Last news in Fakti

19 Март, 2021 19:00 5 291 85

Байдън го нарече "убиец". Трите възможни отговора на Путин.

  • джо байдън-
  • убиец-
  • сащ-
  • русия-
  • владимир путин-
  • отговор-
  • кремъл-
  • украйна

Байдън изрече най-острите думи, казвани от западен лидер по адрес на Путин

Байдън го нарече "убиец". Трите възможни отговора на Путин. - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Константин Егерт:

Байдън изрече най-острите думи, казвани от западен лидер, по адрес на Путин. Нарече го "човек без душа" и "убиец". Това е нещо като лично предупреждение: "Не предприемай резки стъпки!". Как ще отговори Москва? Обидчивостта на Владимир Путин за пръв път изпитаха на гърба си хората от тв-канал НТВ. Когато през 2000 година те излъчиха два епизода от сатиричното си шоу, в които осмиваха президента, съдбата на канала беше решена – бързо и окончателно. Собственикът на канала Владимир Гусински беше задържан за три дни по обвинение в мошеничество, след което подписа документите за предаването на телевизията под контрола на „Газпром“ – и оттогава не се е мяркал в Русия.

Джо Байдън не може да бъде току-така изгонен от Белия дом. Но определенията, които той даде за Путин в интервюто си пред тв-канал ABC, наричайки го „човек без душа“ и дори „убиец“, без никакво съмнение са най-острите думи, изречени някога по адрес на Путин от водещ западен лидер. Байдън добави още, че Русия ще си плати за намесата в американската президентска кампания през 2020 г. – намеса, за която го е информирал директорът на ФБР. В същото време президентът на САЩ смята, че Москва и Вашингтон могат да си сътрудничат – например за сключването на нов Договор за стратегическите нападателни оръжия.

Смяна в тактиката на САЩ?

Всъщност обаче със своето интервю Байдън направи важна крачка напред в развитието на отношенията с Москва, и по-точно - лично с Путин, което в момента е едно и също. Досегашните му действия към Русия изглеждаха по-скоро предпазливи. Например: Белият дом се отказа от санкциите срещу германските компании-доставчици за „Северен поток-2“. Освен това до момента Байдън още не е разговарял по телефона с украинския президент Владимир Зеленски. Във Вашингтон със сигурност знаят как Кремъл тълкува тези сигнали. И изведнъж – това хапливо интервю с нападки срещу личността на Путин. Разбира се, от гледна точка на Кремъл много е важно колко силен ще бъде обещаният от Байдън „отговор“. За Путин, който подрежда всички политици по вектора „сила-слабост“, сега явно настъпва моментът за избор. Той може да се престори, че възприема изказванията на Байдън като своеобразен комплимент – репутацията на един истински злодей винаги е по-добра от имиджа на слабака. При това Путин добре разбира, че в отношенията си със САЩ „неговата“ Русия е изправена пред опасността да достигне предела на своите финансови, икономически, военни и политически възможности.

От друга страна обаче стопанинът на Кремъл (чието мнение в случая е решаващото) винаги е смятал Байдън за продължител на политиката на Барак Обама. За Путин символ на тази политика е печално известната „червена линия“ от 2013 година, когато Обама заяви, че няма да търпи използването на химическо оръжие от московското протеже Башар Асад. Когато обаче режимът на Асад малко по-късно все пак използва химическо оръжие срещу цивилни граждани, отговор от Вашингтон не последва. И Путин стигна до извода, че Обама и неговият екип са „слабаци“. Този негов извод всъщност доведе и до конфликта с Украйна, и до по-сетнешната руска намеса в Сирия.

Така че не е малка вероятността Кремъл да реши да отговори на Байдън. При такова развитие на нещата първи под ударите ще попаднат малкото останали на свобода руски опозиционери. Путиновият режим винаги наказва Запада чрез удари по своите противници, защото знае, че това няма да доведе до някакви особени санкции. Друга възможна и дори много вероятна крачка ще бъде блокирането на някои, ако не и на всички западни социални мрежи на територията на Русия. Социалните мрежи са в ръцете на американски компании и Кремъл отдавна ги смята за инструмент за намеса във вътрешните си работи. Вече има и прецедент: LinkedIn беше блокиран още през 2016 година. Това, впрочем, се случи в самия край на мандата на Барак Обама. Днес главният (но сигурно не и единствен) кандидат видимо е социалната мрежа Туитър. А успоредно с войната за социалните мрежи, между Русия и САЩ открай се води и кибервойна, която навярно сега ще се разгори с пълна сила.

