трябва да бъде незабавно освободен, без каквито и да било условия. Политиката на новата американска администрация ще се различава коренно от тази на предшественика му Доналд Тръмп, който избягваше пряката конфронтация с Путин и се опитваше да омаловажи агресивните действия на Русия, каза още Байдън. "Америка се завърна", подчерта новият президент на САЩ.

В своята реч Байдън нарече Русия и Китай "най-големите предизвикателства" във външната политика. Със своите "големи икономически амбиции" Китай представлява заплаха за САЩ. "Ние трябва да действаме решително, но с дипломатически средства", каза още той.

В международните отношения Доналд Тръмп залагаше най-вече на мотото "America first", сега Джо Байдън се дистанцира категорично от тази политика. В своята програмна реч той изтъкна, че международните съюзи и отношения са най-ценното за САЩ, особено в сегашните времена на огромни предизвикателства за целия свят.

Байдън посочи, че за преодоляване на пандемията от коронавирус международното сътрудничество е по-нужно от всякога. Но и предизвикателствата като климатичните промени и миграционните потоци са теми, които могат да бъдат решени задружно, смята той.

"САЩ трябва да си възвърнат достоверността и моралния авторитет, с които бяха известни", каза президентът. "Ще отнеме време да се справим с катастрофалните щети на предходната президентска администрация, но точно това смятаме да направим." Байдън посочи и конкретните стъпки, с които американската външна политика ще промени облика си, наследен от Доналд Тръмп.

За разлика от президенството на Тръмп, сега моралът и хуманитарните аспекти отново трябва да играят важна роля във външната политика. "Десетилетия наред ние бяхме водеща морална сила", каза Байдън. "Отново трябва да дадем добър пример." Президентът обяви, че ще вдигне годишната горна граница за приеманите от САЩ бежанци на 125 000. Тръмп я беше свел до 15 000.

И по отношение на Германия Джо Байдън ще преразгледа едно решение на своя предшественик Тръмп - за оттеглянето на 12 000 американски войници от Федералната република. Засега този план няма да бъде реализиран. Първоначално новият американски министър на отбраната Лойд Остин ще проведе подробна проверка на американското военно присъствие по света.

Джо Байдън обяви още, че администрацията му ще прекрати изцяло подкрепата за предвожданата от Саудитска Арабия международния коалиция в Йемен. Така всички военни операции на САЩ в Йемен ще бъдат преустановени - включително и всяка форма на търговия с оръжия. "На тази война трябва да бъде сложен край", каза Байдън.

По какво Байдън напомни за Тръмп

По едно обаче речта на Джо Байдън все пак напомни поне малко за Доналд Тръмп. Байдън се опита да достигне с думите си и най-обикновените американци. "Външната политика е и вътрешна политика", каза той. Така например, по думите му, чрез международната климатична политика в САЩ могат да бъдат създадени нови работни места - а това е нещо, което би се отразило положително на всеки един американец.


Поставете оценка:
Оценка 1.9 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Учуден

    177 11 Отговор
    Хората едва свързват двата края! А вие дето сте я наобиколили отвсякъде като хиени я изкарвате агресор! Колко тъпо трябва да е американското население за да ти вярва!

    Коментиран от #13, #25, #29

  • 2 хахахаха

    149 12 Отговор
    Истинско удоволствие е да четеш казаното от някой, който в без значение! Бай Джо, светът отдавна не е същия и катализатор стана Обонго! Кои сте вие? Никои. Регионална сила, със затихващи функции
  • 3 гадно

    163 13 Отговор
    Бълнуванията на деменцията, не знам Русия да има бази в цял свят за каква агресия плямпа.
  • 4 Ок мерси

    131 6 Отговор
    Крадците викат дръжте крадеца!!!!
  • 5 Аз40🏴‍☠️

    114 7 Отговор
    Този с деменцията откакто го инсталираха се напълни със световни конфликти. А все още започва годината.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 7654

    11 137 Отговор
    Някой отдавна трябваше да спре амбициите на руското джудже да става император
  • 8 РАДИО ЕЛТО

    9 93 Отговор
    Браво отново думи подкрепени с действия

    Коментиран от #15, #22

  • 9 Диверсант

    103 8 Отговор
    Вовата спря кранчето на синчето през Украйна и таткото газ покае. А вчера Доналд Тръмп е регистрирал офис за социални комуникации така че педофила ще го докарат до инфаркт. Още другаря КИМ не се е обадил
  • 10 РАДИО ЕЛТО

    65 3 Отговор
    кукла на конци не на ИСТАНБУЛСКАТА конвенсия
  • 11 1234

    114 10 Отговор
    За сега Путин им води с много на нула. Последния гол им заби с навални. Толкова години влагаха средства в него ,а резултата е нулев. След театралното отравяне и смешния филм за двореца този смешник успя да изкара на митинги нищожно количество хора и реши да ги прекрати. Следващата стъпка на западните му кукловоди ще бъде да го обявят за Нобелов лауреат за мир.

