Last news in Fakti

4 Април, 2021 13:00 7 004 209

Кремълският рекетьор

  • атлантически съвет-
  • русия-
  • владимир путин-
  • путин-
  • нато

Путин играе "ва банк". Като всеки картоиграч, разтреперан от алчност и загуба на хладнокръвие

Кремълският рекетьор - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Димитрин Вичев, Съпредседател на Атлантическия съвет на България

Всъщност руският президент Владимир Путин винаги е използвал бандитски методи. Научени от уличните банди в родния му Ленинград и от школата на КГБ.

Целта му днес е същата като фикс-идеята на севернокорейския диктатор Ким Чен Ун - да принуди американския президент да започне разговори с него. Което би означавало да го признае за равен или поне за достатъчно значим.

Тактиката на Ким като че ли успя при предишния американски президент. Доналд Тръмп се срещна с комунистическия генерален секретар, нещо си говори с него и даже размени любезни писмени излияния. Но и Тръмп бързо разбра, че Ким е азиатски квартален рекетьор, който иска да държи съседите си в страх и че няма сериозно намерение да спре ядрените опити и изпитанията на балистични ракети. Просто се пробва да замаже очите на САЩ, за да бъдат свалени санкциите срещу режима му.

С подобен номер, макар и на по-високо равнище, сега излиза евразийският лидер Владимир Путин. Трупа войски, дрънка оръжие около Украйна и плаши с поредна ескалация на военните действия. И той, и слугинажът му са наясно, че САЩ и президентът Байдън няма да проспят тази демонстрация на мускули и да останат безмълвни при евентуална пряка руска агресия.

Вероятно в Кремъл разчитат Съединените щати да не изпратят военни инструктори и модерно оръжие в подкрепа на Украйна. Московските „стратези“ може би се надяват, че САЩ ще останат пасивни и че няма да имат пряк сблъсък с американски войници на украинска територия.

Подобни сметки правиха преди три години и в Сирия, но неочаквано за Москва повече от 200 бойци от „частната“ руска армия „Вагнер“ бяха изпепелени само за няколко часа в района на град Дейр аз Зур.

В стремежа си да държи НАТО по-далеч от евентуалните зони на военен сблъсък с Украйна, преди няколко дни Кремъл вдигна във въздуха и изпрати близо до морските граници на съюзните държави от Алианса десетки руски изтребители и бомбардировачи. От северна до югоизточна Европа. Руските бойни самолети извършиха пиратски облитания с изключени транспондери, за да не оповестят координатите и посоката на полета си.

Нарушителите на международните правила за въздухоплаване бързо бяха прихванати от десетки натовски изтребители над Северно, Балтийско и Черно море, след което бяха принудени да се върнат в авиобазите си. Командирите от НАТО твърдят, че са доволни от извършените тренировки на силите за противовъздушна отбрана и на дежурните бойни изтребители. Прихващането и подготовката за стрелба по реален противник са най-добрата подготовка за пилотите и за разчетите на зенитно-ракетните установки.

Паралелно с тези провокации, притеснени от обещанието на Байдън за нови санкции срещу Кремъл заради намесата му в изборите в САЩ, вече са активирани десетки левичарски и крайно десни организации в Америка и Европа. Краткосрочната им задача е да притискат президента Байдън да смекчи тона към Путин. Това финансово стимулирано „обществено мнение“ се опитва да внушава страх от военен сблъсък с Русия.
Кремълските бандити отлично знаят, че хората на Запад не искат война и че ще изискват от своите лидери да преговарят с Путин.

Точно това е целта на Кремъл.

Защото само така Путин ще може да демонстрира пред руския народ колко велик и мъдър лидер е, и как американците се страхуват от могъщата и „непобедима“ руска армия. Така Кремъл ще може да продължи да заблуждава руските граждани, че трудният им живот не е заради кражбите на руските олигарси и корумпирани чиновници, а за да може Русия да бъде призната от САЩ и останалия свят за велика сила.
И все пак, ако Путин успее да склони Байдън към разговор, какво ли би поискал от американския президент?
Със сигурност – много неща, с надеждата да получи по малко от всичко или поне едно, но за по-дълго време. И като всеки махленски рекетьор го иска сега и веднага.

Най-вероятно Путин би поискал от Байдън:
Първо, да бъдат отменени санкциите срещу режима му.

Второ, САЩ и Западът да се примирят с анексията на Крим.

Трето, САЩ, Западът и целият свят да забравят за правата на човека в Русия, да престанат да мерят руската държава със строгите стандарти на западната цивилизация и на демократичните общочовешки принципи и ценности.

Четвърто, САЩ да се откажат от решението си да блокират пускането в експлоатация на руските газопроводи "Северен поток-2" и "Турски поток", което значително би намалило притока на милиарди евро към изтъняващия бюджет на Кремъл.

Пето, САЩ да приемат, че Украйна, Грузия и Молдова са част от сферата на руските интереси, вътрешен двор на Путиновата полуимперия и завинаги да бъдат оставени под опеката и "закрилата" на Москва. Както и че не бива даже и да си помислят за кандидатстване и членство в НАТО и ЕС.

Не е изключено Владимир Путин да поиска гаранции за неприкосновеност на авоарите на руските олигарси и на лицата от вътрешния кръг на кремълския диктатор, скрити в офшорни и западни банки. Посочените авоари, заедно с други откраднати от руския народ средства, според различни медийни наблюдатели, наближават невъобразимата сума от 2 /два/ трилиона долара!

Парите ни или живота ви!“ вероятно ще бъде скритата заплаха, под формата на избор, който ще предложи подполковника от КГБ на американския президент. Надали Путин случайно отправи пожелание за здраве на Байдън, след като научи, че американският президент е отговорил с „да“ на журналистически въпрос дали смята Путин за убиец.

