Last news in Fakti

31 Юли, 2021 13:00 30 496 84

Непонятно!

  • пламен николов-
  • итн кабинет-
  • слави трифонов правителство

Старото е, че отново имаме решение, което изглежда еднолично

Непонятно! - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Стана дума за фактите, затова ще ги припомня. На 11 юли 2021 г. да гласуват отидоха 2 775 754 или 42,2% от записаните в избирателните списъци – по-малко от половината. Но дори и да приемем, че избирателните списъци с 6 668 540 избиратели не са достоверни и те, по всяка вероятност, едва ли са повече от 6 млн., участието пак е ниско – 46,3%. На първо място по брой на гласовете излезе партията „Има такъв народ“ с 657 829 или 24,1% от гласувалите. Спрямо всичките 6 млн. това прави 11%. В избраното народно събрание победилата партия спечели според правилата 65 мандата от 240 общо или 27,1% от местата.

Правителство може да бъде избрано с мнозинството на народните представители, стига да има кворум. В идеалния, а и най-разбираемия от публиката случай, това са 121 депутати – мнозинство от списъчния състав на парламента. В някакъв възможен, но едва ли и приемлив сценарий, правителство може да бъде избрано от 61 депутати при 121 души кворум (присъстващи депутати). Но при малко по-висок кворум такова правителство лесно може да бъде свалено с вот на недоверие, ситуацията би била твърде нестабилна, а такъв сценарий – малко вероятен или нарочно изигран.

Веднага след изборите, по-точно още на 12 юли 2021 г. Слави Трифонов заяви: „Подкрепата, която получи „Има такъв народ“, е изумителна. Сега очакването към нас е начело на държавата да бъдат излъчени почтени и достойни хора, които да имат морал, да говорят езици и да са завършили престижни университети.“ И предложи кабинет от 18 души начело с Николай Василев. След буря от критики, включително и заради липсата на каквито и да било разговори в още несвикания новоизбран парламент, лидерът на ИТН оттегли предложението си и обяви, че ще разговаря с партиите, от които очаква подкрепа.

Започнаха разговори с „Демократична България“, „Изправи се.БГ“, но също с БСП и ДПС. Беше демонстрирано желание за постигане на съгласие, което вдъхна оптимизъм и в обществото, защото очакването е най-сетне да има редовно правителство. На разговорите да бяха направени поредица от декларации, че съставът на правителството ще бъде посочен само и единствено от ИТН, а другите партии нееднократно заявиха, че нямат претенции за министри. Но на всички Беше ясно, че персоналният състав на кабинета съвсем не е нещо, което няма връзка с договаряните принципи за политиките, които биха могли да срещнат одобрение от едно мнозинство в парламента.

И изведнъж, след изказано мнение на Христо Иванов, че двама от служебните министри (на финансите и на икономиката) са подходящи като профил на едно ново управление, от ИТН реагираха с изцяло неразбираеми персонални обвинения към министри, които само преди седмици бяха канили в един нов кабинет. Непонятно! Извинението, че не са „били проверили“ нещата предварително, не изглежда достоверно. А обвинението, че „Демократична България“ и „Изправи се.БГ“ искали „да кадруват“ в новото правителство, фактически обезсмисли водените дотогава разговори.

Как всъщност ИТН си представят подкрепата за предложеното от тях правителство? Откъде очакват да дойде, след като предварително отхвърлят онова, което наричат „кадруване“ от страна на партиите, които се очаква да го подкрепят. Кои са те? Отговорът е прост, ако искаме да останем в логиката на всичко казано публично преди 29 юли 2021 г. – „Демократична България“ и „Изправи се.БГ“. А как да стане това, ако ги обвиниш, че „искат постове“ и по този начин заговориш като бившия премиер Бойко Борисов, на чийто „модел“ на управление искаш (поне така изглежда) да сложиш край? Непонятно!

Да не говорим, че в това намерение на ИТН могат да се намерят и други съюзници, които да подкрепят евентуалното ново правителство – например БСП. Казват, никаква коалиция! Но как тогава да постигнат една по-трайна подкрепа? Защо изключват споразумение за политики? Такова поведение подхранва съмненията, че ИТН ще разчита на различни „плаващи мнозинства“ в законодателната си дейност, и на липса на трайно мнозинство, което да иска непременно да свали предложеното правителство. Стратегията за „плаващи мнозинства“ е всъщност заявление, подобно на Николчо от „Мамино детенце“: „Мене се харесват всичките момичета“.

