4 Август, 2021 16:00 69 145 253

Какви пет лева? Никой не иска българите на родното Черноморие

  • лято-
  • плаж-
  • българи-
  • черноморие-
  • черно море

БГ Морето е синоним на рестрикци

Какви пет лева? Никой не иска българите на родното Черноморие - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Коментар на Емил Йотовски във "Фейсбук"

БГ Морето е синоним на рестрикция. Там обикновения човек, този със семейство и кола на десет години, няма право. Не питайте за какво няма право. Помнете, че няма и това е достатъчно. България свършва някъде около Айтос. После започват владенията на морето.

Българинът не е гражданин в тази чужда земя.

Там е чужденец, при това виновен чужденец. Още по-лошо. Там чужденецът е по-българин. Хубавата новина е, че законите позволяват да си плащате за всичко. Но за какво са парите? Майната им на парите?

Стандарт е на БГ Черноморието да няма възможност да си паркираш колата пред хотела, защото там е забранено. Частните фамилни хотели нямат паркинги. Големите хотели имат, но имат и ценоразпис. Българското Черноморие изобилства от хотели, които очакват своите клиенти да идват без автомобили.

Хотелиерите са крайно изненадани, когато видят почиващ с кола и затова не са подготвени. В крайна сметка има нещо като платен паркинг някъде наблизо или не наблизо и си плащаш като за нощувка като за още един човек. Така де, нали колата ти е почти човек?

Гъстотата на малките фамилни хотели, малките фамилни барове и малките фамилни ресторанти е такава, че понякога не разбираш на бар ли си или в стаята си. В кафенетата си плащаш затова, че ти се пикае. Защото кафето и кенефа се държат от две фирми. Фирмите са на двама братя, които се мразят, а майка им държи двата етажа отгоре, които нарича хотел. Тя не си мрази синовете, но мрази вас. Омилостивете я и всичко ще е наред.

Сервитьорът изглежда така все едно са го накарали да ти сервира собствената си ръка.

Той те мрази, че съществуваш. Дава ви да разберете, че му пречите на живота. Единственото опрощение, което можете да получите е от щедър бакшиш. Толкова щедър, че да заприличате на идиот в собствените си очи.

На плажа си знаете. Вече има и правостоящи. Съвсем сериозно. Догодина черноморския гений трябва да обособи и места за такива. Затова не се стискайте за чадъри и шезлонги.
БГ плажът е като римски амфитеатър. Всеки седи според класата си и гледа зрелища. Само най-чувствителните разбират, че зрелището е самия той.

И плащаш, плащаш, плащаш… Плащаш на дразнещи цени.

Това няма как да те прави спокоен турист. Прави те заложник. Време е Черноморието ни да има собствена валута. Най-малката банкнота да е от пет лева (Защото неща под пет лева не би следвало да съществуват) А на нея да е изобразен труженикът на този регион – селска батка с джапанки от по-миналата година, корем и непрана тениска, който гледа презрително и започва всеки разговор от пет лева.

Но нищо. Ти си отишъл да си починеш. Ами почивай. Ако почивката ти влиза трудно пий едно малко на цената на двойно с много лед. Звучи изненадващо, но точно ледът ще ти помогне. Там те дебнат замразените ешерихии, които ще оцветят почивката ти в рядко кафяво и ще те принудят да избягаш от тази враждебна територия.

По време на честите спирания по бензиностанциите ще осъзнаеш, че домът е нещо много хубаво. А парите… Майната им на парите!


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 697 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 По добро

    924 62 Отговор
    Описание на нашето лайноморието не бях чел от 7 или 8 години.

    Коментиран от #177

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Орел

    334 24 Отговор
    И аз!
  • 5 Рошко

    644 24 Отговор
    Може би сме и единствена страна където си плащаш и резеннчето лимон и леда чинно написано и на касовата бележка

    Коментиран от #185

  • 6 Последния Софиянец

    439 25 Отговор
    На морето казват:Ден ,година храни!

    Коментиран от #159, #215

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Jacques Yves Moineau

    215 108 Отговор
    Така е щото всички софета се изсипват на южното перноморие. Аз във Варна на градските плажове нямам такива проблеми

    Коментиран от #51, #210

  • 9 Страничен

    284 20 Отговор
    Горе-долу така стоят нещата!

    Коментиран от #236

  • 10 123

    150 13 Отговор

    До коментар #3 от "Аз се чудя турците ка са ви траяли 500 г":

    Да де ама не си. Даже не се чудим защо са кафяви белите ти шалвари.
  • 11 ККК

    43 187 Отговор
    Автора явно е правил вятар по морето
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 😂😂😂😂...

    150 40 Отговор

    До коментар #3 от "Аз се чудя турците ка са ви траяли 500 г":

    Как са натряли 500г ли???....незнам...но като чуят за България и българи..следва едно...Вай..вай..аллах и Аман..аман!!!!

    Коментиран от #107

  • 14 Светослав

    112 490 Отговор
    Ало писателя на тази статия-по-просто изказване не съм чел. По този начин обиждаш страшно много хора. Заради такива, като теб нищо си нямаме и всичко старо чупим...

    Коментиран от #47

  • 15 Митко

    199 179 Отговор
    Преди седмица се върнахме от почивка в Ахтопол.
    Нищо подобно нямаше от статията.
    Имаше си и места на плажа, имаше и на неохраняемата зона. Сервитьорките бяха любезни, даже една вечер ни забавиха картофките и цацата и дойде да се извини една жена (явно от собствениците). На плажа бар със съвсем нормални цени като бира 3.50, капучино 2.50, лимонада 4.00, сладолед 2.00.

    Коментиран от #189

  • 16 Дид

    349 84 Отговор
    Много точно описана действителност!Това са и причините тук да сме само за уикенд почивка,а голямата ни лятна ваканция да си я караме по гръцко вече 14 години.Нито веднъж до този момент не сме имали проблем с паркиране,с развалена храна или с обриви от съмнително качестов на морската вода.
  • 17 Извинете

    88 14 Отговор

    До коментар #1 от "честен ционист":

    но "кръчми" и "чужденци" са две взаимно изключващи се понятия. За това повечето реват за българските туристи.
  • 18 Доктор Дулитъл

    48 115 Отговор
    Емил Йотовски е патологичен олигофрен !!!
  • 19 321

    242 191 Отговор
    Абе пич, ти къде ходиш на море? Все едно, че чета за Слнчев бряг, Несебър или Созопол, които в сезона са истински клоаки.
    Ами малко се размърдай - разгледай плажовете над Каварна, отиди на Албена или Слънчев ден, пробвай в Шкорпиловци, а на юг има много приятни места също - например плажа на Корал и няколко диви плажа към Ахтопол. И цените са напълно нормални, не е като да ядеш пилешка супичка в Гърция за 7 евро или цаца и бира за по 4 евро. А това със спирането пред хотела просто ме изуми. Стига балкански манталитет - няма нужда да спреш пред централния вход. Около входа на хотела има между 5 и 10 места - няма как всичките 100-200 гости да паркират там. Ти си типичен пример, че на такива вечно недоволни като тебе им се падат точно такива места, хотели, ресторанти и сервитьори..
  • 20 ЦК на ГЕРБ

    52 179 Отговор
    Бухахахааааааа ! Без ГЕРБ сте загубени!🎃🇷🇺
  • 21 Смях

    108 107 Отговор
    Никога не съм имал такъв проблем в Гърция... В бг не бих отишъл за по-малко от 300 хиляди
  • 22 Да живее България

    164 263 Отговор
    Именно заради такива драсканици на дървени философи ще страда не само БГ туризма, а и всичко друго наше "мило и родно". Иначе всички сме големи родолюбци и патриоти! Тъпчете се при гърчолята и турчолята и отричайте всичко от корена си! Да знаете обаче, България и без такива, като вас ще пребъде!!!

    Коментиран от #28, #179, #196

  • 23 Ежко Бежко

    347 45 Отговор
    Като гражданин на Бургас от опит мога да кажа, че статията е в десятката. Ходихме на почивка в Турция. Не ни се връщаше в Бургас. Знам какви коментарии ще последват: ами да си останал там. Вместо да се замислим как да подобрим нещата. Както често тук се казва: ами тъй ще е. На всички добре дошли на морето, и да се приберете по живо по здраво.

    Коментиран от #29

  • 24 позор

    76 294 Отговор
    ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ЛЪЖОВНА статия !
    кой му плаща на този да пише такива лъжи ?
    срам и позор, за медията ви ,че ги тиражира !!!!!
  • 25 Гларуса

    136 185 Отговор
    Да открехна набеденито авторче,че Слънчев Бряг не е синоним на Черноморие. Само някой тъп и див селянин може да се забие в Слънчев Бряг и после да пуска селфита. Нали е баровец.
    Та ,за морето. Влизаш в Бургас и плажа е пуст и спокоен,чадъри ,колкото искаш. Цена - да си вземеш нещо за пиене от заведението което се е постарало да сложи чадърите. Ако ти се свидят парите,тръгваш към моста и намираш БЕЗПЛАТНИ чадъри. Паркинга ти е левчв за час.
    Та толкова за морето и моля ви се, дивите селяни,проверете преди да си пишите простотиите.Приятна ваканция !

    Коментиран от #76, #231, #235

  • 26 Ицо

    218 18 Отговор
    Освен всичко описано в статията ( което е съвършено вярно ) се наблюдава и повишена популация на германци, нидерландци, белгийци, австрийци...все мургави. На където се обърнеш - само такива.

    Коментиран от #144

  • 27 бездомник

    311 14 Отговор
    Действителност от Равда:
    - местния продавач на царевица, отговаря за 6-7 паркоместа на улицата, и нещата опират до бой и заплахи ако спреш там.
    - съседния магазин пази 4-5 места около себе си за камиони доставчици, и огромния джип на собственика (вдигат чистачки)
    - 3 офиса на рускопродаващи имоти, и чейндж пазят 5-6 места за паркиране, за собствените си коли. (излизат на люта разправия ако спреш там)
    - по главната улица разхождайки се, трябва да се внимава за надрусани наркомани с Q7 излизащи от малките улички (газят и скачат на бой)
    - на басейите в комплекса от заран (към 6.30) има хавлии по шезлонгите, хора на тях няма до към 10.00.
    - близките магазини са 200-300% надценка.
    - сергията с плодове е на същата и по-голяма надценка (поне всичко е хубаво).
    - на плажа абсурд за свободни чадъри и шезлонги (не ходя там)
    - кръчмите, 1 от 10 става, трябва обаче да се посетят и 10-те за да се разбере. Сметките са поносими, повечето порции са детски. Алкохола е разреден.

