Last news in Fakti

17 Март, 2021 18:39 13 626 93

Ос*ахте, каквото можахте. Стига вече

  • локдаун-
  • българия-
  • коронавирус-
  • управляващи-
  • бойко борисов-
  • костадин ангелов-
  • нощ

И в началото на февруари, и в началото на март, нямаше нито една предпоставка, чиято логическа посока да сочи към това, че този път новозаразените с коронавирус няма да скочат и няма да умрат още много хора, заразени със същия вирус

Ос*ахте, каквото можахте. Стига вече - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Има ли изненадани? В България, или в поне части от нея, отново ще има локдаун. И не, в случая това не е грешно решение, то правилно в следствие на взети преди това грешни решения да има масово отваряне на почти всичко възможно, което в нашата клета майка България предразполага към "най-висша" форма на разхайтеност.

Грешните решения бяха отварянето на фитнесите и моловете, а месец по-късно и на ресторантите.
По отношение на фитнесите трябва да се отбележи, че спортуването е нещо, което е далеч от първата необходимост, без да бъде подценявано, разбира се. То може да се върши както някъде навън, където рискът от заразяване е значително по-малък, така и в почти всеки дом. Като е изключително важно да се уточни обаче, че затварянето на тази бизнес услуга, както и на всички други бизнеси, чиято дейност се спира временно, трябва да бъдат максимално и безвъзмездно компенсирани за този неприятен факт. В още по-голяма степен днес, когато причината е некадърното държавно, и по-точно политически управление на кризата. Политическо, защото минимум всеки втори случаен минувач по улицата ще е на мнение, че решенията не ги взима нито щабът, нито министърът на здравеопазването, а еднолично това прави премиерът на републиката Бойко Методиев Борисов.

И в началото на февруари, и в началото на март, нямаше нито една предпоставка, чиято логическа посока да сочи към това, че този път новозаразените с коронавирус няма да скочат и няма да умрат още много хора, заразени със същия вирус. Нито към онзи момент имахме достатъчен брой ваксинирани хора, нито сега имаме. Нямаме и пробив в лечението на този коварен вирус. А на фона на всичко, което нямаме, имаме нови щамове, за които не се знае много или се знае малко. С други думи недостатъчно.

А едно от най-големите безумия и цинизъм - на фона на отворените фитнеси, молове и ресторанти, бе това, че плановите операции в страната бяха преустановени до второ нареждане.

Най-нормалният и логичен управленски подход бе да не се отварят гореспоменатите бизнеси, докато няма достатъчен брой имунизирани хора на територията на България. Което щеше да е предпоставка за далеч по-адекватна ваксинационна кампания у нас. Разбира се, през цялото време тези бизнеси задължително трябва да получават компенсации за това, че не могат да работят заради това решение на държавата.

Всъщност, при ресторантите има един специфичен детайл. И той е, че ако се бе създала строга и разумна организация, в която те да функционират максимално противоепидемично, може би нямаше да има основания да стават жертва на новото затваряне. Такава обаче не се наблюдаваше на особено много места.

А пък схемата за училищата е проста и ясна. На училище, при изключително строги мерки, ходят само ученици от 6-ти до 12-ти клас.

Цялото това отваряне беше с предизборна цел, като заради него живота си загубиха никак не малко български граждани. Излишно е да се обяснява как се чувстват семействата им в този момент.

Предизборна цел най-вече в смисъла на това властта да се покаже като добра с всички. А по-лошият вариант, като възможна цел, е умишлено всяване на страх, който да надделее над желанието на българина да упражни конституционното си право и морално задължение да гласува на избори.

Вторият вариант обаче може да има обратен ефект за властта.

Може би някои вече са забравили доскорошните премиерски и правителствени дитирамби, че ние не само се справяме с кризата, но и го правим най-добре, говорели за нас и ни давали за пример по света. Като негативен пример може и да ни споменат, да, ала това далеч не ни е за първи път.

Освен провала с контролирането на самото вирусно разпространение в страната, имаме такъв и с ваксинационната кампания. Тя още в началото беше провал, защото нашето "мъдро" правителство бе поръчало ваксини силно преимуществено от компанията AstraZeneca, за чиято ваксина имаше известен скептицизъм още преди да започне масовата ваксинация с нея, и защото комуникационната кампания, свързана с агитация в полза на ваксинирането, беше крайно слаба и недостатъчна.

