Last news in Fakti

25 Март, 2021 20:26 7 938 106

Възможна ли е коалиция между Слави, Манолова и градската демократична общност?

  • има такъв народ-
  • демократична българия-
  • изправи се! мутри вън!-
  • коалиция

За да стане възможна такава коалиция ще са необходими компромиси, на които не е ясно дали са готови от "Има такъв народ", Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!"

Възможна ли е коалиция между Слави, Манолова и градската демократична общност? - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Съвсем наскоро лидерът на партия "Има такъв народ" - Слави Трифонов, призна, макар и с доста резерви, че е възможна следизборна управленска коалиция между неговата партия, "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!". На теория такава коалиция звучи... приемлива за поне част от хората, които през лятото и есента на миналата година излязоха по българските улици, за да свалят крайно лошото управление на ГЕРБ и Обединени патриоти.

Дали обаче на практика е възможна?

Подводните камъни не са малко. Може би най-актуалният от тях е, че в листите на "Има такъв народ" и "Изправи се! Мутри вън!" се оказа, че има хора, които са принадлежали към комунистическата Държавна сигурност. А от своя страна "Демократична България" настоява за лустрация на такива хора. И по отношение на тази тема те едва ли ще направят компромис, защото ако го сторят, подкрепящите ги в страната ще намалеят минимум на половина. А те и без друго са под половин милион.

Интересен факт е, че не толкова отдавна в студиото на ФАКТИ Мая Манолова от "Изправи се! Мутри вън!" заяви, че формацията, която тя съпредседателства, би подкрепила Закон за лустрацията, ако от "Демократична България" подкрепят техни политики в други сектори.

Друг проблем е, че трите политически формирования имат различни идеи по отношение на най-важната част от правосъдната реформа - "какво да я правим прокуратурата". "Има такъв народ" настояват за изваждането на прокуратурата от съдебната власт, "Демократична България" смята, че трябва прокуратурата и в частност главният прокурор да е под засилен контрол и отчетност пред Народното събрание, а в свои интервюта Николай Хаджигенов от "Изправи се! Мутри вън!" е защитавал тезата, че прокуратурата трябва да е в изпълнителната власт и респективно министърът на правосъдието да играе ролята и на главен прокурор. Освен това, от партията на Слави Трифонов настояват главният прокурор да се избира пряко от гражданите - нещо, от което едва ли ще отстъпят. И все пак по отношение на правосъдната реформа може би е възможен взаимен компромис в името на разума и добрия последващ резултат от една реформа.

Различия има и в другите сектори, които заслужават сериозно внимание, но това е нормално, предвид факта, че говорим за една може би центристка партия в лицето на "Има такъв народ", един политически миш-маш в "Демократична България" от десни, центристи и леви-зелени и доста подобен миш-маш при "Изправи се! Мутри вън!". Което по принцип е проблем. Но в настоящата отчайваща обстановка, породена от това, че ГЕРБ и Борисов убиха всякакъв смислен идеологически спор, в някаква степен е нормално.

Като че ли едно от малкото неща, по които трите политически формации имат единодушие, е геополитическата ориентация на страната, която безалтернативно принадлежи на евроатлантизма.

Все пак, ако тези три политически субекта попаднат в 45-ия Парламент и могат да формират необходимото парламентарно мнозинство, то те ще имат историческия шанс да оставят извън властта партиите на статуквото - ГЕРБ, БСП и ДПС. Такава реалност може да има оздравителен и отрезвителен ефект върху обществото ни. Това е нещото, около което си заслужава обединение. Не само отстраняването на ГЕРБ от власт, но и това на БСП и ДПС И не само просто ей така за спорта. А за целите на мащабни разследвания години назад.

ГЕРБ е диагноза за населението на страната, БСП няма място във властта, докато не се покае и отрече от миналото си, а ДПС с Доган е проклятието на съсипаната ни нация.

Такова управление обаче няма право на провал. Защото ако такъв бъде реализиран, то ще се случат най-общо две неща. От една страна тези, които от години ни казват, че всички са маскари, някак ще изглеждат прави. Което пък ще доведе до завръщане на бял кон вероятно на ГЕРБ. И ни чака още по-дълго стабиУстване, равносилни на национална катастрофа. Поредната.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 41 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Запознат

    80 57 Отговор
    Славчо е едно просто старо престаряло ергенче

    Коментиран от #6, #83

  • 2 Майна

    92 51 Отговор
    НЕ ВЯРВАМ НА УЧИНДОЛЕЦА, ХОРА , МИСЛЕТЕ...

