Last news in Fakti

5 Юли, 2021 11:00 24 902 55

Октай: Борисов ще изтрезнее чак на 12 юли

  • осман октай-
  • ердоган-
  • бойко борисов-
  • избори-
  • слави трифонов

Европейските лидери, САЩ, Русия и Турция са зачеркнали лидера на ГЕРБ, споделя в интервю пред Liberta.bg бившият зам.-председател на ДПС

Октай: Борисов ще изтрезнее чак на 12 юли - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

- Г-н Октай, месец след като Карадайъ отиде при турския президент Ердоган, какво търсеше вчера Бойко Борисов при Ердоган? Възможно ли е това да е нож в гърба на президента Радев?

- Това е изключително голям политически гаф от страна на Борисов, една седмица преди парламентарните избори в България да отиде на крака при диктатора в Турция. Това ще му коства най-малко 5-6% загуба на гласове на 11 юли. Но основната идея е - е ли възможно ГЕРБ и ДПС да направят коалиция със задочната подкрепа на т. нар. "патриоти", ако влязат в парламента. Това е единият сценарий. Не случайно, на последната национална конференция на ДПС, Ердоган, обръщайки се към форума, даде знак, че неговият голям приятел Бойко Борисов и ДПС трябва да са загрижени за бъдещето на държавата. С една дума - да управляват заедно и да са подвластни на Анкара. Другото възможно е, Борисов да поиска услуга от своя приятел –дали е възможно в секциите на Турция голяма част от гласовете да отидат за ДПС и толкова да се разпределят за ГЕРБ. За да се реализира управление с ДПС, не трябва да се допуска ИТН да ги изпревари и да е първа политическа сила. Има и трета причина за визитата - последният доклад на Американския департамент по отношение на мигрантската политика в България и на Балканите, където критиките са много сериозни - че през Турция има организирани канали, дори със съдействието на полицейските служби в България. И понеже такъв е упрекът и към Ердоган, възможно е на тази среща притеснен, Бойко Борисов предизборно да се опита да каже на избирателите си, че те с Ердоган са охранявали най-добре турската граница. Това са трите неща, заради които е искал срещата, която пък ще му донесе допълнителни негативи на изборите на 11 юли.

- Допускате ли, обаче, Борисов да е измолил от Ердоган да натисне ДПС да издигне свой кандидат за президент, който да е подкрепен от Движението за права и свободи, само за да не е Румен Радев, който толкова стряска бившия премиер?

- По-скоро не е неговата кандидатура. Очаквам всички тези ударени групировки и овладяната държава да се активират. Често казвам в интервюта, че в много общини всички са в прегръдка около местните феодали. Тези хора са стресирани от разкритията на служебното правителство и президента и не биха искали втори мандат на Радев. Имам силни притеснения, че ще се случи дежа вю. Затова повтарям историята с избора на Георги Първанов. Когато всички бяхме убедени, че Петър Стоянов ще повтори през 2001 г. президентския си мандат, всички се обединиха така, че Първанов стана президент. Очаквам същия сценарий да изиграят и сега. Сега, в момента, Доган и ДПС отново ще имат кандидат, за да могат да мобилизират свое пространство и след това да използват този трамплин за балотаж. Но кандидатът за президент на ГЕРБ няма да се казва Бойко Борисов. Всички ударени от юмрука и репликата „Мутри вън!“ на президента и това, което прави служебното правителство, с подкрепата на всички бухалки ще направят всичко възможно да контролират изборния процес, с цел да елиминират Радев. Защото Радев е голямата заплаха за това статукво, а не т. нар. „партии на промяната и протеста“, защото това са по-скоро емоционални политически проекти без изразено лидерство.

- Как тълкувате малките знаци на тази визита - раболепните поклони на Борисов, липсата на какъвто и да е български символ, дори минимизиран на тази среща, нищо че няма официален характер, намръщения и неприветлив Ердоган?