    Коментиран от #205, #218

  • 28 Ежко Бежко

    192 14 Отговор

    До коментар #22 от "Да живее България":

    И аз съм се клел в Майка България, именно за това не трябва да сме безразлични към безобразията по морето, и навсякъде другаде. Първо помисли как да направиш родината си по-привлекателна. Например не хвърляй фаса си на земята. Пък после размахвай байрака свобода или смърт, нали?
  • 29 Гларуса

    45 106 Отговор

    До коментар #23 от "Ежко Бежко":

    От Бургас ??? Кой квартал?? Горно Езеро ,Долно Езеро или Комлука ???
    Плажовете в Бургас са супер. Даже в Сарафово плажа е горе-долу добре. 10 лв за чадър,2 шезлонга и масичка. Нещо да кажеш ,"бургазлията " ????

    Коментиран от #36, #74

  • 30 Стефчо

    168 7 Отговор
    Няма ли безплатен паркинг един хотел,веднага го отписвам.

    Коментиран от #82

  • 31 Дино

    90 9 Отговор
    Хахахаааа, това си самата истина!
  • 32 Петров

    40 200 Отговор
    И къде е казано, че непременно трябва да ходиш с кола.
    Ама той Ганьо от село с дрънчащият си пушещ тарслясник не се разделя.

    Коментиран от #49, #77

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Гай Турий

    252 9 Отговор
    Кой от кандидаитте да управлява ще проумее, че явлението концесия на морските плажове трябва незабавно да бъде премахната. Това е подла бандитско-еврейска формула за грабеж и малтретиране на гражданите и гостите на страната. Общините и кметствата да си влязат в ролята на стопани на плажовете и те да планират такава организация на плажовете, че хората да са доволни. Да се премахнат безбройните бараки-барове и дискотеки, дюнери и др. хайляз-дървени заведения от пясъчната ивица. Такива да има на 50-100 м. извън нея. Пясъкът да е за плажуващи. Единствените бараки ли подвижни пунктове да са за спасители и лекарски кабинет.Да се отдават под наем след конкурс на малки площи от плажовете за поставяне на чадъри и шезлонги, до 30 % от цялата площ и та не на първа линия и на най-хубавите участъци, а в краищата на плажовете и в задните зони от прибоя. Разните му тарикати с джетове, парашути, сърфове и др. да ходят из скалите, там където хората не влизат от пясъка в морето.

    Коментиран от #44

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Туриста

    116 12 Отговор
    Абе хора,къде сте тръгнали на почивка в Равда,Несебър или Слънчев Бряг ??? Чудя ви се на акъла. Това са мутренски курорти на софийските мутрафони,нормално да ви изгърбят. Май сте забравили за несебърския "бизнесмен" Мотьо Очите? Е ,всички са такива.
    На почивка,в Бургас и на юг. Там е истината.

    Коментиран от #42, #52

  • 38 Магарето

    94 6 Отговор
    Ние си наехме вила с басейн в Балчик за 170 на вечер. 4 семейства. Супер си изкарахме!
  • 39 KKK

    136 31 Отговор
    Съпругата ми е собственик на къща за гости в Приморско на10 метра сме от плажа работи с
    Български туристи в последните 2години освен с врачани и перничани това е изметта на България

    Коментиран от #80

  • 40 Гларуса

    35 14 Отговор

    До коментар #36 от "vinety$":

    Ти да не си от тъмно кафевите българи?? Като гледам колко си грамотен,май си Хасан или Ибрям.

    Коментиран от #45

  • 41 ККК

    33 3 Отговор
    А и ромеите
  • 42 Гай Турий

    72 19 Отговор

    До коментар #37 от "Туриста":

    Бе, я марш от Южното Черноморие. От такива "недоволини" вече не останаха свободни хубави места за спокойна почивка. Напълниха хубавите плажове с врачански цигани и бараки с думба-лумба! Ходете си на Слънчака и във Влас, пийте и лумкайте там!
  • 43 Илюминатите

    74 25 Отговор
    Южното крайбрежие е проблем. На север в Слънчев ден например, 4 лева е Чадър, чисто е и околните заведения за около 10 лева ще те нахранят грамотно. С кола е скъпо, но ако всеки се навре с колата си, тихите зелени алеи ще заприличат на гнусния Слънчак. Не може хем тишина и спокойствие, където децата да си тичат безопасно, хем да влезем всички с бараките си там!!! В статията има верни опори, но има и голяма доза тенденция!!
  • 44 вадий го-бръже

    10 3 Отговор

    До коментар #34 от "Гай Турий":

    както е по света
  • 45 vinety$

    11 36 Отговор

    До коментар #40 от "Гларуса":

    драскам си на андройда и изобщо не се опитвам да пиша правилно. ти си тъни в илюзията "гларус"
  • 46 Демек

    58 117 Отговор
    Мрънкалото иска да си паркира лимузината под прозореца на стаята си ,да не би случайно някой да не я одраска; да се замъкне с нея до плажа, където трябва да му се пази място да си опъне чаршафа, ако може по-близо до някой бар, че да може да ползва само тоалетната, защото той яденето и пиенето си ги носи от къщи. И целокупното местно население е длъжно да му слугува и да е прехласнато от факта , че такава височайша особа го е дарила с присъствието си. Мерси от такива вкиснати мрънкалници!
  • 47 От Гърция

    117 24 Отговор

    До коментар #14 от "Светослав":

    Никой не обижда човека, дори се е изказал много умерено. Нещата по л.йноморието са много по-зле.
  • 48 от Приморско

    56 129 Отговор
    Поредната просташка статия!
    Надпреварвате се да плюете всичко родно .....
    ..
    Ами вървете в Гърция бе хора.
    Като не Ви харесва - имате избор.
    Но моля не слагайте под общ знаменател всички ни.
    На черноморието се трудят хиляди хора за Вашият кеф ...

    Коментиран от #53, #55, #66, #192

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Хаха

    90 20 Отговор

    До коментар #8 от "Jacques Yves Moineau":

    А докато стигнеш от София до Варна ти се отщява всичко(ако стигнеш).6ч път.За толкова време стигам до Виена.

    Коментиран от #171, #172, #206, #228

  • 52 Първо

    15 98 Отговор

    До коментар #37 от "Туриста":

    не е Мотьо,а Митьо, второ не е от Несебър и трето - що не му го кажеш това в очите бе, бабаит!

    Коментиран от #211

  • 53 Хахах

    88 19 Отговор

    До коментар #48 от "от Приморско":

    Какъв кеф,нали вие ревяхте в началото на лятото за български тористи,когато беше с печатан работата.Сега взехте глътка въздух и пак станахте много отворени,ами ходим в Гърция г-н Приморско.

    Коментиран от #131

  • 54 Фаро

    60 8 Отговор
    Ако някой мисли,че в тоя бизнес ще печели без измами жестоко се лъже.Това е един от най- мизерните бизнеси и работа крайно непризнати за собственика и още повече за персонала.Готвача,за да не се разочарова до степен самоубииство си мисли,че прави изкуство,което озлобените от глад високо оценяват,нищо подобно.Ако работите честно и в името на клиента ще имате само много клиенти и повече персонал на добри заплати а на собственика каквото остане.Затова в тоя бранш каквото съществува и прави пари е мутра и нагоре.Вие сте недоволни но пак ще ходите и имате чревни проблеми
  • 55 А ти

    84 13 Отговор

    До коментар #48 от "от Приморско":

    гледа ли оня ден клипчето точно от Приморско когато мутрата ресторантьор излезе и наби 5 човека клиенти на ресторанта си! Само човек който не уважава себе си и почивал на българското черноморие Да бих почивал на Българското черноморие но да нямам нищо общо нито с хотелиери нито с ресторантьори с абсолютно никого мошеници
  • 56 НАШЕТО МОРЕ НЕ Е

    14 78 Отговор
    ЗА МИЗЕРНИЦИ......МОРЕТА ПО СВЕТА МНОГО....
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Бг Туриста

    145 24 Отговор
    По-точно не може да се каже. Даже са спестени много от подробностите. Хубавото е , че има избор. Господ ни е дарил със световни турдестинации за съседи-Турция и Гърция. Където се чувстваш по-българин отколкото в България. Аз отдавна, вече около 20 години съм си решил проблема- почивам винаги навън. По-хубаво, по-качествено и естествено-по-евтино.И хич не ме бОли шмайзера, ако някой селски бек или морски избушляк ме обвинява че не съм патриотар. Щото от патриот и патриотар(каквито се пишат морските глъмпери) разликата е колкото от земята до морето. Жалко само, че българинът си остана шаран и на бастун го ловят. Рекох. 10 от мен за автора на статията. Това е положението..самата ИСТИНА.

    Коментиран от #69, #85

  • 59 Абе

    147 12 Отговор
    Скоро бех на морето, гледам чадър и два шезлонга - 100 лв. Ми не са скъпи, те и в Икеа са толко.

    Коментиран от #62

  • 60 Бочко

    40 91 Отговор
    Драскача Йорданов в опита си да оригиналничи малко е прекалил и както всички многознайковци - слага всичко под общ знаменател. Вярно е, че има места с подобна картинка, но не навсякъде е така. Затова преди да замминеш си правиш проучване - къде се намира, има ли паркинг и т.н. В ерата на интернета и социалните мрежи е малко малоумно да ходиш на море "на сляпо", което явно авторът прави. Друго, което най-вероятно прави, е да ходи на плаж като шантавите в 12:00 ч. при най-жаркото слънце(щото тогава се е събудил и толкова му е акъла), при което не може да си намери хубави места и се оплаква.
    Всяка година ходя на Созопол и има къде да паркирам, за което не плащам допълнително, никъде не плащам за тоалетна в заведенията, а цените на фона на нарастващата инфлация са нормални. Ако някъде не ти харесва обслужването, слагаш му хикса и не стъпваш повече там, но не и да слагаш всички под общия знаменател...