В ситуацията с предложения нов премиер (Пламен Николов) има едновременно изненада, нещо ново и нещо много старо и познато.

Изненадата е самата кандидатура, след като медиите няколко дни вече обсъждаха възможната кандидатура на адвокат Петър Илиев. Човек остава с впечатлението, че това е било съзнателно организирано, за да отклони вниманието на медиите от действителния кандидат преди той да бъде обявен. Защо обаче изненадата беше и за партиите, от които ИТН иска подкрепа? Дали тази кандидатура е била представена на конфиденциалните разговори? Едва ли, но ситуацията оставя тези партии в положението на изнудване или цуг-цванг – те нямат полезен ход. Непонятно!

Новото е, че този път имаме предложен кандидат за министър-председател, а не цяло правителство. Всъщност ще видим, дали Пламен Николов ще има свободата да договори свой кабинет, включително с партиите, от които ИТН очаква подкрепа. Или обратното, ще получи списъка с министрите от лидера на партията.

Старото е, че отново имаме решение, което изглежда еднолично. Защото не става ясно, какъв партиен форум на ИТН е обсъждала кандидатурата. Лошо ще е, ако начинът на вземане на решения от страна на претендентите да бъдат новите управляващи, е същият, както при старите управляващи от ГЕРБ. А той ни е познат отдавна: „Аз реших!“, „Аз съм наредил!“, „Аз го/я срещнах на кръстопътя!“

Дано този път не стане „пак така“! Защото ако все пак ИТН не разговарят-договарят-привличат евентуална по-трайна подкрепа, новите избори са неизбежни (заради конституционната процедура). Но тогава виновни ще са единствено от ИТН и няма защо да вменяват вината на тези, които нито са питани, нито сериозно е искана подкрепата им. Ще видим…


Бел.ред.
И двете партии, ИТН и ГЕРБ, обещаха на избирателите си мажоритарен вот и получиха общо 128 депутата. Сега ще изпълнят ли обещанието си? Линк към резултатите


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 146 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНАТА

    145 36 Отговор
    Мутрите от Герб и мутрите на СЛАВУЦА чалгаря нямат разлика! Около първите са мутри осъждани като Стъки Георги Валентинов, Даниел Илиев( вижте снимките им прегърнати) а мутрите около втория са подобни наркопласьори като Емо черния, Миро пашата , Данчо пръча. Напишете в Гyгъл Слави Трифонов Емо черния Миро пашата и ще се ужасите. Едно и също са тиквата и чалгата

    Коментиран от #11

  • 2 бечев

    108 27 Отговор
    Този антропоид на снимката и за гробар в Учиндол не става.Сакатлъръ телкаджия и оттам цуца пари.

    Коментиран от #13, #23, #26

  • 3 Слави Чалгата

    74 10 Отговор
    е предвиди, май нещо объркаха конците или си преплетоха ръцете.
  • 4 Философ

    122 9 Отговор
    “КОЙ” дърпа конците на ИТН.

    Коментиран от #48

  • 5 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    90 17 Отговор
    Николов да връща мандата!

    Коментиран от #33

  • 6 Слави Чалгата

    85 4 Отговор
    е предвидим, май нещо кукловодите объркаха конците или си преплетоха ръцете.
  • 7 Николов брокер

    47 4 Отговор
    на това недоразумение Дайхатсу.
  • 8 мислещ

    78 8 Отговор
    Понятно си е, видя се, че са на 100% задкулисие и както досега, ще разчитат на медийни опорки срещу всички по-читави, за да си осигурят комфорт в подмяната и кражбите, и да няма нови протести в скоро време, а ДБ да си намалят процента в следствие на пропагандата. Възраждане може и да влязат, но те така или иначе няма да имат достатъчно депутати при всички случаи.