- На Борисов му е поставен кръст не само от всички европейски лидери, не само от Путин и от САЩ, а и от Анкара. Ердоган има доста сериозни вътрешни проблеми от много сериозни неща, които изкарва в публичното пространство един турски мафиот - Седат Пекер, който е бил мафиотът на фамилията на Ердоган през годините. В момента Турция се тресе и Ердоган търси по всякакъв начин как да изнесе вътрешното напрежение навън. А мен това ме плаши. На това отдавам неговата подкрепа за ДПС след конфликта му с Доган и опитите му да създава други алтернативи срещу Сокола. Аз бих апелирал и виждам, че президентът Радев е адекватен, както след изцепките на Карадайъ в Анкара, така ще е и сега след тази среща. Президентът, в комуникацията си с НАТОвските ръководители и НАТОвските служби е наясно за идеята на Ердоган и на Путин и няма да допусне българските мюсюлмани да дестабилизират НАТОвска и европейска България.

- Как гледат на това посещение българските мюсюлмани у нас? Може ли това да отвее част от гласовете им за ДПС?

- ДПС ще пострада много на тези избори заради Борисов, а не заради срещата му с Ердоган. През последните години ДПС загубиха около 150-200 000 избиратели. Те ги компенсираха по времето на Пеевски, като организираха контролиран, купен вот в нетрадиционнни за ДПС общини - Монтана, Враца, Видин, Стара Загора. По мое време никога не сме имали мандати от тези райони, камо ли от Стара Загора два мандата. Това са все цигански гласове, контролирани и финансирани от Пеевски и чрез криминалния контингент от това население. Сега това нещо няма да се случи. Това значи, че 70-80 000 гласа на циганите ще бъдат загубени за ДПС. Няма как Ердоган да администрира изборите в полза на ДПС в избирателните секции в Турция, защото в голяма част освен в Бурса, общините се управляват от опозицията. Истанбул, Анкара, Измир, Одрин, Текирдаг - са опозиция. Единствено в Бурса Ердоган има кмет. Тези изселници, които имат гражданство и останаха в Турция, 80-90 на сто бяха образованата част от населението. Това бяха лекари, учители, зъболекари, агрономи. Тези хора не случайно са симпатизанти на опозицията на Ердоган и той не може да ги принуждава. Те са образовани семейства, включително и техните наследници. Те не биха се съгласили веднъж Ердоган да ги кара да гласуват за Касим Дал, втори път за Лютви Местан, после за мафията на Доган. Евентуално чрез административни подходи, ако му остане време около скандалите на фамилията му. Сигурно знаете, че зет му е в нелегалност след като го освободиха като министър на финансите. Този Седат Пекер каза, че, по негово време като министър, фамилията откраднала 128 милиарда долара от Централната банка! И че зетят се намира при Мадуро във Венецуела. Така че момента едва ли го е грижа на Ердоган да организира изборите. Може би ще възложи на местни кметове и организации. И няма как да мобилизира очакваните от ДПС гласове.

- Може ли да коментирате психологичедските изживявания на Борисов и отчаяния му пиар, като се позовем на нескончаемите му прегръдки с всеки, който попадне в периметъра на ръцете му, несвързаните приказки, алогичният израз и лъжите?