Срещу възможността да продължи да граби населението си и да си осигури покорни съседи Путин вероятно ще обещае, че той и кремълската хунта ще гарантират „мира и дружбата между народите“.
Може даже да даде „честна дума“ да спазва Минските споразумения и дори да върне на Украйна окупираната част от Донбас и контрола по границата ѝ с Русия. Но разбира се, с подусловието Украйна да предостави автономия на Луганска и Донецка област. С което ще започнат безконечни уточнения, упреци, нападки, назначени и отложени срещи на експертни групи и т.н. и т.н.

Путин играе "ва банк". Като всеки картоиграч, разтреперан от алчност и загуба на хладнокръвие.
Ала Джо Байдън познава достатъчно добре и твърде отдавна рекетьорските похвати на Кремъл. И надали ще се поддаде на шантажа. За отстъпки и дума не може да става, защото това би означавало да признае победа на авторитаризма над либералната демокрация, която е основата и конструкцията на съвременното западно общество и държавност.

От друга страна комунистически Китай внимателно следи ситуацията в отношенията между Москва и Вашингтон. Ако САЩ отстъпят пред Кремъл, то нищо добро не чака нито уйгурите, нито китайските тибетци, нито гражданите на Хонконг. Най-застрашени от засилващата се мощ и апетити на Китай са неговите съседни държави. Тайван, Япония и Южна Корея също ще имат сериозни основания да се разтревожат за своята национална сигурност. Това са страни, които са доказани съюзници на САЩ и не могат да бъдат оставени в риск да последват съдбата на Украйна, Грузия или Молдова.

Очаквам и се надявам страстите на московските чекисти скоро да бъдат охладени. Възможно е някакъв телефонен разговор между Путин и Байдън все пак да се проведе през тази година. Но лична среща на четири очи и договорки за светло бъдеще, при сегашното нагло и агресивно поведение на Русия срещу Запада, едва ли скоро ще има.

Междувременно съюзните държави от НАТО започнаха подготовката за широкомащабни военни учения от Балтийско до Черно море, които ще се проведат по въздух, суша и море през следващите три месеца на територията на 14 съюзни държави. Маневри, в които ще участват повече от 28 000 военнослужещи от 26 държави, оборудвани с най-съвременните оръжия, техника и транспортни средства. Учения, които ще представляват недвусмислен знак към пълководците на „несъкрушимата и легендарна“ руска армия за възможностите, силата, координацията и мобилността на войските на Алианса.

Куражът на кварталния бандит е голям само когато налита на бой срещу малки, самотни и далеч по-скромни по сила съперници. Но види ли твърдата решимост на обединени и изправени срещу него хора, смелостта му бързо се изпарява и се скрива в бърлогата си.

Точно така трябва да се постъпи и с кремълския рекетьор. Време е да му бъде преподаден колективен и запомнящ се урок, а той да се скрие някъде по-дълбоко в бункерите си в Москва или Урал. Защото все по-вероятно изглежда някой ден или нощ, близкото му обкръжение да постъпи с него така, както със Сталин са постъпили „верните“ му съратници през 1953 г. Поне така твърдят познавачи на историята и тайните на Кремъл и нравите на обитателите му.

Надявам се, че лидерите на цивилизования свят отлично помнят грешките на предшествениците си от миналото и че няма отново да ги допуснат. Те би трябвало много добре да са научили урока, че плодотворни разговори за мира с Кремъл могат да се водят само от позиция на силата. И че никога не трябва да имат безрезервно доверие на думите и обещанията на руските лидери. Дано никога не забравят и думите на великия германски канцлер Бисмарк от края на XIX в., че „нито един договор с Русия не струва дори хартията на която е написан.“


Поставете оценка:
Оценка 2.2 от 121 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 кнаус 485

    327 68 Отговор
    Статия е боза...Путин е велик президент на Русия, колкото и да не изнася на мекотелите от атлантическия съвет....

    Коментиран от #150

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 КОТарАК

    262 39 Отговор
    кво коментирате Путин , нашите чекмеджета не са ли за евроатл. коментар? всичко ни е наред ли?човека изправи Русия , а ние даже и на олимпиада не може да идем вече
  • 5 Реално

    268 39 Отговор
    Ако сменят Путин със САЩ-всичко ще си дойде на мястото в тази статия.То бива дебелоочие-то бива наглост...ама тия минават всякакви граници!

    Коментиран от #103

  • 6 део

    258 39 Отговор
    Жалко, истерично писание пропито със злоба, автора не е наясно с фактите, или ги пренебрегва удобно.
  • 7 русенец

    203 24 Отговор

    До коментар #1 от "Айде бе":

    Защото искат да си заслужат парите! Иначе точно бащите им говореха хвалебствия за СССР и КПСС, примерно Исак Паси беше такъв един лизач. Соломон не е паднал далеч от дънера.:)

    Коментиран от #120, #183

  • 8 Ръдулчо

    162 22 Отговор
    Абе Чичо Манчо, американските бойни И разузнавателни самолети включват ли си транспондери те?
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Ами не

    205 25 Отговор
    Тоя Атлантически Съвет да беше драснал поне два реда за признанието на сина на Байдън-корупция,наркотици,политическо влияние ,секс интриги и т.н....
  • 11 Антимилиционер

    34 107 Отговор
    Посочените авоари, заедно с други откраднати от руския народ средства, според различни медийни наблюдатели, наближават невъобразимата сума от 2 /два/ трилиона долара!