    Коментиран от #80

  • 3 ГУГУ

    71 49 Отговор
    Слави си е гербер за парички ще се продаде, обича паричките и лукса, не може да му се вярва.

    Коментиран от #4

  • 4 иде ми дойде ми

    28 15 Отговор

    До коментар #3 от "ГУГУ":

    звездите ли ти го казаха ?

    Коментиран от #68, #84

  • 5 Много тролове сте тук

    61 70 Отговор
    Слави си държи на думата и ще вкара мутрите в пандела. Да му дадем шанс. Случаен човек от улицата, ако хванем и да е най-добрия премиер за България, няма да гласувате за него, защото не е познато лице. Трябват нови хора, но и да е позната физиономия.

    Коментиран от #20, #85

  • 6 Гласуващ

    18 26 Отговор

    До коментар #1 от "Запознат":

    Човек от народа като Борисов
  • 7 Шуши

    51 23 Отговор
    Важното е да няма коалиция с бацо и да ходи у затвор

    Коментиран от #78

  • 8 Да да

    49 21 Отговор
    Бкп=бсп,сдс,дпс,ндсв, герб,воля,продажните патриоти и всички минали през властта за 30г. Гласуваите за нови парти не доказали още, че грабят и не мислят за народа. Възраждане и Има такъв народ.

    Коментиран от #86

  • 9 КАТО ТЕОРИЯ ЗВУЧИ ДОБРЕ

    23 12 Отговор
    НО НА ПРАКТИКА КАК ЩЕ СТАНЕ!!!КОЛКО ОБЩО ДЕПУТИ ЩЕ ИМАТ ЗА ДА МОГАТ ДА ИМ СЕ ЧУВА ГЛАСА!!НОВИЯ ПАРЛАМЕНТ ЩЕ БЪДЕ ТИ НА МЕНЕ АЗ НА ТЕБЕ!!!

    Коментиран от #101

  • 10 простичко е

    46 5 Отговор
    пак теория на вероятностите,докато не видя политик от последните 30 г в затвора,на никой не вярвам!
  • 11 Да да

    6 14 Отговор
    Бкп=бсп,сдс,дпс,ндсв, герб,воля,продажните патриоти и всички минали през властта за 30г. Гласуваите за нови парти не доказали още, че грабят и не мислят за народа. Възраждане и Има такъв народ.
  • 12 гонюс муньос

    14 8 Отговор
    Може разбира се, не е важно с кого, важно е чекмеджетата да се пълнят.
  • 13 може

    8 15 Отговор
    може, ако се съгласят мая да е водача....
  • 14 Запознат

    35 14 Отговор
    Малко бута масло и има налуден поглед. Пада си диктаторче. Трябва винаги да става на неговото. Славчо е потънал кораб.
  • 15 Хуарбуса

    64 18 Отговор
    В предаването "Бизнес.бг" по БНТ сряда 24 март 2021 г. икономиста професор Красимир Петров разкри ужасяващи факти! Правителството на Бойко Борисов за 7 месеца е изхарчило над 12 милиарда лева . От месец септември миналата година до сега. Валутния фискален резерв тогава е бил 13 млрд.лв а в момента 7 млрд.лв. Изтеглен кредит от МВФ 5 млрд.лв.месец октомври 2020 г.и 526 млн.евро ( 1 млрд.лв.) месец ноември същата година от СБ общо = 12 млрд.лв. За 7 месеца ?????? Част от тези пари са отишли за купуване на пенсионерите по 50 лв.всеки месец , подпомагане на кръчми и
    дискотеки (70% от оборотите им) , подпомагане предимно на фирми на Пеевски от ББР(Българската банка за развитие) . А останалите милиарди са отишли в близките до ГЕРБ фирми по веригата. 12 млрд .лв.се падат на 6 млн.население по 2 хиляди лева на човек! Някой от вас обикновените хорица получи ли финансова помощ от правителството заради пандемията ? Тези безподобни крадци явно не са за съд а да висят по улични стълбове. Натовариха клетия народец с милиарди кредити а парите присвоиха същите тези крадци от хунтата. Безспорно ГЕРБ е най зловещото зло в историята на България!

