Last news in Fakti

4 Март, 2021 10:00 7 616 107

Бойко Кралевити в люта битка с руската мечка

  • русия-
  • нато-
  • бойко борисов-
  • бойко кралевити-
  • руска мечка

Пример на русофобия е отказът на правителството на падишаха да разреши полети на руски самолети към Сирия

Бойко Кралевити в люта битка с руската мечка - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Автор: Антон Бежански

“След като България е член на НАТО и след като НАТО като основен противник, военен, приема Русия, нашата отбранителна доктрина е насочена срещу тях... В доктрината ни ако стане война, ние ще се бием за НАТО".

Бойко Борисов, премиер на България, в изказване на 18 септември 2018 г.

Неотдавна руската „Свободная Пресса“ интервюира Михаил Александров, експерт в Центъра за военно-политически изследвания към МГИМО за евентуалната възможност, България да участва във война в Русия на страната на НАТО. На въпрос към него за ролята на България в една такава война, Александров отговори: „България има излаз на Черно море. Възможно е да има бази на кораби и подводници на САЩ и други страни от НАТО. От българските летища могат да излитат самолети, за да бомбардират Крим. В този случай ще трябва да ударим България - колкото и да не ни се иска“.

От българския фолклор и митология е известно, че на помощ на изтерзаното от турския поробител българско население, на помощ се е притичвал Крали Марко, непобедим юнак, известен още като Марко Кралевити. Българския народ днес не е поробен, но над него също е надвиснала опасност. В Доклада за националната сигурност за 2019 г. се прокрадва внушението, че Русия представлява заплаха за националната сигурност на България. Затова и се приветства на присъствието на НАТО в Черноморския регион.

Русия - това е Руската мечка и срещу нея за защита на националната ни сигурност изправя мощна снага нашият Падишах и Спасител Бойко Кралевити.

Но нека кажем преди това няколко думи за тази прословута и страховита Руска мечка.

Според Руската "Фондация за обществено мнение" идентифицирането на един народ със символи помага да се разбере състоянието на масовото съзнание. В този смисъл руснаците демонстрират традиционната си обвързаност с образа на мечката, който според тях олицетворява Русия. Почти две трети от руското население наричат мечката най-удачния символ на Русия. Като символ на сила и гаранция, че който посмее да нападне Русия, ще бъде прегазен от руската мечка. Както се е случило с шведските нашественици, Наполеон и Хитлер. Но по време на Студената война в американските и западните медии Съветския съюз започна да се изобразява във вид на карикатура под формата на агресивна мечка и тази практика за окарикатуряване на Русия и представянето и като заплаха за САЩ и НАТО продължава и до днес.

Битката на Бойко Кралевити под поощрителният поглед на САЩ и НАТО срещу Руската мечка се води в различни направления. Едно от тях е в областта на икономиката. Падишахът ликвидира трите руско- български енергийни проекти от "големият шлем" на президента от БСП Първанов- , нефтопровода "Бургас- Александропулис", от който щяхме да печелим 35 млн. дол годишно от транзитни такси и да си осигурим сигурно и евтино гориво, жизнено важните за икономиката АЕЦ"Белене", "Южен поток", което вицепремиера от неговата партия Румяна Бъчварова определи спирането на трите големи енергийни проекта - на газопровод, нефтопровод и ядрен проект, като, " изключително важно решение на премиера в световно отношение". През март 2019 г. Борисов увери генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, че България е верен съюзник, а не троянски кон на Русия в Алианса.

В областта на двустранните отношения, любимо занятие на подчинените Падишаха ДАНС и Външно министерство стана гоненето на руски дипломати, обвинявани в шпионаж, без на обществеността да се представят каквито и да е доказателства, действия горещо одобрявани от американското и други западни посолства. Външните министри в правителствата на Падишаха бяха всички "ястреби" по отношение на Русия, како особено активна в това отношение се изявява последният външен министър Екатерина Захариева. На 3 септември 2019 г. нейното ведомство излезе с декларация, че деветосептемврийският преврат през 1944 г. бил пряка последица от обявяването на война на 5 септември 1944 на "неутрална" България, управлявана от "демократично" правителство, от страна на СССР г. и последвалото навлизане на съветски войски на българска територия било "окупация". Заслепената от русофобия Захариева удобно забравя, или пък не знае, че обявеният "неутралитет" от страна на Царска България не е признат от трите велики сили- СССР, САЩ и Великобритания, и че в Парижкият мирен договор от 10 февруари 1947 г. между САЩ, Великобритания, СССР и други съвоюващи страни от една страна и България от друга, се казва че „България, като стана съюзник, на хитлерова Германия и участвува на нейна страна във войната срещу Съюза на съветските социалистически републики, Съединеното кралство, Американските съединени щати и другите обединени народи, носи своя дял от отговорност за тази война”.

Декларацията на Захариева естествено предизвика остра реакция от страна на Москва.

