16 Август, 2021 16:00 21 626 67

Шифърът на Калина Андролова

  • тошко йорданов-
  • итн-
  • калина андролова-
  • божидар чеков

Дори недоверието към умните и красивите е видимо

Шифърът на Калина Андролова - 1
Снимка: Фейсбук
ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Калина Андролова е една от видните български анализатори. Може би по-интересна от другите, защото мисълта ѝ е по-сложна. За всеки запознат със "Шифърът на Леонардо" не е проблем да разбере, че тя няма да гласува за "Има такъв народ". В първата част на "лекцията", която разпространи в монолог по радио "Хоризонт", Андролова е в крак с колегите си.

Любимата мишена на всички е Тошко Йорданов. Вината му е, че е "осветил" думите на Мая Манолова -" дайте му нещо на Христо Иванов, пък после няма да го изпълните". Андролова подценява казаното от Тошко.

Заплита се във философски обяснения от които излиза, че съществува продължение на корупцията, а не премахването ѝ от страна на опозиционните партии. Чрез лекотата, с която отминава гласът на Тошко Йорданов от трибуната на парламента, тя несъзнателно влиза в крак с пазителите на "Статуквото".

"Не бива да очакваме от сценаристите да заемат позата на сериозни политици!" Знае ли авторката, какво е мнението на редовият българин за "сериозния политик"? Явно не, защото взима страна на не до там любените от гласоподавателите "Изправи се! Ние идваме!"- Мястото на сценаристите не е в парламента! Какво иска да каже тя?

От две неща едното, по-добре ли е Тошко Йорданов да си мълчи, или да доведе до знанието на обществото, изнудването на което е подложен? Кой решава, че Корнелия Нинова може да разобличи и отхвърли "претенциите" на Татяна Дончева, а Тошко Йорданов не!

Следващото изложение, посветено на какви трябва да бъдат политиците, би могло да обърка и най-прилежния и ученолюбив последовател на политоложката. "Сценаристите на Слави отмениха парламентарните правила, етика и естетика..."

Явно Андролова е била някъде по коридорите, когато на трибуната са се качвали Татяна Дончева и Мая Манолова. Нейното заключение относно водачът на парламентарната група на "Има такъв народ" е, че "Тошко забавлява аудиторията." Това попадение е в десятката! То отговаря на бащата на политическата френска сатира - сценариста, постановчикът и актьора Молиер.

Той завеща на бъдещите демократи от сцената на "Комеди франсез"- "Задължение на комедията е да поправя човека, като го забавлява!"
Втората част на нейното изложение е посветено на неолиберализма, на български "новият капитализъм". Темата е актуална навсякъде, но не и в България. Андролова говори със шаблони, без конкретни примери. Долавят се антикапиталистически теми, разработени в книги, които е чела навремето.

Тезата ѝ щеше да спечели по отношение убедителността, ако посочеше примера на българското законодателство, което позволява експлоатация на мобилния работник чрез унизителния граждански договор. Никъде в Европа няма подобен. Търговията с българската работна ръка, не до там информирана и още по-малко защитена, която осъмва в лозята и бостаните на Англия, Франция или Германия, без заплащане и покрив.

Стотиците фирми посредници, които използват пролуките в българското законодателство и нехайството на синдикатите. Андролова не казва нищо!
Да, този вид капитализъм съществува и е жесток и нехуманен! За да има резултат обаче мисълта не бива да е разтегателна! Тя трябва да бъде разбрана дори и от тези, които не са достатъчно "умни и красиви".
Цитирам авторката: "По правило интелигентността на капитала не се хуманизира естествено и не може да бъде в естествена полза естествено...Това е най-големият проблем, отхвърлянето на всяка форма на регулация."

Така беше преди повече от век. Днес нещата са различни и регулациите ги има. Не са перфектни, но действат. Законът "Магнитски" е един пример. Той пази спестяванията на средностатистическият американец от парите от незнаен произход. Защото пенсиите и здравните осигуровки са на борсата и най-малкото подозрение води до срив на акциите и верижната реакция може да има драматични последици.

