Last news in Fakti

6 Юли, 2021 13:00 4 559 35

Адв. Емил Василев: Предричам победа на ИТН и поне 10% по-ниска избирателна активност в неделя

  • купуване на гласове-
  • избори-
  • бюлетини

Първите данни за купуване на гласове аз лично получих още по времето на Царя, когато НДСВ влезе в циганските квартали

Адв. Емил Василев: Предричам победа на ИТН и поне 10% по-ниска избирателна активност в неделя - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Предричам победа на ИТН и поне 10% по-ниска избирателна активност в неделя. Машинното гласуване реално и обективно възпрепятства класическите схеми за купуване на гласове, които се прилагаха от всички партии във властта през последните 20 години - не само от ГЕРБ, но и от БСП, ДПС и старата десница.

Това коментира във "Фейсбук" адв. Емил Василев.

Първите данни за купуване на гласове аз лично получих още по времето на Царя, когато НДСВ влезе в циганските квартали. Преди това имаше само бири и кебапчета, но пари почнаха да се дават за пръв път на едни местни избори през мандата на НДСВ. После схемите се усъвършенстваха, българите също започнаха да си продават гласа, но всичко се върти около различни модификации на "индианската нишка" - дават ти попълнена бюлетина извън секцията, която пускаш в урната, а изнасяш празна бюлетина, срещу което получаваш 30-50 лева.

Биенето на печати после изобщо не спря тази схема, защото отвънка купувачите си имаха печат на секцията. В манипулирането на вота се включи и поправянето на секционния протокол след края на изборния ден. Сега всичко това няма как да се случва, освен в селските секции под 300 души, където остава хартиеното гласуване. Това означава, че на 11-ти ще имаме съществено намалена избирателна активност, защото има стотици хиляди хора, които няма да отидат до урните ако не им бъде платено. А купувачите няма да са склонни да си хвърлят парите без гаранции, че вотът е осъществен правилно. Да, партийните десетници и стотници пак ще действат из кварталите и селата, като ще търсят контакти на лична основа, като гаранция.

Но ефектът няма да е същият, както с индианските нишки, подправените протоколи и купените секционни комисии. Готов съм да се обзаложа, че активността в ромските квартали няма да надхвърли 15%. Най-потърпевши ще са от ГЕРБ. Още повече, че на тяхна страна няма да е държавната машина. Обществена тайна бе, че навремето Цецо вкарваше в схемата всички налични полицейски сили на МВР, за да сплашват когото трябва и дори да организират и охраняват схемите за покупка на гласове. Целият криминален контингент също с това се занимаваше под протекциите на родната полиция. Отпадането на тези фактори вероятно ще доведе до първо място на Слави, иначе подредбата след втория ще си остане същата. Вероятно ДБ ще настигне БСП, защото започна да си връща електоралните вересии от Баце, но едва ли ще я задмине.

По-ниската избирателна активност ще гарантира и влизането на Мая. Патриотите вероятно пак ще са отвън, тъй като са пряко потърпевши от спирането на класическите схеми за покупка на гласове. За мен по-интересният въпрос е дали партиите на промяната ще успеят да се доберат до заветните общо 121 депутата, за да не зависят от Кори и ДПС за съставяне на правителство и за прокарване на законодателни реформи, на първо място прекратяване на мандатите на всички държавни органи, които години наред го играеха пазители и крепители на олигархичния кръг на Баце.

След това ще предстои наистина сериозната работа за структурни и организационни реформи на държавната администрация и създаване на нова нормативна база във всички сектори. Дано новите управляващи имат акъл да се обградят от почтени хора и експерти, които са наясно как се правят тези работи. Ако ще си играят само на отмъщение и персонални промени до никъде няма да го докарат. Крайно време в играта да влязат представители на малкия и средния бизнес и независими експерти на мястото на олигархичните марионетки, чрез които се управляваше страната през последните 12 години.


Бел.ред.
Хората вярват, че новият парламент ще защити мажоритарните избори. Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 русенец

    42 43 Отговор
    Още един оракул. То ясно, че народ, избрал "величеството", ГЕРБ ще избере и ИТН. Не е нужно да си ясновидец, че да виждаш тенденцията. Не е нужно и да се изненадваш, когато след 6 месеца всички ще са разочаровани и ще твърдят, че отново са излъгани. Тъп народ се лъже лесно. Ей на, ИТН дори не си отварят устата и въпреки това ще ги изберат и то без да знаят какво всъщност да очакват от тях.

    Коментиран от #2, #19

  • 2 ИТН

    11 18 Отговор

    До коментар #1 от "русенец":

    Само ти не си разбрал с тиквата? Чети м/у редовете и ще разбереш.