    Коментиран от #28

  • 9 Наглост

    21 25 Отговор
    Маниполиращи поданици! Егати хората, за пари са способни чудеса да напишат. "Уж" Факти. Ха- ха
  • 10 Този Николов

    64 8 Отговор
    Няма право да стане премиер докато има договор с частни компании.
  • 11 Чичо

    33 37 Отговор

    До коментар #1 от "ИСТИНАТА":

    Ми то и муцуните от ДаБа начело с Ванче Костовски същата работа и приватизаторката Корни у лево
  • 12 Анализатор

    39 10 Отговор
    Браво нищо не може да се добави към този коментар
  • 13 Погледни се в огледалото

    5 7 Отговор

    До коментар #2 от "бечев":

    После пак пиши.
  • 14 Българка

    88 13 Отговор
    Това че Петър Илиев не е предложен за премиер, не трябва да ни приспива,защото най-вероятно той ще е предложението за министър на правосъдието. И как масон от ложата, в която е Цацаров ще прави съдебни реформи и ще се бори срещу Гешев, Цацаров и шефът им Доган?
    Недопустим е начинът, по който ИТН водят уж предовори с партиите. В момента ИТН са обявили публично война на ДБ и Румен Радев с изцепките си, циничните и лъжливи обвинения. Ще позволим ли това? Това ли е промяната?

    Коментиран от #35

  • 15 рокфилер рошлид

    21 5 Отговор
    Боц и всички сте наши
  • 16 Мим

    73 7 Отговор
    Според мен вината си е на Слави и той носи отговорност за провал на парламента и нови избори.Иска еднолично ,като Хитлер и Сталин,ама нестава така...
  • 17 Димитър

    67 9 Отговор
    Отново се връщат мошениците комунисти ,царисти ,леви турчуля агенти на ДС.Това ще взриви Европа и осъзналите се българи.
    Задкулисието аругантно и без никакво разбиране за ситуацията в света си налага чрез подменен и лъжлив вот старото статукво в България.
  • 18 Последния Софиянец

    35 15 Отговор
    Какво е непонятно? Изгонихме кандидата на БСП Илиев и този го извадиха на пожар в последните секунди.Изяде едно шише от бира в главата на Дондуков и това е историята.И две три яйца.

    Коментиран от #37

  • 19 olo

    17 1 Отговор
    Един лакът писание---и накрая : " Ще видим.".....анджак ! :))
  • 20 Стига

    28 30 Отговор
    12 години давахме шанс на мутра премиер. Който и да беше извадил Трифонов щеше да е същото. Тоя е млад, другия стар, единия опитен, другият не и тн. Дайте им картбланш няколко месеца, ако не стават има протести, нови избори и така. Самият Тошко вчера заяви, че ако ме се получават нещата ще има оставка. Така че стига вече с предварителните атаки. Задръжте малко пък ще видим

    Коментиран от #40

  • 21 Борисов в Котел

    19 37 Отговор
    Подкрепи Трифонов и ИТН и каза че трябва да управляват- Слави се обяви срещу Радев и ДБ , затова вчера ги унижиxа с агитките им на улицата. Слави трябва да управлява и да е премиер или който той покаже....КОМЕНТАРА Е ИЗЛИШЕН

    Коментиран от #58

  • 22 Матей

    37 7 Отговор
    Е,пак несериозни работи,предлагат за премиер един амбулантен търговец,културист,значи тук всеки става за премиер,особено като стане фигурант и транслира чужди нареждания.Или това е поредния пилотен проект и като го отхвърлят от НС,ДА ИЗВАДИ НЯКОЙ ПО-АДАМКАЛЪК и да рекат,тоя е с нещо повече,дайте да го одобрим.
  • 23 Гришо

    70 8 Отговор

    До коментар #2 от "бечев":

    Да направиш два пъти едно и също нещо и да чакаш различен резултат се нарича ГЛУПОСТ.Стара поговорка от манастира Шао Лин.Българите избраха Славун през април и видяха как се омота.После юли пак го избраха.Какви според вас са българите.

    Коментиран от #27, #29

  • 24 Душко

    43 8 Отговор
    БиБи върни му градинката пред НДК на Славуца, че тоя изтрещя тотално.
    Като луд с картечница е, хем си стреля - хем се смее!
  • 25 Blackthorn

    33 5 Отговор
    Лецетоп на снимката е ходещ труп. Не само политически!