Задължително обаче, авторката трябва да остави университетските тези и да се върне към действителността в България. В българския капитализъм или соченият с пръст от Андролова неолиберализъм. Какви са последиците от изпратения от Вашингтон в София списък "Магнитски"? Омаловажаване на фактите и липса на разследване!

Третата част на изложението на Калина Андролова е най-интересната. Тя е първият политолог, според който, зад настоящата политическа каша се крие сблъсъка между САЩ и Русия. "Концепцията на САЩ - Три морета е един проект с военно-политическа проекция срещу Русия" - казва смело тя.

По тази тема българските ѝ колеги я оставиха абсолютно сама. В западна Европа не бе публикувана нито дума. Факт, който показва, че за европейците, клинът който САЩ се опитват да забият между Русия и Европа не е по техен вкус. Меко казано.

След като изслушах няколко пъти лекцията на Калина Андролова, посветена на актуалността, си дадох сметка, че никъде по никоя медия не съм чул един политолог, или редови български гражданин, който да заяви - аз ще гласувам за "Има такъв народ"!

А тези които пускат бюлетина за хората на Слави са най-многобройни в последните избори. И пак ще бъдат, въпреки реките от упреци, които се изливат върху "сценаристите". Своеволието, което проявяват избирателите по отношение на информационното затъмнение се дължи на отказа на обществото да бъде управлявано от опитни, знаещи и можещи.

Дори недоверието към умните и красивите е видимо. Българите не вярват в тези, които малко или много са се облажили от държавната мандра, или от чужди фондации.

Те подкрепят нови, защото новите, които не са лъгали и крали, дори и да са наивни, ще се опитат да сменят системата. А това явно сериозно плаши.

Божидар Чеков, Фейсбук


Бел.ред.
2 509 864 българи заявиха на Референдума от 2016 г., че депутатите трябва да се избират на мажоритарни избори в два тура, но политическия елит и неговите кукловоди не позволяват това да се случи, а в техните медии темата е табу.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 99 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 хаха

    76 97 Отговор
    ИТН здраво настъпиха соросоидите.

    Коментиран от #19

  • 3 Виден

    99 12 Отговор
    С "виден анализатор" изби рибата.
  • 4 това шега ли е

    142 22 Отговор
    Андролова от ПИК , Не мерси !

    Коментиран от #25

  • 5 Край

    68 8 Отговор
    Законът Магнитски пазел американските данъкоплатци от общуването с мръсни пари.
    Какъв е акта по зачеването на такъв анализатор искам да видя. Не мога да се отърва от усещането че ги правят в грешната дупка.
  • 6 Е,бравос

    67 29 Отговор
    Първо,не бива да се влиза в спиралата, когато коментиращ коментира друг такъв! Второ,Андролова наистина има собствен поглед и изказ,различен от ятото "мисирки"! И трето,Чеков,смени си фамилията! Защото пониква съмнение,с какви партийни "чекове" осребряваш персоналното си мнение!
  • 7 9618

    19 18 Отговор
    Всички са маскари!
  • 8 Мъжката болонка

    42 7 Отговор
    Кой ли ще да е тоя писател дето не съм го чувал
    Време ти е за нормална работа май
  • 9 Българка

    81 40 Отговор
    От цялата гнус казана и сътворена от Слави и сценаристите му ясно се вижда, че никоя партия не е изнудвала ИТН с нищо. Нормално е Христо Иванов и другите партии, от които се очаква подкрепа да искат да знаят кои поименно са предложените от ИТН за министри. Та нали политиката се прави от конкретни политици. Очудвам се, че Манолова в желанието наистина да има кабинет на промяната е (или -дали) изшляпала такава глупост. Е това не си го обяснявам, но в крайна сметка от ИСБГНИ единодушно казаха, че няма да подкрепят този проекто-кабинет.
    Изнудването е да ти искат нещо. А партиите са искали ,след като от тях се иска подкрепа, т.е. да носят отговорност пред собствените си избиратели, да знаят какво и кого подкрепят!
    Да разбираме ли, че след като в листите има имена на депутати, които трябва да изберем/ подкрепим , то значи ни изнудват? Според ИТН на следващите избори може би трябва да има само име на партия и нищо друго? Та това е лудост!
    ИТН се подиграха с всички!!!!!!!