Официално признаване на сепаратистите в Украйна?

Третият възможен отговор на Путин след интервюто на Байдън е подновяването на конфликта с Украйна – в една или друга форма. Путин естествено е ядосан, след като украинското правителство забрани три руски тв-канала, наложи санкции срещу известния украински симпатизант на Кремъл Виктор Медведчук и създаде „Кримската платформа“ – един политико-дипломатически инструмент, целящ да осигури трайния натиск на Запада срещу Русия за връщането на полуострова под украински суверенитет. На фона на всички това не е трудно да си представим включително и това, че Москва може официално да признае сепаратистките образувания „ЛНР“ и „ДНР“ в Източна Украйна. В Москва смятат, че сегашните политически разногласия между ЕС и САЩ са много сериозни и съответно очакват, че евентуалният общ трансатлантически отговор на подобни действия би бил съвсем слаб. Или поне не толкова силен, та Кремъл да не би могъл да го преглътне без сериозни загуби. Интервюто на Джо Байдън звучи като предупреждение лично към Путин: „Не предприемайте резки стъпки!“ Отговора ще научим съвсем скоро.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 41 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Софиянец

    21 142 Отговор
    Това не е просто дума, това е присъда - вова е пътник

    Коментиран от #20, #47, #59, #66

  • 2 Последния Софиянец

    52 12 Отговор
    Идват големи Протести и пак ми блокираха телефона за коментари.Нищо!Ще пиша от телефони на приятели.Свикнал съм!

    Коментиран от #7, #9

  • 3 Четник

    92 11 Отговор
    Днес Джо Байдън е нарекъл Камала Харис —Президент Харис.
    Какво е имал предвид само Путин знае
  • 4 Асан

    74 16 Отговор
    Слава России
  • 5 мдаааа

    21 16 Отговор
    Между другото , ако гледате интервюто , Бай Дън не е изричал "убиец" ...

    Коментиран от #14, #15

  • 6 ужас

    91 14 Отговор
    Пети ден американците търсят руската подводница в Средиземно море. В момента 6 флот е взет на прицел. Тази година в Русия ще има пробив в космическата отбрана основан на нови физически принципи. Посейдон и авангард постъпват регулярно. Ето това е отговора на Путин.

    Коментиран от #21, #22, #55, #68, #85

  • 7 Пацо

    29 10 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    Тия фашисти защо правят блокаж и то само на няколко човека тук? Толкова деликатно не съм писал в нета през живота си и БАН.
  • 8 Незнайно кой

    16 8 Отговор
    Бре,бре ....
  • 9 да питам

    6 20 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    На ощипана мома ли ми се правиш ? Писал бил от телефони на приятели .. Ще хвърляш ли яйца или ще пишеш ..😁🤭🤭
  • 10 Коко

    67 11 Отговор
    Тези германци явно са много "напред" с материала. Когато БОЛЕН умствено човек ръси глупости не можеш да му се сърдиш. Виновна е болестта. Та Путин избра четвърти вариант. Разговор винаги, но само публично. Тогава може би и германците ще се запознаят със старческата деменция.

    Коментиран от #54

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 наблюдател

    67 13 Отговор
    Режимът на Асад, режимът на борисов, ....

    А на Путин не му дреме, той е свикнал на просташко отношение от "цивилизования" запад.
    Руснакът знае и пет и петстотин, докато склерозиралия Бйдън потен не е пил вода.

