Last news in Fakti

12 Август, 2021 17:36 7 292 76

Да не би Слави Трифонов да кандидатства за пропагандатор на ДПС?

  • слави триф-
  • има такъв народ-
  • дпс-
  • христо иванов-
  • пропаганда

Ясно се показва, че враг номер 1 на Слави Трифонов и "Има такъв народ" е Христо Иванов

Да не би Слави Трифонов да кандидатства за пропагандатор на ДПС? - 1
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Ако до момента неприятен вкус заради дублирането на тезите и поведението на ДПС оставяха преди всичко депутатите от парламентарната група на "Има такъв народ", то днес лидерът на ИТН - Слави Трифонов, буквално официализира тази линия на поведение. Разбира се, това посредством социалната мрежа Фейсбук и, разбира се, обект на писменото му слово бе... Не, не, не си мислете, че е писал нещо неприятно за Ахмед Доган, Бойко Борисов, Делян Пеевски или Иван Гешев. Не! Трифонов отново атакува личността на Христо Иванов.

С тази... стратегия, ако може да се нарече така, ясно се показва, че враг номер 1 на Слави Трифонов и "Има такъв народ" е Христо Иванов. Може да се гадае защо. Едната възможност е, приемайки хипотезата, че в "Има такъв народ" нямат свободна воля и изпълняват чужда, Иванов да им е посочен като враг. Другата възможност е да виждат някаква опасност за себе си в него.

Но да се насочим към това, което написа Станислав Трифонов днес.

Той действително е поднесъл факти, в голяма степен обективни, но и доста необективни такива. Например: да, потеклото на Христо Иванов е комунистическо. Само че той с действията си и цялостното си поведение не е давал повод да се съмняваме, че таи добри чувства към тоталитарния комунистически режим. Ако го направи, г-н Трифонов, вярвайте, че много бързо, за минути ще изгуби доверието на демократичната общност, която стои зад него.

Майката на Христо Иванов държала реч в подкрепа на Ахмед Доган. Да, факт. Обаче в началото на 90-те години никой не е и подозирал, че Ахмед Доган е бил част от комунистическата Държавна сигурност. В очите на много хора през 90-те той е бил герой. Докато вие, Трифонов, бяхте поканили Ахмед Доган през 2005 г. в шоуто си. И макар дотогава досието му все още да не е било излязло на бял свят, до онзи момент той вече е носил достатъчно политически негативи.

"Христо Иванов бил строителен работник", завършил право и не било известно да е работил като адвокат. Но работил бил в НПО-то, което явно трябва да приемем нещо срамно, както сигурно и това, че е бил строителен работник. Ако е бил. Всъщност, разликата между него и кандидатите за министри и премиери от ИТН е, че той се е доказал като последователен.

След това в поста си Трифонов описва началото на политическата кариера на Христо Иванов, като за пореден път от нея се забравя най-важното. А именно, че настоящият лидер на "Да, България", бидейки преди години част от кабинет, председателстван от Бойко Борисов, си тръгна в момента, в който коалиционните партньори на Реформаторския блок саботираха неговата съдебна реформа.

И да, Иванов създаде "Да, България" през 2017 г., не се обедини с "Демократи за силна България" и резултатът наистина беше много пагубен, за което той носи вина.

А дали преди да влезе в кабинет на Борисов, Христо Иванов е казвал, че бъдещият му шеф тогава е "мутра" и е бил "част от мафията", редно е тези и други твърдения да се подкрепят с конкретни линкове към интервюта или пък видео, ако е било в телевизия.

И стигаме до същината, провокирала тези редове. Защото с тях не се цели адвокатстване на Христо Иванов, а нагледно илюстриране, че тезите на ИТН много се припокриват с тези на ДПС и това е силно притеснително.

"По-късно Христо Иванов участва в тайни срещи за сформиране на нов политически проект. В основата на срещите е бизнесменът Иво Прокопиев, сочен за кадровик и лобист в няколко министерски съвета. В срещите участват и редица съвременни журналисти и анализатори, които днес громят Слави Трифонов из интернет, че някой му реди правителството", пише Трифонов.

Тези три изречения, публикувани на официалната страница на лидера на най-голяма парламентарно представена партия, не са подплатени с нито едно доказателство. По абсолютно същия начин Движението за права и свободи приписва на Иво Прокопиев някаква невероятна задкулисна сила.

