Last news in Fakti

29 Април, 2021 13:00 8 998 62

Клопката, в която Слави не влезе. И другата, която го очаква

  • слави трифонов-
  • итн кабинет-
  • правителство

Решението на ИТН да върне мандата е принципно и заслужава уважение. Без патетика те показаха, че властта не е самоцел. Но колкото и да е принципно, решението крие рискове. Дали Слави няма сам да падне в друг капан?

Клопката, в която Слави не влезе. И другата, която го очаква - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Петър Чолаков

След като стана ясно, че партията на Слави Трифонов ще върне мандата, по адрес на лидера на ИТН заваляха повече квалификации, отколкото през цялата му кариера на шоумен. Предател, политически страхливец или месия е Трифонов? Рационални ли са мотивите за решението на ИТН да не сформира правителство и какво ще последва за формацията оттук нататък?

Решението на ИТН е принципно. То заслужава уважение. Слави Трифонов и Тошко Йорданов многократно и ясно заявиха преди изборите, че не само няма да влизат в коалиции с ГЕРБ, ДПС и БСП, но няма да търсят и подкрепа от тях. В 45-ото Народно събрание стратегията на партиите на Борисов и Доган беше и е да се прилепят максимално близо до партиите на протеста. Бяха готови включително да гласуват за кабинет на ИТН - само и само, за да внушат на обществото, че "и тези са маскари"; за да покажат, че Слави е зависим. Трифонов не влезе в тази клопка. Иначе трябваше да обяснява, че все пак безплатен обяд има.

Слави не пожела да стане заложник

Без излишна патетика и помпозност, с решението си ИТН показва, че за тях властта не е самоцел. ГЕРБ върнаха мандата, защото Даниел Митов не можа да събере достатъчно подкрепа; Слави не пожела да стане заложник на впечатляващо, но шарено мнозинство, в което спотаени дебнат вълци в овчи кожи - същите партии, срещу които бяха протестите през лятото на 2020.

Комично е, че хората, които шумно се обзалагаха, че Трифонов ще бъде патерица на ГЕРБ и ДПС - аз също съм изказвал такива подозрения - днес го наричат "предател", защото "високомерно отказал" да прави кабинет. Нищо в поведението на Трифонов до момента не дава основание да се съгласим и с нападката на Борисов, който го обяви за "политически страхливец".

Колкото и да изглежда принципно, решението на ИТН обаче крие рискове. Не е изключено избирателите да оценят последователното поведение на ИТН и формацията да получи още по-голяма политическа подкрепа. Но може да стане и обратното - за мнозина той е новият политически месия на сцената; а месиите, харизматиците, които не правят чудеса, омръзват бързо. Разочароват.

Трябва да кажем и това: в тази трудна за тях ситуация ГЕРБ и Борисов нямат слаб ход след изборите на 4.04. Лидерът на ГЕРБ отиграва със завидно майсторство картите, които му бяха дадени: менискусът, бинтовете, патериците, напоителните включвания с дълги обяснения, задушаващата прегръдка, в която ГЕРБ се опитаха да вкопчат ИТН - да, това са популистки, но дяволски прецизни, точни ходове.

Другите рискове не са по-малки

Ако оставим театралността на Борисов настрани, трябва да попитаме дали Слави сам няма да попадне в друг капан - този на покерджията, който не иска да рискува преди да му дойдат всичките четири аса? Разбира се, в началото на лятото ИТН и партиите на протеста изобщо могат да получат нов, още по-голям кредит от избирателите, така че да могат да сформират правителство и без да се налага да разчитат на ГЕРБ, ДПС, а и на БСП. Но ако не го получат, а 46-ото НС прилича на сегашното? Тогава страната ще влезе в спирала на нестабилност.

Несъстоятелно е обаче в този момент да се прогнозира какъв ще бъде изходът от очертаващите се предсрочни избори. Отсега анализатори и политици спекулират - например, че към този вот през отпускарския сезон щяло да има много малък интерес. Да припомням ли, че преди изборите на 4.04.2021 социолозите говореха за очертаваща се рекордно ниска избирателна активност в условията на Ковид-19. А активността бе близо 51% - т.е. По-голяма, отколкото на изборите през март 2017.