    Коментиран от #83

  • 13 БАЙ Х@Й‼

    58 11 Отговор
    Байдън падна по стълбичката - ПУТИН Е ВИНОВЕН‼

    Коментиран от #29

  • 14 1234

    47 10 Отговор

    До коментар #5 от "мдаааа":

    Интервюто е на запис, няма никакви оправдания. Журналиста го пита дали го смята за убиец, а той атговори с да. Няма оправдание. Всичко е предварително замислено.
  • 15 БАЙ Х@Й‼

    32 9 Отговор

    До коментар #5 от "мдаааа":

    Да, водещият каза това, а Бай Дън само го потвърди‼

    Коментиран от #23

  • 16 Мародер

    50 8 Отговор
    Нито един от предполаганите от зелето! Каза му простичко "бъдете здрав" и го покани на публичен дебат предаван пряко пред целият свят. Сега чака отговора на бай Дън!
  • 17 Fate

    47 12 Отговор
    Краварите във военно отношение са поне 50 години след Русия
    "F35 - пълен провал" ...
    Байдън предупреждавал Путин ?!?!?!?!

    Коментиран от #84

  • 18 Активист на БКП

    48 12 Отговор
    Прадедите на бай Дън са избили 114 000 000 души от коренното население на Северна Америка! Та преценете сами кой е убиецът !!! Венсеремос капитализма!!!
  • 19 за Бай Дън

    41 9 Отговор
    Една змия,кога и настъпиш опашката и очаква камъка който ще и размаже главата най много съска и хапе.
  • 20 тотаЛИЗАТОР

    25 10 Отговор

    До коментар #1 от "Софиянец":

    И как разбра , че е пътник ? Веселяк си !
  • 21 БАЙ Х@Й‼

    36 8 Отговор

    До коментар #6 от "ужас":

    Редица медии, позовавайки се на собствените си източници, разпространяват съобщението, че корабите на НАТО в Средиземно море твърдят, че полагат усилия да открият руската подводница "Ростов на Дон", която „внезапно изчезна“ от полезрението им.😯😯😯😯😯
  • 22 БАЙ Х@Й‼

    26 7 Отговор

    До коментар #6 от "ужас":

    На 19 март, руските ВМС отбелязват официалния професионален празник – Деня на моряка-подводничар.😉😉😉
  • 23 да питам

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "БАЙ Х@Й‼":

    Ми , аз какво казвам ?!

    Коментиран от #25

  • 24 ghost

    5 3 Отговор
    " МНОГО КАТО ТЕБ, ВЕЧЕ ПЛАКАХА "
  • 25 БАЙ Х@Й‼

    0 2 Отговор

    До коментар #23 от "да питам":

    Ами аз потвърждавам казаното от теб ‼
  • 26 БАЙ Х@Й‼

    33 8 Отговор
    Изчезналата от радарите на корабите на НАТО в Средиземно море подводница на Черноморския флот "Ростов на Дон", е във връзка и предава информация, разказа за РИА "Новости" запознат източник.

    На 18 март няколко чуждестранни медии съобщиха, че група кораби на Aлианса, след контакт, са започнали търсене на руската дизел-електрическа подводница Б-237 "Ростов на Дон" по проект "Варшавянка". В публикациите се казва, че САЩ са озадачени от случващото се, "особено във връзка със способността на руската подводница да събира конфиденциална информация".

    "Противоподводните сили на НАТО от една седмица опитват да намерят в Средиземно море подводницата "Ростов на Дон" Търсенето не се е увенчало с успех. Същевременно руското командване не е изгубило контакт с "Ростов на Дон", каза събеседникът пред агенцията.

    Според него Северноатлантическият алианс разполага с големи възможности в Средиземно море, но нивото на скритост на руската подводница е надминало очакванията им.

    "Те задействаха големи сили за търсене на руската подводница, но безрезултатно. Значи в условия на бойни действия те се намират под прицел, което им е много неприятно", каза източникът.

    Коментиран от #36

  • 27 ЖОРО

    49 8 Отговор
    ЕВАЛА НА ТРЪМП--НЕ НАПРАВИ НИТО ЕДНА ВОЙНА ПО ВРЕМЕ НА МАНДАТА СИ..А ТОЗИ "ЧИЧАК"Е ГОТОВ ОТ ПЪРВИЯ ДЕН..
  • 28 ПО ГОЛЕМИ ТЕРОРИСТИ ОТ

    35 8 Отговор
    САЩ И ИЗРАЕЛ НЯМА!!!ИЗРАЕЛ УБИХА МИЛИОНИ ПАЛЕСТИНСКИ ГРАЖДАНИ ДА ИМ ВЗЕМАТ ТЕРИТОРИЯТА И ЗАЕДНО СЪС САЩ ПРАВЯТ ВОЙНИ ПО ЦЯЛ СВЯТ !!!
  • 29 БАЙ КУРТИ

    23 7 Отговор

    До коментар #13 от "БАЙ Х@Й‼":

    ЦРУ веднага се зае да разследва случая и е стигнал до заключението че дългата ръка на ПУТИН е хванал БРАНДЪН за крака . Сега пак ще има еди обвинения ........