Кое още е забавно. За Трифонов проблем е Прокопиев, но не и Пеевски. Или поне не и в този текст. А Прокопиев не е известно да е санкциониран по закона "Магнитски". Докато Пеевски е. Поне засега, защото обжалва. Ако въпросният медиен издател Иво Прокопиев имаше толкова сериозна власт в държавата, едва ли щяха с години да го разхождат по съдилищата като панаирджийска мечка. Този детайл в България значи много.

И да, Христо Иванов носи много голяма вина за абсолютното бетониране на олигархията в държавата ни. Той създаде "Да, България" през 2017 г., не се обедини с "Демократи за силна България" и резултатът наистина беше много пагубен за демократичната общност, защото тя нямаше представителство в 44-тия Парламент. Въпросният Парламент е може би най-лошият за държавата ни във всеки един смисъл, най-вече в законодателен, и това ще се поправя с години, ако въобще този "ремонт" започне някога. С голяма част от сега парламентарно представените партии и коалиции това едва ли ще се случи.


Бел.ред.
ИТН влезе в политиката на крилете на Референдума от 2016 г. с обещанието за мажоритарни избори в два тура.
Предадоха ли идеята в два последователни парламента? Линк към резултатите от анкетата


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 58 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 choko

    77 11 Отговор
    Така му диктуват от сараите?!

    Коментиран от #11, #16, #63, #74

  • 2 Последния Софиянец

    8 17 Отговор
    Не може да блокирате всичките ми приятели.Пак ще пиша истината.

    Коментиран от #25

  • 3 А кой

    68 9 Отговор
    му е приятел на злобния чалгар изобщо ?
  • 4 FEFE

    46 5 Отговор
    Туй прилича на още една талибанска партия!
  • 5 Както винаги

    69 12 Отговор
    Номерът на мафията е да вкара враговете си в кални борби с прасета (ДПС, Герб, Славчо) и после да каже всичките са маскари. Демократична България не са маскари. Може никога да не спечелят мнозинство в парламента, но и никога няма да са част от мутроченгесарията.

    Коментиран от #34

  • 6 Хасан Азис

    53 7 Отговор
    Трифончук е от наще, факт!
  • 7 Иво

    60 15 Отговор
    ДБ и Христо Иванов са единствените, който мафията не контролира.За това всички са срещу тях.
  • 8 и т.н.

    61 6 Отговор
    Слави си седи на диванчето от ИКЕА и шмърка бело с водка Белуга.
  • 9 С топки

    77 5 Отговор
    Eвaлa Cлaфчo, мecийo нaш... Иcкaм дa тe пoпитaм двe нeщa прocтички рaдeтeлю нa Мoрaлa:
    1. Oт кoгo тe e cтрaх зa дa вaрдят цялa cюрия гaвaзи или пo тoчнo КOЙ тe пaзи?
    2. Мoжe ли миличък дa cи oбнaрoдвaш дaнъчнитe дeклaрaции зa пocлeднитe 10-20 гoдини, eй тъй дa види "cувeрeнa" ти нe зa другo
  • 10 КОТарАК

    12 63 Отговор
    басма ли да му цепи Слави на тоя политически измекяр-Ристю , да му търпи обидите ли? ами че Славчо има сто пъти повече пари от него и при това изкарани по честен начин с данъци а не от гърба на народа като неуспешен политик-измекяр
  • 11 ТЕ САРАИТЕ КОМАНДВАТ

    14 1 Отговор

    До коментар #1 от "choko":

    СИИИИИИИИИИИИКИ И СИИИИИИИЧКО.А МУШМУРОЦИТЕ СА КАРАТ КОЙ ДА ЗАЕМЕ МЯСТОТО НА КОМАНДВАН ОТ САРАИТЕ...

    Коментиран от #67

  • 12 Сатана

    3 4 Отговор
    Пешо,Пешо ,и твоята не е лесна.
  • 13 БУДЕН ГРАЖДАНИН

    43 3 Отговор
    ВРАГ НОМЕР1 Е НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ!!ТАКОВА ОПРОСТАЧВАНЕ И УНИЖЕНИЕ НА ТАЗИ СГРАДА ИМА ЗА ПЪРВИ ПЪТ В ИСТОРИЯТА НА БЪЛГАРИЯ!!ПЪЛЕН МАЙМУМАРНИК В СГРАДАТА В КОЯТО СЕ РЕШАВАТ ВСИЧКИ СЪДБИ НА ГРАЖДАНИТЕ И НА ДЪРЖАВАТА!!

