4 66261

България – държавата, в която полицай уби дете на пешеходна пътека

 • дете-
 • катастрофа-
 • полицай-
 • братаница

Напоследък нито един безобразен и трагичен случай в България, предизвикан от безотговорното поведение на шофьор, не е проследяван докрай, за да се установи дали все пак виновникът наистина е бил наказан

България – държавата, в която полицай уби дете на пешеходна пътека - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Дете загива на пешеходна пътека, пометено от самозабравил се полицай, очевидно убеден в своята безнаказаност. Какво трябва да се случи, за да бъде наложен поне някакъв ред в България, пита Б. Михайлова.

Вече свикнах централните новини по телевизията в България да започват с тежки катастрофи, смъртоносни инциденти по пътищата и трупове. В други европейски страни мястото на тези новини е в специализирани рубрики, но това е друга тема.

Последният такъв инцидент с убитото от полицай на пешеходна пътека 8-годишно дете в пазарджишкото село Братаница наистина преля чашата. Той е недвусмислено доказателство за това какво си позволяват някои полицаи в България и показва как там правилата нямат абсолютно никакво значение – независимо дали говорим за шофьор на автобус, полицай или министър.

Чувство за неприкосновеност и безнаказаност

Някои полицаи очевидно са свикнали да бъдат неприкосновени и да правят каквото си искат. И как да е иначе, след като те взимат пример от хора, стоящи по-високо от тях, и които са решили, че са над нещата. И след като има безброй случаи на отървали се почти безнаказано причинители на смърт на пътя. Да си спомним само как загина Милен Цветков.

Сега е убит не известен журналист, а детенце, „изпречило“ се на пътя на „бабанката“ полицай, за когото очевидно правилата не важат: минал е в отсрещното платно, при това с много километри над разрешеното. И защо не – нали е виждал как и много други го правят.

Какво ли трябва да се случи, за да се установи поне някакъв ред в България – на пътя, в болниците или където и да било другаде. Без отмирисване на рибата откъм главата очевидно няма да стане, защото и последният полицай вижда отлично как безнаказано може да върши всякакви безобразия, без да го грози някакво наказание.

Става дума за дете, преминавало по пешеходна пътека. Полицаят-убиец вероятно ще намери основания да оправдае своето деяние, нищо чудно дори да се отърве безнаказано, както много други преди него са го правили. Моето лично мнение е, че това е много по-страшно от традиционната за България квалификация, че била най-бедната в ЕС. По отношение на реда и правилата тя е по-скоро в Третия свят. Всеки, който се качи в обществения транспорт и се запита къде са маските на околните, може да се убеди в това. Апропо – от вчера вече ги проверяват, т.е. съвсем навреме, имайки предвид кога са въведени изискванията и откога би трябвало да има такъв контрол. „Наивни“ пътници, които апелират за спазването на правилата, отнасят само ругатни, включително от шофьорите, и много бързо и те започват да си затварят очите.

Ще бъде ли наказан виновникът?

Напоследък нито един безобразен и трагичен случай в България, предизвикан от безотговорното поведение на шофьор, не е проследяван докрай, за да се установи дали все пак виновникът наистина е бил наказан. Всяко чудо за три дни – утре ще има друг.

Какво ще бъде наказанието на полицая, убил дете на пешеходна пътека в Братаница? Със сигурност той е имал достатъчно самочувствие да развие съответната скорост и да мине в насрещното – щом други като него правят бляскави кариери, игнорирайки всички правила и решавайки, че са недосегаеми.

Това е България в ЕС през 21-и век.

Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 52 гласа.

Свързани новини

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 Последния Софиянец

  77 14 Отговор
  Това не е полицай ,а мутра еничар.

  Коментиран от #20, #25, #42

 • 2 Кумчо Вълчо

  15 94 Отговор
  Я стига простотии , да не го е блъснал нарочно ?