    Коментиран от #250

  • 61 Стига лъгахте

    35 103 Отговор
    Преди 3 дни аз и семейството се върнах от Чернаморието ни, много ни хареса, и лъжите от гореписаното не видях никъде. Явно аФторчето е захлебило с евро- драхми или турски лири.
  • 62 Бг Туриста

    113 12 Отговор

    До коментар #59 от "Абе":

    Публикувано във факти.бг: Скоро бех на морето, гледам чадър и два шезлонга - 100 лв. Ми не са скъпи, те и в Икеа са толко. -ХАХАХАХАХААА..Нали? Хубав коментар..разведряващ. Смешно е, та чак тъжно да ти стане.От простотията на крайморските ''бизнесмени''
  • 63 SDEЧЕВ

    37 76 Отговор
    Неграмотни юроде не разбра ли,че хората без автомобил са с предимство пред тези с автомобил.Един автомобил заема 15 м2 жизнена площ и отделя птрови,колкото една фабрика.да притежаваш скраб не е право,а привилегия.Привилегиите се заплащат .Кво ривете
  • 64 Мислещ

    33 92 Отговор
    Поредното дебилно писание в стил "мразя България" !

    Коментиран от #79

  • 65 ККК

    17 82 Отговор
    Ходите където искате ние гладни няма да умрем в Приморско
  • 66 Срам сте.

    114 20 Отговор

    До коментар #48 от "от Приморско":

    Не ни мисли... Отиваме, отиваме! Само да се оправи положението с вируса. До тази година, 15 години не бях стъпвал на българското черноморие, още поне 15 няма да стъпна! Няма надежда не за вас, не за децата ви, а даже и за внуците ви да се научат поне малко как се прави туризъм!

    Коментиран от #90

  • 67 само да кажа

    23 80 Отговор
    абе някой насила ви кара да ходите на черно море?

    що риве автора? да си седи в софийската панелка и да не риве

    да каже и как е магистралата в дястната летна до морето и от морето към софия?
  • 68 само да кажа

    20 76 Отговор
    ало факти, вдигнете му малко заплатата на автора,че много риве за пари бе, всичко му било скъпо на морето? ами то комунизъма дето беше всичко без пари си замина преди 30 години бе джанъм, ти ся ли прозря че всичко струва пари?

    и ако се беше качил на такси от слънчака да видиш и там къв рев щеше да е

    Коментиран от #122

  • 69 kkk

    61 26 Отговор

    До коментар #58 от "Бг Туриста":

    Гърция и Турция отдавна не са ми интересни за лятото- там е ОК, но не ми е интересно. Ходя през 3-4 години, но това е период когато съм зверски изтощен и искам само да лежа по гръб и да ми носят питиетата- рядко стигам и до плажа тогава...

    Пробвай другия път Которския залив в Черна гора- гарантирано ще забравиш за съседите... 2019г. отидохме 4 човека за 10 дни в Elysium Tivat (малък 5* хотел на първа линия) в страхотен 2-стаен апартамент (може би към 100-110м2) с екстри за които в БГ хотелите не са и чували и платихме към 8 бона (август- безбожни цени навсякъде) или към 200лв./ден/човек. Има ги в букинг-а със снимки- само си сложи лигавник и догодина юруш нататък.

    Аз от поне 15г. у БГ на почивка не съм ходил, с това ниво на обслужването и още 30г. няма да стъпя у БГ курорт.

    Коментиран от #88

  • 70 Хвмингуей

    21 84 Отговор
    Към автора и тия дето много ревът са най големите цървули ако може да отидат на море без пари и да се върнат с пари ще е най добре.вичко което е по на далеч от морето е пълна провинция
  • 71 Селянин

    49 21 Отговор
    Бабите ви и дядовците ви все на море ходеха и мрънкаха.Нимой не ви е завел на сила. Ако не ви харесва не ходете. Лично аз от 12 години не съм стъпвал на морето.
  • 72 ганю

    77 17 Отговор
    черномизерието ни е предназначено преди всичко за чуждестранни лайнуристи идващи да пиянстват и да блудстват с малолетни проститутки затова ако си българин с нормално поведение по-добре в Гърция,по-евтино и по-спокойно
  • 73 Вбз

    95 11 Отговор
    5 кинта е сладолед Фамилия,дето струва 80 ст,това нормална надценка ли е?
  • 74 Ежко Бежко

    41 4 Отговор

    До коментар #29 от "Гларуса":

    Да плажовете са супер. И мърмарици няма. Но ставаше въпрос за липса на паркинги по курортите и други неуредици. Чети преди да коментираш. Гларус.
  • 75 НЕ НА ЧЕРНОМО

    58 15 Отговор
    КВО СТЕ СЕ РАЗРЕВАЛИ БЕ?

    ВИЕ САМИ СТЕ СИ ВИНОВНИ, ЧЕ ХОДИТЕ НА БГ ЧЕРНОМОРИЕ.
    КАТО ХОДИТЕ ТАМ КАКВО ОЧАКВАТЕ, ПОСРЕЩАНЕ С ФАНФАРИ ЛИ, НОРМАЛНО ОТНОШЕНИЕ ЛИ, КУЛТУРНО ОБСЛУЖВАНЕ ЛИ, КОРЕКТНОСТ ИЛИ КАКВО ?

    ЯВНО СТЕ МАЗОХИСТИ.

    ВЪРВЕТЕ ПАК ТЕ ОНЕЗИ НЯМА ДА ПРОПУСНАТ ДА ВЗЕМАТ ПАРИТЕ ВИ ЗА СЕТЕН ПЪТ И ДА ВИ СЕ ПОДИГРАЯТ.

    ЗАСЛУЖАВАТЕ СИ ГО.

    Коментиран от #81

  • 76 Ежко Бежко

    43 5 Отговор

    До коментар #25 от "Гларуса":

    Гларус ти да нямаш комплекс за малоценност бе? Все на селения и тъпотия те избива в коментариите. Я кажи колко татуировки имаш? Съдейки по писанията ти, сигурно са много.
  • 77 Jeep

    47 4 Отговор

    До коментар #32 от "Петров":

    A ти c кaкво предлaгaш? C оcмърдяните и caмозaпaлвaщи cе влaкове и поcле c рaздрънкaните рaйcове? Някогa БГA Бaлкaн имaше по 20, че и отгоре полетa до Бурac. Билетите бяхa нa рaзумнa зa времето cи ценa! Cегa тричленно cемейcтво плaщa 350лв зa Cофия Вaрнa Cофия.
  • 78 Хайдут пею

    19 47 Отговор
    Ганю иска да си паркира ако може колата под чадъра и да го обикаля някоя усмихната сервитьорка по горещия пясък той не иска да върви пеша натоварен с хладилна чанта жена и деца натоварени с дюшеци и пояси

    Коментиран от #87

  • 79 Другия с коня

    63 13 Отговор

    До коментар #64 от "Мислещ":

    Току-що слизаме от колата в София.Върнаъме се от
    Синеморец.Където искаш паркираш.Цените в супермаркетите като в София.Места на плажа има и за платен шезлонг с чадър,без чадър и Свободни зони....В заведения и ресторанти цени като в София...Тишина..вечер щурчета....Ми ориентирайте се Правилно за Подходящи резултати ,моля...
  • 80 Jeep

    53 7 Отговор

    До коментар #39 от "KKK":

    Приморcко и оcобено cеверния плaж ca любимо меcто нa врaчaни, монтaнци и др. подобни. Не знaм зaщо не им е кaто притегaтелен център...a беше толковa хубaво някогa. Нещо кaто Мекa нa проcтотиятa е cтaнaло.
  • 81 QХххх

    17 30 Отговор

    До коментар #75 от "НЕ НА ЧЕРНОМО":

    Ходи и се кефи на л,,,Ка Халкидики. Яж праз и босилек и се кефи

    Коментиран от #86

  • 82 Jeep

    45 6 Отговор

    До коментар #30 от "Стефчо":

    Aко имaш двa aбcолютно еднaкви хотелa, но в единия нощувкaтa е 50лв и пaркинг 10лв, a другия е 60лв c безплaтен пaркинг, в кой ще отcеднеш? Гледaйте голямaтa кaртинa - колко ви cтрувa почивкaтa кaто цяло...от моментa в който нaпуcнете cвоя дом, до прибирaнето обрaтно. И нaй-вaжното-дaли плaтените пaри ca ви дaли товa, което търcите...релaкc, екшън, купон,обcлужвaне,емоции. Оcтaнaлото ca дреби cметки и битовизми...някъде чaдърa ще е cкъп, но цaцaтa евтинa, другaде пaркингa безплaтен, но хрaнaтa е боклук, нямa кaк вcичко нaй-евтино дa е под един покрив. Вcъщноcт имa, но е мизерия, a не почивкa, незaвиcимо от товa, кой кaк я рaзбирa.

    Коментиран от #95, #183

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 ЦСКА

    44 17 Отговор
    Всички ревът пък морето пълно. Ами като е толкова зле си стойте вкъщи.
  • 85 Qуи

    17 2 Отговор

    До коментар #58 от "Бг Туриста":

    При50 градуса по целзий е супер приятно,затова ходите извън сезона по хладно и евтино

    Коментиран от #89

  • 86 НЕ НА ЧЕРНОМО

    16 20 Отговор

    До коментар #81 от "QХххх":

    Ти си една незначителна прашинка в космоса, която не може да ми каже нито къде да ходя, нито какво да ям, нито каквото и да било друго.
    Много си малък, за да ми даваш наклон на кръста.
    Кой ти даде думата на теб? Ти за някакъв фактор ли се взе ?
    Ай марш у лево.