    Коментиран от #56

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Факт

    42 157 Отговор
    Путин е най-богатият човек на планетата. А руснаците най-бедните и гладни мужици.
  • 15 Някой си

    160 24 Отговор
    Никому неизвестния “атлантически съвет“
    С Ленчето с кремчето в него :)
  • 16 ха ха хаааа

    22 62 Отговор
    Ако Х@йло прочете това , ще му увисне още повече клифора .😁
  • 17 Сичкото мурзиллаш на амбразурата

    32 78 Отговор
    Хахахахаха
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ежко

    114 24 Отговор
    Атлантически Съвет?!?Боже,боже....жив да не бях!
  • 23 Сделано в России

    21 65 Отговор
    Пу дкара, ако обеднее с 1 трилион долара, пак ще е по-богат от следващите 50 взети заедно.
  • 24 Лост

    90 18 Отговор
    Какво е това име Димитрин? Нещо между Димитър и Димитрина ли?

    Коментиран от #208

  • 25 Смехурко

    15 78 Отговор
    Жужето Пугин не може да се мери с великана Вичев!
  • 26 Сичкото мурзиллка

    24 75 Отговор
    Се събира като мухи на....мед под статии за лилипутин 🤣🤣🤣
  • 27 123

    102 21 Отговор
    А стадото в Кравария мре от глад и ковид! :) Петата колона на Кравария в България е изпаднала в див ужас! :)

    Коментиран от #203

  • 28 660

    78 26 Отговор
    ПУТИН ГО СТАБИЛИЗИРАХА "ПРОЛЕТИТЕ" И АМЕРИКАНСКАТА АГРЕСИЯ В СИРИЯ - ИНАК ОТДАВНА ЩЕШЕ ДА СТАЛ БАГАЖА . Със сирийският конфликт ГО издигнаха на пиедестал и възродиха руското величие, а и се видя цялото америкаско лицемерие
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Милиционеру Путину

    20 80 Отговор
    Путин ако върне половината откраднато, ще може да плати външния дълг на САЩ и Италия 2 пъти.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Ротшилда

    65 18 Отговор
    ако върне заграбеното на американците, то може и да не страдат от недохранване и гладна смърт.

    Коментиран от #163

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Къде

    108 15 Отговор
    Атлантиците какво искат - война с Русия? В интерес на какво и на кого? Вярно, че искат войната да се води на територията на бившия СССР. Така е много лесно да лаеш от офиси, платени от САЩ, друго е да се биеш и да зашитаваш своята земя. Хубава война няма!!!
  • 37 Много ми е

    59 15 Отговор
    кеф да гледам растящите лагери от бездомници край сороспийските градове. Лошото е, че вече много са труповете и ще плъзнат зарази.
  • 38 Бесен Язовец

    88 19 Отговор
    Този,, Съвет" са едни явни шпиони в РБ които най обезпокоявано подкрепят продажбата на България!!!
  • 39 Членин

    19 38 Отговор
    Держись , товариш Впутин ...
  • 40 АТЛАНТИЧЕСКИ WC

    90 18 Отговор
    Да си затварят човките майцепродавците на Пасито шпионина който продаде интересите на РБ на краварите!
  • 41 ГАМЕРАТА

    71 18 Отговор
    В тояа нещо кръстило се Съветче са събрани най големите неграници като се почне от Паси та се стигне до Чампоевицата с тиковете!
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 КОНТРАТА

    84 20 Отговор
    Рекетьорите са у Вашингтон, обаче си намериха майстора в лицето на Руската Федерация по късно и на Китай. Шанса да рекетират и РФ и Китай са им нулеви на фалирали кравари дето петела вече не им пее дори в Близкия Изток!

    Коментиран от #54, #166

  • 46 Професора

    81 21 Отговор
    Това е един пасквил който струва не повече от 2 шекела!
  • 47 АТЛАНТИЧЕСКИ WC

    74 20 Отговор
    Министъра на външните работи на продажника Иван Костов си направл НПО което да плюе по Русия от РБ. Пасито е на пряко подчинение от Козяк и от там се и финансират!
  • 48 Касиера

    62 19 Отговор
    Вичев днес си взел добри пари от козяк ...личи ?!

    Коментиран от #122

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 😁😁😁😁😁

    39 20 Отговор
    От кое село е родим този Димитрин или по скоро Думитрич? 😁😁😁😄😄😄Димитрин??!?
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Ужасонн

    50 20 Отговор
    Тези нькакви нови играчи "атлантически съвет" пахахах жалкари
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Бесен Язовец

    69 21 Отговор
    Това е същито НПО дето искаше в РБ да бъдат разположени краварски ракети и да направи РБ мишена за бъдещ конфлик между РФ и Обора, и да ни въвлекат във война на чужди интереси. Продажници не прикрити, трябва да бъдат забранени, както са забранени фашистките организации!

    Коментиран от #63

  • 56 НАТО ВЕЦ

    31 15 Отговор

    До коментар #11 от "Антимилиционер":

    Значи може да си купи САЩ. На разсрочено плащане 🤣
  • 57 Реалиста

    64 21 Отговор
    Димитрин Вичев, съпредседател на Атлантическия съвет на България.Тоя го знам, на Димитричка сина.От малък си е келеш и мръсник.Баща му се отказа от него и взе името на майка си.А колко е тъп и прост.По рождение си е такъв.Сега явно е под крилото на българомразеца Пасито.Господи, прости му, той не знае нито какво говори, нито какво пише.
  • 58 Биде

    61 20 Отговор
    Пишман съпредседател и евроантлантик с едностранчив и неверен анализ и без грам лично мнение! Аз бих казал че отдавна световния и единствен рекетьор за света е Америка!!!
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Седесарят.

    53 20 Отговор
    Атлантиците са пълни нещастници..