    Коментиран от #29

  • 14 Нескопосан опит

    9 24 Отговор
    Да бъде оправдан Христо бойкикев
  • 15 точно

    6 23 Отговор
    така Слави ! Целият сух за сопола и толупа ! Разбийте тая кочина наречена парламент !

    Коментиран от #22

  • 16 333

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "choko":

    На Христо ли?

    Коментиран от #23

  • 17 Пръц

    9 24 Отговор
    Прокопиев е новият ШИШИ със собствена партия ДБ в НС.
  • 18 Гост

    39 3 Отговор
    ДЪЛГАТА ПОДЛОГА СЕ ПОКАЗА ОЩЕ КОГАТО ЗАПОЧНАХА ДА АТАКУВАТ ЗАЕДНО С ДПС СЛУЖЕБНИТЕ МИНИСТРИ................................КОЙ МОЖЕ СЛУЧАЙНО ДА ,,ОЦЕЛЕЕ,, ТОЛКОВА ГОДИНИ В ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ ДЕТО НИЩО НЕ СТАВА СЛУЧАЙНО ОТ 30г........ЯСНО,ЧЕ Е С МАФИЯТА И ШАЙКАТА....ТОЛКОВА ХОРА МУ ПОВЯРВАХА И ПРЕДАДЕ.....ПРОДАЖНИК
  • 19 Въпреки всичко

    8 22 Отговор
    Хората вече проглеждат кой е Христо бойкикев. Отроче на бивши болшевики А сега американска подлога

    Коментиран от #65

  • 20 Gowo

    34 1 Отговор
    Слави Трифонов се е заял с Христо Иванов.А не обратното.Защо....Онзи ден четох че шоуто на Трифонов и партията му се е дотирала с 50 милиона от ,,Орлетата" на Борисоф.Ще рече ДС.Има ли общо заяждането на Трифонов в тази връзка.Кой стои зад партията ИТНаивници
  • 21 Активист на БКП

    9 2 Отговор
    Задкулисието отново се включи я🎃
  • 22 Какво става

    15 2 Отговор

    До коментар #15 от "точно":

    От както няма парламент и читаво правителство, водим много луксозен живот, в смисъл цените нагоре, горивата също, на моренцето чадъри, шезлонги на двойни цени в сравнение с миналата година, концесионните такси са си наполовина. Някой захлеби в тези смутни времена, дали си ти.....
  • 23 Да на

    4 3 Отговор

    До коментар #16 от "333":

    Христо
  • 24 Дельо Хайдутин

    18 3 Отговор
    Той Слави го изпя в песента си: Всички се отчитат във Доган сарая!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    24 5 Отговор
    ДПС прозира зад господин СЛАВИ ТРИФОНОВ - РЕПТИЛ
  • 27 По едно време

    17 0 Отговор
    Тоз дебил така ще го удари влака по едно време че ще му се иска да не се е раждал..пък миньоните покрай него ще патят невинни заради глупостта си
  • 28 АНТИ ЧАЛГА

    9 12 Отговор
    Иванов е един мерзаве..и интригант
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 тулупов

    32 1 Отговор
    Слави се оказа най- голямото бездомно куче.
    Слави, Защо не разкажеш за Слави Бинев и неговата банка. Разкажи как си скитал от буй на ... да молиш за пари и как можеш да говориш и осмиваш всеки за когото ти платят. Това ли е твоята ценност. Знаеш ли как се казват хора които се продават за пари? ИТНяци е отговора, с 100 нюанса ГЕРБ.
  • 31 Игра на баклава

    13 1 Отговор
    "Разделяй и владей", кой е толкова умен да прилага римската практика? (жокер: не е Еднокнижника)

    Коментиран от #54

  • 32 Бамбука

    24 0 Отговор
    Какво да каже ? Дали са му кинти ( 25 години му дават ), правят му партия, обграждат го със себеподобни ( както и ББ се обгради ), казват му бий по този ( днес, утре по друг неудобен на създателите му ) и той изпълнява. Искате принципна позиция ? Има я - кинтите и човека я спазва.
  • 33 Последния Софиянец

    3 0 Отговор
    Стотици клошари са ми приятели. Не можете да ги блокирате всичките.

    Коментиран от #56

  • 34 ????