    Коментиран от #28, #34, #38, #50

  • 10 Доказаните експерти

    48 14 Отговор
    Манолова има стотин години в политиката
    Просто е проверила ония как ще и отговорят
    И те удариха тъпана на минутата
  • 11 Хахаххахаха

    63 21 Отговор
    Каква снимка са му сложили на Тошо-тъпото! Абсолютен психопат!
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Гост

    62 14 Отговор
    КОИ ,,НОВИ,, БЕ........................ДЪЛГИЯ ЛИ Е ,,НОВ,,.......ДЕТО ОТ 20г е ПОДЛОГА НА МАФИЯТА И ДОГАН......КОЙ ЩЕ ГО ОСТАВИ ИНАЧЕ ТОЛКОВА ВРЕМЕ В ,,ПРОСТРАНСТВОТО,,.......В ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ ОТ 30г НЕ СЕ СЛУЧВА НИЩО ,,СЛУЧАЙНО,,......НЕГО ГО ДЪРЖАХА В ,,РЕЗЕРВА,, ТОЛКОВА ВРЕМЕ И ГО АКТИВИРАХА,КАТО ТОЯ КОМАРДЖИЯ ,,ЦАРЯ,,

    Коментиран от #23

  • 14 67778

    38 32 Отговор
    И децата видяха, че са всички срещу ИТН. ДБ са новия ГЕРБ, създадени по подобен начин и спонсорирани от същите
  • 15 Браво

    11 9 Отговор
    Ти си истинската българка подкрепяща ДБ

    Коментиран от #17

  • 16 Кака Мара

    52 13 Отговор
    Чеков, Чеков новите не били нито лъгали, нито крали. По-голяма тъпни не бях чула скоро. Добре ли плащат от черните завеси?
  • 17 От много години

    39 7 Отговор

    До коментар #15 от "Браво":

    Слушам коментарите на Калина андролова в предаванията на Хоризонт на Петър волгин. Винаги са гладки с убедителен глас изказани и с очевидно ляв уклон. Напоследък обаче забелязвам че тя е хванала палачинката и доста я е повдигнала нагоре в опит да я обърне на 180 градуса

    Коментиран от #63

  • 18 меги

    39 19 Отговор
    Андролова не ми харесва, но е хиляди пъти по-умна от лицето Чеков.

    Коментиран от #20

  • 19 Нахтарът

    43 7 Отговор

    До коментар #2 от "хаха":

    Шифърът на Калина е в ключарите Борисов и Гешев
  • 20 Хаха хаха ха

    36 14 Отговор

    До коментар #18 от "меги":

    Калина е умна колкото тъпанарите Борисов и Гешев
    Разбира само от пачки и от е..Не!
  • 21 7484829292

    27 1 Отговор
    Аман от експерти, всички са ми като врачки!
  • 22 Го4о

    35 16 Отговор
    И все пак ИТН беше до тук! А Калина Андролова няма абсолютно никаква вина за това, другарю ЧекоФ!!!!