    Коментиран от #18

  • 12 На тия вярва ли някой още

    50 6 Отговор
    Или всички ги попържат където ги видят и чуят?
  • 13 Боо

    61 7 Отговор

    До коментар #1 от "Учуден":

    Половината депутати - сенатори, и Републиканци, и Демократи са евреи с американски имена оттам идват и тези решения на Президентите им! Милиардерите евреи са набутали яко депутати в техния парламент! Но САЩ са мултинационална държава и ЯВНО никой не могат да кажат, защо тия са най много в парламента! Та така, лошо ще става с този Байдън!
    Направи ми много лошо впечатление в предаването на Цветанка Ризова, депутата от ВМРО Александър Сиди на два пъти БЕЗ да го пита никой казва, че е еврейн! Аз лично си мисля, че го каза с цел да го забележат богати евреи и да започнат да го бутат нагоре по стъбицата, което Не трябва българите да допуснем да има евреи в нашия парламент! Може би някои ще каже, ама то и сега има - да, но трябва да ги премахнеме, защото постепено ще ни изкарат на първа линия срещу Русия, като разположат оръжия, ракети в източна България, и не само това!

    Коментиран от #16, #43, #47

  • 14 Тоя издухал

    61 5 Отговор
    Пън тотално ще обърка света.Още от първия ден започна да изпълнява заповедите на неговите ръководители..
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Не знам

    30 1 Отговор

    До коментар #13 от "Боо":

    Без евреи досега(което не ми се вярва) цъфнахме! Сега ако влязат и тези, ще вържем!

    Коментиран от #41

  • 17 А бе

    58 3 Отговор
    Вместо да си оправи собствената кочина с милионите безработни чернокожи и латиноси тръгнал да се прави на световен полицай.
  • 18 kkk

    44 3 Отговор

    До коментар #11 от "1234":

    Кавални е решил едно голямо нищо, господарите му спряха парите и просто вече Духални и компания не могат да плащат. Най-весело ще стане когато точно преди изборите есента в Русия бай Кавални "случайно" се сбие с едни хора при семеен спор (понеже Кавални много ще настоява той да бъде булката) и се окаже набутан на "строг режим"
  • 19 Голем смех

    5 39 Отговор
    А ние сме троянският кон на Москва.
  • 20 специалист

    54 4 Отговор
    ааа ха ха ха . Америка се върнала с тоя искуфял дъртак ! А стига бе ! Това майтап ли е
  • 21 РАДИО ЕЛТО

    41 3 Отговор
    БОГ е създал АДАМ и ЕВА а не АДАМ и АДАМ

    Коментиран от #69

  • 22 РАДИО ЕЛТО

    44 5 Отговор

    До коментар #8 от "РАДИО ЕЛТО":

    слуга на СОРОС е ДЖОУЗЕФ БАЙДЪН
  • 23 Той

    49 3 Отговор
    Светът няма нужда от войни както и от американски" морал". Тоя представлява хора, които отново искат да върнат агресията и войните на първа линия.

    Коментиран от #39

  • 24 JEB

    2 30 Отговор
    искаш да кажеш навални им го заби защото им отряза всякаква връзка със сащ и с ес..
  • 25 един от многото

    40 2 Отговор

    До коментар #1 от "Учуден":

    Колкото за въпроса , колко тъпо трябва да е американското население , отговора е е един. Много!
  • 26 фаш

    42 3 Отговор
    Мумията се завърна бе , ква Америка е тази терористична група по интереси ?
  • 27 🤣🤣🤣

    31 2 Отговор
    Сменете си заглавието: "саш вече не може да е агресивна към Русия!"
  • 28 ТИ ДА ВИДИШ

    36 2 Отговор
    Рече агресора и отиде да си смени памперса!!!!!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 един от многото

    23 0 Отговор
    Няма да отстъпват и крачка , кръгом и пак напред!
  • 31 Гост

    37 2 Отговор
    Каква "агресия" от Русия към кравария? Да не би нощес да са нападнали Аляска, а аз още да не съм разбрал?
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Доктора