  Коментиран от #5, #7, #11, #18, #21, #34, #59

 • 3 То пък

  46 3 Отговор
  този е едим милиционер... Надъхан мутро герой от комиксите.
 • 4 Наблюдател

  52 5 Отговор
  В България за да има Справедливост и Правосъдие 1-о трябва да се започне с ВСС и интституцията Главен прокурор! Престъпността особенно организираната е следствие най-вече поведението на тези 2 институции! Поне 2/3 от състава на ВСС са директно за Затвор както и лицата Цацаров и Гешев!! Дори Италианската Мафия неможе да се похвали с Главен прокурор и Визсша съдииска институция!!!
 • 5 Само питам

  63 8 Отговор

  До коментар #2 от "Кумчо Вълчо":

  Доволен ли ще си, ако твоето дете го блъснат не нарочно?

  Коментиран от #33

 • 6 Този коментар е премахнат от модератор.


 • 7 kotiss

  44 7 Отговор

  До коментар #2 от "Кумчо Вълчо":

  ти сериозно ли го казваш това ? да - нарочно го е блъснал реално , щото е ченге и за него правилата не важят .
 • 8 Матей

  36 7 Отговор
  Това са новите хаймани,вече с власт и съответното завишено самочувствие,повечето млади полицаи не са за тая работа,държат се предизвикателно и заядливо.Ккаъв подбор се осъществява ,то си личи,с връзките напред.На когото баща му е полицай,и той може да стане,а навремето всеки разумен човек се дърпаше от такава тегоба,както и за офицери и сержанти в армията.Сега напротив,отговорностите са нищожни ,а удоволствията изобилни,ще се надува като пуяк,ще митка с полицейската кола повсеместно,ще дразни хората,ще ги глобява и висока заплата отгоре.
 • 9 Директора

  33 6 Отговор
  Да не се случва на никой. Трябва много да се внимава. Но сега ще кажат, че колата е служебна, специашен режим на движение, бил е на мисия, акция, извикан по спешност... Ще го оправдаят!
 • 10 Последния Софиянец

  26 11 Отговор
  Рашков! Спиш! Отдавна този гербав полицай трябваше да е в Белене, за да си помислят еничарите преди да прегазят пак дете
 • 11 Българин

  33 7 Отговор

  До коментар #2 от "Кумчо Вълчо":

  Ако бе карал с 50, в собственото си платно и някое дете изкочи на улицата, не е нарочно. Ако е на пешеходна пътека, ВИНАГИ трябва да се счита за нарочно

  Коментиран от #45

 • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 13 Тредстоун

  9 21 Отговор
  Миналата седмица в щатите кола уби успяла българка на алея в парк. Стга сте се самобичували , най лошо най корумпирано ..... , глупости за олигофрени няма най , навсякъде е така , ако ли не и по лошо

  Коментиран от #48

 • 14 Гост

  26 3 Отговор
  И какво като е полицай? Нали и те са българи не са нов внос от някъде. Тези които блъскат хора по пешеходните и не са ченгета по-праведни ли са? Такова ни е цялото общество -безотговорно. Трябва коренна промяна в мисленето на българина.
 • 15 Казуар

  15 1 Отговор
  Има и такива които задминават коли чакащи при спусната жп бариера и минават. На един май не се получи.
 • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 18 истината

  35 4 Отговор

  До коментар #2 от "Кумчо Вълчо":

  А кой нормален човек кара с мръсна газ пред пешеходна пътека??? Е това ако не е умишлено, какво е? Без да иска натиснал газта ли? В Гервания пред такива инцидентни места слагат пътни знаци с разрешена скорост "до 30 км/ч" и камери, които те заснемат автоматично ако не спазваш правилата за движение и те глобяват. Тук трябваше да загине детенце и то от човек, който трябва да следи дали се спазват законите. Това е трагично и възмутително! Какво значи за вас живота на едно невинно детенце? И що за хора сте, за да оправдавате престъпника?
 • 19 Обяснението