Борисов потвърди провала си сам и го направи пълен, след като спря ваксинацията с AstraZeneca (с известно основание, потвърждаващо недалновидното решение преди това), а с това на практика и почти цялата ваксинация в България. До не се знае кога.

На оправданията, че AstraZeneca била първа в нещо си там, едва ли много хора вярват. Особено след като излизат от устата на Борисов и негови подопечни. По-скоро от нея е поръчано, защото е най-евтина. Или поне така се говори.
Обаче в същото време показното, тоест ваксинацията на министъра на здравеопазването и на генерала Мутафчийски, не беше с тази ваксина. А като се вземе предвид този факт, хората започват да си задават въпроси и да се съмняват.

Разбира се, в цялата работа и Европейският съюз има своя негативен отпечатък с лошо водените преговори за доставките от различните производители на одобрените вече препарати.

Все пак обаче основната вина си е на нашите "хубостници" (и на безсъвестните индивиди на територията на България, които не спазват противоепидемичните мерки) тук и те рано или късно трябва да понесат отговорност за поразиите (съдът ще каже дали са престъпления), които направиха.

И накрая един апел: Ос*ахте, каквото можахте. Стига вече.

П.П. Едно от най-лошите неща е, че и лекари позволяват да бъдат използвани в политически игри, заради които умират хора.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 148 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Просветен илюминат

    95 7 Отговор
    Скептичен съм, че PCR тестът винаги е верен. Това е чудесен инструмент за научни изследвания. Но е ужасно средство за клинична медицина. 30% от заразените ви клетки са били убити преди въобще да проявите симптоми. Докато покажете симптоми… тези мъртви клетки генерират симптомите", добавя той. Попитах д-р Расник какъв съвет има за хората, които искат да бъдат тествани за COVID-19. "Не го правете, казвам, когато хората ме питат" — отвърна той. — "Нито един здрав човек не трябва да бъде тестван". При ХИВ смъртното заклинание (код) първоначално дойде при хората под формата на два теста за антитела, наречени ELISA и Western Blot. Не тестове PCR — те дойдоха по-късно, за да се измери "вирусното натоварване" и подчертано не трябваше да се използват за диагностициране на ХИВ. По-скоро, за да стресират хората относно техните "сурогатни маркери", които бяха представени като показател за това докъде са стигнали в битката си срещу ХИВ. (Наистина ли хората трябваше да участват в "битка" срещу ХИВ? Това беше въпросът за трилиони долара.)

    Коментиран от #16

  • 2 Европа

    175 10 Отговор
    Снимката цепи мрака.
    Един толуп и няколко придворни.
    Срам за България!

    Коментиран от #24

  • 3 име

    23 65 Отговор
    здравко , нищо не е черно-бяло. има толкова страни и нюанси един проблем. и с такива силни думички...стани ти и кажи кога свършва пандемията. заложи 100 000 лв на това . тогава ще ти повярвам....

    Коментиран от #40

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 илийката

    18 196 Отговор
    ГЕРБ ще победят размазващо радикалната левица и ще сформират след 4-ти правителство на спасението с коалиционните приятели ВМРО, НФСБ,Воля и БЗНС и премиер Бойко Борисов!

    Коментиран от #9, #69, #71

  • 6 Някой си

    108 10 Отговор
    Ос“аха се тия, които измислиха “пандемията“ за свои користни цели!
  • 7 Кака Мара

    107 11 Отговор
    До ушите при това. Оставка веднага !

    Коментиран от #90

  • 8 Майна

    97 18 Отговор
    СТИГА ИМ ВЛИЗАЙТЕВ ИГРАТА...НЯМА ВЪЛНИ, НЯМА ПОВИШЕНА СМЪРТНОСТ, ВСЯКА ГОДИНА Е ИМАЛО ВИРУСИ ИНФЕКЦИИ, АМА И ВИЕ СТЕ ВИНОВНИ С ТАЗИ ПАНИКАИ ПРЕУВЕЛИЧАВАНЕ НА СИМПТОМИТЕ, КАТО ЧЕ ДОСЕГА НЕ СТЕ БОЛЕДУВАЛИ ..., СИГУРНО СТЕ ЗАБРАВИЛИ...ЕЛАТЕ НА СЕБЕ СИ , ХОРА....