Вместо да спекулираме, нека се съсредоточим върху добрата новина, дошла може би от най-неочакваното място. Изненадващо за мнозина - тези, които някои пренебрежително наричат "султани на чалгата", преподадоха един от малкото уроци по принципно поведение в най-новата българска политика. Честно казано, за други от такъв мащаб, в момента аз не се сещам.

*Този коментар изразява личното мнение на автора. То може да не съвпада с позициите на Българската редакция и на "Дойче веле" като цяло.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 83 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГЕРБ ВЪН

    134 26 Отговор
    ГЕРБ Е МИНАЛО!

    Коментиран от #43, #50

  • 2 Гробар съм

    106 28 Отговор
    Последователни са! Дано се излеят гласовете към тях и към Демократична България!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 барабус

    53 106 Отговор
    Видя се,че Славуца е политическа пр..тОтка!

    Коментиран от #34

  • 5 3333

    84 14 Отговор
    Те рисковете не идват от Слави, а от матряла
  • 6 Теодор

    89 34 Отговор
    Може да не са перфектни , но Демократите и ИТН са надеждата за ново правителство и са по-добри като поведение от глутницата на Банкянският шут. Пожелавам им успех , без големи надежди , поне да се върне нормалността и да се намалят кражбите - то това им гарантира втори мандат. :))))
  • 7 Чалгаря

    55 73 Отговор
    Излъга много хора за мажоритарният вот.Подпря ДПС за хиляди гласове от Турция.

    Коментиран от #10

  • 8 Иван

    70 25 Отговор
    Въобще как с 51 депутати може да се прави правителство. При 90-100 има някаква вероятност. ГЕРБ, ДПС и БСП са хиени, те чакат някой да вземе мандата и да се присламчат към него и кражбата да е голяма.
  • 9 Това което се вижда вече Ясно

    80 32 Отговор
    Герб и последователната Бсп са бита карта. Тъй като Дпс имат твърд електорат те спасиха кожата(но с условия). Новото ляво ще бъде Мая и сие, дясното ще бъдат Иванов и сие(но с условия). А България ще се управлява от ИТН, а президентът ще бъде отново Радев! Честито на всички!!! България ще тръгне напред!

    Коментиран от #11, #23, #49

  • 10 Мдаааа

    40 11 Отговор

    До коментар #7 от "Чалгаря":

    хайде гърбавите калинки да си чешат езиците...
  • 11 МнениЕ

    26 8 Отговор

    До коментар #9 от "Това което се вижда вече Ясно":

    Най - сетне!
  • 12 БУДЕН ГРАЖДАНИН

    29 13 Отговор
    В ТЕЗИ КЛОПКИ НЯМА ДА ВЛЕЗЕ И ШЕСТОКЛАСНИК!!!АЗ АКО СЪМ НА БОКО ТЕЗ ОКОЛО НЕГО,ДЕПУТАТИ,МИНИСТРИ И ТН......КОИТО МУ ДАВАТ АКЪЛИ ЩЕ ГИ КАРАМ ДА СКАЧАТ ОТ ПОКРИВА НА ПАРТИЙНИЯ ДОМ БЕЗ ПОЯС И ПЛАВНИЦИ!!

    Коментиран от #15

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 яко ни лъжат

    46 32 Отговор

    До коментар #12 от "БУДЕН ГРАЖДАНИН":

    КOЛКO ПЪТИ CЛEД МAДРИДCКИЯ МOШEНИК ТРЯБВA ДA ВИ ИЗЛЪЖAТ, ЧE ДA ПOУМНEEТE. НЯМA ТAКЪВ ТЪП НAРOД.Cлaвчo e aвaтaр нa мутритe oт прeхoдa.
    И ceгa e в прoeкт дa ги cъхрaни.
    Aкo имa грaм aкъл тoвa нaрoднo cъбрaниe, нe трябвa дa приeмe нитo eднa cкaпaнa идeя нa ИТН.
    Зaщoтo нaй-тoкcични ca тe.
    Тeзи, кoитo ca cлугувaли нa мутритe.
    Aмa нe билo вярнo. Пocлeднoтo дoкaзaтeлcтвo e нaпълнo блюдoлизкoтo интeрвю нa Cлaвчo c Бoйкo. Пълeн пoзoр.
    И тoя мушмул щe ми ce прaви нa мъж.
    Cъжaлявaм вcички измaмeни.
    Кoлкo пъти cлeд мaдридcкия мoшeник трябвa дa ви излъжaт, чe дa пoумнeeтe…
    Нямa тaкъв тъп нaрoд.
    КАК ДА ВЛЕЗЕ СЛАВЧО В КЛОПКАТА КАТО Е ШУТА НА МАФИЯТА!!!! СМЕШКОВЦИ!!!