    Коментиран от #51

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Хохохо

    31 6 Отговор
    Екстрасенсите на Путин направиха магия и Джо се изплющя на стълбичката. Чакаме ново интервю.
  • 32 Матей

    21 7 Отговор
    Путин може направо да привлече Донбас и Луганск като съюзни републики и дълго подготвяната авантюрна война от страна на Украйна и сащ да пропадне.Сега и българските контразведки се пъхат между чука и наковалнята с нов шпионски скандал и може да го отнесат по неочакван начин.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 РУССКИЙ

    32 8 Отговор
    Тоя дементен склеротик болно подло човеце на глобалната извратена либерастия ще бъде нокаутиран в главата същото се отнася и за предателите соросойди без моралното изтолерастено извратено и тотално опростаченото болшинство от хора в България който се прекланят изборно пред тиквата. Русия отвръща на удара. От Русия с любов ♥️♥️♥️♥️♥️♥️ ще има за всеки предател и безмозъчен болен соросойд. Руснак съм и ми омръзна все да съм прав.

    Коментиран от #40, #44

  • 35 АЛОООУУУУ ,...МУРЗИЛАЖА

    12 22 Отговор
    АРЕ ..СИТЕ НА АМБРАЗУРАТА ПРЕД ХУ'ЙЛО ШАЛОМОВ- ПИ'Ч'КИН,..НИЩО'ЖЕСТ'ВА!
    ВАЩАМАКЯ СБЪРКАНА И РУСОРОБСКА ДЕЕЕВА,... БОК'ЛУЦИ ДЕЕЕВА

    Коментиран от #39, #42

  • 36 Змей Горянин

    14 7 Отговор

    До коментар #26 от "БАЙ Х@Й‼":

    Да не би неприятното чувство у НАТО-вци да се дължи на известно количество от онзи материал, дето държи топло в гащите? Всеки що годе запознат с поразиите, които може да направи една подводница, чийто дири не можеш да хванеш, неминуемо се сдобива с доволно голямо количество от въпросния материал в гащите.
    Това е 11-а Божа заповед...
  • 37 Герд Мюлер

    23 8 Отговор
    Вижда се, че авторът на тази статия е далеч от руския начин на мислене. За да се осмелиш да пишеш статия с такова заглавия трябва да си много "навътре" в руския манталитет. За съжаление, западните журналисти гледат на Русия със своите "западни очи". Поради тази причина, техните статии са в повечето случаи са нереални. Мисля, че тази стаия не прави изключение.

    Коментиран от #76

  • 38 Стоян

    19 7 Отговор
    Как щял да отгоеори Путин се мъчат да си отговорят нсшите наведени медии ! Путин може да отговори по много начини но може би ще " убиеГлупака с мълчание"
  • 39 Змей Горянин

    11 8 Отговор

    До коментар #35 от "АЛОООУУУУ ,...МУРЗИЛАЖА":

    Сладур, ти си пед@ л, нали?
    Или може би най-обикновен чеки джия с мозък колкото на зелената
    еуг лена. Едно от двете е. Друг варинт няма.
  • 40 НАДЪХВАШ ЛИ СЕ ХУ'ЙЛОФИЛЧЕ ДЕБИЛНО?

    9 16 Отговор

    До коментар #34 от "РУССКИЙ":

    НАДЪХВАШ ЛИ СЕ АЛКАШ АЛКОХОЛИЗИРАН?!? ХА-ХА-ХА
    ОШЕ СТО ГОДИНИ ШЕ ВЕ МАЧКАТ ЦРЪВЕНИТЕ КОМ-ПИН'ДОСИ В ПУ'ТК'ИНС'ТАНСКА ДЖАМАХИРИЯ!