    Коментиран от #24, #31

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ФАКТ Е

    19 22 Отговор

    До коментар #22 от "Го4о":

    До къде ще бъде ИТН не го казват комунистическите тролове тук,
    а българите на изборите!
    Видно от сайта на ЦИК, след всеки избор,
    подкрепата за ИТН расте!
    Видно от резултатите в ЦИК, ГЕРБ са се запътили при НДСВ!
  • 25 Тя не пише

    15 4 Отговор

    До коментар #4 от "това шега ли е":

    за пик, пик препечатват каквото им изнася
  • 26 Не можех да сфанем

    21 8 Отговор
    Тоя пиндил искаше ли да каже нящо или само кашляше...
  • 27 Само да питам

    17 10 Отговор
    Чеков , ти знаеш ли,, че си иб*рикчия? От най-долните....
  • 28 LOSHIA

    19 11 Отговор

    До коментар #9 от "Българка":

    ДБ и ИЗПРАВИ СЕ БГ, НИЕ СИ ОТИВАМЕ,ВЕЧЕ СМЕ ПРИКЛЮЧЕНИИИИИИИИИИИ
  • 29 dron

    17 10 Отговор
    С риск да се повторя ще кажа,че на всички избори от 1990 до сега винаги се гласува за по-малкото зло.И на мене ми е ясно ,че Манолова и Дончева не са върха ,ама борисов и слави не ми оставят избор.

    Коментиран от #32, #35

  • 30 Макробиолог

    11 7 Отговор
    Чеков нещо е изгубил компаса и го кара по предчувствия.На Тошко и ИТН последният им проблем е,че вадят неща от кухнята на полит пазарлък,който е напълно естествен-това е реалната политика по цял свят.С 1/4депутати ,колкото и да обиждаш дори тия които имаш за сродни и съидейни ,няма как да се получи.Напротив-неволно или съвсем съзнателно /какъвто е конкретния случай/обслужваш статуквото.Покрай предизборните кьорфишеци изплува истинския им дневен ред--приватизация на ББР,магистрали,енергетика.....т.е.повече Доган,Пеевски и пр в икономиката,Н.Василев беше правилния им човек за тая цел....не се получи,извадиха отбор калинки ,че и ключов министър-перач на пари....е?..силно се съмнявам в повторната им изборна победа.
  • 31 изрод от ГЕРБ

    6 3 Отговор

    До коментар #22 от "Го4о":

    Гоче,ти отново умнееш. Отивай в Скандално,там е по подходящо за тебе!!
  • 32 изрод от ГЕРБ

    3 9 Отговор

    До коментар #29 от "dron":

    Ясноо!Ще гласуваш за ДПС или БСП ха ха ха ха ха ха
  • 33 Браво

    7 14 Отговор
    Браво Чеков, имало и нормални анализатори което, ще рече честни и обективни, знаещи 2 и 200.
  • 34 Eдин

    9 4 Отговор

    До коментар #9 от "Българка":

    Ето тука ти е грешката мойто момченце/момиченце, разликата м/у подкрепа и коалиция, както и носенето на отговорност след това...
  • 35 Хаха хаха ха

    7 12 Отговор

    До коментар #29 от "dron":

    Тролчо, колкото и да се напъваш, няма как да ти се получи.
    Няма към антикомуниста Слави да пришиеш дъртата комуняга Борисов, нали?
  • 36 Реалността

    11 8 Отговор
    Целта на ИТН-славунчовци е да съсипят държавните институции ! Ако Петков регистрира партия, и дано! Тогава той и още две-три партии ще създадат стабилно управление на държавата България! Защото простотията, наглоста и лъжата ще бъдат изметени! Не напразно от ГЕРБ именно него нападат за тривиалното "Канадско гражданство".

    Коментиран от #65

  • 37 Салазар

    10 6 Отговор
    Не знам дали е философ, политолог, социолог или антрополог. Но участието й при Волгин беше напълно излишно - скучно, претенциозно, на моменти неразбираемо, изобщо - цъкваш вефа и чао. Самият Волгин неизвестно защо е станал яростен апологет на ИТН и защитава със зъби и нокти незащитимото. Все пак радиото е Национално, нали?! Или сега е междуцарствие и дайте да си плетем всеки своята кошничка...