    Коментиран от #31

  • 16 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    33 13 Отговор
    Явно много го подценявате!такива евтини двуходовки не са за нивото на гросмайсторите ,стоящи до него !Обясних ви преди изборите,какво ще стане и колкото по се въртят тези от гроб другите,около тях повече ще страдат!Идват тежки трудни времена са Гробаджиите и ,който се усети навреме да се дръпне може да оцелее...... политически.....

    Коментиран от #18

  • 17 Сеирджия

    12 13 Отговор
    А дано Славко им направи пукнатини по черепно лицевите части на главата на статиквите..
  • 18 Те се се инатят, магарят

    8 5 Отговор

    До коментар #16 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Даже ще организират и “мръсни работи”. Въпросът тук е: Как да накараме Зло куче да пусне захапания кокъл? Чрез дистракшън(друг кокъл). Чрез бой до припадък(няма да го пусне) или чрез още едно куче озлобено, което да иска да захапе? Кажи колега мнението си?

    Коментиран от #38

  • 19 Слави Трифонов

    9 21 Отговор
    Като спечели изборите ще трябва да вдига данъците. дали ще гласувам пак за него?
  • 20 никоя

    34 24 Отговор
    партия не е лъгала досега толкова много избирателите си колкото Чалгарите. Чудя се обаче, защо политическия слугинаж на DW толкова усърдно е ангажиран с тази партия. И не ми трийте мнението, както преди малко, няма нищо нецензурно в него. Ако има цензура, напишете го явно.
  • 21 element 05

    33 20 Отговор
    герб приключва земния си път. На предсрочните избори ще достигнат до 15% и пътя към закриване е открит. Ясно е че Слави ще победи като ще дигне резултата си с 10-12% и ще получи около 90 депутати. ДБ също ще се засили до около 40 депутати и по този начин ще се формира истинско демократично мнозинство. БСП също върви към закриване защото ще спадне до 10-11% , ДПС ще останат на място а Изправи се мутри вън ще достигнат 7-8%. Итака ще се отвари нова страница в развитието на България. Това е. ДОЛУ ГЕРБ!!!

    Коментиран от #25

  • 22 Тиква на припек

    30 14 Отговор
    БОРБАТА НЕ ТРЯБВА ДА СПИРА; ДОКАТО БАНКЯНСКИЯ ТУЛУП НЕ БЪДЕ ВКАРАН ДЪЛГОСРОЧНО ЗАД РЕШЕТКИТЕ, НЕ ТРЯБВА ДА СЕ СПИРА!
  • 23 Много хубав вариант ще бъде

    11 2 Отговор

    До коментар #9 от "Това което се вижда вече Ясно":

    Мая и Христо да станат, социалдемократи!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 провинциалист

    16 9 Отговор

    До коментар #21 от "element 05":

    Пропусна да добавиш "Герберизмът си отива, спете спокойно, деца!"
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Купчинка

    18 10 Отговор
    Тиквоча така о*ра пейзажа, че навсякъде е минирано с "капани".
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Има Такъв Кючек (ИТК)

    23 21 Отговор
    Плевенското дъге да си води цирковата трупа. Видя се какъв страхливец е като обяви за премиер шахматистката Стефанова. Пропуснаха шанса чалгарите. На изборите лятото ще се издънят. Видя се още и какви дебили са онези от протестите, които гласуваха за ИТК и ДеБъ.
  • 30 ИСТИНАТА