    Коментиран от #93

  • 87 Jeep

    25 18 Отговор

    До коментар #78 от "Хайдут пею":

    Иcкaнето му не е проблем и е оcъщеcтвимa мечтa. Имa и тaкивa меcтa. Проблемът нa Гaньо е друг. Той иcкa уcмихнaтaтa cервитьоркa дa му ноcи бирaтa c уcмувкa по пaрещя пяcък, но нa ценaтa нa кенчето в Лидъл. Еми...уcлугaтa cе зaплaщa. В БГ имa доcтaтъчно меcтa, кдето ценaтa cъответcтвa нa доcтaвенaтa уcлугa или поне поcледнaтa cе cтaрaе дa cе доближaвa.
  • 88 Бг Туриста

    45 17 Отговор

    До коментар #69 от "kkk":

    Това, че съм споменал Гърция и Турция, не значи че не съм ''преръшнал'' Балканите, а и доста по-отдалечени места. Да, Хърватска ми харесва, осОбенно Корчула, харесва ми и в Албания- Дуръс..Саранде. Абе където и да идеш ''навън'' пак си е по-добре. От гов..няното лай..еморие. Много по -добре. ФАКТ..НЕОСПОРИМ. И винаги сам си определям дестинациите..знам езици, нямам проблеми и с нета. На гов..оморието, имам чувството, че ходят само шарани, от тия, голите. Че са тлъсти и има какво да дерат мутрите от тях. Има една доказана аксиома-''ГЛУПАКА КРЕПИ СВЕТА'' ... А след политическия цирк, който се разиграва пред очите ни, какво по-добро доказателство за това. Айде, че се стягаме с фамилията за таверна...

    Коментиран от #110

  • 89 Бг Туриста

    15 16 Отговор

    До коментар #85 от "Qуи":

    За твое сведение- ходя по всяко време, дори само за това, че риболова ми е хоби и обичам да съм на морето, но на истинското море, а не на клоаката, наречена претенциозно Черноморие. А ти, като ти е слаб ангела и не издържа на 50 градуса, стой си на сянка и..повечко водичка пийвай..водичка, баце.

    Коментиран от #91, #103

  • 90 Мърляч

    6 16 Отговор

    До коментар #66 от "Срам сте.":

    гледай си твоето поколение, ако имаш и недей да мислиш хората, злобарин мръсен!

    Коментиран от #252

  • 91 Комплексар

    10 12 Отговор

    До коментар #89 от "Бг Туриста":

    по-далече от кенефа на двора не си ходил сигурно!

    Коментиран от #96

  • 92 Не може

    1 3 Отговор
    У лево, ти си заел цЕлото!
  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Мата Хари

    11 2 Отговор
    Много точно казано
  • 95 kkk

    47 15 Отговор

    До коментар #82 от "Jeep":

    Тъй де, правим си сметката какво получавам за парите си... И понеже мога да смятам добре НЕ ХОДЯ по лайноморието ни- вас ако ви кефи мизерията, отвратителното обслужване и тълпите дрогирани и пияни отивайте веднага на лайноморието...

    Как ти звучат 8 дни у Нова Зеландия с всички екстри и транспорт да струват колкото 14 дни на Слънчака?
    Как ти звучи почивката в Австрия (заедно с пътя) да ми струва 1:1 с почивка в Пампорово?
    Как ти звучи в Анталия и Мармарис да съм с титла "3-ти брат'чед на везира", в БГ да съм с титла "про3т селяндур", да ме обслужват подобаващо за дадената титла и в Мармарис да ми е по-евтино от в БГ?
    Как ти звучи хотелското настаняване на Бали да е съпоставимо като цена с това у БГ и само самолетният билет да прецаква схемата?

    Коментиран от #97, #98

  • 96 Бг Туриста

    7 25 Отговор

    До коментар #91 от "Комплексар":

    Алоо, скъсаняците от Монтанско, да си траят....бегай у село на барата, ама чакай да се напие селската чарда. Па после хОди жЕнка ти да ти резне една салатка...кеф е да си пръв на село, а? А къде съм ходил, ходя и пак ще ходя не ти влиза в работа. Ти така или иначе само може да си мечтаеш за местата на които ходя ...ще си умреш със злобата и завистта, присъща на селяндурите...и това, че сам си слагаш + ове на словесните си извержения, не те прави по-умен. На мама умника той...
  • 97 Моя е на

    14 8 Отговор

    До коментар #95 от "kkk":

    Леко,леко,окаля се,бича акула не те ли хапа по задните части, Интересно къде точно се изкъпа в океана ! Много интересно.Щото там навсякъде е безплатно а влизането във водата е по личен избор
  • 98 Див сейанин

    18 16 Отговор

    До коментар #95 от "kkk":

    Какво им се обясняваш на бесните селяни, едва-едва избутали 8-и клас и ходили веднаж в живота си до Софето. Колко съм ги виждал такива скъсаняци, да чакат на спиркат с кифла в ръка, че да не ги ухапе трамвая. Не ги ли виждаш, че отишли веднаж на слънчако, мизерниците, и след това се перчат с фотките на Геле у гаражо пред чашка пърцуца. Живей си живота и не го усложнявай , като обръщаш внимание на селяндурите.
  • 99 Plamen

    30 4 Отговор
    Ами вярно е даже много други абсурди има на бг Морето.Според мен не е за Интелигентни хора иначе южното като например царево е по приятно Пък и тва в Бг не е туризъм а Далавера
  • 100 НАБЛЮДАТЕЛ

    36 0 Отговор
    И ако не се похвалиш, че си бил на морето какво,... мода лятно време на море, зимно на ски...Нали ревете, че няма работа, няма пари,.. а 10-15 дни плащате за 1 кюфте по 5 лв. топла бира 8лв...Не ходете, па да видим дали 10-15 хил чужденци ще оправят ли тур бизнес
  • 101 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 102 Бай Иван

    27 2 Отговор
    Много точно написано
  • 103 Дааааааа

    8 10 Отговор

    До коментар #89 от "Бг Туриста":

    Пълно е с калкан и чернокоп, но ти не знаеш какво е това , скъпо удоволствие е! И паламуда е много фатоса също! Нали си рибар , не съм те вижда по Дунава за сом есетра , дори и за платика.?

    Коментиран от #121, #143

  • 104 Цццццц

    11 19 Отговор

    До коментар #101 от "НЕ НА ЧЕРНОМО":

    Доказан к п шковец. Не съм от гилдията ходя и си позволява много повече от канари и бодливи плажове/ няма място в Гърция където да не съм бил/ отвратителни хора! А ти си от тези дето наемат ателиета , жените им готвят- и пият разредена мастика на пластмасови маси и столове ,пият по пет кафета на плажа да не плащат част или спят по опиканите им къмпинги за12 евро

    Коментиран от #109

  • 105 Гърция е пример

    15 7 Отговор
    На Пещерен капитализъм!
  • 106 На Кулата се вижда

    19 19 Отговор
    Какво има в багажниците, консерви ракия тутун даже леб, че у Гречко е скъпо, хахаха
  • 107 Вас

    25 2 Отговор

    До коментар #13 от "😂😂😂😂...":

    Ще ме извиниш ама със сигурност сегашното население няма нищо общо с българинът от онова време! Ценностите са били на друго ниво!
  • 108 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 109 НЕ НА ЧЕРНОМО

    22 7 Отговор

    До коментар #104 от "Цццццц":

    И от 100 ника да пишеш си личи, че си един и същ умник.
    Все за "к п шкoвeц" говориш ЯВНО ТОВА ТИ Е КОМПЛЕКСА, но защо се опитваш на мен да го припишеш не знам.
    Говориш, че не си от гилдиятa и хoдиш и cи пoзвoлявaш мнoгo пoвeчe oт кaнaри и бoдливи плaжoвe. А ми добре върви където искаш само не разбрах това като хвалба ли да го приема или как? И кой те е питал къде ходиш ти? Кой го интересува? Мен поне не. И като не си от гилдията, защо си се възпалил толкова и ги защитаваш с голи гърди ?

    И от къде разбра аз от кои летовници съм да нямаш трето око или може би гледаш на кристалната топка? За да задоволя елементарното ти любопитство ще ти кажа, че в Гърция съм ходил един единствен път и жeна ми не е гoтвила нито съм пил рaзрeдeнa мacтикa. Мастика не пия. Пия най вече сангрия, ако знаеш за какво говоря. Явно добре си запознат с плacтмacoвите мacи, cтoлoвe, пeт кaфeтa нa плaжa и разни oпикaни къмпинги зa 12 eврo. Да питам ли от къде, след като по горе претендираше за Канарите? Толкова си прозрачен, че на всеки тук е ясно колко много лъжеш.
    Ей смешник пак ти казвам върви в Хърватия, Черна гора и после ми говори.

    Коментиран от #112

  • 110 Красиво място

    23 11 Отговор

    До коментар #88 от "Бг Туриста":

    Ако не беше скъсаняк щеше да видиш и наистина хубави места в Гърция. Жалко, че с твоите възможности виждаш дъното и на гръцкото, и на българското море. Нашето черноморие е много хубаво. Няма нищо случайно, че то е толкова пълно. Поздрави от красивия Созопол.

    Коментиран от #141

  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 На Кулата се вижда

    11 6 Отговор

    До коментар #109 от "НЕ НА ЧЕРНОМО":

    Ти се ежиш! У Црна гора е добро! Но гърците са Пещерни капиталисти!

    Коментиран от #113

  • 113 НЕ НА ЧЕРНОМО

    11 1 Отговор

    До коментар #112 от "На Кулата се вижда":

    Някъде да си видял в постовете ми да хваля гърците?
    Май дори четенето не ти се отдава
  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 А бе те

    13 3 Отговор
    На мен немогат това да ми го птедложат и приложат защотоооо не ходя на лайномореито. Таз година само с левчета лайноморци как ще избутат зимата нема паундииии?
  • 116 НЕ НА ЧЕРНОМО

    12 4 Отговор

    До коментар #114 от ""Много си тъп Саше"":

    А ми заповядай. Щом ми знаеш IP-то значи знаеш кой съм и адреса ми. Ще те посрещна подобаващо. Само, че побързай, защото ми предстои скорошно пътуване. Не бих искал да пропусна височайшата ти визита.