    Коментиран от #33

  • 9 Кака Мара

    60 7 Отговор

    До коментар #5 от "илийката":

    Е това ще бъде пълното им о.иране. Добрата новина е че танцуват едно лято.
  • 10 Просветен илюминат

    48 7 Отговор
    Във всеки случай тези тестове не са изградени върху "златен стандарт", което означава пречистване на действителен вирус. Пречистване означава, че патогенът е бил отделен от всички останали. Съоткривателят на ХИВ и Нобелов лауреат Люк Монтание каза в известно изявление пред журналиста Джамел Тахи: "Повтарям, не го пречистихме." (бел. ред. - Монтание изрази мнение, че новият коронавирус е човешко творение - нещо, което беше многократно опровергано и отречено от редица негови колеги). И Фарбер заключва: "ХИВ никога не е бил "отделен от всичко останало". Това беше и е лабораторен артефакт, набор от измъчвани в лаборатория антигени, около които е изграден "тест" — тест, който разби безчет милиони животи, защото хората гледат телевизия и вярват на това, което им се казва. Те не са имали възможност да чуят какво казват Кари Мълис или десетки други реални учени за ХИВ". "Нищо не беше доказано, преди да бъде "общоприето“

    Колко лесно се лъжат хората,при това е нужно само един телевизор и да чуят нещо,попиват като гъби.
  • 11 гадно

    77 8 Отговор
    "Каквото сам си направиш, никой не може да ти го направи". Гербавите направиха всичко възможно да няма служебно правителство сега ще си берат гайлето заради неадекватните си решения.
  • 12 гид

    90 11 Отговор
    България държава с история от 1300 години може да не оцелее след управлението на гроб и дпссс.....

    Коментиран от #39

  • 13 123

    67 9 Отговор
    Пандемията е една голяма бутафория за да бъдем отровени с ваксините и заробени от Глобалистите-Сатанисти. За да си върнем демокрацията трябва да излезем по улиците.
  • 14 Дъртият преборил К19

    17 24 Отговор
    Аз ви казах че ще има зелен паспорт за преболедували болестта ковид деветнадесет защото сме оцелели . Болестта ще продължи да съществува той действително е най коварният вирус. Ковид кризата ще продължи 3/4 години.

    Коментиран от #20, #25, #41

  • 15 J Y Moineau

    2 21 Отговор
    Мангъров е н н н
    н н н н н
    н н н н
    н н н н
    н нн нннн
  • 16 Майна

    74 7 Отговор

    До коментар #1 от "Просветен илюминат":

    27 световни капацитети изпратиха официално становище до СЗО , че теста не отчита наличието на SARS U2...Самият Дорстен създателя, признава ,че той не е създаден за него...ТОВА Е ПЛАН ЗА ИКОНОМИЧЕСКОТО СРИВАНЕ НА ДЪРЖАВИТЕ И ВЪВЕЖДАНЕ НА НОВ,,ГЛОБАЛЕН,, РЕД...Но хората решиха, че са много болни, търчат към болниците и...се ослушват... ИЗЛИЗА ,ЧЕ СМЕ МНОГО ЛЕСНИ ....ДА БЪДЕМ КОНТРОЛИРАНИ КАТО ГОВЕДА

    Коментиран от #23

  • 17 Дъртият преборил К19

    24 19 Отговор
    Ковид деветнадесет удря директно в мозъка и централна и периферна нервна система бъбреци стомашно чревният тракт полова система отделителната система тестисите кръвоносните съдове бодежи в гърдите отпред и отзад никакво обоняние и вкус безсъние отпадналост мравучкания на крайниците действа по цялото ми тяло направи ме на парцал. Разтройство . Диария Няма шега няма измама. Продължи 60 дни.

    Коментиран от #22, #26, #32

  • 18 Да не забравяме

    35 8 Отговор
    Кои са собственици на фитнесзалите? Като еталон - Гълъбин Боевски депутат от листата на ГЕРБ. Като се пинаака го отлюспиха. Та на тези обекти основната им дейност е наркоразпространението! А това за мафията си е сериозен доход. Затова отвориха фитнесите най-напред! На кой му пука за пандемията? Важна е парата! Ида се отчита овреме!
  • 19 Tashko

    35 9 Отговор
    Помислих, че заглавието е реплика на ББ към министъра и към щаба. Интересното е, че о*ирането на всичко е това което могат да правят сегашните дерибеи.................., е и гепенето на народните пари също.
  • 20 Просветен илюминат

    34 7 Отговор

    До коментар #14 от "Дъртият преборил К19":

    Може да разиграват хората с години и само от народа зависи колко ще им го позволи.
  • 21 Behemoth

    39 12 Отговор
    ТИКВАТА се прави на играч и използва вируса за изборите обаче щото е тъп като гьон сам се нахендри с двеста...