    9 12 Отговор
    Според политическия анализатор Осман Октай който единствен преди изборите в студиото на Факти позна че ИТН ще бъде 2-ра политическа сила на изборите , на следващите ИТН ще бъдат 1-ва и факти отрази неговата прогноза. А според секретарката на Борисов чийто прогноза Николай Бареков е публикувал в профила си който вече е пред парламента като акредитиран журналист на сайта Афера, та според Борисовата секретарка ГЕРБ и Слави ще имали по 20% на изборите след 2 месеца. Тоест по около 600-620 хиляди гласа. Това означава Слави да качи от 560 хиляди на 600 ,а ГЕРБ да се смъкне от 800 хиляди на 600 хиляди. Тоест ще загуби само техния купен вот от 200 хиляди , но ще запази корпоративния си вот. Според социолозите Добромир Живков от Маркет Линкс и Боряна Димитрова от Алфа Рисърч и техни скорошни сондажи , партиите на протеста качват доверие а на статуквото падат , с изключение на ДПС. Тепърва ще се изчислявали щетите за БСП от гласуването им заедно с ГЕРБ и ДПС , когато провалиха заседанието и не успяха да влязат точките от дневния ред за Росенец и полицейското насилие и използването на сълзотворен газ срещу протестиращите Български граждани. Но изразиха мнение че БСП ще се срине неимоверно и дори влизането й като парламентарна формация ще е под въпрос. Но все пак остава да видим развоя на събитията....

    Коментиран от #32

  • 31 Без Родина, няма държава

    10 9 Отговор

    До коментар #15 от "яко ни лъжат":

    Слави осъзнава липсата на потенциал ... време е в листите при новите избори да привлече успешни хора от средната класа, които са много, но са апатични политически!
    ИТН има положителен тренд, въпреки, че мое лично мнение е, Г-н Трифонов трябва да се оттегли от сцената и да застане в позиция на съветник! Защото в неговата организация има достатъчно хора с некомпроментирано минало! А хората, които гласуват могат да четат...
    ИТН може да спечели при следващи избори повече и това се знае! Защото тези, които не гласуваха чакат послания!!!

    Коментиран от #33, #45

  • 32 Без Родина, няма държава

    6 1 Отговор

    До коментар #30 от "ИСТИНАТА":

    Правилно!
    Но зависи пак кои агенции ще се продадат!
  • 33 Водещия е Един, но

    5 2 Отговор

    До коментар #31 от "Без Родина, няма държава":

    Режиьора е Друг. Иначе, те поздравям за коментара.
  • 34 789

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "барабус":

    Да , но не а ти си говориш по хавата, бла,бла,бла, както на женския паэар!
  • 35 alfaman

    4 6 Отговор
    Един концерт с Боят настана и всичко ще приключи.
  • 36 @31

    9 11 Отговор
    "...полицейското насилие и използването на сълзотворен газ срещу протестиращите Български граждани"

    Хахаха. Знаеш ли в нормалните страни, а не в бананова република като България, какви са наказанията за нарушаване на обществения ред? Много либерасти нещо се навъдихте!
  • 37 Вилеско

    17 1 Отговор
    Не го знам Слави какъв е, но от Дойчевеле не искаме акъл!
  • 38 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    7 6 Отговор

    До коментар #18 от "Те се се инатят, магарят":

    Всичко е под Контрол!!!А,Както е захапало кокъла кучето гроб, и Лаещото псе на шкембелиите..не Трябва друго.....При такова стискане зъбките им ще се изпочупят сами!Остава само чистачите да ги изметат след това......Представете си Колко омраза е събрал,този толуп-След,като успя да ядоса и бг Дявол,които го ръкоположи и дундурка там.....А и вчерашната простотия на шкембе войвода...Няма да остане без наказание за шкембетата! Ще се върне ,като бумеранг към неговите псета!
  • 39 Не питай старило

    2 0 Отговор
    Питай патило, но не и с трибуна ДОЙЧЕ ВЕЛЕ, защото не в точният момент ще "меле" и 100% не в интерес на обикновените хора тук.
  • 40 КуКу Къш

    10 3 Отговор
    Решението е принципно и добро за кукувците.
    А за народа?!?!?
  • 41 Bbbbbbb