Пример на русофобия е отказът на правителството на Падишаха от 8 септември 2015 г. да разреши полети на руски транспортни самолети на път към Сирия. Имало съмнения, че в тях можело да превозват военна техника за правителството на арабската държава. По това време в тази държава набира сили един мракобесен режим под името Ислямска държава, който застрашава Либия и Ирак и най-вече Сирия, където се стреми да свали правителството на Башар Асад. Нещо, към което се стремят и САШ и други съюзници от НАТО. През април 2017 г. сръбското списание"Serbia Info" съобщи, че България е забранили на няколко самолета МИГ-29, които Русия подари на Сърбия, да прелетят през въздушното ни пространство, един друг пример на държавна политика по отношение на Русия почиваща на русофобия. На 23 септември 2018 г. по време на сесията на ООН в Ню Йорк българският премиер Борисов увери премиера на Република Грузия Мамука Бахтадзе, че България е един от най-активните поддръжници на евроатлантическата перспектива на Грузия- присъединяване към НАТО, нещо срещу което Русия остро възразява, смятайки го за заплаха за националната си сигурност.

Във военно отношение, Крали Бойко, освен, че изяви категорична готовност да се бие с Руската мечка на страната на НАТО, поощрява всякакви съвместни учения на българската армия с военни формирования на САЩ и НАТО, които имат определена антируска насочност. През 2017г. . стотици американски военни с 22 бойни машини "Брадли" и 4 танка "Ейбрамс" пристигнаха за учения в американската база в Ново село под името "Атлантическа решителност. С благоволението на Падишаха, в Ново село, Безмер, Айтос и Граф Игнатиево са разположени четири бази уж на НАТО, но други войскови части освен на САЩ в тези бази не са се мяркали от години. Ползват базите разбира се безплатно. Българските военни в базата, както и обслужващия американците персонал се издържат от българският данъкоплатец. Или както се изрази образно един депутат на "Атака" американец взима, но не дава.

През ноември 2019г. формирования от Специалните сили на Българската армия и армейската авиация на САЩ в Европа проведоха у нас петдневна съвместна подготовка в района на Учебен полигон „Ново село“ и летище Пловдив. През юни 2020г. в западната част на Черно море се проведе учение в рамките на Плана за българо-американска подготовка за 2020 г. с участие на български военни кораби и кораби на страни от НАТО и от американския Шести флот. През септември 2020г. България беше домакин на международната летателна тренировка „Тракийска пепелянка - 2020“, с участие на САЩ и страни от НАТО.

България прие да участва и в антируския геополитически проект "Триморие", иницииран от Полша по подобие на проекта „Междуморие“ на маршал Пилсудски в периода между Първата и Втората световна войни, в който участват дванадесет централни и източноевропейски държави с излаз на Черно, Балтийско и Адриатическо море, който се разглежда като „защитна стена“ между Западна Европа и експанзията към нея на Русия и по думите на бившия президент Тръмп ще бъде гарант за суверенитета и сигурността на техните народи.

Някога, през юни 2016г. Падишахът заяви: "Аз искам в Черно море да виждам платноходи, яхти, туристи, мир и любов. Не искам на курортите ни да се разхождат военни фрегати напред и назад". Но това негово заявление бе за обществена консумация, на практика Двуликият Янус както често прави, говори едно, а прави друго.

Но да кажем, че в близките две три години например, не дай боже избухне война между НАТО и Русия. България, естествено, съгласно заявлението на Падишаха България ще се включи във войната срещу Руската мечка. Падишахът ще направи това, което даже правителството на Богдан Филов, което вкара България във военен съюз с Нацистка Германия и обяви война на САЩ и Великобритания не пожела и не посмя да направи- да воюва заедно с Хитлерова Германия срещу Съветския съюз.

Може да се направи обосновано предположение, че Главнокомандуващият съгласно конституцията Румен Радев, ще се откаже от тази съмнителна чест. Функциите на Главнокомандващ съответно ще поеме Падишахът, той нали между другото е и Генерал- Лейтенант, но сигурно ще бъде произведен в Генерал- Полковник, а защо не и в Маршал, като например Тито навремето в Югославия. Той и ще поеме министерството на финансите, което така или иначе си е под негов контрол.

Министър на войната ще бъде Каракчанов. За външен министър ще бъде назначен тъмносиният русофоб и бивш депутат и посланик Александър Йорданов. За министър на пропагандата- Соломон Паси, а за говорител на правителството крадливата, но устата Елена Поптодорова. Марешки ще предложи и предложението му ще бъде прието да снабдява армията с бензин и лекарствени препарати.

България ще обяви война на Русия, парламентът ще бъде разпуснат и прокламацията за обявяването на война ще бъде подписана от Бойко Кралевити, Каракачов и Ал. Йорданов. Ще бъде обявено военно положение и всеобща мобилизация, което ще предизвика масова мъжка емиграция. Циганите в наборна възраст ще се изпокрият. Синовете на висшите управници и на олигарсите естествено няма да бъда мобилизирани по разни извинителни причини. БСП, която ще се противопостави срещу войната на Крали Бойко срещу Русия ще бъде поставена извън закона. Про- руската "Атака" и Движението "Русофили" ще бъдат обвинени за пета колона на Русия и също ще бъдат поставени извън закона, а Волен Сидеров и лидера на"Русофили" Николай Малинов ще бъдат осъдени на строг тъмничен затвор, но Волен своевременно ще мине в нелегалност и ще бъде обявена парична награда от 50 хиляди лева за залавянето му. Главният прокурор Гешев ще организира лов на руски шпиони и на разни рубладжии, обвинени, че се занимават с подривна дейност срещу Падишаха и държавата. ДПС ще запази неутралитет, Ахмед Паша е достатъчно умен да не се бута в шамарите и да постави под угроза съдбата на етническата турска партия- корпорация. Херо Мустафа и посолският и състав предвидливо ще опрашат за Вашингтон, ще се изпразнят и посолствата на натовските страни.