    Коментиран от #16, #32, #41, #67

  • 16 ИСТИНАТА

    47 15 Отговор

    До коментар #15 от "Хуарбуса":

    ГЕРБ когато започнаха протестите миналото лято си купи време с нашите пари събрани от данъци,осигуровки и глоби да докрета до редовните избори. Започна да ги раздава безразборно. Увеличи на момента с 30% заплатите на държавните служители + на учителите и полицаите ! Започна да раздава по 50 лева месечно на всеки пенсионер без никаква икономическа логика защото точно на пенсионерите доходите не бяха засегнати от пандемията. Техните пенсии с пандемия и без са си едни и същи. Не че не заслужават вдигане но тия 50 лв.не биха ги спасили за няколко месеца а просто пиар на управляващите . Сега началото на месец април ще раздадат по 120 лева на 392 хиляди пенсионери с пенсии от 301 до 369 лева. Като се надяват дори 1/4 от тях да се подведат това са още 100 хиляди гласа за Герб. А след изборите и 50-те лева отпадат и 120-те лева. Но парите в резерва ще са прахосани. Но какво й пyка на хyнтата важно е с нашите пари да се купуват гласове. Но след изборите съд - затвор до живот.

    Коментиран от #18, #22, #30

  • 17 нашия

    19 18 Отговор
    ако такава коалиция се осъществи това ще е началото на края на -има такъв народ или там както си е крустил образуванието Славчо
  • 18 Прави сте

    36 9 Отговор

    До коментар #16 от "ИСТИНАТА":

    Преди седмица в предаването "Референдум" по БНТ представителя на ДПС бе прав за една нещо!!! Като каза че през септември миналата година валутния фискален резерв е бил 13 милиарда лева а в момента е 7.5 милиарда. Изхарчени са 5.5 милиарда за 6 месеца ! Като се вземе предвид че и правителството изтегли 5 млрд. края на месец септември от МВФ и 526 милиона евро началото на ноември за справяне с кризата Ковид-19. Тоест ги няма 11.5 милиарда а скоро се похвалиха че са раздали на населението 3 милиарда !!!! Къде са останалите 8.5 милиарда се пита??? В чекмеджетата на Буда и на герберите по веригата ли са отишли? А да попитам...Някой от Вас тук получи ли финансова подкрепа за справяне с кризата? За един приятел питам...
  • 19 Ринго Сталин

    5 8 Отговор
    ДА ...ИЗВЪН ПАРЛАМЕНТА ...
  • 20 Е КАК ЩЕ СТАНЕ ТОВА

    24 3 Отговор

    До коментар #5 от "Много тролове сте тук":

    И КАК ТРИФОНОВ ВКАРВА НЯКОЙ В ЗАТВОРА МИСЛЕТЕ КАТО ПИШЕТЕ!!!ЧЕТЕТЕ КАК В Р.БЪЛГАРИЯ РАБОТИ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА !!!КОЙ СЪБИРА ДАННИ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ,КОЙ ПОВДИГНА ОБВИНЕНИЕ И КОЛКО СЪДЕБНИ ИНСТАНЦИИ ОБЯВЯВАТ И ПОТВЪРЖДАВАТ ПРИСЪДА!!
  • 21 Анти Трол

    10 7 Отговор
    Възможна е извън парламентарна коалиция...завинаги
  • 22 АБЕ ТОЛУП

    3 10 Отговор

    До коментар #16 от "ИСТИНАТА":

    И ТУКА ЛИ БЪРКАШ В МРЕЖАТА И КАНЧЕТО НА ПЕНСИОНЕРИТЕ!!!!
  • 23 яяяя

    17 9 Отговор
    Чалгата подкрепя Истанбулската конвенция и еднополовите бракове!
  • 24 Aбе ,не че нещо ,ама

    2 0 Отговор
    Селската общност къде я забравихте ,бе тюф леци

    Коментиран от #29

  • 25 Рачко Пръдлето

    18 10 Отговор
    Пази Боже от правителство от отрепки.
  • 26 АБЕ ТОЛУПИ

    0 35 Отговор
    БОЙКО ПРАВИЛНО ТЕГЛИ КРЕДИТИ ДА ДАВА НА ПЕНСИОНЕРИТЕ И НА НАС ОТ АДМИНИСТРАЦИЯТА. ЗА ВАС НЯМА И ЗА ИНВАЛИДИТЕ НЯМА НО ЗА НАС ИМА И ПАК ЩЕ ИМА
  • 27 пройчо