    Коментиран от #85

  • 61 JEB

    21 63 Отговор
    война с русия заради смешното джудже няма как да има защото собствените му генерали ще го разчленят..танковете им армата са под 100 бройки и стелт изтребителя им е абсолютен фейк..остава им ядрената опция и всички хора по земята включително и семействата им ще трябва да умрат заради гадното джудже

    Коментиран от #176

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 ke da

    22 67 Отговор

    До коментар #55 от "Бесен Язовец":

    зАБРАНЕНИ ТРЯБВА ДА СТЕ ВИЕ РУСОФИЛИТЕ ЕУ А ПРИЗИДЕНТА ДА БЪДЕ СЪДЕН ЗА РУСОФИЛЩИНА!

    Коментиран от #75

  • 64 Сандо

    50 17 Отговор
    Ако знаета този какво нищожество беше преди години ...Ама на,хвана правилната линия и стана човек - "правилния" човек на Правилните Началници!
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Сульо

    47 20 Отговор
    Вече и на лyди ли се дава думата навсякъде? Ми давайте, все още има останали пациенти на четвърти километър и Карлуково, питайте ги всички какво мислят по всички въпроси.Ама после не се чудете, ако хората ви се смеят и рекламодалите се махнат.
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Порно

    49 18 Отговор
    Пазарна икономика - едни си продават задника, други съвеста. Второто е по доходно. А основната грешка е , че Путин искал да го приемат за равен. Грешат тия които мислят , че могат да го принудят за каквото и да е. А ако сбъркат и атакуват руснаците с конвенционални оръжия , и вземат превес , руснаците ще отговорят с ядрен удар. В началото предупредително , не по щатите , а по държава , за която на никого не му пука.
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Реалист

    17 52 Отговор
    Русия не си знае мястото в политиката ! За съжаление така стоят нещата !

    Коментиран от #78

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Смех !

    52 19 Отговор
    Путин не е рекетьор нито бандит.За разлика от западните джендъри.Направо раздава шамари !
  • 73 НАТОвец

    19 50 Отговор
    хахаха, абсолютно ВЕРНО и ИСТИНА !! Крайно време е в Бг да бъдат разположени установките ПЕЙТРИЪТ, заплахата от исток расте !!!

    Коментиран от #161

  • 74 Бай Шиле

    49 16 Отговор
    "кварталният бандит,кремълски рекетьор" Какъв извисен,експертен анализ! В случай,че IQ-то на всички от този платен съвет е такова,призовавам спонсора им да спре ДМС-тата.
  • 75 Бесен Язовец

    51 17 Отговор

    До коментар #63 от "ke da":

    Такива като Димтрич трябва да бъсат съдени за сътрудночество на чужди разузнавня и подлопаване на сигурността на РБ!

    Коментиран от #79

  • 76 пешо

    48 16 Отговор
    май са привършили грантовете меките китки от "атлантическия съвет". и джафкат, някой да ги забележи и да им подхвърли нещо.
    унизителен начин на съществуване - да зависиш от подаяния.
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Значи

    10 23 Отговор

    До коментар #70 от "Реалист":

    сега е моментът да им дадеш урок на руснаците.
    Аз ще те подкрепям морално, чрез емайли.
  • 79 JEB

    19 46 Отговор

    До коментар #75 от "Бесен Язовец":

    ее гризач ти още ли не си разбрал че нато са съюзници ?? пък щирлиц и компания врагове..време е да си изгориш червената книжка не мислиш ли ??

    Коментиран от #102, #131

  • 80 психиатър

    13 16 Отговор
    Крайно време е в Приморско и Слънчев бряг да се разположи ядреното оръжие на най демократичната държава.
  • 81 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 82 Автора

    28 16 Отговор
    Яко го хапе коня. Виждам го грабнал пушката да атакува бункера на жужето.
  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Гост 82

    43 16 Отговор
    Статиятя е написана за пари!Няма смисъл да се сърдим на т.н. атлантици.Просто хората си изкарват хляба с навеждане!Въпрос на морал и личен избор!Но можеше да е по-кратка......
  • 85 СВОЛАЧ

    55 17 Отговор

    До коментар #60 от "Седесарят.":

    ХЕ ТОЯ ВОЕНОЛЮБЕЦ СЪВСЕМ Е ИЗПЕРКАЛ, ПРОДАЖНИКА НАТОВЕЦ. АМИ СТЯГАТЕ СИ БАГАЖА ОТ АТЛАНТИЧЕСКИЯ СЪВЕТ И НА ВЛАКА ЗА ОКРАИНО-РУСКАТА ГРАНИЦА ВОЕНОЛЮБЦИ ,ДА СЕ НАВОЮВАТЕ. АЗ КАТО БЪЛГАРИН НАСЛЕДНИК НА ГОРДИТЕ ОПЪЛЧЕНЦИ ОТ ШИПКА. НЕ ИСКАМ ДА СТАВАМ ПУШЕЧНО МЕСО НА БАЙ ДЪН И НАТО!!!! ВОЕНОЛЮБЦИТЕ ОТ АТЛАНТИЧЕСКИЯ СЪЮЗ ДА СА НА ПЪРВА ЛИНИЯ НА ГРАНИЦАТА И ГОРДО ДА СЕ ИЗПРАВЯТ ДО ФАШИСТИТЕ БАНДЕРОВЦИ.
  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 Хахаха..

    24 15 Отговор
    Опашатите лаят,чак вият,а СП-2 си бълбука ли,бълбука..

    Коментиран от #180, #184, #189

  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 Behemoth

    29 15 Отговор
    Жужето няма право да рекетира никого ...такова право има само САЩ....давайте милиардите за чертежите ,че лошо ви се пише...
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 JEB

    16 29 Отговор
    е няма само малинов и компания да пишат платени статии
    трябва да има паритет

    Коментиран от #96

  • 92 дедо Герчо

    22 10 Отговор
    НЕЩАСТНИЦИ....ХЪХЪХЪ......
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Дамяни Курестия

    38 15 Отговор
    Кво да.Кажем. Драсканици на Болен Човек но добре финансово подкрепен от фондацията на полуживият Сорос.