    Коментиран от #120

  • 117 Лили

    18 0 Отговор
    Е,нямаме туризъм,не се заблуждавайте !
  • 118 бай Даньо

    10 23 Отговор
    Айде честито на майни и дръвени шопи дойде черноморския иредентизъм! Каква изненада само всички по морето мразят идващите българи и ги посрещат като чуждо тяло!? Абе майно-шопите да не би защото му викате лайноморие, бетомоморие , мутроморие , кална локва и на всички собственици на нещо изобщо - мутри? Възможно ли е да има връзка? Неееее, няма нали ? Понякога си смиля че македонците са прави като казват че няма такова нещо български народ , просто сме събрани на куп всякаква тъпа и проклета сган без национална идея и всеки мрази всеки . Давай още от същото , аз лично виждам да се развият сепаратистки и иредентистки тенденции по морето , то и без друго всичко на 10 км от морето е било гърци в цялата 1300 годишна история, та може да им дойде и тая идея че са по добре в Гърция при родата ... какво друго след като майно-шопското простолюдие работи страстно и агресивно против интерес на морския туризъм . И така ще се сбъдне мечтата на Ганчо на море само в Гърция! Ай хаирлия да е за къде си тръгнал Ганчо!

    Коментиран от #125

  • 119 Бойко

    2 15 Отговор
    Мачкай Баце, мачкай Баце, мачкай Баце!
    Твоето Черно море, Баце, е най-красивото море!
  • 120 Споделяй

    1 10 Отговор

    До коментар #116 от "НЕ НА ЧЕРНОМО":

    Колко време ще отсъства ш. .........!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #123, #128

  • 121 Бг Туриста

    7 9 Отговор

    До коментар #103 от "Дааааааа":

    Хахахаха..ти па ма ''приби''направо. Абе търлък заухав..то и аз не съм те виждал по Йонийско и Ядранско на лов за калмари и октоподи, ама не го правя на въпрос. Абе, от къде ви намират все такива шушляци без ръкави бе. Глейте га па тоа бе..мамин сладък Кво ми се периш с тия боклуци бе, мамин. Да не ти пускам снимки, че после трябва с фадрома да ти дигат ченето...глейте га па тоа мизерник...хахахаха..по Дунав не ме бил виждал. В тоя Дунав, дето се..е и пи..ае половината Европа, тоя шушляк риба ходи да лови..а стига бе. Много се смях, да знаеш.
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 НЕ НА ЧЕРНОМО

    6 10 Отговор

    До коментар #120 от "Споделяй":

    Нещо много любопитен взе да ставаш. Да не би да ти дължа обяснение?
    Както вече казах ела да те видя, какво точно искаш от мен. Щом трябва ще отложа ангажимента си само и само да те видя, че ми стана интересно, но не ми връзвай тенекии, защото тогава аз ще те открия. И не ме питай как. Всеки знае, че тук с пари и приятели на точните места всичко се открива. Кажи дата ще съм на линия.
  • 124 Маргиналка

    26 0 Отговор
    Какви концесии,какви пет лева!Общините могат да се заемат с подръжката на плажната ивица,вечер машините с греблата ,сутрин плажа"сресан ",без боклуци.Темата за туризма е огромна .Но кой позволи да се съсипе този отрасъл.Нямам думи !Чипа трябва да се смени ,хораааааа,чипа!
  • 125 Чугуна

    6 4 Отговор

    До коментар #118 от "бай Даньо":

    Ауууу..как ма трогна..ша пусна една сълза..аууууу!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 126 Симеонов

    18 5 Отговор
    Нашата история - тази година не отидохме в Гърция заради простотиите покрай вируса, решихме на нашето море да не ходим поради селянията описана в статията, и О чудо - нищо не ни стана, караме си едно много спокойно лято. Така че споко, не се натискайте да ходите и после да ревете. Измислете нещо или нищо не правете, пак е почивка:)

    Коментиран от #129

  • 127 На Кулата се вижда

    1 2 Отговор
    Много говориш
  • 128 НЕ НА ЧЕРНОМО

    6 10 Отговор

    До коментар #120 от "Споделяй":

    Какво стана? До кога да те чакам да кажеш датата на визитата си?
    Да не мислиш, че времето ми не е ценно? Момче, времето е пари.
    Не ме разигравай, а казвай кога да те очаквам.

    Коментиран от #130

  • 129 Див сейанин

    16 5 Отговор

    До коментар #126 от "Симеонов":

    Това също е добро решение. Поне ще си спестиш нервите и ядовете по нашето мутроморие. Важното е да не си даваш парите залудо на тия оклци По-добре ги дай за нещо полезно, за дома си, за децата си, отколкото да храниш тарикатите и мизерниците по морето.
  • 130 Чугуна

    13 4 Отговор

    До коментар #128 от "НЕ НА ЧЕРНОМО":

    Ти пък какво им се връзваш на тия клавиатурни герои. Теглиш му една бърза и сочна за всичко женско в родата му и го пускаш по пързалката. Такива шушумигарници като тоя, ги ползвам за същата цел, с която кучетата ползват уличните стълбове. Ако му говориш човешки, то се мисли за много по-умно и тарикат от тебе. Затова удри където най-го боли и да не ти пука. Хич не му обръщай внимание...тиняк е роден и като тиняк живее...

    Коментиран от #134

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 АаДе

    6 3 Отговор
    ТУРИСТА ВИНАГИ Е ОТ ИВАНАТА СТРАНА В ЦЯЛ СВЯТ КАКВО СТЕ СЕ ЗАЧЕПКАЛИ .И ДРУГО БОГАТИТЕ ТУРИСТИ НЕ ГИ ВЪЛНУВАТ ДЕТАЙЛИТЕ А КРАЙНИЯ РЕЗУЛТАТ
  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 НЕ НА ЧЕРНОМО

    7 6 Отговор

    До коментар #130 от "Чугуна":

    Да прав си, ама нещо ме напрегна та затова реших наистина да го изчакам, за да го видя тоя, какво толкова иска от мен. Нали ми знаел IP адреса, а от там всеки знае, че индивида зад клавиатурата веднага може да бъде открит. Тук никой не е анонимен. Та се чудя дали аз да не го открия и да го видя, какви точно претенции има към мен.
    По принцип съм спокоен, търпелив и уравновесен човек, но не съм балък, а най много мразя някой да вземе да ме заплашва. Защото споменаването, че вече ми знаел IP адреса го приех като един вид някаква заплаха. Изчаквах да го видя дали ще продължи с други такива и действително щях да го открия.
    Както и да е, прав си да не му обръщам внимание и да не си губя времето с такива.

    Коментиран от #136, #137

  • 135 Бай Митю

    19 3 Отговор
    И що трябва да ходя в Гърция или Турция за да се нагледам на бг селяндури, дето после се хвалят по форумите какво яли пили и трее да се пукнем от към гърба от завист що ли.За съжаление такива бг индивиди няма само на Южния полюс, главно щото на пингвините им все едно каква кола караш какъв коктейл си пил и факта че няма да те четат у фейса автоматично зачерква тази дестинация.Немска кола, чалга, шорти до коленете и набита трътла за съпруга са прекрасна гледка и по нашите и по чуждите плажове.
  • 136 Не внимаваш

    3 4 Отговор

    До коментар #134 от "НЕ НА ЧЕРНОМО":

    Предупреждение да не споделяш!!!!
    Бъди здрав!
  • 137 Чугуна

    9 5 Отговор

    До коментар #134 от "НЕ НА ЧЕРНОМО":

    Виж му само акъла на келемето. Даже не е пропуснал ''-'' да ти сложи. Този е някой фрустриран селянин, дето на вързано куче хляб не знае да даде... Бе я си свиркай и им се смей на акъла, по-точно на липсата му.
  • 138 Толкова ли

    9 8 Отговор
    е трудно да се публикува тук една обективна и непоръчкова статия? Нали журналистите уж имате етичен кодекс ? Само простотии чета. Хайде изтриите ме. Поне малко достоен няма ли?
  • 139 Ах морето

    14 1 Отговор
    Всеки е свободен да харесва или не и да ходи или да не ходи Изборът е твой Какво по хубаво от това
  • 140 Гларус

    2 3 Отговор
    И да ви кажа Морето не е до колене ей
  • 141 Бг Туриста

    26 10 Отговор

    До коментар #110 от "Красиво място":

    Беше някога Черноморие. Сега е свърталище на наркопласьори, проститутки и откровенни измамници. А ти не се напрягай толкова. Когато съм бил на го...номорието, почти винаги съм имал неприятности с подобни екземпляри.Или ще ми пробутват дрога, или някоя кифла със надути джуки ще иска да ми се пробва. Сядам като нормален човек и искам да прекарам една хубава, приятна вечер със семейството си..вместо това на съседната маса ме гледат с бялото на очите две бургаски батки, дето след втората пърцуца ме гледат любовни и ми викат'' Кво ма глеаш така бе...ееиийй..Бе ти знайш ли язе кой съм бе'' След което стават с добри намерения и любовен плам в очите, обаче веднага лягат доброволно под масата, мучейки нечленоразделно като препасли гигенски биволи. Сори, пич, но до сега не съм бил свидетел на такава картина никъде навън. Поздрав от Кофунисия...няма батки..няма чалгари , а и проститутките са класни, а не от Столипиново и Шекер маала...сЕди в Созополито и си представяй че си на Сейшелите. Може пък някога и да бъдеш.

    Коментиран от #146

  • 142 Ужасен

    19 4 Отговор
    Изкъртващо описание!!! Автора трябва да напише книга!
  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 хитлер4846

    12 0 Отговор

    До коментар #26 от "Ицо":

    Аз се чудя какво правят тия нашите "българи" от Столипиново та те са си доста черни за какво харчат пари дасе печат на слънце.
  • 145 България

    21 3 Отговор
    отавна не е за българите, камо ли Черноморието. Понятието държава е съвкупност от алчни олигарси и корумпирани политици. Все боклуци. Лошото е, че не мрат изродите.
  • 146 Красиво място

    11 11 Отговор

    До коментар #141 от "Бг Туриста":

    В Созопол няма батки. Или поне не се набиват на очи, а силиконките надали са приритали точно за теб и то докато вечеряш със семейството си. Слабичките с хубави дупета и цици има кой да ги уважи. Тях не ги мисли. Дълги години не бяхме стъпвали на нашето море и миналата година покрай пандемията го преоткрихме. За първи път почивахме в Созопол и много ни хареса. Това е причината тази година да повторим. Стария град е много красив и чаровен, а плажа на Смокиня и Каваци е страхотен. Между другото бяхме забравили колко евтино е нашето море спрямо хубавите чужди курорти. В Сани (Гърция) например също е много приятно, но нощувката в сезон с лекота подминава 1000 евро. В България такива цени просто няма.

