Last news in Fakti

4 Юли, 2021 10:00 5 006 89

Избори? Не, това е някакво извращение

  • избори-
  • гласуване-
  • парламент

На много места по света демокрацията се е гътнала

Избори? Не, това е някакво извращение - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Избори? В страна, чиято конституция, икономика и армия са официално подчинени на чужди сили?!... Не, това е някакво извращение!

На много места по света демокрацията се е гътнала. От време на време излагат тялото ѝ на показ пред публиката, колкото да демонстрират, че е налично... Ала клетницата не шава, останала е без дух. И тайно и полека прищевките на определени индивиди вземат връх над интересите на обществото. У нас такова некрофилско представление е планирано за 11 юли. Вероятно то ще се превърне в катастрофа, защото депутатите от предишното Народно събрание и президентът разрешха на неживеещите тук, да гласуват. Не е редно хора, които не плащат данъци в българската хазна (мнозина от тях дори не говорят български) да определят живота ни. Тъгуваш за родината и политическата ѝ система - моля, върни се! Добре си дошъл! Живей, помагай с труда си за развитието на държавата и след две години заслужи правото да отидеш пред урната! Вотът е преди всичко отговорност.

Гореказаното важи също за населението, постоянно пребиваващо на територията – неграмотните и живеещите на гърба на обществото не са в състояние да мислят рационално и самостоятелно. Тези смукачи на ресурси не са способни да се грижат за себе си – защо тогава да им се иска «мнението» по важни въпроси, като, например, управлението?

Властта трябва да престане да бъде добре платен поминък. В нея не бива да се допускат хора под четиридесет и пет години, несемейни, аморални, без доказани успехи в професията и социалния живот, обвързани по някакъв начин с чуждестранни интереси.

Демокрацията може да просъществува там, където народът е образован, законопослушен, гордеещ се със своя труд и обичащ отечеството. При нас, последователите на «правилната» демокрация, всичко е наобратно. Явно в евроатлантическия въздух витае някакъв бацил, превръщащ мозъците в пихтия и отслабващ мускулите... Само устите се отварят и неспирно мълвят: «Дай! Дай!». Ние мразим държавата, защото видът на оглозганите ѝ кокалаци дразни префинените сетива, навява печалната мисъл, че сме некадърни стопани и наследници. Затова, навярно, обожаваме чужбината. Такива негодници са и политиците, които търпим. Именно «търпим», защото тях ги назначават господарите. В нашите измръзнали сърца са останали чест и решителност, колкото да определим с какво да натъпчем търбусите.

Явяването пред урните е акт на самоунижение. На фона на разрухатата се гласува за чуждите подлоги... Кои ще са повече в колониалната администрация: туркофилите или американофилите? Или привържениците на брюкселските малоумници?


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 91 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бла бла бла

    44 39 Отговор
    прази приказки , АВЕ ДОЛУ ОПГ ГРОБ ДПС БСП !!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #4, #39

  • 2 САТЪРА НА ХАНА

    18 51 Отговор
    МОЙТО МОМЧЕ ,
    НАЛИ КАТО СЕ ВЪРНА ЩЕ ИЗВЪРША АКТОВЕ
    СРЕЩУ ОБЩЕСТВЕНИЯ СТРОЙ , ЛИЦА В ДЪРЖАВАТА И ЛИЧНО ТЕБ КОЙТО НЯМА ДА ВИ СЕ ХАРЕСАТ
    ................................ ............... .............
    НАПРИМЕР ,ТЕБ ЛИЧНО - ПОНЕЖЕ ТИ НИЩО НЕ МОЖЕШ ДА ПРАВИШ С РЪЦЕТЕ СИ КАКТО МНОГО СОФИЯНЦИ , ЩЕ ТЕ ПРАТЯ ДА ЧИСТИШ ТРЕВИ И ХРАСТАЛАЦИ ОКОЛО ПЪТИЩАТА- 4-5 ГОДИНИ КЕЧ :)))
    .........
    ТАКА ЧЕ НЕ ОТВАРЯЙ КОНСЕРВА С ЧЕРВЕИ , КОИТО НЕ МОЖЕШ ДА ИЗЯДЕШ :)))
    .........................
  • 3 хах