    Коментиран от #53

  • 41 Муаха-ха-ха-ха...

    12 9 Отговор
    Дрън,дрън ! Лека му пръст на Бай Дън !
  • 42 Ходи се гръмни!!

    9 8 Отговор

    До коментар #35 от "АЛОООУУУУ ,...МУРЗИЛАЖА":

    ОСВОБОДИ ПЛАНЕТАТА ЗЕМЯ ОТ ТАКОВА НЕЩАСТИЕ КАТО ТЕБЕ!!ХА ХА
  • 43 Killer

    19 8 Отговор
    Путин да не е луд да се води по акъла на Байдън?
    Тогава война ще стане.
  • 44 Змей Горянин

    18 9 Отговор

    До коментар #34 от "РУССКИЙ":

    Абсолютно съм съгласен с това, което казваш. Още не мога да разбера чий го търсим ние в отбора на НАТО и защо с такова перверзно удоволствие сме разтворили с две ръце задниците си и сме се навели услужливо в западна посока.
    Не се съмнявам, че когато започне Голямата веселба ще си получим заслуженото. И никой няма да ни е крив, освен нашата глупост.
  • 45 Ели Оригинал

    25 7 Отговор
    Думите на Байдън: Мммм, да!
    В отговор Владимир му пожела здраве.
    Те дори не преведоха точно думите на Владимир,както винаги медиите в САЩ лъжат безобразно собствения си народ.

    Не е страшно какво е казал Бай Дън, той е корумпирана, сенилна, чиновническа марионетка, страшни са силите стоящи зад него, а те усещат собственият си крах, гибел и затова са готови да унищожат светът в безсилието да се справят с вътрешните си проблеми и външни предизвикателства.
    И лошото е, че все повече хора виждат и разбират, че САЩ носят мизерия, разруха и смърт по света.
    Малко са политиците, които открито се противопоставят на САЩ, но народите масово въприемат САЩ като агресор, какъвто са от самото начало на окупацията на Америка.
    Не може да искаме от агресивни окупатори цивилизационни избори, несъвместими с чисто хищническия характер на тази нация, затова са най-големите консуматори в света, докато не пръснат от преяждане, като един техен прародител в Англия на смъртното си ложе, също "завоевател".
  • 46 Ей....

    21 7 Отговор
    Бидончоооооо, на световната политическа сцена е НЕДОПУСТИМО подобно поведение!!!! Такива думи могат да се казват само в следобеден разговор на пейката в СТАРЧЕСКИ ДОМ !!!!!!!!!!!!
  • 47 Змей Горянин

    5 7 Отговор

    До коментар #1 от "Софиянец":

    Софиянче, ти да не си медиум, че ги знаеш тези работи. Или имаш кристална топка? Или хвърляш боб и гадаеш бъдещето? Ако е така, ще ми гледаш ли - вярвам в тебе и в уменията ти.
  • 48 Чичо Том

    12 19 Отговор
    Естествено,че Путин е убиец!Само дето протежетата му олигарси живеят в западна Европа и във САЩ,а не във Верхоянск например!
  • 49 Рам Зес

    18 5 Отговор
    Мумията е проговорила?! Голям прогрес.
  • 50 Змей Горянин

    13 9 Отговор
    Абсолютно съм съгласен с това, което казваш. Още не мога да разбера чий го търсим ние в отбора на НАТО и защо с такова перверзно удоволствие сме разтворили с две ръце задниците си и сме се навели услужливо в западна посока.
    Не се съмнявам, че когато започне Голямата веселба ще си получим заслуженото. И никой няма да ни е крив, освен нашата глупост.
  • 51 БАЙ Х@Й‼

    3 5 Отговор

    До коментар #29 от "БАЙ КУРТИ":

    👍👍👍👍👍👍
  • 52 INOT

    15 5 Отговор
    Браво за информацията! ''Един дизелов бунтовник срещу ядрения флот на Щатите'', ''Ако е дизел, значи не е подводница'' - фрази от известен филм. Може на ''Ростов на Дон'' да са му качили някое лед осветление на перископа и да мине за рибарско корабче, или пък са се промъкнали между витлата на някой танкер. Дотук с майтапа, но в 21 век това говори за технологично безсилие или липса на кадрова подготовка.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Бодак

    14 8 Отговор

    До коментар #10 от "Коко":

    "Кoгaтo БOЛEН умcтвeнo чoвeк ръcи глупocти нe мoжeш дa му ce cърдиш. Винoвнa e бoлecттa. Тa Путин избрa чeтвърти вaриaнт. Рaзгoвoр винaги, нo caмo публичнo."

