Last news in Fakti

28 Юли, 2021 16:00 6 392 32

Не спасявайте Гешев, Пеевски и Доган! Ще воювам и с вас, да знаете

  • иван гешев-
  • оставка

Договорките за забавяне на радикалните реформи в правораздавателната система и преди всичко в прокуратурата е загърбване на обществения интерес

 Не спасявайте Гешев, Пеевски и Доган! Ще воювам и с вас, да знаете - 1
Снимка: Архив
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Съдия Нели Куцкова заяви тези дни: Не бива да допуснем втори Гешев. Добре, но това означава ли, че трябва да търпим още 5 години оригинала? Всички обяснения как не можело сега да бъде сменен Гешев, как процедурата била сложна и минавала през поправки на Конституцията, че не било важно името „Гешев“, а реформите, че който кажел, че Гешев може да бъде сменен утре – лъже и пр. за предателство спрямо българските граждани.
Всеки един от тях може да се окаже с обвинение или в ареста, само защото някой така е решил, поръчал, а Гешев изпълнил. Казвам го с цялото ми уважение към съдебната система и с цялото си негодувание към кръговете, обслужващи мафията.

Прокуратурата води 6 дела срещу мен от времето, когато сайтът Фрог нюз започна да задава въпроси и да рови в случая с фалирането на КТБ. Персоналното преследване се изостряше всеки път, когато изразявах публично несъгласие с модела #Кой и Борисов, Сотир Цацаров, Делян Пеевски, Иван Гешев и техният отбор. Получавах заплахи, припомняха ми какво ми се е случило преди време (бях пребит почти до смърт и едва оцелях, благодарение на медиците от ВМА и Господ), стопираха реклами и финансиране на сайта и пр. Това отношение се прехвърли и върху мои колеги под формата на привиквания в различни институции за обяснения по публикации и разкрития на корупционни скандали.

По основното обвинение срещу мен, че съм укрил данъци от получени някакви пари от КТБ, Върховният административен съд (ВАС) се произнесе, че ревизионният акт на НАП е несъстоятелен, без доказателства и се отхвърля. Въпреки това КПКОНПИ продължава да държи запорирани сметките и имотите на мен и съпругата ми.

Продължава и наказателното дело – такъв е редът - срещу мен, което е образувано от прокуратурата върху същият ревизионен акт, който ВАС вече отхвърли.

Шест години продължава друго дело, в което прокуратурата твърди, че има нередности в изпълнението на рекламен договор със „Слънчев бряг“ АД. Веднъж вече Бургаския съд приключи това дело и обяви обвинението за несъстоятелно. Софийският градски съд на свой ред няколко пъти връща делото, защото обвиненията са несъстоятелни и без доказателства. Апропо: делото е образувано по сигнал от Любена Петрова, съпруга на небеизвестния бивш шеф на столичното следствие Петьо Петров – Петьо Еврото. Тази жена организираше акции в защита на главния прокурор, а напоследък нашумя в скандала „Осемте джуджета“, разразил се след разкрития на Антикорупционния фонд.

Не успя и друго дело, по сигнал на известна медийна шефка.

Спецпрокуратурата ми повдигна обвинение за участие в ОПГ с човек, когото дори не съм познавал в периода, описан в обвинението. Така сме преценили, - отговори ми прокурорът.

Прокуратурата публикува два телефонни разговора между мен и Васил Божков, без да има законово право.Извади обаче само тази част, която и вършеше работа за определени внушения. Истината е, че разговорите бяха по повод поискано от Фрог нюз интервю и започваха с уточнението, че съм наясно, че разговорът се записва от съответните служби.

Един от прокурорите в неформален разговор ме помоли да му надпиша една от книгите ми, защото подкрепял моите тези и критики към властта – изпълнителна и тази на главния прокурор. Негов колега всеки път сочи с пръст нагоре и обяснява, че поръчката срещу мен идва от най-високо място.