- Преди година си позволих да кажа, че психиатрите в България много добре трябва да анализират неговото състояние и поведение. Той толкова е уплашен в момента, не вярваше, че това ще му се изсипе на главата. Не очакваше да се развият така събитията след 4 април. Мислеше си, че всички са му в джоба и може да купува всяко нещо или със сила или с рекет, или със заплаха, или с много пари. И затова казах, дори да предложи 100 милиона на Слави, ако се надява да го спечели, това няма как да стане. Сега в момента поведението му е паническо. Той дори не си дава сметка, че е паднал от власт. Зомбираните около него вярват силно, че той ще се върне, а самият бивш премиер се опитва чрез главния прокурор да съботира служебното правителство, дори да се излагат до там, да не си подават оставките и да оспорват уволненията си.
Той обиколи в районите на ДПС - всички местни феодали, които до вчера бяха с ДПС, но по времето на ГЕРБ тези местни феодали осребряваха много дейности чрез Борисов. Вече са разбрали, че той е губеща карта. Всички те ще търсят нови господари и ще се опитат да се присламчат към други. Нищо чудно те да търсят помощ от Доган и модела Доган. Това е ситуацията в Североизточна България и понеже Борисов е видял това пренебрежително отношение – в Тутракан, Дулово, Исперих, Тервел и чак до Варна, където даже не са му организирали официално посрещане да се снима, това го е разтревожило. Може би и това е причина да отиде при Ердоган, защото тези феодали имат много бизнес връзки с Турция.
На 12 юли Борисов вече малко ще отрезнее и разбере, че е загубил всичко. Той дори не си дава сметка за лъжите, които говори. А това е тотална паника. Вече осъзнава, че Бойко Рашков може да го привика на разпити. Аз есента казах, че задкулисието, за да не изтърве контрола да управлява процесите в държавата, винаги изгаря посредниците. И казах, че Пеевски ще е първият отстрелян. След това ще е Борисов и нищо чудно да възложат изпълнението на Гешев - пак техния човек. И след като си изпълни и последната задача Гешев... и той ще бъде похарчен.
Всички знаят, че в следващия парламент, ако не може да се състави правителство, това е сега очакването на мафията. Ако заработи и излъчат правителство, това значи че до есента ние ще имаме нов ВСС и ще падне главата на Гешев. И се страхуват да няма три синджира не роби, а мафиоти. Затова на 11 юли ситуацията в страната ще бъде много сюблимна. И затова Слави Трифонов е длъжен да направи правителство, без значение кой стои зад неговия емоционален проект.

Въпросите зададе Таня Анастасова


Бел.ред.
Хората вярват, че новият парламент ще защити мажоритарните избори. Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 170 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИЗБОРЪТ Е ТВОЙ

    177 18 Отговор
    ГЕРБ,ДПС,СДС=ОПГ

    Коментиран от #6

  • 2 ТаУмВзе

    206 15 Отговор
    Долната мутра шизофренясала, веднага на лечение в Белене. Преди да е започнал с наказателните бригади, че е достатъчно улав. Друг начин Няма.
  • 3 Гост

    40 145 Отговор
    И на тези избори българите няма да имат избор.
  • 4 choki

    83 6 Отговор
    Според мен е хронично неговото хихи
  • 5 Българка

    173 24 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Борисов ще изтрезнее чак на 12 юли"
    Надявам се Борисов, Пеевски, Доган, Домусчиеви, Вълка, Гешев , Цацаров и Ко да изтрезняват в арести и затвори.
    На 11.07. масово да гласуваме за партиите на промяната ДБ-23, ИСМВ-8, ИТН -8, за да има стабилно мнозинство и правителство, които успешно и бързо приемат съдебната реформа. Само така , с върховенство на закона мутрите ще бъдат съдени, осъдени на ефективен затвор и няма да редят престъпни, задкулисни схеми

    Коментиран от #8

  • 6 Харесвам 🎃, само сготвени

    54 39 Отговор

    До коментар #1 от "ИЗБОРЪТ Е ТВОЙ":

    Пропуснал си БСП, но нищо... Те и без това са в миманса.
  • 7 user

    32 89 Отговор
    Народът пък ще изтрезнее след още една национална катастрофа и обедняване. Боли го Борисов дали ще е на власт или не. Да му мислят хората!

    Коментиран от #13, #30

  • 8 гражданин

    21 113 Отговор

    До коментар #5 от "Българка":

    За какво да ги съдят "мутрите"? Че последните години ти оправиха кочината? Да те питам само - Трифонов мутра ли е?
  • 9 Пиянството на един Диктатор

    129 19 Отговор
    За съжалвние Диктатора Борисов, ше изтрезнее, чак като го осъдят и вкарат в затвора за престъпленията! Докато това не се случи, ще гледатме "Цирк Борисов" |-ва награда за клоунада!
  • 10 време е

    125 18 Отговор
    От 31 г, вече, се гавриха и грабиха българите все кърлежи ненаситни. Много от българите измряха в мизерия, а голяма част и избягаха. Най много жертви взе управлението на некадърниците от ГЕПИ. Никакъв глас за тези изедници. Българи време е за Възраждане.