    32 35 Отговор
    НикоЛай забравил си или умишлено си пропуснал русофилите.
  • 4 САТЪРА НА ХАНА

    28 6 Отговор

    До коментар #1 от "бла бла бла":

    СПОРЕД ТЕБ ВСИЧКИ "ГАДНИ КОМУНИСТИ" ЛИ ИМАХА МОРАЛА НА ИСТИНСКИ КОМУНИСТИ
    .....................
    ИЛИ НЯКОИ КОМУНИСТИ БЯХА В БКП САМО ЗА КЕЛЕПИРА ?
  • 5 Доротея

    56 7 Отговор
    Нищо не разбрах, но усетих, че е загубена работа. Светът е такъв, защото вие сте ниско ниво! Прoстаците сте повече, с право на глас и се избирате!

    Коментиран от #28, #77, #78

  • 6 Бо Ойко шкафа

    32 11 Отговор
    По голям демократ от мене,няма...Рекет колкото може и това е,после изчезвам с 200 в БарЦелона..
  • 7 Крис51

    46 15 Отговор
    Не, явяването пред урните в този случай е акт на непримиримост към 10 г. кражби, лъжи, безочие и страховита простотия. О, и некадърност, не на последно място. Първо да се започне изрязването на туморното образувание ГЕРБ, впило се като рак във всякакви институции, след това ще се разбере кой какъв е и ако не е на мястото си, ще има други избори, ако трябва пак предсрочни. Това не може и не бива да се търпи повече, ако има някакъв шанс да се превърнем в нормална държава.

    Коментиран от #17, #41

  • 8 Ало

    45 25 Отговор
    Не знам кой е автора ,ама евала от мен. Казал е с малко думи , но всичко точно.
  • 9 Последния Софиянец

    40 17 Отговор
    Да гласуваме за партиите на протеста срещу германската Подлога Бойко Борисов и турската подлога Доган.

    Коментиран от #46

  • 10 оле лее

    27 32 Отговор
    Статия в стил бездарните напъни на един афтор. И възниква въпроса, "какво е искал да каже афторЪт"???!!!

    Коментиран от #20, #40, #67

  • 11 !!!?

    28 14 Отговор
    Тези е обхванат от някаква истерия - отписа целият Народ и остана сам в държавата, като единствено отговарящ на собствените си критерии...,ама и това не е сигурно !!!?
  • 12 Явяването пред урните е акт на самоуниже

    35 16 Отговор
    Това е пропаганда да не се гласува, незнам дали не е подсъдно!. Този измислен инженер е чиста проба гербераст, те имат изгода от слаба избирателна активност.
  • 13 Българка

    33 18 Отговор
    Искам да попитам автора Николай Николов колко пари получи от ГЕРБ за тази статия? Статията внушава и явно саботира изборите на 11.07. Статията е предварителна опорка за ГЕРБ за коментар на изборните резултати. Борисов и Ко знаят, че няма да управляват и ще реват, че очакваното правителство на промяната е едва ли не нелигитимно, защото е подкрепено с гласове от чужбина и социално слаби. Макар, че гетата и бедните са точно гласоподавателите на ГЕРББ, БСП, патрЕоти и повечето КУПЕН вот

    Коментиран от #33, #47, #68

  • 14 Русофил идиот

    11 10 Отговор
    Ние ще сме най-много,защо не ни написахте в пасквила?
  • 15 Наблюдател

    22 4 Отговор
    Изборите наистина са извращение.Чете ли някой програмите на партиите? Честният отговор е НЕ. Всички гласуваме предимно по симпатия на един или друг политик. Затова държавата трябва да се управлява от ПРИЗВАНИ а не от ИЗБРАНИ. Има начини това да стане но тук няма достатъчно място за да го обясня.