    Коментиран от #32

  • 26 Десен тупаник

    13 3 Отговор

    До коментар #2 от "бечев":

    Е, че па то има ли гробище в учиндол?
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 rule

    30 20 Отговор

    До коментар #8 от "мислещ":

    ДБ си вдигна % с 2%. Не е нещо особено, но тепърва ще го вдигне с много по-вече! Иска известно време, но ще стане! Колкото по-вече намаляват найвниците с толкова по-вече ще се вдига % на ДБ!

    Коментиран от #42, #60

  • 29 Реалист

    18 0 Отговор

    До коментар #23 от "Гришо":

    Като мен и теб!:) Ти, си знаеш!:) Ако, бяхме умни щяхме ли да сме на това дередже?!:)

    Коментиран от #46

  • 30 Слави

    45 5 Отговор
    е поредното недоразумение, попаднало в политиката по незнайни пътища, които един ден със сигурност ще бъдат осветени. Подозирам, че с неговото управление ще има повече гаври и подигравки, отколкото с предишното, защото се започна от първия ден с т.нар. Преспанско споразумение.
  • 31 ХАН КРУМ

    52 5 Отговор
    АКО ДЕКЛАРАЦИЯТА НА ТОШКО,ВЪПРОСИТЕ НА КАРИМАНСКИ И ПИТАНЕТО НА ХИНОВСКИ БЯХА В СЕЛСКА КРЪЧМА МОЖЕХА ДА СЕ ПРИЕМАТ ЗА ВЪПРОСИ НА СЕЛСКИ ПИАНДЕТА,НО ЗАДАДЕНИ В ПАРЛАМЕНТА ОТ ДЕПУТАТИ ,ОТ КОИТО ЧАКАМЕ ПРОМЯНА Е СРАМНО И ПОШЛО.ЖАЛКИ БЯХА И ТРИМАТА ПИТАЩИ СЛЕД ОТГОВОРИТЕ ,КОИТО ПОЛУЧИХА ПРЕД ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ. ВИДЯ СЕ НИВОТО НА ИТН.ДА ЗАБЕЛЯЗВАТЕ,ЧЕ НА ПОСЛЕДЪК ПО СТУДИАТА СЕ ПОЯВЯВА ПОВЕЧЕ ФИЛИП СТАНЕВ? А ТОШКО ПРАВИ ГАФ, СЛЕД ГАФ. ОСВЕН ЕДНИ ПРАЗНИ ЗАКАНИ ,НЕЩО ДРУГО ДА СТЕ ЧУЛИ? И ПРЕЗИДЕНТА НЕ МОЖА ДА ИМ ИЗТЪРПИ ПРОСТОТИИТЕ,ТА РЕШИ БЪРЗО ДА ИМ ВРЪЧИ МАНДАТА,ДОКАТО НЕ СА СЕ ОПЛЕСКАЛИ ДО КРАЙ. И ТОЧНО ТЕЗИ ЦЪРВУЛИ ,ЩЕ НИ УПРАВЛЯВАТ,ЕДВА ЛИ.? СЪЩАТА ПРОСТОТИЯ И НАГЛОСТ ,КАКТО ДО 4 АПРИЛ. НЕ БЛАГОДАРЯ.!
  • 32 Доктор

    15 5 Отговор

    До коментар #25 от "Blackthorn":

    Недей така! Може и да оздравее! В днешно време медицината прави чудеса!:) Стига да си плащаш!:)
  • 33 Това

    8 1 Отговор

    До коментар #5 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    ще бъде най-полезният ход на ИТН! Има време да си спасят малко достойнството. После ще бъде необратимо.
  • 34 Гацо Бацов

    11 21 Отговор
    Ясно е че при всеки успех, а то няма да е трудно предвид краденето и неможенето на тиквун, ИТН ще вдигат проценти за сметка на герб, Изправи се и ДБ...затова всички ще дирят под вола теле ама то нема... Николов не е обвързан с нищо и никой и не случайно всички "политолози" изпаднаха в цайтнот....