    Коментиран от #10

  • 3 Сатанистът чалгар

    27 28 Отговор
    Ли ще ви е Царят-Спасител?

    Коментиран от #6

  • 4 днес

    30 18 Отговор
    Къв е тоя? Всеки тича да се изкаже. Да, Баце пада, а после? Идва новото "Баце", но този път е Славе или Тоше, вързани на нечия каишка и какво.... пак хора без образование в Парламента. Аман от калинки и еднодневки.....
  • 5 Съвпадат ни прогнозите

    12 7 Отговор
    Толуп-масата разбра че мамбото приключи и в неделята ще дремят по диваните,а по събудените могат и да си н....т женичките даже..
  • 6 А кой?

    24 10 Отговор

    До коментар #3 от "Сатанистът чалгар":

    Крадците от герб и еднокнижника ли?

    Коментиран от #17, #21

  • 7 3.14К

    22 9 Отговор
    Да коментираш тенденциозно Нинова с измислен прякор и виртуално да надуваш резултата Христовите либерасти, не говори добре за въпросния адвокат.

    Коментиран от #27

  • 8 въх

    24 3 Отговор
    реално наистина има шанс да е по-ниска избирателността - махнете огромна част от купения вот + мъртвите души
  • 9 кайлъка

    12 15 Отговор
    Дървеняк,Слави никога няма да спечели изборите,той се кандидатира за кмет на Учиндол.
  • 10 русенец

    23 13 Отговор

    До коментар #2 от "ИТН":

    Между кои редове, бе интелектуалец? Къде имате програма, намеления? Само клетият Тошко се появява от време на време в някоя медия и мълчи като партизанин, после щял да отговори. И ти ще избереш някой, който после ще ти каже, че те е яхнал ли? Аман от ид*оти в тая държава, докарахте я до дупка, в каквато не е била и през турско робство!

    Коментиран от #11, #28, #32

  • 11 Даааа

    14 15 Отговор

    До коментар #10 от "русенец":

    Да 11 години кражби къде да сме? Тв на Слави струва само 0.78 ст на месец гледай и ще разбереш това имах предвид. Явно хората в чужбина също гледат и знаят за какво иде реч, само ти и тиквоча не сте разбрали още.

    Коментиран от #12

  • 12 русенец

    21 7 Отговор

    До коментар #11 от "Даааа":

    Кражбите са от 30 и кусур години. Общото е следното, че раята си харесва някой, на когото възлага надеждите си, после въпросният някой си изклаща раята, раята си харесва следващият месия и така до края на света. Трифонов не го гледам от поне 15 години, не мисля и да го гледам. Това е шоу за немислещи. Ти си го гледай обаче и си гласувай за каквото там си решил, че ще ти се случи. Демокрация е и дори иди*тите имате право на глас.

    Коментиран от #20

  • 13 все тая

    11 10 Отговор
    Който и да спечели народа ще загуби. Такъв ни е манталитета.
  • 14 Ну Заец

    16 11 Отговор
    Слави идва с 200
    мафията във ареста.

    Бойко плаче, като дама
    а Доган е под юргана.

    Гешев е в капана
    и съдбата му начертана.

    уааа-уууу-ууаааауууу

    Коментиран от #18

  • 15 оня с коня

    11 9 Отговор
    И да уточним:Въпросният Адвокат СИ Е ВЗЕЛ Хонорара за"Предричането "си и в договора никъде не пише че носи отговорност за достоверността му.Ами ТЕ ТОВА са Адвокатите- ЗА ПАРИ и в Банята влизат голи!:)
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Явно деградацията

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "А кой?":

    Е сериозна
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 LOSHIA

    11 3 Отговор

    До коментар #1 от "русенец":

    е няма да е твоята партия,защото народа,който ти наричаш тъп ще я прати там където и е мястото,в кошчето на историята!
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 2020

    15 5 Отговор

    До коментар #6 от "А кой?":

    Интересно Славчо колко книги е прочел докато каканижеше долна чалга???