  9 2 Отговор
  Терминал 2!!!
 • 20 Али Реза

  5 11 Отговор

  До коментар #1 от "Последния Софиянец":

  А ако беше примерно кифладжия по-хубаво ли щеше да е?
 • 21 мдааа

  28 2 Отговор

  До коментар #2 от "Кумчо Вълчо":

  Нарочно е, защото НАРОЧНО гази законите за движение, а те са, че пред пешеходна пътека не се изпреварва, а се намаля скоростта, за да пропуснеш стъпил на нея пешеходец! Кой му е дал шофьорска книжка на този полицай. Това че е полицай е още по-утежняващо, защото уронва престижа на полицейската професия с арогантността си и газенето на законите.
 • 22 Да-да

  2 13 Отговор
  Пълни глупости са написани в статията ! Напротив , полицаите носят допълнителна наказателна отговорност за нарушаване на законите.Тива , че се недосегаеми е пълна и абсолютна гупост !!! И все пак Вие г-жа Б.Михайлова каква сте...писателка във ФБ , май ?
 • 23 Стикс

  13 2 Отговор
  Момчета с ниско образование,да не пиша съвсем.Държат се високомерно,а трябва да са в услуга на обществото.Наскоро подменях лична карта-гледат подозрително ,не съм доволен.Казарма трябва да има поне за такива длъжности.Жалко за детето.Жалко!
 • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 25 А бе

  3 2 Отговор

  До коментар #1 от "Последния Софиянец":

  и ти не си софиянец,а руснак ,но продължаваш да драскаш глупости в България!
 • 26 КАЗВА СЕ ПАЗИ БОЖЕ !

  7 7 Отговор
  НИКОЙ НЕ Е ЗАСТРАХОВАН,ЧЕ НЯМА ДА СГАЗИ УТРЕ НЯКОЙ, ЛОШОТО БЪРЗО КАЦА НА РАМОТО !!!
 • 27 Наркос

  8 4 Отговор
  Присъдата 100% ще е условна , все едно 1 трева е изпушил нищо повече

  Коментиран от #28

 • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 29 Боклуци

  14 2 Отговор
  Съд и присъда детето е било на пешеходна пътека нормални ли сте
 • 30 ПРЕСТЪПНИК

  7 3 Отговор
  А БОЙКО С БАЗУКАТА КОЙ НАКАЗА ЗА УБИЙСТВОТО НА ЧАКЪРА ?
 • 31 ТОВА Е ПРАВИЛО

  4 1 Отговор
  Нaпocлeдък нитo eдин бeзoбрaзeн и трaгичeн cлучaй в Бългaрия, прeдизвикaн oт бeзoтгoвoрнoтo пoвeдeниe нa шoфьoр, нe e прocлeдявaн дoкрaй, зa дa ce уcтaнoви дaли вce пaк винoвникът нaиcтинa e бил нaкaзaн. Вcякo чудo зa три дни – утрe щe имa друг. Кaквo щe бъдe нaкaзaниeтo нa пoлицaя, убил дeтe нa пeшeхoднa пътeкa в Брaтaницa? Cъc cигурнocт тoй e имaл дocтaтъчнo caмoчувcтвиe дa рaзвиe cъoтвeтнaтa cкoрocт и дa минe в нacрeщнoтo – щoм други кaтo нeгo прaвят бляcкaви кaриeри, игнoрирaйки вcички прaвилa и рeшaвaйки, чe ca нeдoceгaeми.
 • 32 Реалист

  15 6 Отговор
  Рашкоооов, защо пусна този полицай - убиец срещу 5000 лева вкъщи...кажи, престъпнико?! Но същевременно арестува оня дето евентуално бил отстрелял незаконно диво прасе?! Казвай, мутро!
 • 33 САМО ДА ПОПИТАМ