    Коментиран от #148, #149

  • 147 Гошо

    6 5 Отговор
    Рано или късно нещата се обръщат ,,Едно време ,при соца и на море и на Балкан ,не плащаш ,не плащаш,не плащаш .Момента на разплатата при ,,капитализма,, дойде .Ще плащаш,ще плащаш ,ще плащаш.
  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 153 Бг Туриста

    4 1 Отговор

    До коментар #151 от "бай Даньо":

    Такаа..това е ..иганията на Созопол, Градина...нали виждаш жабуняка(водораслите) до сами брега и странния кафяв цвят на водата. Сега-дали е от заустените в морето фекални води, или от цъфтежа на розите, излизащи от същите тръби..не знам , но се досещам. За дивотията ссъ бунгалата до сами дюната..даже не отварям дума..

    Коментиран от #213

  • 154 асд

    5 0 Отговор
    НЕ е важно къде си, а с кого !
    На всякъде, като нямаш акъл, можеш да се прецакаш.
  • 155 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 156 Бг Туриста

    7 3 Отговор

    До коментар #151 от "бай Даньо":

    А това е един от плажовете, които посещавам редовно.и съвсем не е най-претенциозния. 3О км перфектен пясък, море- като сълза, на 15 метра дълбочина преброявам песъчинките. И най-важното--спокойствие и природа. И свестни хора. За гофаните, синегридите или калмарите, които съм вадил тук, хич няма да ти разправям, че ще ти стане тъжно. А локумите за трите осрова на ЛА можеш да разтягаш на някой друг, не и на мен.

    Коментиран от #173

  • 157 Бг Туриста

    4 1 Отговор

    До коментар #151 от "бай Даньо":

    За този плаж ставаше на въпрос в пост №156..а знам още много други.

    Коментиран от #197, #216

  • 158 Чугуна

    5 2 Отговор

    До коментар #155 от "Онзи":

    Правилен извод правиш. А бай ти Даньо им е водач, на кретените де. Но се опитва нас да прави на кретени.
  • 159 Некомпетентен

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Последния Софиянец":

    пък нощта две...
  • 160 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 161 Сатъра на Хана

    8 2 Отговор
    Ами паркирайте пред Хотелите на Мутрите и Бейовете бре ....
    ............... Мишоци , Плюете малкия човек , а пред мутрите и бейовете биете челата в земята ...... Чалгарска история
  • 162 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 163 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 164 Бг Туриста

    0 2 Отговор

    До коментар #163 от "Хубаво мясо":

    Хихихихи...
  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 167 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 168 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 169 Корона екстра

    9 2 Отговор
    Принципно заведения повечето са мизерия и високи цени. Основно си взимаме салати и мезета от супермаркета и купонясваме тихо в източна или северна тераса на квартирата. На плаж се ходи само в неохраняеми където няма платени шезлонги и чадъри, спасителите са сложили шамандурите на метър дълбочина и свирят в истерия ако подминеш. Може и с кемпер и палатка без пари но това е лична тайна, направих си ваксина и ще дърпам за Гърция май.
  • 170 Шофьор

    5 18 Отговор
    Поздрави от Варна,провинциалисти, които се карате за нещо,което преживявате веднъж в годината. И то не всяка година, разбира се!
    Хайде да спрете малко да говорите,и да съберете сили, защото сте на работа днес. А аз,понеже,първо не съм,и второ,живея на 10мин.от плажа,ще отида и днес заради вас.Да,и няма да отида с колата, няма да платя за чадър, и после ще се прибера у дома,а не в хотела,като вас.А вие...Пишете,много ме кефи да ви чета,като се драчите!
  • 171 Jacques Yves Moineau

    4 3 Отговор

    До коментар #51 от "Хаха":

    Жертваш 2 часа повече, но после две седмици спестяваш нерви.
  • 172 dynamo

    3 1 Отговор

    До коментар #51 от "Хаха":

    Със самолета е 30 мин.
  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 гостТ

    3 3 Отговор
    Това сме ние - нито го можем, нито искаме да го научим (не че има кой да ни го покаже), а пък изобщо не искаме да го правим - от друга страна се оплакваме - те не искат да ни плащат
    така си живеем ЩАСТЛИВО!!!!!!!!!!!!
  • 175 Васил

    9 5 Отговор
    Българина е мазохист и обича да се гмурка около екскременти и да гледа бетон и пари да ми дават няма да отида на тази гнусотия.
  • 176 TVU

    10 13 Отговор
    Абсолютно нескопосана статия, обслужваща интересите на всички други, но не и на България! Поредният критично настроен прайд агент, за когото само в България има корупция, мръсотия и батки с кореми... Аз съм пътувал доста и смея да твърдя, че в прехвалените дестинации Гърция и Турция тези неща ги има почти на всички нива, но мерака по чуждото у нашенеца е пословичен,описан е нашироко, в много страници от българската литература. Съжалявам, че има такива хора, като този "автор"!
  • 177 Селянинът с кололото

    8 3 Отговор

    До коментар #2 от "По добро":

    Точно 8 години вече не ходя тук...може да звучи цинично, но в Турция след като си платиш тук пакета, Там може да харчиш само за магнитни...
  • 178 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 179 Роко

    11 6 Отговор

    До коментар #22 от "Да живее България":

    Точно заради такива като теб с всяка година става все по - зле почивката в България и не само почивката. Търпилчовци който търпят всякаква простотия само щото била българска. Може идиота в Несебър на чист руски да ти обяснява че два шезлонга и чадър на непочистения плаж струват 25 лева или в заведението да ти сервират срещу 10 лева топла бира след 40 минути чакане (явно затова беше топла бирата🤣🤣). Няма проблем нали е българско ще го търпим щото сме ура патреоти

    Коментиран от #181, #208

  • 180 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 181 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 182 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 183 Роко

    13 4 Отговор

    До коментар #82 от "Jeep":

    А кво да гледам ако чадъра и бирата са скъпи обслужването отвратително и се отнасят с тебе като с негър. 10 лева паркинг само ако е 3-4 километра от хотела при това неохраняем както се оказа вярно имаше пазач на той бил да не си тръгнеш без да платиш (плащаше се предварително) ако си тръгнеш по - рано не връщат пари (такава била политиката на фирмата ако си недоволен от това идва шефа с жипката и трима дебеловрати аверчета да питат кво искаш бе келеме)

    Коментиран от #198

  • 184 Роко

    9 4 Отговор

    До коментар #181 от "Галина":

    Не не ми сервират руснаци (още по - малко са пък еврей) най - обикновенни българи. Руския на които говорят е ужасяващ също както отношението им щом схванат че не си чужденец. Случвало ми се е сервитьорка след като любезно на развален руски ни настани на масата и осъзна че не сме руснаци (след като жена ми неколкократно любезно й обясни че не е необходимо да ни говори на руски) да се врътне и да си тръгне и да я чакам после половин час да ми вземе поръчката (между другото руския й беше толкова зле че не знам как я разбират руснаците)
  • 185 Добре де, шушляци,

    14 7 Отговор

    До коментар #5 от "Рошко":

    А с какво животът ви в София е по различен??? Нима там не плащате по 2 лева на час за паркиране или една салата на Витошка не е 12-15 лева, а малкото узо 5-6? А опърпаните батки са си основно ваши - те идват на морето от селата, нощуват в някоя барака и бачкат слънчасали на плажа по цял ден, само и само и те да са на море.
  • 186 иванов

    11 1 Отговор
    Представете си държавата да мисли за кръчмари и хотелиери.....Елементаризма в този бранш е на ВИСОТА....Изобщо не са за жалене...Найкойто не му оттърва да си продава хотела. Т. нар. обслужващ персонал е тотално неграмотен и неадекватен....Чудят се как да ви излиъжат
  • 187 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 188 алкохолизъм

    10 2 Отговор
    Много точно. Цяла година чакаш отпуската и накрая получаваш това. Прав е шефът на асоциацията на хотелиерите, че е крайно време да каним само скандинавци на алкохолен туризъм. Те не ходят на плажа, а и в алкохолен делириум не са претенциозни.

    Коментиран от #229

  • 189 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 190 Глупости

    0 2 Отговор
    00000
  • 191 Георги

    9 5 Отговор
    Описаната статия е вярна, но само за курорти като Сл.Бряг и пренаселени градчета като Несебър, Приморско и Китен, където всяка къща е къща за гости. Паркоместа естествено няма да има. То градовете нямат капацитет за толкова гости. Различно е обаче в Ахтопол, Синеморец, Арапя, Каваци, Обзор, Шкорпиловци и над Варна. Ако желанието ви е било да се тагнете от Слънчака, то тогава няма спасение. И не, не навсякъде дерат за резен лимон, лед. Далеч не навсякъде сервитьорът е сърдит, защото на морето той работи основно за бакшиш. Все още има доста добри и хотели, и ресторанти по родното черноморие. Въпрос на вкус и търсене.

    Коментиран от #194

  • 192 Коментара

    13 5 Отговор

    До коментар #48 от "от Приморско":

    За съжаление статията напълно отразява действителноста. Простащината е това с което е принуден да търпи всеки български турист. Сигурен съм че има свестни места за почивка, но статията отразява масовата действителност. Моля не заставайте зад псевдо патриотизъм! Никой не е длъжен да търпи гореизброените свинщини. Аз изборът си за почивка съм го направил преди много години и не съжалявам. От епизодични бързи уикенди по нашето море единствено виждам, че всичко върви надолу ...по къмпинги, курорти итн. Не знам кой са тези хиляди който се грижат за моя кеф, но е факт че когато седнеш на заведение сервитьорите се държат все едно си им длъжен за нещо?! Е не благодаря аз почивката я разбирам по различен начин и така я и прекарвам ... различно от гореописаното. А и още нещо ...тия вицове за пилешка супа 7евро и филийки с лютенца на плажа в гърция си ги разказвайте помежду си за успокоение, не се излагайте публично с подобни коментари... Успешен сезон, без лоши чуства!