Как ще се развият военните действия?

Може да се направи обосновано предположение, че съседните ни страни Гърция и Турция ще обявят неутралитет. В Гърция недолюбват американците, а Турция има горчив опит от воини в миналото с Руската мечка. А освен това Москва може да затвори кранчето на Турски поток, по който двете страни се снабдяват с жизнено необходим газ. Путин обаче ще спре доставките на газ за България и спешно ще бъдат вкарани хиляди тонове боклуци от Италия и други страни за изгаряне в тецовете. Това ще предизвика обгазяване на българските градове и остри респираторни заболявания, което ще доведе до бунтове, към които ще се присъединят собствениците на таратайки и таксиметрови шофьори, които са инсталирали газови бутилки в колите си.

Войски на наша територия Германия и Италия няма да изпратят, те ще се въздържат от война с Русия, двете страни имат лоши спомени от Втората световна война. Англия и Америка са далече и ще оставят България на произвола на съдбата. Военните кораби на САЩ и НАТО скоропостижно ще се изтеглят през Босфора за да не бъдат потопени от руски бомбардировачи и ракети изстреляни от вътрешността на Русия и българския черноморски бряг ще остане незащитен и уязвим за десанти на руски войскови части.

Когато Крали Марко се е бил с турския поробител, той е имал страховита сабя дамаскиня. Крали Бойко няма сабя, той има пистолет, но на него няма да разчита, той има армия. Или нещо подобно на армия, недокомплектована, със старо въоръжение. Но пък ще има осем модифицирани американски изтребители трето поколение F-16, които между другото са излезли от въоръжение в Америка. Когато ги поръчваше Падишахът изръси за тях милиарди, без още да са произведени и обяви, че купува "най- доброто", за да не са нашите летци "пушечно месо" и "да надделяват във въздушен бой". Идеята броещите се на пръсти българските изтребители да надделяват над стотиците ултрамодерни руски самолети от четвърто и пето поколение разбира се е утопична, те може и въобще да не излетят, ако руските бомбардировачи или ракети с далечно действие бомбардират нашите летища.

Може да се направи и обосновано предположение, че Русия няма да бомбардира българските градове, както не го направиха и по време на Втората Световна война, за разлика от американските и английски бомбардировачи. Войната ще бъде обречена на провал от първия ден, защото българските войници ще откажат да воюват срещу руските войни, чиито пра- пра- деди ни освободиха от турско робство 1978г. Те ще бъдат посрещнати по места с хляб и сол. Но това ще стане след като руски десантни части дебаркират на боянските ливади и ще арестуват Падишаха, като ще му вземат пистолета. Русия, като победител, ще претендира за компенсации заради материалните разходи свързани с воденето на войната, но ще остане с пръст в устата, защото ще се установи, че българската хазна е изчегъртана до дъно от Падишаха. Ще бъде претърсена къщата му в Банкя с надежда поне да се открият кюлчета злато и петстотин еврови банкноти, но няма да намерят нищо, освен скрити подслушвателни устройства, инсталирани от Бойковите душмани. Той и придворните му Каракачанов, Ал. Димитров, а възможно и Пасито сигурно ще бъдат откарани в Москва на разпити и настанени в Люблянка, възможно в същите килии, в които през 1945г. са били настанени Богдан Филов, княз Кирил и други министри, виновни за вкарването на България във войната на страната на хитлеристка Германия. Ще бъдат подложени на строг, но здравословен хранителен режим от чай със сухар за закуска, витаминозен постен борш на обяд и просена каша за вечеря, а ако случайно им сервират пържени яйца, Падишахът ще си спомни с умиление за гладните години при комунизма, когато, ако майка му е опържела яйца (яйца не са купували, защото са гледали петнадесет кокошки) е било голяма работа. Закръглените и с наднормено тегло Борисов, Каракачанов и Йорданов ще се завърнат в родината с идеално кръвно налягане и холестерол, без шкембета, стройни и в цветущо здраве. Няма да бъдат посрещнати с цветя естествено, освен от фанатичната русофобка и американофилка и бивша лична преводачка на Тодор Живков Елена Поптодорова. Твърде възможно е да бъде устроен нещо като Народен съд, след което ще бъдат настанени в удобни килии в Софийския централен затвор, не като смрадливите такива, в които бяха настанени бившата кметица на "Младост" Иванчева и заместничката и Биляна Петрова. След една година или нещо президентът Радев ще демонстрира благородство и ще ги помилва и те ще се оттеглят от политическия живот и ще се отдадат на писане на мемоари, но неволите на Падишаха няма да свършат, той ще продължи да се влачи по съдилищата във връзка с разни зулуми при неговото управление. Красимир Гергов и някои други олигарси ще се обявят за русофили и ще направят съответните дарения на движението "Русофили" на Николай Малинов. Партията ГЕРБ ще стане бутикова, като някогашната партия на Яни Янев, "Воля" на Марешки, СДС и царската партия НДСВ. Видни герберисти и бивши комунисти от тази партия ще предадат подло бившия си любим вожд, на когото са се клели във вярност, ще се разпръснат като пилци, усетили над главите си сянката на ястреб и ще се присламчат към други партии.