    Коментиран от #11, #27

  • 11 user

    31 137 Отговор

    До коментар #10 от "време е":

    Да, измират по опашките, за да почиват в Гърция. Този "беден" и все мрънкащ народ. В събота чакам 30 минути на опашка в магазина, защото бедния народ пазарува като невидятл, след това 15 минути на бензиностанция да си зареди колите и да се юрне да пътува, не мога да си запазя място за почивка на ол инклузив защото всички пълно до 15 септември, в банката стоя и чакам 10 човека да си внесат парите по депозитите. Жив да го оплачеш този беден народ, който хвръляше домати по 2 евро килото, за да протестира!

    Коментиран от #12, #15, #39

  • 12 възраждане

    129 12 Отговор

    До коментар #11 от "user":

    Теб те знаем. Ти си от армията калинки на ГЕПИ. Дето получавате по 38 хиляди лева заплата, а не сте свършили работа за 5 пари. Всички калинки плачат, защото филма свършва и ще трябва да работите, за да получавате пари. а не както до сега от данъците на бедните българи. Само охранените герберасти ходят в Гърция. Бедните българи не могат до село да си идат. Филма ви свършва.

    Коментиран от #19, #45

  • 13 Напротив,

    78 11 Отговор

    До коментар #7 от "user":

    много го боли,защото знае,че една седмица след формиране на правителство,той влиза в затвора. Много вероятно е да е в продължението на списъка Магнитски.

    Коментиран от #20

  • 14 Телена четка

    44 6 Отговор
    Дааааа. Работа, работа, работа
  • 15 00014

    109 8 Отговор

    До коментар #11 от "user":

    Тези, които си видял за Гърция са 1% от народа - калинките на ГЕРБ - намърдали се на службички, клатещи си краката през седмицата, и отлитащи през уикенда. Между тях честните са единици.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 екс дс

    55 6 Отговор
    боко - проекта на задкулисието ще изтрезнее,по-важно е задкулисието да го втресе!
  • 18 Бойче

    40 11 Отговор
    Аз съм трезвеник от малък! Тая бутилка с Чивас, дето Мата Хари я беше снимала, е подхвърлена като пачките и кюлчетата. Даже не близвам.
  • 19 Човечец

    51 6 Отговор

    До коментар #12 от "възраждане":

    Не само, че ще трябва да работят калинките, но и пари ще трябва да връщат. Ох бабачкооооо.......
  • 20 той Е

    47 6 Отговор

    До коментар #13 от "Напротив,":

    в Магнитски! Остава да посочат кой е бившият политик от висок ранг, лидер на партия.
  • 21 изтрезняват

    43 5 Отговор
    нормалните. Този ще продължи да живее в своя паралелен свят, независимо в клиника или в затвора ще е .
  • 22 МАЛКА пенсИЯ

    27 5 Отговор
    Прави ми впечетление,че наближавайки11.7.коментарите,намалят,а не трябва ли да е обратното.
  • 23 дебИлчев

    19 2 Отговор
    А вие не можахте да изтрезнеете след Магнитски, отдавна сте в това състояние, шегобиецо
  • 24 Просто човек

    59 9 Отговор
    Г-н Октай, Господ здраве да ви дава! Вашите думи винаги са мъдри и точни!
  • 25 XYZ