    Коментиран от #22, #25

  • 16 7777777777

    20 7 Отговор
    Бойко крадецът е краставата жаба на посткомунистическа България. Заедно с Гешев , ако Бог е милостив ,ще пребивават в затвора. Ако българите бяха гърци и не чакаха на Бога всевишнаго , щеше да има поне 500 коктейла молотов по главите на тези духовно-интелектуални нещастници.
  • 17 Няма шанс

    28 2 Отговор

    До коментар #7 от "Крис51":

    Човекът иска да каже, че 80% сме дебили, (а според мен и повече) от там и управляващите са такива. Колкото и предсрочни избори да правим, все тая. От калта каквато и скулптора да правиш, все ще е скулптора от кал, и след първия дъжд я няма. А на последък вали често
  • 18 САТЪРА НА ХАНА

    10 11 Отговор
    ГЕОРГИ ДИМИТРОВ НА 5-Я КОНГРЕС НА БКП
    ...................
    "БЪЛГАРСКИТЕ РАБОТНИЦИ И СЕЛЯНИ НЕ ТРЯБВА ДА ПОЗВОЛЯВАТ НА ЗАДРЪСТЕНИТЕ СОФИЙСКИ ЧИНОВНИЦИ, "ЕКСПЕРТИ" И ПРОСТИ ЧАЛГАРИ И ПОЖАРНИКАРИ ДА ВЗЕМАТ ВЛАСТТА,
    ... ЩОТО ТИЯ МАЙМУНИ ЩЕ ИМ РАЗГОНЯТ ФАМИЛИИТЕ "
    .................... ИМА ГО ИЗКАЗВАНЕТО В УЧЕБНИЦИТЕ ПО ИСТОРИЯ

    Коментиран от #21, #61

  • 19 dfu

    24 6 Отговор
    Прав е донякъде, трябва хората с двойно гражданство, които не живеят в България, да нямат право да гласуват, гурбетчиите имат право.
  • 20 Доротея

    7 15 Отговор

    До коментар #10 от "оле лее":

    Не е искал нещо да каже, а да се покаже колко е на висота във фантазиите си и как няма равен в изказа! И се е получил точно напън! А от напъна изскачат гърмящи газове, че и нещо по така....
  • 21 Щи играя сатъра

    9 1 Отговор

    До коментар #18 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Пиши с малки букви!

    Коментиран от #48, #55

  • 22 дааа

    8 3 Отговор

    До коментар #15 от "Наблюдател":

    Няма нужда да ги четем, защото те са написани от лъжливите полотици. Някоя партия да е изпълнила някога, някаква програма? Или се оправдават, че някой им пречи или забравят след, като се настанят удобно в парламента.

    Коментиран от #37

  • 23 САТЪРА НА ХАНА

    6 11 Отговор
    ВСИЧКИ СОФИЯНЦИ СА ГЛАДНИ КЕЛИПИР-ДЖИИ
    ,,,,,,,,,,,,,,,КАТО БОЙКО РАПОНА ....................
    ................... ВЧЕРА НА ВРЪЩАНЕ ОТ ХАМАМА С РЕДЖЕП В ИСТАНБУЛ ,
    ................ СПРЯ ДЖИПКАТА В ЛЮБИМЕЦ
    И Я НАПЪЛНИ СЪС СВИНСКИ ПУСКИ , КАШКАВАЛ , ЗЕЛЕНЧУК И ВИНО ......

    Коментиран от #34, #36

  • 24 32323

    15 12 Отговор
    А бе драскач,я прочети години наред кой е най големия инвеститор в България,че да му се отнема правото на глас.Гербаджийска подлога

    Коментиран от #69

  • 25 Доротея

    6 2 Отговор

    До коментар #15 от "Наблюдател":

    Нищо не им обяснявай - няма да те разберат! Те са бездушна материя като мебелите, пъновете и камъните!
  • 26 4рррр

    7 2 Отговор
    Браво пич...
  • 27 Русия

    12 18 Отговор
    Писачът е руска подлога. Драсканицата му е призив да не се гласува за да ни яхнат пак дъртите муцуни. Не случайно плюе по "туркофилите", "американофилите" и по Брюксел, но удобно пропуска най-простата и отровна за българския етнос и държава пасмина - русофилите.
  • 28 Верно ли

    11 1 Отговор

    До коментар #5 от "Доротея":

    Чета коментари тук - "ние", "вие", "софиянци", ненамсиквиси - ей затова всички сме в кюпа и в ла.ната. Факт е, че от години се работи по разделянето на хората в малки групи по лични интереси и настройването им един срещу друг и успяха! То не бяха хомо-та, вегетарианци, мигранти, но с Ковида вече успяха тотално да ни разделят и обединено гражданско общество, което да се бори за нашите ОБЩИ права НЯМА!
  • 29 Адвокат