    Коментиран от #91

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Просветен илюминат

    23 6 Отговор

    До коментар #16 от "Майна":

    Явно е така,може да ни лъжат и мотаят както им е изгодно:
    В един документ — обяснява Кроу — намерих 37 цикъла. Ако не сте получили достатъчно флуоресценция в рамките на 37 цикъла, тестът се смята за отрицателен. В друга публикация границата е била 36. 37 до 40 се смятат за "неопределени". И ако сте попаднали в този диапазон, тогава сте направили повече тестове. Видях само два документа, които описват какъв е бил лимитът. Така че е напълно възможно различни болници, различни щати, Канада срещу САЩ, Италия срещу Франция, всички да използват различни стандарти за чувствителност към границата на теста за коронавирус. Така че, ако отсечете на 20 цикъла, всички биха били отрицателни. Ако отрежете на 50, всички могат да бъдат положителни", обяснява той. Лабораториите на практика могат да манипулират колко случаи има в държавата им, твърди Кроу. Ето каква е тезата му: "Мисля, че ако една страна каже: "Знаеш ли, трябва да прекратим тази епидемия", те тихо биха изпратили бележка, в която се казва: "Не трябва да имаме прекъсване на 37-мия цикъл. Ако го поставим на 32, числото на положителните тестове ще спадне драстично. Ако и това не е достатъчно, добре, знаете, 30 или 28 или нещо подобно. Така можете да контролирате чувствителността на теста". Така ли направиха ненадейно китайците, та случаите при тях изведнъж изчезнаха, пита журналистката.

    Коментиран от #74

  • 24 Просто човек

    17 4 Отговор

    До коментар #2 от "Европа":

    С изключение на д-р Заргар (с бялата престилка), който е един достоен човек, другите са абсолютен Позор!
  • 25 Дъртият преборил К19

    6 20 Отговор

    До коментар #14 от "Дъртият преборил К19":

    Аз ви казах че ще има зелен паспорти за преболедували болестта ковид деветнадесет защото сме оцелели и животът и свободното предвижване на стоки и услуги трябва да продължи както преди който има такъв паспорт да работи свободно да си почива и да пътува свободно болестта ще продължи да съществува той действително е най коварният вирус от всички останали той премазва като валяк няма да премине ковид кризата в близките три четири години.

    Коментиран от #44

  • 26 Просветен илюминат

    4 2 Отговор

    До коментар #17 от "Дъртият преборил К19":

    Споделям нещо от което и докторите има какво да научат.
    Уникален филм

  • 27 Дъртият

    5 2 Отговор

    До коментар #22 от "Фершел":

    А бе още се държа , на магия. Просто няма логика.
  • 28 Шашав Пенчо

    32 3 Отговор
    Шеф на АстраЗеника у нас е Зоя Паунова! Тя е работила във Фармация-Дупница, която е произвеждала сода за хляб! Нейната дъщеря Ева Паунова (Майдел) е избрана за евродепутат!!!

    Коментиран от #38

  • 29 шопендар

    12 3 Отговор
    тролене,бърборене,нищо конкретно,но много компетентно,празнодумници,скододумие,кога работиш бе пич,или това което ти плащат за това празнословие са ти достатъчни.жалък бърборко,претенциозен и безполезен въпреки вложените големи усилия
  • 30 Васил

    13 4 Отговор
    Пожар се гази още в началото докато още дими а те какво направиха оставиха да се разгори хубаво и викат олеле какво стана да не си мислят че вируса ще напусне страната като Божков?
  • 31 Аз40🏴‍☠️

    30 2 Отговор
    Пандемия от 0,2% не съществува. Няма и изолиран ковид-19 вирус. Маските не предпазват от вируси, дори напротив. Тестовете не отчитат правилно. Сега върху тази научна база нека автора се замисли над написаното, което по всичко личи, че е удобното за деня.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 СМО ТАНЯК

    4 4 Отговор

    До коментар #8 от "Майна":

    ПАК ЛИ СИ В "ГЕРМАНИЯ"?? ИЛИ СИ СТОИШ, НА СЕЛО ПРИ БАБА ПАРТИЗАНКАТА ДЕВОЙЧЕ???
  • 34 Бай Коко

    17 5 Отговор
    Така като гледам само Бойко е заразата всички с маски той без.