    Коментиран от #195

  • 193 РЕАЛИСТ

    8 2 Отговор
    МНОГО ДОБРЕ НАПИСАНО .ТОВА Е ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА ПО НАШЕТО ЧЕРНОМОРИЕ.
  • 194 Димитър

    6 0 Отговор

    До коментар #191 от "Георги":

    Напълно съгласен, на север от Бургас, все още има читави места, бих добавил и град Бяла до Обзор, страхотно място е, чист въздух, имат пречиствателна станция и канализация и морето е кристално чисто, даже това лято видях делфини на плажа на Бяла, децата им се радваха.
  • 195 Бг Туриста

    7 3 Отговор

    До коментар #192 от "Коментара":

    За случващото се на родното мутроморие си дал най-точната оценка-СВИНЩИНА. Без значение дали е на Созопол, Приморско или Златните... от румънската граница до турската -пълна свинщина, простотия и мерак за бързи пари. Имаш най-добрата оценка за коментар от мен. А парче патреотарите да си пишат глупавите постове. С това само затвърждават извода- СВИНЩИНА И ТО БЕЗНАДЕЖДНА!!!
  • 196 Не сме идиотЕ

    7 2 Отговор

    До коментар #22 от "Да живее България":

    Естествено, че ще се тъпчем там. Обслужването е на ниво, храната и тя... Плажовете са в пъти по-чисти, а за водата да не горовим. Пък ти, патриоте, подкрепяй народната мизерия и култура на батки и мошеници на дребно! Всеки сам решава къде да си дава парите, а нормалните хора желаят и да получават нещо в замяна. На лайноморието няма нищо хубаво! Освен проститутките - те си стават!
  • 197 Змиярник

    0 1 Отговор

    До коментар #157 от "Бг Туриста":

    Като повечето в Гърция, с лошо гърци
  • 198 Йо Несбьо

    5 2 Отговор

    До коментар #183 от "Роко":

    Да ти кажа„ нормално е да не ти връщат пари„ ако си тръгваш по-рано. В Чехия си плащаш за престой някъде в града примерно 2 часа и после си преценяваш - ще стигне ли„ ще “артиса“ли. Ако свършиш работата по-бързо„ няма да получиш отстъпка. Така че сам пресмяташ как ще ти е икономически изгодно.

    Що се отнася до руснаците и Черноморието - всичко е заради това„ че разчитат да смъкнат от клиента пари. Българинът е пестелив и ще попита за какво плаща и не може ли да мине по-евтино. Руснаците са същата работа„ но все пак са в чужбина и е далеч по-лесно да бъдат оскубани. Персоналът разчита да надпише сметката и то като почнеш от сервитьора и стигнеш до управителя. Затова не бих стъпил на Шитноморието.
  • 199 Цвети

    13 8 Отговор
    Аман от ревльовци и мрънкачи! Границите отдавна са отворени,кой където му харесва, там да ходи.
    Защо постоянно трябва да се плюе по всичко българско- ум не ми го разбира??!
  • 200 Чуденка

    1 5 Отговор
    Браво! Много точно казано!
  • 201 Танкист

    7 2 Отговор
    Преди два дни се върнах от Варна, бяхме семейно в района на Кабакум, нямаше нищо от описаното.
    Имаше места на плажа, но ние винаги седим на свободната зона, не сме били на All Inclusive, но сутрин имаше закуска по 12лв на човек - включваше различни неща, кафе и студена напитка по избор.
    Мисля, че е прилично, буквално е на плажа. Единственото ми разочорвание през цялото време беше в ресторант Мидената къща под Морската градина. Имахме някаква простакеса, която след 20 мин. чакане на масата, на въпроса може ли да поръчаме - ми отговори с: "Щи чакати, слид малко ща ва обслужа". Все пак изчакахме. Но не си заслужавате, защото яденето им не струваше, генерално. Всичко останало иначе си беше окей. Важно е може би, човек върху какво се фокусира - вселената има забавния начин да ви поднася това което очаквате да виждате. Явно и авторката на мнението се фокусира единствено върху липсата на пари, селяния, разстройства и лошото в хората.
  • 202 Да ви светна

    13 8 Отговор
    Бреговата ивица на Гърция е близо 15 000 км, на Турция е над 7 000 км,а на България е 350 км. Знаете ли , че процента туристи спрямо бреговата ивица е най-висок в България. И то от доста години.
    Явно хората обичат тук Черноморието ни, как сме го устроили и какво предлагаме. Посещаемостта и печалбата определят пазара.
    Щом има наплив на такава маса хора, никой не го итересува какво казват недоволните,или критиците като автора на този текст.
  • 203 ВикиЛексъсВарна

    9 0 Отговор
    Голяма драма еййй...в Балчик като всички надписи по крайбрежието са на румънски и английски да се тръшнем ли? Хората там се хранят от румънците основно и логично да има надписи на румънски. В Констанца има пък много български надписи - в Едирне Източна Турция пък всичко е на български по центъра - абсолютно всичко! Никой местен турчин не мрънка защо гъмжи вкл. и от български рекламни пана по ларгото на Одрин!!! Даже се радват на бг. надписите и тези които не знаят български се мъчат някоя българска дума да кажат...най-често здравейте - как - сте?!
  • 204 Адвокат

    4 0 Отговор
    Ама то е така не само по морето, ами другите псевдо курорти по планини и паланки ...
  • 205 Адвокат

    7 7 Отговор

    До коментар #27 от "бездомник":

    Ами отидете в хотел с нощувка за двойна стая от 300 лева и няма да имате такива проблеми, ама нали все евтиничко търсим ... затова каквато си дал това и получаваш ...
  • 206 хехехе

    7 4 Отговор

    До коментар #51 от "Хаха":

    Свърши тва с Виена навсекъде искат ваксина а ако си сложиш може и да не слезеш жив.Скоро ще гледате Виена само на картинка както преди 1989-та
  • 207 Статистик

    9 0 Отговор
    Бях на море на Синеморец, след това на Приморско. В Приморско единствено плащах 10 кинта за колата, което беше дразнещо наистина, но всичко друго си беше ОК. Имаше хубава храна на добри цени.

    Септември ще ходя и в Гърция. Не бих казал, че там е по-хубаво или по-лошо, просто е различно. Това че от 15 юли до 15 август по нашето море е АД е факт, ама кой ви бие баш тогава да ходите...
  • 208 Българин

    3 2 Отговор

    До коментар #179 от "Роко":

    Къде в Несебър бирата е 10лв?
    В ресторанта на върха(Емона, който е може би най-добрия в Несебър)
    наливно Старобърно е 6лв.Да не говорим, че на Слънчев бряг наливен Вайщефан е 6лв.
  • 209 Пурко

    7 2 Отговор
    Точно в Десятката! Адмирации за Автора!
  • 210 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 211 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 212 Варна

    3 7 Отговор
    Плюене плюене плюене ,като толкова искате ходете в Гърция ,Италия .
  • 213 Красиво място

    4 4 Отговор

    До коментар #153 от "Бг Туриста":

    Ето плажа на Каваци и Смокиня. Красиво място с кристална вода. От 1.30 минута се вижда добре как е от високо.

  • 214 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 215 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 216 Хубаво място

    3 3 Отговор

    До коментар #157 от "Бг Туриста":

    Как можа да дадеш за пример този камъняк. Не случайно казах, че в България имаме хубави плажове. Тук никой не би се радвал на този чакъл, който показваш.
  • 217 Минувач

    8 2 Отговор
    Точно на т.н. "Българско черноморие" разбираш че такова нещо като Българска държава няма!! Това е територия на най-дивия капитализъм познат /евентуално/ в Африка и Латинска Америка!
  • 218 Сашо

    1 2 Отговор

    До коментар #27 от "бездомник":

    Ако в Равда е толкова лошо защо е пълна с почиващи? И всяка година се пълни.

    Коментиран от #220

  • 219 1010

    6 4 Отговор
    Тази статия е доста тенденциозна. Практически няма нищо такова. Апартамент на Златни Пясъжи на първа линия за 2+2 е 140 лева на нощуека, без храна. Закуската е 10 лева обяда е 15 и тнт. Но, наоколо има маного заведения дори на по-ниски цени. 2 шезлонга и чадър от 10 до 15 лева на ден. Паркинга е 10 лева на ден- пред хотела или някъде наоколо.
  • 220 Защото

    5 0 Отговор

    До коментар #218 от "Сашо":

    Защото на колхозниците от Сибир им се вижда рай.
  • 221 Смотан

    5 0 Отговор
    Реалността е , че да си българин е все едно да си нападнат от терористи едните гледат само как да те украдат другите са толкова богати че само се чудат как да те прецакат
  • 222 ААбе

    4 8 Отговор
    Хич не е лошо. Да, за всичко се плаща. Ама цените са български. Абе, а къде ще идеш без да ти бъркат из отверстията за тестове? И къде ще идеш на блок-маса с манджа до пръсване за по 200 лева на човек за седмица? 5 човека - хилядарка. В Гърция за 500 евро ти казват добър ден като идеш в хотел и дотам, макс е една нощувка за 5 души.. А и друго, след 3-4 часа път с кола си на Черноморието, от почти всяка точка на страната. Да, хотелчетата не са РИЦ, но морето си е море, плажът е плаж. Гъчканица, врява, такова е, ако не ви харесва - в Китай знам е много хубаво и пусти плажове има бол

    Коментиран от #241

  • 223 Последно

    5 1 Отговор
    На нашето Черноморие бях,в командировка през 2001 г.Преди това,като масата българи,отивахме там.Простичко казано: Нямахме алтернатива.Който иска,да вярва.В момента,освен от отделни репортажи,дори не знам,как изглежда- имам предвид инфраструктурата.Но от масовото недоволство от огромна част българи,не смятам и да отида.До 2015-16 г,редувах турски с гръцки курорти.Но след това ( буквално на риск) почивахме в Хърватска и до 2019 г включително, само в Албания.Ние живеем с остарели виждания и представи за тези държави,като дестинация за почивка.А там наистина почиваш.Защото при тях клиента е Бог! Искаш тишина- семейна почивка,имат великолепни предложения.Искаш нощен живот- няма проблем.Когато чета нашата ценова листа,почти няма разлика,освен във пътните разходи.Нямам интерес да ги рекламирам.Но все повече нашенци се засичаме там.Наистина уникална природа,зеленина,перфектна храна и обслужване.