    Преди да предложи разговор на живо, му пожела ЗДРАВЕ
  • 55 водолаз

    10 12 Отговор

    До коментар #6 от "ужас":

    Рашките пак ли ще викат норвежците да вадят подводницата?

    Коментиран от #56

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Нане

    4 4 Отговор
    Ядец! Палеца между показалеца и пърмака!
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Д-р Савов

    7 9 Отговор
    Очаквам байдън скоро да постъпи в старческия дом на Драгалевци. Там бързо ги''лекуват" от старческата деменция
  • 64 Скит'Ник

    9 6 Отговор
    То пъ един За-пЪден лидер Майко Мила -
    Да Пази Господ Бог.
    Тва дърво дърво -оглежда се, като ударен с мокър парцал, забравя как се казва жена му, подчинените му, и неговото име си забравя и обувките си оп ава, и с некролога от джоба на вечен Живот горния се надява.
    ..ще вземе Тва, се спомине, тоя морук, во Време и по Ирония на Съдбата, първия президент Жена на Фащ, ще са пръкне Църна..
    То Верно нЕма а' голЕма загуба за никой, освен за (Клинтънкътъ и Си'Е)
  • 65 Реалист

    10 9 Отговор
    Русия не е виновна, че света не е много добре !
    Пророци са предсказали, че България заедно с Русия ше оправи света !
    Това означава, че България трябва да стане първо типично българска и да започне да изповядва тангризмът !
    БОГ ТАНГРА е типично български БОГ !
    Тази религия е подходяща за България, защото е българска, а не арабска, турска илик някаква друга !
    Религията Тангризъм е типично българска, както например Ислямът е типично арабска религия !
    България има нужда от "наместване на пластовете си" в сериозна и голяма степен !
  • 66 Шуманов

    11 7 Отговор

    До коментар #1 от "Софиянец":

    Пътник е, ама не Вова а краваро
  • 67 Бай Иван

    11 7 Отговор
    Датата на арестите не е избрана случайно. На този ден 18 март 1948 г. е подписан Договор за приятелство, сътрудничество и взаимопомощ между България и СССР. А Гешеф се изхвърли: "За първи път в новата ни история е разкрита група за шпионаж." Това твърдение направо избива рибата! България бъка от турски шпиони, а на ДАНС е забранено да ги закача, но затова пък гешев навърта актив пред Херо Мустафа и си гарантира поста. Хванал човека руски шпиони! И какво толкова шпионират руснаците нашата армия. Та тя армията ни е сведена до 20 000 души, колкото да има войници да изкарат на парад на 6 май и по една заря дя направят на 3 март по областните центрове. За оръжита да не говорим, че всички ги нарязаха по време на мадридския комарджия! Или може би руснаците са се стреснали от платените Ф-16 за които още и завода не е построен! Смешници ние не сме чак такива дебили въпреки 30 годишните ви усилия да ни направите такива! Та нали, ако бяха наистина шпиони, най-малкото, което щяха да направят ДАНС е тихичко да ги следят и да им пробутват дезинформация. Ама вие май и шпионски книги не четете. Ами четете бе, дано се пообразовате, ама надали!
  • 68 Стефан

    7 8 Отговор

    До коментар #6 от "ужас":

    Имаше един случай с една руска подводница Курск се казваше, та да не е станало същото, затова НАТО е разтревожен и че самите ушанки НЕ МОГАТ ДА Я ИЗВАДЯ, колко млади хора дадоха фира тогава, филма с ридаещите майки бе разтърсващ и то при мирно време.