    Коментиран от #25

  • 22 хихихи

    16 4 Отговор
    Трите самопровъзгласили се за партии на промяната ще хванат 121 гласа кога тигърът прояде джанки.
  • 23 русенец

    9 8 Отговор

    До коментар #20 от "LOSHIA":

    Щях да съм изненадан ако мислеше обратното. Интересно ми е защо не се гордея, че съм син на българската работническо-селяндурска класа? Бъди здрав и нека Слави те води към светло бъдеще, както те водеше Тиквата, СтанишеФ, Желев и останалите знайни и незнайни тарикати!
  • 24 жжжжжж

    9 2 Отговор
    тоя не беше ли дружка на янето? хайде стига простотии.огладнял е и този.
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Маргинал

    5 8 Отговор
    Много точен анализ. Според мен резултата ще е: тиквата 8% бсп 12% и дпс 8%.
  • 27 а аз

    5 4 Отговор

    До коментар #7 от "3.14К":

    продължавам да се питам къде е коментарът на Нинова за посещението на Борисов при Ердоган. Тази жена е йезуит. Ще го разберете след 11-ти юли.
  • 28 да ти

    2 5 Отговор

    До коментар #10 от "русенец":

    купя един телевизор, че да чуеш програмата им?!
  • 29 АдвокатЪ

    3 5 Отговор
    Абе, колега, не тъй ба! Сега Бащицата, като му прочетат това, ще удари кръвното на 500 и ще скъса осем менискуса!
  • 30 Тредстоун

    2 3 Отговор
    Каква е разликата как продалия гласа си ще гласува , дали с машина или на хартия. При машината е по лесна манипулацията , сегашните цикаджии не искат и да броят квитанциите за да е по лесна измамата , машините дават фира и от жегата и от влагата . От изкараните вчера три за тестове , едната си замина рано,рано , безвъзвратно. Според мен се цели касиране на изборите , ще има много сакатлъци и пак зеления чорап ще тъпче с червен ботуш. Резултата ще се качва на флашки и така ще се носи , флашката много трудно се манипулира.... , не напразно цяла Европа ги е изхвърлила тия тенекета , вярно Венесуела с мадуро ги ползва , най честните избори са там...
  • 31 Го4о

    5 2 Отговор
    Аз пък предпочитам победа на ПП ГЕРБ макар дори с само 1%, за да може първи да получат мандата и да гледам Тошко Африкански как ще се изявява цяла седмица по ТВ, че те великите протестъри са спечелили изборите! Ха ха ха....
  • 32 Doni Brasko

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "русенец":

    Запомни: Всички през последните години ни обещаваха благоденствие и говореха по много. И какво стана??? Този, който говори малко и действа без да парадира, това ни трябва. Какво като Кори обещава увеличение на пенсии и доходи? Защо не се разделят с ДС агентите, защо не казват нищо за съдебната реформа, защо не казва нищо са реформа и диверсификация в енергетиката??? Защото тя участва в старите схеми и тях няма да се пипат. БСП и ДПС СА родителите на злото, а ГЕРБ е малкото изчадие.
  • 33 ха ха

    1 0 Отговор
    Направете каквото трябва и не ги слушайте такива!
  • 34 СТЯН ХЛЕБАРОВ

    4 1 Отговор
    ГЕРБ има резервни номера,за да вреди на държавмата,за да доказва,че без нея положението е по лошо! На първо място,това е бойкот на работата на Парламента,за да не се приемат бързо нужните закони! Вземане на думата за празни приказки или предизвикване на спорове и разправии! Разтакаване в стил"губене на пленарно време",предизвикване на скандали и т н.ЗАТОВА,ПЪРВАТА И НАЙ ВАЖНА РАБОТА ,КОЯТО ТРЯБВА ДА СВЪРШИ МНОЗИНСТВОТО,Е ДА ПРИЕМЕ ПРАВИЛНИК ЗА РАБОТАТА НА ПАРЛАМЕНТА,С КОЙТО ДА СЕ СЛОЖАТ СПИРАЧКИ НА САБОТАЖА НА ГЕРБ! ТОВА НЯМА ДА Е ЛЕСНО,ЗАЩОТО ТЕ ЩЕ СЕЗИРАТ КОНСТИТУЦИОННИЯ СЪД ЗА ЩЯЛО И НЕ ЩЯЛО,ЗА ДА ТУПКАТ ТОПКАТА! Мерките трябва да бъдат безпощадни-включително ,изгонване от заседания,големи глоби,изключване на микрофона,ако не се спазва правилника и т.н.Важна мярка е разследване на действащи депутати,за деяния от времето на мандата им и прекратяване на дейността им като народни представители,поради антидържавна дейност! Започнат ли да викат като хамали-предупреждение и изгонване от заседание! АКО ПАРЛАМЕНТА НЕ СЕ СПРАВИ С ТОВА,ПРОВОКАТОРИТЕ НА ГЕРБ,ЩЕ ПРЕДИЗВИКСАТ КОНСТИТУЦИОННА КРИЗА С КЛЕВЕТИ И ПРЕСТЪПНА ДЕЙНОСТ НА ПРОКУРАТУРАТА! ТОВА Е НАЙ ВАЖНАТА ЗАДАЧА В НАЧАЛОТО НА РАБОТАТА НА ПАРЛАМЕНТА!
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.