    7 8 Отговор
    ".... ГЕРБ е диагноза за населението на страната, БСП няма място във властта, докато не се покае и отрече от миналото си, ..."*****Докато я повтаряш тая мантра--ще куцаш на Дългия и т
    на Ристо Мързела....Ти се отречи от дядо си!?
  • 28 ТРИФОНОВ

    14 5 Отговор
    Е МАРГИНАЛ И С НИКОЙ НЯМА ДА СЕ КОАЛИРА!!!ДАЛИ И ТОЙ КАТО ПЕ....СКИ ЩЕ ХОДИ В ПАРЛАМЕНТА ИЛИ ЩЕ СИ СЕДИ В ЛЕВСКИ Г И ЩЕ ПЛАЧЕ КАКВИ БОКЛУЦИ СА В ПАРЛАМЕНТА!!!!
  • 29 АААА не си прав

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Aбе ,не че нещо ,ама":

    ТЯ ЩЕ ГЛАСУВА ЗА БЗНС МУМИЯ😬😬
  • 30 Пенсионер

    4 1 Отговор

    До коментар #16 от "ИСТИНАТА":

    Как да не сме засегнати от пандемията. Витамин "д", парацетамол,маски,дезинфектанти,, памперси... все харчове.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Мата на Хари

    7 18 Отговор

    До коментар #15 от "Хуарбуса":

    Хуар...и ли как си там, Бойко напълни хазната и заслужава да харчи за Народа. Като започне четвъртото правителство пак ще напълни хазната. А с БСП само фалити и инфлации,банкрути и национални катастрофи.

    Коментиран от #42

  • 33 DeioW

    14 6 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Възможна ли е коалиция между Слави, Манолова и градската демократична общност?

    Дали е възможна такава коалиция? Слави си седя дома и пускаше платена 7/8 телевизия, която никой не гледа. Докато хората протестираха срещу герб. Сега, когато Борисов изтърва Ковид, на първо/ второ място сме по смъртност в света. Борисов изтърва преднамерено ваксинациите с минимални поръчки към производителите. В момента Борисов и герб са матирани от ЕС за лошо разпределяне на ЕС средства от милиардния Ковид грант, дето Сачева се изрина и ще пише обяснения.

    Като млад Слави продаваше мартеници в подлеза до Софийския Университет. много отдавна. Сега прави същото, продава...
  • 34 ТЪЖНО

    14 9 Отговор
    ВСЕКИ ГЛАСУВАЛ ЗА ИТН Е ИЛИ КРЕТЕН ИЛИ МЕЧТАТЕЛ-ФАНТАСТ ! И ОТ ДВАТА ВИДА ИМА МНОГО В БЪЛГАРИЯ !
  • 35 шопендар

    4 12 Отговор
    атака,воля,възраждане,бсп,мутри вън,и кой знае кой още, чисти и кристално ясни,руски остриета,чиста ненамеса в изборите ни
  • 36 А бе

    8 5 Отговор
    Нали ви казах, че коалицията ще е ГЕРБ, ДПС и на слафчу партията. Понеже учиндолеца е много прост предлагам да е министър на отбраната.
  • 37 ОСТАВКА

    5 4 Отговор
    ГЕРБ/ДПС/СДС - никога, то като по турско
    БСП - няма нужда
    ИМА ТАКЪВ НАРОД - чалга, не му вярваме
    ТРИОТО - ?
    ДА, БЪЛГАРИЯ - "бивш" гербер

    и за кого тогава??????

    Коментиран от #91

  • 38 БЕЗ

    7 1 Отговор
    ЙО.ЛО ДЕ.НЕВ И ГЕЧЕВ НЯМА ДА СТАНЕ.ПЪЛНИ БОК.ЛУЦИ.
  • 39 ВНИМАВАЙ

    5 0 Отговор
    СЛАВИ МУ ТРЯБВА ОЩЕ НЯКОЙ ЗА ДА СЕ ГЪТНЕ В ЕНДЕКА , ................. НА ВЪЛКА ВРАТА МУ Е ДЕБЕЛ ЩОТО САМ СИ ВЪРШИ РАБОТАТА ! ВЕДНЪЖ СГРЕШИШ ЛИ ПОСЛЕ НЯМА СМИСЪЛ ДА ПРОДЪЛЖАВАШ - ТОВА Е ПОЛИТИКАТА !
  • 40 марони

    10 9 Отговор
    Нов формат на тримата глупаци ли ще гледаме?
  • 41 Малко

    3 2 Отговор

    До коментар #15 от "Хуарбуса":

    Им е треп@нето
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 DeromW

    14 4 Отговор
    Никой не се интересува от Слави и неговата "партия", освен герб. Как така всички герб агенции за проучване на мнение решиха, че Слави е фактор? Нека да видим все пак...
  • 44 Може

    8 13 Отговор
    Слави е чешит, но е пич и Българин и патриот! Не краде!