    Коментиран от #36

  • 35 Доктора

    6 2 Отговор

    До коментар #32 от "шопендар":

    Трябва,да ти проверя простатата със голямата"инжекция",ако още имаш ерекция след проверката...нищо ти няма!
  • 36 любител

    18 6 Отговор

    До коментар #34 от "Бай Коко":

    прав си най смъртоносната зараза е герб.
  • 37 Безсъвестен

    6 2 Отговор
    "и на безсъвестните индивиди на територията на България, които не спазват противоепидемичните мерки" - само това не разбрах, защо го има в коментара? ...
  • 38 любител

    11 4 Отговор

    До коментар #28 от "Шашав Пенчо":

    уточнявам евродупедав от партия герб.
  • 39 Не е така

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "гид":

    5000 годишна история. Има и виц
  • 40 9289

    16 7 Отговор

    До коментар #3 от "име":

    Пандемията ще свърши тогава, когато се свършат глупаците, които вярват във нея!

    Коментиран от #60

  • 41 любител

    17 5 Отговор

    До коментар #14 от "Дъртият преборил К19":

    в грешка си най коварния и смъртоносен вирус е герб.

    Коментиран от #46

  • 42 пламен

    8 24 Отговор
    На тези избори би трябвало да се присъди служебна победа за ГЕРБ, защото конкурентите му още не могат да си изберат ръководител, който да се съревновава с премиера. това прилича на "Конника без глава" от Майн Рид. Колкото до проблема с пандемията, решенията на правителството са координирани, с мненията на здравните власти, бизнеса, Световната Здравна Организация и Европейския Съюз и са изцяло насочени към запазване на живота и здравето на хората, много от които пренебрегват изискванията за предпазване от болеста!

    Коментиран от #43

  • 43 3864

    18 5 Отговор

    До коментар #42 от "пламен":

    Решенията на правителството са координирани само от началниците им. Заповедите ги получават в нощните си шкафчета!
  • 44 8888885689

    3 6 Отговор

    До коментар #25 от "Дъртият преборил К19":

    Аз ви казах че ще има зелен паспорти за преболедували болестта ковид деветнадесет защото сме оцелели и животът ни трябва да продължи както преди да има свободно придвижване на стоки и услуги и калцуни който има такъв паспорт да работи свободно и да си почива и да пътува свободно болестта ковид деветнадесет ще продължи да съществува той действително е най коварният вирус ковид кризата ще продължи три четири години така че преболедувалите ваксинираните и с отрицателен тест ще се движат свободно .

    Коментиран от #61, #85

  • 45 АЙ СТИГА БЕ

    15 5 Отговор
    Като слушах тази сутрин пресконференцията на Бърза помощ и етюда на тяхната говорителка (апропо, тая за какво взима заплата?), ми идеше да ритна телевизора. С абсолютна сигурност мога да ви кажа, че в България има само трима лекари, един зъболекар и един ортодонт като хората - познавам ги всичките.

    Коментиран от #47

  • 46 Тъпунгер

    4 11 Отговор

    До коментар #41 от "любител":

    не позна! Най големия ,и смъртоносен вирус е бкп/бсп/дпс!!! Партията с много имена,но същите изроди в нея!
  • 47 Съвети на специалиста

    1 5 Отговор

    До коментар #45 от "АЙ СТИГА БЕ":

    Тя е чувствителна жена и взема силни антидепресанти и големи дози диазепам ,затова така и се мени настроението от носталгично през апатично и превъзбуда и крайно еафорично жената има проблем с психично разстройство характеризиращо се с нарушение на мисловната дейност граничещо с социопатия и деменция.

    Коментиран от #49

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Съвети на специалиста

    0 6 Отговор

    До коментар #47 от "Съвети на специалиста":

    При жената се наблюдава състояние на тревожност тъй наречената депресия или постоянно тъжно настроение. Разследване на самолетни катастрофи по нешънъл джеографик в момента летище мадрид 20.08.2008.
  • 50 Георги

    12 2 Отговор
    НИКОГА ВЕЧЕ герб...НИКОГА !
  • 51 Гост

    14 5 Отговор
    Много добре написано достатъчно изчерпателно! Няма какво да добавя перфектно е описана ситуацията в държавата!
  • 52 боб чорба

    9 4 Отговор
    90 % от коментиралите са е.ати и олигофрените !