    Коментиран от #43

  • 35 Холивуд

    9 6 Отговор

    До коментар #14 от "Българка":

    Ти, сигурна ли си кои са добрите?!:)
  • 36 ***

    18 6 Отговор
    От тия клоуни оттърване няма!!!
  • 37 И този

    15 6 Отговор

    До коментар #18 от "Последния Софиянец":

    е от БСП, многознайко.
  • 38 Минувач

    34 5 Отговор
    "Непонятно!" Всъщност е понятно ако се има предвид че основния "съветник" на Гологлавия чалгаджия е кокаина! При такива "съветници" както е известно коректност,разум, смислена последователност....не са опция !
  • 39 тема ваксини

    15 2 Отговор
    И тези ще слушкат ,батко световния .........
  • 40 Да върщат

    12 3 Отговор

    До коментар #20 от "Стига":

    мандата тогава. Има време.
  • 41 Ааааа

    7 14 Отговор
    Проф. Тодоров - дрън-дрън, дрън-дрън, ще ми докараш главоболие. Да направиш някаква ретроспекция със съмнителен анализ....толкова ли можете професоре!? Хайде малко по-литературно! Да предъвчиш "анализите" на махленските клюкарки и да го представиш, като собствен е много "Постно", елементарно, дори бих казал- т@панарско поведение.
  • 42 Ще вдигне

    13 5 Отговор

    До коментар #28 от "rule":

    още проценти, ако не подкрепи това нефелно правителство!

    Коментиран от #44

  • 43 Вярващ

    15 2 Отговор

    До коментар #34 от "Гацо Бацов":

    Не е свързан с нищо освен с Бога! Той е завършил богословският факултет на СУ! Чрез него ще имаме директна връзка с Бога!:)Ама, не знам за кой Бог става въпрос!:) А,ти знаеш ли?!:)
  • 44 rule

    4 2 Отговор

    До коментар #42 от "Ще вдигне":

    Така е!
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Гришо

    32 2 Отговор

    До коментар #29 от "Реалист":

    Така е ти ти чукнах плюс.Обаче знаеш ли кое е интересното.Че ,ако утре има избори пак Слави ще спечели и пак няма да знае какво да прави.ТРАГЕДИЯ. Гласуваш за Слави обаче после командва Тошко и получаваш като бонус Доган.Дразниш се И другия път пак така гласуваш.
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Грульо

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "Философ":

    Куауауите. :D
  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Селска чест

    15 4 Отговор
    О, Господи! Професор, политолог, и на всичкото отгоре от Нов български университет!?
  • 51 Тотю

    44 2 Отговор
    Гласуваш за дългия,гледаш излиза късия,накрая получаваш дебелия
  • 52 Пич

    17 0 Отговор
    Непонятно е за умните хора... Обаче много прост народ , явно разбира за какво е гласувал...
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Абе Слави

    18 11 Отговор
    ние гласувахме за теб, за да прецакаме ГЕРБ. Не си мисли, че ти си нашата надежда. Знаеме, че нищо няма да сътвориш. Статуквото ще си остане, но в малко по-различен вид. Просто Боката няма да се перчи на телевизора. Лошото за теб е, че служебният кабинет много високо вдигна летвата, а ти няма какво да предложиш. Биеш само греди и фалове. Ако се стигне до следващи избори Манолова може да бъде и първа политическа сила. Не, че много й дреме за хората, но притежава умението да стреля в десятката.

    Коментиран от #61

  • 55 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    5 4 Отговор
    Бреее,научихте и какво е Цуг-цванг...Браво,имало полза от писанията ми!Буквално ме цитирате ..Липса на Полезен за позицията ход!Браво!
  • 56 Кико

    5 0 Отговор
    Дъждо бран ,за мъжки член!
  • 57 Умен по цялата глава

    10 5 Отговор
    Професор Антоний - всичко щеше да ти е " Понятно"ако се беше замислил за етимологията на тази дума,която употребяваш вместо Неразбираемо от Разбрал,Неразбран Неразбираемо.Непонятнобе от Понял - на руски разбрал.Панимаеш ,Професоре???Непанимаеш???Непонятно ти е??След 45 години Руска окупация и 30 на ДС и КГБ продължава да ти е Неразбираемо??!
  • 58 Подкрепа за Борисов

    14 14 Отговор

    До коментар #21 от "Борисов в Котел":

    Борисов е Държавник Борисов е Наясно С управлението на българия Каза и че Василев и сие превратаджии грабили 2 милиарда за Хемус и инфраструктурата оставени от Борисов и Василев Крадеца вика че са от събираемост Лъжец си Василев Служебен Превратаджия

    Коментиран от #73

  • 59 Винету

    10 10 Отговор
    Защо продължава цялата тази плеяда. Оставете ИТН да правят това което са решили. Дано да проработи и у нас. В Канада Трудо управлява с превителство на малциството, без никакви коалиции, вече 3 години. Който не вярва да провери.