    14 8 Отговор
    Търся отговор на един въпрос: Защо Трифонов не участва в протестите? Почти съм сигурен той е придадък на ДПС. ДПС управлява задкулисно, има приливане на гласове - една турска партия изчезна, Турция е благосклонна към ДПС, а си увеличили незначително резултата. Слави си е типична мутра, от кого се пази с тази многобройна охрана. Аз лично му нямам доверие.
  • 42 въх

    9 12 Отговор
    Поради делата им, ИТН + ДБ + ИСМВ ще спечелят повече на следващите избори, народа не е глупав и вижда какво се случва
  • 43 От Обоза

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ГЕРБ ВЪН":

    Инш , Аллах!
  • 44 макробиолог

    11 5 Отговор
    Обратно на обратното-с отказа да води консултации и категоричната позиция че БСП е статукво срещу което се бори,Слафчо си отряза практически шансовете да управлява не само сега ,а и след ентите избори....ако някой се надява че БСП и ДПС ще паднат под твърдото си ядро от избиратели,той е в най добрия случай наивник...а в малко по добрия--Пунта Мара,която ще си прави реклама на глас народен и ще си прибира благините....я Тошето да каже от къде чекат многото гласове та да станал първи, и ненуждаещи се от подкрепа па дори и БСП да е?От чужбина?Айде бе сериозно ли?Ми нали току що гласувахте район чужбина с 13 мандата/1,5млн българи излъчват 13,а 7млн други българи-227,т.е. всеки българин в чужбина е три пъти по малко българин от сънародниците си в БГ/....Сега да приемем че сите 13 идат за Слафчу ,и?Става първа полит сила ,ама за софра,не за самостоятелно управление...Тогава оти ги ручаме жабетата?
  • 45 ОТВРАТЕН ОТ СЛА

    12 5 Отговор

    До коментар #31 от "Без Родина, няма държава":

    ХЕЙ СМЕШНИК, КАК ЕДИН САТАНИСТ И ЧАЛГАДЖИЯ КАТО СЛАВИ ЩЕ ПРИВЛЕЧЕ ,СРЕДНАТА КЛАСА И НЕЩО СТОЙНОСТНО ОТ НАРОДА???? С НЕГОВИТЕ САТАНИСТКИ СХАСТИКИ ИЛИ С ПРОСТАШКОТО МУ ПЛЕЗЕНЕ ПО ЧАЛГАРСКИ КОНЦЕРТИ. ТОЯ САТАНИСТ ЕДНО ГОВОРИ А ДРУГИ СА МУ ДЕЛАТА!!!!! СЪДЕТЕ ПО ДЕЛАТА, ЦЕЛИЯ ИЗРИСУВАН СЪС САТАНИСКИ СХВАСТИКИ, ДВИЖИ СЕ И СЕ ДЪРЖИ КАТО МУТРА, НЯМА ЖЕНА, НЯМА ДЕЦА, НЯМА ЦЕННОСТНА СИСТЕМА, АБСОЛЮТНО КУ КУ СИ ОСТАНА, САМОВЛЮБЕН НАРЦИС КАТО РАЗБОЙКО. МЕРСИ ТАКЪВ БОКЛУК ДА НИ УПРАВЛЯВА.
  • 46 АДА НА СЛАВИ

    9 5 Отговор
    МНОГО МИ ХАРЕСА - ПЛЕВЕНСКОТО ЩУРЧЕ ДА СИ ВОДИ ЦИРКОВАТА ГРУПА НА ТУРНЕ, ЗА ДРУГО НЕ СТАВА. ДА ЗАПОЧВА ОТ ТУРКИА.
  • 47 Бамбука

    6 4 Отговор
    Принципно ? Стига смешки. Просто този който стои зад него и дава кинтите, така му нареди. Добре ли е народа ? МИ на кого му пука. А всъщност можеше да го прием, да състави правителство, да се въведат нужните реформи и после ако му извиват ръцете след половин година да предизвика вот на довери и нататък си знаем сценария.
  • 48 Анонимен

    5 8 Отговор
    Слави да продължава така и да докаже, че не е продажник и на новите избори ще спечели гласовете на още толкова хора. Който не е вярвал в него, ще го подкрепи!
  • 49 Евгени

    4 0 Отговор

    До коментар #9 от "Това което се вижда вече Ясно":