    15 1 Отговор
    Абе изтрийте го тоя сатър на мама дето Спами глупости нонстоп. Реално нищо не казва а само спам!
  • 30 Bar

    27 1 Отговор
    Аз одъртях докато чакам да се оправим. А бях абитуриент когато падна бай Тошо. Калпава народ сме. Нацията ни се разпада, българките не раждат, харесваме чуждото, "бягаме" от родината, станахме сребролюбци и за жълти стотинки работим в чужбина,слушаме сръбска музика на български, и днес, родените деца в България повечето не са етнически българи. И на фона на това ние спорим по форумите и се мразим еди друг. Господи, помогни на нас българите!

    Коментиран от #70

  • 31 лека и пръст

    7 0 Отговор
    Да де , ама всеки първо спасява себе си , когато и както има възможност , и тогава мисли за държавата . Когато собственото му е свързано с държавата , всъщност това е и смисълът , тогава го е и еня за държавата . Така , че веднъж отървана работата , оставя да се осланя само на някаква носталгия , което си е лабава работа. Може би някаква перспектива , някакво бъдеще , но държавата ни и за това вече не става , дотам я докараха с нашето дебилно безучастие. Сега вече е много и късно и трудно , сами си погубихме държавата , от чужди интереси и от наши некадърни и крадливи сънародници. Амин .
  • 32 Николай Николов инжинер, ГЕРБ!!! Голяма

    3 6 Отговор
    Работа, пишеш глупости, ако си и такъв инжинер, си много зле!!!
  • 33 Тъп

    2 5 Отговор

    До коментар #13 от "Българка":

    Точно така другарко.

    Коментиран от #38

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Загрижен

    10 9 Отговор
    А авторът на статията - Николай Николов, какво предлага? Май само се упражнява да плюе. По-скоро е гробаджийска подлога?!!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Неутрален

    5 14 Отговор

    До коментар #22 от "дааа":

    ГЕРБ изпълни доста. Да не си кривим душата. Учители пенсионери военни инфрастуктура. Но америте се огледаха на баце у чекмеджето. Не че не го знаеха , ама след Балкански поток го забелезаха остро. И сега са готови да се съюзят и с комунистите само и само да го разкарат. Не че на него вече му се занимава.щото каква ти е файдата от ползата ако немаш келепир.
  • 38 Българка

    6 10 Отговор

    До коментар #33 от "Тъп":

    Не мисля да си другаруваме, така че не съм ти другарка. Тази статия явно иска да откаже образованите и интелигентните да гласуват, защото е безсмислено. Явно е за избирателите на протестните партии

    Коментиран от #71

  • 39 Sss

    17 4 Отговор

    До коментар #1 от "бла бла бла":

    Карадая и Борисов отидоха на крака , като придворни слуги при Ердоган! Там се развяват две големи турски знамена, НО липсва българското знаме! Има ли още наивници които не виждат протурската скрита замаскирана управляваща коалиция ГЕРБ-ДПС с любезното съдействие на Патриотарите???
  • 40 00014

    0 4 Отговор

    До коментар #10 от "оле лее":

    Не се напъвай -- разбират го 20-те% и нетроловете ти слагат минуси.

    Коментиран от #42

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 от столипиново те разбраха

    0 2 Отговор

    До коментар #40 от "00014":

    Май само половината се направиха че разбраха. Ти от тах ли си?
  • 43 Гечко

    12 7 Отговор
    Не мога да повярвам,че чета Факти! Адмираций за автора,това е отразяване на действителноста! Браво

    Коментиран от #45, #74

  • 44 действителноста

    3 3 Отговор
    След 12.07.21г, когато разбереш в каква тиня си съществувал.
  • 45 действителноста

    2 1 Отговор

    До коментар #43 от "Гечко":

    След 12.07.21г, когато разбереш в каква тиня си съществувал.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Психo от Курило

    9 3 Отговор

    До коментар #13 от "Българка":

    "Последния", пак раздвоение на личността виждам или си "гост" известния любимец на норвежците (обидно сравнение). Жена не си в никакъв случай, още повече че подобни писания звучат като предварително зададени ( платени от хората на фърчилото). Думата "опорки" е характерна за изказа на тези две личности (или една), или на този който ви пише словоизлиянията. Ще си разочарован, само ДПС ще си повиши резултата за светка на ДБ и БСП.