    5 5 Отговор

    До коментар #5 от "Както винаги":

    Че родата на "лидера" им Пинокио каква, а? Сигурно Козяк е платила повече на Пинокио и затова чалгарина го припозна за враг!
  • 35 Шизофреник

    21 1 Отговор
    ако има следващи избори-Слави Учиндолския ше е АУТ
  • 36 Малееее

    8 11 Отговор
    Както винаги първите 5-6 коментара са супер плитки, но по интересното е че са харесвани, което е притеснително или не случайно. Сайта Факти започна да работи срещу Народа и няма две мнения.
  • 37 Къро

    25 2 Отговор
    Със сигурност ДПС не са сред враговете на Станислав, няма как човек да срещу работодателя си!!!
  • 38 Шизофреник

    21 0 Отговор
    Слави,дори аз пея по добре от теб..нещастник грозен!
  • 39 Добра работа чалгар

    25 0 Отговор
    Снимката ни представя лицето слави трифонов
    в пика на политическата му кариера..за щастие кратка и също толкова цинично безсмислена като житието му
  • 40 Вики

    12 0 Отговор
    Хванаха се за гушите!Лошо за народа такъв сеир не беше гледал от първият ред Парламента от храм на законотворчеството се превърна в маймунарник наистина!Опорочаването и опростачването е тотално!
  • 41 българка

    23 0 Отговор
    ИТН казаха, че няма да подкрепят никого!
    Дали вече са си получили парите от възложителя/инвеститора на проекта за създаване на хаос в държавата или само аванса?
    Там наистина ли няма нито един разумен човек, който да напусне тази нова корпорация ИТН?
    Преди време един беше отлъчен, а друг напусна, защото не беше съгласен с вътрешнопартийната диктатура! Ще има ли още някой или всички са зомбирани?
  • 42 ПлЕШО

    18 2 Отговор
    Идеята на ИТН (Ахмед Доган) е да продължават да се бавят нещата, да няма парламент, за може да няма как да се приеме следващият бюджет, което значи, че няма да има пари за всички държавни институции - Болници, Лекари, Полиция и тн....
  • 43 Сатъра на Хана

    11 2 Отговор
    Цъ, Dr.Evil + Mini-me =Чалгата +Тошкото му , са си тамагочита на Зайчаря от Банкя. От Прасчото на Доган, чалгаря има само заем за 7/8 ТВ
  • 44 ЗДРАССТИ

    1 6 Отговор
    ТА КОЙ НЕ ЗНАЕ ЧЕ СЛАВЧО Е НА ДПС. ИЦО НА СОРОС, БОКО НА МАДЖО И КО, МАЙЧЕТО И ХАДЖИГЕНЧО НА ЧЕРЕПА.
  • 45 Пепи

    3 3 Отговор
    Пак някой си е позволил да пише преди Последния софиянец. А на автора му препоръчвам да не мисли с телевизора.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 СОРИ

    6 8 Отговор
    ОТ ПОСЛЕДНИТЕ ДВА ПАРЛАМЕНТА СТАНА ЯСНО ЧЕ ИМАМЕ САМА ЕДИН НОРМАЛЕН ПОЛИТИК. И ТОВА Е НИНОВА !!! ВСИЧКО ОСТАНАЛО Е ПОД ПЛИНТОСА.
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Народа е прозст

    6 0 Отговор
    И си заслужава съдбата...стадото е потготвяно и облъчвано десетилетия от кукловодите му за да се гаврят с него и е предвидим във всяка ситуация
  • 50 Джамбаза

    3 10 Отговор
    "Всъщност, разликата между него и кандидатите за министри и премиери от ИТН е, че той се е доказал като последователен."
    Беше министър - хвърли пешкира.
    Обеща подкрепа на ИТН - отметна се на другия ден.
    Последователен е, да.
    Следва опорките на Прокопиев.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Поръчка

    5 0 Отговор
    малко май на демагогия мирише оак тука а
  • 53 Гост

    3 0 Отговор
    Няма нито брейн, нито воля, нито кохонес, за да прави нещо по собствени убеждения.
  • 54 Гост

    2 0 Отговор

    До коментар #31 от "Игра на баклава":

    Един, дето нагъва локум, има си сараи и се прави на болшевик, докато всъщност е еничар.
  • 55 Чалгарите ще бъдат

    1 0 Отговор
    Изнесени от рапърите,те знаят.