    Коментиран от #71, #75, #83

  • 60 8499

    14 7 Отговор

    До коментар #28 от "rule":

    Да, така е, напълно си прав.
    И след като на следващите избори ДБ спечелят и направят правителство, моментално ще минат Истанб. конвенция, пакта за мигрантите, еднополови бракове, закон за задължителна ваксинация ... и т.н.
  • 61 Подкрепа за Борисов

    15 11 Отговор

    До коментар #54 от "Абе Слави":

    СЛУЖЕБНИТЕ ЛЪЖЦИ СЛУЖЕБНИТЕ ПРЕВРАТАДЖИИ ОГРАБИХА 2 МИРИАРДА ЗА ХЕМУС ЗА ИНФРАСТРУКТУРАТА НА БЪЛГАРИЯ А КРАДЕЦЪТ ВАСИЛЕВ СЕ БИЕ В ГЪРДИТЕ ЧЕ 2 МИЛИАРДА СА ОТ СЪБИРАЕМОСТ ИЗПЕЧЕН ЛЪЖЕЦ ИЗПЕЧЕН КРАДЕЦ ТОШКО ТЕ РАЗОБЛИЧИ
  • 62 Иванов

    26 5 Отговор
    Фалшива партия,фалшив лидер, фалшив министър-председател. Политическа чалга. И смешно и жалко и тъжно. Беден народ, бедна България.
  • 63 Стършел

    22 11 Отговор
    Не може да става въпрос за сравнение на Слави с Бойко. Слави е абсолютен политически профан, влюбен в двата си метра и мислещ, че българският народ е целия Ку-Ку.
    Бойко е БОйко с опит и раз0биращ от механизмите и детайлите на Държавния валек. Да, защото ДЪРЖАВАТА е един огромен критски лабиринт, пълен с минотаври и човекоядци.
  • 64 наблюдател

    8 3 Отговор
    Основете партия,спечелете изборите и действайте по правилния начин.Пожелавам ви успех !
  • 65 МАЛКА пенсИЯ

    16 1 Отговор
    Четейки,коментарите Ви,се замислям сериозно,относно,разбирането Ви за политиката,като цяло.Нима мислите,че лидера на ИТН,САМ СЪСТАВЯ,ОПРЕДЕЛЯ,КАКВОТО И ДА Е.И той,,,служи''някому.

    Коментиран от #70

  • 66 хаве

    16 2 Отговор
    чалгар ,взимай си шоуто и марш!
    буклуци ще ни дааш, А?
  • 67 Сатана

    11 0 Отговор
    Абе,всички правителства в БГ стават след добро от Козяк.Служебното е родено от Мемсахиб Мустафа,така ще стане и с новото.Някой неразбрал?
  • 68 Гост

    15 2 Отговор
    Жалак чалгар и клоун
  • 69 Пазете ИТН

    0 16 Отговор
    Те са шанса на България да започне възхода.
  • 70 Гони те параноята

    2 4 Отговор

    До коментар #65 от "МАЛКА пенсИЯ":

    И ще те стигне.
    Намери си добър психиатър.
  • 71 Хората са прости

    7 3 Отговор

    До коментар #59 от "Винету":

    Неуки. Тесногръди.
    Затова ги яхват лесно такива като Тиквата.
    И май пак Тиквата ще ги яхне.
    Трудно е да бъдеш свободен.
    Първо трябва мислите да ти са свободни.
    Но хората са ПРОСТИ.
  • 72 Слави е Бог и Тошко е неговият пророк!

    3 9 Отговор
    Слави е Бог и Тошко е неговият пророк!