    Коментиран от #51

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Павел пенев

    9 5 Отговор
    Браво г-н Николов. По добре не би било възможно да се напише. Странно е как са допуснали тези твои коментари в социалните мрежи,които също обслужват американофилите, туркофилите и брюкселските малоумници, а бих добавил и българските корумпета. Не се притеснявай че простаците в сайта веднага те квалифицираха като руска подлога. Много по отвратително е да си евроатлантическа подлога.
  • 50 наблюдател

    4 3 Отговор
    Автора да не е русофил ?
  • 51 Аааааааа....

    6 1 Отговор

    До коментар #47 от "Психo от Курило":

    Чат ,пат пише и като " хасан"
  • 52 Вируслав

    4 2 Отговор
    Николайчо май умишлено удобно забрави, кой е най-големия "външен инвеститор" ежегодно в България при това с български паспорт?!
  • 53 херодот

    0 2 Отговор
    Там където "кадрите решават всичко"демокрацията не е отживелица. Там където нещата не се решават от субективния фактор , а регламента се налага обективно, пак нещата не стоят еднозначно.
  • 54 доносниците

    4 0 Отговор
    Остана точно една седмица и такива екземпляли от оная чета с потурите и пищовите ще се заврат дълбоко там, откъдето са изпълзяли.
  • 55 Аа Де

    3 0 Отговор

    До коментар #21 от "Щи играя сатъра":

    Стига с тези малки букви изтекоха ми очите
  • 56 ТОВА С МАШИНИТЕ

    0 5 Отговор
    Е ПОРЕДНОТО ЧИПИРАНЕ НА НАСЕЛЕНИЕТО СЪЩО КАТО ВАКСИНАТА ВИЖТЕ НА КАРТАТА ЗА ГЛАСУВАНЕ ИМА ЧИП !!!!😀😀😀

    Коментиран от #57

  • 57 БИЛ ГЕЙТС

    4 0 Отговор

    До коментар #56 от "ТОВА С МАШИНИТЕ":

    да каже .....ДАЛИ Е вярно или да
  • 58 Ром ама кубински

    5 2 Отговор
    Аз като поданник с двойно гражданство,въпреки,че съм в България от две години,съм готов да се откажа от правото си на глас,ако е за доброто на страната .Но си мисля ,че проблема е другаде.Мнозинството като мен гласуват против партиите на статуквото и за това сме проблем.Много от нас са напуснали в търсене на малко по достоен живот,някой ще използва думата ,която използваха комунистите-предатели,въпреки че една голяма част от тях и поколението им се оказаха истински предатели,с действията които извършиха спрямо България.А на тези в Турция спокойно могат да ги лишят от право на глас.

    Коментиран от #63

  • 59 НЯКОЙ

    6 3 Отговор
    Виж какво драги Николов, пий някакво хапче за успокоение или каквото там пиеш, преди да изразяваш каквото и да било мнение по какъвто и да било въпрос!
    Омразата, която лъха от твоята статия, явно е породена от неудовлетвореност от собственото ти съществуване! Не я прехвърляй върху хората, които имат смисъл в живота и свобода за избор!
    Какво предлагаш всъщност - да избием ощетените от природата и непълноценните хора, както и много възрастните, да затворим в гета неуките, да задраскаме живеещите в чужбина като предатели и какво още ? И да останат само умните и красивите - нали знаеш на кого започваш да ни напомняш???
    Светът и хората са такива, каквито са - тези, които поемат властта трябва да искат, да знаят и да могат да се справят с предизвикателствата! Ако не - други ще дойдат! Това е!
  • 60 Георги

    4 1 Отговор
    Браво на инженера!
  • 61 ЛЛЛ

    4 0 Отговор

    До коментар #18 от "САТЪРА НА ХАНА":

    Абе ти откъде извади толкова акъл?
  • 62 избрахме се

    4 4 Отговор
    Гласуваме за промяна и системата не се променя, обещават ни заплати и ни дигат данъците и разходите, обещават ни работа ама в чужбина, те мислели за народа а построиха магистрали за терминално преминаване през държавата изгодно най вече за чуждите инвеститори, получаваме европейско финансиране и губим "висок %" собственост от ФИНАНСИРАНОТО! Има ли партия която може премахне демокрацията? НЯМА и да има докато не падне паметника на козяк
  • 63 ЛЛЛ

    6 1 Отговор

    До коментар #58 от "Ром ама кубински":

    Ако германците след войната бяха напуснали страната си в търсене на по достойно заплащане, сега Германия нямаше да я има. Браво на автора!