    Коментиран от #51, #54

  • 38 И ОТНОВО8434

    19 7 Отговор

    До коментар #9 от "Българка":

    Нормално е с Христо Иванов никой никога да не се съобразява.Започнал е като работник в строителството,най вероятно като общ ,тъй като и там се изисква документ за специалност.След завършване на Юридически факултет(само той и преподавателите му знаят как)той няма и един работен ден като юрист.А по късно е лишен и от адвокатски права.Той не може и молба за бракоразводно дело да напише!В политиката е като котка в чувал-непредвидим и непредсказуем,или прави това което му кажат неговите кукловоди!

    Коментиран от #39

  • 39 Бла бла

    11 7 Отговор

    До коментар #38 от "И ОТНОВО8434":

    Герберско тролче, вкарай малко повече интелект, че смърдиш от далече.

    Коментиран от #66

  • 40 Менгеле

    8 3 Отговор
    Чеков е на заплата от Козяк, заедно със шорошоидната си съпруга.
    Това са двама предатели на България, чиято участ трябва да бъде решена по талибански – на зло куче, зъл прът.
  • 41 Корупция

    1 2 Отговор
    Имайте поне малко снизхождение към Андропова! Тя все пак е вестникарка!
  • 42 За овце

    9 0 Отговор
    Калинка се загуби в менталните си полета, още с отказа на Радев да я вземе и закриването на "Аспекто".

    Коментиран от #53

  • 43 Бойко

    4 0 Отговор
    Махайте се жалки клоуни и куклуводи
  • 44 ГЛАС НАРОДЕН

    5 7 Отговор
    ЖАЛКИ ЧАЛГА ПАЛЯЧОВЦИ, НИЩО НЕ ЗАВИСИ ОТ ТЯХ, ТЕ СА КУКЛИ НА КОНЦИ СЪЩО КАТО РАДЕВ.
  • 45 Тъпана

    4 2 Отговор
    Американците са най лошите. КАто, руснаците Гледайте Афганистан Ние ще сме втория Афганистан
  • 46 Сериозно предложение

    3 3 Отговор
    Волгин да се освободи от Калина, да я вземе тошко африкански и ще са лика прилика.
  • 47 Тъпана

    5 3 Отговор
    Между другото за всички които са коментирали по горе приказвате си каквото искате България се управлява от комунистите и това няма да се промени никога
  • 48 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    7 2 Отговор
    Да ,аз Гласувах и ще гласувам отново за Слави и Референдума!Очаквам да видя толупа следствен и съден,заедно с ортаците си от гроб.Менда ,влади и компания!

    Коментиран от #61

  • 49 Смърфиета

    1 9 Отговор
    Цяла София знае, че Андролова й се плаща и съответно поръчват тъпотиите примесени с клишета зад кашпата и отвъд смисъла от руското посолство, но не е проблема в посолството, а в информаторите му. От това, което те схващат за българия лъха мухалът на Рашков, който прави стаж в школа на КГБ, преди да си извади диплома от ЮФ на СУ; Костов е център, защото пусна Лукойл – може би. Руснаците гледат на нас формално и плащат на бездарници. Сега излезе на светло агентът им Рашков, уникално тъпо л-но, защото има Видовден. Искам да видя как се разразява конфлит между бай Величко и хората на Рашков. Не скъсване, а скъсване на перушината и на този отвор, който е под нея и накрая хаджигенус. Който е добре, ще продължи да е добре. Рашков не може да направи нищо на гробаджийте, но те са го махнали от далаверата да не ги подяжда, защото са видяли, че е анаалъно податлив. и накрая мементо хаджигенус
  • 50 Смърфиета

    2 4 Отговор

    До коментар #9 от "Българка":

    Охлаждай супата с дъха си, о, същество с неясен пол и принадлежност, ако нямаш кво да кажеш просто не пиши
  • 51 Смърфиета

    3 5 Отговор

    До коментар #37 от "Салазар":

    Мръсните чфути не знаят мяра при яденето на народна пара и нямат срам да се репчат. Адолф Айхман беше мъченик!
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Павлина

    4 1 Отговор

    До коментар #42 от "За овце":

