Last news in Fakti

20 Август, 2021 16:00 2 671 41

Мажд Алгафари: Българите от чужбина - гласуват, но не ги пускаме да ни управляват

  • българи-
  • чужбина-
  • правителство

Кой е писал Конституцията? Точно тези, които не искат да си имат работа с успели Българи в чужбина.

ФАКТИ публикува мнения с широк спектър от гледни точки, за да насърчава конструктивни дебати.

Тези хора имат право да гласуват и да избират кой да управлява България, но нямат правото да се включат в управлението на страната.

Доста странно!!! Това коментира във "Фейсбук" Мажд Алгафари.

Как искате българите в чужбина да се завърнат отново в страната, като нямат правото да се включат в нейното управление? Нима очаквате от тях да се завърнат само за да работят? Част от тях биха се върнали и биха се включили в управлението на държавата, но тя не им позволява. Е, няма да се върнат.

Ще кажете, че Конституцията го изисква?

Кой е писал Конституцията?

Точно тези, които не искат да си имат работа с успели Българи в чужбина.

Много малко ще са тези, които биха се отказали от американско, канадско, немско, датско, шведско, австрийско или друго гражданство, евентуално за да бъдат включени в управлението на България и да въведат наученото в чужбина.

Аз лично, познавам десетки български граждани притежаващи и друго гражданство, които могат да пренесат своя опит и качества в Родината.

Сега ми стана ясно, защо нашите депутати са едни и същи, а министрите през последните години с лопата да ги дрънкаш по чутурата.

Така също ми стана ясно, защо на нашите управници не им се иска да се свика Велико народно събрание, защото току виж някой реши да им промени рахатлъка.


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 45 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аааааааааааа

    26 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Сега ми стана ясно, защо нашите депутати са едни и същи, а министрите през последните години с лопата да ги дрънкаш по чутурата....

    НЕЕЕЕ ....ТЕ ПРОСТО НЕ МОГАТ ДА СТОЯТ НА ЛОПАТА....ТОЛКОВА СА "РЯДКИ"
  • 2 Факт

    48 8 Отговор
    Кирил Петков не е с двойно гражданство. Той вече се е отказал от канадското. Другото е просто една формалност. Лошо щеше да бъде, ако не беше направил постъпки за отказ от второто гражданство. Но той го е направил, даже нотариално го е заверил. Излишна атака към един от малкото експертни, опитни и добре образовани българи, какъвто е Кирил Петков. Срам за ИТН и ГЕРБ, че съвместно поеха тази атака, защото преди апелираха към младите и образовани българи, които са в чужбина да се върнат, а сега атакуват един такъв достоен българин. ИТН и ГЕРБ са лицемери и лъжци!
  • 3 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    27 6 Отговор
    защото кукловодите олигарси знаят защото учения умния трудно се подава на манипулация
  • 4 Пич

    7 28 Отговор
    Остава и да ги пуснеме... Те в родината си не стават за нищо , това че копат картофите на англичаните ли ги прави значими ... Или го казваш , заради такива като тебе , и разни други лилави българи от чужбина...
  • 5 Стига

    6 18 Отговор
    Пускайте статии на изкукали
  • 6 ГРАД КОЗЛОДУЙ

    14 3 Отговор
    мафията кевр мафията ДС убиват или самоубиват неудобните ХОРА



    който не мълчи умра
    ОМЕРТА на мафията
  • 7 Българка

    31 5 Отговор
    Мaжд Aлгaфaри: Бългaритe oт чужбинa - глacувaт, нo нe ги пуcкaмe дa ни упрaвлявaт
    Кoй e пиcaл Кoнcтитуциятa? Тoчнo тeзи, кoитo нe иcкaт дa cи имaт рaбoтa c уcпeли Бългaри в чужбинa."
    А ГЕРБ и ИТН апелират българите от чужбина да се връщат в родината. Явно всичко, което казват от партиите-близнаци си е пунта мара. Явно искаме само парите на тези българи да идват тук!

    Коментиран от #12, #21

  • 8 Киро Жарта

    6 2 Отговор
    Баджанако да се грижи повече за МАДЛЕН,да ни е жива и здрава !!!
  • 9 мародер

    6 10 Отговор
    А според мен е неправилно това да имат право на глас! Ако искат да гласуват за изборите поне да се върнат у дома за да видят как "управляват" тези които се избират с тяхна помощ.
    пп Може да го истриете ако не ви отърва!
  • 10 съвет

    8 6 Отговор
    Забранете им и да гласуват.
  • 11 Алгалфони

    15 4 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Мажд Алгафари: Българите от чужбина - гласуват, но не ги пускаме да ни управляват
    >>>>>>>>>>>
    Тоя от небето ли пада? Ами турската партия в парламента какво е?
    Точно от тези "българи" в чужбина сме на това мизерно положение
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 ИНЖ