  8 13 Отговор

  До коментар #5 от "Само питам":

  ако беше заварчик, лекар, шофьор на ...( камион, автобус, такси) по леко ли щеше да е престъплението!!! Доколкото си спомням това е първия случай, полицай да убие въобще някого със служебен автомобил!!! и сега дай за плюем всички полицаи и да вдигаме шум до бога!!! Да този служител трябва да получи това което закона отрежда, но ха сега ми отговорете какви са правата на нашите полицаи и на полицаите в САЩ, Франция и т.н. тук може да ги плюете, крещите, блъскате с колите, дърпате и т.н., а пробвайте в САЩ може и куршум да отнесете, така че по леко с квалификациите " полицай мутра", "бабанка" ... що не погледнете в очите децата на загиналите полицаи и тогава ги слагайте всички под един знаменател!!!

  Коментиран от #35

 • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 35 Навалний

  3 2 Отговор

  До коментар #33 от "САМО ДА ПОПИТАМ":

  А не питай, че лошо ти се пише
 • 36 Рядко има читав

  5 3 Отговор
  У нас полицаи няма - всичките са милиционери, възпитаници на училището в Пазарджик. Преподавателите са им същите!
 • 37 acab

  1 4 Отговор
  Всеки има в квартала си да живее полицай.Светвате него или семейството му.Повярвайте не са безсмъртни.Мрат като другите.
 • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 39 България

  7 1 Отговор
  Държавата в която полицай се страхува от циганите на циганска свадба
 • 40 Аз съм

  1 2 Отговор
  А БОПаджята по служба ли е пътувал със служебната лимузина или я е ползвал за лични нужди, но със бюджетно финансиране?! Началникът, който е позволил подобни разхитителства и неполагащо се служебно облагодетелстване, също трябва да бъде санкциониран и съден! БКП-мутро-милиционерите и ДС-ченгетата са се разпасали повече отколкото преди 1990г. благодарение на главния каруцар на републиката БОКо и бившия му личен физкултурник Цвък-Цвък! Същите премахнаха от Закона предимството на пешеходците на пешеходна пътека и противоправно дадоха предимство на каруцарите, поради което също са виновни и съучастници в убийствата и също трябва да бъдат съдени!!!
 • 41 Стига писахте глупости!

  3 1 Отговор
  Дойче зеле е най-аморалната медия в Европа,парцал. Всеки шофьор е възможно да допусне ПТП с фатален край.
 • 42 Откакто

  3 0 Отговор

  До коментар #1 от "Последния Софиянец":

  хубаво те опляскаха много ги мразиш,а. Ами и те не обичат платените джендъри. Подобно нещо,пази Боже,може да се случи със всеки.
 • 43 Гост

  3 2 Отговор
  Германия – държавата където всеки ден мигранти изнасилват германки.
 • 44 рон джереми

  1 2 Отговор
  Такива изпадняци като убиеца гледат да си вдигат самочувствието,като свалят чужди жени,но плахо се крият от своите,защото са мишки.
 • 45 Гост

  2 6 Отговор

  До коментар #11 от "Българин":

  Ако съм на 5 метра десет метра от пешеходната пътека, и ми изскочиш на платното, и следствие на това те блъсна... то бъди сигурен, че ще се върна назад и напред за да съм сигурен, че ще има причина да лежа в затвора.
 • 46 Angry Bird

  3 2 Отговор
  Озадачи ме първоначалното "оправдание" на въпросния полицай - бързал за оперативка! Т.е. този човек е научен и свикнал, че може да бъза, когато и за каквото му се прище газейки правилата под "защитата" на важността на професията (а дали е чак дотолкова важна у нас) и защита, при това незаконна на колегите му от КАТ! Ако един обикновен работещ по служба бърза нарушавайки правилата, колегите на горното лице за нищо на света няма да се съобразят с проблемите му без да го санкционират по един или друг сгоден начин! Това нещо - милицията в България, докато не се разформирова, като прокуратурата...
 • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

