Last news in Fakti

11 Април, 2021 10:24 8 105 26

Константин Бачийски: Не съм "патерица" на ГЕРБ, правя само това, в което съм убеден

  • константин бачийски

Зам.-председателят на Средна европейска класа отговори на медийни публикации

Константин Бачийски: Не съм "патерица" на ГЕРБ, правя само това, в което съм убеден - 1
Снимка: periscop.bg
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

По повод на публикации в общественото пространство на г-н Живко Табаков, в което той си позволява да ме определя като „патерица на ГЕРБ и крепител на статуквото“, заради участието на Георги Манев в листата на ВМРО, бих искал да направя следното уточнение:

Както винаги, г-н Живко Табаков не е разбрал. Аз не само, че не съм бил част от листата на ВМРО, но и изобщо не съм бил кандидат за народен представител.

За мен този пропуск изобщо не е изненада, защото чуя ли името Живко Табаков, си спомням за дежурната му реплика, която е негова запазена марка: „Извинявай, колега, но аз не разбирам от това“.

През годините съм чувал това признание от него по толкова много поводи и съм си мислил, че това е просто оправдание за безумните му гласувания по обществено значими казуси, но вече вярвам в искреността на тази негова реплика. И се чудя от какво всъщност разбира Живко Табаков?!

Вярвам му, че не разбира от много теми. И аз не разбирам как може да се изказва толкова неподготвен отново. Затова този път му го обяснявам в писмена форма и след няколко прочита, надявам се да разбере.

На тези избори не бях кандидат за народен представител, но за сметка на това на 4 април по моя инициатива и с лични средства аз и мои съмишленици бяхме в Турция, за да се противопоставим на многобройните изборни измами, нарушения и фалшификации в изборните секции в южната ни съседка. Най-вече, за да гарантираме честността на вота и спазването на закона.

Относно участието на председателя на ПП „Средна европейска класа“ - Георги Манев, като част от листата с кандидатите на ВМРО в Бургаски избирателен район, ще споделя, че лично аз гласувах против такова участие.

Що се отнася до мен, предложения да бъда част от предизборни листи не липсваха. Включително и за тази позиция, която г-н Табаков заемаше преди и след 4 април. Ако има чест, ще е трудно да отрече този факт.

Държа да посоча една от причините да не участвам в изборите на мястото на г-н Табаков.

За да съм наясно със себе си и за да отстраня дори най-малкия риск да подведа хората, които ми гласуват доверие, аз отправих четири въпроса на г-жа Манолова и нейния екип. Получих отговор единствено на питането ми как ще се взимат решенията в тази коалиция. Въз основа на този отговор отказах да съм част от структура, в която ми заявяват, че решенията се взимат по правилото „Каквото каже Мая“, защото това противоречи изцяло на убежденията ми. Аз съм доказал във времето, че правя само онези неща, за които съм убеден, че са правилни, а не такива, за които някой нарежда. Но за г-н Табаков това положение е било напълно приемливо, щом отговорът му беше: „Аз нямам претенции“.

Няма как г-н Табаков да не си спомня кой е казал тези думи, защото бяхме в едно и също помещение с г-жа Манолова, когато думите бяха изречени.

Категорично не мога да бъда патерица не само на ГЕРБ, но и на ничия друга партия!

По въпроса за патериците на ГЕРБ и крепителите на статуквото, г-н Табаков би могъл да ви разказва много, защото в предходния мандат на Общинския съвет-Бургас, той лично участваше в заседанията на съветниците от групата на ГЕРБ, за да определят заедно как да гласуват на сесиите.

Нека припомним как г-н Живко Табаков гласува “ЗА” една от най-скандалните докладни на управлението на ГЕРБ през предходния мандат, а именно незаконната продажбата на единствената общинска болница в ж.к. „Меден рудник“. По този начин г-н Табаков и групата общински съветници от мнозинството ощетиха бургазлии с около 1.5 млн.лв, тъй като продадоха болницата без търг и конкурс, на цена по-ниска от данъчната ѝ оценка.

Нека да се върнем в по-близкото минало и си припомним как г-н Табаков подкрепи решение на ГЕРБ, заради което хората протестираха по улици и площади в цялата страна. Става въпрос за даването на единственият общински път, водещ до плажната ивица в “Росенец” в частни ръце, за да осигури комфорт на обитателите на Сараите.