    13 4 Отговор
    Действително е отживелица. Това за пореден път показва, че Конституцията не е картина, закована на стената, а жива материя, която трябва да се чисти от грешки.
  • 14 заплес

    5 10 Отговор
    Тези хора имат право да гласуват и да избират кой да управлява България, но нямат правото да се включат в управлението на страната.
    Тъпотии драги ми господине! Български гражданин може да гласува, дори и с двойно гражданство. Като призоваваш да не се спазва основния закон, за какво право смееш да говориш?
  • 15 Бамбука

    15 2 Отговор
    През 2019 г. са гласувани 358 поправки на конституцията по времето на Ръбъл Бъбал и нищо смислено в тях. Да, тази поправка е наложителна, но страха от умни е по-голям от здравия разум. Нали видяхме кои подеха атаката срещу служебните министри - ИТН. Подкрепиха ги ДПС и Герб.
  • 16 аз съм Веска

    3 4 Отговор
    МЪЖЕТЕ ЗАТОВА СА МЪЖЕ :
    ДА БРАНЯТ ТЕРИТОРИИ , ДА ЗАЩИТАВАТ СЕМЕЙСТВО , ДА ОТСТОЯВАТ ПОЗИЦИИ .
    КАТО СА НАПУСКАЛИ ТЕРИТОРИЯТА , НА КОГО СА ОСТАВИЛИ ПРОБЛЕМИТЕ .
    С ЕДНА ДУМА НА ТАКИВА "МЪЖЕ" ДА НЕ РАЗЧИТАМЕ .
    ТАКИВА ЛИ ДА НИ УПРАВЛЯВАТ.

    Коментиран от #23

  • 17 ччччч

    5 3 Отговор
    Не станаха ли твърде много алгафаритата в публичното пространство и все акъл ръсят
  • 18 pbdan

    6 3 Отговор
    Имаше нещо като виц в миналото: Абе май ми подслушват телефона от милицията. - Защо мислиш така? - Ами едно пукане, cвиcтeнe се чува... Те ако те подслушват като от радио нa УКВ ще е звука. Та и Кирил Петков - ако е пратен от врaждeбнa Канада да ни разруши икономиката всички документи ще са му наред. Просто искат да го махнат и да се считат невалидни решенията му за ББР, язовирите, БКК...
  • 19 Павел пенев

    5 3 Отговор
    От кога ви казвам това. Трябва ли и един сириец да ни го казва?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Йонко

    4 5 Отговор

    До коментар #7 от "Българка":

    В чужбина има само предатели които си приписват че са българи. За да няма сакатлъци ще е добре и тука никой да не се изпуска, че навън живеещите и нежелаещи да се върнат са българи.
  • 22 Гост

    2 3 Отговор
    Поредното терористче Алгафари, които подкрепят ДАЕШ!
    Не трябваше ли тези боклуци да са в затвора, или предадени на Сирия като подстрекатели и поддръжници на тероризма и законно управляващите в Сирия.
    България държава, която приема и пази терористи ли е?
  • 23 pbdan

    5 4 Отговор

    До коментар #16 от "аз съм Веска":

    А за напусналите род, семейство и Родина жени какво ще кажеш Веске?
  • 24 От чужбина

    3 4 Отговор
    Крепостните селяни, вие за свободното движение на хората чували ли сте?

    Коментиран от #25

  • 25 От Родина

    5 0 Отговор

    До коментар #24 от "От чужбина":

    Свободното движение е едно, уседналия живот(над 6-12 месеца) и плащане на данаци в съответната държава-съвсем друго.

    Коментиран от #31

  • 26 комунист

    4 1 Отговор
    Автора има спешна нужда от обучение по математика за да възстанови нормалната комуникация на мозъчните си клетки. Разпаднала се е от продължителното
    писане на есета - много пропаганда и никаква аргументация - това е отрова за нервните клетки. На какво се базират квалификациите ти за писалите конституцията? Имам съмнения, че знаеш изобщо кои са. Правото на живеещите в чужбина да гласуват не е някакво височайшо право а само обикновен човешки жест от останалите тук към тях, с който да засвидетелстваме, че ги чувстваме свои и са винаги добре дошли обратно. Не са зачеркнати. Но до управлението трябва да се допускат само хора, които познават до болка обстановката и настроенията тук, на място. И също са познати за нас. Статистически погледнато сред неуспелите у дома е по-малка вероятността да са преуспели с интелект навън. Успехи се постигат с интелект много по-трудно и по-рядко отколкото с измама. Хората имат право да бъдат подозрителни. Със сигурност има преуспели и умеещи българи в чужбина, те могат да бъдат полезни като съветници, особено ако имат идеи за интересни решения и инициативи реализирани в други държави, но само ако тези съвети не са тайни, а се обсъждат открито с цялото население.
  • 27 комунист