    Коментиран от #56

  • 53 Българин

    3 5 Отговор
    Мисля, че е време да се изтропаме в устите на хибридчиците от факти.ру
  • 54 Съвети на специалиста

    2 1 Отговор
    Тя е чувствителна жена и взема силни антидепресанти и големи дози диазепам затова така и се мени настроението от състояние на тревожност тъй наречената депресията или постоянно тъжно настроение през апатично и превъзбуда и крайно еафорично жената има проблем с психичното равновесие препоръчва се да се лекува в нареченски бани.

    Коментиран от #59

  • 55 Българин

    9 2 Отговор
    Драги сънародници, нека на 4-ти април напълним с фекалии устите на хибридчиците от факти.ру

    Коментиран от #57

  • 56 Намерете разликите

    3 3 Отговор

    До коментар #52 от "боб чорба":

    Като не ти харесват не ги чети, допий си ракията и си лягай.
  • 57 9942

    4 2 Отговор

    До коментар #55 от "Българин":

    Факти не са никакво РУ, а са си чисто сороска медия сондираща мненията на потребителите. То си пише най - отдолу с кого си партнира.
  • 58 безпартиен

    4 1 Отговор
    Който заменя свобода за временна сигурност,не заслужава нито свобода нито сигурност!
  • 59 Съвети на специалиста

    0 1 Отговор

    До коментар #54 от "Съвети на специалиста":

    Не мога да го съчиня. Тя е чувствителна жена и взема силни антидепресанти и големи дози диазепам затова така и се мени настроението от състояние на тревожност тъй наречената депресия или постоянно тъжно настроение през апатично настроение и превъзбуда и крайно еуфорично жената има проблем с психичното равновесие препоръчва се да се лекува в нареченски минерални бани.
  • 60 Просветен илюминат

    3 0 Отговор

    До коментар #40 от "9289":

    Абсолютно съм съгласен с теб!
    Ето по този повод нещо интересно

  • 61 Зелен паспорт

    8 3 Отговор

    До коментар #44 от "8888885689":

    За съжаление имунитета след преболедуване или след ваксиниране срещу този вирус не е вечен, дори не е трае и една година. Така, че тези зелени паспорти ще са валидни твърде кратко. После пак боледуване или ваксинация.

    Коментиран от #62

  • 62 Дъртият

    4 3 Отговор

    До коментар #61 от "Зелен паспорт":

    Говориш неистини имунитета е вечен за к 19 за к20 не е вечен.
  • 63 Дъртият в командировка

    2 1 Отговор
    Не мога да заспя ако до 60 минути не заспя ще пия един диазепам .
  • 64 Дъртият в командировка

    1 1 Отговор
    Дават ми 60 лева командировъчни на ден.
  • 65 Проф. Рачев

    2 0 Отговор
    Вече 64 часа вали дъжд.
  • 66 НАГЪЛМУТРАК

    5 3 Отговор
    СЛОЖИ СИ МАСКАТА БЕ ТЪПАК , ЗАРАДИ ТЕБЕ НЯМА ВАКСИНИ БОКЛУКО !
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 ivan

    5 0 Отговор
    като отворени фитнеса,барове и ресторантите,не означава че трябва да утиваш.
  • 69 на гост

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "илийката":

    Изтрезней и тогава се хващай за маркуча на Толупа!
  • 70 Бурканбанк

    11 0 Отговор
    На тоя боклук докога ще му давате поле за изява във Вашия сайт? Всяка статия му е за за затварянията и как нищо не трябва да се отваря, но трябва засегнатите от кризата да бъдат подпомагани подобаващо от държавата. Абе, тъпак нешастен, а тия пари, които държавата дава и ще дава като помоши кой ги дава, бе? Пак ние, нали? Пак хората, които плащат данъци и осигуровки в кочината! Значи пак от нашия джоб да се дава на сульо и на пульо, защото банда престъпници решават да затварят бизнесите! После, за да се попълнят гигантските дупки в бюджета се теглят огромни заеми с лихви, които пак ние ще връщаме! Много ти е лесно да затваряш - и на тебе и на всичките боклуци във властта! Нали накрая всичко народа го плаща, а не вие!
    Стига вече! Закривай тая скапана дупка наречена България!
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 дуло 34

    3 4 Отговор
    Евала казвам на Петър Зарков.Много точно и ясно.Отдавна търсен коментар.Браво.
  • 73 МУТРООО