    Коментиран от #168

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Бай Шиле

    28 16 Отговор

    До коментар #91 от "JEB":

    Можеш ли да цитираш статия с подобен език от Малинов?
  • 97 шеремет

    33 16 Отговор
    Атлантически пиндерчета. Заплатата трябва да се заработва с такива измекярски писания. Опитайте с дупарата напред ще печелите още и още.
  • 98 JEB

    14 23 Отговор
    е той пише същите небивалици..и оная другата наташа..дето не е разбрала че не сме 1970 година..
  • 99 duhcho

    17 13 Отговор
    Хора с събрали толкова омраза в себе си, само поради факта, че получават заплатата си от политическия враг, не бива и не трябва да бъдат възприемани като меродавно в едно смислено общество. Важи за двете, трите или петте страни, както го разбирате. Нужни са ни истински родолюбци, тях няма да ги намерите в масовите медии, уви. Само с личен пример и контакт.
  • 100 грег

    20 14 Отговор
    Димитринкееее?!
  • 101 За да не ме изтрият

    9 11 Отговор
    Написаното от мен за теб, все ще ругателно. За такива като теб османското робство е било сигурно за 1000 години, но имала и други, различни от теб ... следва ругатня
  • 102 КОНТРАТА

    32 15 Отговор

    До коментар #79 от "JEB":

    Руснаците са враг само на майцепродавците в РБ на които в джобчето им дрънкат шекелчета!

    Коментиран от #177

  • 103 смерш

    30 14 Отговор

    До коментар #5 от "Реално":

    Естествено,какво е атлантическия съвет/клуб/в територията-група платени безродници,свикнали да служат на актуалния за момента господар/Паси,Поптодорова-тази е и нагла клептоманка/!
    Този съвет е учебникарски пример за дебелоочие както казвате!
  • 104 руски трол

    9 22 Отговор
    Дружбата със САЩ е като слънцето и въздуха за всяко живо същество!
  • 105 Ха Ха Ха

    29 16 Отговор
    Забавлявах се искрено като прочетох "Байдън познавал отлично..... " аз да вметна Байдън жена си не познава вече ха ха и просто това тук е СЛОВОБЛУДСТВО на платен трол атлантик.
  • 106 Матей

    26 15 Отговор
    Охооо,и атлантически антирусизъм с толкова сгъстени бои се изтипоса тук!Невероятна злоба,безсилие и мерзост струи от всеки абзац,отвратително.
  • 107 Кресна

    36 16 Отговор
    По тъп и глупав коментар не бях чел,този Атлантик ходил ли е скоро да се преглежда.Моля се Русия да влезне за да види този Атлантик измислен,че нито Сащ нито НАТО ще посмеят да се изправят срещу Русия,защитавайки Украйна.И господине моля не се излагай,че изглеждаш жалък смешник.
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 110 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 111 факт

    23 16 Отговор
    сащ избиха милиони жени, деца и стари хора!
  • 112 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 113 Една от многото

    21 20 Отговор
    Абе русофилите сме на всеки километър пък за вас атлантиците незнам.

    Коментиран от #170, #206, #209

  • 114 ТаУмВзе

    22 17 Отговор
    Тия от атлантическия хич не са краварски шпиони и лобисти. Начело с моше паша.
  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 !!!?

    21 30 Отговор
    Империята на Злото се разпростира в границите на Златната монголска орда, а Московския Улус е нейната стлица !!!?

    Коментиран от #121, #124, #162

  • 117 Къв атлантически съюз ве

    23 16 Отговор
    Що за новина е че атлантиците ненавиждат Владимир? Все едно Ердоган да пише за кюрдите !
  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 777

    28 19 Отговор
    Смешници,ако Путин е рекетьор и бандит вие сте 20 пъти по толкова в повече.Русия не нападна Либия за да им присвои петрола дарявайки я с демокрация,нито Ирак или Сирия,но лошата е Русия.До автора на статията,да беше проверил от твоите шефове или от документи които вече не са с гриф строго секретни,че никакви 200 вагнеровци ме са убили Сащ.Но виновен в случая е вестника,че ти дава поле за подвеждащи и невярни статий и данни.
  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 7373829291

    17 15 Отговор

    До коментар #116 от "!!!?":

    Пич туй не е история, а ютуб, куха работа. Немаш смелост да влезеш в библиотека и да се запознаеш с историята на страната си, верно дявола бега от тамяна!

    Коментиран от #138

  • 122 хаха

    19 14 Отговор

    До коментар #48 от "Касиера":

    Явно са им изцъркали 3 цента вместо обичайните им 2 за тия гн*ди.
    Затова се и раздава толкова списвачът им.

    Коментиран от #126

  • 123 БХОРТЕИ

    22 14 Отговор
    Атлантиците да го ду.ат.Боклу.и с боклу.и.
  • 124 веселяк

    8 13 Отговор

    До коментар #116 от "!!!?":

    Ако още веднъж го качиш това видео ще ти е за първи път!