  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Шизофреник

    7 1 Отговор
    слави,гласувах за теб, но никога повече..честно. ти си ПЕШКА
  • 58 Шизофреник

    2 1 Отговор
    никога не съм слушал чалга..както и да е не и твоята. щото ти пееш на два тона. бягай славчо. и се пази!
  • 59 Шизофреник

    2 0 Отговор
    според мен последният селянин е трол(последният софиянец) но това си е мое мнение..разбира се
  • 60 1356

    4 0 Отговор
    Да ме извинява Азис, но ако беше на местото на Слави ЧАЛГАТА щеше да си подреди по добре картите.
  • 61 Виктор

    0 0 Отговор
    ако някой желае да ми каже защо така или иначе..ще бъде посрещнат подобаващо. подпис-шизофреник!
  • 62 КРОКОДИЛА

    3 3 Отговор
    СЛАВЧО НЕ ТОРМОЗИ ДЪРЖАВАТА БЕ ЧОВЕЧЕ - БЕДНА ДУШИЦА СИ ......................ЩЕ ТЕ ЛИКВЕДИРАМЕ ...................

    Коментиран от #64

  • 63 Колко е платено

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "choko":

    на автора за този политически пасквил от Прокопиев ?
  • 64 Не Славчо,

    2 2 Отговор

    До коментар #62 от "КРОКОДИЛА":

    а олигарсите тормозят хората чрез ДБ.
  • 65 Минаващ

    1 4 Отговор

    До коментар #19 от "Въпреки всичко":

    А, автора няма ли как да проумее, че Слави просто показва какви са критериите на така наречените демократи. Нищо лично, но е прав, че така поднесена биографията на Христо, ако беше свърьана с някои от кандидатите на ИТН, демократите щяха да го отхвърлят.
  • 66 фтнп

    6 0 Отговор
    Единият бил строителен работник, а другия продавал мартенички. На единия родителите били комунисти, а другия бил комсомолски секретар. Между другото никой не носи отговорност за грешките на родителите си, всеки си е отделен човек и носи отговорност само за своите постъпки.
  • 67 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #11 от "ТЕ САРАИТЕ КОМАНДВАТ":

    За това България е на дъното.
  • 68 5555

    1 2 Отговор
    Писалия статията е евтин или слабоумен демагог. Слави плюе по Мравояда, защото мравояда е комбина с ГЕРБ и ДПС. Или както каза преди време Борисов - Прокопиев му е пробутал петима министри в ГЕРБ първи кабинет
  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Вегатъл

    0 2 Отговор
    Хайде хайде, всички знаем че зад Прокопиев седи не кой да е, а един бивш комунист, бивш седесар, колкото и да има бивши партийци-политици и му дърпа конците, че не само на него чичо му Кольо, мастития земевладелец и олигарх от Разградско. Достатъчно е да вдигне телефона и една сюрия депутати гласуваха закони каквито той иска...до скоро, до преди да се разтури идилията му. Тези негови коли дето щъкат из София, Спарк-овете и инвестициите във фотоволтаичните централи и те ли случайно се появиха? Ай сиктиръ, Прокопиев е само за парлама, всички знаем, че той е пионка ама бай Кольо я мести ...
  • 71 ДБ пречи на почти всички

    0 0 Отговор
    Демократична България пречи на Славчо, на Борисов, на ДПС, на БСП преди всичко, защото убедително печели изборите в София. Столицата съсредоточава многобройно и доста икономически и финансово независимо население. Изключвам държавните служители, които са членове най-вече на ГЕРБ, малко на патриотите и на ДПС - основно в земеделието. Нито една политическа сила не може да се счита да победител в изборите, без да е спечелила столицата. Затова Борисов беше бесен на Фансъкова на 4 април и атакува Христо Иванов, затова и Учиндолски и ДПС правят същото, защото на 11 юли, ДБ спечели още по-убедително в София.
  • 72 ВАРНАФЕРА

    0 0 Отговор
    ЗАСТАНИ ПРЕД ВЕНТИЛАТОРА ПА ПЛЮВАЙ КОЛКО МОЖЕШ ДЕПЕСАРИНО ГАГАУЗКИ!!!
  • 73 Бойко

    0 0 Отговор
    Мачкай Баце!
    Славчо вече е смачкан!
  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 КРОКОДИЛА

    0 0 Отговор
    ЛЕВАК ........................
  • 76 КРОКОДИЛА

    0 0 Отговор
    ЛУДИ ЗА ПЕНСИЯ ...............ЛЕВАЦИ ...................