    Коментиран от #59

  • 45 Брендица

    3 8 Отговор
    Лично на мен интересна би ми била ако се заформи само 1 коалиция Доган и Божков. Имат ум, ами да го ползват правилно

    Коментиран от #48

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Надя колева

    8 2 Отговор
    Как е възможно такава некомпетентност.прокуратурата да се мести където им дойде на ум,даже главния прокурор да се избира от народа.тези наточили се за власт не познават конституцията.за тези предложения трябва велико народно събрание:-)даже с 2 3ти не може обикновено народно събрание да мести прокуратурата.хора мислете какви некадърници злобни са се задали.
  • 48 Голем смях

    6 0 Отговор

    До коментар #45 от "Брендица":

    Шматарок,ДПС ще бъдат с ГЕРБ .

    Коментиран от #49

  • 49 Брендица

    4 0 Отговор

    До коментар #48 от "Голем смях":

    ГЕРБ са в коалиция😂 със СДС. Точно откъдето минавам има билборд на оня п*ъч Румен Христов. И като ще ми пускаш комплименти в женски род, моля..
  • 50 СЛОНА

    6 0 Отговор
    ДАПИТАМ СЛАВИ КО ШЕ ПРХАИШ С ДБ КАТО ТАМ ВСИЧКО Е РЕМЪЖОР....%%%%
  • 51 така така

    10 2 Отговор
    Коалиция "Орел, рак и щука".
  • 52 КОЙ ТОЙ

    7 0 Отговор
    ЗА ПАРИ ВСИЧКО Е ВЪЗМОЖНО
  • 53 Съвременната ГДО

    7 0 Отговор
    Нито е градска, нито е десница.
  • 54 Не е възможна

    10 1 Отговор
    Понятията градска демократична общност и партия Демократична България не са синонимни. Реалната градска демократична общност няма да приеме Мая Манолова по никакъв начин.
    Що се отнася до Слави, преди 23-24 години градската демократична общност го приемаше добре в качеството му на млад комик, който стоеше добре в комедийно предаване, осмиващо безобразията по времето на Жан Виденов. Днес Слави вече не може да се справи с подобна задача в актуалните условия.
    Дали Слави ще се коалира с Мая, това зависи само от интересите им и няма общо с интересите на държавата и народа.
  • 55 Marinov

    5 0 Отговор
    Този Господин Подържа некой Добри за Народа Позиции НО е ДАЛЕЧ от БЪЛГАРСКИТЕ Реалности и ако влезе в НС ще ПАПАГАЛСТВА и РАСИ Гламутии!
  • 56 DrivingPleasure

    8 2 Отговор
    Селския бек Трифонов имаше шанс да направи нещо, но го пропиля! Такава коалиция трябва да се направи ПРЕДИ, за да се заяви ясно на избирателя на какво да разчита - в случая тази коалиция можеше да е реален изборен опонент на герб и потенциално втора парламентарна сила.
    Сашо Диков му го каза право в очите, но селянчето в Славчо не може да се надскочи - жалко, спокойно може да честитим на ГЕРБ победата!
  • 57 Голямото Нищо

    9 1 Отговор
    Каквито коалиции и групи да оформят, ще си останат едно голямо НИЩО. Няма кой да гласува за смешки.
  • 58 olele

    4 1 Отговор
    И збягали от
    Т кзс-то
    Н аркомани

    ...и на вас ви верваме...
  • 59 Дъртият ▪️▪️▪️▪️1️⃣8️⃣▪️▪️▪️▪️

    4 0 Отговор

    До коментар #44 от "Може":

    Едно е да си пич, друго е да си политик▪️‼
  • 60 Санитарен инспектор

    6 1 Отговор
    Трифонов пази си здравето, моето момче. В тази пандемия. Болнав ми изглеждаш . Една белодробна недостатъчност и си аут.
  • 61 оня с коня