Между другото Трета световна война няма да се разрази. Китай ще застане на страната на Русия, ще обяви мобилизация и американците и западните им съюзници набързо ще поискат примирие, така както се случи през 1953г. по време на Корейската война, когато китайската армия се включи на страната на северокорейската армия. В опразнените американски бази временно ще се настанят руски военни части, което САЩ и НАТО ще обявят като окупация на България от Русия.

Така безславно ще приключи битката на живот и смърт на Бойко Кравелити с Руската мечка.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 87 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бойко

    37 7 Отговор
    Бойко...........
  • 2 тцтц

    42 3 Отговор
    Ще се бие...
  • 3 шумкари сте

    42 69 Отговор
    От много години се говори, че Бойко е троянски кон на Путин, но май ви е удобно да го забравяте това.

    Боко е много прозрачен, като каже "комунистите не могат да построят това". Хвърля прах в очите, както лъжеше за "убития" му дядо. Всъщност бойко си е червена кукла, която държи властта в ръцете на червените.

    Коментиран от #94

  • 4 Мой

    109 14 Отговор
    Сатаната от Банкя е готов да ни продаде и унищожи, само за да стои на власт.

    Коментиран от #46

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 !!!?

    39 60 Отговор
    Кремълски шанаж за реанимиране на русофилската-антибългарска диаспора...може би ще "ударят" американските бази в Поморие !!!?
  • 7 Бойко

    68 15 Отговор
    Клекна и на Путин с 3 милиарда за тръбите. Клекна и на американците за самолетите иначе Меркел.
  • 8 Боко вярващия

    79 10 Отговор
    Боко се кланя само на Божеството Шкаф и го е страх само от този, който може да му попречи да ди изповвдва шкафрелигията си !
  • 9 РЕАЛИСТ

    79 6 Отговор
    Фолклора си е фолклор, но историците казват, че Крали Марко е станал васал на турците. Същото е и с Бойко Кралевити- турски васал.
  • 10 Анонимен

    96 31 Отговор
    С удобрениние от 88% към Русия, никой българин няма да тръгне на война с Русия. По скоро ще стане преврат и ще увиснат на въжето шепа мафиоти.

    Коментиран от #11, #13

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 USSS

    40 55 Отговор
    Акцента на статията е, че някой е длъжен да обича дъртата мечка. Не, не е!
  • 13 !!!?

    45 58 Отговор

    До коментар #10 от "Анонимен":

    Ако Кремъл реши да поКримчи България бъди сигурен, че българите ще се сражават като генерал Колев, а Фигуранта ще се крие под юргана !!!?

    Коментиран от #83, #92

  • 14 истина е

    63 8 Отговор
    Толкова бели направи тиквата на държавата , колкото всички взети заедно некадърници не са направили !!!!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Мани Мани !

    29 40 Отговор
    То една мечка.....!

    Коментиран от #75

  • 17 Бае тодър

    26 20 Отговор
    Абе, това от куде го ПРЕПЕЧАТИХТЕ ОТ рия новости ли..... Колкото и да и показвате пропагандата повечето вече видяха за какво иде реч.... Трите милиярда и краде нето от лукоил и Белене РУСОФОБИЯ ЛИ ГО НРИЧАТЕ.....

    Коментиран от #47

  • 18 Stormtrooper

    27 7 Отговор
    Каква люта битка, каква мечка?
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 драми

    29 37 Отговор
    поредната доволно смешна статия/русофилска/
    1.как така става че всяко отбранително учение на наша територия се тълкува като опит за агресия посока русия ??
    2.как така ще стане руснаците да бомбардират летища с натовски/американски персонал/разположен на тяхна територия ако не сме влезли вече във световна война
    3.военните действия не опират до исторически чувства а до заповеди и германци и италианци никой няма да ги пита а ще ги праща..редно е хора които не разбират от гео-стратегически въпроси и проблеми да садят домати и прочее мирновременни полезни занятия
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Само по себе си

    45 17 Отговор
    Публикувано във факти.бг: България да участва във война в Русия на страната на НАТО
    Аз пък, предпочитам да участвам във война В САЩ на страната на Русия. Нали мястото на водене на военни действия не определя самото действие като агресия? Какво значи война "В" Русия, ако не военна агресия? Нещо като защита на американските интереси? Е, няма ли да се намери някой или обединен свят, който да направи със САЩ това, което САЩ от създаването си прави по света? След избиването на милиони индианци, продължи с избиването на милиони японци, корейци, виетнамци, иракчани, иранчани, палестинци, сирийци, сърби, кюрди и какви ли още не. Сега и военен вирус пусна, да унищожи и останалия свят. Ами, какво да им пожелая, освен да им се връща. Жалко за малкото невинни американци, които просто не искат да знаят що за изроди ги насъскват срещу света. Всичко е естествено -Хитлеризмът беше прогонен от Европа и приютен в САЩ. Виждаме защо.