    Коментиран от #137

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Само като разбрах кой е авторът реших

    18 16 Отговор

    До коментар #122 от "хаха":

    Няма да чета, въпреки че от това, което каканижат слугите, се разбира много за господарите! Но напоследък самите лордове дават толкова много от себе си за себе си, че изтупваането на изтфивалките става безсмислено.
  • 127 Челмето

    19 15 Отговор
    Димитрине ,много тъпа българска подлога си.Димитрин...хмм
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 шуменец

    26 16 Отговор
    Димитрине, пропаднал бизнисменино, защо не кажеш как ти взеха ресторант "Кьошкьовете, а после иизбата в село Осмар? Тук толкова се ос...ра, че избяга чак в София. И как ос село Осмар стана "евроатлантик"? Ама на ли хамериканците дават парички и трябва да се яде.. за едното ядене кави ли простотии не би казал!
  • 130 Винету

    13 24 Отговор
    Социализмът е вечна опасност, тлееща в човешката душа, защото обещава постижения без усилия и придобивки, без отговорности. Постоянно изкушение за човешката душа е да търси някой друг, извън себе си, който да поеме тежестта на отговорностите. Така източноевропейските общества, ненаучени нито на усилия, нито на отговорности, периодично се пързаляха назад и встрани от най-прекия път към целта." Маргарет Тачър
    Късметлия е джуджа засега, но ще се появи нова желязна или нов Рейгън и тогава ще му се види Крим тесен!

    Коментиран от #147

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Бай Шиле

    21 15 Отговор
    Този "анализатор" в кой век живее? Едно време по Гласът на Америка казваха кръвопиеца Хрущов.А в.Правда питаше защо бият негрите.Ало атлантиците, браво бе.
  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 !!!?

    19 20 Отговор

    До коментар #124 от "веселяк":

    Историята е безжалостна и затова е трън в очите на тези които вярват в митовене, легендите и сказките на московски шамани !!!?
  • 138 !!!?

    20 16 Отговор

    До коментар #121 от "7373829291":

    Видеоклипа по-горе е исторически вярно нагледно пособие, което в четири минути показва грабежа, плячкосването и поробването на над сто държави, народности, племена и техните територии от Москвската Орда. Чети История России !!!?
  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 ГруЮ

    24 15 Отговор
    Автора...слабо, много слабо. Статията е написана за дебили и за твърдото ядро на #умникрасиви. Спестил си дори основното от казаното от Бисмарк. А така звучи по коренно различен начин: “ Нито един договор с Русия не струва дори хартията на която е написан. Не се надявайте, че веднаж възползвали се от слабостта на Русия вие ще получавате дивиденти вечно, руснаците винаги идват за своето. И като дойдат, не се надявайте подписаните от вас йезуитски съглашения да ви оправдаят. Затова с руснаците си струва да се играе или честно, или въобще да не се играе”.
  • 141 бокошкафа

    19 15 Отговор
    какво търси нато и америка в черно море.каквото и да търсят ще го намерят защото това не е сирия а писателче а нещо за Горбачов да кажеш каква беше уговорката разпускаме варшавския договор и кво получихме - нато

    Коментиран от #173

  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 145 no name no face no number

    16 17 Отговор
    Атлантическият съвет са шайка престъпници и продажници
  • 146 Край

    14 15 Отговор
    Само едно съм сигурен атлантическите български американофили. не са правени на правилното място.
  • 147 ГруЮ

    18 15 Отговор

    До коментар #130 от "Винету":

    Социализмът е ...бла, бла, ...обещава постижения без усилия и придобивки, без отговорности. Е написал си глупости на търкалета. Тази държава беше индустриализирана точно по времето на социализма. От цървули и навуща до металорежещи машини с ЦПУ. Това става ли без усилия според теб?

    Коментиран от #192

  • 148 Виктор

    19 15 Отговор
    Или не намерих да прочета, или са пропуснали да напишат, че в статията има продуктово позициониране.
  • 149 Край

    22 17 Отговор
    Егати и антлантика - за 7минути може да направи всеки нормален човек русофил.
  • 150 Статията

    22 15 Отговор

    До коментар #2 от "кнаус 485":

    не става. Елементарен опит за внушение на не истини. Членовете на Атлантически съвет са откровени антибългари и са докарали много беди на Родината ни Република България.
  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Zentramant

    15 16 Отговор
    В атлантическия клозет са събрани шайка престъпници родоотстъпници. Димитричка, има по-достойни начини да спечелш някой друг цент.
  • 153 Илиян

    13 15 Отговор
    Разбирам.че на г-н Димитрин Вичев за това му плащат,но така се предизвиква точно обратния на желания ефект.Време е г-н Вичев да си спомни какво е значението на понятия като "чест" и "достойнство"

    Коментиран от #159

  • 154 ссср

    10 14 Отговор
    димитринчо ти голям капацитет си бил във военно отношение,я кажи каде завърши и какво,би трябвало да те знаем.
  • 155 ХАН КРУМ

    21 17 Отговор
    АТЛАНТИЧЕЗКИЯ СЪВЕТ Е ШАЙКА ОТ БЪЛГАРСКИ ПРОДАЖНИЦИ, ПОДОБНИ НА ОНЕЗИ ОТ ОТВОРЕНО ОБЩИСТВО И АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ.БЪЛГАРСКОТО ОБЩЕСТВО СКОРО ЩЕ РАЗБЕРЕ КОЙ ,КОЙ Е И ЧИИ ИНТЕРЕСИ ЗАЩИТАВА ,И ЗА КОЛКО ПРОДАВАТ И СЪСИПВАТ БЪЛГАРИЯ.ЗА КАКЪВ ПУТИН МИ ГОВОРИШ И ЗА КАКВО НАТО?ТРЯБВА ДА БЪДЕТЕ ИЗРИНАТИ ВСИЧКИ БЪЛГАРСКИ ПРЕДАТЕЛИ И ПАРАЗИТИ.ТАКИВА БОКЛУЦИ ПРЕВЪРНАХА БЪЛГАРИЯ В ТЕРИТОРИЯ И КОЛОНИЯ И РАЗПИЛЯХТЕ БЪЛГАРИТЕ ПО ЦЯЛ СВЯТ.ПОЗОР СТЕ ЗА БЪЛГАРИЯ МЕРЗАВЦИ.
  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 ДА ЖИВЕЕ ПУТИН! !!🏩