    4 7 Отговор
    Авторът на Статията се е захванал да Анализира Неща,които са толкова Абсурдни,че не си струват анализа.Да,но Той не само ги Анализира,но го прави и НАДЪЛГО И НАШИРОКО!Което вече ЛОГИЧЕСКИ обяснява подхода му по Въпроса- просто колкото по-Дълго нещо напише,толкова Повече ще му платят.А реалността е,че в ПС е сигурно влизането САМО на Слави.И така: в БГ има 2 ОСНОВНИ Партии- ГЕРБ и БСП.ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ могат да играят Ролята ЕДИНСТВЕНО на "Подкрепящи",или пък да си стоят в Парламента БЕЗ да вземат някакво активно Участие.Затова и ще попитам Автора,който мъчително се опитва да Структурира някакво Ефимерно Правителство със Второстепенни Играчи:КОЙ ще Остави тия Новоизлюпени в Политиката Славита,Маи и "ония другите" да съставят Правителство?Ами нали Електората на Основните Партии/БСП и ГЕРБ/ от цяла БГ ще нахълта в НС и ще ги издуши тия Новобранки с ГОЛИ РЪЦЕ?

    Коментиран от #63

  • 62 Тодор Живков

    3 0 Отговор
    Ако целта е да бъде нормализирана България, компромисите са нещо дребно и очевидно ще е за кратко. Важното е да обясняват на хората какво се прави и защо. Това е пътят в диалога с хората.
  • 63 Прави каквото трябва, пък да става какво

    7 2 Отговор

    До коментар #61 от "оня с коня":

    И какво стана накрая, от протеста остана само БСП всичко останало е потенциална ПАТЕРИЧКА на байХ0я.... А уж всички искаха да го свалят!!!!!
    Правителство може да има или около ГЕРП или около БСП...
    И вие от към кой бряг на реката сте!!!!!

    Колкото и да не им се иска на много хора и партийки, но изхода е един..... Да се подкрепи за момента най голямата опозиционна партия способна да гътне ШАЙКАТА в случая БСП(добра или лоша), която да победи на изборите ГЕРП и да състави коалиционно правителство с ясна и кратка цел.....СВАЛЯНЕ И РЕВИЗИЯ НА МУТРЕНСКОТО УПРАВЛЕНИЕ....пък после кой от къде е...
    Нужен е ОБЩ ФРОНТ около БСП!
    Тоя ПЕЗЕВЕНК много ви обича разединени и така се крепи 11 год. Не разпиляване на гласовете по малките партийки, а обединението с една по голяма партия може да гътне ШАЙКАТА С БАЙ TYЛУП И ДОГАНЯ..... иначе Тиквун ще е вечен!!!
    Не забравяйте, че ОБЕДИНЕНИЕТО на комунисти и антикомунисти успя да неутрализира дори и Хитлер!!!

    Коментиран от #65, #79

  • 64 ЧОЧО

    4 2 Отговор
    След изборите са възможни всякакви коалиции.За пари и мама продавам!!
  • 65 оня с коня

    3 7 Отговор

    До коментар #63 от "Прави каквото трябва, пък да става какво":

    Разсъжденията ти са не само Наивни и повърхностни,те са ВРЕДНИ за България.Нали ББ подава на 2 пъти Оставка и идваха БСП на Власт- и какво стана?Започнаха едни безкрайни Протести на Жълтите павета,едни Автобуси/бели/ бяха замеряни с камъни и накрая Правителствата им/точно Коалиции както искаш/ подаваха Оставка след няма и година.А що се случваше така- щото Феновете на Борисов са му върло верни до гроб ли?Глупости - просто защото ЕВРОПА моментално спря Еврофондовете,вдигна Доверието от БГ и Инвеститорите се разбягаха като Пилци.Няма увеличение на Заплати и Пенсии,има увеличение на Безработицата и ГЛАД!Наистина ли си мислиш че пак няма да се случи СЪЩОТО?А имаме ли време и възможности за подобни полит. Експерименти?Нинова ли ще приеме за Диалог Европа/по-точно най-важният човек - МЕРКЕЛ/,или Манолова?Или Слави? С тях ли ще установят контакти САЩ?И да е ясно:Борисов може и да се оттегли от Премиерския стол след Победата,но на Негово място ще застане Човек който ТОЙ ПОСОЧИ и по-важното -да успее да убеди ЗАПАДА че това е правилната Личност.
  • 66 мхмхмх

    8 1 Отговор
    Този селски бек и тази кюстендилска слива е напълно възможно да се гушнат след изборите !
  • 67 Това