    Коментиран от #64, #65

  • 64 ГГГ

    3 0 Отговор

    До коментар #63 от "ЛЛЛ":

    Изебете,но милиони шваби емигрират след войната ....Южна ,Централна и Северна Амеуика.
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Алоуууу

    2 4 Отговор
    Автора,до коя страница на"Моято борба" стигна? Аз ,след като имам средно специално образование,ще ми разрешиш ли да гласувам!?

    Коментиран от #72

  • 67 Гост

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "оле лее":

    Два пъти си написал аФтор, и обиждаш човека на бездарен????
  • 68 Гост

    9 2 Отговор

    До коментар #13 от "Българка":

    Я обясни, "българко", как явяването пред урните ще стопи гласовете на анадолците, които получиха повече урни от цигуларя, за който гласувахте, само и само да не бъдели ГЕРБ? Анадолците ще изберат управлението на България! Разбираш ли го това или си българка с ф€р€дж€?
  • 69 Гост

    3 6 Отговор

    До коментар #24 от "32323":

    Емигрантите не инвестират в България. Те инвестират в пълненето на джобове на държавници. Всички пари, които пращате на родителите си тук, отиват за данъци, потъващи в чиновническите джобове. Вие, емигрантите, поддържате шайката с вашите пари.

    Коментиран от #75

  • 70 Димов

    5 0 Отговор

    До коментар #30 от "Bar":

    Първо трябва да спрем да бъркаме сребролюбието с успех. Не направим ли това, няма как да се оправим.
  • 71 Димов

    8 1 Отговор

    До коментар #38 от "Българка":

    Докато гласът на неграмотните, нямащи дори основно, живеещи от социални помощи, тежи колкото гласът на човека с две висши и 30 г стаж и плащани осигуровки, няма за какво да гласувам.
  • 72 Димов

    4 2 Отговор

    До коментар #66 от "Алоуууу":

    На вас да. Но на хора без средно не е редно. Правото на глас трябва да се заслужи. Трябва или образователен ценз, или трудов, по процент прослужен стаж, от работоспособните ти години. Второто е сложно за прилагане. С първото е достатъчно лесно да се започне, но не изнася на много от хората по високите етажи.

    Коментиран от #73

  • 73 ТРОГНАХТЕ МЕ!!!!

    4 2 Отговор

    До коментар #72 от "Димов":

    Другарю Димов,бихте ли посочил цивилизована държава ,която да прилага посочените от Вас ограничения!

    Коментиран от #79

  • 74 Партия "Употребявай Й правилно"

    0 2 Отговор

    До коментар #43 от "Гечко":

    Е ли Адмираций с Претенций за грамотност?!
  • 75 Мдаааа

    0 2 Отговор

    До коментар #69 от "Гост":

    Как само го извъртя!😁😁😁. Значи признаваш ,че ние плащаме данъци в България!? Да?

    Коментиран от #85

  • 76 100pera

    5 1 Отговор
    Нищо ново не ни казвате, г-н Николов. Писанието ви е някакава напудрена (в опит да се осъвремени) и доста зле прикрита версия на идеите за свърхчовека на Ницше, противопоставен на нисшите маси.
    Е, не ви се получава. Все пак, има и други чели Ницше, вкл. "Тъй рече Заратустра".
    Демокрацията далеч не е съвършена, но е по-добра от всички варианти на разделянето на хората на нисши и висши, на непълноценно стадо, единствено предназначено да обслужва висшата раса, водена от водач, лидер, фюрер (същността е една).
    Демокрацията (народно управление) е "изобретена" и приложена от древните елини. В първообраза й само свободни граждани и то само мъже са народът. А произвеждащите благата са говорещите оръдия на труда - робите. Ми дайте направо там да се върнем! Ако не беше гротесктно, може би би било дори и забавно.
  • 77 ИМПЕРИАЛИСТ

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "Доротея":