Слушам с каква самоотверженост зам.-главният прокурор Даниела Машева, шефката на спецпрокуратурата Валентина Маджарова и някои членове на ВСС защитават Гешев и се питам: тези хора имат ли понятие какво е да си поръчан и години наред да те „готвят“ и размазват? Дават ли си сметка, какво означава да те обвиняват за неизвършени неща? А може би участват?...

Не искам съчувствие, нито се изживявам като жертва. Свикнах с делата, с униженията, с помията, изливана в медии от кочината на задкулисието. Знам, а и вие трябва да знаете: и в момента немалка част от медиите, в това число големи телевизии, са собственост на Борисов и Пеевски, чрез поставени лица и скрити договорки.

Договорките за забавяне на радикалните реформи в правораздавателната система и преди всичко в прокуратурата е загърбване на обществения интерес. Преговорите с ДПС са легитимиране на Пеевски, Доган и Гешев като техен продукт, в съучастие с Борисов. Това е моделът #Кой! И не ми казвайте, че Карадайъ, Йордан Цонев, Рамадан Аталай, Хамид Хамид и другите от върхушката, бранеща Доган и Делян, са се променили и вече са реформатори.

А аз трябва да приема безропотно, че Гешев е недосегаем, Пеевски е недосегаем, а Борисов е още в играта поради някакви сметки. Че цяла нация и цяла държава са безсилни срещу един или няколко престъпн, деградирали мутри.

Няма да стане.

Теорията на Макс Вебер за компромиса не оправдава предателството.

Протестите искаха отстраняването на Борисов, Гешев и Пеевски-Доган, на модела #Кой. Не го забравяйте.

Срещу това ще се боря. И ако ви звучи много лично – да, лично е. И не съм сам.

Огнян Стефанов, Фрогнюз


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 74 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 choko

    59 6 Отговор
    А Борисов, защото май се мъчат да го върнат на бял кон на есен?!

    Коментиран от #11, #12, #23

  • 2 Последния Софиянец

    42 13 Отговор
    В четвъртък пред ВСС партийците не дойдоха.Бяхме само Орлов град и БОЕЦ.Явно Цацата и Геша имат компромати срещу всички политици.
  • 3 Тутанкамон

    33 8 Отговор
    Не забравяйте и Прокопиев и Бойко
  • 4 Незная

    40 7 Отговор
    кой какво, но Гешеффф е приоритет не ги ли разкарат следващите месеци излизаме и разказваме и тях!! Трябеа да се дърцим като гражданско общество веснъж завинаги!!! Трябва да се остояват правата на хората! По-добрия живот започва от истинска съдебна система на първо място!
  • 5 А намали

    10 34 Отговор
    малко, да не гръмнеш!
  • 6 122333

    47 6 Отговор
    Октопода ще ражда още пипала, да се обединим БЪЛГАРИ и да унищожим голямата ламя!
  • 7 Бойко бекапето милиардера

    25 6 Отговор
    Да живее свобода за огито
  • 8 Минувач

    19 11 Отговор
    "... а Гешев изпълнил. Казвам го с цялото ми уважение към съдебната система и с цялото си негодувание към кръговете, обслужващи мафията." Противоречи си! Точно съдебната с-ма обслужва мафията, при което няма как да бъде уважавана!
  • 9 Ало,Оги

    24 7 Отговор
    Тук, в Дубай имам едни много добри кандидати за главен прокурор..
  • 10 Българка

    29 9 Отговор
    Дoгoвoркитe зa зaбaвянe нa рaдикaлнитe рeфoрми в прaвoрaздaвaтeлнaтa cиcтeмa и прeди вcичкo в прoкурaтурaтa e зaгърбвaнe нa oбщecтвeния интeрec. Прeгoвoритe c ДПC ca лeгитимирaнe нa Пeeвcки, Дoгaн и Гeшeв кaтo тeхeн прoдукт, в cъучacтиe c Бoриcoв. Тoвa e мoдeлът #Кoй!"
    Много точно го казва Стефанов. Битката трябва да е за бързото отстраняване на Гешев и гешевчетата. Закриване бюрото за охрана към Гешев, изгонването и то веднага от резиденция Бояна, където Гешев пребивава незаконно, само с еднолично разпореждане на мутрата Борисов. Това са първите стъпки.
    Закриване на спец.съда и спец.прокуратурата, КНКОНПИ, ДАНС. Читавите хора от тези структури да преминат към МВР и редовните структури на съд и прокуратура
  • 11 Тъпу тролче