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Хуарбуса":

    хуарбуса да не е нещо като 'Публикувано във факти.бг: стабиУстване, равносилни на национална катастрофа'.
  • 68 Първанов

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "иде ми дойде ми":

    Не звездите а цялостното му поведение .
  • 69 Пламен

    5 1 Отговор
    Не само че е възможна,а е предстояща...чалгарин джендъри и мутри ще са коалиция а ДПС ще гласуват но формално няма да са с тях.Ментор ще им е фатмака.
  • 70 Чочо

    3 1 Отговор
    На тези избори ще разберем дали,,има такъв прост народ,,
  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Ю.кортес

    5 3 Отговор
    Най сигурната коалиция е чалгата с доган.трифонов за 30 години никога не е казал лоша дума за доган
  • 75 Кирил

    3 2 Отговор
    Печеливш е винаги доган.на тези избори участва с две партии,ДПС и чалгата.Общо 20 процента го правят незаобиколим в никоя коалиция.
  • 76 Щерю

    3 1 Отговор
    Мутрите на мая чалгата и джендърите...прекрасна комбинация
  • 77 87+ от ДС и толкова наследници

    3 3 Отговор
    4 БCП зa Бългaрия - 15 aгeнтa 12 Възрaждaнe нa Oтeчecтвoтo - 9 aгeнтa 24 Вoля и НФCБ - 8 aгeнтa 9 ДПC - 8 aгeнтa 1 ВМРO - 7 aгeнтa 13 Зaeднo зa прoмянa - 6 aгeнтa 6 AБВ - 4 aгeнтa 17 Грaждaни oт прoтecтa - 4 aгeнтa 5 Възрaждaнe - 3 aгeнтa 7 Aтaкa - 3 aгeнтa 10 Бългaрcкa прoгрecивнa линия - 3 aгeнтa 29 Имa тaкъв нaрoд - 3 aгeнтa 14 Бългaрcкo нaциoнaлнo oбeдинeниe - 2 aгeнтa 18 Изпрaви ce! Мутри вън! - 2 aгeнтa 30 Прякa дeмoкрaция - 2 aгeнтa 28 ГЕРБ-СДС - 1 агент 2 Ние, гражданите - 1 агент 8 КОД - 1 агент 15 Нация - 1 агент 16 МИР - 1 агент 20 Движение на непартийните кандидати - 1 агент 21 Републиканци за България - 1 агент 25 Партия на зелените - 1 агент

    Коментиран от #81

  • 78 Важното е

    4 3 Отговор

    До коментар #7 от "Шуши":

    Комуняги ,като Галевица,Импексова или зеления чорап ,да не помирисвали властта.Всичко друго е пунта мара.
  • 79 Пий си

    3 3 Отговор

    До коментар #63 от "Прави каквото трябва, пък да става какво":

    Редовно хапчетата,че плещиш простотии.Да представяш БКП БСП ,като алтернатива на ГЕРБ е меко казано смешно.
  • 80 Не е истина!

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    На кого да вярваме,майна?!

    Коментиран от #90

  • 81 Не е истина!

    0 3 Отговор

    До коментар #77 от "87+ от ДС и толкова наследници":

    Е и?!??!Какво от това,че са били или са агенти?Минаха над 30 години и все същото!Важното какво се върши в парламента и правителство.Къде отиват парите от Европа,по какъв начин се раздават и т.н.Стига манипулации а да се каже истината.

    Коментиран от #89

  • 82 Реалист 2

    2 0 Отговор
    " градската демократична общност " - това трябва да е в кавички . Предимно са с родители селяни , а самите те , организирани от някой сороски "институт" , да слугуват на английските , турските и щатските тайни служби .
  • 83 Допълнение

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "Запознат":

    И болно - не само в главата, ами навсякъде. Пълен инвалид - и физически и умствен...
  • 84 Отговор

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "иде ми дойде ми":

    Не, показаха ми го всички с поведението и безумните си "изявления" от тая измислена псевдопартия - от тошко африкански до баш мутрата от Учиндол.
  • 85 Стойтагледай

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Много тролове сте тук":

    Ха-ха - гарван гарвану око не вади, запомнете го добре. Те и сега мутри ни управляват, ама тоя ако допре до властта - Стой та гледай кон боб яде ли.
  • 86 Имената

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Да да":

    на новите партии не гарантират вкарване в политиката на нови хора с ново мислене.