    4 1 Отговор
    Много ме обезсърчи ситуацията с Кирил Петков. Хареса ми стила му, въпреки, че винаги имам подозрения за всичко и всеки. Очаквах да се оттегли след тая дандания и да бъде предложен някой друг. Не знам какво да мисля. Виждам две възможни обяснения на ситуацията: или няма подходящ кадърен и смел човек да заеме ветровитото в момента място, или "няма нищо ново под слънцето". Пък аз обичам да пресмятам вероятности... Затова ми е подтискащо.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 комунист

    4 0 Отговор
    Един закон за да работи добре (дори когато е несъвършен) трябва да се спазва строго ДО ФОРМАЛИЗЪМ! Защото тълкуванията винаги са субективни и не могат да се предвидят и регламентират. Колкото и несправедливо да ви се струва в момента това, няма как да се избегне факта, че се излъчва вредно разрушително послание - щом едните го нарушават защо да не го нарушат и другите? Къде е посочено кога да се спазва и кога - не. И понеже имам страст към конспирациите сега с тревога се питам: защо се стигна до тук? Дано да е от неумение, прощавам го безрезервно. Дано не е от служене на задграничен "Господ", който прави "вълнички в морето" за да направлява "корабчето". АМАН!
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 От чужбина

    1 2 Отговор

    До коментар #25 от "От Родина":

    Да се живее, работи и плаща данъци в друга държава не е нищо нередно. А да се осигуряваш на минимална заплата при положение, че получаваш повече (масова практика в бг-то) се нарича укриване на доходи.
  • 32 Истина

    2 2 Отговор
    Българите от чужбуна не трябва да гласуват, защото те нито милеят за страната, нито знаят, какво е истинското положение на българския народ.

    Коментиран от #33

  • 33 От чужбина

    1 1 Отговор

    До коментар #32 от "Истина":

    Това не го решаваш ти.
  • 34 Анонимен

    0 1 Отговор
    Българите от чужбина не им е до България. Спокойно спете и не плашете работещите българи останали в България. Лично виждане. От войната да идват в Делиормана. Има селища за тях. Без ток, без вода. Ще им е ок на тях. Но поне природа чиста и екологична, но старите и те прави до изживяване, въздух не се яде. Навън няма ДС, комунисти, доносници. На бг ще и трябват 50 години и пак ще е проблемна за умните
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Шаран БГ

    2 0 Отговор
    А къде е написано в Конституцията на РБ , че ИМАТ ПРАВО да гласуват за български Парламент !?!?
    Единствено член 26 ал.1 гласи :Гражданите на Република България,където и да се намират, имат ВСИЧКИ ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ по тази кОНСТИТУЦИЯ !!
    С "правата" сме почти наясно. Какви са ЗАДЪЛЖЕНИЯТА на един прогонен от страната работник точно от тези политици, които сега го прикоткат да гласува в Канада /например/ за тях ?
    Живеещите и работещи лица за друга държава, при други политически, икономически и социални условия НЕ БИВА да гласуват за български управници. Те НЕ ТРЯБВА да гласуват за хора, които да разполагат със парите смъкнати от моя гръб чрез всякакви данъци, налози, акцили, със моето здраве и живот и тези на моите близки.
    Една друга умница даже се провикна в Интернет, че не бивало гласуването на "чужденците да се свързва с плащането на данъци?!
    Че от къде се вземат парите , които тя, като държавен чиновник получава с торбата. Някой да ги праща със запис на финансовия министър ??? Ако "чужденците" привеждат някакми суми на своите близки, то е, за да могат те тук да преживеят някакси. Като оставим настрана банковите такси, още с първата покупка на кофичка кисело мляко държавата взема 20% от стойността му като ДДС. За другите "съдери кожи" няма да споменавам.

    Коментиран от #40

  • 40 Йо Несбьо

    0 0 Отговор

    До коментар #39 от "Шаран БГ":

    Защитавам същата позиция, но от страна на емигрантите в чужбина. Те не могат да проумеят, че вече са взели решение и единственият им шанс е да се борят за успех в чужбина. Не е нормално да гласуват за живот, който вече им е чужд. Има и друго - ако непрекъснато гледаш обратно, ти не можеш да се реализираш пълноценно там, където си. Няма как само да псуваш политиците, ще се наложи да запретнеш ръкави и работиш на по-високата заплата и по-висока стандарт. В България всеки е свикнат да стои, чака и псува, защото не са му вдигнали заплатата. Като е така, скарай се с ръководството, опитай, ако не искат - напусни! И аз съм бил така 20 години назад. Селяндурите и в Чехия са същите - всички други са виновни, само те не са, а на лицата им пише, че са тъпи. При тях вървят други номера - най-дащната колежка да стане шеф. Е, на мене ще ми компенсират ли загубените високи заплати и бонуси, като ми пусне един път? Това е цяла отделна тема.
  • 41 Да ви светна

    0 0 Отговор
    Шматки, имаш ли гражданството, имаш право да гласуваш. Тва е!