    6 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг:
    Велизар Енчев
    Велизар Енчев към Митьо Пищова по време на предизборен дебат по БНТ
    С прасе не се влиза в спор!"
  • 74 Знаеш ли че

    2 3 Отговор

    До коментар #23 от "Просветен илюминат":

    Ти и твоя побратим дето ти приглася с глупости сте кръгли имбецили!Много евтини манипулации в материя от която хабер си нямате.
  • 75 оня с коня

    2 2 Отговор
    Петър Здравков НЕГОДУВА че "Некои хора" са Осрали каквото са можали,а той не се е вредил ,поради...ЗАПЕК.И призовава Здравков "Стига вече",внушавайки си че ТОЙ кара влака и ще казва Кое и Как да стане.Принципната Грешка на Пенър е че пище ДЪЛГИ Статии които ГО НАТОВАРВАТ Психически,затова и му препоръчвам скоропоговорката "Петър плет плете,по 3 Плета преплита,плети Петре Плета" - 3 Пъти на Ден,по 100 произнасяния.И дано му помогне Рецептата,а ако НЕ...имам и други Идеи.Мдааа...:)
  • 76 Коментори

    2 2 Отговор
    Логично е който няма наднормено тегло, диабет и други съпътстващи заболявания и не е в твърде напреднала възраст да се ваксинира с астра-зенека, а другите с по-надеждните ваксини. Аз лично последното нещо, което бих направил е да се ваксинирам, не съм млад имам някои болежки, но съм в топлинен баланс и от години нямам дори хрема камо ли нещо повече.

    Коментиран от #80

  • 77 Тези

    0 3 Отговор
    които ходят във фитнеса колкото да не са си у тях- така е, могат и без него. Но останалите, които всъщност правим нещо.....за нас как? Къде вкъщи? Да купим оборудване за по 50-60к освен? Много моля без злобни изказвания по отношение на който и да било бизнес. Всички имаме право да живеем добре!

    Коментиран от #79

  • 78 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 79 Gowko

    5 0 Отговор

    До коментар #77 от "Тези":

    И какво правите там.Садите картофи ли.Копате на бостана ли.Нещо правите ли за другите хора.Произвеждате ли блага.Дуете се за да сте страшни.Силни да сте за да си позволявате в повече от другите.И това работа ли е ....пуста лопата трети номер.Два камиона с дърва и ето ви най добрият фитнес
  • 80 Gowko

    2 0 Отговор

    До коментар #76 от "Коментори":

    Я виж.Ново откритие.И то нашенско си.Българско откритие.Дяволски просто.....,,топлинен баланс".Де си ти бе.Що са криеш.Излез и го покажи.Милиони загинаха.
  • 81 Да ама не

    4 0 Отговор
    Положението на България в конкретния случай е много добре представено от австрийския вестник „Ди Пресе”. „Едва 4,4% от населението на България има поне една доза от ваксините (данни към 11 март). Това особено тревожно състояние е лоша вест за министър-председателя Бойко Борисов, който на 4 април ще се явява на парламентарни избори. Причината за това неприятно положение е бързо откриваема: още в началото на европейската имунизационна кампания българското правителство реши да се откаже от ваксините на BionTech/Pfizer и Moderna и да заложи на продукта на Astra Zeneca. За това има две причини. Първо това е най-евтината ваксина (към момента на договаряне една доза от тази ваксина е струвала 1,78 евро, BionTech/Pfizer – 12,00 евро и Moderna – 14,70 евро. България е една от най-бедните страни в ЕС и всяко евро е важно за здравната система. Втората причина е свързана с логистиката, тъй като препаратът на Astra Zeneca не изисква съхранение в специални хладилни камери. Липсата на доставки от компанията засяга особено тежко България”.
  • 82 Да ама не

    3 0 Отговор
    Oбaчe в cъщoтo врeмe пoкaзнoтo, тoecт вaкcинaциятa нa миниcтърa нa здрaвeoпaзвaнeтo и нa гeнeрaлa Мутaфчийcки, нe бeшe c тaзи вaкcинa. A кaтo ce взeмe прeдвид тoзи фaкт, хoрaтa зaпoчвaт дa cи зaдaвaт въпрocи и дa ce cъмнявaт.
  • 83 ккк