    24 6 Отговор

    До коментар #1 от "choko":

    Няма да е зле да го върнат на бял кон, но ако е овъргалян в катран и перушина 😁
  • 12 За такива съдии

    18 1 Отговор

    До коментар #1 от "choko":

    Посланикът на Франция каза, че са гнили ябълки, като тази .
  • 13 Вълканов

    22 2 Отговор
    В България, тези които извоюват свободата, човешките права, никога не успяват да заемат ръководни постове. Така е било след Освобождението. Никой от хъшовете, революционерите не влязоха в управлението на страната. Нещо повече, мнозина от тях бяха избивти от Стамболов в услуга на власта. Между впрочем, революционноста на Стамболов е съмнителна - не участвува в Априлското въстание, по време на Освободителната война е преводач в щаба на Руските войски.
    1944/45 година до 191947 год. След тази дата са заменени от емигрантите от Съветския съюз в Политбюро, ъдето ЦК на БКП не е имала власт. Пълната подмяна на революционерите извършва Тодор Живков, който ги отстранява напълно, създавайки облагодетелствуваните "Борци против фашизма", давайки им една солидна пенсия.
    1989 год. , превратаджиите от Политбюро на БКП бяха отстранени от СДС „ напълнено с бивши членове на БКП; заедно с БСП на бивши членове на БКП.
    2021 год. Борците срещу ГЕРБ са отстранени от ИТН, където няма участник в демонстрациите.
    Това е съдбата на Българина, да избира "подходящите хора". Затова ще си пати и ще мрънка.
  • 14 Точно

    4 10 Отговор
    Тази сган и със булдозер не можеш да я изринеш.Всички са навързани като турска броеница.Ще ги търпим.Друг избор нямаме.Жалко,но е факт.Колкото и митинги да вдигаме , агитации и подписи резултат е на лице.Тия са недосегаеми.

    Коментиран от #32

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Това мекере

    5 9 Отговор
    О. С. малко са го били,, тогава орева светлата но явно си го е заслужил защото бълваше и бълва в сайта си простотии и манипулации без факти. А пък зъбатата съдийска е добре известна, винаги на страната на парите винаги на страната на мафията и папкат ли папкат такива като този огнянчо и съдиики разни от тлъсти те нпо-та, и не не Гешев е най голямата грижа на българите. Вижте разликите в стандарта на вашия съдийски живот и този на мнозинството българи, така че не на мен тия куцкова и ствфанов
  • 17 Анонимен

    8 12 Отговор
    Г - н Стефанов, моите уважения но не може да говорите от името на нацията. Те и партиите на протеста не могат. ИТН, 10 %от имащите право на глас, ДБ, 4,5%от имащи право на глас, ИБНИ 2%от имащи право на глас. Така, че по полека.

    Коментиран от #24

  • 18 Стоян Георгиев

    12 6 Отговор
    Поздравявам Ви и съм с Вас с цялото си сърце! Ако можех,бих застанал до Вас! Не падайте духом,защото това ще бъде подкрепа и за други,като Вас! С УВАЖЕНИЕ:СТОЯН ГЕОРГИЕВ
  • 19 JEFF

    3 2 Отговор
    Няма несменяеми хора , по един или друг начин .
  • 20 жжжжжж

    2 7 Отговор
    ето това е четиво.академична работа. чиста работа от дс.
  • 21 бай Даньо

    2 9 Отговор
    О, фрогнюз, верваме, верваме! Само дето не беше честно да изчета тая глупост до края и да разбера че е на антибългарския фалшив сайт фрогнюз ... инак верваме , верваме ...
  • 22 зъл пес

    3 5 Отговор
    Уфффффффффф ,пак ли ти бе maiale,спри да даваш акъли.Гледай си черепухата и не ни занимавай със себе си.
  • 23 Старият кокал

    14 0 Отговор

    До коментар #1 от "choko":

    Рашков,
    Милиционерите Гешев и Борисов не са ходили войници!
    Те не са защитавали Родината!
    Пазили са от народната любов комунистическият диктатор Живков !
    И добре го опазиха!
    За разлика от комунистическиаят диктатор Чаушеску!
    Рашков,
    без извращения!
    Покажи на милиционерите Борисов и Гешев,
    що е то гонка по устав!