    52 6 Отговор
    A мoжe дa имa и други причини зa пoceщeниeтo нa Бoриcoв /мнeниe нa лaик в пoлитикaтa/:
    1. дa ce прoвeри cигурнocттa нa пътя зa бързo бягcтвo;
    2. дa ce прeхвърлят пaри oт cмeтки нa cигурнo мяcтo /прeдвид зaкoна "Мaгнитcки", пo кoйтo прeдcтoи рaзкривaнe нa oщe имeнa cлeд 11.07/.
    Д.Митoв кaзa нeщo тaкoвa - "...нe мoжe Бoриcoв дa e в Турция и дa нe пoceти Eрдoгaн...", т.e. имaл други причини!
    Тoвa чe Бoриcoв тaкa oтчaянo aгитирa cъмишлeницитe cи, бeз никaкви зaдръжки нa eзикa, e пo-cкoрo зa зaблудa нa cвoитe, чe нe ce e oткaзaл дa ce бoри. Нямa дa ce изнeнaдaм, aкo нa 11.07 ce cъбудим бeз Бoриcoв нa бългaрcкa тeритoрия! Нe cъм прoрoк! Caмo прeдпoлaгaм, нe кaрaм никoй дa ми вярвa!
  • 26 Антитрол

    72 9 Отговор
    Пак Октай е много точен в анализите си - този турчин е по-българин от много българи.

    Те политиците ни делят на българи, турци, помаци, и какви ли не но реалното разделение е народ срещу мутри във властта които вкупом ни ограбват.

    Коментиран от #33

  • 27 Турчина

    18 25 Отговор

    До коментар #10 от "време е":

    ...каза товариш Копейкин.И ти като всички си бит пес!Иначе как е имотът,който купи от Гуцанов...с народни пари?
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Смех !

    35 7 Отговор
    Тиквоний преди време заяви,че всяка седмица се чувал с цара и доган да му дават съвети.Докато го държат кукловодите,този няма да изтрезнее никога ! Мисле се за Богопомазан.
  • 30 ловец

    26 8 Отговор

    До коментар #7 от "user":

    Боли го борисов защото ще го отстрелят като танцуваща мечка.
  • 31 Още малко

    31 8 Отговор
    Борисов все още се надява, очаква подкрепа от хората, които са зобали от ръката му, но те първи ще го предадат! Вероятно си е подготвил канал за бягство. Интересно кога ще реши, че моментът е настъпил. И дали и него ще го "изтърват", както стана с някои други. Все пак, твърде забележим е, отвсякъде! Ердоган е прекалено хитър, за да му помага точно сега, пък си има и такъв огън на главата покрай зетя. "Приятелите" от ЕС най-после разбраха, че подкрепата им за такава персона е била грешка. Путин? Невъзможно. Херо? Съвсем! Е, как няма да е притеснен човекът!
  • 32 Айайай

    32 7 Отговор
    Много точен коментар с нетърпение чакам 1107.Дано този народ се осъзнае най после.
  • 33 Ялчин

    30 7 Отговор

    До коментар #26 от "Антитрол":

    Абсолютно си прав, няма турци няма българи има достойни и трудещи се хора и мафиоти: Герб ДПС Патриоти.

    Коментиран от #44

  • 34 дпс

    15 8 Отговор
    Октайчо ,и зачеркнат от много години ,все истини и всевъзможни теории ,прозрения !Никога не каза Доган ,Пеевски,Нинова ,Станишев -защо?Повече не се изказвай ,
  • 35 Електра

    12 14 Отговор
    Лошото е, че ти цял живот ще миришеш, на Доганова семенна течност...
  • 36 Адмирации на

    29 8 Отговор
    Господин Октай, винаги точни и изчерпателни анализи дава, много мъдър човек.