    Коментиран от #226, #234

  • 224 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 225 Бивш левскар

    8 0 Отговор
    Не ходете. Аз не ходя и тези боклуци не ме интересуват.
  • 226 Красиво място

    6 3 Отговор

    До коментар #223 от "Последно":

    И в чужбина е хубаво. Спор няма. Навсякъде по света има хубави места. И аз като теб дълго време не бях стъпвал на нашето море, но за разлика от теб миналата година заради ограниченията в любимата ми дестинация го направих и останах очарован. Пак ще кажа, че ние специално открихме Созопол. Красив и романтичен стар град плюс страхотни плажове. Визирам Каваци и Смокиня. Спим на много хубаво и не много евтино място за българския стандарт място, но за еквивалентно такова в Марбея плащахме много, много повече.
  • 227 Изнудвачи

    9 2 Отговор
    Нашите хотелиери са изнудвачи. Заради короната всички българи се юрнаха по нашето т море и те взеха да се възползват от случая.
  • 228 Варна

    5 3 Отговор

    До коментар #51 от "Хаха":

    Да не забравяме, че Северното и Южното Черноморие не са едно и също. И да - Южното винаги е било по-зле откъм обслужване, качество и отношение към клиента. И незнайно защо, софиянци продължават да си ходят предимно на юг, въпреки тези негативи. Даже и магистрала Тракия се направи, за да стигат по-бързо до това, от което се оплакват всяка година. И Северното не е перфектно, но все пак е мааалко по-добро, поне като обслужване. Нищо лично. Просто е добре да се премахне това дразнещо генерализиране: всички са... Не, не са.
  • 229 Хехехе

    5 0 Отговор

    До коментар #188 от "алкохолизъм":

    Аааа, може да не са претенциозни и да не ходят на плаж скандинавците, но за сметка на това пък ритат камериерки!!! Никакви такива свинье не искаме!
  • 230 БГ тъпчо

    6 1 Отговор
    Вчера си поръчах от едно заведение в Бургас тарама хайвер - донесоха три малки бели топченца , две отрязани парченца хляб който общо правят по малко от половин филийка ,всичко това за около 6 лв. Ракията беше около 70мл. , топла. Хапнах обилно и се прибрах в квартирата доволен.

    Коментиран от #233

  • 231 Бобо

    3 0 Отговор

    До коментар #25 от "Гларуса":

    Да ама Бургас не е цялото черноморие.
    Значи да оставим Варна и Бургас, а другото да го обявим за зона забравена за българите
  • 232 Ганьо

    2 1 Отговор
    Когато човек иска всичко да му е най евтино , обикновенно винаги стои наведен с ръка отзад да не го изненада някой който си търси печалбата от сезона.
  • 233 Учуден

    1 3 Отговор

    До коментар #230 от "БГ тъпчо":

    Ника много ти приляга. Не знам как очакваш в ресторант с обслужване да преядеш обилно за 3 евро и то като си поръчаш предястие?
  • 234 Красиво място

    2 3 Отговор

    До коментар #223 от "Последно":

    Пропуснах да попитам колко време се пътува до курортите в Албания и колко струва. До нашето море стигнах много бързо и за малко пари.

    Коментиран от #239

  • 235 Бронхилда

    6 4 Отговор

    До коментар #25 от "Гларуса":

    Че плажа на Бургаз, плаж ли е? Хайде моля, по- скромно го раздавайте...

    Коментиран от #237

  • 236 послания софианец

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "Страничен":

    ЗАТВОР ЗА МУТРИТЕ И ТЕХНИТЕ НАСЛЕДНИЦИ! КОНФИСКАЦИЯ ПО МОРЕТО И БАЛКАНА И НАВСЯКЪДЕ!!
  • 237 Красиво място

    2 3 Отговор

    До коментар #235 от "Бронхилда":

    Плажа а Бургас си е много хубав особено сравнен с чакъла на много гръцки и френски плажове.

    Коментиран от #242, #243

  • 238 Гоччо

    1 1 Отговор
    Прочетох всички коментари и пак стигам до извода,че в написаното е само донякъде вярно. Мисля,че всичко се върти около народопсихологията на масовия българин. Затава съм твърдо убеден,че ако всички роптаещи и оплакващи се летовници на нашето Черноморие сменят местата си с лошите и гадни хотелиери, ресторантьори,сервитьори и т.н. само на следващата година ще бъде същото.....
  • 239 Колега

    2 0 Отговор

    До коментар #234 от "Красиво място":

    Не съм туроператор,да боравя с цифри,и числа.Просто изразих мнения от първо лице.Бъркаш в чичко Гугъл,и сайтове колкото искаш.Аз самият посочвам,че транспортните разходи са по големи.А как ще отидеш- въпрос на личен избор.С две коли,шест възрастни ( ние ,синовете,снахите и внуци) за 10 дни ,обърнати в евро някъде към 4000. Като сме се" глезели" колкото позволява джоба на средна класа.

    Коментиран от #240

  • 240 Красиво място

    2 4 Отговор

    До коментар #239 от "Колега":

    Наши приятели преди години пътуваха до Албания и много се оплакваха от времето за стигане. Повече не повториха. До нашето море се стига много, много по-бързо и приятно. За мен пътя е много важен особено когато става дума за къса почивка от 7-10 дни.
  • 241 Драйвер на Уин

    3 1 Отговор

    До коментар #222 от "ААбе":

    Стигал си за 3 часа до Говноморието , ама друг път. И не си се пребил някъде около Стара Загора..айде бе? Не мое да бъде!!! И не си пребил някой невинен човек? Такива като тебе трябва да ги бесят с главата надолу.Като Мусолини и Клара Петачи.Тъпанар....

    Коментиран от #244

  • 242 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 243 Чугуна

    1 0 Отговор

    До коментар #237 от "Красиво място":

    Днес чета една статия тук за заустена фекална тръба в залив Св. Яни..придружена със снимка. Оказва се, че е трябвало да бъде ''затапена'' още през 2008 година. Представи си, колко години си се къпал в лай..ата си,а? Или на теб това не ти прави впечатление. Нормално, човек привиква със заобиколащата го среда, и не му прави впечатление. Тиняк си роден, като тиняк живееш и пак като тиняк ще си идеш, оставяйки само л..йна след себе си. Но за такива като тебе това е в реда на нещата.

    Коментиран от #245

  • 244 Красиво място

    1 4 Отговор

    До коментар #241 от "Драйвер на Уин":

    От София до Бургас са 360 км магистрала. За колко време мислиш, че се стига? Разбира се ако тръгнеш в петък следобед може и да е по-бавно, но ако се подбере по-малко натоварено време се стига много бързо. Определено за по-малко от 3 часа.

    Коментиран от #247

  • 245 Красиво място

    1 1 Отговор

    До коментар #243 от "Чугуна":

    Аз говоря за Каваци и Смокиня, а вие ми пишете за Синеморец. Какво общо имат двете места? Явно някой е отсъствал от часовете по география. Много жалко.

    Коментиран от #246

  • 246 Чугуна

    2 1 Отговор

    До коментар #245 от "Красиво място":

    Общото е , че и Синеморец, и Каваците, и Смокиня, и Варненския залив ги свързва едно определение-ГОВ..ОМОРИЕ.И да, както установих, за теб е без значение в кои л..йна ще се къпеш..важното е л..йна да са . Така си научен от малък явно. В такава среда си израсъл, та затова не ти прави впечатление. Така че, разбираема е реакцията ти.Разбирам те напълно..и не ти съчувствам, да знаеш.
  • 247 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 248 кочо

    2 1 Отговор
    при соца морето беше здравословно и деца и за възрасни.сега е само дране за пари и многа смрад и мръсотия.
  • 249 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 250 Свой

    2 0 Отговор

    До коментар #60 от "Бочко":

    Ми не ходя на сляпо, просто прескачам нашето черноморие.
    Най ме кефят украинци, молдовци, руснаци пресичат цялата ни държава за да идат при съседите, а по-близкото черноморие т.е. нашето избягват.
  • 251 Сдецатанаморе

    0 0 Отговор
    Лято 2021 прекарано тук в България, хотелки комплекс в Обзор. 1 седмица пакет "дебелариум" ценови клас по ранни записвания 2200 лв.
    Останахме много доволни, честно! Хубав хотел, усмихнати младежи за персонал. Чисти стаи, всеки жениците шетаха от-до. Плаж към хотела с полагащите се плажни принадлежности. Ся верно, водата не е като на Византийците, но това и не се очакваше. Супер доволни остахме даже и на време случихме края на Юли. Само едно се чудя хейтърите с претенции - защо ажджеба ходите по мизерията a.k.a. Созотол-Китен-Приморски и надолу? Там нещата приключиха има няма едно 20 години назад.
  • 252 Жанета Любенова

    0 1 Отговор

    До коментар #90 от "Мърляч":

    Прекрасно обслужване, нормални цени, 23.08.2021г. Българско черноморие - Св. Влас"Съжелявам, че такива негативни писания отказват българите от родното черноморие. Триетажен паркинг за всички гости на комплекса. Следващото лято отново сме тук!!!
  • 253 Дебили

    0 0 Отговор
    Колко вярно и точно. Много алчност, наглост и на всяка цена печалба. Аз съм в Созопол, просто не искам да рискувам с колата. Бихме отишли в Гърция примерно, ако е надеждна. В Созопол примерно навсякъде се плаща за паркиране. Просто няма къде да спреш безплатно. Кафе от коса 3 лева, бира наливна 4.99. Корабите за лодки ги чух да мрънкат "как било почти Юли, а нямало хора. Хора ще има, но все по-малко, хора с по скромни възможности, хора неможещи да отидат в чужбина. По морето е друга България, местните са алчни. Дават скъпо помещенията под наем, гледат на почиващите като един отворен портфейл. Да има как и ще ти бръкнат в него. Винаги широко ширеща се простотия и селянин/ поне на юг е така/. Принципа " Ден година храни е в пълна сила". Да сте живи и здрави. Морето не вярва на сълзи!