Last news in Fakti

20 Юни, 2021 13:00 2 198 10

Накратко за личностите и другите

  • женева-
  • джо байдън-
  • владимир путин

Направените след преговорите изявления потвърдиха, че различията между участниците са големи

Накратко за личностите и другите - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Най-важният резултат от срещата в Женева е, че тя се състоя. Ръководителите на Руската федерация и на Съединените щати можаха лично да обсъдят отношенията между двете велики сили и други световни проблеми. Рано е да се мисли за конкретни споразумения, предвид натрупаното напрежение между страните.

Също не бива да се забравя, че Джоузеф Байдън е кукла на конци. Тези, които го управляват, опорочиха президентските избори и бяха готови дори да разпалят гражданска война в САЩ, за да възвърнат влиянието си в официалната власт – и те нямат никакъв интерес в разведряването на обстановката. Взет е курс към война срещу нашите северни братя и провокациите срещу тях ще продължат. За беда българските политици, леви и десни, поддържат това самоубийствено движение.

Направените след преговорите изявления потвърдиха, че различията между участниците са големи. Сблъскват се две идеологии: неоколониализмът срещу правото на съществуване на независимата държава. Владимир Путин защити успешно своята теза. Американецът изказа мисли, притопляни от времето отпреди Тръмп. Глобализацията и неолиберализмът са средство за узаконяване на стремежа на неколцина избраници да владеят богатствата на планетата. Там, където им позволят, те грабят и налагат своите безумни идеи и правила. Изживяват се като съдии, макар да са обикновени алчни престъпници.

Но светът се променя... Някъде, но не тук...

Щатските банкери и тайни служби създават Евросъюза, за да контролират региона. По ред причини през последните двадесетина години някогашното сдружение на богатите и привлекателните бе напълно обезличено. Водената от Брюксел политика заприлича на фарс, изпълняван от актьори – лунатици. Суфльорът - неоглобалист им прошепна да обичат Спящия Джо и те въздъхнаха с облекчение: «Ах, господарят се върна и ще мисли вместо нас, ура!».

Управлението на патриота Тръмп бе кошмарно за безродниците – онзи им се присмиваше и ги стрижеше, а овчичките блееха и не знаеха как да реагират. Сега са щастливи, защото станаха отново стадо с главатар. Заедно с националната идея изчезнаха личностите и достойнството. Масовото оглупяване е свойствено на европоидите. По-рано то спохожда техните предци, видели новия месия в ненормалника Адолф. И изниква следният деликатен въпрос: дали пък робството е не социално - икономическо явление, а генетична предазположеност?

Нима участта на безволевия ратай е дотолкова обсебваща, че жертвите ѝ са готови дори на самоубийство по команда на собственика? Ставащото в подконтролните на ЕС земи не вещае нищо добро за туземците. А къде, всъщност, са те? Ало, има ли трезва мисъл в тая пустиня, жажда за живот? Е, не! Ние тлеем в гордо усамотение. Мирогледът се е свил до директивите на разпоредителя. Даже не опитваме да разберем света.

А той ни е отписал – зер, каква полза от такова като нас? Ние сме от племето на глобалистите – всезнаещи, ухилени по непонятна нам причина... Но тъпички и жалки. Как да подбера по- прилични думи?... Хвалим се с кривака, с който господарят ни налага. И тънем в собствената си мръсотия. Това е краят.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 3.14К

    40 1 Отговор
    Колко е хубаво от време на време да се пише за истината, такава, каквато е. Доста кратичко, но пределно ясно и точно. Сега ще последва и поредицата на Денис Джамбазов, но вече сме свикнали.

    Коментиран от #3

  • 2 1234

    29 3 Отговор
    Запада започна да живее с догми(като секта) и това е много зле.
  • 3 Сандо

    32 2 Отговор

    До коментар #1 от "3.14К":

    Хубаво,ама на сто статии на денис и компания една нормална,истинска и отрезвяваща.Колко ще я прочетат,колко ще я осмислят и разберат?Но редакцията с гордост ще обяви,че са обективна медия,която дава трибуна на различни гледни точки.
  • 4 Антитрол

    23 5 Отговор
    Така е САЩ се превръщат все повече в новия СССР а ЕС и НАТО са новия "Варшавски договор".

    Когато в една империя стане необходимост непременно да има външен враг за да се скрият вътрешните проблеми това е началото на края на тази империя.

    Навремето беше задължително за комунистите да имат външен враг в лицето на "гнилия капитализъм" - сега е задължително за НАТО също да има външен враг - бяха терористите а сега е Русия, Китай и Иран. Даже и да изчезнат тия държави ще измислят друг враг - просто не може да съществуват без такъв.

    Коментиран от #5

  • 5 Сандо

    9 14 Отговор

    До коментар #4 от "Антитрол":

    САЩ нито са ,нито някога ще се превърнат в новия СССР,НАТО нито са,нито някога ще се превърнат в новия Варшавски договор.Наврява ви в мозъците тия манипулации и вие си ги повтаряте,без да се замислите и без изобщо да разберете разликите.А ако има нещо общо,то това нещо може да се намери в цялата история на човечеството,в различно време и в различни държави.

    Коментиран от #7

  • 6 патриот

    2 26 Отговор
    Ако Михаил Горбачов беше президент, Русия сега щеше да бъде просперираща и много уважавана от целия свят заради него, страна! Доброто винаги побеждава!

    Коментиран от #8

  • 7 Пепи

    6 6 Отговор

    До коментар #5 от "Сандо":

    Много си т.п , Саше.
  • 8 пешо

    12 0 Отговор

    До коментар #6 от "патриот":

    така е, наистина побеждава. погледни на север.
    а що се отнася до "уважението", руснаците точно него не щат. оставиха го за такива като нас. и ни "уважават", под път и над път, който не го мързи, редовно.
  • 9 Цола Драгойчева

    0 16 Отговор
    Статия, написана в най-добрите традиции на "наръчник на агитатора" от 1956 година!
    Автора, погледни календара - 2021 година сме, не 1956 -та! Как се излагате рублофилите, чак ми стана тъжно. Ако се разровя, съм сигурен, че ще намеря оригиналната статия на руски език!!!
  • 10 TO220

    12 0 Отговор
    Хайде, соросчета, бегом марш на амбразурата! Истината боли, нали. Време беше някой да напише и се публикува истината, а не западна пропагандна помия.