    38 2 Отговор
    Джо Некролога,явно е бил в кома през последните 30г. Света и Русия са коренно различни.Скоро ще го разбере,но по трудния начин.
  • 34 Смех

    17 1 Отговор

    До коментар #32 от "JEB":

    Смеххх. ъъъхххх ! Стига бе ! Пращиш от мозък та чак от ушите ти излиза х!
  • 35 JEB

    1 21 Отговор
    ще видиш след 10 години танкист скъсан
    дания строи вятърна мелница за 30 милиарда..да доставя ток на цяла страна..чакат ви много големи събития вас в близкото бъдеще

    Коментиран от #37

  • 36 JEB

    4 19 Отговор
    е аз за разлика от тебе имам мозък в главата а не картинки на путин и знам на къде отива света
  • 37 ха ха ха

    23 1 Отговор

    До коментар #35 от "JEB":

    И ще прави като вятъра с нея... каква деградация - не е истина!

    Запада умира пред очите ни!
  • 38 JEB

    1 22 Отговор
    ей примат..науката се развива за разлика от мозъка ти
    на ниво 1970 година
  • 39 един от стадото

    23 1 Отговор

    До коментар #23 от "Той":

    ми то складовете им се напълниха с оръжие, пък армията им играе на сантасе. Консервират авиозаводи, един Абрамс нямат произведен нов, само рециклират и модернизират. Томаглавките ръждяхаса по шахтите на параходите. Акулите ще го изядат с парцалите, трябва си заработва гюндюлюка, на една ''пенция е завалията''
  • 40 JEB

    2 24 Отговор
    запада 1970 е бил по умрял от сега нали се сещаш..отвори едно списание паралели от тогава и ще ти стане ясно колко си неграмотен

    Коментиран от #53

  • 41 А то откъде

    17 3 Отговор

    До коментар #16 от "Не знам":

    знаеш, че е било без евреи? Гарантирам ти, че жестоко се лъжеш. Евреите управляват чрез машите си в политиката и много не се показват да дразнят, защото не сме така толерантни, както на запад. Това, че ти не ги виждаш е друга тема. Чети повече и ако успееш да разшифроваш това между редовете ще разбереш, че всъщност кукловодите са други, а не тези, които ни ги навират в очите.
  • 42 ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ

    20 1 Отговор
    Да, краварите вече няма да отстъпват, само "кръгом" и пак напред...
  • 43 МИЧ

    11 7 Отговор

    До коментар #13 от "Боо":

    Евреите имат много добро отношение към Русия и Руснаците . Израел има около 3милиона Руски Евреи и те обичат родината си . По скоро потомците на по други националности са в основата на агресивното говорене срещу Русия.

    Коментиран от #49, #55

  • 44 JEB

    2 22 Отговор
    ще има да яздите сега бика на уолстриит 4-5 години докато не се спихнете като гума на заска..ето това чака любимата ви русия
  • 45 Шаран БГ

    22 1 Отговор
    САЩ ако са миролюбиви, ще си изтеглят войските от Европа !!
  • 46 Друг гост

    22 1 Отговор
    Господине, стойте си у дома. Стига тормозиш целия свят.
  • 47 Шошош

    17 0 Отговор

    До коментар #13 от "Боо":

    Не са евреи! Юдео-хазари са!
  • 48 Седесарят.

    16 0 Отговор
    Че, Къде,бяха отишли,Американците??.На почивка,??
  • 49 един от стадото

    16 1 Отговор

    До коментар #43 от "МИЧ":

    ади бе. На еврей и турчин вяра да нямаш. Те щот не могат се мина един друг, за това много се 'обичат'. И Турция и Израел цицат Русия както им падне, но всичко се пише в дебелия тефтер на Лавров и Путин, в оня с борчовете и лихвите..
  • 50 Хаджи Генчо

    15 1 Отговор
    За кое сме някакъв фактор? Не си произвеждаме храната вече!
  • 51 Стефан Петров

    21 3 Отговор
    Да погледнем статистиката. За цялата си история САЩ не са водили никакви войни само 14г. като най-големия период е 4г. по време на кризата 1936-1939г.Препоръчвам на всички да прочетат голямата статия на Кнут Хамсун "Духовният живот на Америка", написана през 1889г.За съжаление е издадена на български отдавна- през 1930г. Това не е статия- това е присъда над САЩ и от изминалия век е видно, че нещата в тази страна са се влошили. Да не забравяме, че САЩ са създадени от престъпници и всякакъв боклук изгонен от Европа.
  • 52 Санчо

    19 2 Отговор
    Оръжейното лоби беше най-големият му спонсор в предизборната кампания, сега набързо Джо-то трябва да направи няколко войни, за да може господарите му да си възвърнат инвестициите... Ще запали света този изкуфял дядка...