    Аспекто го закриха по настояване на расистите от израелското посолство и заради множество гафове на Волгин и Андролова, отваряйки очите на слушателите/читателите за истината в Международната политика. Изглежда не е трябвало да се споменават организации като БЕСА и Израели с21; нито да се намеква за Палестинския Геноцид и да се пита какво означава "хутспа". Накрая в Аспекто се появи обширна поръчкова статия за расиста и военнопрестъпник натаняху в която Волгин го описва като божество в човешки облик. Опитаха да излъскат и имиджа на расистки-Израел. По-късно по БНР Волгин заяви - ей так, между другото, че е бил обект на интерес на много мощни външни сили. Но не само той.
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 глоги

    0 2 Отговор
    Калина Андролова е една от видните български анализаторКи. За всеки запознат С "ШифърА на Леонардо"
  • 56 Бивш левскар

    3 0 Отговор
    Много тролове си завъди бочко, много.
  • 57 МАЛКА пенсИЯ

    2 1 Отговор
    Премахване на корупцията,в България-мисията,невъзможна- 5(в нашвариант),престъпна нация.
  • 58 vasik atanasova

    1 1 Отговор
    малкия мук си обръсна главата
  • 59 Матей

    0 1 Отговор
    Колко интригуващо,но не много информативно,трябва да има сюжет,фабула,екшъъън,непоследък предимно безсюжетна белетристика.Управляват обстрела върху българския народ от закрити позиции,като с миномет изсипват бедствията върху главите ни,разни фейсбукчии,прави се на фюрер,а не повежда тълпите,те сами трябвало да се организират и да му поднесат властта на тепсия.Извъртяха чекръка и към корнела,тя не мисли да отказва,ей тъй,от мерак,не че има сериозни намерения.
  • 60 Браво

    3 1 Отговор
    Страхотен коментар.Изчегъртването започна само напред и нагоре.Страх голям страх ги тресе.
  • 61 А къде

    2 0 Отговор

    До коментар #48 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    ЗабравиСачевата днес в парламента гледа като прецицало маче кръстосала дебелите бълдъри срам и позор нагли до безобразие.Крадоха крадоха но кранчето секна.Стига толкова.
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 ТОЧКАТА

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "От много години":

    напраааво ми взе думите от устата...Още от ,,аспекто,,си я харесвям, но както казваш...обръща палачинката..
  • 64 ТОЧКАТА

    2 1 Отговор
    срутването на системата ,никога не става....гладко и с компромис!!!!!!!!А тази ....система си отива,и естествено ще има мнооого кофти събития,които ИТН провокира и инициира!!!!!!!!сега........Какво ще ДОЙДЕ ,НИКОЙ НЕ ЗНАЕ.....даже ЧЕКОВ И АНДРОЛОВА.......въпреки че имат добър поглед за близките два три хода на шахматната дъска...Дано и занапред се ,,поглеждат,, и анализират един друг....пък ,,факти,, да ни казва за това...ще съм им благодарен...
  • 65 ТОЧКАТА

    0 1 Отговор

    До коментар #36 от "Реалността":

    ТОЧНООООО!!!!А ТИ ИСКАШ ЛИ ....ТАКАВА държава!!!!!!!!!??????Кофти,боли,....ама ИСКАШ ЛИ ТАКАВА,държава??????И мен ме е страх от....НЕИЗВЕСТНОТО....
  • 66 А вие

    0 1 Отговор

    До коментар #39 от "Бла бла":

    като тролите може! Защо? Какво ви различава?
  • 67 Мерник

    1 1 Отговор
    За мен Андролова не е блестящ анализатор,защото обърна палачинката на 180градуса,когато и отрязаха мераците за президенството.Чеков пък не спира о да ни убеждава как България ще стане райска градина ,ако ни управляват българските емигранти.Така че всякакви спорове са излишни.На България не и трябват кариеристи-трябват и умни и образовани ,но и всеотдайни на народ и родина държавници.Не политици!