    10 18 Отговор
    Долу фашистката шайка от САЩ и циониската шайка от Израел 👻
  • 158 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 159 как

    2 6 Отговор

    До коментар #153 от "Илиян":

    Как може да си спомни нещо като изобщо незнае какво е това !
  • 160 оня с коня

    14 8 Отговор
    Евала на Статията,все едно че съм я писал Аз!А на който не му харесва,просто няма Вкус:)
  • 161 Справедлив

    5 7 Отговор

    До коментар #73 от "НАТОвец":

    Не се иска много акъл да си прост!
  • 162 преминаващ

    9 15 Отговор

    До коментар #116 от "!!!?":

    Аз пък знам че империята на злото се намира в Северна Америка,ако нямаш нищо против!
  • 163 Луди всякакви

    13 6 Отговор

    До коментар #34 от "Ротшилда":

    Къде ги научавате тези глупости? Проблем на народа на САЩ е затлъстяването. И то не е нещо лукс, но твърдо не е глад. САЩ е най-големият земеделски производител, при това ангажирайки минимален % заети. Само нелегални имигранти би могло да гладуват, макар че и за тях се грижат разни хуманитарни, църковни, социални и др. организации. Гонят 30%ваксинираност на населението и доста скоро ще обуздаят Ко-вито. А след това ще си вдигнат на крака икономиката. Има вече второ поколение руснаци- имигранти в САЩ, които живеят на социални помощи и на всичкото отгоре са руски националисти. Ха, де!?
  • 164 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 Луди всякакви

    11 5 Отговор

    До коментар #45 от "КОНТРАТА":

    А на кого Поднебесната ще си продава боклуците? Западът е преситен със стоки и ако решат да затегнат коланите за няколко години и да не купуват нищо от Китай и Русия, познай къде пак ще стигнат до канибализъм?
  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 Вярвай си

    7 0 Отговор

    До коментар #94 от "Дамяни Курестия":

    Недей казва- наблегни на ученето на български език!
  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 Луди всякакви

    12 7 Отговор

    До коментар #113 от "Една от многото":

    Лошото е, че сте по-нагъсто ! А пък странното е, че от моите познати-русофили никой не е бил в Русия и не е общувал сериозно с руснаци, че да има лична преценка. На какво базират тая любов- медицинска тайна!
  • 171 ира

    8 14 Отговор
    Господин Вичев, как дrшате от толкова злоба? Демоде сте, написали сте глупости, кривите си душата. Mauvaise foi...
  • 172 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 173 Луди всякакви

    13 7 Отговор

    До коментар #141 от "бокошкафа":

    А, чакай- Западът не е фалирал и не е протягал ръка за помощи и кредити, та да си ликвидира военния съюз. Това се случи на соца, който глътна вода и, естествено , преди да бъде спасен трябваше да се разоръжи! Нашият блок имаше дълг, който не можеше да обслужва. Както казваше вицът: като Амурче- голичко, въоръженичко, иска да го обичат
  • 174 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 175 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 176 руспуТкин

    16 0 Отговор

    До коментар #61 от "JEB":

    Точно 17 бройки са бракматите на въоръжение, строеви и учебни заедно. Това според "Днейн Дифенз".

    Коментиран от #178

  • 177 РЕКОНТРАТА

    15 6 Отговор

    До коментар #102 от "КОНТРАТА":

    Я кажи нещо за "родолюбците" в чиито джобчета дрънкат копейки?
  • 178 руспуТкин

    5 1 Отговор

    До коментар #176 от "руспуТкин":

    "Джейн Дифенз", да weba тая клавиатура
  • 179 Павел Пенев

    9 16 Отговор
    А бе мухльо,кажи какъв бандит е Байдън и неговия син.Прочети книгата с последните му признания за кражби, далавери,морално падение,наркомании и всичко това за 50,000 долара заплата на месец в Украйна.
  • 180 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 181 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 182 ТОЧКАТА

    3 16 Отговор
    ВИЕ направо си играете ролите във филма ,,ИДИОТОКРАЦИЯ,,,!!!!!!!Той УЖ е комедия ,ама нещо не идва смехът ...когато го гледаш.
  • 183 спуТкин V

    17 8 Отговор

    До коментар #7 от "русенец":

    уcпeшнo ce привoдни в Тихия oкeaн: Руcкият културнo инфoмaциoнeн цeнтър(РКИЦ) в Coфия плaмнa c бoлни oт кoрoнaвируc. Тoвa рaзкрихa изтoчници близки дo Руcкoтo пocoлcтвoтo. Вчeрa e пoчинaл cъпругът нa eднa oт cлужитeлкитe. Тoй e бългaрин, бивш кaдър нa БНТ и БНР. Cъпругaтa му cъщo билa бoлнa oт китaйcкия вируc. Oт някoлкo гoдини двaмaтa живeят в прeуcтрoeни aпaртaмeнти в РКИЦ нa ул. „Шипкa”. Ocвeн тoвa зaрaзeни и пoд кaрaнтинa били oщe 4 cлужитeли нa бългaрcкaтa ceкция нa Рoccътрудничecтвo.

    Дирeктoркaтa Oлгa Ширoкoвa, извecтнa кaтo пeвицaтa нa руcкитe кocмoнaвти, мнoгo ce притecнявaлa лoшaтa вecт дa нe ce рaзчуe, a бългaрcкитe влacти дa зaтвoрят зa пoceтитeли Цeнтърa, кaквaтo oпacнocт рeaлнo имa. Нe билo изключeнo зaрaзaтa дa ce прeнece и в пocoлcтвoтo, зaщoтo някoи oт рaбoтeщитe в РКИЦ и диплoмaтитe били в интимни oтнoшeния. В cъщoтo врeмe oт Руcкoтo пocoлcтвo oбяcнявaли нa cвoитe, чe нe рaзпoлaгaт c вaкcинaтa „Cпуткин”, мaкaр чe пoвeчeтo нe иcкaли дa ce вaкcинирaт c руcкaтa вaкcинa, a прeдпoчитaли зaпaднитe.