    Коментиран от #37

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Pam

    5 0 Отговор
    До #5 и #10.Абсолютно правилно!
  • 26 ТаУмВзе

    26 6 Отговор
    Мутрата каза, че ако стане война ще бега с 200. Иначе много забавна статия.
  • 27 Васил Ботев

    9 20 Отговор
    През първата световна война смачкваме руските и ромъските войски с което ги отказваме от войната.Втората световна българия се превзема отвътре, от продажните ни превзели парламента със сила управляващи. След 1877г. Турция е искала лична война съ русия ама мечката се скрила някаде в степите. Но никой не иска война и, затова трябва да го махнем това правителство.
  • 28 Рап

    20 15 Отговор
    По големи глупости не бях чел! Наистина факти коментират неща или дават форум за коментарии на абсолютни мисирки! Престанете с тези въображаеми войни или конфликти! Никой никого няма да напада сега средствата са съвсем други....
  • 29 драми

    8 9 Отговор
    да не говорим за триумфалният завършек..първо да твърдиш че китай по някаква причина ще тръгнат да защитават руски интереси означава да признаеш че главата ти е куха че дрънка..китай са 3000 годишна самостойна цивилизация и за тях всичко извън китай е варвари..маккартър е искал да бомбардира пхенян с ядрено оръжие и е бил възпрян от президента..има също така обосновано твърдение от някой автори че американците нарочно са допуснали изтичане на информация до ссср и китай по отношение на ядрената си програма за да установят паритет и да възпрат разни войнствени генерали да злоупотребяват с свръхмощно оръжие на което падат в жертва предимно цивилните ..като цяло от статията става ясно че не е много хубаво да имаме отбранителни способности защото оттатък черно море няма да могат да спят спокойно понеже ние сме велика сила а те не..е по-голям смях здраве
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Казуар

    18 10 Отговор
    Русоид да се наричам, първа радост е за мен.

    Коментиран от #43

  • 33 !!!?

    24 19 Отговор
    Крайно време е Радев официално да предупреди Кремъл за перманентните заплахи от висши руски държавни чиновници за военен удар срещу България, а не да праща шпиони да му следят човешките права в братска Македония !!!?
  • 34 Много важно

    14 4 Отговор
    Идеята на НАТО е да бъдат защитавани отделните държави-членки от нападение. Ако друга държава (Русия, Китай, Уругвай или примерно Кирибати) извърши агресия срещу държава-членка на НАТО, НАТО да я защити задружо! Това е повече от чудесен замисъл! Но ако на държава-членка на НАТО и хрумне да воюва с друга държава, останалите държави-членки НЯМАТ НИКАКВИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ към нея! И ако се окаже, че държавата-членка започнала войната си е направила грешно сметката и нападнатата от нея държава успее да прехвърли войната върху територията на държавата-членка, то това не е агресия. А ако държава-членка на НАТО си предостави територията нз друга държава-членка за нанасяне на удари по трета държава, то това я прави съучастник в агресията и по никакъв начин не задължава другите държави членки да и помагат. Те дори имат право да снабдяват с всичко, дори оръжия нападнатата държава.
  • 35 Ивайло Меренов

    39 18 Отговор
    След руско-турската война, руснаците освободиха България и си заминаха, Запада я разпарчетоса.
    В ПСВ сме срещу Русия, две години преди края на войната Русия напуска. Ние губим войната, Запада пак ни разпарчетоса.Следва зверска национална катастрофа.

    ВСВ пак сме срещу Русия, и отново губим войната. Но руснаците този път ни окупираха, и не позволиха Запада да разкъса България окончателно. За 40 години с тяхна помощ се построи съвременна България, после пак си заминаха.
    Днес, на прага на ТСВ, пак сме срещу Русия- уникални тъпаци сме. Този път никой няма да си мръдне пръста за нас.И по-лошо е- съседите ни-Сърбия,Турция, Гърция, които са в добри отношения с Русия, за разлика от нас, се точат за още българска земя.
    Ако оцелеем по чудо, се надявам военните да затворят границите, за да не избягат всички антибългарски соросо грантаджийски лакеи, защото със сигурност хората ще им потърсят отговорност...окончателна..

    Коментиран от #41

  • 36 Кафява мечка

    18 3 Отговор
    Бойко постоянно ходи по горите,но все не мога да го срещна за да ми разреши проблемите
  • 37 МАФИЯ НА ББ

    31 2 Отговор

    До коментар #22 от "Само по себе си":

    БОЙКО БОРИСОВ Е СТРАХЛИВО ТИКВЕНО ПЛЪХЧЕ. ТОЯ СТРАХЛИВ ТОЛУГ ГО Е СТРАХ ДА ИЗЛЕЗЕ ЛИЦЕ В ЛИЦЕ СЪС СОБСТВЕНИЯ СИ НАРОД. ТОЛУПА ВЕЧЕ ДВА ПЪТИ ГО ВИКАХА ПРЕД ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ И ОТ СТРАХ НЕ ОТИДЕ. ОБЪРКАЛИ СТЕ ЗАГЛАВИЕТО- БОЙКО ГЛУПОВАТИИ.
  • 38 Божий !