    Коментиран от #53

  • 37 До г-н Октай

    12 29 Отговор
    Вие сте фен на Божков и ви е яд на Борисов. Всъщност Борисов е направил най много за България. Разбирам мечтите ти, но Борисов може да е опозиция и му е се тая. Лошото е, че идола ти Божков ще съсипе България.
  • 38 cpv

    9 22 Отговор
    Да когато ГЕРБ отново ще бъде първа политическа партия!
  • 39 електорална 1

    15 5 Отговор

    До коментар #11 от "user":

    Ами ти какво очакваш от мен, да нямам пари за всикчо, което си изброил, след като съм работил честно и почтено ли? Аз нормален човек ли съм или сянка от комунистическото минало. Искаш да нямам пари за елементарни нужди ли? Ето ти доказателството, че ти - гербаджията си един най-обикновен комунист от миналото, какъвто всъщност е твоят идол. На 11-ти ще гласувам против герб. Нарочно го пиша с малки букви.
  • 40 100 октана

    13 3 Отговор
    той ще истрезнее,но дали ще поумнее...?
  • 41 седесар

    11 4 Отговор
    Османе да го турим на Борисов
  • 42 Хитър Петър

    9 2 Отговор
    Октайчооооо нито Русия нито Турция са Европейски лидери а камо ли САЩ.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Киро казана

    4 2 Отговор

    До коментар #33 от "Ялчин":

    само дето 99.9% от тях гласуват за ТЯХ СИ
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Бобовдол

    15 2 Отговор
    Най-добре се изтрезнява в затвора, там няма алкохол, наркотици, проститутки.
  • 48 тиквеник

    9 2 Отговор
    Има ли шанс , за да вземе гласове от Турция , ББ да приеме например.....мюсюлм. вяра ? Тоз май е готов на всичко , за да има власт ! Такава мегаломания го е обзела , че даже прелива от туловището му !

    Коментиран от #49

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 психиатър

    0 3 Отговор
    Октай в момента е говорител на Президентските сили и казва неща които Радев и неговото външно и вътрешно задкулисие искат да се знае . Т.е. използват Октай за мюре, за шут, който да манипулира общественото пространство толкова колкото им е необходимо. Т.е. той нещо като Жириновски в Русия, който е шутът на Кремъл и винаги казва неща които Путин иска, но не може да изрече по политически причини. И двамата изглеждат странични за властта, но всъщност са пряко свързани с нея.
  • 52 Мутри вън

    0 1 Отговор

    До коментар #49 от "armagedon70":

    Точно така е! Сигурно звездите ти говорят? Борисов се готви да приеме исляма и после като има право на 4 жени, ще вземе за първа Румен Радев, за втора Деси Радева, за трета Бойко Рашков и за четвърта Мая Манолова и ще си ги чегърта по един на вечер, както по шериата! От Ршаков няма как да има деца, но Радев е още млад, може и да успее!
  • 53 психиатър

    0 0 Отговор

    До коментар #36 от "Адмирации на":

    Oктaй в мoмeнтa e гoвoритeл нa Прeзидeнтcкитe cили и кaзвa нeщa кoитo Рaдeв и нeгoвoтo външнo и вътрeшнo зaдкулиcиe иcкaт дa ce знae . Т.e. изпoлзвaт Oктaй зa мюрe, зa шут, кoйтo дa мaнипулирa oбщecтвeнoтo прocтрaнcтвo тoлкoвa кoлкoтo им e нeoбхoдимo. Т.e. тoй нeщo кaтo Жиринoвcки в Руcия, кoйтo e шутът нa Крeмъл и винaги кaзвa нeщa кoитo Путин иcкa, нo нe мoжe дa изрeчe пo пoлитичecки причини. И двaмaтa изглeждaт cтрaнични зa влacттa, нo вcъщнocт ca прякo cвързaни c нeя.
  • 54 безпартиен

    2 0 Отговор
    За да стигне до тук страната ни този и другите като него служители или агенти на ДС имат своя голям "принос"!Така ще е докато няма отстраняване като продължение на закона от 2000 година обявяващ режима от 9.9.1944 до 10.11.1989 за престъпен!Така 45 години работихме за шепа хора да живеят при "развития социализъм"!Сега вече 32 години правим "демокрацията" за децата и внуците им!
  • 55 кога

    1 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: кога България ще се отърве от тази зараза БКП (герб, бсп, дпс, сдс, и приятели) дошла с помощта на чужди сили и задкулисието от престъпници?