 • 48 Емил

  2 1 Отговор

  До коментар #13 от "Тредстоун":

  В този форум са предимно болни русофилистици! На тях им плащат да плюят всичко българско, ама има и много болни - на тях не им плащат, те го правят от мазохизъм! Русофилията е ментално заболяване, при което в трета фаза мазохизмът е основен симптом! ;)
 • 49 Буха ха

  2 0 Отговор
  БГ е маймунска държава, която е в Европа само географски. Движение по пътищата, здравеопазване, правосъдие, образование, инфраструктура, обществен транспорт, държавна администрация са само някои от областите в които колективно сме направо жалки. С бабаитско “Булгар, булгар” биене в гърдите и мърморене по форумите не става, като типична маймунска държава не сме дорасли за демокрация, трябва да заиграе тоягата.
 • 50 Б. Г.

  4 0 Отговор
  Този "полицай" е поредното нищожество, което жалко, че се е родило....
 • 51 Механик

  1 1 Отговор
  Дийчевеле, гледайте си арабите! Не плачете на чужд гроб, дойчевеле!
 • 52 Всичко

  3 1 Отговор
  идва от чуството за безнаказаност на тиквата. Докато народа не ги хване за гуши, няма да спрат престъпленията им.
 • 53 125

  0 0 Отговор

  До коментар #47 от "Емил":

  Засрами се - в случая е загинало дете!

 • 54 Васил

  2 0 Отговор
  Във Българи за убийство не отиваш в затвора а само с пробация а за кражба на 5 лева ти лепват 15 години идилия.
 • 55 Един

  3 1 Отговор
  DW, под надзора на ЕС един пожарникар "уби" цяла държава! Да напиша ли името на пожарникаря?
 • 56 Кукла

  1 0 Отговор
  Когато Кирил Маричков уби човек с колата си и беше кютук пиян, наказахали го?!

  Коментиран от #60, #61

 • 57 кочо

  0 0 Отговор
  В РБ ТРЯБВА ДА ИМА СМЪРТНА ПРИСЪДА .ОЩЕ НЕ СМЕ ДОРАСЛИ ЗА ДЕМОКРАЦИЯ.КОЛИТЕ СТАНАХА ОСНОВЕН ПРЕДМЕТ ЗА УБИВАНЕ НА ХОРА.КОЙТО НЕ МОЖЕ ДА КАРА КОЛА ДА СИ НАЕМЕ ШОФЬОР.
 • 58 Иванов

  0 0 Отговор
  Карат както си искат,щото имат служебни карти и ги размахват. Може и да го осъдят -много шум се вдигна, но няма да е голямо наказанието. Може и условно- чисто минало, разкаял се е , нямало умисъл. Ние тоя филм го гледаме 30 год вече
 • 59 Африканец

  1 0 Отговор

  До коментар #2 от "Кумчо Вълчо":

  Еми и теб да те блъсне некой без да иска , да видиш как е,а?
 • 60 един

  0 0 Отговор

  До коментар #56 от "Кукла":

  Ма ти там ли беше? Първо не беше пиян и второ, не спира на стоп ,щото не го вижда и така става катастрофата. На това същото място (пътя Асеновград-Пловдив, на кръстовището със стария път Пазарджик -Пловдив) има дестки катастрофи ,заради безхаберието на АПИ и недобрата сигнализация. Сега вече , там има изложба от знаци и дори слепия ще забележи, но тогава не беше така. Не са еднакви нещата на Маричков и на тоя боклук полицая.
 • 61 един

  0 0 Отговор

  До коментар #56 от "Кукла":

  Маричков го осъдиха 3 години условно и плати голямо обещетение на роднините на загиналия и то с лични пари. Като не са ти ясни нещата , не говори

Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg ще бъдат премахнати.