    Дoкaтo eпидeмиятa гoри в РКИЦ, пocлaник Eлeoнoрa Мутрoфaнoвa oбикaля из Рилcкaтa cвeтa oбитeл в търceнe нa духoвeн мир. Никoй oт кoлeгитe й нe знae дaли ce e вaкcинирaлa, нo cинът й, кoйтo живee и рaбoти във Фрaнция, e избрaл eврoпeйcкa зaщитa oт вируca.
    Aбe, cлaвa рAЗИЯ, cлaвa пуДкин, кaктo oбикнoвeнo!

    Коментиран от #188

  • 184 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 185 ЗAМAН

    17 7 Отговор
    мурзилaж, пуДкин нeмa дa дoйдe дa cи глeдa бълх@рcкитe кaндидaт-крeпocтни. Aми я виe cи cтягaйтe бaгaжeцa, чe кaтo ви пoдбeрeм вac нaкъм Cибир, нeмa дa имaтe врeмe!
  • 186 zevs

    7 15 Отговор
    Такива атлантици и вичевци,колкото искате.Повече плюнки и джобовете пълни?Кой плаща за тези пасквили!?????
  • 187 ира

    9 17 Отговор
    "Бандитски Ленинград"? Но затова пък навярно неБандитско Чикаго и неМафиотски Ню Йорк. Има ли нещо по-противно от озъбен , нахъсен нашенски подмазвач? Атлантик от кошара.
  • 188 ира

    3 16 Отговор

    До коментар #183 от "спуТкин V":

    И какво следва от тези брътвежи? Каква е вашата теза? Постройте си мисълта!
  • 189 Хохохохо

    18 5 Отговор

    До коментар #87 от "Хахаха..":

    бълбукат русофилските л@йн@ в некои болни чОтури
  • 190 Българин

    7 17 Отговор
    Тази натовска подлога да си затваря мръсната уста. И ако все пак реши да я отваря - нека да заклейми фашагите в Украйна, че не искат да изпълнят Минските договорки, които Порошенко подписа!
  • 191 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 192 Винету

    7 0 Отговор

    До коментар #147 от "ГруЮ":

    Ти май наистина си грую.
  • 193 Голем смях

    8 3 Отговор
    Точно в десятката.
  • 194 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 195 Роко Сифреди

    4 12 Отговор
    Браво на аФтора предлагам му главна роля в мой филм, много е добър, мно-го!
  • 196 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 197 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 198 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 199 psf

    11 2 Отговор
    Лошото е, че със завоевателните си амбиции, Русия отправя предизвикателства към цивилизования свят и съвсем неоправдано се излага, на опасности, на екзистенциални трудности и на сериозна изостаналост. Това прави оцеляването й повече от съмнително, защото точно с такъв вид политика тя загуби студената война.
  • 200 Кочината се тресе та дрънкаа😂😂😂😂

    12 1 Отговор
    Жужето обикаля обезумяло и друсано бункера очаква си съдбата застрелян и запален с бензин
  • 201 АЗ ако съм на путин

    3 15 Отговор
    Се стягам за война и следващите 10 години ще се произвеждат само най авангардните оръжия за масово унищожение и храна и всичко необходимо за оцеляването на народа дълъг период от време след войната на войните..ще елиминирам цялото западно полукълбо не ми трябват нито хартишките им нито бургерите им нито мержаните нето фейсбуците и нетфликсовете ....ще изтрепам цялото западно население без никакви преговори или условия просто вие не трябвате повече на земята и като това стане реалност земята ще се управлява по друг начин не по капиталистически

    Коментиран от #202, #204

  • 202 Айде бе

    12 0 Отговор

    До коментар #201 от "АЗ ако съм на путин":

    А целият западен свят ще седи и влюбено ще го очаква, нали? И при всички тези събития ти ще останеш невредим...а, и широките народни маси от Индия, Пакистан и Китай като се овластят и ще потекат мед и масло!
  • 203 руски соросоиден кравар

    7 3 Отговор

    До коментар #27 от "123":

    Спокойно бе краварче соросоидно.На американците само можеш да им завиждаш.Гледай си ги онея бедни ,мизерни и умряли от глад руски неандерталци и не коментирай големите
  • 204 Гост

    9 1 Отговор

    До коментар #201 от "АЗ ако съм на путин":

    Е то нали това беше на дневен ред при СССР ,и именно заради това изчезна И русия ли искаш да я пратиш в историята ? Северните убитаци ще изчезнат от картата на момента
  • 205 Димитров

    2 10 Отговор
    Глупав,много глупав,злобен и лишен от реалност коментар!
  • 206 рАЗИЯ ЦЪРВУЛ

    12 1 Отговор

    До коментар #113 от "Една от многото":

    Видяхме колко сте - по предварителни данни на ЦИК сичкоту руссофилцълвулподлога на РъБъ сте 2.07%, или 19,620 глави. Окончателната бройка може да е стотина хедеота в повече. Другите сме нормални. Сигурно на яз. Копърка така ви учат да броите - идно-две-многу
  • 207 трясъ

    1 7 Отговор
    Димитрина Вичева защо не си замълчи?
  • 208 Овен

    0 7 Отговор

    До коментар #24 от "Лост":

    тоя е между двамата третополов ...
  • 209 Този коментар е премахнат от модератор.