    Вервайте му!
  • 50 Гербаджия

    5 7 Отговор

    До коментар #1 от "ГЕРБ ВЪН":

    Вярваш ли си. Гледай само как всичките изтърсаци в Парламента ще опънат смукачите много скоро и хората сами ще си поискат ГЕРБ обратно. Няма кой да трупа "мазнинки". А лумпените, дето вкарахте Мая, Таня и разни други невротички в парламента ще квичите пак, защото всички тия искат да харчат, да харчат....
  • 51 Милиционер

    4 5 Отговор
    Тоя иска 51 %. До тогава винаги ще се прави, че е във капан. Е, в близките 30 години няма да го огрее. А до тогава я камилата, я....
  • 52 жжжжжж

    1 1 Отговор
    всичко добре , но къде е интереса на държавата ?

    Коментиран от #53

  • 53 чичо

    2 0 Отговор

    До коментар #52 от "жжжжжж":

    Те това е въпросът на въпросите.И всички,наши,ваши техни и всякакви други,трябва не само да си зададат,но и да си отговорят.
  • 54 Професор

    5 2 Отговор
    Чолаков, ето ти още един урок по принципно поведение от любимите ти чалга герои -- тирето е снаха на висш кадесар, шеф на дирекция Затвори в КДС, а мъжлето й, също директор, но вече не в ДС а в ЕС, е шкартирано в Брюксел, за да може любовта й с един от сценаристите да се развива за благото на един цял народ. Това се казва принципност. Сега, няма да коментираме, че НЯМА лице Мито Йорданов в избирателните списъци в Разград, може би зашото си е възстановил майчиното име? Сега разбираш ли защо вотът от Турция ще се отвори широко? Позна -- пак по принципни съображения... Блазя ти, Чолаков!
  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 обективен

    1 3 Отговор
    само факти/ докъде стигна Б-я,да се управлява от хора които,досега отдавна трябваше да бъдат в затвора-мая манолова заради костинбродската афера(най-голямото престъпление с-у държавността) и творението на комунистическата държавна сигурност от учиндол на което беше осигурено ефирно време в най-гледаното време за да осакати поколения млади хора внушавайки им ,че най-важно е да имаш повече силикон вместо да се образоват и усъвършенстват. и най големите врагове на Б-я не са си мечтали че някой друг ще им свърши работата,както е казал народа-прост народ слаба държава
  • 57 А кажи

    2 1 Отговор
    Петър Чолаков/не знам как да се обърна другарю или господине/, много странна симбиоза- гостуваш в 7/8тв и веднага статия във възхлава на Тошко и Слави, не случайно в такава последователност.
  • 58 Отдавна

    3 0 Отговор
    Господин Трифонов отдавна е в клопката на бялото и отърване няма,колкото и пари да киха - ни ходи,ни види,ни чуе.
  • 59 Матей

    2 0 Отговор
    Това ,че върнаха мандата не може да им се брои за точка,да же напротив,това е хитрина ,за да се направят на хубави и после да чакат по-висок резултат.Всъщност нахлуването им в НС е падение,след ДПС и евророма, и чалгарска партия.Направиха споразумение за мажоритарно гласуване,това пък какво означава,подмяна на избирателната система така ли се прави?Въртят,сучат и все повече заприличва на мимикрия,притаяване с цел оцеляване на олигархично-мафиотския модел,за запазване на привилегиите и награбените богатства.На това решително трябва да се сложи кръст,да се извърши социална революция и тогава да се почне на честни начала и равен старт.
  • 60 Само Герб

    3 1 Отговор
    На следващите избори ще бъде същото, няма как Слави да има 240 депутати. Само хабят милиони за нови избори, вместо да управляват държавата. Но явно нямат никаква представа как да управляват България.
  • 61 Искам

    3 1 Отговор
    Славун да го опънат анадолските ман. Фи
  • 62 Счетоводството

    1 0 Отговор
    До тука с ДБ доста парички прибраха и все с
    Ориенталско Дубайски произход другият транш
    Ще дойде като направят пълен хаос в България
    Такава е поръчката .Сори дежурни тролове но е така .
    Бог да пази България от тези антихрист !!!