    7 13 Отговор
    Колко е лесно да "освобождаваш" тази клета земя ! През 1878 година крепостните мужици я асвабадиха от "Марко Кралевити", васал на турския султан. През двете световни войни прусаците я ощастливиха с освободителната си мисия. През 1944 г. гладната мечка пак я асвабади и предостави на комуно-лумпените. А след 1989 г., като гръм от ясно небе, се изтъпанчиха американските освободители, та Ердо Хан и Бойко Кралевити станаха дружки и братушки.
  • 39 мдаааа

    9 5 Отговор
    Станислав Лем пасти да яде ...😁

    Коментиран от #57

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Казуар

    18 18 Отговор

    До коментар #35 от "Ивайло Меренов":

    Русия и СССР не позволяваха България да бъде разпокъсана защото им беше плячка, окупирана от тях. Само дето направиха българите в Пиринския край македонци.

    Коментиран от #73

  • 42 Хъмм..!

    13 15 Отговор
    Руската мечка няма никакъв шанс пред Лева Балкански.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 ттт

    13 8 Отговор
    През ВСВ България е член на Тройния съюз (ТС), където подобно на членството ни в НАТО, е била длъжна да окаже военна помощ на друга държава от ТС, нападната от трета страна. Това по никакъв начин не е задължавало България да съдейства на другите държави от ТС, включително с предоставяне на територия за осъществяване на агресия срещу други държави. Българските правителства по онова време имат две огромни грешки, по-правилно престъпления, които въвличат в тежки беди цяла България.

    Първо, България предоставя територията си на Третия райх за нападение срещу Югославия. Повече от милион германски войници преминават през България, за да атакуват Югославия. Това го научих скоро, то не е преподавано по история както сега, така и по времето на социализма. Страх ни е било от Германия ли? За паралел, Гърция не позволява италианската армия да мине през гръцка територия и Италия я напада. Денят 28 октомври 1940, на който Гърция отказва на Италия, е националният празник на Гърция известен като "Денят Охи".

    Второ: Япония напада САЩ (Пърл Харбър) и е агресор, а не жертва на агресия. Това по никакъв начин не задължава България да и помага, но нашите управници обявяват война на САЩ и Великобритания.

    Последиците от тези грешки на Българските управници не е необходимо да ги обяснявам.
  • 46 бечев

    14 2 Отговор

    До коментар #4 от "Мой":

    Абсолютно точно!Борисов ще ни хвърли във външна или гражданска война,но няма да влезе в затвора!!!
  • 47 Наблюдател

    14 21 Отговор

    До коментар #17 от "Бае тодър":

    Вие турците по - малко ли сте завлекли от българия.що реши, че ЛукОйл. Е руски ? Ами Турция що не се откаже от рускитес и АЕЦ - и. Бегай при ходжата си, Бае тодЪре!
  • 48 pepy

    55 7 Отговор
    Колкото и папи да те галят по главата, това не може да се сравни с една прегръдка и едно благосклонно потупване по рамото...

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 хххl

    9 2 Отговор

    До коментар #39 от "мдаааа":

    Що па С.Лем ?....Сина на Любен Дилов--дет ше става герберски депутат--той ще яде пасти !:))...нищо ,че уж пости за Великден :))
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Бля, бля, бля

    16 7 Отговор
    Мечтайте русофили, мечти...
  • 71 Верно ли

    4 14 Отговор

    До коментар #11 от "цървули":

    Не знам как да ти го кажа, "лачен патък", но вече болшевизмът и комунизмът са ИСТОРИЯ! Ти, с лачения патък би трябвало да го знаеш, ама уви - явно някаква носталгия ви гони всичките "капиталистчета":))) Опс, то и капитализмът взе, че умря :)))
  • 72 Крали Бойко, Бойко Кралевити?? Пишете

    10 4 Отговор
    Простотии!! Крал и продължава да Краде!! Това е истината! Марко е бил Еничар(Сикаджия) но се отказал, според легендите!! Нашия само на думи!!! Марко присъства във Фолклора и на други Балкански народи!!! Дали е Българин??? Него Цапайте с Бойко!!!
  • 73 Ивайло Меренов

    7 23 Отговор

    До коментар #41 от "Казуар":

    Защо през ПСВ не станахме плячка на Франция и Англия, а ни разпокъсаха в Ньой??!
    Руснаците ни окупираха и си заминаха, но държавата остана. Какво остана след Ньой??

    Коментиран от #86

  • 74 другарят

    16 27 Отговор
    Искам отново да попитам! Къде и в какво сме "съюзници" с фашистка Америка-най-мракобесната империя в човешката история, като наследник на Англииската!?? Обща култура, писменост и религия ли имаме! Обща история и призход ли ни свързва?? Общи заплахи ли имаме??-на Балканите подържат единствено мюсюлманският фактор срещу православието!!Общи икономически и търговски интереси ли имаме? Искам някой да напише поне едно нещо, което ни свързва! Да не говорим, че 90% от краварите не знаят че съществува такава държава България, а другите 10% лъжат че са чували, но казват че се намираме в Африка!?
  • 75 pepy

    38 6 Отговор

    До коментар #16 от "Мани Мани !":

    "То една мечка.....!"