    Рашков,
    старите кокали сме с тебе!
  • 24 Черен Петър

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "Анонимен":

    А да не би гробарите могат да говорят от името на народа с техните 10% от имащите право на глас? Непрекъснато изтъкват, че били избрани от народа, пък този народ е само 10% от споменатите граждани...

    Коментиран от #25, #30

  • 25 От 17

    5 0 Отговор

    До коментар #24 от "Черен Петър":

    Това казвам. Парламента е нелегитимен. Никой там не може да претендира, че изпълнява волята на суверенна.

    Коментиран от #28

  • 26 Отвратен

    10 2 Отговор
    Най голямото зло за България са лицата Бойко Борисов, Делян Пеевски , Ахмед Доган , Иван Гешев и Сотир Цацаров. Тези лица трябва да влязат ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР БЕЗ ПРАВО НА ЗАМЯНА ЗА СЪСИПВАНЕТО И ОГРАБВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ!!!!
  • 27 мафията

    7 2 Отговор
    Бой по мафията и ОПГ в ГЕРБ!
  • 28 ти си трол

    6 0 Отговор

    До коментар #25 от "От 17":

    Прочети Конституцията!
    В нея пише, че мандатът е необвързващ!
    Всеки депутат не представлява партията си,
    а представлява целия народ.
    И е длъжен да гласува по съвест!
    Така пише!
    Прочети конституцията чл.67!
    Ако не си трол, де...
  • 29 Само това

    2 1 Отговор
    Ще кажа.Малко са те били на времето,червено ме ке ре.
  • 30 Може и да

    2 1 Отговор

    До коментар #24 от "Черен Петър":

    Са десет.Но другите претендиращи ,че са народа нямат и толкова,другарю.
  • 31 ПРОВИНЦИАЛИСТ

    3 0 Отговор
    НИ ПУЗНА ТОА ПЪТ НИЕ ЩЕ ВОЮВАМЕ С ВАС И ЖАЛНА ВИ МАЙКА
  • 32 Едуард Петров-Едо

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Точно":

    Точно, такова име няма! Страхливец си по ДВЕ ПРИЧИНИ - не си пишеш името и говориш негативно, обезверено по най-важният и актуален въпрос, а именно РАДИКАЛНАТА ПОЛИТИКО-СЪДЕБНО, ИКОНОМИКО-СОЦИАЛНАТА, ЗДРАВНАТА И ОБРАЗОВАТЕЛНАТА СИСТЕМА НА БЪЛГАРИЯ! ДА ВЪЗСТАНОВИМ ДЪРЖАВНОСТТА! За целта е необходимо да променим КОНСТИТУЦИЯТА! За да не може никой да узурпира Властта, следва да отидем към Модел, подобен на Швейцарската Конфедерация - Национални Референдуми по най-важните Държавни въпроси! Отиване към Президентска Република с Референдум! Президентът инициира Националните Референдуми и е Гарант за тяхното спокойно и честно протичане! Поставят се на Допитване Броят на Депутатите - до 120, Армията, Правната Система, Здравеопазване, Образование, Пенсионната и Социалната система, Възмездието върху виновниците за колосалната ни Национална Катастрофа и загубената Държавност, съсипана и от шайката на Борисов, Драстично съкращаване на администрацията и други! БОГ ДА НИ ПОМАГА С НЕГОВИТЕ ИЗВЪНРЕДНО ВИСОКИ КРИТЕРИИ И СТАНДАРТИ ДА ВЪЗРОДИМ БЪЛГАРИЯ ОТ ПЕПЕЛИЩАТА! АМИН!