    Коментиран от #56

  • 53 Бесен Язовец

    23 3 Отговор

    До коментар #40 от "JEB":

    Отворих БТА Паралели и намерих една много интересна статия в нея пише, че на балканите робията е генетично заложено в някои едноклетъчни организми също и поклонничеството към запаните алчни имперялисти!
  • 54 В.В.П.

    19 4 Отговор
    Ей,Джо,,взимай си военните бази u y дома.Ясно ???.Връщай се у дома..!. България,за бг.еоенни!!.Завинаги.!!Върни ,парите за самолетите!!.
  • 55 Боо

    17 3 Отговор

    До коментар #43 от "МИЧ":

    Не съм съгласен! Евреите не обичат никой, само парите, властта и влиянието! По времето на Елцин евреите уж демократично бяха изкупили и превзели най важните отрасли в страната! Руските КГБ се заемат да си върнат държавата и назначават Путин, като дългогодишен агент за Президент! По късно Путин превръща КГБ във ФСБ и с много усилия Путин изкупува и изгонва голама част от евреите в Русия! Сега искат да го свалят и този път завинаги да изкупят и разпарчетосат Русия, ЗАВИНАГИ! Възможно е, но преди КГБ е имал 80 хиляди служители, а сега ФСБ има 350 хиляди служители, като голяма част работят и извън пределите на страната!
  • 56 Лошото е

    10 4 Отговор

    До коментар #52 от "Санчо":

    че той дори няма да разбере какво е направил. Деменцията не прощава...
  • 57 Голи приказки

    16 2 Отговор
    Къде ли са се сблъскали, на кой ЮФРОНТ. Сирия не е показател. Друг вид е икономиеският сблъсак, но западните допуснаха фатална грешка с отварянето на кутията на Пандора. Санкции. Тепърва ще си лижат ранште, в т.ч. САЩ
  • 58 Sieg

    15 4 Отговор
    САЩ ще отстъпят и ще се нагъзят даже, по навик.
  • 59 Фридман

    20 3 Отговор
    Джо е решил, че ще си прави реклама за сметка на Руската Федерация. А питал ли е Кремъл дали може?
  • 60 !!!?

    21 4 Отговор
    Америка разбра, че налагането на Мир в Света е убийствен за империята на Злото, която съществува само благодарение на Войни, а диктаторите тероризират народите си плшейки ги външен враг !!!?

    Коментиран от #65

  • 61 2121

    18 4 Отговор
    Нищо не може да направи на Русия сащ.Когато четеш написано от чиновник в Белия дом,първо трябва да се провери дали написаното ие истина.Страна съставена от секти, от измета на Европа, със затихващи функции,не може да нарежда дори на страни от Африка/те също имат свое правителство.Важно е да помните ,че Байдън се обади на Вл. Путин ,а не обратното.Обикновено слабия се обажда на силния и търси да договори как да взаимодействат двете държави.Публична тайна е ,че Израел управлява сащ.Всички големи корпорации се управляват от еврейски фамилии.Българите, които са наясно с подлостта на евреите ,с тяхното безбожие/защо не признават Ийсус Христос за Месия/,подстрекатели на всички войни,непризнават Палестина /населена от евреи ,но мюсюлмани/,никога не са ги зачитали за хора.Евреите са виновни ,че поругаха тялото на Цар Борис III,като заедно с престъпниците комунисти/Георги Димитов,масона Васил Коларов,Вълко Червенков/,и фалшивите партизани го извадиха от гроба му в Рилски Манастир.Евреите има много да плащат.За това аказанието ще дойде имченно от Бог Ийсус Христос.Никога няма да им бъде простено свише.Колкото до сащ те нямат нито сила ,нито възможност да заплашват Русия.Напоследък има завръщане на страни от Европа, Прибалтийските страни ,дори Турция/нашия враг /към РФ.А евреите през ВСВ бяха спасени от лагери и затвори и лекувани именно от Червената Армия.Не виждам как ще се опълчат на своите освободители.