    Чудя се как, многоуважаемият Кайчо, не се е обесил до сега?
  • 78 меритокрация

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Доротея":

    То поначало т.нар. "демокрация" е капан за наивници. Тази система е създадена от хитрите и безскруполните, та да могат посредством манипулация на простите, да управляват и умните.
    Не е нормално неграмотен циганин рецидивист, например, прекарал половината си живот в затвора, а другата половина на социални помощи и кражби, да има равен глас с някой човек на науката с международно признание, човек на изуството, изтъкнат спортист или дори някой просто редовен данъкоплатец.
    Гражданските права трябва да съответстват на приноса. Затова в Италия, например, се гласува с бележка за платени данъци.
    Това се има предвид под "меритокрация".

    А, не, както е в България, например, полуграмотни и полуумни цигани, турци от Турция, изкукали пенсии, дрогирани зомбита и т.н. да определят политиката на страната, включително В СВОЙ УЩЪРБ. Или като в Америка - клошари, дрогари, алцахаймери, деменции, дебили, живи и мъртви... те пък "гласували" по пощата, раиш ли, без да знаят и да ги интересува, че изобщо има избори.

    Нужен е образователен ценз.

    Възрастов ценз.

    Социален ценз.

    Да гласуват хората с принос към обществото. Те са и тези, които са по-наясно с положението и процесите в обществото.

    Коментиран от #80

  • 79 Димов

    4 0 Отговор

    До коментар #73 от "ТРОГНАХТЕ МЕ!!!!":

    А вие, бихте ли ми посочили цивилизована държава с абсурдна политика, като нашата? И си задръжте обръщението "другарю" за някой роднина. Не сте уцелили човека. Да разбирам ли, че сте от някое, от многобройните НПО, бранещи интересите на определен етнос?

    Коментиран от #82

  • 80 Димов

    5 0 Отговор

    До коментар #78 от "меритокрация":

    Служителите на разни НПОта и разни хелзингски комитети няма да им се хареса идеята за меритокрация. При тях върлува идеята за пара3итиране, умело прикрито зад маската на демократичните ценности и правата на малцинствата.
  • 81 Шаран БГ

    5 1 Отговор
    Отлично и точно написано !
    Писал съм го и аз неведнъж!!! Противоконституционно и аморално е хора, които живеят и работят за друга държава и друго правителство, при други политически, социални и финансови условия да гласуват за български Парламент !! И после тези управници да разполагат със парите смъкнати от моя гръб, със моето здраве и моя живот !!
    Вече 30 години продължава тази аномалия и партиите от блатото, наречено Република България, я търпят и поощряват с единствената цел - ТЕ, отново ТЕ да са на власт !
    Това което се получава, наричам " йезуишина" от страна на нашити политици. Защото ТЕ с некадърната си политика прогониха около 2 милиона трудоспособни, знаещи и можещи хора по света. Сега същите тези политици харчат моите пари, за да обгрижват тези "чужденци", за училища, за изборни секции и за множество други мероприятия. ВСУЕ ХАРЧИТЕ НАРОДНАТА ПАРА, НЕКАДЪРНИЦИ !!!
  • 82 Мдааа..

    4 1 Отговор

    До коментар #79 от "Димов":

    Удоволствие е да общува човек с вас, подхождате с възпитание. Не ,не съм от някое нпо ( които считам за много вредни), но не мисля ,че сте прав.Мерките, които предлагате са расизъм, сегрегация, елементи на нацизъм. Не това е начинът. Останете си със здраве!

    Коментиран от #86

  • 83 Marinov

    1 3 Отговор
    Господин Николов ,
    А ВРАЗУМЕИТЕ че Лоша или Добра действащата БГ Конституция трябва да се спазва а тя ГАРАНТИРА РАВНИ Избирателни Права на ВСЕКИ БГ Гражданин НЕЗАВИСИМО каде се НАМИРАТ!!!
    Позицията ви а и тази на някой Раководители на Партии да се ОГРАНИЧАВА това Право на някой БГ Граждани е НЕ САМО Крайно ДИСКРИМИНИЦИОННА но и има някакви КРАЙНИ Елементи на НЕОНАЦИЗАМ !
    БОЖЕ Спаси и Отърви България от Дивотиите на ПИШМАН Патриоти и Васали!