  • 76 Фъкoff

    18 8 Отговор
    Пасквил писан под диктовката на мечката. Хем да размаха пръст на Бойко да внимава все пак, хем да дава кураж на подлогите си тук, че ще вземат някога властта, хем да подлъже сините да гласуват за Бойко като патрЕотин нищо че подарява Македония на сърбите, за да угоди на мечката. Няма ги нито 10-тте милиарда годишна вноска в спестовната книжка на Путин, нито милиардите подарък за КТБ, нито газопровода за Сърбия като безвъзмездно дарение на газпром, нито мотането на газовите връзки с Гърция и Румъния, нито смешните милиончета в проекта Триморие, нито пропускането на имигрантите натирени от руснаците към Европа, нито поддържането на Лукойл да не плаща данъци защото е "фалирал", нито отказите за участие в маневри в Черно море, нито предаването на български територии в ръцете на мечката за разузнавателни и диверсионни бази, нито съпротивата срещу събарянето на грамадите в чест на окупаторите мечки, нито подмяна на мечешките лъжи в учебниците...Каша от съвременни лъжи и загорял исторически качамак.
  • 77 Атлантически клуб

    7 20 Отговор
    Напред българи юнаци, зад вас сме. Битката с Русия иска жертви но няма да сме ние. Нито децата и внуците ни.
  • 78 Google

    16 9 Отговор
    Изключително манипулативна статия написана от човек с нисък интелект за хора с подобен!
  • 79 аз съм Веска

    0 5 Отговор
    КРАЛЕВИТИ ИМА СЪЩИЯТ КОРЕН - КРАЛ . ПОЛУЧАВА СЕ БОЙКО КРАЛЯ . ОСТАВА ДА ПРИПОМНЯ НА УВАЖАЕМИТЕ ЧИТАТЕЛИ , ЧЕ КРАЛЯТ ИМА ЗА СЪЮЗНИЦИ ,МНОГО ПОВЕЧЕ ОТ ТЕРИТОРИЯТА НА ЕДНО ЦАРСТВО .ИЗЛИЗА , ЧЕ ДУХОВНИЦИТЕ СА МУ ПРЕПИСАЛИ МНОГО ПОВЕЧЕ , ОТКОЛКОТО САМИЯТ ТОЙ ОЧАКВА .НЯМА ДУХОВНИЦИ , КОИТО ДА НЕ ЗНАЯТ РАЗЛИКАТА МЕЖДУ ЦАР И КРАЛ .А ЗА МЕЧКАТА ... КАКВО ДА КАЖА .
    СИНОВЕТЕ НА ВЕЛИКАТА МЕЧКА СА БЪЛГАРИТЕ .НО В ТОЗИ СЛУЧАЙ , БОЙКО СИМВОЛИЗИРА МЕЧКАТА .
    ЩОМ ВЕЛИКА РУСИЯ , И ББ СА ПРЕДСТАВЕНИ КАТО МЕЧКИ , ЯВНО Е ,ЧЕ ДВЕТЕ МЕЧКИ ЩЕ СЕ РАЗБЕРАТ .
    НА АНАЛИЗАТОРИТЕ И ВСЯКАКВИ ....ОЗИ,ПОДАРЯВАМ НАЙ - ИЗВЕСТНАТА ФРАЗА НА ЧИЧОВОТО .
  • 80 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Африка

    3 12 Отговор
    А ние като видна африканска държава имаме като символ цели 3 лъва на герба.

    Коментиран от #84

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 pepy

    31 3 Отговор

    До коментар #82 от "Африка":

    "... имаме като символ цели 3 лъва на герба."

    Ти да видиш... Цели три лъва и нито една петолъчка... или пък години за НАЧАЛО и КРАЙ... За тези, които ги гони носталгията...

    Коментиран от #85

  • 85 pepy

    21 0 Отговор

    До коментар #84 от "pepy":

    За носталгиците...

    Коментиран от #87

  • 86 Казуар

    20 5 Отговор

    До коментар #73 от "Ивайло Меренов":

    Руснаците ни окупираха, но си заминаха не по свое желание, кучето не пуска кокала доброволно. Същото стана и по време на СССР.
  • 87 Казуар

    19 1 Отговор

    До коментар #85 от "pepy":

    Сигурно малко хора знаят, че при първият герб на комунистите имаше само 1944г. След години беше добавена 681г.

    Коментиран от #88

  • 88 pepy

    19 1 Отговор

    До коментар #87 от "Казуар":

    Явно се усетиха, че така или иначе държавата не започва с тях, но пък е свършила с тях... :)
  • 89 Стефан

    8 7 Отговор
    Първо да попитам, ЗАЩО статията няма автор, второ ЗАЩО паметта ви е изветряла и не знаете че АЕЦ Белене беше спрян от кабинета на Орешарски подкрепян от БСП, ДПС и едно златно пръстче с руски медали на гърдите, трето след като бяхме членове на Варшавския договор това не означаваше ли че при война трябваше да се бием с Турция, Гърция, САЩ и техните съюзници, припомнете ми КОЙ подписа за влизането на България в НАТО, май един ДОНОСНИК който правеше демонстрации срещу НАТО когато имаше военни действия срещу Сърбия, и да не се разпростирам много КОГА сме се били с руснаци , само един път когато те ни НАПАДАТ, а колектива написал този / материал / знае ли че САМО България не е воювала от целия източен блок срещу СССР , великите сили били взели решение че сме били в коалиция с Хитлер, а не взеха ли решение че сме воювали срещу Хитлер и сме дали ПОВЕЧЕ жертви от ПОБЕДИТЕЛКАТА Франция, жалко четиво достойно за презрение и написано от ПРЕДАТЕЛИ на България.