    7 1 Отговор
    Аз да питам,къде отиде грипа???Уплаши се май от короната)))Щото преди почти всяка година имаше грипни ваканции,ваксини и прочие а откакто се появи ковида не съм чул някой познат,роднина или приятел да е изкарал грип,всеки вдигнал температура е с ковид.Май е вярно че и влак да те прегази умираш от ковид
  • 84 Бърни

    1 8 Отговор
    Kойто не гласува за ГЕРБ, гласува против себе си, против семейството си и против България, защото само ГЕРБ има силата, моща и международния авторитет да води страната към изравняване на жизненият ни стандарт, с тоя на богатите Европейски държави. Всички останали партии се борят да влязат в парламента за да извлекът някакъв келепир, защото до сега, не са демострирали свои визии и стратегии, не само за социално-икономическия напредък на страната, ами което е и по важно, визия за оцеляването ни, тоест да не бъдем завладяни от държава, която да ни превърне в своя колония.
  • 85 Дъртият

    0 1 Отговор

    До коментар #44 от "8888885689":

    Аз ви казах че ще има зелени паспорти за преболедували болестта ковид деветнадесет защото сме оцелели и животът ни трябва да продължи както преди да има свободно придвижване на стоки и услуги и калцуни и капитали който има такъв паспорт да работи свободно и да си почива свободно да се придвижва свободно болестта ковид деветнадесет ще продължи да съществува той действително е най коварният вирус от всички останали той премазва като валяк няма друг такъв свиреп вирус повярвайте ми говоря цялата истина ковид кризата ще продължи три четири години така че преболедувалите ваксинираните и с отрицателен тест ще се движат работят и почиват свободно.
  • 86 Дъртият

    1 0 Отговор
    Аз ви казах че ще има зелени паспорти за преболедували болестта ковид деветнадесет защото сме оцелели и животът ни трябва да продължи както преди да има свободно придвижване на стоки и услуги и калцуни и капитали който има такъв паспорт да работи свободно и да почива свободно и да се придвижва свободно болестта ковид деветнадесет ще продължи да съществува той действително е най коварният вирус от всички останали той премазва като валяк няма друг такъв свиреп вирус повярвайте ми говоря цялата истина ковид кризата ще продължи три четири години така че преболедувалите ваксинираните и с отрицателен тест ще се движат работят и почиват свободно.
  • 87 Дъртият

    0 4 Отговор
    Аз ви казах че ще има зелени паспорти за преболедували болестта ковид деветнадесет защото сме оцелели и животът ни трябва да продължи както преди да има свободно придвижване на стоки и услуги и калцуни и капитали който има такъв паспорт да работи свободно и да работи свободно и да са почива свободно и да се придвижва свободно болестта ковид деветнадесет ще продължи да съществува той действително е най коварният вирус от всички останали той премазва като валяк няма друг такъв свиреп вирус повярвайте ми говоря цялата истина ковид кризата ще продължи три четири години така че преболедувалите ваксинираните и с отрицателен тест ще се движат работят и почиват свободно.
  • 88 Един

    9 0 Отговор
    Я да разгледаме и следната вероятност: "Партията" ГЕРБ и Бойко Борисов "печелят" следващите избори ! Я си представете колко много неща още могат да ос#рат! Нали така - винаги може още!
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Какино

    5 2 Отговор

    До коментар #7 от "Кака Мара":

    Хората умират ти за власт се бориш Кои ще доиде след оставката Вдигнатия юмрук които е под леглото или честната приватизаторка
  • 91 Спас

    2 0 Отговор

    До коментар #21 от "Behemoth":

    04 04 селският тарикат ще ви оправи със 200.
  • 92 ghost

    1 0 Отговор
    Истината е ,че никой нямаше волята да спре привнасянето на вируса от чужбина.
    Домашната карантина не върши работа.Един се прибира от чужбина поне петима го посрещат.А после само той е под карантина.Пълно малоумие.Всеки ,който влиза в страната трябва да се карантинира и изолира още на границата.Това е положението.Ако това се прилагаше досега да сме забравили за тази гадост.Но не.Криворазбраните права на гражданите ни позволяват всеки да ходи на майка си в дивия и после да се прибира и да разпространява на воля.За това сме в този омагьосан кръг.Отваряме и затвяряме през 10-15 дни.Но иначе сме много свободни.Глупости на търкалета!
  • 93 име

    1 0 Отговор
    истината е че ваксините са повод да ни чипират то иначе ако кажат че всички подлежим на задължително чипиране ще има бунтове дори и революция,честито чип на ваксиниралите се