    Коментиран от #87

  • 84 Шаран БГ

    3 0 Отговор
    1/ Това,че "чужденците били най-големите"инвеститори" в РБ е нагъл опит за заблуда на хората. Поне половината от пратените пари отиват автоматично в държавния бюджет - ДДС 20%, акцизи, данък сгради и разни промили, пътен данък, винетки,застраховки, здравни осигуровки.......... Държавната машина ,като огромна пари-смукачка взема тези пари за свои непроизводствени нужди, т.е. само за консумация.Огромните разходи за управленското тяло не могат да се сравняват дори с разходите за армията / доколкото я има/ и МВР. Как няма да се радват политическите партии, като цоцат от бюджета по 8 лева за всеки гласувал за тях човек !!! И гъделичкат "българската кауза" в прогонените от тях хора в чужбина !!
    2/ Защо четете Конституцията само в тази част, която Ви е изгодна, която Ви дава ПРАВА ? Прочетете изцяло член 26 ал.1 от началото до края ! Завършва със ....И ЗАДЪЛЖЕНИЯ !!!
    И ха сега, някой "умник" да ми разясни, какви са ЗАДЪЛЖЕНИЯТА на сина ми в кАНАДА , или дъщеря ми в Испания, ПО КОНСТИТУЦИЯ ЗА БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА ! М О Л Я Ви се от душа, кажете ми, разяснете ми !!! И как те ги ИЗПЪЛНЯВАТ, което разбира се от само себе си е ОЩЕ ПО-ВАЖНО !! М О Л Я !!
    Да, те имат български паспорти, даже са извадили такива и на някои от децата си.....За това също са си платили, естествено !
    И какво? Това ли им дава ПРАВО да гласуват за управници в РБ?

    Коментиран от #88

  • 85 Гост

    0 1 Отговор

    До коментар #75 от "Мдаааа":

    Не плащате вашите, а пращате пари на родителите си, да платят техните. Данъчната система тук не е в услуга на обикновения човек, а е хранилка за пр0дажници. Поддържате и подхранвате статуквото и шайката.
  • 86 Димов

    1 0 Отговор

    До коментар #82 от "Мдааа..":

    Мерките, които предлагам са дискриминационни, но в никакъв случай не са расизъм, защото не се основават на расов признак, а на принос към обществото, което си е морално и честно отвсякъде. Как може да имаме дискриминационни мерки при правото на шофьорска книжка - не дават на по-млади от 18 г, нито на луди, нито на далтонисти, нито на хора с определени здравословни проблеми. Тук има дискриминация по възраст и здравословно състояние, но го приемате за редно. Защо да не е редно, при определяне правото за гласуване бъдещото управление на нацията, да не се отсеят неспособните да решават, от способните, умни, мъдри, пресметливи, амбициозни, кадърни, трудолюбиви и съвестни хора? Не давате на 14 годишен да кара кола, защото още не е съзрял съзнателно, за такава отговорност, а давате на необразован неграм0тник да решава бъдещето на цял народ, най-често срещу 50 лв?! Що за схващания?
  • 87 Димов

    1 0 Отговор

    До коментар #83 от "Marinov":

    В такъв случай, разрешете и на хората без образование да извършват сложни финансови операции, като ги назначите за министри на икономиката ни. Равни права за всички, нали? Цялото демократично общество е скалъпено от дискриминационни политики. Коя по възраст, коя по образование, коя по пол, по стаж, по компетентност, по какво ли още не. Нормално е решения да се вземат от хора, които могат да мислят и да се обосноват, поне донякъде. Някои права, като правото на здравеопазване и образование и справедлив съдебен процес, трябва да са по рождение, но други, трябва да се заслужат. Да раздаваш права на всеки, само в името на равноправието, води до анархията, в която живеем.
  • 88 Димов

    1 0 Отговор

    До коментар #84 от "Шаран БГ":

    Поне 65% от парите отиват в държавните чекмеджета, под формата на преки и косвени данъци. Да не кажа 70%.
  • 89 ИНЖ

    0 1 Отговор
    Авторът прави опит от сбор от неверни данни и съждения да получи верен резултат. Толкова много въпроси "омесва", че най-накрая се питам кое е увода, тезата, докозателствената част и заключението.