Нима г-н Табаков е забравил тези срамни свой гласувания в подкрепа на управлението на ГЕРБ?! В духа на тези му изяви приемам изявлението му за мен като обида и проява на двуличие .

Аз съм Константин Бачийски, доказал съм, че вземам самостоятелни решения и никой не може да ми казва какво да правя и как да гласувам.

Основната разлика между мен и партийните ветропоказатели е, че когато имам позиция я защитавам, а не се обръщам натам, накъдето духа вятърът.

Така е било, така и ще бъде.

С уважение:

Константин Бачийски

/общински съветник от групата на ПП „Средна европейска класа“/


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 13 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СИНОПТИКА

    21 7 Отговор
    Бачийски, бутиковата ви партийка СЕК(с) смени една герберска патерица - НФСБ, с друга - МВРО. Каква е разликата? Направо се записвайте в ГЕРБ, поне сигурно ще се набутате в парламента и по други доходоносни места.

    Коментиран от #17

  • 2 Майна

    18 7 Отговор
    Кой е този, ,,гащник,,..,оле, майко

    Коментиран от #19, #20

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 хъхъ

    23 5 Отговор
    Тези дни по всички телевизии и медии е много модерно да се казва "Не съм член на ГЕРБ" , "Не съм адвокат на ГЕРБ" и т.н. и после се лее шербет с възхвали и се разтягат локуми, колко зле ще ни бъде без магнолията и джипката.
  • 5 Веса Томова

    5 4 Отговор
    и аз викам на всички патерици на гроб защото съм луда и искам да го върна на бял кон
  • 6 патриот

    10 33 Отговор
    Само правителство на партия ГЕРБ, оглавено от опитния политик и държавник Бойко Борисов, може да спаси изстрадалото ни отечество!

    Коментиран от #10

  • 7 Инспектор

    4 6 Отговор
    Ти кой беше??
  • 8 Ел Диабло

    1 2 Отговор
    Де го тва тлъстото,жипкажийчето,ли не са дали вече почака,
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 не си човек

    11 1 Отговор

    До коментар #6 от "патриот":

    това изкуфяло и оглупяло крадливо старче не е никакъв политик , та камоли и държавник хахахахаха
  • 11 Ел Диабло

    7 2 Отговор
    Де го тва тлъстото,жипкажийчето, що не са вече фали
  • 12 хан ювиги

    14 3 Отговор
    да се отстраняват от ръководни длъжности гербавите калинки и фенове,защото корупцията им е замъглила съзнанието и не могат да мислят трезво!
  • 13 1234

    7 6 Отговор
    Патерица си, защо ни баламосваш.
  • 14 Bai Nudals

    7 2 Отговор
    Бургъззлии,най продажни сте.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Васил

    2 0 Отговор
    А какъв си палячо продажник?
  • 17 До синоптика

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "СИНОПТИКА":

    Не прочетели от статията, че Бачийски не е бил нито в листата на ВМРО, нито е бил кандидат за народен представител, защото е гласувал против хора от СЕК да са в листите на ВМРО.
  • 18 Джовани Иванов

    4 0 Отговор
    Табака е завършил СПТУ по туризъм в Поморие , пърдял в час и едва изкарал - дипломата му е факт.От барман на братя Диневи стигнал до общински съветник , смешен и посредствен кариерист.За съжаление и такива индивиди ще гледаме в Новия парламент - демокрацията изисква жертви.
  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 До 2: Майна

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "Майна":

    Този Бачийски е човека, от който тръгна казуса Росенец и част от простите и който сам се противопостави на Доган, още по времето, когато Демократична България гласуваха в подкрепа на даването на пътя на Доган, много преди Христо Иванов и компания да се поправят и да отидат да се снимат пред сарайте. Може да се каже, че в Бургас този човек е легенда. Дано в България все още да има останали повече хора, като него.

    Коментиран от #25

  • 21 123

    4 2 Отговор
    Само батаци след теб оставяш . Разпиляно и хаотично момченце .
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 сюлейман

    2 0 Отговор
    Много силна атака на номинациите за наградата Златен ибрикъ
  • 24 тоз пък

    0 1 Отговор
    бастун
  • 25 Kумчо Вълчо

    6 0 Отговор

    До коментар #20 от "До 2: Майна":

    Иди им го обясни на плювалниците тъпи.
  • 26 Цървули гньовски

    1 0 Отговор
    Той и Харизанов не е от ГЕРБ,ама....друго става