    Коментиран от #73

  • 69 наум

    9 3 Отговор
    Американците бяха предложили на Путин да спасят екипажа на Курск, защото имат техника за това, но той отказа
  • 70 секретно байдън

    6 6 Отговор
    Запомнете тия дати !
    20.03.2003 г. – Война в Ирак (2003): В ранните часове на деня, Съединените щати и три други страни започват военни действия в Ирак.

    20.03.2011 г. – Война в Либия (2011): Съединените щати, Франция, Канада и Великобритания започват военни действия в Либия.
  • 71 доктор Хаус

    4 7 Отговор
    То си има провидение. Видя се как бай Дън се строполи по стълбичката, предупреждение !
  • 72 бай Данчо

    8 7 Отговор
    САЩ са демократична страна, там президент на страната може да стане всеки техен гражданин, без разлика на цвета на кожата, пола и възрастта. Напротив, по възрастните президенти вземат по мъдри и переспективни решения за САЩ и за света. Пример в това отношение президента Рейган, коъто освободи света от гнета на комунизма и помогна на жителите на бившите социалистически страни да заживеят с по висок жизнен стандарт. Президента Байдън може да допренесе много за добрувантето на човечеството, ако успее да възпре завоевателните амбиции на Русия
  • 73 хахаха

    4 6 Отговор

    До коментар #68 от "Стефан":

    В 5:20 това ли ти е зора. Сам ли си в спалнята.
  • 74 JEFF

    12 3 Отговор
    Браво, най-после един смел държавник да каже истината.
  • 75 !!!?

    12 3 Отговор
    Байдън каза Истината която всички знаят, дори и русофилите !!!?

  • 76 Костова

    2 9 Отговор

    До коментар #37 от "Герд Мюлер":

    Това е Дойче Веле. Дори авторът не пишат кой е. Няма и голямо значение.Според методиката на бюрото всички пишат еднакво. Там за журналистически стил не може да се говори. Важно е русофобията да е на първо място.

    Коментиран от #77

  • 77 Костова

    0 8 Отговор

    До коментар #76 от "Костова":

    Имах пред вид методичката на бюрото. Една такава книжка, в която ти е описано подробно какво можеш да пишеш и какво не, ако работиш в Дойче Веле .
  • 78 Седесарят..

    1 10 Отговор
    Украйна,чака да бъде освободена от фашистите.Каза ми скоро един хохъл,руско говорящ ..Това е петия елемент.!!.Дойче веле,направи дойчетата ,заклети русофили...Егати и извращението.!!Хаха..
  • 79 Герд Мюлер

    2 7 Отговор
    Комнтарът на моя сънародник Егерт показва, че той не познава руската политика. Наистина стилът му е "сладкодумен" и "омайващ", но на практика показва, че е закърмен със западните клишета и пропагандни коментари. Между другото такива са всички западни коментари за Русия. Досега не съм срещал нещо истинско. И мисля, че както тръгна все по-лошо ще става. На фона на пандемията ще се разрастне и страхотна "буря" между САЩ и РФ, и между САЩ и Китай. Светът няма полза от такава нова Студена война.
  • 80 Бунтата

    2 5 Отговор
    Какво да очакваме от един изкукуригал петел!!?????
  • 81 БАЧУ

    1 6 Отговор
    Какво искате да каже един изкукал кравар.
  • 82 Нищо ново

    7 1 Отговор
    Всички знаят че човекът кгб Путин е убиец. Но никой не си признава, лицемери.
  • 83 pycпуТкин

    7 0 Отговор

    До коментар #12 от "наблюдател":

    Като рече "просташко отношение", се сещам, че НИКОЙ ДРУГ държавен глава не закъснява на официалните си срещи за последните 150 г.Както казват французите, "Точността е вежливостта на кралете". Ма късакът го е пропуснал това в школата на КГБ. Затуй в Сингапур като закъсня с 3 часа, го оставиха на ВИП-а, направиха му митническа проверка и после го изтириха обратно за маЦква без церемонии.
  • 84 IDIL

    0 5 Отговор

    До коментар #17 от "Fate":

    ами ще са назад краварите като вече измряха германските военни специалисти от войната
  • 85 При Курск

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "ужас":

    ще я намерят 100%...