    Коментиран от #79

  • 73 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Уйке

    6 1 Отговор

    До коментар #59 от "Винету":

    Абе къде е Канада, къде е България! България я докараха през последните 32 години до страните от третия свят, за това се постараха всички участвали в управлението пред глупавите погледи на овчедушния ни народ!
  • 76 гошо

    6 1 Отговор
    Хванете го тоя прът и го тествайте за наркотици.
  • 77 КуКу Къш

    6 1 Отговор
    Не стреляйте по сценаристите - те толкова си могат!
  • 78 Тяната

    1 0 Отговор
    Въпроесът е кой покровителства чалгаря! Тиквата с джипката,чалгаря по фейсбук,предвид обстоятелствата, варианта е служебнният кабинет,направи да го направят редовен
  • 79 Направление

    1 0 Отговор

    До коментар #72 от "Слави е Бог и Тошко е неговият пророк!":

    за доктор Гълъбова. Спешно!!!
  • 80 българин

    2 1 Отговор
    Отива ли на един професор да пише следното: "Вcъщнocт щe видим, дaли Плaмeн Никoлoв щe имa cвoбoдaтa дa дoгoвoри cвoй кaбинeт, включитeлнo c пaртиитe, oт кoитo ИТН oчaквa пoдкрeпa. Или oбрaтнoтo, щe пoлучи cпиcъкa c миниcтритe oт лидeрa нa пaртиятa.
    Cтaрoтo e, чe oтнoвo имaмe рeшeниe, кoeтo изглeждa eднoличнo.", какво значи еднолично решение, цялото статукво е зад това решение, г-н професоре и не вярвам това да не ви е ясно, не пишете да заблуждавате хората, какво правителство ще предложи един амбулантен търговец, а и чалгарят не може да му помогне, не е месец март и мартеници не се продават, как Ви позволява съвестта да сипете небивалици в полза на "елита" на червената мафия и в ущърб на хората, пишете: "... виновни ще са единствено от ИТН ..." и на кого му пука КОЙ от бушоните ще изгърми, има БСП, ДПС, ГЕРБ, И Т.Н., И Т.Н. , а и нищо не пречи нова пРезидентска партия да се създаде, нали?!
  • 81 СЛАВЧООО

    2 1 Отговор
    НОВИЯ СЛУЧАЙНИК ЩЕ ПОСТРОИ ЛИ БЕЛЕНЕ ИЛИ НЯМА И ДА РАЗБЕРЕ КЪДЕ Е ТОЯ ГЬОЛ КАТО ПРОСТАКА КРАДЕЦ ОТ БАНКЯ ,ТВОЯ ПРИЯТЕЛ !?
  • 82 анонимин

    1 0 Отговор
    Проблема е че не чуваткакво иска народа!Имали партии има и партийни интереси,които стоят над интересите на народа!Сиреч,въртим се в кръг.
  • 83 Паразит

    0 0 Отговор

    До коментар #59 от "Винету":

    Приятелю, Каната е скрита монархия, та кой управлява там е също толкова известно колкото и у нас. Поздрави!
  • 84 аз съм Веска

    0 0 Отговор
    ИЗЛИЗА НА ПРЕДЕН ПЛАН , ЧЕ ИМА МИЛИОНИ ЖЕЛАЕЩИ ДА НОСЯТ ОТГОВОРНОСТ .
    ИЗЛИЗА НА ОЩЕ ПО- ПРЕДЕН ПЛАН , ЧЕ ВСИЧКИ ИСКАТ ДА НОСЯТ СЪЩАТА ОТГОВОРНОСТ .
    НАРОД ОТ ИЗПЕЧЕНИ ИНДИВИДУАЛИСТИ .
    СТИГАМЕ ДО ОТКОЛЕШНИЯТ ИЗВОД : ВСИЧКИ НЕ ПОЕЛИ ОТГОВОРНОСТ, РАЗПЛАКВАТ МАЙКАТА НА ТОЗИ ДЕТ Я НОСИ.
    ...И КОЛЕДА ДОШЛА ...
    ДОШЪЛ И Р.П.
    А МЪРДАЙТЕ СЕГА ... И ПРЕЧЕТЕ ....