    Коментиран от #77

  • 62 Стефан Петров

    16 2 Отговор
    Тъй като стана дума за евреите в САЩ има нещо, което е малко известно. Любен Рабчев, емигрант от Русенското село Стълпище, в САЩ стана там милионер. Неговата автобиография се нарича "От Калифорния до Стълпище". В нея има подробна и убийствена характеристика на американските евреи, на тяхната фантастична алчност и гадни методи за работа, с които Рабчев лично се е сблъсквал.
  • 63 ахоихо

    16 3 Отговор
    Най-големия агресор в света пръдна адски в кофата.Следва да изплиска легена като за световно.Няма вече САЩ,бе некролог!Свърщи се с вас.Най-корумпираната нация се изпъчи.ФЕД,МЕД,РОД...РОК...Блумбърг Фаундейшън.Зукърбърг Фаундейшейн,Бил Гейтс фаундешйшън,ето тези те водят за носа,поплювко.
  • 64 Само така

    2 16 Отговор
    Кервана си върви, русофилските по.мияри си лаят.
  • 65 веселяк

    7 3 Отговор

    До коментар #60 от "!!!?":

    Сложи си още лайкове защото ще ти маркирам минуси от двата си телефона, таблета, лаптопа, кУмпютъра и пералнята!
  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 ШОПА

    4 0 Отговор
    Тоз пък е.аси ФИЛМАРА !Вчера се пръкна днес вече храни ! Озлобен пинчер !
  • 68 що така

    6 1 Отговор
    Няма кой да проезвежда евтини памперси ли?!
  • 69 Да бе

    3 1 Отговор

    До коментар #21 от "РАДИО ЕЛТО":

    Е как ги е създал Бог след като родителите им са били шимпанзета ???
  • 70 ПЕНКО

    9 2 Отговор
    ПО -ГОРЕ- ИМА СТАТИЯ ЗА СПАСЯВАНЕ НА ИКОНОМИКАТА НА САЩ С 1.5 ТРИЛИОНА ОТ МВФ И КРИСТАЛИНА Г. !?!?!?
  • 71 Махмуд

    12 0 Отговор
    Важното е САЩ да не въвличат БГ в техните идиотски дела и агресия.
  • 72 ТОЧКАТА

    10 0 Отговор
    ....гати,сякаш Америка е ОБГРАДЕНА С Руски бази!!!!Верно ли е бе???Аз твърдя обратното и Русия ...ТРЯБВА ДА КАЖЕ ТОВА!!!!
  • 73 Подозрителен

    5 0 Отговор
    Не знам дали се завърна, но твърдо си отива - важни са фактите, а не приказките.
    Невъзможно е вече да се консолидира американското общество.
  • 74 кочо

    5 0 Отговор
    САЩ СПРЕТЕ ДА БЪДЕТЕ АГРЕСОРИ.
  • 75 ДядоСтою

    5 0 Отговор
    КВА АГРЕСИЯ БЕ ДЪРТ ПЕДОФИЛ Я НАПРАВИ ТАБЛИЦА ЗА 200 ГОДИНИ САЩ КОЛКО ВОЙНИ СТЕ НАПРАВИЛИ И СЕ СКРИИ
  • 76 незнайко

    3 0 Отговор
    (Публикувано във факти.бг: По думите му, САЩ вече няма да отстъпват пред агресията на Русия.) ПРОМИВАНЕ НА МОЗЪЦИ !!! Какво аграсия показва Русия ??? МАЙ ИСКАТ ДА ОБЪРНАТ ПАЛАЧИНКАТА . САЩ не се спряха в цял свят с техните конфликти !!! ТЕ СА АГРЕСОРИТЕ и света вече го разбира !!!
  • 77 незнайко

    1 1 Отговор

    До коментар #61 от "2121":

    Много противоречив пост сте създали . Определете се накъде Ви духа вятъра !!!
  • 78 Знаещ

    2 0 Отговор
    Бог да ни е на помощ
    Злото - САЩ отново се кани да вършее из Земята и да налага силово това, което си е наумила..
    По точно което са си наумили от Дълбоката глобална държава - САЩ е само тяхно средство
  • 79 Димитров

    1 0 Отговор
    Каква агресия?Липса на дипломатичност,лъжи и кой ще уплаши?С равнопоставен по сила не се говори така,освен ако си безсилен!Стига с тази оперативна разработка Навални,много лъжи блеснаха!
  • 80 Я русский.

    1 0 Отговор
    🥱....