    Тези тук са същите боклу ци, че дори и още по-гладни и брутални.
  • 87 BigBulgarianBoss

    4 0 Отговор
    Нали бяха невъзможни коалицийките бе Славчо, толкова си банален немам думи
  • 88 жжж

    3 0 Отговор
    слави също е мутра. виж му дрехите, походката , гавазите, татусите....
  • 89 Много

    3 0 Отговор

    До коментар #81 от "Не е истина!":

    си се объркал - бивше ченге няма, като свински черва са и няма отказване. Не им се позвилява, иначе - току виж короната го хванала и гиберяса...
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Въобще

    3 0 Отговор
    Трите визирани партии въобще няма да направят мнозинство за образуване на правителство. Славчо и Майчето бих могъл да ги преглътна,но иzклеsавците от Дай България....никога - това са ляво-десни шиzофреници,dженdъри,sороsоиди. А ако искат лустрация трябва да започнат с гnома съдия и прокурор в Разград по Тошово врме,както и с iзтърsака на коминтерновска фамилия Пиnокио.
  • 93 слави=ще се продаде

    4 2 Отговор
    Коалицийка с Демократи- на Сорос партията управлявана от убитак Христо на който майка му е в БКП от 1940-та. Мутри вън - вътре има цял списък с бивши продажни политици. Партийката на Слави -дъртия мършав продажник дето беше първи оррак с Боко . Тази коалицийка се нарича Герб v.2.00.
  • 94 Alex

    4 0 Отговор
    Коалиция за чудо и приказ ще е (puke)
  • 95 Гост

    5 1 Отговор
    Тази коалиция ще бъде нещо страшно бе! Няма как да позволим!
  • 96 Живка

    3 0 Отговор
    Защо Демократична България се определя като градска демократична общност? Все едно всички, които живеят в градовете са им по подразбиране фенове. Стига с тия глупости. Не знам дали е възможна тази коалиция, но ще е изключително смешна и жалка ако се направи.
  • 97 ВСИЧКИИИИ

    2 0 Отговор
    ПРЕДИЗБОРНО ВСИЧКО Е КАКТО ТРЯБВА А СЛЕД ИЗБОРИТЕ Е КАКТО ИМ Е ИЗГОДНО НА КРАДЦИТЕ А ТЕ ВСИЧКИ СА КРАДЦИ И ЛЪЖЦИ !
  • 98 МДААА

    2 1 Отговор
    ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА ВСИЧКИТЕ ПАРТИИ , ЗА ДА НЕ СЕ ОБИДИ ТЕХНИЯ ШЕФ - ТИКВАТА ПРЕСТЪПНА !
  • 99 ЧЕСТНИТЕ

    2 0 Отговор
    СЛАВИ И КОЙ ДРУГ СА ХОДИЛИ ПРИ БОЙКО ЗА ДА ПРАВЯТ ПАРТИЯ И ДА НИ УПРАВЛЯВАТ И КРАДАТ ................ НЕКА И ДВАМАТА ДА ОТГОВОРЯТ ЩОТО БОЙКО МУТРАТА ГИ Е ИЗГОНИЛ !
  • 100 ДУДУЦИ

    2 0 Отговор
    СЛАВЧОООО , РОСЕН ПЕТРОВ ЩЕ ГО ВЗЕМЕШ ЛИ ЗА МВР МИНИСТЪР ? ТОЙ Е ГОТОВ И АДСКИ НЕКАДЪРЕН ПОДОБНО НА КАРАКАЧАНЧЕТО ! ПОМИСЛИ И ЗА ДУДУКА .......................
  • 101 чичо

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "КАТО ТЕОРИЯ ЗВУЧИ ДОБРЕ":

    И на практика става.Коалиция на паветата,извън парламента.
  • 102 Тервел

    2 0 Отговор
    Всяка коалиция с ДеБъ е равносилна на политическо самоубийство
  • 103 Борис

    1 0 Отговор
    Демократична България са достатъчно безпринципни, за да участват в такъв политически компот!
  • 104 аз съм Веска

    0 0 Отговор
    МАЯ ВЛИЗА ,И КАТО ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ - БЪРЗО ИЗЛИЗА .
  • 105 Дарина

    1 0 Отговор
    Като нищо тези псевдо партии ще загърбят своите приоритети и политически обещания, само и само да се докопат до власт и пари.
  • 106 Хасан

    0 1 Отговор
    Малкото жалко чалгарче славчо