    Коментиран от #96

  • 90 хАнонимен

    11 5 Отговор
    По идиотска "статия" едва ли някой може да напише.Авторът е толкова зле,че не може да разбере колко е зле.
  • 91 Азимут

    14 9 Отговор
    За сведение, в началото на Втората Световна Война, Германия, Русия и България са били в съюз, а войната я започват Германия и Русия, срещу Полша! Както винаги обаче, в Кремъл ни правят на глупаци и ни внушават, че трябва вечно да сме им задължени. България винаги се е държала братски, но в замяна, е получавала заплахи и враждебни небратски действия. Станахме членове на НАТО, защото имаме основание да страхуваме от вас и защото имаме нужда да се чувстваме защитени. Доколкото знам, Русия също беше получила покана за членство в НАТО, но я отклони.
  • 92 Глей ти

    9 4 Отговор

    До коментар #13 от "!!!?":

    Кои точно българи ще се сражават? Тия, които са виждали оръжие само във видео игрите ли?
  • 93 ККК

    0 0 Отговор
    Абе ние, все някой от някъде ще ни удари!
  • 94 За кои червини говириш тия от

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "шумкари сте":

    Изтока или червените джудаси отзапада..?!?!!!!!??!
  • 95 Димитров

    8 20 Отговор
    Русия има огромна ваенна мощ,но неината доктрина е отбранителна.Тя няма да нападне никога,нито една страна.Омразата на управляващите в Полша и Украйна са в основата на антирусизма,но реалността е съвсем друга!Русия винаги е специална за повечето от образованите и осъзнати българи!

    Коментиран от #99

  • 96 Я па тоя

    8 20 Отговор

    До коментар #89 от "Стефан":

    Пич, слез на земята. Във Варшавския договор можехме да се бием, защото имахме армия-самолети, ракети, военнщина...в случай на опасност можехме да воюваме с Гърция или Турция, или друг неканен.Сега в НАТО нямаме нищо, не можем да защитим страната си, но имаме чужди военни бази.
    Ти не виждаш ли огромната разлика, и не знаеш ли защо днес с нас постъпват така??

    Коментиран от #97

  • 97 Стефан

    11 1 Отговор

    До коментар #96 от "Я па тоя":

    Ти виж същественото, че и преди и сега сме в съюзи и в двата случая СМЕ ЗАДЪЛЖЕНИ ПО ПОДПИСАН ДОГОВОР да воюваме ако се наложи, а това какво сме имали преди и сега няма значение.2875

    Коментиран от #100

  • 98 ПЕНКО

    4 14 Отговор
    ДРИШЛЬОЛЮИНЕ ---БЪЛГАРИЯ Е "ЧЛЕН НА НАТЮ" БЕЗ РЕФЕРЕНДУМ И НАРОДНО- СЪГЛАСИЕ !!!!! А. И КАКВО ОБЩО ИМАМЕ СЪС СЕВЕРНИЯ АТЛАНТИК !?!?!?!?!? ДА УБИВАШ НАТРАПНИЦИ ОТ САЩ Е ПРИЗВАНИЕ !!!!!!!!!! ДА УБИВАШ СОЛМОНЕЛ ПСИХИТА Е РАЗВЛЕЧЕНИЕ !!!!!
  • 99 pepy

    20 2 Отговор

    До коментар #95 от "Димитров":

    "... Русия винаги е специална за повечето от образованите и осъзнати българи!"

    Точно така е... за ОБРАЗОВАНИТЕ и ОСЪЗНАТИ българи, Русия НЕ е "Дядо Иван", нито окупаторите "братушки"... Да - специална е и това е много точен коментар...
  • 100 Я па тоя

    9 12 Отговор

    До коментар #97 от "Стефан":

    Ти наред ли си? Как да няма значение. Та ние днес, най-елементарното нямаме и не сме в състояние да правим-опазване на границите. И МВР с допотопна техника пращат...Мъка, голяма.
    За разлика от преди, днес сме в такъв съюз, че и да искаш не можеш да воюваш. Само можеш да стоиш и чакаш защита(подаяние) . Май не ти отърва да видиш очевадната разлика.
  • 101 Ричард Естес

    11 1 Отговор
    Няма кой да спре ББ в неговия естествен стремеж към простащина !
  • 102 ИМПЕРИАЛИСТ

    11 3 Отговор
    Да-а-а! Новият посланик/чка бързо активира руските "спящи клетки"...
  • 103 plovdiv 1912

    6 8 Отговор
    Няма нормален Българин , който да тръгне срещу Русия , автора много добре го знае , но прави долни манипулации , всичко е политическа игра ......Русия е дълбоко в сърцата ни и това ще бъде предадено на нашите деца ...НИКОГА СРЕЩУ РУСИЯ .....НИКОГА...
  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Този коментар е премахнат от модератор.